Vitafon kod dijabetesa tipa 2: pregledi i režimi

NE žurite sa inzulinom!

Vitafon poboljšava rad pankreasa i jetre i sprečava razvoj komplikacija dijabetesa: nefropatiju, neuropatiju i angiopatiju.

"Vitafon" je medicinski proizvod dizajniran da nadoknadi nedostatak mikrovibracije u tkivima i organima. Ovo je vrsta duboke mikromasaže na ćelijskom nivou, koja efikasno poboljšava mikrocirkulaciju krvi i limfe. "Vitafon" deluje sa mikrovibracijama frekvencije zvuka (isceljujući zvuk) i poboljšava funkcije organa na dubini od 10 cm. Uz pomoć "Vitafona" moguće je značajno ograničiti porast šećera u krvi. Ponekad je moguće izbjeći potrebu prelaska na inzulin. "Vitafon" je vrlo jednostavan za upotrebu i koristi se samostalno kod kuće. Uticaj "Vitafona" na područje bubrega značajno poboljšava njihovu funkciju i sprečava razvoj nefropatije. Učinak „Vitafona“ na udove i glavne žile toliko je efikasan da vam čak omogućava da zaustavite i izlečite započetu gangrenu dijabetičkog stopala. Međutim, glavni rezultat upotrebe Vitafona je smanjenje razine glukoze u krvi kod šećerne bolesti tipa 2 (T2DM) i poboljšanje dobrobiti.

Neinzulinski ovisan dijabetes melitus (T2DM) - najčešći oblik dijabetesa: oko 85-90% svih slučajeva dijabetesa. Kod T2DM funkcija pankreasa je normalna, a jetra i mišići ne pretvaraju glukozu dovoljno brzo za skladištenje. Pogoršanje funkcije jetre može biti uzrokovano i smanjenjem broja funkcionalnih ćelija i kršenjem mikrocirkulacije u jetri. Mikrocirkulacija je kretanje tvari i stanica kroz najmanje posude (kapilare) i kroz međućelijski prostor u područje biokemijske transformacije.

Uticaj Vitafona na jetru značajno poboljšava njegovu funkciju i pomaže u normalizaciji šećera u krvi. Uz to, Vitafon podstiče regeneraciju ćelija jetre. O efikasnosti ove upotrebe Vitafona govori činjenica da se uspješno koristi za održavanje funkcije jetre s visokim stupnjem ciroze (patent patent br. 2682874), kada je već potrebna transplantacija organa.

Na slabljenje funkcije taloženja glukoze u jetri može utjecati kršenje neuroregulacije. Kontrolni signali sa strane mozga prolaze nervnim putevima kroz cervikalnu i torakalnu kralježnicu, gdje je moguće oticanje i stiskanje neurona, što krši neuroregulaciju. Učinak „Vitafona“ na kičmu ublažava oticanje i poboljšava mikrocirkulaciju. Zbog toga se provodi provođenje neurona i uklanja razlog uzroka kršenja.

"Vitafon" se može preporučiti svim pacijentima koji imaju T2DM da poboljšaju zdravlje gušterače, jetre, bubrega i spreče komplikacije.

Vitafon može biti koristan za dijabetes melitus ovisan o insulinu T1DM. Kod ove vrste dijabetesa gušterača ne reagira adekvatno na povećanje glukoze u krvi. Ovo može biti uzrokovano abnormalnostima u aparatu receptora gušterače, koja procjenjuje nivo glukoze u krvi, kao i toksičnim ili drugim oštećenjima beta ćelija koje proizvode inzulin. Uticaj Vitafona na gušteraču poboljšava proizvodnju inzulina i C-peptida. Nakon kursa procedura s Vitafon aparatom, nivo C-peptida i inzulina u krvi značajno se povećava za 20%. Zahvaljujući poboljšanoj mikrocirkulaciji, zdrave ćelije se obnavljaju. Kod pacijenata kod kojih C-peptid uopće nije proizveden, nakon jedne procedure pojavilo se 20 jedinica.

Rezultati naučnih istraživanja upotrebe "Vitafona" u T1DM i T2DM

U medicinskoj studiji provedenoj na MAPO 1999. godine aparat Vitafon (analog Vitafon-T) korišten je za uticaj na mikrovibraciju zvučnih frekvencija na organima i tkivima. Korišten je za poboljšanje rada pankreasa, jetre, bubrega i obnavljanje poremećenog provođenja neurona u torakalnoj i cervikalnoj kralježnici (ako ih ima). Postupak se poziva telefoniranje.

Da biste uspjeli u liječenju dijabetesa, potrebno je otkloniti sve povrede i bilo koji nedostatak svih organa koji sudjeluju u regulaciji šećera u krvi. Zbog toga se u program za telefoniranje uključuju područja gušterače, jetre, bubrega, kao i cervikalna i torakalna kralježnica. Kod pacijenata sa šećernom bolešću ova su se područja počela telefonirati tri puta dnevno tokom tri tjedna. Rezultat je nadmašio očekivanja. U većine bolesnika (98%) nakon telefoniranja, nivo glikemije značajno se smanjio, približavajući se normalnoj.

Najveća efikasnost zabilježena je u grupi bolesnika sa dijabetesom tipa 2, primanje antidijabetičkih tableta. U bolesnika iz ove grupe postignuta je normalizacija metabolizma šećera u krvi i ugljikohidrata i lipida (unutar mjesec dana). Kod pacijenata koji su uzimali inzulin postignuto je smanjenje doze inzulina.

Nakon niza procedura, razina preostale sekrecije inzulina značajno se povećava kod šećerne bolesti tipa 1 za 10%, a kod šećerne bolesti tipa 2 za 36%. Štoviše, u bolesnika ovisnih o insulinu sa šećernom bolešću tipa 1, kod kojih C-peptid uopće nije proizveden, nakon tona telefoniranja s Vitafon aparatom, razina C-peptida bila je 20 pM / L. Nakon jednog postupka, nakon 2 sata, dolazi do smanjenja razine glukoze u krvi u prosjeku za 1,2 mmol / L. Smanjenje nivoa šećera sa hiperglikemijom opaženo je u 98% slučajeva.

Kako se javlja telefonski aparat "Vitafon".

Uređaji "Vitafon" imaju posebne pretvarače - vibrafone (slika sa lijeve strane). Vibrofoni su pritisnuti na tijelo preko područja koje je potrebno "izglasiti". Postupci se izvode dok ležite na leđima. Sondiranju su izložena sljedeća područja: gušterača, jetra, bubrezi i cervikotorakalna kralježnica. Nadalje, uz nedovoljnu proizvodnju inzulina kao odgovor na unos glukoze (DM1), naglasak je na telefoniranju gušterače iz trbuha (regija M9) i leđa (lijeva regija K) - tehnika broj 2 . Kod normalne proizvodnje inzulina (T2DM) - naglasak je na foniranju područja jetre (područja M i M5 istovremeno) - metoda 1 . Detaljan opis tehnika telefoniranja na kraju članka. Obje metode koriste telefoniranje u području bubrega. Ovo poboljšava njihovu funkciju i povećava vlastitu mikro-vibracijsku pozadinu (osjeća se kao povećanje vitalnosti i performansi). Do povećanja mikrovibracijske pozadine dolazi zbog povećanja pozadinske aktivnosti mišićnih stanica, a to, sa svoje strane, povećava stalnu potrošnju glukoze. Budući da su uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu, kako pokazuje višegodišnje iskustvo, ovi postupci se lako integrišu u svakodnevni život.

Da biste sačuvali rezultate moraju se provoditi potporni postupci sondiranja. Preventivni postupci sprovode se samo 1-2 puta dnevno i 5-6 puta sedmično. Rezultat prevencije proporcionalan je ukupnom vremenu telefoniranja tjedno. Da biste smanjili vrijeme postupaka za vrijeme prevencije, prikladno je koristiti dva uređaja: „Vitafon“ i „Vitafon-T“. Uređaj Vitafon instaliran je na području bubrega tokom cijelog trajanja postupka, a uređaj Vitafon-T pomoću tajmera obrađuje sva ostala područja.Za praktičnost pričvršćenja nekoliko vibrafona postoje posebne manžete.

Terapija inzulinom ne štedi vas od nefropatije i dijabetičkog stopala, a uz pomoć procedura telefoniranja čak možete zaustaviti gangrenu i izbjeći amputaciju, tako da prikladnost posjedovanja "Vitafona" u kućnoj ljekarni nije dovedena u pitanje.

Nažalost, metoda ne donosi prihod zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da se postupci provode samostalno kod kuće. Pacijenti sa šećernom bolešću naučit će o načinu telefoniranja bilo s interneta ili od prijatelja koji su već prošli postupak liječenja s dobrim rezultatima. Ako je dijagnoza postavljena i nema kontraindikacija, pacijent može samostalno nabaviti aparat Vitafon i započeti liječenje. Metoda je sigurna i nema opasnosti od zdravlja. Podršku za savjetovanje (besplatno) pruža proizvođač uređaja. Za tipične slučajeve, stručnjaci su razvili preporuke. U slučaju neuobičajene situacije, pitanje je upućeno programerima metode. Pitanje možete postaviti telefonom 8-800-100-1945 ili napišite pismo na adresu e-pošte: info@vitafon.ru. Prednosti "Vitafona" mogu se proceniti prema recenzijama:

PREGLEDI PRIMENE VITAPONA

„Zdravo, dragi stručnjaci. Dvije godine tražila sam lijek za dijabetes. Potrošio sam puno novca na sve vrste kaseta, čajeve i druge nevolje, ali je šećer u krvi u posljednjih godinu dana porastao sa 7 jedinica. do 13.4. A vaš „Vitafon“ je primio 27.03.2015. I do 01.04. u 5 dana šećer je pao na 9,8 - za 3,6 jedinica. - Bio sam zapanjen. Uređaj je u redu. Kako se koristi - shvatila sam. Jedino pitanje za vas. Noge i stopala su mi hladni čak i u stanu preko 30 godina. Gdje primijeniti vibrofone za obnavljanje cirkulacije krvi u nogama? Hvala unapred, Vladimire. "


Zdravo. Imam 55 godina i želim razgovarati o svom iskustvu s „Vitafonom“. Živim u Njemačkoj 12 godina. Jednostavno se dogodilo da sam ove godine operisan na srčanom zglobu, nakon operacije imao sam povišen šećer u krvi, a doktori su počeli da razgovaraju o početnom dijabetesu i čak su mi propisali tablete. Ali i ja sam tako mislila, tablete su simpatije, one se neće izliječiti, već će naučiti gušteraču da ne radi jako. I odlučio sam zamijeniti Vitafon tablete. Šećer se vratio u normalu, ali mislim da je prerano reći da je sve u redu. Potrebno je vrijeme, iako ne jako dugo, da se sve dovede u normalu. Puno hvala i dubok poklon tvorcima uređaja. Uvek ga preporučujem svojim prijateljima. Nadežda Ch., 55 godina, Njemačka ”.
"Dobar dan, dragi Vitafonovci! Duboko zahvalna vama koji ste me spasili od hroničnog bola, S. Alexander, rođen 1950. godine. U vezi s oštećenom tolerancijom glukoze (5,5 - 6,5 mmol / l) pojavila se crvena mrlja na potkoljenici veličine dlana. Nije mi davao odmor, jer se neprestano svrbe i svrbe, povećavajući se u veličini. Te muke su trajale 5 godina, i sve ove godine neprestano sam pokušavao ublažiti patnje mastima ili kompresovima, ali, nažalost, struktura kože mrlje su postale stanične. Podsjećala je na zmijsku kožu. Nekako u potrazi za spasom u i Na Internetu sam dobio članak o „Vitafonu“, ne znam zašto, ali odmah sam osjetio da sam pronašao ono što tražim. Primio sam uređaj, prvo sam naneo emiter na mjesto 10 minuta. U roku od 3 sata, nakon prve aplikacije, svrab se smirio i NE PRIMIO sam VIŠE NIKADA! Za konsolidaciju rezultata ponavljao sam sesiju nekoliko puta, nakon mjesec dana mrlja je nestala, a koža je postala zdrava i više se ne muči. Još jednom, dopustite da vam izrazim iskrenu zahvalnost, slavni naučnici izumitelji grada Svetog Petra. S poštovanjem, Aleksandar Y. "
„U novembru (2011) sam vam se obratio za pomoć u lečenju dijabetesa. Pisala je o svom sinu (24 godine) - dijagnosticiran mu je dijabetes tipa 1. Očajni smo bili zbog ove „vesti“ (smršala sam 19 kilograma). Želim da podelim rezultate. Vitafon smo trajali 2 nedelje. Dijeli smo na otkazivanju slatkiša, pratili smo ugljene hidrate. Insulin se ukidao postepeno, tokom 2 nedelje. Pre jela, dao mi je dekociju korijen cikorije. Stevija (u prahu) je bila zamjena za šećer. Jednom dnevno davala je ekstrakt cimeta. Šećer se oporavio, normalno, težina se vratila u normalu (75 kg s rastom 192). Sin je u 2 mjeseca odlazio u teretanu, u skladu s cjelovitim programom. , postigao napredak, osjeća se sjajno, hvala Bogu, dobro. Hovke, stalno mjerimo krv za šećer. Dajem med, ali malo - 1 kašiku, kašu ili piće. Gušterača je očigledno uspjela. Hvala vam puno na Vitafonu, mislim da je odigrao značajnu ulogu u liječenju. Sada smo možemo pomoći ljudima sa specifičnim savetima da se oporave i ne padnu u očaj, kao što je to bio slučaj s nama! "

Za "ušteden" novac kupio sam Vitafon-IK i počeo ga koristiti prema metodi liječenja dijabetičke angiopatije, točaka za telefoniranje K, križnica, stopala i poplitealnih vena. U isto vrijeme obnovio je dijetu, počeo strogo slijediti dijetu .......
Nema bubrega zbog bubrega, osjetljivost nogu gotovo se oporavila. I dalje ponekad boli, ali više ne bubri i ne ulcerira, kao prije. Naravno, nije samo Vitafon-IR pomogao u postizanju takvih rezultata, već su mi njegove zasluge očite. Valery, 49 godina. "


„Zdravo, dragi Bože!

U martu sam od vas kupio Vitafon-T uređaj. Odlučio sam se na to nakon opoziva vaše mušterije o pomoći uređaja u liječenju dijabetesa. Iako lista metoda liječenja ove bolesti nije, nadala sam se. Koristeći ovaj uređaj prema shemi liječenja gubitka sluha, dobio sam dobar rezultat u liječenju dijabetesa melitusa i kasnije dijabetičkog stopala. Ostavljajući odmor, uzeo sam uređaj sa sobom, ali on se nije vratio, ostavio sam ga rodbini. Iz kratke upotrebe ovog uređaja zaključio sam da bi ovaj uređaj trebao biti u svakoj porodici, odličan je pomoćnik za zdrav život. Molimo pošaljite uređaj "Vitafon-T".

Korisni linkovi

Ovde možete kupiti uređaje svih modela „Vitafon“ sa isporukom u Rusiji i drugim zemljama. Uređaji imaju europski certifikat za medicinske uređaje (CE oznaka). Svi oblici plaćanja su dostupni. GO


Gdje kupiti Vitafon - karta s adresama ljekarne i trgovine u vašem gradu, kojem se isporučuju uređaji proizvođača.

O telefoniranju: osnovni principi telefoniranja i izlaganja područja, opis postupka koji se izvodi samostalno kod kuće:
GO

1. "Vodič za endokrinologiju i metabolizam", autor Norman Lavin, prijevod s engleskog jezika, Moskva 1999, stranice 1128.

2. "Tjelesni resursi - novi pristup u prepoznavanju uzroka bolesti i metoda njihovog liječenja", autori Fedorov V.A., Kovelenov A.Y., Loginov G.N., Ryabchuk F.N../ SPb: SpetsLit, 2012, str. 64.

3. "Pregled publikacija o senzorima glukoze", autori Casey M., Donovan i Alan G. Watts, Odjeljenje za biološke nauke, Centar za neuromataboličke interakcije, Univerzitet Južna Kalifornija. Prijevod s engleskog, Sankt Peterburg, 2019

4. Liječenje bolesnika sa šećernom bolešću pomoću aparata Vitafon. Građa 1. sve ruske naučno-praktične konferencije. Izvještaj o naučnoj studiji provedenoj na Odjelu za MAPO. Autori: N.V. Vorokhobina, E.A. Volkova, Yu.G. Nad. 1999-2000 godine.

Naučni rad izveden na Vojnomedicinskoj akademiji. S.M. Kirov

Pokazano je da izloženost Vitafon-IR aparata jetrenom dijelu pacijenata s kroničnim virusnim hepatitisom B i C uzrokuje značajno do 8 puta povećanje serumskih koncentracija interferona.
Studije su pokazale visoku efikasnost vibro-akustičke metode terapije bez upotrebe skupe tradicionalne antivirusne terapije. Potpuna remisija postignuta je u gotovo polovine bolesnika s hroničnim virusnim hepatitisom B i C s minimalnom količinom nuspojava. Metoda liječenja dostupna je širokom krugu pacijenata.

Naučni rad izveden u Vojnoj mediciniAkademija nazvana po S.M. Kirov

Glavni ciljevi proučavanja mokraćnih procesa i stanja homeostatskih funkcija bubrega bila je procjena smjera njihovih promjena tijekom vibroakustične izloženosti.Studijom je utvrđeno odsustvo štetnog učinka mikrovibracije na strukturne elemente bubrega. Znatno povećanje izlučivanja mokraćne kiseline mokraćom otkriveno je neizmijenjenom diurezom zbog izlučivanja u bubrežne tubule.

Naučni rad je obavljen na Državnoj medicinskoj akademiji u Sankt Peterburgu. I.I. Mechnikov

Koristili smo vibroakustičku metodu lečenja koja nije lijek, a koja omogućava biofizičkom metodom poboljšanje rada bubrega, koji, kao što znate, uvijek sudjeluju u regulaciji krvnog pritiska. Primjena vibroakustičnih učinaka omogućila je postizanje ciljane razine krvnog tlaka u kraćem vremenu, smanjenje učestalosti porasta maksimalnog krvnog tlaka i smanjenje doze antihipertenzivnih lijekova za 30-50%. Na pozadini upotrebe Vitafon aparata dolazi do povećanja radne sposobnosti, smanjenja koncentracije holesterola i usporavanja rada srca.

Prijave:

Obično se uređaji serije „Vitafon“ koriste za telefoniranje, jer sadrže dva ili više zgodnih ravnih pretvarača - vibrofon optimalne veličine. Postoje dvije metode telefoniranja u liječenju šećerne bolesti prvog i drugog tipa.

Metoda br. 1. Telefoniranje kod šećerne bolesti drugog tipa (2-4 puta dnevno).

Način rada, područja i vrijeme izlaganja, minute

Kako uređaj radi?

Terapija pomoću vibroakustičnog uređaja uključuje učinak na živčane završetke, krvne žile i limfni put kroz stvaranje mikrovibracije i akustike.

Primjećuje se da u bilo kojoj dobi ljudima u tijelu nedostaje mikrovibracija. Međutim, u starosti i na pozadini raznih bolesti, njihov se deficit povećava nekoliko puta.

Dakle, nedostatak mikrovibracija koje se javljaju putem mišićnih stanica dovodi do smanjenja elastičnosti staničnih membrana, uslijed čega usporava cirkulacija krvi u tijelu.

Da biste izravnali ovo stanje, preporučuje se upotreba uređaja Vitafon, koji pojačava metaboličke procese u organizmu, ubrzava cirkulaciju krvi, protok limfe.

Indikacije za upotrebu:

  • Dijabetes melitus.
  • Sa upalnim procesima u išijatičnom nervu.
  • Cerebralna paraliza.
  • Glavobolja, prelomi udova.
  • Inkontinencija mokraće i fekalija.
  • Hipertenzija.
  • Hronični umor.
  • Patologija respiratornog trakta.
  • Prostatitis (bilo koji oblik).

Primjećuje se da uređaj pomaže poboljšati cirkulaciju krvi u malim krvnim žilama, potiče uklanjanje toksičnih tvari i toksina iz tijela, pojačava imuni status, venski odljev.

Vitafon se široko koristi u liječenju „slatke“ bolesti, međutim, njegove recenzije na Internetu su izrazito kontradiktorne i nije moguće reći gdje je istina i gdje je laž.

Kako koristiti uređaj?

Višenamjenski uređaj koristi se na različite načine, a sve ovisi o patologiji koja muči osobu. Treba napomenuti da ako aparat djeluje na kralježnicu, pacijent treba ležati na stomaku.

Na svim ostalim kliničkim slikama, manipulacija uređajem se izvodi u vodoravnom položaju, osoba treba ležati na leđima.

Uz uređaj postoje dva vibrofona koja je potrebno primijeniti na određene točke ljudskog tijela. Da biste ih popravili, možete koristiti zavoj ili ljepilo.

Trajanje jednog postupka ovisi o patologiji. Da bi se poboljšala efikasnost izvedenih manipulacija, preporučuje se biti na toplom mjestu sat vremena nakon nje.

Da bi se lečila „slatka“ bolest, vibrafoni se moraju naneti na određena područja tela dijabetičara. Razmotrimo detaljnije koja područja treba fonirati:

  1. Područje jetre koje vam omogućava da pojačate metaboličke procese proteina, metabolizam ugljikohidrata.
  2. Gušterača, kao rezultat toga dolazi do poboljšanja funkcionalnosti unutarnjeg organa.
  3. Bubrezi, što pomaže u povećanju neuromuskularnih rezervi.
  4. Torakalna kralježnica.

Lečenje prve, kao i druge vrste hronične bolesti događa se prema istom algoritmu. Međutim, postoje određene razlike u trajanju izlaganja područjima ljudskog tijela.

Uputa za upotrebu prilaže se uređaju Vitafon, u kojem je trajanje postupka opisano u skladu s područjima tijela (točke).

Kontraindikacije i neželjene reakcije

Doista, ako tražite informacije na Internetu, možete pronaći značajan broj povoljnih, a još entuzijastičnijih recenzija o "čudesnom" uređaju.

Međutim, uvijek biste trebali imati na umu da postoje samo dvije strane, a zajedno s indikacijama, uređaj ima kontraindikacije.

U uputama za upotrebu stoji da se za liječenje dijabetesa Vitafon koristi isključivo nakon savjetovanja s liječnikom, odnosno s njegovom dozvolom. Treba imati na umu da nijedna druga metoda terapije (dijeta sa niskim udjelom ugljikohidrata, sport) nije otkazana.

Ne možete koristiti uređaj u sledećim situacijama:

  • Masa tumora.
  • Teški oblik zaraznih patologija.
  • Visoka telesna temperatura.
  • Period rađanja deteta.
  • Dojenje.
  • Aterosklerotske promjene u krvnim žilama.

Ako se tijekom upotrebe uređaja pogorša opće zdravstveno stanje osobe, pojave se neugodni simptomi, tada je preporučljivo odbiti je odmah koristiti.

Što doktori kažu o radu uređaja? Možemo to reći: mnogi medicinski stručnjaci suzdržavaju se od bilo kakvih komentara, jer klinički utjecaj uređaja nije potvrđen kliničkim studijama.

U 1999. godini provedeno je istraživanje čija je svrha bila da se rasvijetli učinak uređaja na ljudski organizam sa šećernom bolešću tipa 1, kao i drugim. Pokazali su da aparat nema uticaja na gušteraču.

Stoga je do određene mere Vitafon aparat „placebo“, gde vera pacijenta igra značajnu ulogu. U ovom slučaju mora se imati na umu da bi terapija koju je ljekar preporučio trebalo nastaviti.

Što pacijenti kažu o Vitafonu?

Ovaj uređaj možete kupiti na internetu na web stranici službenog proizvođača, cijena ovisi o modelu uređaja i varira u prilično širokom rasponu od 5000 do 15000 rubalja.

Objektivno gledano, cjenovna kategorija uređaja za liječenje dijabetesa prilično je visoka. A ovaj trenutak nije posljednji faktor, jer nema ozbiljnih dokaza o efikasnosti uređaja.

Neki pacijenti napominju kako su uz pomoć uređaja uspjeli sniziti pokazatelje šećera, i oni ostaju unutar dopuštene norme. Ali kada se analiziraju pregledi, ispada da su dijabetičari pravilno jeli, igrali sport, a neki su čak uzimali i tablete za dijabetes.

Prema tome, sve je dvostruko, i tvrditi da je stabilizirao šećer, barem ne ispravno, a to je Vitafonov aparat, a ne korekcija životnog stila, a to je mnoge ljude dovodilo u zabludu.

Postoje izuzetno negativni komentari, koji tvrde da je uređaj lutka, a proizvođač se bavi crpanjem finansijskih sredstava, i to prilično velikim.

Da biste koristili Vitafon uređaj kao način liječenja dijabetesa ili ne, svatko odlučuje pojedinačno. S jedne strane, možete se osloniti na povoljne kritike. Ali s druge strane, visoki trošak i neusklađenost deklariranih pogodnosti značajan je minus.

Šta mislite o ovome? Jeste li vi ili vaši najmiliji koristili uređaj za liječenje dijabetesa? Je li uređaj pomogao ili ne?

Vitafon kod šećerne bolesti tipa 1 i 2

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Liječenje Vitafonom je još jedan ne-lijek koji utječe na gušteraču. Djelovanje serije uređaja temelji se na vibro-akustičkom efektu koji imaju.

  • Uređaj za dijabetes: princip djelovanja Vitafona
  • Kako koristiti Vitafon za dijabetes?
  • Korist ili šteta?

Nesumnjiva prednost je jednostavnost upotrebe i relativna dostupnost. Zbog toga su takvi uređaji vrlo popularni među starijim osobama uz prisustvo mnogih hroničnih bolesti. Uređaj je u mogućnosti da liječi razne tegobe, tvrde programeri. Je li to zaista tako? To moramo shvatiti!

Uređaj za dijabetes: princip djelovanja Vitafona

Glavni princip rada Vitafona je mikrovibracija i zvučni efekti na krvne žile, limfne staze i živčane završetke.

Pouzdana je činjenica starenje tih struktura s vremenom. To se uglavnom događa zbog gubitka elastičnosti ćelijskih membrana, usporavanja cirkulacije krvi i patologije impulsa. Uređaj, aktiviranjem svih struktura, nastavlja normalne metaboličke procese i ubrzava kretanje postojećih tečnosti.

Proizvođači ga preporučuju za sljedeće bolesti:

  1. Dijabetes melitus (i tip 1 i tip 2).
  2. Išijas.
  3. Arterijska hipertenzija.
  4. Prijelomi kostiju.
  5. Glavobolja.
  6. Bolesti respiratornog trakta.
  7. Prostatitis i adenom prostate.
  8. Sindrom hroničnog umora i mnogi drugi.

Terapeutski učinak proizvoda postiže se zahvaljujući:

  1. Stimulišu cirkulaciju krvi u kapilarima.
  2. Poboljšanje venske i limfne drenaže.
  3. Eliminisati toksine iz organizma.
  4. Jačanje imunološkog sistema i lokalnih odbrambenih mehanizama.
  5. Održavanje regenerativnih procesa čak i u koštanom tkivu.
  6. Aktivacija izlaza matičnih ćelija u vaskularni ležaj.

Sve se to događa zahvaljujući vibro-akustičnim talasima koji kroz posebne membrane aparata prodiraju u unutarnje strukture.

Teško je reći koliko su istinite takve izjave programera, pogotovo kada je riječ o „slatkoj bolesti“. Ipak, postoje mnogi potrošači koji su zadovoljni rezultatima terapije.

Kako koristiti Vitafon za dijabetes?

Liječenje dijabetesa tipa 1 s Vitafonom usmjereno je na poticanje proizvodnje endogenog inzulina djelovanjem na određene organe tijela.

Prije navođenja pojedinačnih značajki uređaja, vrijedno je razmotriti opće upute:

  1. Terapija pacijenta se izvodi u ležećem položaju, s izuzetkom slučajeva kada je potrebno izlaganje kičmi.
  2. Vibrofoni se nanose na određene dijelove tijela (točke) običnim gaznim maramicama i fiksiraju se zavojem ili žbukom.
  3. Uređaj je uključen. Sjednica traje ovisno o patologiji pacijenta.
  4. Nakon postupka, preporučuje se da ostane ugrijan najmanje 1 sat kako bi učvrstio učinak.

Točke liječenja dijabetesa na Vitafon-u razlikuju se u usporedbi s sličnim za ostale bolesti. Let's shvatiti kako zvučati sa dijabetesom?

Zvučite sledeća područja:

  1. Gušterača (M9). Povećavajući cirkulaciju krvi u njenom parenhimu moguće je stimulirati proizvodnju vlastitog inzulina.
  2. Jetra (M, M5). Poboljšava se metabolizam masti, proteina i ugljikohidrata.
  3. Torakalna kralježnica (E11, E12, E21, E40). Utječući na nervne trupce, normalizira se unutarnje unutarnje organe i uspostavlja se adekvatno provođenje impulsa.
  4. Bubrezi (K). Povećati živčano-mišićne rezerve.

Shema ispravnog liječenja dijabetesa izgleda ovako:

Vrijeme zvuka u području (min.)

KM / M5M9E11E12E21
1-21022222
3-41333322
5-61644332
7-81955333
9-102266433
11-122577443
132888444
143299544
15341010554
dalje351010555

Liječenje dijabetesa tipa 2 pomoću Vitafona omogućava sličnu metodu upotrebe kao kod prve varijante bolesti.

Cijela uputstva preuzmite u našem formatu (preuzmi * .pdf)

Korist ili šteta?

Vrlo je teško tačno govoriti o ljekovitostima ove jedinice. Na World Wide Webu možete pronaći mnogo različitih komentara. Kao i uvijek, dijele se na pozitivne i negativne.

Prema pozitivnoj strani, dobar je način za poticanje lokalne cirkulacije krvi, što zaista može utjecati na povećanje metaboličkih procesa. Općenito, ohrabruje prisustvo pacijenata koji primjećuju smanjenje glikemije tijekom složenog liječenja bolesti uz dodatnu upotrebu Vitafona.

Ostaju iskreni minusi:

  1. Nepouzdanje, u medicinu zasnovanu na dokazima. U prirodi ne postoje studije koje bi pouzdano rekle da vibroakustički efekat stimulira proizvodnju inzulina.
  2. Cena Uređaj košta od 4.000 do 12.000 rubalja, ovisno o modelu.
  3. Puno nezadovoljnih kupaca.
  4. Rezultati eksperimenata provedenih 1999. godine koji inzistiraju na nedostatku uređaja u liječenju dijabetesa.

Osim toga, upotreba uređaja je kontraindicirana u sljedećim situacijama:

  • U prisustvu malignih novotvorina.
  • Teške zarazne bolesti.
  • Ateroskleroza i vaskularna tromboza.
  • Trudnoća
  • U područjima umjetnih implantata.

Pitanje primjerenosti upotrebe takvog uređaja trebalo bi biti na prvom mjestu. Vitafonovo lečenje dijabetesa neće biti panaceja, ali može malo poboljšati rezultate klasične terapije lekovima.

Da li Vitafon pomaže u liječenju dijabetesa?

U procesu liječenja dijabetesa rijetko se koristi aparat Vitafon. Potonji se dokazao kod dijabetesa i prvog i drugog tipa. Glavna stvar je naučiti kako ga pravilno koristiti, ne zaboravljajući proučiti kontraindikacije. Kako primijeniti Vitafon dijabetičare za poboljšanje stanja? O ovom i drugom ćemo govoriti u članku.

  • Benefit
  • Opis, princip rada i djelovanja na tijelu
  • Uputstvo za upotrebu
  • Može li boljeti?
  • Kontraindikacije
  • Cijena i analozi
  • Recenzije

Uređaj ima svestrani učinak na ljudsko tijelo. U bolesnika s visokom glukozom u krvi, Vitafon:

  • poboljšava funkciju pankreasa,
  • povećava proizvodnju inzulina,
  • snižava glukozu u krvi
  • poboljšava imunitet
  • ubrzava metaboličke procese u ćelijama,
  • potiče regeneraciju oštećenih tkiva,
  • poboljšava cirkulaciju krvi u venama i kapilarima, protok limfe,
  • eliminira mnoge uzroke metaboličkih poremećaja i prirodnu regulaciju.

2 sata nakon seanse Vitafon, razina glukoze u krvi dijabetičara u prosjeku padne unutar 1,2 mmol / g.

Tretman Vitafonom sprečava razvoj i rast energetske neravnoteže u tijelu, usporava proces starenja i razvoj osnovne bolesti.

Uređaj djeluje i na primarna i na sekundarna oštećenja, bez obzira na njihov položaj i mjesto korištenja jedinice.

Vitafon je najefikasniji kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2 koji istovremeno koriste oralne antidijabetičke lijekove. U ovoj kategoriji ljudi koji imaju redovan i pravilno organiziran tretman, postoji potpuna nadoknada dijabetesa, kao i normalizacija šećera u krvi.

Opis, princip rada i djelovanja na tijelu

Vitafon - uređaj koji proizvodi vibro-akustične valove. Potonji učestvuju u oporavku nedostatka mikrovibracije u tkivima ljudskog tela. Mikrovibracije uređaja prodiru u tkiva do dubine od 7 do 10 cm, prirodno utječući na područje patologije.

U 95% slučajeva ljudsko tijelo doživljava nedostatak vlastitih mikrovibracija, koje se stvaraju tokom rada mišićnih stanica.To prekida regeneracijske procese u tijelu, usporava oporavak i ometa procese prirodne regulacije. Ovu situaciju pogoršavaju dugotrajni stres, opća iscrpljenost i starost. Vitafon je pozvan da popuni taj deficit. Njegova upotreba je sigurna i efikasna.

Princip rada Vitafona u osnovi se razlikuje od ostalih fizioterapeutskih uređaja koji utiču na tkiva i ćelije ljudskog tela.

Uputstvo za upotrebu

Svaki uređaj ima cjelovita detaljna uputstva za upotrebu. Pruža informacije o:

  • mogućnosti aplikacije
  • tehnike telefoniranja
  • moguća područja izloženosti i vrijeme terapije,
  • režimi rada uređaja.

Prije upotrebe Vitafona trebali biste se posavjetovati sa ljekarom.

Uređajem je lako upravljati i dizajniran je posebno za samostalnu upotrebu bez pomoći trećih strana i posebne obuke. Iako se Vitafon često koristi za liječenje pacijenata u bolnicama, sanatorijumima i dispanzerima.

Pravilna upotreba uređaja u skladu s uputama daje naglašeni terapeutski učinak i dobru toleranciju postupaka, produžuje život uređaja i izbjegava neugodne posljedice dijabetesa.

Prije nego što počnete koristiti, trebali biste:

  • pripremite radnu površinu za ugradnju uređaja (stolica ili stol),
  • odrediti mjesto izloženosti uređaja,
  • odrediti trajanje postupka,
  • saznajte trajanje liječenja.

Ako imate poteškoća s izborom uvjeta za provođenje telefoniranja i određivanjem trajanja terapije, vrijedi se posavjetovati sa stručnjakom. Biće potrebna i konsultacija ljekara uz paralelnu upotrebu lijekova.

Postupak se izvodi dok ležite na leđima. Takozvani vibrafoni se nanose na kožu kroz tkivo ili učvršćuju elastičnim zavojima ili manžetnama.

  1. Osigurajte cjelovitost kućišta instrumenta, njegovih osnovnih elemenata.
  2. Kliknite gumb "Start".
  3. Odaberite odgovarajući način rada uređaja pomoću tipki navedenih u uputama (u početku od proizvođača uređaj je postavljen u režim rada br. 1).
  4. Pratite pravilan prikaz glavnih aktivnih elemenata na zaslonu.
  5. Spojite potrebni broj vibrafona i stavite ga na mesto udara o telu.
  6. Ponovno pritisnite tipku „Start“.

Uređaj će početi raditi u automatskom režimu. Istovremeno će se na monitoru prikazati tajmer koji prikazuje vrijeme do kraja postupka. Na kraju sesije čut će se zvučni signal. Nakon toga možete isključiti vibrofone, isključiti uređaj iz utičnice i staviti ga u kutiju.

Stručnjaci preporučuju boravak u toploj sobi poslije sesije narednih sat vremena.

Značajke upotrebe za dijabetes:

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

  • Kod dijabetičara Vitafon se najčešće koristi na predelu grudi. Izloženost torakalnoj lokalizaciji omogućava stimulaciju gušterače, što reguliše procese proizvodnje inzulina.
  • Vrlo često dijabetičari razvijaju komplikaciju poput dijabetičkog stopala. Usmjereni utjecaj mikrovibracija na zahvaćeno područje može u određenoj mjeri spriječiti razvoj gangrene (samo u početnim fazama).
  • Druga moguća opcija za telefoniranje kod dijabetesa nalazi se na području bubrega. Izlaganje u ovom pravcu poboljšava funkciju organa, služi kao izvrsna prevencija bubrežnih komplikacija.

Pravilni rad uređaja predviđa sljedeća pravila za njegu:

  • Čuvajte uređaj na suhom mjestu, uvijek čuvajući kućište suvim.
  • Za čišćenje Vitafona ne koristite vlažne krpe i vlažne maramice.
  • Ne održavajte sesije za liječenje u kupaonici, bilo kojoj drugoj prostoriji s visokom vlagom.
  • Prije spajanja uređaja na mrežu, provjerite da li utičnica radi.
  • Zaštitite mašinu od udara i pada s visine.
  • Za vrijeme rada uređaj stavite na čvrstu, ravnu radnu površinu.
  • Čuvajte Vitafon u originalnom pakovanju.

Može li boljeti?

Mikrovibracije koje uređaj stvara slične su onima koje proizvode ćelije ljudskog tijela. Stoga uređaj ne može naštetiti pacijentu i ne izaziva nuspojave. Tijekom postupka obnavlja se prirodni resurs mikrovibracija.

Za 20 godina upotrebe Vitafona nije utvrđen nijedan slučaj štete pacijentovom zdravlju.

Privremena intenzifikacija boli, koja se ponekad javlja nekoliko dana nakon početka liječenja osnovne bolesti, najčešće je neopasna. Ovo je posebna reakcija određenog organizma, koja je jedna od faza procesa oporavka.

Princip rada uređaja

Liječenje Vitafonom uključuje izlaganje živčanih završetaka, krvnih žila i limfnih putova pomoću mikrovibracije i akustike.

Treba napomenuti da kada ljudsko tijelo stare, ima nedostatak mikrovibracija koje nastaju zbog rada mišićnih stanica. Uz to se pogoršava elastičnost staničnih membrana i usporava cirkulacija krvi.

Da biste spriječili ovaj fenomen, možete koristiti uređaj Vitafon, zahvaljujući njegovom djelovanju, metabolički procesi se nastavljaju, protok krvi i protok limfe se ubrzavaju. U prilogu upute se kaže da se uređaj preporučuje za takve bolesti:

  • u liječenju dijabetesa ovisnog o inzulinu i ne-inzulinu,
  • sa išijasom - upalom išijatičnog nerva,
  • sa glavoboljama i lomovima kostiju,
  • sa cerebralnom paralizom i posledicama cerebralne paralize,
  • sa fekalnom i mokraćnom inkontinencijom,
  • sa arterijskom hipertenzijom,
  • sa hroničnim umorom,
  • s patologijama respiratornog trakta,
  • sa adenomom prostate i prostatitisom.

Kao što vidite, spektar djelovanja uređaja proteže se na mnoge bolesti. Ovaj efekat je postignut jer Vitafon:

  1. stimulira cirkulaciju krvi u malim posudama,
  2. uklanja toksine i toksine iz organizma pacijenta,
  3. poboljšava odbranu organizma
  4. pojačava venski i limfni odliv,
  5. aktivira oslobađanje matičnih ćelija u krvotok,
  6. podržava regeneraciju u mnogim tkivima, čak i kostima.

Takav pozitivan efekat javlja se u vezi sa vibro-akustičnim talasima koji prodiraju u unutrašnje strukture ćelija i tkiva tijela. Koliko tačno uređaj utječe na osjetljivost ćelija na inzulin i gušteraču pri liječenju dijabetesa tipa 1 i 2, teško je reći.

Međutim, na World Wide Webu postoji mnogo pozitivnih komentara u vezi s poboljšanjem stanja dijabetičara nakon korištenja takvog uređaja.

Kontraindikacije i moguća šteta

Uprkos izlaganju uređaju o njegovom čudesnom djelovanju na unutarnje organe u liječenju dijabetesa, u nekim je slučajevima njegova uporaba zabranjena.

Prije upotrebe uređaja, preporučuje se konzultirati se sa svojim liječnikom.

Kontraindikacije za upotrebu vibro-akustičkog uređaja Vitafon su takve patologije i stanja:

  • karcinoma
  • teške zarazne bolesti
  • visoka tjelesna temperatura
  • trudnoća i dojenje,
  • oštećenja krvnih žila i ateroskleroza,
  • područja umjetnih implantata.

Ako je pacijent, dok je koristio uređaj, počeo osjećati pogoršanje općeg zdravstvenog stanja, tada bi trebao odmah prestati ga koristiti. U stvari, terapeutski učinak takvog uređaja nije dokazan sa medicinskog stanovišta.

Studije provedene 1999. u potpunosti odbacuju pozitivan učinak uređaja. Dobiveni rezultati pokazali su nedostatak upotrebe Vitafon aparata u liječenju dijabetesa melitusa. Studija nije otkrila direktnu vezu između djelovanja uređaja i proizvodnje hormona inzulina.

Stoga pacijent i dalje treba uzimati injekcije hormona ili uzimati hipoglikemijska sredstva, održavati pravilnu ishranu, vježbati i redovno provjeravati razinu glukoze u krvi.

Trošak, recenzije i analozi uređaja

Takav uređaj se naručuje uglavnom putem interneta na web lokaciji prodavača. Cijena Vitafona je prilično visoka, ovisi o modelu i kreće se od 4000 do 13000 ruskih rubalja. Stoga, ne mogu svi priuštiti da kupe uređaj.

Što se tiče mišljenja pacijenata o uređaju, oni su vrlo dvosmisleni. Među pozitivnim aspektima može se izdvojiti stimulacija lokalne cirkulacije krvi, što zaista utječe na metaboličke procese.

Neki pacijenti kažu da je upotreba uređaja pomogla stabilizaciju nivoa glikemije. Iako je zaista tako? Istovremeno, tvrde da su se pridržavali pravilne prehrane, bavili se vježbanjem u terapiji šećerne bolesti, uzimali infuzije i lijekove za snižavanje šećera. Zbog toga je učinkovitost ovog uređaja i dalje u velikoj sumnji.

Drugi kažu da je Vitafon pomogao da se riješi raznih komplikacija dijabetesa - angiopatije, nefropatije, angioretinopatije.

Među negativne točke može se izdvojiti visoka cijena uređaja i nedostatak potvrde s lijeka. Nezadovoljni pacijenti koji su koristili uređaj govore o njegovoj beskorisnosti i izgubljenom novcu. Stoga prije kupnje takvog uređaja treba pažljivo razmisliti o njegovoj izvodljivosti.

Treba napomenuti da slični uređaji koji imaju isti efekat kao Vitafon danas ne postoje. Međutim, postoje različiti modeli uređaja iz serije Vitafon, na primer:

Dijabetes melitus je ozbiljna patologija povezana s nepravilnim radom gušterače. Bolest pogađa gotovo sve ljudske organe, stoga ima složenu kliničku sliku. Nažalost, ne možete se potpuno rešiti. Stoga, čuvši takvu dijagnozu, ne možete izgubiti srce, morate se prilagoditi kako biste se izborili sa ovom bolešću.

Svi liječnici preporučuju da pravilno liječenje bolesti uključuje takve glavne komponente: zdravu prehranu i aktivan način života, terapiju lijekovima i redovnu kontrolu glikemije. Uz blage oblike, mogu se dodatno koristiti narodni lijekovi.

Što se tiče uređaja Vitafon, sam pacijent mora objektivno procijeniti prikladnost njegove upotrebe. Recenzije o njemu toliko su različite da je teško napraviti zaključak o učinkovitosti uređaja. Možda će složenim tretmanom malo poboljšati i opće stanje pacijenta koji boluje od dijabetesa tipa 1 ili tipa 2. Video u ovom članku pokazat će kako treba raditi s uređajem.

Cijena i analozi

Takav uređaj se naručuje uglavnom putem interneta na web lokaciji prodavača. Cijena Vitafona je prilično visoka, ovisi o modelu i kreće se od 4000 prije ruskih rubalja. Stoga, ne mogu svi priuštiti da kupe uređaj.

Što se tiče mišljenja pacijenata o uređaju, oni su vrlo dvosmisleni. Među pozitivnim aspektima može se izdvojiti stimulacija lokalne cirkulacije krvi, što zaista utječe na metaboličke procese.

Neki pacijenti kažu da je upotreba uređaja pomogla stabilizaciju nivoa glikemije. Iako je zaista tako? Istovremeno, tvrde da su se pridržavali pravilne prehrane, bavili se vježbanjem u terapiji šećerne bolesti, uzimali infuzije i lijekove za snižavanje šećera. Zbog toga je učinkovitost ovog uređaja i dalje u velikoj sumnji.

Drugi kažu da je Vitafon pomogao da se riješi raznih komplikacija dijabetesa - angiopatije, nefropatije, angioretinopatije.

Među negativne točke može se izdvojiti visoka cijena uređaja i nedostatak potvrde s lijeka. Nezadovoljni pacijenti koji su koristili uređaj govore o njegovoj beskorisnosti i izgubljenom novcu. Stoga prije kupnje takvog uređaja treba pažljivo razmisliti o njegovoj izvodljivosti.

Dijabetes melitus je ozbiljna patologija povezana s nepravilnim radom gušterače. Bolest pogađa gotovo sve ljudske organe, stoga ima složenu kliničku sliku. Nažalost, ne možete se potpuno rešiti. Stoga, čuvši takvu dijagnozu, ne možete izgubiti srce, morate se prilagoditi kako biste se izborili sa ovom bolešću.

Svi liječnici preporučuju da pravilno liječenje bolesti uključuje takve glavne komponente: zdravu prehranu i aktivan način života, terapiju lijekovima i redovnu kontrolu glikemije. Uz blage oblike, mogu se dodatno koristiti narodni lijekovi.

Što se tiče Vitafon uređaja, sam pacijent mora objektivno procijeniti prikladnost njegove upotrebe. Recenzije o njemu toliko su različite da je teško napraviti zaključak o učinkovitosti uređaja. Možda će složenim tretmanom malo poboljšati i opće stanje pacijenta koji boluje od dijabetesa tipa 1 ili tipa 2. Video u ovom članku pokazat će kako treba raditi s uređajem.

Vitafon možete kupiti putem interneta, kao i u nekim ljekarnama. Cijena uređaja je prilično visoka i ovisi o njegovom modelu:

  • tipični Vitafon - od 4 hiljade 400 rubalja,
  • Vitafon-IK - od 5 hiljada 650 rubalja,
  • Vitafon-K - od 5 hiljada 200 rubalja,
  • Vitafon - 2 - od 12 hiljada 900 rubalja,
  • Vitafon - 5 - od 11 hiljada 800 rubalja.

Komplet uključuje sam uređaj i njegove komponente, kao i korisnički priručnik.

Savremeno tržište medicinskih proizvoda nudi analoge Vitafona. Govorimo o takvim uređajima kao što su "Almag", "Samozdrav", "Alpharia". Oni imaju bitno drugačiji mehanizam djelovanja na tijelo od originala, ali uprkos tome smatraju se njegovim analogima.

Pogledajte video: Srebren Savovic dijabetes deo 2 (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar