CardioActive Omega

  1. Sastav i oblik oslobađanja
  2. Svojstva
  3. Upute za upotrebu
  4. Indikacije i kontraindikacije

Prehrambeni dodaci ili jednostavno dodaci prehrani svake godine dobivaju sve veću popularnost. Oni nisu lijekovi, u potpunosti su prirodni, nemaju nuspojave i imaju vrlo malo kontraindikacija. Uz sve to, mnogi vjeruju da su vrlo efikasni. Pomažu u složenoj terapiji raznih tegoba i divan su profilaktički lijek protiv organskih bolesti i za njihov opći ton. U ovom ćemo članku detaljnije pogledati Cardioactive Omega 3 iz farmaceutske kompanije Evalar, lidera u Rusiji u proizvodnji dodataka prehrani. Ova kompanija već dvadeset i pet godina aktivno radi na ruskom tržištu i u zemljama ZND, svi njeni proizvodi su certificirani, imaju mnoga priznanja i distribuiraju se uglavnom putem brendiranog internetskog resursa.

Sastav Cardioactive Omega i obrazac za oslobađanje

Doplate su dostupne u dva oblika:

    U obliku kapsula. U jednom pakovanju 30 kapsula koje sadrže 1000 mg ribljeg ulja.

  • U obliku šumećeg pića. U kutiji je 10 zasebnih vrećica, u svakoj takvoj vrećici 1334 mg mikrokapsulirane riblje masti.

  • Piće u mjehurićima sastoji se od:

    • nosač krompirovog škroba
    • antioksidans limunska kiselina
    • saharoze
    • mikrokapsulirano riblje ulje,
    • identični prirodnim ukusima - banana, narandža, marelica,
    • silicijum dioksid i natrijum bikarbonat - sredstva protiv liječenja,
    • konzervans natrijum sorbata,
    • bojanje hrane
    • Sladilo Sucralose.

    Priprema kapsula sastoji se od:

    • glicerin i želatina, koji su zgušnjivači,
    • riblje ulje lososa iz Atlantskog okeana - glavna komponenta.

    Prema proizvođačima, proizvod u obliku napitka se brže upije i apsorbira, ima ugodan okus voća iz tropika, bez ikakvog ribljeg okusa, lakše ga je uzimati nego velike kapsule. Zauzvrat, u kapsulama, pored glavne komponente i zgušnjivača, nema ništa više, što ukazuje na njegovu veću prirodnost.

    Svojstva Kardioaktivna Omega 3

    Naglašava emocionalno i fizičko, loša ekologija i loše navike, nasljedne bolesti, iscrpljenost i mnogi drugi faktori utječu na zdravlje našeg srca. I to je glavni organ, od normalnog funkcionisanja kojeg zavisi život čovjeka. Zbog toga se njegovo stanje mora pratiti, mora se štititi i hraniti korisnim elementima u tragovima. Masnoća atlantskog lososa iz kojeg se sastoji ovaj dodatak prehrani, sadrži 35 posto omega-3. Ove polinezasićene masne kiseline:

      Nezaobilazne su komponente strukture srčanih, vaskularnih i moždanih ćelija.

    Oni djeluju kao regulator propusnosti, ekscitabilnosti i mikroviskoznosti ćelijskih membrana.

    Pokazuju snažnu aktivnost kao antioksidans.

  • Odličan građevinski materijal, uz pomoć kojeg se formiraju aktivne biološke tvari eikosanoidi.

  • Osim polinezasićenih masnih kiselina, riblje ulje sadrži:

      Retinol (vitamin A). Ne dozvoljava suhu sluznicu i kožu, ima blagotvoran učinak na snagu i ljepotu noktiju i kose.

  • Vitamin D. Koristi se za sprečavanje rahitisa, pomaže rast rasta, apsorpciju koštanog tkiva i prodiranje korisnih minerala u organizam.

  • Zahvaljujući svemu ovome, droga:

    • podržava reološka svojstva krvi,
    • tonira bronhije i krvne sudove,
    • poboljšava funkcionalno stanje čitavog kardiovaskularnog sistema,
    • održava krvni pritisak normalnim
    • zadržava u savršenom stanju sastav sluznice,
    • prati holesterol, uklanjajući štetne,
    • jača imunitet
    • reguliše prijenos signala između nervnih ćelija što pozitivno utječe na aktivnost moždanih funkcija, stanje mrežnice i tkiva srčanog mišića.

    Prema mnogim naučnim istraživanjima, riblje ulje potiče aktivnu proizvodnju hormona sreće i dobrog raspoloženja - serotonina, dakle, njegov unos uklanja agresiju, depresiju i razdražljivost.

    Uzimanjem ovog dodatka prehrani dat ćete svom srcu i cijelom tijelu više snage za održavanje normalne funkcionalnosti čak i u stresnim situacijama i u uvjetima teških fizičkih napora.

    Pitanja, odgovori, recenzije o CardioActive Omega


    Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama proizvođača od pakiranja. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

    Farmakološka svojstva

    Polinezasićene masne kiseline su uključene u strukturu tkiva kardiovaskularnog sistema, krvožilnog sistema. Imaju svojstva normalizacije rada plazma membrana. A to znači da oni osiguravaju metabolizam, dostavu korisnih elemenata ćelijama i međusobno djelovanje membranskih proteina. Takođe vezne, energetske, receptorske i enzimske funkcije. Imaju naglašeno antioksidativno djelovanje i sudjeluju u stvaranju eikozanioda, tromboksana i prostaciklina. Ove tvari su odgovorne za reološka svojstva krvi. A posebno, smanjuju viskozitet, trombozu, imaju svojstvo vazodilatacije i poboljšavaju dotok krvi u tkiva.

    Oblik i sastav

    CardioActive Omega-3 obrasci za puštanje:

    • kapsule: želatina, ovalna, duguljasta, svijetložuta (30 kom u plastičnoj bočici, u kartonskom paketu 1 boca),
    • prah za pripremu šumećeg pića: labava masa žute boje, ima voćnu aromu (7000 mg svaka u vrećici, u kartonskoj kutiji s 10 vrećica).

    1 kapsula sadrži:

    • aktivna supstanca: riblje ulje - 1000 mg, od čega PUFA - ne manje od 350 mg,
    • pomoćne komponente: želatina, glicerin.

    1 vrećica sadrži:

    • aktivna supstanca: mikrokapsulirano riblje ulje - 1334 mg, od čega PUFA - 400 mg,
    • pomoćne komponente: krumpirov škrob (nosač), saharoza, sukraloza (zaslađivač), limunska kiselina (antioksidans), arome - „Narandža“ / „Marelica“ / „Banana“ (identične prirodnim), natrijum bikarbonat i silicijum dioksid (sredstvo protiv liječenja), bojanje hrane, natrijum sorbat (konzervans).

    Posebna uputstva

    CardioActive Omega-3 nije lijek.

    Upotreba dodataka prehrani mora se dogovoriti s liječnikom koji radi.

    Ako se pojave simptomi preosjetljivosti, lijek treba prekinuti.

    Pacijentima koji se pridržavaju niskokalorične prehrane savjetuje se da uzmu u obzir da je kalorijski sadržaj jedne kapsule ili vrećice 24,7 kcal, hranjiva vrijednost: masti - 1,3 g, ugljikohidrati - 3 g.

    CardioActive Omega-3 recenzije

    U recenzijama CardioActive Omega-3 korisnici najčešće ukazuju na efikasnost dodatka prehrani, objektivno procjenjujući funkcionalno stanje kardiovaskularnog sustava i opće dobro prije i nakon tečaja primjene.

    Posebno se bilježe ugodan okus šumećeg pića i praktičnost njegove upotrebe.

    Indikacije za upotrebu

    - KaryoAktiv je biološki aktivan dodatak (dodatak prehrani) koji nadoknađuje nedostatak polinezasićenih masnih kiselina u tijelu. - Normalizuje aktivnost srca, krvožilnog i krvožilnog sistema. - Pomaže u održavanju odgovarajućeg holesterola u krvotoku. - Normalizira aktivnost kožnog epitela i folikula dlake. - Koristi se u složenom tretmanu za prevenciju različitih bolesti.

    Značajke upotrebe

    Iako aktivni lijek praktički nema kontraindikacija, preporučuje se konzultirati se s liječnikom prije nego što započnete terapijski kurs s CardioActive Omega. Ne preporučuje se upotreba ovog biološki aktivnog dodatka zajedno sa sredstvima koja u njegov sastav sadrže vitamin D kako ne bi izazvali rizik od hipervitaminskih bolesti.

    Doziranje i način upotrebe

    Prije početka terapijskog tečaja CardioActive Omega, preporučuje se pažljivo pročitati upute za uporabu. Ovaj dodatak prehrani koristi se kod djece starije od četrnaest i odraslih pacijenata. Doza je: jedna kapsula ili jedna vrećica dnevno, tokom jela. Trajanje terapijskog kursa obično je trideset dana. Nakon nekog vremena, prema propisu lekara, možete ponoviti terapiju. Korištenjem praškastog oblika (vrećice): prah se otopi u jednoj čaši ključale vode.

    Uputstvo za skladištenje

    Ovaj biološki aktivni kompleks mora se čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 stepeni Celzijusa. Na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti i nedostupno djeci i životinjama. S obzirom na pravila skladištenja, rok trajanja je dvadeset i četiri mjeseca. Ako taj period istječe, upotreba lijeka je zabranjena.

    Mnogo je pozitivnih recenzija o lijeku. Mnogi pacijenti s zahvalnošću primjećuju da se biološki aktivno sredstvo proizvodi u obliku kapsula i u obliku praha, jer je unos ribljeg ulja obično povezan s prilično neugodnim senzacijama.

    Pogledajte video: Modicare Flax oil benifits. flaxseed oil (Maj 2024).

    Ostavite Svoj Komentar