Liječenje dijabetesa tipa 1 i 2 s ASD frakcijom 2: doze, kontraindikacije i nuspojave

Danas u medicini - ogroman broj različitih lijekova. Neki su blagotvorni i vrlo popularni, dok drugi čak nisu službeno priznati kao tradicionalna medicina. Jedan od tih lijekova je ASD frakcija -2. Ovaj će članak podijeliti sa svojim čitateljima informacije o korištenju i štetnosti ovog alata, tj. ASD frakcija 2 nuspojave.

ASD frakcija 2 - lijek iz grupe imunomodulatora. U početku je ovaj lek u SSSR-u proizvodio lekar A.V. Skupo. Dorogov je aktivnu supstancu dobio iz organizma riječnih žaba zagrijavanjem u posebnom aparatu.

Prvi put je ovaj lijek razvijen kao sredstvo za zarastanje rana i antiseptik. Korišten je za neutralizaciju izloženosti zračenju na ljudskom telu. Podaci iz ispitivanja ASD 2 potvrđuju da je ovaj lijek efikasan ne samo kod izloženosti zračenju, već i u liječenju najrazličitijih bolesti.

Lijek ASD 2 je sterilna otopina specifičnog neugodnog mirisa koja se dobro miješa sa vodom. Sastav lijeka sadrži:

  • Karboksilne kiseline.
  • Jedinjenja sa aktivnom sulfhidrilnom grupom.
  • Voda.
  • Alifatski ugljikovodici.
  • Ciklički ugljikovodici.
  • Derivati ​​amida

ASD 2 frakcija - upute i upotreba za ljude

Standardna metoda primjene: skuhajte 70 ml vode, ostavite da se ohladi, a zatim dodajte 15-30 kapi lijeka, pijte ga dva puta dnevno 5 dana 21-31 minut prije jela, a zatim napravite trodnevnu stanku. Liječenje se provodi do potpunog oporavka.

Lijek ASD frakcija 2 preporučuje se za određene bolesti i ozbiljne bolesti. Koliko je efikasno, nije na nama da sudimo. Neko vjeruje da pomaže, netko ne. U svakom slučaju, izbor je vaš, a recenzije koje ćete naći ispod članka pomoći će vam u ovom izboru. Dakle, evo nekoliko bolesti koje koriste lijek ASD frakcija 2:

Jaka upala oka. U pola litre ohlađene ključale vode dodajte 4-5 kapi leka i pijte oko 5 dana, 3 dana - pauzu.

Zubobolja Sterilna pamučna vuna navlažena lijekom postavlja se direktno na zahvaćeno područje.

Hipertenzija Tretman započinje s 5 kapi dva puta dnevno, postepeno povećavajući do 20 uz dodatak jedne kapi na dan. Pijte dok se pritisak ne stabilizuje.

Zarazne bolesti. Pijte oko pet dana 29 minuta prije doručka na prazan stomak nakon tri dana pauze. Započnite s 5 kapi, ostalih pet dana - 10 kapi, a zatim - 15-20 kapi.

Poremećen metabolizam. Pet dana - prijem, tri dana - pauza. Primanje - 4-5 kapi u pola litre prokuhane vode.

Česte akutne respiratorne infekcije. Tretman za inhalaciju: na litru vode - 15 ml prokuhanog pripravka.

Erektilna disfunkcija. Pet dana - pijte 4-5 kapi u pola litre prokuhane vode 24-29 minuta pre jela, tri dana - pauza.

Kosa polako raste. Utrljati u kožu 5% -tnu otopinu.

Gripa Frakciju otopite u pola litre vode i pijte dva puta dnevno.

Inkontinencija mokraće. U 2/3 litre ohlađene ključale vode razrijedite 5 kapi, pijte 5 dana, 3 dana - stanku.

Išijas Dodajte 5 ml lijeka u kašičicu vode i pijte dva puta dnevno. Liječenje se provodi do potpunog oporavka.

Crijevni ili želudačni čir. Pijte na uobičajeni način.

Bolesti stomaka. Standardna metoda nanošenja, ali pijte jednom dnevno.

Višak kilograma. 35 ml - u 199 ml vode, pijte 5 dana, 1 dan - pauzirajte. Ili 10 ml - 4 dana, ili 20 ml - 5 dana i 3 dana - pauza.

Trichomoniasis 60 kapi rastvorenih u 99 ml vode.

Prevencija prehlade. Otopite 1 ml lijeka u pola litre vode.

Upala uha. Isprati pacijentovo uho pripremljenim standardnim rastvorom. A takođe pijte 20 kapi u 199 ml vode dnevno.

ASD frakcija 2: šta je to?

Ovaj lijek se koristi bez odobrenja farmaceuta više od 60 godina. Lijek možete kupiti samo u veterinarskim ljekarnama ili na Internetu.

Alat nije prošao medicinsko testiranje, pa pacijenti uzimaju sastav na vlastiti rizik.

Lijek je razvijen u tajnoj laboratoriji SSSR-a 40-ih godina 20. stoljeća. Njegova svrha bila je zaštita ljudskog tijela i životinja od zračenja, kao i jačanje njihovog imuniteta.

Sirovina za dobijanje pripravka bila je mesno i koštano brašno koje je tokom prerade bilo podijeljeno na frakcije. Prije toga, frakcija ASD 2 bila je dostupna samo stranačkoj eliti. Međutim, trenutno svako može kupiti lijek po vrlo pristupačnoj cijeni.

Koristite za dijabetes tipa 1 i 2

Potiče zarastanje rana, ima antiseptički učinak na zahvaćena područja i pomaže u jačanju imuniteta.

Prijem ASD 2 kod dijabetesa brzo smanjuje koncentraciju glukoze u krvi i pomaže obnavljanju oboljelih ćelija gušterače. Posebno efikasan lijek je u ranoj fazi dijabetesa, kada se bolest tek uspjela izjasniti.

U kasnijim fazama, kada je pacijent već postao ovisan o insulinu, frakcija ASD 2 takođe može dati dobar rezultat. Unatoč činjenici da učinak lijeka neće biti tako jak kao u ranim fazama, uzimanjem sastava moguće je postići privremeno smanjenje i stabilizaciju nivoa šećera.

Prema riječima stručnjaka, tretman ovim alatom podsjeća na efekte terapije inzulinom. Samo će trošak ASD 2 biti mnogostruko manji od ubrizgavanja inzulina.

Liječenje dijabetesa tipa 1: koliko kapi treba biti u inzulinskoj špricu?

Doziranje za dijabetes tipa 1 liječnik određuje pojedinačno, uzimajući u obzir karakteristike tijela, starost pacijenta, rezultate ispitivanja i druge parametre.

U nekim slučajevima se pacijentu nudi potpuna zamjena inzulina ASD 2. Međutim, takve manipulacije treba provesti samo specijalist.

Svaka inicijativa u rješavanju takvih pitanja može dovesti do razvoja nuspojava, pa čak i do pojave kome.

Kako piti dijabetičare tipa 2?

Kod dijabetesa tipa 2 ljekar djeluje i individualno. Međutim, često se bolesnicima oboljelima od dijabetesa neovisnih o insulinu propisuju lijekovi u skladu s pravilima upotrebe propisanim uputama. Dakle, otopina lijeka se priprema na sljedeći način: sipajte vodu u čašu i dodajte tamo 15 kapi lijeka.

Uzimajte sastav unutar 4 puta na dan, prema sledećoj šemi:

  • ujutro uzimamo rješenje prije doručka,
  • nakon jutarnjeg obroka ne jedemo ništa prije večere, popijemo čašu rastvora pola sata prije obroka,
  • u roku od 4 sata nakon ručka, nemojte jesti hranu i ne pijte treću čašu rastvora, jedite nakon 30 minuta,
  • pola sata prije večernjeg obroka popijemo četvrtu čašu otopine.

Koje nuspojave može čovjek imati?

Obično pacijenti drugi udjel primaju dobro. Međutim, u nekim je slučajevima pojava nuspojava ipak moguća. Obično se to događa u slučaju kršenja režima doziranja, prekoračenja doze koju je odredio liječnik, kao i u slučaju pojedinačne netolerancije na komponente lijeka.

Moguće su sledeće nuspojave:

Nuspojave se mogu pojaviti odvojeno jedna od druge ili u kombinaciji. U svakom slučaju, tijekom primjene lijeka, potrebno je pažljivo nadgledati vaše stanje i u slučaju otkrivanja nuspojava odmah potražiti savjet stručnjaka.

Kontraindikacije

Pošto nema službenih kliničkih ispitivanja i ispitivanja lijeka, nema i kontraindikacija za uzimanje ASD frakcije 2. Jedina zabrana upotrebe pripravka može biti pojedinačna netolerancija na sastojke proizvoda.

Tijekom korištenja lijeka, ljekari su i dalje uspjeli razviti neke preporuke za poboljšanje učinka komponenti lijeka i izbjeći razvoj nuspojava:

  1. dok uzimate ASD 2, potrebno je odbiti alkohol čak i u malim količinama,
  2. produljena upotreba lijeka može uzrokovati povećanje gustine krvi. Da biste izbjegli takvu manifestaciju, preporučljivo je koristiti kisele sokove, voćne napitke, čaj s limunom. Dozvoljen je i dnevni unos 1/4 tablete aspirina,
  3. tokom liječenja potrebno je piti do 3 litre tekućine dnevno. Tako ćete ukloniti nakupljene toksine i toksine iz tijela.

Pregledi ljekara i pacijenata

ASD frakcija 2 vrsta je dodatka prehrani, čiji učinak nije u potpunosti proučen. Njegov se prijem može obaviti bez preporuke stručnjaka, tako da doktori ne žure sa preporukom na Internetu i komentare o tome ostavljaju na forumima.

U skladu s tim, mišljenje lekara o ovom leku dijabetičari treba da preuzmu lično tokom konsultacija.

Što se tiče pregleda pacijenata, na Internetu ih ima dovoljan broj na forumima odgovarajuće teme. Daćemo samo neke od njih:

  • Alina Orlova. Već drugu godinu uzimam frakciju 2 i vrlo sam zadovoljan. Imam dijabetes tipa 2, od koga sam dugo patila. Naravno, nemoguće je potpuno riješiti bolest, ali bilo je moguće manje ili više stabilizirati razinu glukoze. Uzimam ASD paralelno sa dijetom,
  • Oleg Marchenko. Sviđa mi se droga. Za dijabetes tipa 1, uzimam ga sa inzulinom. Pomaže. Šećer sigurno skače, ali ne kao prije. Nakon duže upotrebe, zgrušava se krv. Ljekar je propisao Aspirin. Dok sam zadovoljan
  • Marina Cherepanova. Zbog dijabetesa mi temperatura često raste. Nije ga moguće srušiti uz pomoć ASD 2, ali možete sniziti nivo glukoze u krvi. Lično, moja poboljšanja su se pojavila nakon 3 tjedna prijema. Zato ne očekujte brzi rezultat,
  • Emma Kartseva. Ne mogu ga piti! Ne mogu zbog specifičnog mirisa. Udara u nos, onda je bolestan. Vjerovatno imam individualnu netrpeljivost. Iako sam ovdje pročitao recenzije drugih ljudi i većina je bila zadovoljna. Ali više neću pokušavati. S njim se osjećam gore nego bez njega
  • Alina Dovgal. Pijem prema uputstvu, koje je propisao ljekar. 4 šolje rastvora dnevno. Prvi pozitivni rezultati bili su već za 2 tjedna. Šećer je pao i nije se naglo povećao, kao prije. Jedini negativan je oštar, neugodan miris. Ali što se tiče zdravlja, spreman sam da trpim ovaj nedostatak. Osjećam se bolje
  • Michael Emets. Dok je pio ASD 2, bilo je efekta. Ali moj posao je ovo. Sve vrijeme za volanom, na poslovnim putovanjima, nema vremena da se zezam s tim čašama i kapljicama. Kad sam počeo piti izvan sistema, odmah je učinak počeo oslabiti, a zatim ponovo nestao. Šteta je što ne mogu stalno uzimati ovaj dodatak

Srodni videozapisi

O korištenju ASD 2 za dijabetes u videu:

Djelovanje ASD frakcije 2 na tijelo može biti individualno. Zbog toga je, dok uzimate lijek, izuzetno važno stalno pratiti svoje stanje.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Pogledajte video: Как снизить сахар и холестерин в крови быстро? Нужно готовить и приготовить кофе в турке правильно! (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar