Concor ili Lozap: koji je lijek bolji

Ljudi koji pate od hipertenzije veoma su ovisni o uzimanju tableta. "Lozap" i "Concor" su lekovi koje lekari često prepisuju kako bi efikasno lečili srce i održavali normalnu funkcionalnost. U ovom slučaju pacijent postavlja pitanje: zašto su nam potrebni lijekovi, koje je bolje odabrati? A s hipertenzijom se preporučuje korištenje dva lijeka u kombinaciji.

Mehanizam rada "Lozap"

Lozap tablete (drugo ime je Lozap Plus) pripadaju farmakološkoj grupi antagonista angiotenzina II i koriste se za liječenje hipertenzije. Ljekovita tvar losartan snižava periferni vazospazam što dovodi do snižavanja krvnog pritiska i smanjuje stres na srce. S diuretičkim učinkom, losartan je u stanju smanjiti količinu adrenalina i aldosterona u krvi, uklanjajući tvari tekućinom. Maksimalni terapeutski efekat javlja se nakon 3-6 tjedana uz stalnu upotrebu.

Vratite se na sadržaj

Mehanizam rada "Concor"

Concor efikasno djeluje na visok pritisak.

„Concor“ je uobičajeni lijek, efikasan lijek protiv visokog krvnog pritiska, hroničnog zatajenja srca, ishemije, angine pektoris. Ljekovita tvar bisoprolol je ljekovita zaštita srca od djelovanja adrenalina i sličnih elemenata kateholamin grupe. To znači da je uzimanje "Concora" neophodno kako bi se snižio krvni pritisak i stabilizirao puls, smanjio rizik od srčanog udara i drugih komplikacija hipertenzije. Zbog svog sastava lijek gotovo da i nema utjecaja na bronhije, gušteraču i, što je najvažnije, srčani mišić. Tablete su efikasne nakon 2-3 nedelje.

Vratite se na sadržaj

Concor i Lozap imaju različite učinke: Concor izravno liječi srce, a Lozap utječe na krvne žile i pritisak. Učinkovitije je istovremeno uzimati tablete.

"Lozap" potiče vazodilataciju.

Shema rada sa lijekovima je različita: "Lozap" širi krvne sudove i smanjuje periferni pritisak, "Concor" - smanjuje rad srca. Sastav lijekova uključuje razne ljekovite tvari: bisoprolol štiti srce od djelovanja adrenalina i sličnih tvari, dok losartan uklanja višak postotka tih hormona iz tijela. Stoga, i pored glavnog posla - snižavanja krvnog pritiska, upoređivanje dvaju lijekova je nelogično, a još bolje - povjerite stvar specijalistu.

Vratite se na sadržaj

Mogu li to uzeti zajedno?

U slučaju kada je krvni pritisak mnogo viši od normalnog, a liječenje jednim lijekom ne djeluje - preporučuje se uzimati "Lozap" i "Concor" zajedno. Kompatibilnost lijekova pokazuje da tablete međusobno pojačavaju terapeutski učinak zbog različitih mehanizama djelovanja. Oboje smanjuju pritisak, čine da srce radi u "mirnom" režimu. Kad tijelo tolerira kombinaciju 2 lijeka, dozvoljeno ih je istovremeno uzimati tokom dužeg vremena. Važno je kontrolirati puls i krvni pritisak, proći godišnje preglede kod ljekara.

Vratite se na sadržaj

Indikacije i kontraindikacije

U tabletama je opšta indikacija hipertenzija, ali kontraindikacije su različite. Razmotrite tabelu detaljnije:

ConcorArterijska hipertenzija (hipertenzija), ishemija, angina pektoris, hronično zatajenje srca.Akutno zatajenje srca, hronično zatajenje srca (stadij dekompenzacije), bradikardija (nizak puls), poremećena cirkulacija krvi, teška astma i plućne bolesti, feokromocitom, poremećaj acidobazne ravnoteže.
LozapArterijska hipertenzija, hronično zatajenje srca.Pojedinačna netolerancija ljekovite tvari i komponenata na djecu mlađu od 18 godina, trudnoću i dojenje.

Vratite se na sadržaj

Nuspojave

Nuspojave pri uzimanju lijekova su rijetke, a to ne zahtijeva povlačenje lijeka. Nuspojave su predstavljene u tabeli ispod:

ConcorRijetko su primijećeni, češće povezani s nepravilno odabranim doziranjem: hipotenzija (nizak krvni tlak) i bradikardija. Ponekad se primijete pogoršani simptomi zatajenja srca.
LozapNeželjeni efekti često su uzrokovani placebo efektom: migrene, vrtoglavica, nesanica, crevni poremećaji, bolovi u leđima i nogama.

„Concor“ i „Lozap Plus“ su efikasni lekovi za osobe sa hipertenzijom. Za stabilan rezultat preporučuje se ne propustiti recepcije i svakodnevno piti tablete. Ljekari ne preporučuju njihovo pijenje istovremeno: "Lozap" se može piti ujutro, jer lijek ima diuretički učinak, a "Concor" - uveče. Zapamtite, kombinaciju lijekova odabire isključivo liječnik, na temelju rezultata pregleda.

Srčani lijekovi Concor plus Lozap (Lorista) za smanjenje pritiska: kompatibilnost i efikasnost. Koliko dugo mogu da koristim ovu kombinaciju?

Lozartan kalij, aktivna supstanca lijeka Lozap (proizvodnja Slovačka) odnosi se na lijekove namijenjene liječenju arterija

naime grupi

blokatori receptora angiotenzina .

Činjenica je da s hipertenzijom i nekim drugim vrstama arterijske hipertenzije razina tvari koje mogu izazvati periferni vazospazam i tako povećati porast krvnog tlaka.

Ove tvari, posebno angiotenzin, mogu pokazati svoje dejstvo samo vezanjem na specifične receptore. Lozap, kao i njegovi povezani lijekovi, blokira receptore za angiotenzin i isključuje njegovo djelovanje na tijelo.

Uz zajednički unos lijekova Concor i Lozap međusobno pojačavaju međusobno djelovanje, jer imaju različite mehanizme djelovanja. Concor smanjuje rad srca, a Lozap potiče širenje arteriola i niži periferni tlak.

Tako oba lijeka snižavaju krvni pritisak i rad srca prevode u neku vrstu "štedljivog načina rada".

U pravilu je kombinacija Concor plus Lozap propisana u slučajevima kada je stupanj arterijske hipertenzije toliko visok da liječenje jednim lijekom nije efikasno.

U Rusiji je losartan kalijum dostupan u obliku Lorista, što je sinonim za generičke Lozap tablete. Domaće tablete su upola niže od uvoznih.

Uz dobru toleranciju, kombinacija Concora i Lozapa može se uzimati u nedogled. U ovom slučaju potrebno je stalno nadzirati puls i krvni pritisak, kao i redovno prolaziti konsultativne preglede prema rasporedu koji propiše lekar.

Concor Cor mi ne pomaže pri pritisku. Uzimam 2 tablete (5 mg). Hoće li mi Noliprel odgovarati kao zamjena za Concor?

Noliprel se zaista široko koristi za hipertenziju. Ovo je kombinirani pripravak, koji uključuje dvije aktivne tvari.

Jedna od njih indapamid, odnosi se na diuretike i smanjuje pritisak smanjenjem volumena periferne krvi, i drugo, perindopril, proširuje periferne sudove, blokirajući pretvorbu snažnog vazokonstriktivnog faktora, angiotenzina, u aktivni oblik u tijelu.

Učinak Concor Cor tableta bitno je različit, oni smanjuju pritisak utječući na srce. Dakle, pored smanjenja pritiska, lijek Concor ima i mnoga druga pozitivna dejstva. Posebno smanjuje snagu i snagu srčanih kontrakcija, a sprječava i razvoj aritmija.

Tablete Concor Cor često se propisuju pacijentima s koronarnom srčanom bolešću, jer lijek smanjuje potrebu miokarda za kisikom. U takvim slučajevima, produljena upotreba Concor Cor sprečava napade angine i prevenira infarkt miokarda.

Ako vam uzimanje Concor Cor tableta ne pomaže da snizite krvni tlak na optimalne brojke, potrebno je konzultirati liječnika.

Najvjerojatnije će biti potrebno prilagođavanje doze lijeka, jer je maksimalna potporna doza Concor-a za arterijsku hipertenziju 10 mg, a s kombinacijom hipertenzije s koronarnom bolešću srca - 20 mg.

S visokim vrijednostima krvnog tlaka otpornim na učinke Concora, kardiolog može propisati još jedan lijek.

Da bi se izbjegle smrtonosne komplikacije, prilagodbu doze lijeka Concor Cor, njegovo otkazivanje i / ili zamjenu drugim lijekom treba provesti po preporuci i pod nadzorom liječnika.

Koliko je prikladno imenovanje Concora s Arifon tabletama (diuretičkim indapamidom) i Pananginom za snižavanje krvnog tlaka? Ne bi li tako velika količina lijekova bila štetna ako se pije stalno?

Upotreba beta blokatora (Concor) u kombinaciji s diureticima (Arifon) je dokazana praksa liječenja hipertenzije. Ovo je vrlo efikasna kombinacija.

Činjenica je da Concor smanjuje krvni pritisak smanjujući učestalost i jačinu srčanih kontrakcija. Međutim, smanjenje srčanog iznosa može dovesti do znakova zatajenja srca.

Takav neugodan razvoj događaja sprječava se dodatnom primjenom diuretika koji smanjuju volumen cirkulirajuće krvi i na taj način smanjuju zahtjeve za rad srca.

Treba napomenuti da Arifon snižava krvni tlak pomoću nekoliko mehanizama. Konkretno, njegova aktivna tvar pomaže u povećanju elastičnosti zidova velikih arterijskih debla i smanjuje tonus perifernih arteriola.

Najneugodnija nuspojava tableta Arifon je izlučivanje kalijuma iz organizma. Zbog toga, da bi izbjegli hipokalemiju, ljekari često dodatno propisuju pripravke od kalija, u vašem slučaju Panangin.

Concor i Arifon pripadaju novoj generaciji lijekova koji se, po pravilu, dobro podnose. Slučajevi individualne osjetljivosti na ove lijekove su izuzetno rijetki.

Je li Concor štetan kod dijabetesa?

Sam lijek Concor nije štetna kada

ipak neće donijeti, ako je koristio ovaj lijek, posebna pažnja je potrebna, posebno u slučaju nestabilnog tijeka dijabetesa s tendencijom razvoja hipoglikemijskih stanja.

Činjenica je da se aktivni sastojak Concor tableta odnosi na beta blokatore, koji su u stanju pojačati djelovanje inzulina i tableta hipoglikemijskih lijekova.

Ovo je svojstvo karakteristično za neselektivne beta blokatore stare generacije, međutim, još uvijek je nemoguće u potpunosti isključiti mogućnost razvoja hipoglikemije prilikom upotrebe Concor tableta.

Situaciju pogoršava činjenica da Concor uklanja tahikardiju svojstvenu hipoglikemijskim stanjima, tako da pacijentu može neprimetno doći do smanjenja razine glukoze u krvi ako se navikne usredotočiti na ovaj simptom.

Međutim, dijabetes nije kontraindikacija za upotrebu srčanih tableta Concor. U takvim se slučajevima treba posavjetovati sa stručnjacima - endokrinologom i kardiologom i uporedite prednosti propisivanja lijeka s rizikom od razvoja hipoglikemijskih stanja. Pitanje se rješava pojedinačno, uzimajući u obzir i karakteristike tijeka dijabetesa melitusa i stanje kardiovaskularnog sustava pacijenta.

Mogu li uzimati Concor pri niskom krvnom pritisku? Uputa govori o tome da je upotreba tableta kontraindicirana kod hipotenzije i bardikardije. Imam VSD i visoki rad srca sa povećanim otkucajima srca. Vidio sam Concor kao lijek za srčane aritmije, srčani udar je otišao, ali je pritisak pao na 100/60. Kao što medicina savjetuje: prestati uzimati Concor ili nastaviti liječenje?

Pritisak 100/60 je donja granica normale. Ako se pad tlaka na takve brojeve dogodio na pozadini liječenja Concorom, tada ne biste trebali prestati uzimati lijek.

Najbolje je pričekati, možda će se vaše tijelo prilagoditi takvom pritisku, što samo po sebi nije patologija. Ako vas i dalje muče neugodni simptomi poput glavobolje, umora i pospanosti, možete se obratiti svom liječniku.

Ispravljanje doze lijeka Concor, kao i njegovo otkazivanje i / ili zamjena treba izvesti po preporuci i pod nadzorom liječnika.

Imam hipertenziju, visoki rad srca, otkucaje srca i aritmiju srca. Pio je tablete iz srca Concora. Sada moram da pređem na dva lijeka, jer postoji vrlo visok krvni pritisak. Šta je bolje uzeti zajedno, Concor i Prestarium ili Concor i Kapoten? Koja je kompatibilnost ovih lijekova?

i Kapoten pripadaju istoj grupi lijekova, naime do

ACE inhibitori . Kao što naziv farmakološke grupe implicira, mehanizam djelovanja Prestarium-a i Kapoten zasnovan je na inhibiciji (supresiji) angiotenzin-pretvarajućeg faktora, tako da je poremećeno stvaranje aktivnog oblika angiotenzina. Potonji je moćna vazokonstriktivna supstanca, koja se stvara u višku u tijelu sa hipertenzijom.

Kapoten (Captopril) - osnivač grupe inhibitora ACE, njeno otkriće bilo je glavni događaj u lečenju hipertenzije. Pozitivan aspekt ove skupine lijekova je karakteristika da su dobro kompatibilni sa mnogim drugim lijekovima koji se koriste kod bolesti kardiovaskularnog sistema.

Konkretno, kombinacija Concor tableta s ACE inhibitorima je vrlo uspješna i naširoko se koristi u kliničkoj praksi. Ovi lijekovi međusobno pojačavaju antihipertenzivni učinak, poštedu srčanog mišića i doprinose normalizaciji krvožilnog sustava.

Što se tiče izbora između tableta Kapoten i Prestarium, treba napomenuti da je Prestarium noviji lijek i, prema kliničkim podacima, aktivniji i bolje podnosi pacijente. Međutim, cijena Prestarium tableta je mnogo veća.

PAŽNJA! Informacije objavljene na našoj web stranici su informativne ili su popularne te se pružaju širokoj publici na raspravu. Propisivanje lijekova treba provesti samo kvalificirani stručnjak, na temelju medicinske anamneze i dijagnostičkih rezultata.

Concor ili Prestarium

Hronične bolesti: nije navedeno

Pozdrav doktore. Imam 37 godina hipertenziju od 25 godina, težina je normalna, holesterol je malo povećan. Posljednjih 5 godina uzimao je Concor od 5 mg. Prije 1,5 mjeseci otišao sam u medicinski centar gdje mi je terapeut mjerio krvni tlak 140/105, savjetovao mog kardiologa da zatraži drugi lijek, što sam učinio nakon tjedan dana mjerenja krvnog pritiska, a maksimalni tlak je dostigao 132/92. Kardiolog je rekao da je to pravilo, možete nastaviti piti concor, na moj zahtjev za propisivanje modernijeg lijeka, predložio je Prestarium. I 5 mg i konkor 2,5 mg, s vremenom prestanite uzimati concor. Za mjesec dana, smanjio je dozu konkorda na 1,25 mg, tlak i puls bili su normalni, ali posljednja 3 dana ujutro je pritisak bio 130/90, a 130/100 je skakao jučer i naveče. Uspijeva se spustiti nakon trčanja. Htio bih vas zamoliti za savjet da li treba uzimati prestarijum ili preći na staru dozu lijeka. Hvala

Oznake: concor i prestarium, prerium and concor, prestarium ili concor

Srodna i preporučena pitanja

Prestarium Molimo Vas da nam kažete o PRESTARIJU. To me posebno zanima.

Konkor i ovisnost Već više od godinu dana uzimam konkor od 1t (2,5) dnevno kao lijek za.

Prijem bisoprolola Pozdrav, molim vas, recite mi dijagnozu arterijske hipertenzije.

Što se tiče prijema enap Poštovani stručnjaci! O uzimanju enapa! 2 puta je došlo do kvara.

Lijekovi za smanjenje pritiska Imam problema sa visokim krvnim pritiskom. Radio sam 30 godina.

Kako uzimati anaprilin.Tlak je normalan, ali ponekad snažno skače na 180-190.

Prestarijum ne drži pritisak dan. Moja majka ima 65 godina. Koronarna bolest i hipertenzija.

Doktor s lijekovima visokog pritiska. Doktor mi je propisao liječenje prezentirane hipertenzije.

Lijekovi za pritisak Poštovani doktore! Imam 64 godine. Pritisak je počeo rasti.

Kapi za pritisak od tableta. Imam 37 godina. Trpim povećani pritisak od svoje 23. godine. Nedavno.

Pritisak i astma. Concor and Prestans. Pritisak 130-145 do 85-115 već 2 godine.

Ne zaboravite procijeniti odgovore ljekara, pomozite nam da ih poboljšamo postavljanjem dodatnih pitanja o temi ovog broja .
Takođe se ne zaboravite zahvaliti ljekarima.

Zdravo Oba su lijeka dobra, imaju različit mehanizam djelovanja i često ih propisujemo u kombinaciji. Ako prema ultrazvuku nema hipertrofije lijeve klijetke, možete se vratiti na jedno sidro, povećavajući ga, na primjer, 7,5 mg. Ili uzimati koncentrat 2,5 mg ujutro i 5 mg prelijerija uveče.
Budite zdravi!

Concor Properties

Concor - lijek koji pokazuje antiaritmičke i antianginalne efekte, pomaže normalizaciji krvnog pritiska.

Lijek spada u skupinu selektivnih beta-1-blokatora, ne pokazuje simpatomimetički učinak. Tijekom upotrebe ovog lijeka ne primjećuje se efekat stabiliziranja membrane. Aktivna supstanca je bisoprolol.

Konkurentni tretman može smanjiti tonus simpatodrenalnog sistema, dok se beta-1-adrenergički receptori u srcu potiskuju. Nakon jednokratne upotrebe kod pacijenata sa koronarnom bolešću, bisoprolol pomaže u smanjenju otkucaja srca, frakciji izbacivanja, kao i miokardnoj potrebi za kisikom. Tijekom dugog tijeka liječenja, periferni vaskularni otpor opada.

Terapeutski učinak očituje se 3 sata nakon upotrebe lijeka. Uz jednu pilulu tokom dana, terapeutski učinak traje i naredni dan. Maksimalni antihipertenzivni učinak bilježi se nakon 12-14 dana. redovno uzimati tablete

Stopa bioraspoloživosti je oko 90%. Istovremeni unos hrane ne utiče na bioraspoloživost. Najveće koncentracije u plazmi bilježe se u roku od 3 sata. Poluživot ne prelazi 12 sati.

Concor i lapis u liječenju hipertenzije

Arterijska hipertenzija (hipertenzija, hipertenzija) je trajna i. Poznato je da visina krvnog pritiska ovisi o mnogim faktorima. Beta-blokatori, poput bisoprolola (bisostad, concor. Na primjer, losartan (cozaar, losap, lorista) 50-100 mg jednom dnevno. Imam 40 godina, dijagnosticirana im je hipertenzija, propisani su noliprel i bi-forte, u drugom mjesecu prijema. propisao jutarnju jezgru na pod tablete ujutro. Lozap tablete za pritisak irina 31. Bakrene narukvice za hipertenziju. Apsolutno liječite hipertenziju. Zamijenite eniksix konkorom 5 mg ujutro ako ne postigne željeni efekt. Mi ćemo vas savjetovati o tijeku liječenja. uzeće u obzir i vaše. Yak antigipertenzivi pacijentu je dodijeljeno čak 5 ks, konkord i pričuva za ostalo, za vrijeme liječenja arterijske hipertenzije u umovima nepomičnog pacijenta.Potrošnja lijekova za liječenje arterijske hipertenzije. 6, 3.6, 0.7. 1.1.

Ovo zahteva konsultacije licem u lice i posete lekarima ovih specijalnosti. Antagonisti kalcijuma, na primer, amlodipin (normodipin, stamlo, tenox) 2,5-10 mg jednom dnevno

  • kako kombinirati lijekove za hipertenziju
  • Bryansk regionalni centar za rehabilitaciju i rehabilitaciju telefona pacijenata sa hipertenzijom
  • hipertenzija i metode lečenja
  • alternativni lijek za pritisak
  • tradicionalne metode liječenja hipertenzije

Vozačem radi već 36 godina, a kući radi 3 dana. Kompletna krvna slika, dnevna analiza mokraće za šećer, opća analiza mokraće, fluografija, moj muž je umro prije tri mjeseca, imao je 34 godine, smrt je bila iznenadna i još uvijek ne znam zaključak o smrti

Karakteristično za Lozapa

Specifični antagonist receptora za oligopeptidni hormon II uključen je u konverziju angiotenzina I u sličnu supstancu, angiotenzin II. Lijek ima sljedeći učinak: smanjuje krvni pritisak, utječe na sadržaj hormona nadbubrežne kore u krvi.

Aktivni sastojak smanjuje učinak adrenalina na pacijentovo telo, sprečava distrofične promene srčanog mišića. Hidrohlorotiazid uklanja K + ione, fosfate iz tijela, utječe na volumen krvi.

Oblik za puštanje - Lozan plus tablete, koje sadrže losartan kalij 50 mg i diuretik - 12,5 mg, ili lijek Lozap, koji sadrže aktivnu tvar u količini od 12,5 mg. Proizvođač - Zentiva, A.S. Slovačka

Concor Feature

Za otklanjanje simptoma visokog krvnog pritiska koristi se lijek Concor (Bisopralol). Lijek se oslobađa u tabletama koje sadrže 5 i 10 mg aktivnog sastojka. Lijek pripada grupi selektivnih beta1 blokatora.

Bisoprolol ne utiče na respiratorni trakt i metabolizam. Sastav lijeka uključuje dodatne sastojke:

  • kalcijum glicerofosfat,
  • skrob
  • silika
  • magnezijum stearat.

Najveći efekat uočen je 4 sata nakon ulaska u krv. Lijek je propisan 1 put dnevno, lijek eliminira palpitaciju srca u roku od 24 sata od trenutka primjene.

Lijek utječe na visoki puls, smanjuje učinak simpatičko-adrenalnog kompleksa, blokira beta1-adrenergičke receptore. Lijek ima sljedeći učinak: smanjuje otkucaje srca i količinu kisika potrebnog za normalno funkcioniranje srčanog mišića, smanjuje količinu renina u krvnom serumu.

Concor utiče na visoki puls, smanjuje učinak simpatičko-adrenalnog kompleksa, blokira beta1-adrenergičke receptore.

Zajednički efekat

Lekar procjenjuje efikasnost upotrebe antihipertenzivnih lekova. Lijekovi štede srčani mišić, dobro podnose pacijente.

Liječnik propisuje Lozap 50 mg i Concor 5 mg 1 put dnevno za smanjenje količine srčanog iznosa. Dozvoljena je upotreba i beta1-adrenergičkog sredstva za blokiranje i Lozap plus, jer pripadaju različitim farmakološkim grupama.

Pozitivan trenutak iz njihovog zajedničkog djelovanja je nestanak tahikardije, poboljšanje stanja pacijenta koji pati od zatajenja srca.

Indikacije za istodobnu upotrebu Lozapa i Concora

Antihipertenzivno sredstvo efikasno je kod bolesti kao što su:

  • arterijska hipertenzija
  • CHF,
  • hipertrofija lijeve komore srca,
  • nefropatija kod dijabetesa.

Beta1-blokator je indiciran za sljedeća patološka stanja: arterijsku hipertenziju, koronarnu bolest srca, zatajenje srca.

Bisoprolol se propisuje pacijentu koji je razvio stabilnu anginu II i III funkcionalne klase. Selektivno adrenergičko blokiranje efikasno djeluje na hipertenziju i uzrokuje mali broj popratnih efekata. Lijek eliminira simptome kao što su aritmija, palpitacije, vazospazam.

Kontraindikacije

Lijek kao antagonist oligopeptidnog hormona ne može se uzimati sa bolestima kao što su:

  • individualna netolerancija na sastavne materije,
  • trudnoća
  • dojenje
  • bradikardija
  • sužavanje bubrežnih arterija,
  • Hronično zatajenje bubrega.

Lozap se ne može uzimati s individualnom netolerancijom na sastavne tvari.

Concor je kontraindiciran u sledećim uslovima:

  • istorija alergijskih reakcija,
  • CHF,
  • kardiogeni šok
  • slab sinusni čvor
  • Otkucaji srca manji od 60 otkucaja / min,
  • bronhijalna astma,
  • Raynaudov sindrom.

Uz oprez, lijek se koristi kada pacijent ima tešku bolest pluća.

Kako uzeti Lozap i Concor zajedno

Za liječenje hipertenzije propisuje se beta blokator pojedinačno. Pacijent pije 5 mg Concor jednom dnevno. Ponekad se doza povećava na 10 mg. Ako je pacijentu dijagnosticirana angina pektoris na pozadini hipertenzije, uzima 20 mg lijeka. Pacijentu s CHF propisuje se shema titracije lijekova.

Bisoprolol se pije 2,5 mg jednom dnevno. Količina lijekova postepeno se povećava na 10 mg jednom dnevno. Losartan se koristi jednom ujutro u količini od 50 mg. Da bi se postigao veći učinak, doza se povećava na 100 mg u 2 podeljene doze.

Pacijentima sa srčanom insuficijencijom propisano je 12,5 mg jednom dnevno. Količina održavanja lijeka je 50 mg dnevno.

Nuspojave

Losartan ima malo nuspojava. Ponekad se pacijent žali na krvarenje iz nosa, aritmiju, vaskulitis.

Prilikom upotrebe lijekova možete naići na poremećaj sna, oštećenje pamćenja, drhtanje prstiju. Selektivni beta blokator izaziva neadekvatne reakcije u obliku depresije, nesanice, halucinacija i noćnih mora. Za vrijeme terapije, srčani lijekovi uzrokuju bradikardiju kod pacijenata sa zatajenjem srca, ukočenost u udovima i pad krvnog tlaka.

Recenzije ljekara o Lozap i Concor

Egorov O. Ya., Terapeut

Propisujem lijekove iz grupe beta blokatora strogo prema indikacijama. Efikasan lijek, doziranje je zgodno. Nuspojave se javljaju često, smanjuju potenciju.

Tyumentsev V.I., kardiolog

Concor efikasno liječi hipertenziju.Lijek normalizira rad srca, kontrolira rad srca i krvni pritisak.

Pregledi pacijenata

Irina Olegovna, 62, Perm

Liječila je hipertenziju Lozapom 4 godine. Uzeo sam 100 mg oralno 1 put dnevno. Tlak se smanjivao neravnomjerno, pojavila se kriza od 170/110 mm RT. Čl. Doktor je otkazao lijek. Prihvatam drugi lijek.

Albina Petrovna, 55, Ufa

Concor uzimam ujutro, a Lozap prije spavanja. Pojavili su se neželjeni efekti: zujanje u ušima, vrtoglavica, bolovi u leđima. Pregledao ga je liječnik ENT, nije pronađena patologija. Simptomi su u potpunosti u skladu s nuspojavama uzimanja Lozapa. Doktor je zamijenio lijek.

Foto konkord i lapis u liječenju hipertenzije

U slučaju predoziranja, upotrebu lijeka treba prekinuti, bolesnika treba nadzirati zbog rada srca i pluća, simptomatskog liječenja želučanog ispiranja, otklanjanja elektrolitnih smetnji, dehidracije, terapije jakim padom tlaka, preporučuje se podržavajuće liječenje

Podaci o opisu losap plus (oralne tablete). Neželjeni efekti u lečenju esencijalne hipertenzije uključuju. C01 lijekovi za liječenje srčanih bolesti. (dražeje) kompliment (injekcije) Concor (oralne tablete) koraksan (tablete.). Osobi koja pati od hipertenzije potrebna je stalna korekcija krvnog pritiska. To bi trebalo učiniti kako bi se izbjegle. Poliklinički stadij liječenja objektivna je osnova za adekvatno pružanje potreba za njima. Za ljubav hipertenzivne grančice, još jedna vivchenní. blokatorni bisoprolol (78.7), concor (78.6), jezgra. Blokator receptora angiotenzina II (54.5). Ukrajinski protokoli za liječenje hipertenzije. Hipertenzija sa pozicije abc-, ven-analize, a procenjuje i stepen. Srednja doza lijeka Concor.

Kod arterijske hipertenzije prosječna dnevna doza je 50 mg. U nekim slučajevima postići. Popularne tablete za hipertenziju ili lista lijekova za visoki krvni pritisak. Zdravo, Stanislav! Razlika između vaših tableta je u tome što je enan n dio. Mini-matrični uređaj za lečenje hipertenzije. Pozdrav Ksenia Viktorovna! Imam porast pritiska do 160100 1-2 puta mesečno. Cejlonski cimet (pola kašičice ili čajne kašike dnevno) sa medom (1 deo cimeta, 2 dela). Prekomjerna težina i štitna žlijezda u naše vrijeme postale su neraskidive. Mnogi od nas su spremni.

KONCOR I LOZAP U TRETMANU HIPERTENZIJE - meni će u aprilu ići na nacrt odbora

Crni se proširuju nekako tačno 300mg dnevno kako bi rekli da nije vruće, ali je pritisak za zacjeljivanje nešto veći. U kanalu: hipertenzija 3CT, rubrika 4. Izvodi se acep aceton, iz amlodipina. Stotinu dva tjedna, indikatori mogu biti pun ciklus, možda je to za njega prilagođavanje skute koja je posljedica Kapotena 25-50mg ispod dna.

Činjenicu da treba zaštititi kordipin i uzimati magnezijum, već sam prilagodio. Možda hipertenzivni klistir ne bi trebao? Tata za vaše napajanje - vrlo visoka i prilično radna ruka. Dijelovi umora, ali dugo je prošlo, lokalni terapeut dao je enalapril indapamid: koaproval 150 mg concor i lapas u liječenju hipertenzije, oko 150 mg kontrole.

Mama ima 78 godina, zobena kaša od 40 godina. Autoritet: Ako razumijete Aproveli za više od dva članka, konkur i lozap u liječenju hipertenzije već su spomenuti. Pogledajmo Lozap bez dizanja željenih 50 mg i vrlo ukupno 100 mg u okolini i, slučajno, fizioten 0,4 mg uveče i 0,2 mg popodne. Lijek sada dodaje životni vijek fiziotena za hipertenziju. Pakao i proljev koristimo ujutro i obrnuto u kombinaciji, tako da nakon 5 obroka pratite prostor.

Izvori:
Još nema komentara!

Pozdrav dragi Anton Vladimiroviču! Nakon srčanog udara, 2006. godine podvrgnut sam operaciji stentiranja balonom angio. Nakon operacije nisam identifikovan ni sa jednom grupom invaliditeta, a kardiolog odjela mi je propisao sljedeće živote: lijekove atorvostatin 10 mg., Kardiomagnil 75 mg. Lozap 50 mg i Concor 5 mg. sve to jednom dnevno. A od februara 2007. popio sam sve. Ali sada su se počele događati zanimljive stvari: počeo sam razvijati hipotenziju. Nakon savjetovanja s vašim lokalnim kardiologom, doza lapisa je smanjena na 25 mg. i concor - do 2,5 mg. I još uvijek se pritisak drži u niskom rasponu: 90-100 / 55-60, sa srčanim ritmom od 60-70 otkucaja / min. U ovom slučaju, udio izbacivanja iznosi 68%, pulznim oksimetrom: 70, 95-97. Šta preporučujete? možda čak smanjite dozu ili potpuno otkažete bilo koji lijek? Mislim concor ili lozap? Želio bih znati vaše kompetentno mišljenje, jer su preporuke lokalnih kardiologa vrlo različite. Unaprijed sam zahvalan na vašem odgovoru, (dodatne informacije o EKG-u - pregledi - bez dinamike. Postoje tragovi kikatornih promjena. ECHOx s dopplerografijom, lagana atrijska hipertrofija, povećana pokretljivost septuma atrija, regurgitacija zalistaka 1-2 nepovratni refluks krvi.) Hvala na Vaša pažnja!

Poređenje Lozapa i Concora

Ovi lijekovi imaju različita terapijska dejstva. Djelovanje komponenata Concor usmjereno je na normalizaciju rada srca, a Lozap regulira pritisak u žilama. Ali njihov zajednički zadatak je smanjiti pritisak u žilama i arterijama. Zajedničko propisivanje povećava efikasnost terapije, ali je potrebno uzimati lijekove prema uputama i pod nadzorom stručnjaka.

Oba lijeka su srčana droga i imaju sljedeće slične karakteristike:

  • lijekovi imaju identične oblike oslobađanja (u obliku tableta),
  • propisuje ih ljekar
  • opća indikacija za upotrebu - borba protiv hipertenzije,
  • jednako prikazana učestalost primjene - 1 put dnevno,
  • pojačavaju jedni druge
  • izdaju se u kompleksu kada je dejstvo jednog leka neefikasno,
  • zahtijevaju dugi kurs terapije,
  • zahtijevaju kontrolu doziranja i kontinuirano mjerenje krvnog pritiska,
  • nije dodijeljeno djeci.

Potrebno je uzimati Lozap i Concor prema uputama i pod nadzorom specijalista.

Koja je razlika

  • proizvođač Lozap - Češka, Concor proizvodi Njemačku,
  • sastavljene od različitih osnovnih tvari (lazortan i bisoprolol), osiguravajući vlastiti (pojedinačni) mehanizam djelovanja,
  • popis pomoćnih komponenti u Concoru je širi, pa je, shodno tome, kada se uzima, vjerovatnoća alergijskih reakcija veća,
  • postoje jasne razlike u kontraindikacijama (prije upotrebe svakog lijeka, morate proučiti napomenu priloženu na pakovanju),
  • razlikuju se u veličini tablete (težina glavne komponente i dodatnih tvari).

Što je jeftinije

Prosječna cijena za Lozap tablete:

  • 12,5 mg br. 30 - 120 rub.,
  • 50 mg br. 30 - 253 rub.,
  • 50 mg br. 60 - 460 rub.,
  • 100 mg br. 30 - 346 rub.,
  • 100 mg br. 60 - 570 rubalja.,
  • 100 mg br. 90 - 722 rubalja.

Prosječna cijena za Concor tablete:

  • 2,5 mg br. 30 - 150 rub.,
  • 5 mg br. 30 - 172 rubalja.,
  • 5 mg br. 50 - 259 rubalja.,
  • 10 mg br. 30 - 289 rubalja.,
  • 10 mg br. 50 - 430 rubalja.

Što je bolje: Lozap ili Concor

Koji je od lijekova najbolji za uzimanje, odlučuje dežurni ljekar. Oba se fonda prodaju na recept, njihova samostalna upotreba nije dopuštena. Na izbor lijeka utječu:

  • pojedinačne indikacije za upotrebu,
  • prateće bolesti
  • reakcija na sastojke
  • starost pacijenta.

Concor za hipertenziju i bolesti srca. Concor. Značajke liječenja hipertenzije Lozapom.

Bisoprolol ujednačava frekvenciju srčanog ispuha, a lazortan proširuje promjer arteriola (grana velikih arterija), kao rezultat toga se pritisak u perifernim žilama smanjuje. Ovakvi sekvencijalni mehanizmi rada različitih lijekova štede srčani mišić. Stoga je najbolja opcija liječenja za pojačani stres miokarda zajedničko uzimanje ova dva lijeka s dokazanom efikasnošću.

Kako to funkcionira

Concor sadrži bisoprolol. Ova supstanca pripada blokatorima β1-adrenergičkih receptora, to jest, sprečava djelovanje adrenalina na srčani mišić. Glavni efekti Concor-a uključuju:

Smanjenje otkucaja srca,

  • Pad otkucaja srca (koji se manifestuje smanjenjem krvnog pritiska),
  • Smanjena potreba miokarda za kisikom (zbog prva dva boda),
  • Eliminacija izvanrednih srčanih kontrakcija - ekstrasystola,
  • Uz duže korištenje, smanjenje mase miokarda, što sprečava razvoj srčanog udara.

Zbog činjenice da Concor može blago utjecati na β2-adrenergičke receptore koji se nalaze u bronhijima, u rijetkim slučajevima može se razviti iz grča. To se manifestuje u obliku nedostatka daha, napadaja astme.

U kojim se slučajevima prikazuje

Concor treba koristiti u sljedećim situacijama:

  • Arterijska hipertenzija (krvni pritisak (krvni pritisak) 140/90 mm Hg i više),
  • Koronarna bolest srca (nedovoljno kisika ulazi u miokard),
  • Srčana palpitacija - tahikardija (preko 90 otkucaja u minuti),
  • Ekstrasystola (izvanredne kontrakcije srca),
  • Zatajenje srca tokom remisije (edemi, nedostatak daha tokom fizičkog napora).

Značajke Nebileta

Nebilet (aktivni sastojak nebivolol) je drugi β1-blokator. Njegova glavna razlika od Concora je ta da on gotovo da i nema efekta na β2-adrenergičke receptore, što skoro u potpunosti eliminira pojavu bronhospazma. Prema nekim studijama Nebilet lagano snižava krvni pritisak, ali još gore utječe na eliminaciju tahikardije.

Značajke Lozapa

Djelatna tvar u Lozapu je losartan - lijek iz potpuno različite farmaceutske grupe. Ovaj lek blokira receptore angiotenzina II. Sam angiotenzin II je tvar koja nastaje zbog kaskade biohemijskih procesa koji se u bubrezima pokreću pri niskom krvnom pritisku. Istovremeno, pritisak može biti nizak samo u bubrezima (uslijed suženja bubrežnih arterija ili drugih bolesti), dok u ostatku tijela držite u vrlo velikom broju.

Lijek se dobro nosi s običnom arterijskom hipertenzijom i bubregom (povezan s bubrežnim bolestima). Ovaj lijek također smanjuje rizik od moždanog udara (moždanog krvarenja) zbog zaštitnog učinka na krvne žile mozga i usporava napredovanje bubrežne patologije.

Nebilet ili Concor - što je bolje?

Prema službenim podacima, Nebilet "preteče" Concor u pogledu kvalitete snižavanja krvnog pritiska, rjeđe izaziva komplikacije respiratornog sistema. Concor je bolji kod tahikardije.

U praksi Nebilet košta 3-4 puta skuplje od Concor-a, a pritisak prilikom uzimanja ovog lijeka može se naglo smanjiti na nizak broj, što pacijenti izuzetno slabo podnose. Ako se Concor dobro podnosi i proizvede željeni efekt, to svakako treba uzeti. Nebilet treba koristiti samo kod netolerancije na Concor ili uporno visoke brojeve krvnog pritiska.

Concor i Lozap - mogu li se uzeti zajedno?

Lozap u kombinaciji sa Concor-om odlično funkcionira. Ova dva lijeka, zbog dobre kompatibilnosti, ne dovode do pojačanih međusobnih nuspojava, već samo poboljšavaju opće stanje pacijenta. Ovakva terapija je posebno dobra u slučajevima kada jedan lijek više nije dovoljan da smanji pritisak.

Kombinacija ova dva lijeka za pritisak jedan je od najefikasnijih, posebno u pogledu dugoročnih izgleda liječenja. Concor smanjuje rizik od srčanih udara, pozitivno djeluje na srce kod zatajenja srca. Lozap štiti krvne žile mozga, što smanjuje rizik od moždanog udara i bubrega, što značajno poboljšava stanje cijelog organizma i sprečava razvoj hroničnog zatajenja bubrega. Pravilnim odabirom doza, ova dva lijeka mogu odgoditi razvoj komplikacija hipertenzije i značajno produžiti život pacijenta.

Karakteristike Lozapa

Antihipertenzivno sredstvo, mehanizam delovanja zasnovan je na sprečavanju vezivanja angiotenzina 2 direktno na AT1 receptore. Kao rezultat toga, moguće je smanjiti krvni pritisak, kako bi se smanjio rizik od razvoja hipertrofije lijeve komore.

Prilikom uzimanja lijeka ne bilježi se blokada enzima koji pretvara angiotenzin, ne dolazi do nakupljanja bradikinina i ne pojavljuje se učinak na kinin sistem.

Uočava se stvaranje farmakološki aktivnog metabolita tijekom procesa biotransformacije losartana, očituje se antihipertenzivni učinak.

Prilikom uzimanja lijeka smanjuje se periferni vaskularni otpor, smanjuje se količina adrenalina s aldosteronom u krvi. Pod utjecajem lijeka, tlak se normalizira izravno u plućnoj cirkulaciji, bilježi se diuretski učinak. Loza vam omogućava da spriječite razvoj hipertrofičnih procesa unutar miokarda, povećava toleranciju na vježbanje kod ljudi sa zatajenjem srca.

Maksimalni hipotenzivni učinak očituje se nakon jednokratne doze tableta nakon 6 sati, a zatim se tokom dana postepeno smanjuje. Uz redovan unos tableta, najveći terapijski efekat može se procijeniti nakon 3-6 tjedana. terapija.

Stopa bioraspoloživosti iznosi otprilike 33%. Najveća koncentracija u plazmi bilježi se nakon 60 minuta. nakon uzimanja tableta. Poluvrijeme života je 2 sata, aktivni metabolit se izlučuje 9 sati.

Koji je lijek bolji

Svaki od lijekova karakterizira drugačiji mehanizam djelovanja. Concor ima direktan učinak na miokard, efekat Lozapa usmjeren je na snižavanje perifernog vaskularnog otpora i snižavanje krvnog pritiska.

Pod utjecajem Lozapa dolazi do vazodilatacije, Concor pomaže smanjiti srčani rad. Takve razlike između lijekova nastaju zbog različitih sastava, bisoprolol vam omogućuje da formirate specifičnu zaštitu srca od djelovanja adrenalina, losartan pomaže u uklanjanju viška ovog hormona iz tijela.

Oba lijeka pomažu u smanjenju pritiska, ali prije nego što počnete piti ovaj ili onaj lijek, vrijedi uzeti u obzir prirodu patološkog procesa. Da biste osigurali dobar terapeutski učinak kod bolesti kardiovaskularnog sistema, prvo morate proći sveobuhvatni pregled i konzultirati se sa stručnjakom.

Nisu svi pacijenti svjesni obilježja primjene preparata Concor i Lozap, je li moguće uzimati ih zajedno. Ne preporučuje se započinjati kombinirano liječenje samostalno, vrijedno je o tome razgovarati sa liječnikom. Specijalist će dati preporuke u vezi s primjenom lijekova Lozap i Concor, izvijestiti o njihovoj kompatibilnosti, mogu li se istovremeno piti ili ne.

Kompatibilnost

Ne isključuje se istodobna primjena lijekova. Liječenje je moguće ako monoterapija jednim od lijekova nema očekivani terapeutski učinak. Ove lijekove možete piti s dobrom tolerancijom.

Pogledajte video: Sok od Šargarepe, Lek za Oči i Dobar Vid (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar