Vixipin ili Emoxipin - što je bolje odabrati

Vixipin se oslobađa u obliku kapi za oči: prozirna ili gotovo prozirna, bezbojna ili blago obojena otopina.

Tri oblika oslobađanja lijeka omogućavaju vam da odaberete najpovoljniji slučaj upotrebe za svakog pacijenta:

  • uni: inovativna unidozna ambalaža (sterilno polietilensko pakovanje jedne doze pripravka koja ne sadrži konzervanse): u kartonskom snopu od 2, 4 ili 6 vreća filtriranog filma koji sadrži epruvetu s kapaljkom od 0,5 ml polipropilena ili kapljice polietilena niske gustoće,
  • delta: višedoza u boci od polietilen tereftalata sa kapaljkom, u pakovanju folijskog folije 1 boca od 10 ml,
  • ultra: višestruka doza u staklenoj boci opremljenoj posebnim stop-stopom za prste, u kartonskom paketu 1 staklena boca sa / bez mlaznice-stop za prste od 5 ml.

Svako pakovanje sadrži i upute za upotrebu Vixipina.

Sastav kapi od 1 ml:

  • aktivna supstanca: metiletilpiridinol hidrohlorid - 10 mg,
  • pomoćne komponente: natrijum hijaluronat - 1,8 mg, hidroksipropil beta-ciklodekstrin (HPBCD) - 20 mg, kalijum dihidrogen fosfat - 10,8 mg, natrijum benzoat - 2 mg, dinatrijev edetat dihidrat (trilon B) - 0,2 mg, natrijum hidrogenfosfat dihidrat - 0,36 mg, 2M otopina fosforne kiseline - do pH 4-5, voda za injekcije - do 1 ml.

Farmakodinamika

Metiletilpiridinol - aktivna supstanca Vixipina, je angioprotektor, pruža sledeće efekte leka:

  • smanjenje propusnosti kapilara,
  • jačanje vaskularnog zida,
  • stabilizacija stanične membrane,
  • inhibicija agregacije trombocita,
  • smanjenje koagulabilnosti i viskoznosti krvi,
  • antiagregacijski i antihipoksični efekat.

Djelovanje nekih pomoćnih komponenti:

  • hijaluronska kiselina (natrijum hijaluronat): vlaži rožnicu, uklanja nelagodu, poboljšava toleranciju na lek,
  • ciklodekstrin: povećava bioraspoloživost, smanjuje lokalnu iritaciju, potencira djelovanje aktivnih sastojaka.

Farmakokinetika

Metil etil piridinol brzo prodire u tkiva oka, dolazi do njegovog taloženja i metabolizma. Koncentracija u tkivima oka je veća nego u krvnoj plazmi.

Identificirano je 5 metabolita koji su predstavljeni konjugiranim i desalkiliranim produktima njegove biotransformacije.

Metabolizam nastaje u jetri, izlučivanje metabolita izvodi bubrezima. Prosječni nivo vezanja na proteine ​​u plazmi je 42%.

Indikacije za upotrebu

  • upale i opekotine rožnice (terapija i prevencija),
  • krvarenja u prednjoj komori oka (terapija),
  • skleralna krvarenja u starijih bolesnika (terapija i prevencija),
  • komplikacije miopije (terapija),
  • dijabetička retinopatija,
  • tromboza središnje venske mrežnice i njenih grana.

Vixipin, upute za upotrebu: metoda i doziranje

Kapi za oči Vixipin namijenjene su za ubrizgavanje u konjunktivnu šupljinu.

Režim doziranja: 2-3 puta dnevno, 1-2 kapi.

Trajanje upotrebe je obično u rasponu od 3 do 30 dana i određuje se pojedinačno, ovisno o tijeku bolesti. Uz dobru toleranciju i dostupnost indikacija, trajanje tečaja može se povećati na 6 mjeseci ili se terapija može ponavljati 2-3 puta godišnje.

Što je sa kapi sličnim

Glavni aktivni sastojak kapi Emoksipina i Viksipina je metiletilpiridinol. Pored toga, lijekovi su dostupni u obliku bezbojne otopine, koja je u količini od 5 ili 10 ml.

Zbog aktivne komponente koja je prisutna u svakom od lijekova moguće je postići smanjenje vaskularne propustljivosti, ojačati ih i vratiti normalno stanje membranskih ćelija. Uz to, prilikom nanošenja kapi moguće je spriječiti zadebljanje krvi i spriječiti njegovu koagulaciju.

Koja je razlika između sredstava

U oba su pripravka isti glavni aktivni sastojak, ali dodatne tvari su malo drugačije. Vixipin sadrži kalijev dihidrogen fosfat, natrijum hijaluronat, natrijum benzoat, fosfornu kiselinu i pročišćenu vodu za injekcije.

Po trošku, Emoxipin se smatra jeftinijim lijekom, a cijena kod njega se kreće od 130 do 250 rubalja. U ljekarnama se Vixipin može kupiti po većoj cijeni od 250-300 rubalja.

Emoxipin mogućnosti

Emoksipin je sintetizovani lijek, odnosno dobijen je kao rezultat mnogih znanstvenih studija u farmakološkim i hemijskim laboratorijama. Glavna komponenta Emoksipina je metiletilpiridinol koji mu daje sljedeća svojstva:

  • ima antioksidativno dejstvo,
  • smanjuje rizik od stvaranja krvnih ugrušaka,
  • poboljšava koagulaciju krvi,
  • jača zidove krvnih žila.

Uz pomoć Emoxipina moguće je brzo riješiti krvarenje, ali moguće je razviti i alergije, svrab, peckanje i hiperemiju konjuktiva. Lijek se mora ubrizgati u konjuktivnu vreću očiju 30 dana, 1 kapi 4 puta dnevno. U slučaju da se liječenje Emoxipinom izvodi u kombinaciji s drugim lijekovima, tada ga treba koristiti do posljednjeg.

Tijekom terapije Emoxipinom kontaktne leće treba odbaciti neko vrijeme. Osim toga, preporučuje se početi voziti automobil u roku od pola sata nakon ubrizgavanja droge u organe vida.

Značajke Vixipina

Po svom sastavu Vixipin je sličan Emoxipinu, pa je uz njegovu pomoć moguće postići identična farmakološka djelovanja. Korištenje kapi omogućava vam da ojačate zidove krvnih žila, sprečite stvaranje ugrušaka u krvi i na taj način eliminirate krvarenje.

Neophodno je odustati od upotrebe takvih lijekova ako osoba ima trudnoću i dojenje individualnu netoleranciju na sastavne dijelove. Biksipin treba uzimati 30 dana, 1 kapi 4 puta dnevno. Međutim, ako postoje dokazi, tijek terapije može se povećati i do šest mjeseci.

Što je bolje - Vixipin i Emoxipin

Prema karakteristikama dejstva na vaskularni sistem i tkiva u organu vida, oba su leka gotovo identična. Glavna razlika između Vixipina je činjenica da se proizvodi i u posudama od 5 ml iu obliku malih epruveta. U ovom obliku lijeka sadrži 0,5 ml lijeka.

U stvari, meke boce za jednokratnu upotrebu prikladnije su za upotrebu, jer se nakon umetanja jednostavno izbacuju. Zbog ovog oblika pakiranja moguće je postići potpunu sterilnost lijeka i minimizirati vjerojatnost ulaska patogena u njega.

Glavna prednost Emoxipina u odnosu na Vixipin je njegova povoljnija cijena. Inače, dvije formulacije kapi nemaju značajnu razliku u upotrebi.

Način primjene: doziranje i tijek liječenja

Lijek se ubrizgava u konjunktivnu šupljinu 1-2 kapi 2-3 puta dnevno.

Trajanje kursa liječenja Vixipinom ovisi o tijeku bolesti (obično 3-30 dana) i određuje ga liječnik. U prisustvu indikacija i dobre podnošljivosti lijeka, tijek liječenja može se nastaviti do 6 mjeseci ili ponavljati 2-3 puta godišnje.

Pitanja, odgovori, recenzije o lijeku Vixipin


Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Kako koristiti Vixipine?

Da biste se riješili problema s očima, koristi se kompleksni tretman koji uključuje uzimanje sredstava za parenteralnu i enteralnu primjenu. Posebne kapi, koje uključuju Vixipin, glavna su metoda terapije. Prije upotrebe potrebno je proučiti upute, jer alat ima brojne kontraindikacije i nuspojave.

Međunarodno vlasničko ime

INN lijekovi - Metiletilpiridinol (Metiletilpiridinol).

Za uklanjanje problema s očima koriste se posebne kapi, među kojima je i Vixipin.

Lijek ima sljedeći ATX kod: S01XA.

Oslobađanje oblika i sastava

Kapi za oči otpuštaju se u obliku otopine, stavljaju se 0,5 ml u plastičnu epruvetu s kapaljkom ili staklenu bočicu s medicinskom mlaznicom i sa ili bez zaštitnog poklopca. 1 kutija sadrži 1 bočicu sa otopinom. Pakovanje kartona čuva 2, 4 ili 6 vrećica od folije sa po 5 cjevčica-kapi u svakoj.

Aktivni sastojak je metiletilpiridinol hidroklorid. Uz to se upotrebljavaju kalijev dihidrogen fosfat, natrijum benzoat, voda za injekcije, natrijum hijaluronat (1,80 mg), hidroksipropil betadeks, otopina fosforne kiseline, natrijum hidrogen fosfat dihidrat i dinatrijev edetat dihidrat.

Više o Van Touch Glucometerima možete pročitati u ovom članku.

Farmakološko djelovanje

Aktivna supstanca je angioprotektor, zbog čega:

  • vaskularni zidovi su ojačani,
  • smanjuje se viskoznost i zgrušavanje krvi
  • usporava se agregacija trombocita,
  • smanjuje se propusnost kapilara
  • stanična membrana se stabilizira.

Lijek ima antiagregacijske i antihipoksične efekte. Hijaluronska kiselina pomaže vlaženju rožnice, uklanja nelagodu i poboljšava toleranciju na komponente. Prisutnost ciklodekstrina može povećati bioraspoloživost, ublažiti lokalnu iritaciju i povećati efikasnost aktivne supstance.

Lijek ima antiagregacijske i antihipoksične efekte.

Kako uzimati Vixipin?

Alat se mora umetati u konjuktivnu vrećicu 2-3 puta dnevno po 1-2 kapi. Trajanje liječenja ovisi o težini bolesti i kreće se od 3 dana do 1 mjeseca. U nekim se slučajevima trajanje terapije povećava na 6 mjeseci ili se tijek liječenja ponavlja 2-3 puta godišnje.

Alat se mora umetati u konjuktivnu vrećicu 2-3 puta dnevno po 1-2 kapi.

Neželjeni efekti Vixipina

U nekim se situacijama mogu pojaviti nuspojave u obliku:

  • svrbež
  • gorenje
  • kratkotrajna konjunktivalna hiperemija,
  • lokalna alergijska reakcija.

Kad se simptomi nastave i pojave druge nuspojave, o kojima nema podataka u uputama, morate se obratiti liječniku.

Interakcija s drugim lijekovima

Zabranjena je upotreba lijeka istovremeno s drugim ljekovitim otopinama.

Ako je potrebno, lijek se zamjenjuje sličnim lijekom:

  • Emoksipin
  • Kardiospin,
  • Emoksibel
  • Metiletilpiridinol.

Pacijenti mogu koristiti taufon ako nemaju preosjetljivost na taurin. Promjene u režimu liječenja donosi liječnik, koji će odabrati analog uzimajući u obzir individualne karakteristike pacijentovog tijela i težinu bolesti.

Posebna uputstva

Prednosti svakog oblika izdanja:

  • unidoze (svaka 0,5 ml): pogodno za upotrebu na poslu i na putovanju, fiksna doza u zasebnom pakovanju, nakon otvaranja boce, unidoza se zatvara,
  • delta, više doza (10 ml svaka): jednostavna i jednostavna boca, ne zahtijeva napor kada se pritisne, dodatna zaštita boce sa vrećicama folije - super folija, pristupačna cijena,
  • ultra, kapljice kapljevine (po 5 ml svaka): sprječava kontaminaciju sadržaja bočice, ugodno umetanje zbog pogodnog položaja prstiju olakšava doziranje lijeka.

Pacijenti kojima je prikazana kombinirana terapija s drugim kapi za oči trebali bi liječiti Vixipin zadnji, s pauzom od najmanje 15 minuta.

Vixipin: cijene u internetskim ljekarnama

Vixipin 1% kapi za oči 0,5 ml 10 kom.

VIKSIPIN 1% 10ml kapi za oči

VIKSIPIN 1% 0,5ml 10 kom. kapi za oči

Vixipine kapi za oči 1% 5 ml

Vixipine 1% kapi za oči 5 ml 1 kom.

Vixipine kapi za oči 1% 0,5 ml kapaljka na 10 tub

Vixipine kapi za oči 1% 10 ml

VIKSIPIN 1% 5ml kapi za oči

Vixipin kapi hl. 1% fl. 5ml №1

Vixipin kapi hl. 1% 0,5ml br. 10

Vixipin kapi hl. 1% 10ml

Vixipin kapi hl. 1% 5ml

Obrazovanje: Državni medicinski univerzitet Rostov, specijalnost "Opća medicina".

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Milioni bakterija rađaju se, žive i umiru u našem crijevu. Mogu se vidjeti samo pri velikim uvećanjima, ali kad bi se udružili, uklopili bi se u običnu šalicu kafe.

U 5% bolesnika, antidepresiv klomipramin izaziva orgazam.

Lijek protiv kašlja „Terpincode“ jedan je od lidera u prodaji, uopće ne zbog svojih ljekovitih svojstava.

Mnogi lijekovi su u početku plasirani kao droga. Heroin je, na primjer, u početku plasiran kao lijek protiv kašlja. A kokain su ljekari preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Nekada je zijevanje obogatilo tijelo kiseonikom. Međutim, ovo gledište je opovrgnuto. Naučnici su dokazali da zijevanjem čovjek hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

Pored ljudi, samo jedno živo biće na planeti Zemlji - psi, pati od prostatitisa. Ovo su zaista naši najverniji prijatelji.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

U nastojanju da izvuku pacijenta, doktori često idu predaleko. Tako je, na primjer, izvjesni Charles Jensen u periodu od 1954. do 1994. preživjelo je više od 900 operacija uklanjanja neoplazme.

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije. Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Da bismo izgovorili i najkraće i najjednostavnije riječi, koristimo 72 mišića.

Naši bubrezi mogu očistiti tri litre krvi u jednoj minuti.

Američki naučnici sproveli su eksperimente na miševima i zaključili da sok od lubenice sprečava razvoj ateroskleroze krvnih sudova. Jedna grupa miševa pila je običnu vodu, a druga sok od lubenice. Kao rezultat toga, posude druge grupe bile su bez holesterola.

Ljudski stomak čini dobar posao sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok otapa čak i kovanice.

Svako se može suočiti sa situacijom kada izgubi zub. To može biti rutinski postupak koji obavljaju stomatolozi ili posljedica povrede. U svakom i.

Cijene u ljekarnama u Moskvi

Naziv lijekaSerijaDobro zaCijena za 1 kom.Cijena po paketu, rub.Ljekarne
Vixipin ®
kapi za oči 1%, 1 kom.
246,00 U ljekarni 201.00 U ljekarni Vixipin ®
kapi za oči 1%, 10 kom.

Ostavite komentar

Indeks potražnje trenutnih informacija, ‰

Vixipin ® Potvrde o registraciji

Službena web stranica kompanije RLS ®. Glavna enciklopedija lijekova i roba farmaceutskog asortimana ruskog Interneta. Katalog lijekova Rlsnet.ru pruža korisnicima pristup uputama, cijenama i opisima lijekova, dodataka prehrani, medicinskih sredstava, medicinskih proizvoda i drugih proizvoda.Farmakološki vodič uključuje informacije o sastavu i obliku otpuštanja, farmakološkom djelovanju, indikacijama za upotrebu, kontraindikacijama, nuspojavama, interakcijama lijekova, načinu upotrebe lijekova, farmaceutskim kompanijama. Katalog lijekova sadrži cijene lijekova i farmaceutskih proizvoda u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Zabranjeno je prenošenje, kopiranje, širenje informacija bez odobrenja tvrtke RLS-Patent LLC.
Prilikom citiranja informativnog materijala objavljenog na stranicama web stranice www.rlsnet.ru potrebna je veza do izvora informacija.

Mnogo više zanimljivih stvari

Sva prava zadržana.

Komercijalna upotreba materijala nije dozvoljena.

Informacije su namijenjene medicinskim radnicima.

Opis i sastav

Lijek Vixipin proizvodi se u obliku kapi namijenjenih za ubrizgavanje u oči. Alat je predstavljen u obliku bistre ili zamućene tekućine. Glavni aktivni sastojak je metiletilpiridinol hidroklorid.

Popis pomoćnih sastojaka uključuje:

  • hidroksipropil betadeks,
  • kalijev dihidrogen fosfat,
  • natrijum-benzoat
  • natrijum hijaluronat,
  • hidrogen fosfat natrijum dihidrat,
  • edetat natrijum dihidrat,
  • fosforna kiselina.

Ove komponente daju željenu konzistenciju.

Farmakološka grupa

Angioprotektor, smanjuje propusnost vaskularne stijenke, inhibitor je procesa slobodnih radikala, antihipoksanta i antioksidanata, smanjuje viskoznost krvi i agregaciju trombocita.

Ima retinoprotektivna svojstva, štiti mrežnicu od štetnog djelovanja svjetla visokog intenziteta, potiče resorpciju intraokularnih krvarenja, poboljšava mikrocirkulaciju očiju.

Za odrasle

Popis indikacija za upotrebu kod odraslih uključuje:

  • krvarenja u prednjoj komori oka,
  • zaštita rožnice od zračenja, kontaktnih sočiva i drugih povreda,
  • upale i opekotine rožnice,
  • krvarenja u skleri kod starijih pacijenata,
  • liječenje komplikacija miopije i drugih bolesti.

Lijek mogu koristiti osobe starije životne dobi, kao i bolesnici s oštećenom funkcijom jetre i bubrega. Ako se primjenjuje lokalno, aktivna supstanca se ne apsorbira u sistemsku cirkulaciju.

Prema imenovanju specijaliste, sastav se aktivno koristi u pedijatrijskoj praksi. Lijek se dobro podnosi i ne izaziva pojavu štetnih reakcija. Upotreba pripravka bez prethodne konsultacije sa ljekarom je zabranjena.

Doziranje i primjena

Kapi za oči Vixipin ukapavaju se u donju konjunktivnu vrećicu. Da biste to učinili, odbacite glavu natrag, prstom povucite donji kapak, a zatim podignite drugom rukom pomoću boce s kapaljkom. Potrebno je osigurati da vrh boce sa kapaljkom ne dodiruje površinu oka, jer to može prouzrokovati mehanička oštećenja ili infekciju tkiva.

Za trudnice i doječe

iskustvo sa lijekom tokom trudnoće i dojenja je ograničeno. Ljekari preporučuju upotrebu sastava kada ne postoje druge mogućnosti liječenja. Precizni sigurnosni dokazi nisu utvrđeni.

Kontraindikacije

Kontraindikacija za vanjski oblik doziranja Vipixina je samo preosjetljivost na lijek. Sastav se ne preporučuje za upotrebu tokom trudnoće zbog nedostatka podataka koji regulišu pitanje upotrebe.

Doziranje i primjena

Kapi za oči Vixipin ukapavaju se u donju konjunktivnu vrećicu. Da biste to učinili, odbacite glavu natrag, prstom povucite donji kapak, a zatim podignite drugom rukom pomoću boce s kapaljkom. Potrebno je osigurati da vrh boce sa kapaljkom ne dodiruje površinu oka, jer to može prouzrokovati mehanička oštećenja ili infekciju tkiva.

Za odrasle

Preporučena terapijska doza je 1 kap u oči zahvaćeno patološkim procesom 3-4 puta dnevno. Trajanje tečaja određuje se privatno. Poboljšanje se dogodi u roku od 2-3 dana nakon početka lečenja. Korištenje kapi za oči treba nastaviti još 3-4 dana.

Lijek se koristi prema shemi naznačenoj za odraslu populaciju.

Za trudnice i doječe

Mogućnost upotrebe lijeka za trudnice i dojilje određuje pojedinac koji provodi liječnik prema strogim medicinskim indikacijama, nakon čega se utvrđuje terapijska doza. Alat se preporučuje za upotrebu u ograničenom trajanju.

Uslovi skladištenja

Lijek treba čuvati u originalnom pakovanju, na tamnom, suhom mjestu nedostupnom djeci, na temperaturi zraka od +2 do + 25 ° C. Rok trajanja je 2 godine. Pušta se stanovništvu putem mreže ljekarni u slobodnoj prodaji.

Ostale kapi za oči smatraju se analogima lijeka.

Kapi za oči Emoksi optika koristi se za očne ili destruktivne lezije. Sastav se može koristiti samo u odraslih bolesnika. Važno je izbjegavati upotrebu u kombinaciji s drugim lijekovima.

Oftan Katahrom se široko koristi u oftalmologiji za liječenje i prevenciju katarakte. Oblik doziranja - kapi za oči. Sastav ovog lijeka sadrži nekoliko aktivnih tvari. Lijek ima antioksidacijska i protuupalna svojstva. Lijek je zabranjen za uporabu s individualnom netolerancijom na komponente.

Lijek Hilo-Chest u svom sastavu sadrži hijaluraninsku kiselinu. Lijek pruža prevenciju iritacija i upalnih procesa, pruža zaštitu rožnice.

Trošak Vixipina u prosjeku je 228 rubalja. Cijene se kreću od 157 do 307 rubalja.

Komentari o Vixipin

Djelotvornost kapi naznačena je pregledima pacijenata.

Angelina, 38 godina, Barnaul: "Prilikom propisivanja kapi za oči preporučujem češće posjećivanje ljekarske ordinacije radi praćenja liječenja. Žalbe na lijek dolazile su od starijih pacijenata koji su bili zabrinuti zbog peckanja nakon ukapavanja, te pacijenata sa šećernom bolešću. U drugim slučajevima, uključujući sa upalom iz kozmetike terapija je išla glatko ".

Veronika, 33 godine, Moskva: "Koristila sam Vixipin kad sam dobila električni uređaj izgorevanje rožnice. Tečnost se sagorijeva kada se ubrizgava toliko jako da suze teku u struji. U početku je patila, ali onda je mislila da to nije nuspojava i nakon 3 dana otišla sam u "Rekao je da je to normalno. Lečenje je trajalo oko mesec dana. Bio sam zadovoljan troškovima leka, ali više ga neću koristiti zbog neprijatnih senzacija koje izaziva."

Alina, 27 godina, Kemerovo: "Lijek je propisan kao profilaksa nakon operacije nakon zamjene sočiva. Prva dva dana je malo izgorjelo, ali tada je ta neugodnost prošla. Period oporavka je prošao dobro. Lijek se ne može kupiti u svim ljekarnama, ali košta. nije bilo nikakve akcije, osim peckanja. Preporučujem ga. "

Valentine, 29 godina, Kirov: "Nakon aromaterapije koju je devojčica priredila, levo oko se upalo i pocrvenilo. Bolnica je propisala ove kapi i neke dodatke prehrani. Bilo je dosta neprijatnih senzacija posle upotrebe. Sve je počelo sa paljenjem, a zatim je oko počelo da se zaliva vodom i završilo je sa strašnom boli. Kao rezultat toga, obratio sam se privatnoj klinici, gde su mi oči isprane rastvorom i propisan je Vizin. Ubacivao sam jednu kapi 3 puta dnevno nedelju dana. Kurs primene prošao je dobro i bez nuspojava. "

Galina, 21 godina, Murmansk: "Brat je koristio Vixipin kada se posvađao i došlo je do krvarenja u oko. Nije bilo nuspojava, ali drogu je ubrizgavao otprilike mjesec dana, i koristio je neke masti, primjenjujući ih na područje ispod oka. Nisam se žalio na nelagodu. .Cena također uređena. Dobre kapi. "

Ostavite Svoj Komentar