Koje test trake odgovaraju glukometru?

Ova web lokacija sadrži informacije o proizvodima stvorenim za široku publiku, a mogu sadržavati i informacije koje su zabranjene za javni pristup ili distribuciju u vašoj zemlji. Upozoravamo vas da nismo odgovorni za objavljivanje informacija koje nisu u skladu sa zakonodavstvom vaše zemlje.

Postoje kontraindikacije. Prije upotrebe, morate se posavjetovati sa ljekarom i pročitati upute.

Preporuke za upotrebu Accu Chek Izvršite test trake

Njemačkoj farmaceutskoj kompaniji Roche Diagnostics dugo nije bila potrebna reklama - potrošači cijene njene proizvode više od 120 godina. Posebna potražnja su medicinski uređaji za dijagnostiku, posebno glukometri za mjerenje nivoa glukoze u plazmi kod kuće. Među najnovijim dostignućima, čiju su kvalitetu i sigurnost potvrdili i liječnici i potrošači, uređaji Accu-Chek Performa i Accu-Chek Performa Nano.

Opis Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa je uređaj s naprednim dijagnostičkim funkcijama.

Prednosti naprednog uređaja:

  1. Jednostavnost i jednostavnost upotrebe - rezultat se može dobiti automatski bez upotrebe gumba, veliki ekran i veliki ispis pomoći će kod problema sa vidom, kapilarna metoda uzorkovanja krvi omogućuje vam mjerenje kod kuće.
  2. Funkcionalnost - instalirani su markeri koji bilježe rezultate uzorkovanja krvi prije i nakon jela, daje se zvučni signal za kontrolu hipoglikemije, postoji funkcija alarma podsjetnika (1-4 puta dnevno), možete izračunati prosjek za tjedan, dva ili mjesec dana, obraditi podatke povoljno na PC-u memorija bilježi rezultate 500 mjerenja s datumima i vremenima.
  3. Sigurnost - uređaj ima neograničeno jamstvo i stabilan rok trajanja potrošnog materijala, rezultati se prate na različitim razinama.
  4. Preciznost - inovativna tehnologija strukture test trake garantuje sveobuhvatnu kontrolu rezultata, sistem u potpunosti odgovara standardima kvaliteta DIN EN ISO 15 197: 2003.

Koje se test trake uklapaju u Accu-Chek Perform Nano mjerač? Model će raditi besprijekorno samo s istim potrošnim materijalima kao i Accu-Chek Performa. Ali za točnost rezultata nisu bitne samo mogućnosti opreme, već i njen kompetentni rad.

Uređaj i princip rada trake Accu-Chek Performa

Struktura trake je višeslojna, razvijena inovativnom tehnologijom. Zaštitni premaz i tvrda plastika zaštitit će skupi potrošni materijal od oštećenja koja iskrivljuju rezultate. Trake za analizu šećera u ovoj seriji zapravo nisu iz proračunskog segmenta, jer u svom dizajnu imaju 6 zlatnih kontakata! Upravo ovaj materijal pruža sistemu tačnost i pouzdanost.

Usput, moguće je procijeniti pouzdanost i stupanj odstupanja od norme prema grafikonu koji prikazuje vjerojatnost da će rezultati 100 mjerenja pasti unutar normalnog raspona (naznačeno bisektorom). Prema EN ISO 15197, 95% očitanja treba biti u rasponu ± 0,83 mmol / L. Ako je šećer u krvi u vrijeme analize ispod 4,2 mmol / L, i ± 20% ako su pokazatelji iznad navedene razine.

Princip rada Accu-Chek Perform i Accu-Chek Perform Nano glukometra pomoću Accu-Chek Perform test traka je elektrohemijski. Nakon uvlačenja u krv dolazi u kontakt s glukozidom dehidrogenazom, posebnim enzimom koji osigurava pojavu električnog impulsa kao rezultat reakcije.

U uređaj prolazi kroz 6 zlatnih kontakata, gdje se rezultat pretvara u digitalni format prikazan na zaslonu.

Jesu li zlatni kontakti važni u test traci?

  • Pomažu u provjeri aktivnosti potrošnih sredstava,
  • Prilagodite sistem promjenama temperature i vlage,
  • Provjerite integritet kontakata,
  • Odredite željeni volumen krvi,
  • Prilagodite sistem indeksima hematokrita.

Značajke potrošnog materijala

U konfiguraciji novog uređaja možete pronaći crni kodni čip. Namijenjen je za jednokratno kodiranje glukometra. Čip mora biti smješten u bočnom utoru uređaja. Nikad se ne vraćaju na ovaj postupak, čak ni nakon promjene ambalaže traka. Provjerite samo datum upotrebe potrošnog materijala prije svakog postupka mjerenja. Zaboraviti kodiranje novog pakovanja, kao u ranijim modelima linije, nerealno je.

To znači da se nakon otvaranja epruvete treba fokusirati samo na jedan datum naveden na kartonskoj ambalaži i na plastičnoj posudi. Pod uslovom da potrošite potrošni materijal, poput samog analizatora, u pravilnim uvjetima.

Na kutiji s olovkama i kartonskoj kutijici s trakama nalazi se slika zelenog kvadrata, što znači da je potrošni materijal neovisan (ne podnosi se ometanju maltoze).

Kalibrirane trake ove serije u krvnoj plazmi. Rezultate možete kretati u odnosu na normu koju je preporučio WHO 1999. godine, prema tabeli.

Nivo glukoze, mmol / lKalibracija cele krvi
NormalnoIz veneS prsta
Na prazan stomak3,3 — 5,53,3 — 5,5
Sa opterećenjem ugljikohidrata (2 sata nakon jela)Preporuke za skidanje

Na početku rada novog kompleta, prilikom zamjene baterija ili potrošnog materijala, kao i ako je uređaj pao, preporučljivo je testirati njegove performanse pomoću posebnih rješenja CONTROL 1 i CONTROL 2, koji se prodaju zasebno u ljekarničkoj mreži.

Nije potrebno kodirati novo pakiranje traka ili pritisnuti bilo koje tipke: uređaj se uključuje nakon što unesete potrošni materijal u priključak, kalibrira sam i isključuje se nakon uklanjanja trake. Ako uređaj u roku od tri minute ne primi biomaterijal, automatski se isključuje.

  1. Obavezno pripremite sve potrebno za postupak: alkoholne i pamučne jastučiće, glukometar i olovku za piercing, epruvetu s prugama i jednokratnim lancetama. Ne morate brinuti o razini osvjetljenja - rezultat je prikazan velikim slovima s jarko zelenim pozadinskim osvjetljenjem na ekranu, a brojeve možete vidjeti bez naočala.
  2. Umetnite lancetu za jednokratnu upotrebu u olovku za brisanje. Da biste to učinili, izvadite ga iz pojedinačne ambalaže, izvadite vrh s drške i gurnite lancetu do kraja. Nakon karakterističnog klika izvrtanjem pokreta, možete ukloniti zaštitni disk iz igle i zamijeniti poklopac ručke. Provjerite odgovara li oznaka na kućištu oznaci na kapici. Za prvo ubrizgavanje dovoljno je postaviti nivo 2, eksperimentalno možete postići optimalnu dubinu za svoju debljinu kože. Pošto uređaj nije "krvožedan", tada nije potrebna duboka punkcija i prekomerna povreda prsta. Pritiskom na dugme na kraju drške, provucite probijač. Spremnost alata možete provjeriti žutim indikatorom koji se pojavljuje u prozoru.
  3. Vodite računa o higijeni: kod kuće je bolje dezinficirati mjesto uboda ne alkoholom, već toplom sapunicom. Prirodno sušenje (moguće sušilom za kosu) je poželjnije slučajnim ručnikom.
  4. Uzmite jednu testnu traku iz epruvete i umetnite je u utičnicu brojila, zatvorite teglu. Nije potrebno provjeravati kodove na ekranu i na ambalaži kao u ostalim modelima Accu Chek linije ako uređaj ima crni čip. Slika treperećeg kapa potvrđuje da je uređaj spreman za uzimanje krvi.
  5. Za probijanje najčešće se koriste prsti (mogu se koristiti dlanovi i podlaktice). Menjajte prste često kako biste izbjegli nelagodu. Lakše je probiti kožu sa strane tako što čvrsto držite ručicu i pritisnete gumb za pokretanje.
  6. Prethodno možete lagano masirati prst da biste povećali protok krvi. Nije potrebno istiskivati ​​krv naporom: međustanična tekućina iskrivljava rezultate. Iz istog razloga koristi se i druga kap za analizu. Prvo je najbolje obrisati sterilnim brisom.
  7. Kapljica, ako je možete nazvati potpunim kapi od 0,6 μl krvi, potrebnim za analizu Accu-Chek Perform i Accu-Chek Perform Nano glukometra (za poređenje, za Accu-Chek Asset je potrebno 1-2 μl krvi, a domaći modeli Sattelit serije - sve 4 μl), ne nanositi na traku. Ovo ju može beznadno pokvariti. Dovoljno je dovesti prst na vrh ispitne ploče i kroz žuti utor u obliku lijevka uređaj sam izvlači biomaterija za istraživanje.
  8. Dezinficirajte mjesto uboda pamučnom pločicom namočenom u alkoholu i pričekajte rezultat mjerenja. Sat na satu na zaslonu potvrđuje da uređaj obrađuje informacije.
  9. Pametnom uređaju treba malo vremena za razmišljanje: najviše 5 sekundi kasnije, na ekranu će se pojaviti rezultat koji je po preciznosti uporediv sa laboratorijskim istraživanjima. Ako u uređaju nema dovoljno krvi, signal i odgovarajuća slika pružit će vam mogućnost da u roku od 5 sekundi napunite njegovu jačinu na istoj traci.
  10. Potrošni materijal s glukometrom za jednokratnu upotrebu mora se odložiti nakon postupka. Uklonite poklopac s probijača. Pomicanjem kućišta u središnjem dijelu, lanceta se može automatski baciti u kantu za smeće. Skinite traku s brojila i pošaljite je tamo.

Za zrele korisnike koji su navikli voditi tradicionalne zapise, rezultati se mogu zabilježiti u dnevnik samokontrole. Naprednim potrošačima je povoljnije nadgledati njihov glikemijski profil u računaru, pruža se mogućnost povezivanja računala u ovim modelima (infracrveni port).

Uređaj može izračunati prosjek za mjerenja za sedmicu, dva ili mjesec dana.

Memorija Accu-Chek Performa i Accu-Chek Performa Nano glukometra održava do 500 mjerenja, ali dupliciranje rezultata za samonadzor je vrlo važno. Oslanjanje na svoje pamćenje kada je u pitanju vaša sigurnost je neozbiljno. Preuzmite ga bolje sa strateški važnim informacijama za sebe.

Dogovorom s endokrinologom moguće je u memoriji uređaja navesti kritične pokazatelje koji ukazuju na približavanje hipoglikemijskom stanju, a sam uređaj će nakon toga upozoriti na opasnost.

Ne razlikuju se svi dijabetičari željeznom samodisciplinom u takvim stvarima, budilica koja može postaviti do 4 signala dnevno podsjetit će vas na potrebu za sljedećim postupkom.

Skladištenje i radni uslovi potrošnog materijala

Datum izdavanja traka Accu-Chek Performa označen je na pakovanju, njihov rok trajanja je 18 mjeseci. Pod uvjetom da ih pohranite (kao i sve komponente sustava) dalje od prozora i jakog sunca, vruće baterije za grijanje, hladnjaka s visokom vlagom i u skladu s uputama proizvođača:

  • Optimalna temperatura skladištenja je + 2-30 ° C, suvo i tamno mjesto, na primjer, ormar u spavaćoj sobi, nedostupan djeci. Vlaga, vruća para u kupaonici ili kuhinji mogu uništiti potrošni materijal.
  • Trake ostavite u originalnom pakovanju. Izvadite drugu ploču neposredno prije upotrebe i odmah zatvorite kućište olovkom.
  • Prije svakog postupka, navedite datum isteka - istekle, prljave, deformirane i upotrebljene trake moraju se odlagati. Instrument također podsjeća na kraj životnog vijeka potrošnog materijala.
  • Na tanjur ne možete staviti kap dok ga ne stave u bioanalizator, a on nije dao signal spremnosti za analizu.
  • Nemojte koristiti silu prilikom postavljanja trake. Pazite: dizajniran je na takav način da u gnijezdo može ući samo na jednom kraju sa zlatnom bojom.
  • Za transport brojila i potrošnog materijala koristite tvrdu tekstilnu futrolu posebno dizajniranu za čuvanje kompleta.
  • Koristite Accu-Chek Perform trake samo za istoimeni mjerač i njegov analogni Accu-Chek Perform Nano.

Za test trake za glukometar Accu-Chek Perform, cijena nije iz budžetske kategorije: 1000-1500 rubalja. za 50 kom.

Bez obzira jeste li ranije koristili analizatore za kontrolu glikemije ili ste se prvi put susreli s ovim postupkom, morate pažljivo proučiti priručnik za njihovu upotrebu. To će maksimizirati uporabu sistema za postizanje tačnog rezultata i prikladnog nadgledanja glikemije.

Glucometer One Touch Ultra Easy: recenzije, cijena, upute za Van Touch Ultra Easy

Merač šećera u obliku One Touch mali je i kompaktni uređaj za mjerenje šećera u krvi kod ljudi koji imaju dijabetes. Uređaj je modernog modernog dizajna, podsjeća na izgled uobičajenog fleš pogona ili MP3 playera, a ne liči na medicinski uređaj. Zbog toga je ovaj metar vrlo omiljen kod mladih koji pokušavaju ne govoriti o činjenici da imaju dijabetes.

Life Scan One Touch ultra glucometer - Johnson & Johnson, SAD, ima visokokvalitetni ekran sa tečnim kristalima, koji ima svetlu i jasnu sliku, čak i stariji i slabovidni pacijenti jasno mogu vidjeti simbole na ekranu. Rezultati ispitivanja krvi prikazani su na ekranu s vremenom i datumom ispitivanja.

Uređaj ima jasan interfejs i jednostavan za upotrebu. Mjerač radi s test trakama Van Touch Ultra, a koristi jedinstveni kod i ne zahtijeva pretvorbu. Smatra se da je uređaj dovoljno brz, jer daje rezultate testova pet sekundi nakon apsorpcije krvi. Uključujući glukometar može se pohraniti u memoriju posljednjih 500 mjerenja, koja pokazuju vrijeme i datum analize.

Prikladan oblik, mala veličina i mala težina omogućavaju vam da u torbici nosite uređaj One Touch Ultra i da obavite testiranje u bilo koje vrijeme, bilo kod kuće, bilo na bilo kojem drugom mjestu.

Za skladištenje i nošenje možete upotrijebiti zgodan mekani kofer koji je uključen u set mjerača OneTouch Ultra Easy. Uređaj možete koristiti bez uklanjanja iz kućišta.

U specijaliziranim prodavaonicama možete kupiti ovaj model uređaja po pristupačnoj cijeni, kupcima se nudi širok izbor boja futrola. Čišćenje brojila nije potrebno.

Prednosti onetouch ultra

Mnogi korisnici odabiru ovaj model brojila zbog polinomnih pozitivnih kvaliteta uređaja.

  • Uređaj ima moderan moderan dizajn. što vole mnogi korisnici.
  • Uređaj je male veličine 108x32x17 i teži 32 grama, što vam omogućava da ga nosite sa sobom i koristite u bilo koje doba dana, bez obzira na to gdje se pacijent nalazi.
  • Van Touch Ultra Izi vrši kalibraciju plazme, što ukazuje na njegovu visoku tačnost.
  • Uređaj ima prikladan jasan ekran i sjajne velike znakove.
  • Uređaj ima intuitivni meni za upravljanje OneTouch Ultra Easy brojilom. Upravljanje se vrši pomoću dva gumba.
  • Rezultati ispitivanja krvi mogu se dobiti u roku od pet sekundi nakon korištenja mjerača.
  • Van Touch Ultra Easy vrlo je precizan. Rezultati ispitivanja gotovo su jednaki onima koji su izvedeni u laboratoriji.
  • Komplet mjerača glukoze Van Touch Ultra Ultra uključuje poseban USB kabel s kojim možete prenijeti rezultate testova na osobni računar, nakon čega se podaci mogu brzo ispisati na pisaču i pokazati liječniku dok primaju dinamiku promjene šećera u krvi.

Glucometer Van Touch i specifikacije

Prilikom provođenja testa krvi za glukozu u njemu koristi se elektrohemijska metoda mjerenja. Uređaj je kalibriran krvnom plazmom, a za studiju je potrebno samo 1 μl krvi, što je prilično malo u usporedbi sa sličnim uređajima ovog proizvođača.U svakom slučaju, dijabetes bi trebao biti rutinski testiran na dijabetes.

Kao mjerač snage baterije One Touch Ultra Easy koristi jednu litijumsku bateriju CR 2032 na 3,0 volta, što je dovoljno za 1000 mjerenja. U kompletu s uređajem nalazi se poseban proboj za olovke i omogućava vam da bezbolno i brzo probijete kožu.

zabilježiće još neke tehničke tačke:

  1. Mjerna jedinica je mmol / litra.
  2. Uređaj se može automatski uključiti prilikom instaliranja test trake i isključiti dvije minute nakon završetka testiranja.
  3. Mjerač glukoze za mjerenje šećera One Touch Ultra Easy može se koristiti na sobnoj temperaturi od 6 do 44 stepena, a relativna vlaga od 10 do 90 posto.
  4. Dozvoljena nadmorska visina je do 3048 metara.
  5. Moguće je izvršiti mjerenja s Van Touch Ultra Easy brojilom u rasponu od 1,1 do 33,3 mmol / litra.
  6. Uređaj je lagana verzija, tako da nema funkciju sastavljanja statistika za nedjelju, dvije sedmice, mjesec ili tri mjeseca.
  7. Oznake hrane također nisu isporučene u ovoj jedinici.
  8. Uređaj ima neograničenu garanciju proizvođača, što potvrđuje njegovu visoku kvalitetu.

Uputa za upotrebu onetouch ultra

Da biste obavili test krvi na šećer, potrebna vam je test traka Van Touch Ultra ili Van Touch Ultra Easy, koja se instalira u posebnu utičnicu na uređaju dok se ne zaustavi. Važno je osigurati da kontakti traka budu okrenuti prema gore. Testne trake zaštićene su posebnim slojem, tako da ih možete dodirnuti bilo gdje.

Nakon instaliranja test trake, kod će se prikazati na zaslonu uređaja. Mora se potvrditi da pakiranje trake ima isto kodiranje. Nakon toga možete započeti uzimanje krvi. Mono probijanje na prstu, dlanu ili podlaktici. Gotovo isti stav zahtijevat će ultra dodir sa jednim dodirom, čija će uputstva biti slična. pa su osnovni principi upotrebe uređaja slični.

Prije postupka važno je voditi računa da očistite ruke, operete ih sapunom i temeljito obrišete ručnikom. Probijanje na koži vrši se olovkom za probijanje i novom lancetom. Nakon toga, morate malo izmasirati mjesto uboda i dobiti potrebnu količinu krvi za analizu.

Test test traka dovodi se do krvi i zadržava se dok kap potpuno ne zasiti željeno područje. Posebnost ovih test traka je u tome što samostalno apsorbiraju odgovarajuću količinu krvi.

Ako nema dovoljno krvi, morate koristiti novu test traku i ponovo započeti analizu.

Nakon što je glukometar pregledao pad krvi, na ispitivanju će se pojaviti rezultati ispitivanja koji pokazuju vrijeme, datum analize i mjernu jedinicu. Ako je potrebno, uređaj će na displeju prikazati simbole ako postoje problemi s brojilom ili test trakom. Uključivanje uređaja će dati signal ako je pacijentu otkrio previsok nivo glukoze u krvi.

Paket paketa

Accu-Chek Performa standardni glukometar uključuje:

  • sam uređaj
  • neobične test trake opremljene kodnom pločom,
  • uređaj za probijanje
  • lancete
  • kontrolirajte rješenje na dva nivoa
  • baterija
  • slučaj.

Test trake

Test trake za ovaj uređaj izrađene su korištenjem jedinstvene tehnologije. To garantuje iscrpnu provjeru očitanja testova. Test-trake za merenje glukoze Accu-Chek Performa imaju šest pozlaćenih kontakata koji se prilagođavaju temperaturnim fluktuacijama i vlažnosti kao i operativnu provjeru:

  • band aktivnost
  • količina krvi za test,
  • integritet pruge.

Kontrolni test je uključivao otopinu na dva nivoa, naime sa visokom i niskom koncentracijom glukoze. Ovo je potrebno ako iznenada primite sumnjive podatke, kao i prilikom nanošenja novog pakiranja traka i nakon zamjene stare baterije novom.

Razlike Nano modela

Accu-Chek Performa Nano glucometer je varijanta uređaja Accu Chek Performa, ali samo malih dimenzija: 43 x 69 x 20 mm. Teži samo 40 grama. Iako ga više nema, i dalje ga možete kupiti u ljekarnama ili mrežnim trgovinama. Ima svoje pozitivne aspekte, kao što su:

  • dobar izgled
  • veliki displej sa pozadinskim osvetljenjem i jasnom slikom,
  • lakoća
  • kompaktnost
  • ogromna memorija za oko 500 testova,
  • sveobuhvatna provjera rezultata i mogućnost njihovog prenošenja na osobni računar,
  • dug životni vijek baterije - gotovo 2000 mjerenja,
  • prisutnost provjere provjere.

Ovaj uređaj ima visoku funkcionalnost: izračunava prosječnu vrijednost, markere prije i nakon jela, postoje signali upozorenja i podsjetnika. Glukometar Accu-Chek Performa Nano pruža pouzdane informacije i također zadovoljava sve pokazatelje tačnosti. Uređaj provodi opsežnu pretragu krvi na svoj sadržaj šećera pomoću biohemijske elektrohemijske metode.

Nedostaci

Slabosti glukometra Accu Chek Perform su visoka cijena i čest nedostatak potrošnih materijala. Iako se visoki trošak sa rastezanjem može smatrati minusom, jer u potpunosti zadovoljava pokazatelje najvišeg kvaliteta.

Glukometar Accu-Chek Performa, čija su kritika izuzetno pozitivna, pouzdan je i ima dodatnu praktičnu funkcionalnost. Mnogi korisnici pohvalili su elegantan dizajn uređaja i kompaktni kovčeg koji se ženama najviše sviđa. Ovaj uređaj nove generacije omogućava analizu nivoa šećera u krvi jednostavno, praktično i brzo. Nakon nekoliko mjerenja korisnik će ih u budućnosti obaviti na stroju.

Svi znaju da je dijabetes ozbiljna i opasna bolest koja zahtijeva stalno praćenje. Posebno za to, kod kuće, pacijenti koriste posebne uređaje. Accu-Chek Performa Glucometer je pravi uređaj za sve koji imaju dijabetes. Ako slijedite jednostavna pravila za upotrebu i skladištenje uređaja, možete kontrolirati razinu šećera u krvi dugi niz godina.

Pregled brojila Accu Chek Performa

Glukometeri su postali sastavni dio u životu ljudi koji imaju dijabetes. Uređaji su pomoćnici u praćenju pokazatelja kod kuće.

Da bi tretman bio efikasan i ispravan, potrebno je odabrati uređaj koji odgovara parametrima i precizno prikazuje sliku.

Najnovija tehnologija je mjerač glukoze u krvi marke Roshe - Accu Chek Performa.

Karakteristike instrumenta

Accu Chek Performa - moderan je uređaj koji kombinira malu veličinu, moderan dizajn, preciznost i jednostavnost upotrebe. Instrument čini postupak mjerenja jednostavnim, omogućavajući preciznu kontrolu situacije. Medicinsko osoblje ga aktivno koristi za kontrolu nivoa glukoze, a široko ga koriste i pacijenti kod kuće.

Uređaj je malih dimenzija i ima veliko kontrastno velik zaslon. Izvana podsjeća na privjesak za ključeve alarma, njegove dimenzije omogućavaju mu da stane u torbu, pa čak i u džep. Zahvaljujući velikom broju i svijetlom pozadinskom osvjetljenju, rezultati ispitivanja se čitaju bez ikakvih poteškoća. Prikladan sjajni kućište i tehnički parametri prikladni su za upotrebu u različitim dobnim skupinama.

Pomoću posebne olovke možete kontrolirati dubinu proboja - položaji su detaljno opisani u uputama. Slična opcija omogućava vam da krv brzo i bezbolno dođete do krvi.

Njene dimenzije: 6,9-4,3-2 cm, težina - 60 g. Uređaj označava podatke prije / nakon obroka. Izračunavaju se i prosječni pokazatelji svih sačuvanih rezultata tokom mjeseca: 7, 14, 30 dana.

Accu Chek Performa je vrlo jednostavan za upotrebu: rezultat se dobiva bez pritiska na tipku, uključuje se i isključuje automatski, a uzorkovanje krvi vrši se kapilarnom metodom. Za provođenje studije dovoljno je pravilno umetnuti test traku, nanijeti kap krvi - nakon 4 sekunde odgovor je spreman.

Prekid veze može se dogoditi automatski 2 minute nakon završetka sesije. U memoriju uređaja može se pohraniti do 500 pokazatelja sa datumom i vremenom. Svi rezultati se prenose na PC putem kabla. Baterija brojila dizajnirana je za otprilike 2000 mjerenja.

Brojilo je opremljeno praktičnom alarmnom funkcijom. I sam podsjeća na potrebu da se provede još jedno istraživanje. Možete postaviti do 4 pozicije za upozorenja. Svake 2 minute mjerač će signal ponoviti do 3 puta. Accu-Chek Performa takođe upozorava na hipoglikemiju. Dovoljno je da u uređaj unesete kritični rezultat koji je preporučio ljekar. Pomoću ovih pokazatelja uređaj će odmah dati signal.

Standardna oprema uključuje:

  • Accu Chek Performa
  • originalne test trake sa kodnom pločom,
  • Alat za probijanje AccuCheck Softclix,
  • baterija
  • lancete
  • slučaj
  • kontrolno rješenje (dvije razine),
  • upute za korisnika.

Kako koristiti uređaj?

Prvo morate kodirati uređaj:

  1. Isključite i isključite uređaj sa zaslonom.
  2. Umetnite pločicu s brojem sa sebe u priključak dok se ne zaustavi.
  3. Ako je uređaj već korišten, uklonite staru ploču i umetnite novu.
  4. Kad svaki put koristite novo pakiranje test traka, zamenite ploču.

Obavljanje mjerenja razine šećera pomoću uređaja:

  1. Operite ruke.
  2. Pripremite uređaj za probijanje.
  3. Umetnite testnu traku u uređaj.
  4. Uporedite indikatore kodiranja na ekranu sa pokazateljima na epruveti. Ako se kôd ne pojavi, morate ponoviti postupak: prvo uklonite, a zatim umetnite test traku.
  5. Za obradu prsta i probijanje uređaja.
  6. Dodirnite žuto područje na traci do kap krvi.
  7. Pričekajte rezultat i uklonite test traku.

Video upute za korištenje Accu-Chek Perform:

Po čemu se Accu-Chek Performa Nano razlikuje?

Accu Chek Performa Nano je izuzetno mali metar koji je vrlo zgodan za nošenje u torbici ili torbici. Nažalost, ukida ga, ali još uvijek ga možete kupiti u nekim mrežnim trgovinama ili ljekarnama.

Među prednostima minimalnog modela može se izdvojiti sljedeće:

  • moderan dizajn
  • veliki displej sa jasnom slikom i pozadinskim osvetljenjem,
  • kompaktan i lagan
  • pruža pouzdane podatke i ispunjava sve zahtjeve za tačnost,
  • opsežna provjera rezultata,
  • funkcionalnost: izračunavanje prosječne vrijednosti, markeri prije / nakon jela, postoje podsjetnici i upozorenja,
  • opsežna memorija - do 500 testova i njihov prenos na PC,
  • dug radni vek baterije - do 2000 merenja,
  • postoji provjera provjere.

Nedostaci uključuju učestali nedostatak potrošnog materijala i relativno visoku cijenu uređaja. Posljednji kriterij neće biti minus za sve, jer je cijena uređaja u potpunosti usklađena s kvalitetom.

Mišljenja korisnika

Accu Chek Performa prikupio je puno pozitivnih kritika od ljudi koji su uređaj koristili za nadgledanje kod kuće. Primjećene su pouzdanost i kvaliteta uređaja, točnost pokazatelja, dodatna praktična funkcionalnost. Neki su korisnici cijenili vanjske karakteristike - moderan dizajn i kompaktno kućište (posebno mi se svidjela ženska polovica).

Podijelit ću svoje iskustvo korištenja uređaja. Accu-Chek Perfoma je jednostavan za upotrebu, ima memoriju za veliki broj mjerenja, tačno pokazuje rezultat (posebno provjereno kliničkom analizom, pokazatelji se razlikuju za 0,5). Bio sam vrlo zadovoljan prodornom olovkom - dubinu uboda možete sami postaviti (postavite ga na četiri). Zbog toga je postupak postao gotovo bezbolan. Funkcija alarma podsjeća vas na rutinsko praćenje nivoa šećera tokom dana. Prije kupovine skrenuo sam pažnju na dizajn uređaja - vrlo moderan i kompaktan model koji mogu nositi sa sobom svuda. Generalno, vrlo sam zadovoljan glukometrom.

Olga, 42, Sankt Peterburg

Ovaj metar koristim u svojoj medicinskoj praksi. Primjećujem visoku preciznost rezultata i u hipoglikemijskim uvjetima i kod visokih šećera, opsežan raspon mjerenja. Uređaj pamti datum i vrijeme, ima veliku memoriju, izračunava prosječni indikator, ispunjava zahtjeve za tačnost - ovi su pokazatelji važni za svakog doktora. Da bi pacijenti mogli koristiti kod kuće, funkcija podsjećanja i upozorenja bit će prikladna. Jedini negativan je prekid u isporuci test traka.

Antsiferova L.B., endokrinolog

Moja majka ima dijabetes i treba kontrolirati glukozu. Kupio sam je Accu-Chek Perfoma po savjetu poznatog ljekarnika. Uređaj izgleda prilično lijepo, vrlo kompaktan sa velikim ekranom i pozadinskim osvjetljenjem, što je važno starijim osobama. Kao što mama napominje, pomoću glukometra vrlo je lako kontrolirati šećer. Samo morate umetnuti traku, probiti prst i nanijeti krv. Nakon nekoliko sekundi, rezultat će se pojaviti na zaslonu. Pogodni su i „Podsetnici“, zbog kojih se mora na vreme izvršiti test. Pacijentima koji imaju dijabetes, uređaj će dugo postati pravi prijatelj.

Alexey, 34, Chelyabinsk

Uređaj se može kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ljekarnama, naručiti na web mjestu.

Prosječna cijena za Accu-Chek Performa i dodatna oprema:

  • Accu-Chek Perfoma - 2900 p.,
  • Rješenje za kontrolu je 1000 p.,
  • Test trake 50 kom - 1100 p., 100 kom. - 1700 p.
  • Baterija - 53 str.

Accu-Chek Perfoma je uređaj nove generacije za testiranje u različitim uvjetima. Dobivanje rezultata pomoću glukometra sada je brzo, povoljno i lako.

Pogledajte video: Dijabetičari tuže Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar