Insuman Bazal GT

Naziv lijekaCountry proizvođačAktivni sastojak (INN)
Insuran NphRusijaLjudski inzulin, Isofan
Rinsulin NphRusijaLjudski inzulin, Isofan
Rosinsulin CRusijaLjudski inzulin, Isofan
Naziv lijekaCountry proizvođačAktivni sastojak (INN)
Biosulin NIndija, RusijaLjudski inzulin, Isofan
Vozulim-NIndijaLjudski inzulin, Isofan
Gensulin NPoljska, RusijaLjudski inzulin, Isofan
Protafan NmDanskaLjudski inzulin, Isofan
Protafan Nm PenfillDanskaLjudski inzulin, Isofan
Humodar B 100 rijekeUkrajinaLjudski inzulin, Isofan
Proširite tablicu u cijelosti »
Naziv lijekaObrazac za puštanjeCijena (sniženo)
Kupite lijek Rinsulin Nph analognpch susp. s / c 100me / ml 3ml n5 (uložak)1 019,00 rub. Kupujte s dostavom Rinsulin Nph analogr rr d / in 100me / ml 3ml n5 (uložak)1 005,00 rub. Kupujte s dostavom
Naziv lijekaObrazac za puštanjeCijena (sniženo)
Kupite lijek Analog Protafan NmIns. nm penfil suspenzija za injekciju 100me / ml 3ml br. 5891.00 rub Kupujte s dostavom Analog Protafan NmBočica s insulinom nm 100me / ml 10ml372.00 rub Kupujte s dostavom Analog Protafan Nmnm suspenzija penfill-a za potkožno davanje 100 u / ml 3 ml 5 uloška895.10 rub. Kupujte s dostavom Analog Protafan Nmnm suspenzija za potkožno davanje 100 jedinica / ml 10 ml423.00 rub Kupujte s dostavom
  • Pripreme
  • Insuman Bazal GT

Uputstvo za upotrebu

  • Vlasnik potvrde: Sanofi-Aventis Deutschland, Gmbh (Njemačka)
  • Pakirani: Sanofi-Aventis Deutschland, Gmbh (Njemačka) Sanofi-Aventis Vostok, ZAO (Rusija)
Obrazac za puštanje
Suspenzija za ispitivanje od 100 IU / 1 ml: fl. 5 ml 5 kom.
Suspenzija za davanje SC 100 IU / 1 ml: ulošci 3 ml 5 kom., Patrone u štrcaljkama Solostar ® 3 ml 5 kom.
Suspenzija za davanje sc 100 IU / ml: uložak od 3 ml 5 kom., Patrone u štrcaljkama Solostar ® 3 ml 5 kom.
Suspenzija za davanje sc od 100 IU / ml: fl. 5 ml 5 kom.

Hipoglikemijski lijek, inzulin srednjeg djelovanja. Insuman ® Basal GT sadrži inzulin identičan u strukturi ljudskom insulinu, dobiven genetičkim inženjeringom primjenom E.coli K12 135 pINT90d.

Inzulin smanjuje koncentraciju glukoze u krvi, potiče anaboličke efekte i smanjuje kataboličke efekte. Povećava transport glukoze unutar ćelija i sintezu glikogena u mišićima i jetri, poboljšava iskorištavanje piruvata i inhibira glikogenolizu i glukoneogenezu. Inzulin povećava lipogenezu u jetri i masnom tkivu i inhibira lipolizu. Potiče protok aminokiselina u ćelije i sintezu proteina, povećava dotok kalijuma u ćelije.

Insuman ® Bazal GT je inzulin dugog djelovanja, s postupnim početkom djelovanja. Nakon sc primjene, hipoglikemijski učinak se javlja u roku od 1 sata, dostiže maksimum nakon 3-4 sata, traje 11-20 sati.

U zdravih bolesnika, T 1/2 inzulina u plazmi iznosi otprilike 4-6 minuta. Kod bubrežne insuficijencije T 1/2 se produžava.

Treba napomenuti da farmakokinetika inzulina ne odražava njegov metabolički učinak.

Ciljanu koncentraciju glukoze u krvi, pripravke inzulina koje treba upotrijebiti, režim doziranja inzulina (doze i vrijeme primjene) treba odrediti i prilagoditi pojedinačno tako da odgovaraju prehrani, razini fizičke aktivnosti i načinu života pacijenta.

Ne postoje precizno regulirana pravila za doziranje inzulina. Međutim, prosječna dnevna doza inzulina iznosi 0,5-1 ME / kg tjelesne težine / dan, a udio humanog inzulina s produženim djelovanjem iznosi 40-60% potrebne dnevne doze inzulina.

Pacijentu trebaju biti data potrebna uputstva o učestalosti određivanja koncentracije glukoze u krvi, kao i odgovarajuće preporuke u slučaju bilo kakvih promjena u prehrani ili režimu liječenja inzulinom.

Prelazak sa druge vrste inzulina na Insuman ® Bazal GT

Pri prebacivanju pacijenata s jedne vrste inzulina na drugu, može biti potrebna korekcija režima doziranja inzulina: na primjer, pri prelasku s životinjskog inzulina na ljudski inzulin, pri prelasku s jednog ljudskog pripravka na inzulin na drugi ili kod prelaska s topljivog režima liječenja ljudskim inzulinom u režim koji uključuje inzulin dužeg djelovanja.

Nakon prelaska sa životinjskog inzulina na ljudski inzulin, možda će biti potrebno smanjiti dozu inzulina, posebno u bolesnika koji su i ranije imali nisku koncentraciju glukoze u krvi, kod bolesnika sa tendencijom razvoja hipoglikemije, kod bolesnika koji su ranije zahtijevali visoke doze inzulina zbog uz prisustvo antitela na inzulin.

Potreba za prilagođavanjem doze (smanjenjem) može se pojaviti odmah nakon prelaska na novu vrstu inzulina ili se razvijati postepeno tokom nekoliko tjedana.

Prilikom prelaska s jedne vrste inzulina na drugu, a zatim u prvim tjednima, preporučuje se pažljivo praćenje koncentracije glukoze u krvi. Pacijentima kojima je potrebna visoka doza inzulina zbog prisustva antitela savetuje se prelazak na drugu vrstu inzulina pod medicinskim nadzorom u bolnici.

Dodatno prilagođavanje doze

Poboljšanje metaboličke kontrole može dovesti do povećane osjetljivosti na inzulin, što može rezultirati smanjenjem potrebe tijela za inzulinom.

Promjena doze se također može zahtijevati ako se promijeni tjelesna težina pacijenta, promjene životnog stila (uključujući prehranu, razinu fizičke aktivnosti itd.), Druge okolnosti koje mogu povećati predispoziciju za hipo- ili hiperglikemiju.

U starijih bolesnika potreba za inzulinom može biti smanjena. Stoga je početak liječenja, povećanje doze i odabir održavajuće doze u starijih bolesnika sa šećernom bolešću potrebno provoditi s oprezom kako bi se izbjegle hipoglikemijske reakcije.

U bolesnika sa zatajenjem jetre ili bubrega, potreba za inzulinom može biti smanjena.

Uvođenje lijeka Insuman ® Basal GT

Insuman ® Basal GT se obično daje duboko s / c 45-60 minuta prije obroka. Mjesto ubrizgavanja unutar istog područja primjene trebalo bi mijenjati svaki put. Promjenu područja primjene inzulina (na primjer, od trbuha do područja bedara) treba obaviti samo nakon savjetovanja s liječnikom, jer apsorpcija inzulina i, posljedično, efekt smanjenja koncentracije glukoze u krvi može varirati ovisno o području davanja (na primjer, trbuhu ili
područje bedara).

Insuman ® Bazal GT se ne smije koristiti u različitim vrstama inzulinskih pumpi (uključujući implantirane).

U / u uvođenju lijeka je apsolutno isključeno!

Ne miješajte Insuman ® Basal GT sa inzulinom različite koncentracije, s inzulinom životinjskog porijekla, analozima inzulina ili drugim lijekovima.

Insuman ® Bazal GT može se mešati sa svim preparatima humanog inzulina sanofi-aventis grupe. Insuman ® Basal GT ne treba miješati sa inzulinom namijenjenim posebno za upotrebu u inzulinskim pumpama.

Mora se imati na umu da je koncentracija inzulina 100 IU / ml (za bočice od 5 ml ili patrone od 3 ml), stoga je za upotrebu bočica potrebno koristiti samo plastične šprice namijenjene ovoj koncentraciji inzulina, ili OptiPen Pro1 ili ClickSTAR olovke za štrcaljke u slučaju upotrebe patrone. Plastična štrcaljka ne bi trebala sadržavati bilo koji drugi lijek ili njegove preostale količine.

Uvjeti upotrebe Insuman ® Basal GT u bočicama

Prije prvog seta inzulina iz bočice uklonite plastični poklopac (prisustvo kapice je dokaz neotvorene bočice). Neposredno prije biranja, suspenziju je potrebno dobro izmiješati, držeći bocu pod oštrim uglom između dlanova ruke i pažljivo je okrećući (to ne bi smjelo stvoriti pjenu). Nakon miješanja suspenzija bi trebala imati jednoliku konzistenciju i mliječno bijelu boju. Suspenzija se ne smije koristiti ako ima bilo koji drugi oblik, tj. ako suspenzija i dalje ostane prozirna ili se u samoj tečnosti, na dnu ili zidovima bočice, formiraju ljuskice ili kvržice. U takvim slučajevima trebate koristiti drugu bočicu koja ispunjava gornje uvjete, a također morate obavijestiti svog liječnika.

Prije preuzimanja inzulina iz bočice u štrcaljku, potrebno je prikupiti volumen zraka jednak propisanoj dozi inzulina i unijeti ga u bočicu (ne u tekućinu). Tada se bočica sa štrcaljkom mora okrenuti naopačke i ukloniti potrebnu količinu inzulina. Prije ubrizgavanja uklonite mjehuriće zraka iz špriceva. Na mjestu ubrizgavanja potrebno je prikupiti nabor kože, umetnuti iglu ispod kože i polako ubrizgati inzulin. Nakon ubrizgavanja, iglu treba polako izvaditi i nekoliko sekundi pritisnuti pamučni tampon na mjesto ubrizgavanja. Na etiketi bočice treba napisati datum prvog inzulinskog kompleta iz bočice.

Nakon otvaranja, bočice treba čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C 4 nedelje na mestu zaštićenom od svetlosti i toplote.

Uvjeti korištenja Insuman ® Basal GT u spremnicima

Prije nego što uložite uložak (100 IU / ml) u olovku za štrcaljke OptiPen Pro1 i ClickSTAR, treba ga držati 1-2 sata na sobnoj temperaturi (injekcije ohlađenog inzulina su bolnije). Nakon toga, nježno okretanje uloška (do 10 puta), potrebno je dobiti homogenu suspenziju. Svaki uložak sadrži i tri metalne kuglice za brže miješanje njegovog sadržaja. Nakon umetanja uloška u olovku štrcaljke, pre svake ubrizgavanja insulina, nekoliko puta okrenite olovku za injekciju da biste dobili homogenu suspenziju. Nakon miješanja suspenzija bi trebala imati jednoliku konzistenciju i mliječno bijelu boju. Suspenzija se ne smije koristiti ako ima bilo koji drugi oblik, tj. ako ostane proziran ili se u samoj tečnosti, na dnu ili zidovima uloška, ​​formiraju ljuskice ili kvržice. U takvim slučajevima trebate koristiti drugi uložak koji ispunjava gore navedene uvjete, a također morate obavijestiti svog liječnika. Prije ubrizgavanja moraju se ukloniti svi mjehurići zraka iz uložaka.

Uložak nije dizajniran da miješa Insuman ® Bazal GT sa drugim insulinama. Prazne kertridže nije moguće napuniti. U slučaju kvara olovke za štrcaljku, možete unijeti potrebnu dozu iz spremnika pomoću konvencionalne štrcaljke. Mora se imati na umu da je koncentracija inzulina u ulošku 100 IU / ml, stoga se trebaju koristiti samo plastični špricevi namijenjeni određenoj koncentraciji inzulina. Špric ne bi trebalo da sadrži bilo koji drugi lijek ili njegove preostale količine.

Nakon ugradnje kasete treba je koristiti u roku od 4 nedelje. Preporučuje se skladištenje spremnika na temperaturi koja ne prelazi + 25 ° C na mjestu zaštićenom od svjetla i topline. U postupku upotrebe uložaka, olovku štrcaljke ne treba čuvati u hladnjaku (jer su injekcije ohlađenim inzulinom bolnije). Nakon instaliranja nove uložaka, trebate provjeriti ispravnost rada olovke za štrcaljku prije ubrizgavanja prve doze.

Pravila za upotrebu i rukovanje napunjenom olovkom za brizgalice SoloStar ®

Prije prve upotrebe, olovku za štrcaljku morate držati na sobnoj temperaturi 1-2 sata. Prije upotrebe pregledajte uložak unutar olovke štrcaljke nakon što ste temeljito miješali suspenziju u njemu rotiranjem olovke štrcaljke oko njegove osi, držeći je pod oštrim uglom između dlanova ruku. Olovka za štrcaljku treba koristiti samo ako suspenzija nakon mešanja ima jednoliku konzistenciju i mlečno bele boje. Olovka za štrcaljku ne treba se upotrebljavati ako suspenzija u njoj nakon miješanja ima bilo koji drugi izgled, tj. ako ostane proziran ili se u samoj tečnosti, na dnu ili zidovima uloška, ​​formiraju ljuskice ili kvržice. U takvim slučajevima upotrijebite drugu olovku za špriceve i obavijestite liječnika.

Prazne olovke za injekciju SoloStar ® ne smiju se ponovo upotrebljavati, one se moraju uništiti.

Da bi se spriječila infekcija, prethodno napunjenu olovku za špricu treba koristiti samo jedan pacijent, ne smije je prenijeti na drugu osobu.

Prije upotrebe olovke za štrcaljku, pažljivo pročitajte informacije o uporabi.

Informacije o olovci za injekciju SoloStar ®

Prije svake upotrebe pažljivo pričvrstite novu iglu na olovku štrcaljke i izvršite sigurnosni test.

Koristite samo igle kompatibilne sa SoloStar ®.

Moraju se poduzeti posebne mjere opreza kako bi se izbjegle nezgode koje uključuju upotrebu igle i mogućnost prijenosa infekcije.

Ne koristite olovku za injekciju SoloStar ® ako je oštećena ili ako niste sigurni da će ispravno raditi.

Uvijek je potrebno imati rezervnu olovku za injekciju SoloStar ® u slučaju gubitka ili oštećenja glavne kopije olovke za injekciju SoloStar ®.

Ako se SoloStar ® olovka za šprice čuva u hladnjaku, mora se ukloniti 1-2 sata prije predviđene injekcije, tako da suspenzija dostigne sobnu temperaturu. Davanje ohlađenog inzulina je bolnije. Korišćena olovka za injekciju SoloStar ® mora biti uništena.

Olovka za injekciju SoloStar ® mora biti zaštićena od prašine i prljavštine. Vanjska strana olovke SoloStar ® štrcaljka može se očistiti brisanjem vlažnom krpom. Ne uranjajte u tečnost, isperite i namažite olovku za injekciju SoloStar ® jer to može oštetiti.

Olovka SoloStar ® špricer precizno dozira inzulin i sigurna je za upotrebu.

Olovka za špricu zahteva pažljivo rukovanje. Izbegavajte situacije u kojima može doći do oštećenja SoloStar ® olovke za brizgalice. Ako se sumnja da je SoloStar ® olovka za špricu oštećena, upotrijebite novu olovku za štrcaljku.

1. Kontrola inzulina

Morate provjeriti naljepnicu na olovci SoloStar ® štrcaljka da biste bili sigurni da sadrži ispravni inzulin. Za lijek Insuman ® Basal GT olovka za šprice SoloStar ® bijela sa zelenim dugmetom za injekciju. Nakon uklanjanja poklopca olovke za šprice, potrebno je provjeriti izgled inzulina koji se nalazi u njemu: suspenzija nakon miješanja treba da ima jednoliku konzistenciju i mliječno bijelu boju.

2. Pričvršćivanje igle

Koristite samo igle kompatibilne sa SoloStar ® olovkom za špriceve. Za svaku sljedeću injekciju treba koristiti novu sterilnu iglu. Nakon uklanjanja poklopca, igla se mora pažljivo postaviti na olovku štrcaljke.

3. Provođenje sigurnosnog testa

Prije svake injekcije, mora se obaviti sigurnosni test kako bi se osiguralo da olovka i igla štrcaljke rade dobro i da se uklanjaju mjehurići zraka.

Treba izmjeriti dozu koja je jednaka 2 jedinice. Vanjski i unutarnji poklopac se moraju ukloniti.

Olovkom štrcaljke s iglom prema gore lagano dodirnite uložak sa inzulinom prstom tako da se svi mehurići zraka usmere prema igli.

Potpuno pritisnite dugme za ubrizgavanje.

Ako se inzulin pojavi na vrhu igle, to znači da olovka štrcaljke i igla rade ispravno.

Ako se inzulin ne pojavi na vrhu igle, tada korak 3 treba ponavljati sve dok se inzulin ne pojavi na vrhu igle.

Doza se može postaviti s točnošću od 1 jedinice od minimalne doze (1 jedinica) do maksimalne doze (80 jedinica). Ako je potrebna doza koja prelazi 80 jedinica, potrebno je dati 2 ili više injekcija.

Prozor doziranja treba pokazati „0“ nakon završetka sigurnosnog ispitivanja. Nakon toga može se utvrditi potrebna doza.

5. Primjena doze

Pacijenta treba obavijestiti o tehnici ubrizgavanja.

Igla se mora umetnuti ispod kože. Dugme za ubrizgavanje treba u potpunosti pritisnuti. Dok iglu ne izvadite, dugme treba držati u tom položaju 10 sekundi. Ovim se osigurava unošenje odabrane doze inzulina u potpunosti.

6. Uklanjanje i uništavanje igle

U svim slučajevima iglu nakon svake injekcije treba izvaditi i odbaciti. Ovim se osigurava sprječavanje zagađenja i / ili infekcije, zraka koji ulazi u spremnik za inzulin i istjecanja inzulina.

Pri uklanjanju i uništavanju igle treba poduzeti posebne mjere opreza (na primjer, tehniku ​​stavljanja na čep jednom rukom) kako bi se smanjio rizik od nesreća koje uključuju upotrebu igle, kao i da bi se spriječila infekcija.

Nakon uklanjanja igle, zatvorite olovku za injekciju SoloStar ® kapicom.

Hipoglikemija, najčešća nuspojava terapije insulinom, može se razviti ako doza primijenjenog inzulina premaši potrebe za tim. Teške ponovljene epizode hipoglikemije mogu dovesti do razvoja neuroloških simptoma, uključujući komu, grčeve. Produljene ili teške epizode hipoglikemije mogu biti opasne po život.

U mnogih bolesnika, simptomima i manifestacijama neuroglikopenije mogu prethoditi simptomi refleksne (kao odgovor na razvijanje hipoglikemije) aktivacije simpatičkog nervnog sistema. Obično su sa izraženijim ili bržim padom koncentracije glukoze u krvi pojava refleksne aktivacije simpatičkog nervnog sistema i njeni simptomi izraženiji.

Uz oštar pad koncentracije glukoze u krvi, moguć je razvoj hipokalemije (komplikacije iz kardiovaskularnog sistema) ili razvoj edema mozga.

Sljedeći su štetni događaji primijećeni u kliničkim ispitivanjima koja su klasificirana po sistemskim organima i reducirajućem redoslijedu pojavljivanja: vrlo često (≥1 / 10), često (≥1 / 100 i alergijske reakcije: rijetko - anafilaktički šok, nepoznata frekvencija - generalizirane kožne reakcije, angioedem, bronhospazam, stvaranje antitijela na inzulin (u rijetkim slučajevima, prisustvo antitijela na inzulin može zahtijevati promjenu doze inzulina radi ispravljanja sklonosti hiper- ili hipoglikemiji). RP G neposredne reakcije na inzulin ili pomoćnih sastojaka lijeka može ugroziti život pacijenta i zahtevaju hitnu usvajanje odgovarajućih mjera hitne pomoći.

Na dijelu kardiovaskularnog sustava: frekvencija nepoznata - smanjenje krvnog pritiska.

Sa strane metabolizma i ishrane: često - oticanje, učestalost nepoznata - zadržavanje natrijuma. Slični efekti mogući su s poboljšanjem ranije nedovoljne metaboličke kontrole zahvaljujući primjeni intenzivnije terapije inzulinom.

Sa strane organa vida: frekvencija je nepoznata - prolazne poremećaje vida (zbog privremene promjene turgora leće oka i njihovog refrakcijskog indeksa), privremeno pogoršanje tijeka dijabetičke retinopatije (zbog intenzivnije inzulinske terapije s oštrim poboljšanjem glikemijske kontrole), prolazna amauroza (u bolesnika s proliferativnom retinopatijom, pogotovo ako ne primaju tretman fotokoagulacijom (laserska terapija).

Na dijelu kože i potkožnog tkiva: frekvencija nepoznata - razvoj lipodistrofije na mjestu uboda i usporavanje lokalne apsorpcije inzulina. Konstantno menjanje mesta ubrizgavanja unutar preporučenog područja primene može pomoći u smanjenju ili zaustavljanju ovih reakcija.

Opći poremećaji i poremećaji na mestu ubrizgavanja: nepoznata frekvencija - crvenilo, bol, svrbež, urtikarija, oteklina ili upalna reakcija na mestu ubrizgavanja. Najizraženije reakcije na inzulin na mjestu ubrizgavanja obično nestaju nakon nekoliko dana ili nekoliko tjedana.

- preosjetljivost na inzulin ili na bilo koju od pomoćnih komponenti lijeka, osim u slučaju kada je terapija inzulinom vitalna.

S oprezom, lijek se mora propisati u slučaju zatajenja bubrega (moguće je smanjenje potrebe za inzulinom zbog smanjenja metabolizma inzulina), kod starijih bolesnika (postupno smanjenje funkcije bubrega može dovesti do sve većeg smanjenja potražnje za inzulinom), u bolesnika s hepatičkom insuficijencijom (potreba za inzulinom može biti smanjenje zbog smanjenja sposobnosti glukoneogeneze i smanjenja metabolizma inzulina), kod bolesnika s teškom stenozom koronarnih i moždanih arterija (u U x bolesnika hipoglikemijske epizode mogu imati poseban klinički značaj, budući da postoji povećan rizik od srčanih ili moždanih komplikacija hipoglikemije), u bolesnika s proliferativnom retinopatijom, posebno onih koji nisu primili liječenje fotokoagulacijom (laserskom terapijom), jer s hipoglikemijom postoji rizik od prolazne amauroze - potpunog sljepoće, kod pacijenata s interkurentnim bolestima (jer potreba za inzulinom raste).

Liječenje Insuman ® Bazal GT treba nastaviti tijekom trudnoće. Inzulin ne prelazi placentarnu barijeru.

Učinkovito održavanje metaboličke kontrole tokom trudnoće obavezno je za žene koje su imale dijabetes prije trudnoće, ili za žene koje su razvile gestacijski dijabetes.

Potreba za inzulinom tokom trudnoće može se smanjiti u prvom tromjesečju trudnoće i obično se povećava u drugom i trećem tromjesečju trudnoće. Odmah nakon rođenja, potražnja za inzulinom brzo opada (povećani rizik od hipoglikemije). Tokom trudnoće, a posebno nakon porođaja, potrebno je pažljivo praćenje koncentracije glukoze u krvi.

Ako ste trudni ili planirate trudnoću, obavezno obavijestite svog liječnika.

Tijekom dojenja nema ograničenja terapije inzulinom, međutim može biti potrebna doza inzulina i prilagođavanje prehrane.

Simptomi: predoziranje inzulina, na primjer, unošenje viška inzulina u usporedbi s konzumiranom hranom ili energetskim izdacima, može dovesti do teške, a ponekad i dugotrajne i po život opasne hipoglikemije.

Liječenje: blage epizode hipoglikemije (pacijent je svjestan) mogu se zaustaviti uzimanjem ugljikohidrata iznutra. Možda će biti potrebno prilagođavanje doze inzulina, unosa hrane i fizičke aktivnosti. Teže epizode hipoglikemije s komom, konvulzijama ili neurološkim oštećenjem mogu se zaustaviti s / m ili s / c primjenom glukagona ili iv koncentriranom otopinom dekstroze. U djece se količina primijenjene dekstroze postavlja proporcionalno tjelesnoj težini djeteta. Nakon povećanja koncentracije glukoze u krvi može biti potreban suporni unos ugljikohidrata i promatranje, kao nakon očiglednog kliničkog uklanjanja simptoma hipoglikemije moguć je njen ponovni razvoj. U slučajevima teške ili dugotrajne hipoglikemije nakon ubrizgavanja glukagona ili primjene dekstroze, preporučuje se infuzija manje koncentrirane otopine dekstroze kako bi se spriječio ponovni razvoj hipoglikemije. U maloj djeci potrebno je pažljivo nadzirati koncentraciju glukoze u krvi, u vezi s mogućim razvojem teške hiperglikemije.

Pod određenim uslovima, preporučuje se hospitalizacija u jedinici intenzivne nege radi pažljivijeg praćenja njihovog stanja i praćenja trajne terapije.

Istodobna primjena oralnih hipoglikemijskih lijekova, ACE inhibitora, disopiramida, fibrata, fluoksetina, MAO inhibitora, pentoksifilina, propoksifena, salicilata, amfetamina, anaboličkih steroida i muških spolnih hormona, cibenzolina, fenofosfamina, fenofosfamina i fenofosfamina i fenofosfamina njegovi analozi, sulfonamidi, tetraciklini, tritokokalin ili trofosfamid mogu pojačati hipoglikemijski učinak inzulina i povećati redraspolozhennost hipoglikemija.

Istodobna upotreba s kortikotropinom, GCS, danazolom, diazoksidom, diureticima, glukagonom, izoniazidom, estrogenima i gestagenima (na primjer, onima koji su prisutni u CPC), derivatima fenotiazina, somatotropin, simpatomimetambutambutambutambutambutambu, barbutamidom, barbutamidom, terbutamidom, terbutamidom, barbutamidom, terbutamidom nikotinska kiselina, fenolftalein, derivati ​​fenitoina, doksazosin mogu oslabiti hipoglikemijski učinak inzulina.

Beta blokatori, klonidin, litijeve soli mogu pojačati ili oslabiti hipoglikemijski efekat inzulina.

Etanol može ili pojačati ili oslabiti hipoglikemijski učinak inzulina. Konzumiranje etanola može izazvati hipoglikemiju ili smanjiti ionako nisku razinu glukoze u krvi na opasne razine. Tolerancija na etanol kod pacijenata koji primaju inzulin je smanjena. Liječnik treba utvrditi prihvatljivu količinu konzumiranog etanola.

Istodobnom primjenom pentamidina moguć je razvoj hipoglikemije koja se ponekad može pretvoriti u hiperglikemiju.

Istodobnom primjenom simpatolitičkih lijekova, poput beta blokatora, klonidina, gvanetidina i rezerpina, slabljenje ili potpuno odsutnost simptoma refleksa (kao odgovor na hipoglikemiju) moguće je aktiviranje simpatičkog živčanog sustava.

Lijek se izdaje na recept.

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece, zaštićen od svjetlosti na temperaturi od 2 ° do 8 ° C. Ne dozvolite smrzavanje! Rok trajanja je 2 godine.

U bolesnika s hepatičkom insuficijencijom potreba za inzulinom može biti smanjena.

U bolesnika s bubrežnim zatajenjem može se smanjiti potreba za inzulinom.

U starijih bolesnika potreba za inzulinom može biti smanjena. Stoga je početak liječenja, povećanje doze i odabir održavajuće doze u starijih bolesnika sa šećernom bolešću potrebno provoditi s oprezom kako bi se izbjegle hipoglikemijske reakcije.

U slučaju nedovoljne kontrole glikemije ili sklonosti epizodama hiper- ili hipoglikemije, prije donošenja odluke o podešavanju doze inzulina potrebno je provjeriti primjenu propisanog režima davanja inzulina, osigurati unošenje inzulina u preporučeno područje, provjeriti ispravnost tehnike ubrizgavanja i drugih faktora i sl. što može utjecati na učinak inzulina.

Jer istodobna upotreba niza lijekova može oslabiti ili pojačati hipoglikemijski učinak lijeka Insuman ® Basal GT, kada ga upotrebljavate, ne smijete koristiti druge lijekove bez posebnog odobrenja liječnika.

Hipoglikemija nastaje ako doza inzulina premašuje potrebu za tim.

Rizik od razvoja hipoglikemije visok je na početku liječenja inzulinom, pri prelasku na drugi pripravak inzulina, kod pacijenata s niskom održavajućom koncentracijom glukoze u krvi.

Kao i kod ostalih inzulina, potrebno je posebno paziti i intenzivno nadzirati koncentraciju glukoze u krvi kod bolesnika kod kojih hipoglikemijske epizode mogu imati poseban klinički značaj, poput bolesnika s teškom stenozom koronarnih ili moždanih arterija (rizik od srčanih ili moždanih komplikacija hipoglikemije) kao i kod pacijenata sa proliferativnom retinopatijom, pogotovo ako nisu prošli fotokoagulaciju (laserska terapija), jer imaju rizik od prolazne amauroze (potpunog sljepoće) sa razvojem hipoglikemije.

Postoje određeni klinički simptomi i znakovi koji pacijentu ili drugima mogu upućivati ​​na razvoj hipoglikemije. Tu spadaju: prekomerno znojenje, vlaga u koži, tahikardija, poremećaji srčanog ritma, povišen krvni pritisak, bolovi u grudima, drhtanje, anksioznost, glad, pospanost, poremećaji spavanja, strah, depresija, razdražljivost, neobično ponašanje, anksioznost, parestezija tokom u ustima i oko usta, blijeda koža, glavobolja, poremećena koordinacija pokreta, kao i prolazni neurološki poremećaji (poremećen govor i vid, paralitični simptomi) i neobični osjećaji. Uz sve veći pad koncentracije glukoze, pacijent može izgubiti samokontrolu, pa čak i svijest. U takvim slučajevima može se primijetiti hlađenje i vlažnost kože, a mogu se pojaviti i konvulzije.

Svaki pacijent s dijabetesom koji prima inzulin trebao bi naučiti prepoznati neobične simptome koji su znakovi razvoja hipoglikemije. Pacijenti koji redovno prate glukozu u krvi imaju manje vjerojatnosti da će razviti hipoglikemiju. Pacijent može ispraviti smanjenje koncentracije glukoze u krvi koju je primijetio jedući šećer ili hranu bogatu ugljikohidratima. U tu svrhu pacijent treba uvijek sa sobom imati 20 g glukoze. U težim stanjima hipoglikemije indicirana je potkožna injekcija glukagona, što može učiniti lekar ili medicinsko osoblje. Nakon dovoljnog poboljšanja pacijent treba jesti. Ako hipoglikemiju nije moguće odmah otkloniti, tada treba hitno pozvati lekara. Neophodno je odmah obavijestiti liječnika o razvoju hipoglikemije kako bi se mogao donijeti odluka o potrebi prilagođavanja doze inzulina.

Nepoštivanje prehrane, preskakanje injekcija inzulina, povećana potražnja inzulina kao posljedica zaraznih ili drugih bolesti i smanjenje tjelesne aktivnosti mogu dovesti do povećanja koncentracije glukoze u krvi (hiperglikemije), moguće s povećanjem koncentracije ketonskih tijela u krvi (ketoacidoza). Ketoacidoza se može razviti u roku od nekoliko sati ili dana. Pri prvim simptomima metaboličke acidoze (žeđ, učestalo mokrenje, gubitak apetita, umor, suva koža, duboko i ubrzano disanje, visoke koncentracije acetona i glukoze u urinu) neophodna je hitna medicinska intervencija.

Prilikom promjene liječnika (na primjer, tijekom hospitalizacije zbog nesreće, bolesti za vrijeme odmora), pacijent mora prijaviti da ima dijabetes.

Pacijente treba upozoriti na uvjete u kojima se mogu promijeniti, biti manje izraženi ili im potpuno nedostaju simptomi koji upozoravaju na razvoj hipoglikemije, na primjer:

- uz značajno poboljšanje kontrole glikemije,

- s postepenim razvojem hipoglikemije,

- kod starijih pacijenata,

- kod pacijenata sa autonomnom neuropatijom,

- kod pacijenata sa dugom istorijom dijabetesa,

- kod pacijenata koji istovremeno primaju liječenje određenim lijekovima.

Takve situacije mogu dovesti do teške hipoglikemije (moguće s gubitkom svijesti) prije nego što pacijent shvati da razvija hipoglikemiju.

Ako se otkriju normalne ili smanjene vrijednosti glikoziliranog hemoglobina, treba razmotriti mogućnost razvoja ponavljanih, neprepoznatih (naročito noćnih) epizoda hipoglikemije.

Kako bi se smanjio rizik od hipoglikemije, pacijent mora strogo slijediti propisani režim doziranja i prehrane, pravilno davati injekcije inzulina i biti upozoren na simptome razvoja hipoglikemije.

Čimbenici koji povećavaju predispoziciju za razvoj hipoglikemije zahtijevaju pažljivo praćenje i mogu zahtijevati prilagođavanje doze. Ti faktori uključuju:

- promjena u području primjene inzulina,

- povećana osjetljivost na inzulin (na primjer, eliminacija faktora stresa),

- neuobičajene (povećane ili duže) fizičke aktivnosti,

- interkurentna patologija (povraćanje, proliv),

- nedovoljan unos hrane,

- preskakanje obroka,

- neke nekompenzirane endokrine bolesti (poput hipotireoze i insuficijencije prednje hipofize ili insuficijencije kore nadbubrežne kore),

- istodobna upotreba određenih lijekova.

Kod interkurentnih bolesti potrebna je intenzivna metabolička kontrola. U mnogim je slučajevima indiciran test urina na prisustvo ketonskih tijela, a često je potrebno i prilagođavanje doze inzulina. Potreba za insulinom često raste. Pacijenti s dijabetesom tipa 1 trebali bi redovito konzumirati barem malu količinu ugljikohidrata, čak i ako mogu uzimati samo malu količinu hrane ili ako imaju povraćanja. Pacijenti ne bi trebali potpuno prekinuti primjenu inzulina.

Unakrsne imunološke reakcije

U prilično velikom broju bolesnika s preosjetljivošću na inzulin životinjskog porijekla, teško je preći na ljudski inzulin zbog unakrsnog imunološkog odgovora na ljudski inzulin i inzulin životinjskog porijekla. Ako je pacijent preosjetljiv na inzulin životinjskog porijekla, kao i na m-crezol, toleranciju lijeka Insuman ® Basal GT treba procijeniti u klinici primjenom intradermalnih testova. Ako se intradermalnim testom utvrdi preosjetljivost na ljudski inzulin (neposredna reakcija, poput Arthusa), tada se daljnje liječenje mora provesti pod liječničkim nadzorom.

Uticaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljačkim mehanizmima

Pacijentova sposobnost koncentracije i brzina psihomotornih reakcija mogu biti oslabljena kao rezultat hipoglikemije ili hiperglikemije, kao i kao posljedica vizualnih poremećaja. To može predstavljati određeni rizik u situacijama kada su ove sposobnosti važne (vožnja vozila ili drugi mehanizmi).

Pacijenti trebaju biti oprezni i izbjegavati hipoglikemiju tijekom vožnje. Ovo je posebno važno kod pacijenata koji imaju smanjenu ili nedostatnu svijest o simptomima koji ukazuju na hipoglikemiju ili imaju česte epizode hipoglikemije. Takvi bi pacijenti pojedinačno trebali odlučivati ​​o mogućnosti upravljanja vozilima ili drugim mehanizmima.

Farmakološko djelovanje

Srednje delujući inzulin. Smanjuje koncentraciju glukoze u krvi, povećava apsorpciju tkiva, pojačava lipogenezu i glikogenogenezu, sintezu proteina, smanjuje brzinu stvaranja glukoze u jetri.

Interakcija je sa specifičnim receptorom na vanjskoj membrani ćelija i formira kompleks receptora inzulina. Aktiviranjem sinteze cAMP (u masnim stanicama i ćelijama jetre) ili direktno prodiranja u stanicu (mišiće), kompleks receptora inzulina stimulira unutarćelijske procese, uključujući sinteza niza ključnih enzima (hekokinaza, piruvat kinaza, glikogen sintetaza itd.). Pad glukoze u krvi je posljedica povećanja njezinog unutarćelijskog transporta, povećane apsorpcije i asimilacije tkiva, stimulacije lipogeneze, glikogenogeneze, sinteze proteina, smanjenja brzine stvaranja glukoze u jetri (smanjenje razgradnje glikogena) itd.

Nakon s / c injekcije, efekat se javlja za 1-2 sata. Maksimalni učinak je u intervalu između 2-12 sati, trajanje djelovanja je 18-24 sata, ovisno o sastavu inzulina i dozi, odražava značajna inter- i intra-lična odstupanja.

Dijabetes tipa 1.

Dijabetes melitus tipa 2, stadijum rezistencije na oralne hipoglikemijske lijekove, djelomična rezistencija na oralne hipoglikemijske lijekove (kombinirana terapija), interkurentne bolesti, hirurške intervencije (mono- ili kombinirana terapija), dijabetes melitus tijekom trudnoće (bez dijetalne terapije).

Nuspojave

Alergijske reakcije (urtikarija, angioedem - vrućica, kratkoća daha, snižen krvni pritisak),

hipoglikemija (blijeda koža, pojačano znojenje, znojenje, palpitacije, drhtavica, glad, uznemirenost, tjeskoba, parestezije u ustima, glavobolja, pospanost, nesanica, strah, depresivno raspoloženje, razdražljivost, neobično ponašanje, nedostatak pokreta, poremećaji govora i govora i vid), hipoglikemijska koma,

hiperglikemija i dijabetička acidoza (u malim dozama, preskakanje injekcija, loša prehrana, sa groznicom i infekcijama): pospanost, žeđ, smanjen apetit, crvenilo lica),

oslabljena svijest (do razvoja prekomatoze i kome),

prolazno oštećenje vida (obično na početku terapije),

imunološke unakrsne reakcije s ljudskim inzulinom, porast titra anti-inzulinskih antitijela, praćen porastom glikemije,

hiperemija, svrbež i lipodistrofija (atrofija ili hipertrofija potkožnog masnog tkiva) na mestu ubrizgavanja.

Na početku liječenja - oticanje i oslabljena refrakcija (privremeni su i nestaju s nastavkom liječenja).

Posebna uputstva

Prije uzimanja inzulina iz bočice potrebno je provjeriti prozirnost otopine. Kada se na čaši pojave strana tela, zamagljivanje ili taloženje tvari, otopina lijeka se ne može koristiti.

Temperatura primenjenog insulina treba da bude sobna temperatura.

Doza inzulina mora se prilagoditi u slučaju zaraznih bolesti, u slučaju disfunkcije štitne žlijezde, Addisonove bolesti, hipopituitarizma, hroničnog zatajenja bubrega i dijabetes melitusa kod osoba starijih od 65 godina.

Uzroci hipoglikemije mogu biti: predoziranje inzulina, zamjena lijekova, preskakanje obroka, povraćanje, proliv, fizički stres, bolesti koje smanjuju potrebu za inzulinom (uznapredovala oboljenja bubrega i jetre, kao i hipofunkcija nadbubrežne kore, hipofize ili štitne žlijezde), promjena mjesta injekcije (na primjer, kožu na trbuhu, ramenu, bedrima) kao i interakciju s drugim lijekovima. Moguće je smanjiti koncentraciju glukoze u krvi prilikom prelaska pacijenta iz životinjskog inzulina u ljudski inzulin. Prijelaz pacijenta na humani inzulin uvijek bi trebao biti medicinski opravdan i provoditi se samo pod nadzorom liječnika.

Sklonost razvoju hipoglikemije može smanjiti sposobnost pacijenata da aktivno učestvuju u prometu, kao i na održavanju mašina i mehanizama.

Pacijenti s dijabetesom mogu zaustaviti blagu hipoglikemiju koju osjećaju jedući šećer ili hranu s visokim udjelom ugljikohidrata (preporučuje se da sa sobom uvijek imate najmanje 20 g šećera). O prenesenoj hipoglikemiji potrebno je obavijestiti liječnika koji će se odlučiti o potrebi korekcije liječenja. Tokom trudnoće, potrebno je uzeti u obzir smanjenje (I trimestra) ili povećanje (II-III trimestra) potrebe za insulinom. Tokom i neposredno nakon rođenja, potreba za insulinom može drastično pasti. Tokom laktacije potrebno je svakodnevno praćenje nekoliko meseci (dok se ne stabilizuje potreba za inzulinom).

Interakcija

Farmaceutski nije kompatibilan s otopinama drugih lijekova.

Hipoglikemijski efekat pojačan je sulfonamidima (uključujući oralne hipoglikemijske lekove, sulfonamide), MAO inhibitorima (uključujući furazolidon, prokarbazin, selegilin), inhibitore karboanhidrata, ACE inhibitore, NSAID (uključujući salicilate), anaboličke (uključujući stanozolol, oksandrolon, metandrostenolon), androgeni, bromokriptini, tetraciklini, klofibrat, ketokonazol, mebendazol, teofilin, ciklofosfamid, fenfluramin, preparati Li +, piridoksin, kinidin, kinin, hlorokinin.

Hipoglikemičkih od smanjenja glukagon, hormon rasta, kortikosteroidi, oralni kontraceptivi, estrogeni, tiazidnih i diuretika, BCCI, tiroidni hormoni, heparin, sulfinpirazon, simpatomimetici, danazol, triciklici, klonidin, antagonisti kalcijuma, diazoksid, morfin, marihuana, nikotin, fenitoin, epinefrin, blokatori H1-histaminskih receptora.

Beta blokatori, rezerpin, oktreotid, pentamidin mogu i pojačati i oslabiti hipoglikemijski učinak inzulina.

Dijabetolog: "Za stabilizaciju nivoa šećera u krvi."

Sastav i oblik oslobađanja

Insulin bazal dostupan je u tri verzije:

  1. Pakovanje po pet boca, svaka po pet mililitara,
  2. Jedna boca po deset mililitara,
  3. Uložak od tri mililitara, za olovke štrcaljke. Svaki uložak sadrži kapsulu sa 1 ml aktivne supstance.

Ulošci su najpopularniji, jer njihova promjena nije teška, a upotreba olovke za špriceru zgodan je i gotovo bezbolan način.

U svakoj bočici ili ulošku u 1 mililitru tvari nalazi se oko 100 IU inzulina.

Ovaj lijek za snižavanje šećera sadrži:

  • Humani inzulin - glavni aktivni sastojak, potrebno je pažljivo nadzirati primijenjenu dozu, kako bi se izbjeglo predoziranje ili nedovoljno davanje inzulina, što će dovesti do posljedica,
  • M-krezol - sadrži ovaj pripravak u oskudnoj količini, igra ulogu otapala za dodatne tvari, a također djeluje kao antiseptik, farmakodinamika i farmakokinetika

Ovaj lijek je derivat ljudskog inzulina, samo uz dodatak tvari koje utiču na apsorpciju i trajanje djelovanja.

Svojstvo Insuman Bazal za snižavanje šećera postiže se zahvaljujući:

  1. Kako ubrzati izlučivanje šećera iz organizma - istovremeno postoji slab efekat koji inhibira apsorpciju ugljikohidrata u gastrointestinalnom traktu, kao i ubrzavanje izlučivanja šećera putem bubrega, tj.
  2. Povećava se apsorpcija šećera u tkivima u tijelu - zbog čega najveći dio glukoze ulazi u tkiva i stanice tijela zbog čega se njegova koncentracija u krvi smanjuje, tj.
  3. Ubrzanje liponeogeneze - ovo svojstvo dovodi do skupa tjelesne masne mase, jer se ugljeni hidrati u krvotoku transformišu u unutrašnjim organima. I rezultirajući metabolit taloži se u potkožnom tkivu, omentumu, mišićima i ostalim tkivima kao masnoća,
  4. Stimulacija glikoneogeneze - u ovom se slučaju formira specifično depo za glukozu koji predstavlja složen polisaharid. Uz nedostatak glukoze u krvi, ovaj polisaharid razgradit će se povećavajući njegov nivo u krvi,
  5. Smanjena je sinteza glukoze u jetri - u jetri postoji metabolizam mnogih ugljenih hidrata, masti, pa čak i proteina, koji pod uticajem specifičnih enzima mogu stvarati glukozu tj.
  6. Stvaranje inzulinskih receptora - ovaj kompleks smješten je na vanjskoj membrani ćelija tijela, i povećava prolazak glukoze prema unutra, što smanjuje njegovu koncentraciju u krvi i značajno povećava efikasnost stanice. Ovaj efekat uspešno koriste sportaši koji žele da postignu bolji rezultat koristeći inzulin.

Slijedeći upute za upotrebu, Insuman Bazal, mora se davati supkutano. Ovo je neophodno kako bi se izbjeglo naglo povećanje koncentracije inzulina u krvi. Stoga uvijek trebate kontrolirati vrijeme primjene i izračunati sat vremena sljedeće injekcije, jer učinak lijeka postiže se 1-2 sata nakon primjene, a maksimalan učinak primjećuje se 20-24 sata.

Ovaj lijek koristi se u razvoju dijabetes melitusa prvog tipa koji ovisi o insulinu. Doista, kod ove varijante bolesti, primjećuje se smanjenje sinteze inzulina Langerhansovih ćelija u gušterači, što zahtijeva korištenje zamjenske terapije.

Ovaj lijek se koristi kao dugotrajna inzulinska terapija, može se kombinovati sa brzo djelujućim inzulinskim lijekom Insuman Rapid.

Koristite Insuman Bazal GT u olovkama za štrcaljke ili uz pomoć inzulinskih šprica, potrebno je koordinirati sa svojim liječnikom. U tom slučaju prve prijeme treba održati u bolnici pod nadzorom specijaliste. Pomoći će regulirati potrebnu dozu inzulina, kontrolirati unošenje dnevnih obroka lijeka, kao i promatrati reakciju tijela na ovaj tretman.

Ne postoje određene doze za upotrebu takvih lijekova jer se odabire pojedinačna doza za svakog pacijenta. Dnevna doza izračunava se prema tjelesnoj težini i iznosi 0,4-1,0 U / kg.

Prilikom izračunavanja doze potrebno je uzeti u obzir kako se pacijent pridržava propisane dijetalne terapije, koja vodi način života, njegovu aktivnost dnevno. Ovaj lijek mora se davati strogo supkutano. Preduvjet je promjena mjesta ubrizgavanja. To je potrebno zbog specifičnog lokalnog djelovanja lijeka i sprečavanja razvoja razaranja i nekroze tkiva zajedno s primjenom lijeka.

Takvi postupci moraju biti koordinirani sa lekarom koji radi. Budući da različiti dijelovi tijela imaju različit stupanj razvoja mreže krvnih i limfnih žila, zbog toga se dio inzulina koji ulazi u krvotok može promijeniti.

Liječnik treba razmotriti kako se nivo glukoze mijenja kada se Insuman primjenjuje na različitim mogućim mjestima ubrizgavanja.

Kada koristite Insuman Bazal, treba uzeti u obzir sljedeće značajke:

  • Mesto uvođenja
  • Promjene tjelesne težine - s povećanjem doze se povećava u skladu s tim, u tom slučaju može doći do otpornosti tkiva na inzulin, značajnog povećanja koncentracije glukoze i razvoja terminalnih stanja,
  • Promjena prehrane i načina života - prehrana za dijabetes usmjerena je na održavanje razine šećera u krvi unutar konstantne norme, u slučaju promjene prirode prehrane ili promjene uobičajenog jelovnika, potrebno je preračunati potrebnu dozu lijeka. Takve akcije se moraju izvesti nakon promjene životnog stila, u nekim slučajevima pacijenti zahtijevaju nižu dozu inzulina (aktivna slika), a u nekima veliku dozu (bolest, smanjena aktivnost),
  • Prelazak na ljudski inzulin s životinje - takva akcija se događa samo pod nadzorom liječnika, samo on mora prilagoditi dozu. Kod dijabetičara je pojačana osjetljivost na ljudski inzulin, pa je najčešće doza lijeka smanjena.

S razvojem bolesti popraćenih zatajenjem jetre ili dovodeći do nje, mora se provesti kontrola glukoze i doziranje šećera reducirajućeg lijeka. Budući da je metabolizam inzulina smanjen, kao i sinteza glukoze u jetri.

Mjere sigurnosti

Prije direktnog biranja lijeka morate se uvjeriti u njegovu kvalitetu.Da biste to učinili, morate uzeti bocu i provjeriti da li postoji plastični poklopac na kojem piše da nije otvorena. Zatim procijenite stanje samog infektivnog rješenja.

Treba biti bijela, neprozirna, konzistentne konzistencije. Ako se opazi oborina, prisustvo pahuljica, prozirnost same suspenzije, to ukazuje na nekvalitetno stanje lijeka.

Prije biranja, suspenziju je potrebno dobro izmiješati. U štrcaljku uvucite zrak prema željenoj dozi i unesite ga u bočicu bez dodirivanja same suspenzije. Zatim, bez vađenja igala, okrenite bocu i prikupite potrebnu dozu Insumana.

U slučaju upotrebe olovki i spremnika za štrcaljke, potrebno je procijeniti i stanje same suspenzije i performanse olovke štrcaljke. Prije primjene uređaj morate nekoliko puta nježno okrenuti ili protresti da biste dobili homogenu suspenziju.

Ako su olovke za štrcaljku slomljene i trenutno ne postoji mogućnost kupovine nove, možete koristiti špricu. Insuman Bazal sadrži 100 IU / ml, glavne aktivne tvari, tako da morate koristiti špriceve dizajnirane posebno za ovu dozu lijeka.

Nuspojave

U kontekstu stalne upotrebe Insumana, razvoj:

  1. Hipoglikemija - u slučaju da doza inzulina prelazi uobičajenu ili ako je tijelu ne treba,
  2. Hiperglikemija - razvija se češće, ukazuje na nedovoljnu dozu inzulina ili smanjenje osetljivosti organizma na lek.

Takva stanja prate jaka vrtoglavica, mogući gubitak svijesti, nervoza, snažan osjećaj gladi. Takođe je prisutna jaka glavobolja, anksioznost, razdražljivost, moguća kršenja u koordinaciji pokreta.

Uz stalni pad razine šećera, pacijenti razvijaju tahikardiju, smanjenje krvnog pritiska i blijedu kožu.

Često smanjivanje i povećanje glukoze može ostaviti i neželjene posljedice na ljudsko zdravlje. U takvim slučajevima razvija se angiopatija malih posuda različite lokalizacije. Najčešće nastaju oštećenja vida, zamračenje očiju. Ovo stanje krvožilnog sistema dovodi do razvoja sljepoće.

Uz stalno unošenje inzulina na jednom mjestu, tamo se razvija atrofija potkožnog tkiva i nastaje ožiljak. Isto tako, takve akcije mogu dovesti do razvoja apscesa ili nekroze tkiva.

Reakcija preosjetljivosti može se razviti na komponentama Insumana, što je praćeno jakim svrbežom, osipom na koži, s bolnom infiltracijom ili crnom mrljom, što ukazuje na nekrozu tkiva (fenomen Artusa). Možda izgled problema sa disanjem, što ukazuje na razvoj bronhospazma, angioedema, crvenila cijele kože.

Predoziranje

Sa uvođenjem velike doze inzulina razvija se teška hipoglikemijska reakcija tijela. Kada se pojave prvi simptomi, potrebno je poduzeti mjere usmjerene na zaustavljanje ovog stanja. Prije svega, morate provesti ekspresni test za razinu šećera u krvi. Ako su pokazatelji niski, potrebno je da uzmete malu količinu šećera unutra.

U slučaju gubitka svijesti, žrtva se intravenski daje koncentrirano širenje glukoze i tada se kapaljkom povezuje razrijeđena otopina glukoze. Nakon toga pacijenta se stavlja na posmatranje i stalno se mjeri nivo šećera u krvi.

Interakcija s drugim lijekovima

Istodobna primjena nekoliko varijanti lijekova za snižavanje šećera dovest će do razvoja hipoglikemijske kome, potrebno je koordinirati unos lijekova sa svojim liječnikom.

Takođe je zabranjeno uzimati Insuman s lijekovima koji mogu umanjiti učinak antidijabetičkog lijeka, uključujući: emtrogene, simpatomimetike, hormone štitnjače, diuretike, somatotropin i njegove analoge, antipsihotičke lijekove.

Ako pacijent treba uzimati takve lijekove, takvi se trenuci moraju dogovoriti s liječnikom.

Analozi i približan trošak

Cijena baze Insuman na teritoriji Rusije kreće se od 765,00 rubalja do 1.585 rubalja.

Ako je potrebno, možemo se uskladiti s budućom primjenom drugih analoga Insuman Bazal. Sastav su i trajanje akcije gotovo identične. Sadrže i derivat ljudskog inzulina, uz dodatak drugih pomoćnih sastojaka.

Analozi Insuman Bazal-a su:

  1. Protafan TM, proizvodnja - Danska. Ovaj hipoglikemiju možete kupiti po cijeni od 850 rubalja do 985 rubalja.
  2. Rinsulin NPH, proizvodnja - Rusija. Ovaj je alat dostupan u bocama i spremnicima, možete kupiti po cijeni od 400 rubalja do 990 rubalja.
  3. Humulin NPH, proizvodnja - SAD. U ljekarnama se mogu naći po cijeni od 150-400 rubalja.

Pogledajte video: Как пользоваться инсулиновым шприцом-ручкой Инсуман Базал ГТ (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar