Coleslaw s jabukama, mrkvom i grožđicama

  • Podijeli ovo
  • Kao 0
Bijeli kupus - 1kom. Oko 1,5 kg preporučljivo je odabrati debelu glavu sa slatkim lišćem Mrkva - 2 kom. Srednje veličine Jabuka - 2 kom. Srednje veličine Biramo jabuke sočnih slatko-kiselih sorti Stolni sirće 3% - 1 kašika mogu li uzeti jabuku Suncokretovo ulje - 3 kašike bolje da ne uzimate rafinirano, mirisno Šećer - 2 kašike Sol - 1 kašika bez klizača sok od belog luka - 2-3 režnja Mljeveni crni biber - 1 kašika bez klizača Voda - 0,5 šoljica

Omiljeno jelo moje porodice, moj učitelj na časovima rada podelio je recept. Prošlo je mnogo godina, ali salata ne gubi na važnosti. Kuhati se lako

    40 min obroka 6 jednostavno

Prije kuhanja povrće i voće moraju se dobro oprati, a potrebno je ukloniti sve nepotrebno: zamračeno lišće glave kupusa, jezgru jabuke, oči i rep mrkve.

Korak po korak recept

Nakon što je sve potrebno povrće i voće oprano i oguljeno, izvadimo kupus, narežemo ga oštrim nožem, što tanjim, zgnječimo rukama tako da dobije sok.

Zatim mrkvu nježno trljamo, po mogućnosti na rernu, što daje mali, tanki i dugački čips.

Također, tri jabuke, ovdje je preporučljivo ne pretjerati kako se pulpa ne bi pretvorila u pire krompir. Da biste to učinili, koristite bočnu stranu sa srednjim sečivima.

Sada obavljajte točenje goriva. Uzimamo ocat, sol i šećer, dobro izmiješamo da se potonji što najbolje otopi u sirćetu, pa ovoj otopini dodamo suncokretovo ulje i mljevenu papriku. Dolivanje goriva je spremno.

Dodajte preljev kupusu, sipajte u malo vode i stavite 25 minuta na hladnom mjestu da se preljev dobro upije.
Samljeti češnjak do stanja koji nudi kašu, dodati, sve dobro izmešati. To je sve, tako je jednostavno i ukusno, osim toga, većina sastojaka se može naći u vašem vrtu i vrtu, a u trgovini nisu skupi.

Sastojci za "Coleslaw s jabukama, mrkvom i grožđicama":

  • Bijeli kupus / Kupus - 400 g
  • Jabuka (velika) - 2 kom.
  • Mrkva - 2 kom.
  • Peršun - 20 g
  • Grožđice (bez sjemenki) - 5 žlica. l
  • Limun (sok) - 4 žlice. l
  • Pavlaka - 5 tbsp. l
  • Sol (na ukus)

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Servis po kontejneru: 3

Recept "Coleslaw s jabukama, mrkvom i grožđicama":

Proizvodi potrebni za pripremu salate.

Što odabrati grožđice za salatu? Obično kupujem jumbo grožđice. Odlikuje ga velika bobica, lijepe jantarne boje. Glavna prednost "Jumbo" -a je u tome što je MEASURE SWEETS i ima "prodornu", "virtuoznu" kiselost. Operim grožđice pod mlazom vruće vode, ispiram ulje. Proizvođač obiluje bobice uljem kako bi je održao na prezentaciji, tako da grožđice izgledaju što privlačnije. Ukusi svih su različiti, pa o tome kakve ćete grožđice staviti, na kraju, odlučite sami, ali, naravno, grožđice bi trebale biti bez sjemenki. Ovo je nedvosmisleno.

Nakon što sam grožđice oprao vrućom vodom, prelijem ga kipućom vodom i ostavim da nabubri 15-20 minuta.

Vrijeme je za bijeli kupus. Izbor kupusa mora se tretirati s posebnom pažnjom, kao i do svih ostalih proizvoda. Glava kupusa treba biti sočna, jaka i teška. Očistimo glavu od suhih, osušenih gornjih listova, temeljito je isperemo tekućom vodom. A uz pomoć takvog rezača povrća sjeckamo kupus najtanjim slamkama. Zašto ne s nožem? Ova vrsta šišača daje izlazu visokokvalitetnog, ujednačenog, tankog čipa. Da biste kupili tako kupus nožem, morate biti pravi virtuoz. I vitroose možete sresti u kuhinji, naravno, ali. Nisam sreo.

Sastojci za pravljenje salate od kupusa, jabuka i mrkve

  1. Bijeli kupus 1/2 glavice kupusa
  2. Mrkva 1 komad (velika)
  3. Jabuka 1 komad (velika)
  4. Limun 1 komad
  5. Biljno ulje po ukusu
  6. So ukus

Neprimjereni proizvodi? Odaberite sličan recept od drugih!

Zdjela salate, kuhinjski nož, daska za rezanje, rešetka, nož za ljuštenje povrća, kašika za salatu, posuda za sok od citrusa, posuda.

Savjeti za recepte:

- Kao preljev možete koristiti i jogurt, pavlaku ili majonez.

- Limunov sok možete zamijeniti ocatom, ali u tom slučaju ova salata će biti mnogo štetnija za vaš želudac.

- Neke domaćice ovu salatu pripremaju s grožđicama, bez dodavanja soli, jer se jelo kao rezultat slatko razvija. Prema tome, jabuka je u ovom slučaju bolje odabrati ne kiselu.

- Ako vam se salata malo zakuhala, dodajte joj malo šećera.

Pogledajte video: Kremasta kupus salata Recept (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar