Usporedba test traka za glukometre: karakteristike, specifikacije

Testne trake neodvojiv su dio u dijagnostici glukoze u krvi pomoću nove generacije glukometra. Industrija ove profilne opreme trenutno ima nekoliko vodećih kompanija koje razvijaju glukometre i test trake za njih.

U prethodnom članku ispitali smo kako odabrati pravi mjerač za samonadgledanje. Danas se fokusiramo na izbor test trake za glukometre.

Naši stručnjaci obavili su usporedbu testnih traka vodećih proizvođača i ukrajinskom potrošaču predstavili vrhunske pozicije, odlikujući ih najvećim kvalitetom, tačnošću rezultata i pristupačnim troškovima.

Zagarantovani visokokvalitetni modeli test traka, koje profesionalci i naši kupci SOVA.market beskompromisno vide, nude sledeće marke:

Pitanje "Kako odabrati test trake?"pitaju se svi pacijenti s dijagnozom odstupanja šećera u krvi. Da bismo to učinili, okrećemo se karakteristikama i konfiguraciji test traka.

Accu-Chek Performa test trake (ROCHE (Nemačka))

Probne trake Accu-Chek Performa (ROCHE, Nemačka) dizajnirane su za Accu-Chek Perform i Accu-Chek Perform Nano glukometre. Raditi sa 0,6 μl krvi. Ovisno o vrsti uređaja, vrijeme dijagnostike prosječno traje 5 sekundi. Isporučuje se u kompletnim setovima od 50 kom., 3 pakiranja. 50 (150 kom.), 5 pakiranja. 50 (250 kom.).

Betachek vizuelne test trake (NDP (Australija))

Betachek vizualne test trake (NDP, Australija) nezavisne su dijagnostičke jedinice za koje nije potrebna upotreba glukometra. Pakovanje pruža komplet od 50 test traka.

Usporedba testnih traka osigurava, prije svega, njihovu kompatibilnost s određenim vrstama glukometra. Uz to, važno je da je uz njihovu pomoć moguće dijagnosticirati stanje glukoze u krvi bez instrumenta, jer se ponekad može pojaviti takva potreba. Stoga obratite pažnju na prisutnost takve karakteristike u specifikaciji test traka.

Proizvođači nude pakovanje test traka u većim količinama za značajne uštede. Kada odabirete test trake u pakovanju veće od 50 kom, usredotočite se na krajnji rok trajanja svake cijevi s trakama.

Kompetentan izbor traka, uz stjecanje određenog glukometra, važan je aspekt u zdravlju ljudi, kako u fazi prevencije dijabetesa, tako i u procesu njegovog liječenja.

Pogledajte video: Kakav racunar treba za GTA V Zvanicno (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar