Čokoladni kikiriki u Sankt Peterburgu


Ukusna hrskava delicija s niskim udjelom ugljikohidrata - tobogani od kikirikija natopljeni čokoladom. Za bilo koji slatki zub, ovaj mali slatkiš, koji će, bez sumnje, brzo nestati sa stola, pravi je odmor

Sastojci

  • 100 g pečenih kikirikija,
  • 100 g maslaca od kikirikija s kriškama tvrdog kikirikija,
  • 100 g tamne čokolade s ksilitolom,
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašičica eritritisa,
  • Vanilin iz mlina za mljevenje vanilije.

Količina sastojaka za ovaj recept s malo ugljikohidrata procjenjuje se na oko 10 komada.

Priprema sastojaka traje oko 20 minuta. Vrijeme kuhanja je oko 10 minuta. Tada trebate sačekati još 30 minuta.

Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i označene su na 100 g proizvoda s malo ugljikohidrata.

kcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
590246911.8 g50,7 g20,4 g

Način kuhanja

Pečeni nesoljeni kikiriki najbolji su za ovaj recept. Nažalost, u supermarketima na prodaju najčešće se nalaze samo prženi soljeni ili začinjeni nečim drugim.

Da dobijem nezaslađeni kikiriki, imam jedan veoma jednostavan trik: stavim ga u veliku filca i nakratko ostavim pod mlazom vruće vode. Nakon toga, filtre od punila trebate snažno protresti da uklonite što više vode i kikiriki položite na papirni ručnik.

Zatim ga još jednom obložim papirnatim ručnikom i ostavim da se osuši. Ako vam se žuri, možete je osušiti u toploj pećnici.

Kad je sve spremno, kikiriki stavite u posudu, zatim dodajte maslac od kikirikija, eritritol, vanilin i kokosovo ulje.

Temeljno izmešajte sastojke. To je najbolje učiniti velikom kašikom, a ne rukama.

Na pladanj rasporedite papir za pečenje, odaberite ga u takvoj veličini da može stati u vaš hladnjak. Umutite masu u oko 10 identičnih grudica i stavite ih na papir.

Oblikujte slajdove i ohladite

Kako biste stvrdnuli svoje slajdove, stavite ih u frižider i za sada uradite čokoladnu glazuru.

Stavite lonac vode na štednjak, na vrh stavite malu zdjelu. Čokoladu grubo razbiti, staviti u posudu i polako rastopiti na vodenoj kupelji uz povremeno miješanje. Potom izvadite posudu iz tave i ostavite da se ohladi.

Izvadite ploške kikirikija iz frižidera i svaki prelijte čokoladom. Biće pogodnije koristiti kašiku za to - tako ćete je bolje rasporediti nego ako je izlijete direktno iz šolje.

Tobogane prelijte čokoladom

U idealnom slučaju, čokolada ispunjava male prostore između kikirikija, čineći da se masa bolje poveže.

Zatim stavite slajdove kikirikija nazad u frižider da se ponovo stvrdnu. Dobar apetit.

Kikiriki orašasti orah / Arachis Hypogaea / tamna čokolada, minimalna težina 200 grama

Radujemo se što ćemo ga primiti 26. jula .2019!

Zemlja porijekla - Rusija

Proizvedeni u skladu sa zahtjevima Carinske unije (TR CU) 021/2011 "O sigurnosti prehrambenih proizvoda", TR CU 022/2011 "Prehrambeni proizvodi u smislu njihovog označavanja."

Nije genetski modificiran proizvod i ne sadrži GMO komponente.

Uvjeti skladištenja: u neotvorenom pakovanju, na temperaturi ne većoj od 20 ° C i relativnoj vlažnosti ne većoj od 70%.

Kalorije: 611 kcal / 2444 kJ.

Energetska vrijednost (Omjer proteina, masti i ugljikohidrata):

117 kcal)
Masti: 50,2 g (

452 kcal)
Ugljikohidrati: 10,8 g (

Mineralni sastav: Selen (Se) 7,2 mcg, Bakar (Cu) 1144 mg, Mangan (Mn) 1,934 mg, Gvožđe (Fe) 5 mg, Cink (Zn) 3,27 mg, Kalijum (K) 658 mg, Natrijum (Na) 23 mg, fosfor (P) 350 mg, magnezij (Mg) 182 mg, kalcijum (Ca) 76 mg.

Sastav vitamina: holin 54 mg, vitamin PP (NE) (PP) 19,3 mg, vitamin E (TE) (E (TE)) 10,1 mg, vitamin C (C) 5,3 mg, vitamin B9 (B9) 240 mcg, vitamin B6 (B6) 0,348 mg, vitamin B5 (B5) 1,767 mg, vitamin B2 (B2) 0,11 mg, vitamin B1 (B1) 0,74 mg, vitamin PP (PP) 13,2 mg.

Cijene i trgovine kikirikija u čokoladi Sankt Peterburga.

Kako biste saznali kako kupiti kikiriki u čokoladi u Sankt Peterburgu po povoljnim cijenama, koristite našu uslugu. Naći ćete jeftine proizvode i najpovoljnije ponude sa opisima, fotografijama, recenzijama i adresama. Cijene i trgovine jeftinog kikirikija možete pronaći u našem mrežnom katalogu robe Sankt Peterburga, kao i saznati gdje se čokoladni kikiriki prodaje na veliko u Sankt Peterburgu. Ako ste predstavnik neke kompanije ili prodavnice, dodajte svoje proizvode besplatno.

Prednosti kikirikija

Takav orah brzo zadovoljava glad, jeftin je. Njegove prednosti su veliki broj vitamina. Osim toga, vjeruje se da je kikiriki prirodni antioksidans. Trebalo bi da ga jedu ljudi radi prevencije kardiovaskularnih bolesti. Ako se kikiriki redovno konzumira, smanjuje se rizik od razvoja tumora.

Ljekari savjetuju da jedu ovaj orah onim ljudima koji imaju razne vrste problema sa nervnim sistemom, kao i dijagnosticiranim bolestima kao što su gastritis ili čir.

Redovna upotreba takvog proizvoda može značajno ojačati imunološki sistem, poboljšati pamćenje, sluh i pažnju. Kikiriki ima puno vlakana. Uklanja toksine iz tijela, što pomaže normalizaciji probavnog sistema.

Kikiriki sadrže gvožđe. Poboljšava i sastav krvi i proces stvaranja krvi. Ovi orasi sadrže kalijum koji pozitivno utiče na rad srca i krvnih sudova, kao i magnezijum. Ovaj mineral je neophodan za rad srčanog mišića.

Kikiriki sadrži veliku količinu kalcijuma i fosfora. Oni poboljšavaju stanje koštanog tkiva. Takav orah ima choleretic svojstvo. Zbog toga je koristan osobama s gastritisom, čirima, kao i onima koji pate od problema sa stvaranjem krvi. Kikiriki ima i folnu kiselinu. Korisna je svima, ali posebno trudnicama. Folna kiselina aktivira proces obnove ćelija.

Šteta i kontraindikacije od kikirikija

Šta je štetni kikiriki? Može biti štetno ako postoji pojedinačna netolerancija na ovaj orah. Ne zaboravite da je kikiriki snažni alergen. Stoga se njegova upotreba mora započeti s nekoliko stvari, a ne odmah sa pregrštom.

Takođe je preporučljivo ne jesti ovaj orah osobama koje pate od bolesti poput artroze i gihta. Zbog velike količine oraha, može doći do probavne smetnje.

Također ne treba zaboraviti na visoki udio kalorija u proizvodu. Zbog svega što vrijedi ograničiti konzumaciju kikirikija onima koji su pretili. S oprezom, trebali bi ga koristiti oni koji slijede figuru.

Klasičan recept

Kako napraviti kikiriki u čokoladi kod kuće? Prvo razmotrite klasičnu verziju pripreme slatkiša. U ovom slučaju koriste se samo dvije komponente, i to:

  • 200 grama orašastih plodova
  • 300 grama čokolade.

  1. U početku otopite čokoladu na vodenoj kupelji.
  2. Ogulite orahe, pržite.
  3. Pošaljite kikiriki u otopljenu čokoladnu masu.
  4. Zatim oblikujte kuglice (male veličine). Stavite ih u frižider na nekoliko sati.

100 grama kikirikija u čokoladi sadrži 580 kcal. Stoga se ne morate baviti delicijama kako kasnije ne biste požalili zbog stečenih kilograma.

Glazirani kikiriki

Kikiriki u glazuri nisu manje popularni. U 100 grama ove slatkoće - 506 kcal. Ako se bojite da dobijete višak kilograma nakon što pojedete 50-10 grama orašastih plodova, onda znajte da se kalorije mogu sagorjeti jednostavno i jednostavno plivanjem 40 minuta ili vožnjom bicikla 1 sat.

Za kuhanje trebat će vam:

  • 2 žlice. l limunov sok
  • 1 bar čokolade
  • nešto smeđeg šećera
  • 1 kašika. kašika kikirikija.

  1. Najprije treba oguliti kikiriki od ljuske. Zatim ga pržite u tavi.
  2. Kombinujte šećer sa limunovim sokom. Zagrevajte masu dok se kristali potpuno ne rastope.
  3. Tečnoj bazi dodajte čokoladu koju ste prethodno narezali na komade. Otopite ga.
  4. Pošaljite kikiriki u dobivenu čokoladnu glazuru. Pomiješajte komponente.
  5. Uzmite veliku ploču (po mogućnosti ravnu). Stavite orahe u glazuru. Po njima pospite smeđi šećer. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Kako napraviti kikiriki u čokoladi: detaljna uputstva za kuhanje

U kulinarskoj umjetnosti postoji mnogo recepata za kikiriki u čokoladi s nekim trikovima i tajnama. Međutim, uvijek se mora započeti s najjednostavnijim opcijama koje će budućeg majstora potaknuti na nove „podvige“ i ukusna remek-djela. Oni koji se pitaju kako napraviti kikiriki od čokolade mogu pročitati detaljna uputstva za njegovu pripremu:

  1. Čokoladu otopite u parnoj kupelji dok ne postane glatka. U masu možete dodati nekoliko kašika maslaca od kikirikija i dobro izmiješati.
  2. Oljuštite ljuske kikirikija od ljuski i osušite ih u rerni da im daju veću hrskavost i zlatnu nijansu.
  3. Pokrijte lim za pečenje, koji će kasnije biti mjesto za stavljanje čokoladnih slatkiša, pergamentnim papirom.
  4. Ulijte kikiriki u tečnu čokoladu i dobro izmešajte. Na pergament stavite glazirane orašaste plodove u obliku slatkiša ili pojedinačnih koštica kikirikija.
  5. Sušenje čokoladne smjese odvija se u dvije faze: prvih 20 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim 30-40 minuta u hladnjaku.

Ukusni slatkiši s hrskavim punjenjem spremni su i čekaju u redu za obiteljsku čajanku ili svečanu večeru.

Kuhanje kikirikija u čokoladi: recept sa fotografijom

Složeniji način izrade čokoladne glazure za poslasticu sa orasima zahtijeva sljedeće postupke:

  1. Pomiješajte 100 g putera, jednu zdrobljenu čokoladnu koricu, 2 kašike 20% masnog vrhnja i 150 g šećera. Sve sastojke otopite u vodenoj kupelji dok ne postane glatko.
  2. Osušene koštice kikirikija nasjeckajte na čačkalicu i lagano umočite u glazuru.
  3. Kao dodatni „premaz“ možete koristiti kakao prah ili 50 g finih čokoladnih čipsa. Uronite kikiriki u takve dodatke nakon „kupke“ sa tečnom čokoladom.
  4. Osušite slatkiše na tanjiru na sobnoj temperaturi ili ostavite 10 minuta u frižideru.

Samo pogledajte fotografiju kikirikija u čokoladi napravljenu kod kuće, a zasigurno ćete poželjeti ponoviti tako jednostavan kulinarski trik, oduševiti svoje najmilije nenadmašnim poslasticama.




Čokoladni kikiriki slatkiši su kod kuće

Eksperimentiranje sa stvaranjem slatkiša od kikirikija nije samo moguće, već je i neophodno. Od takvih hrabrih koraka konačni rezultat će imati samo koristi. Besprijekoran okus može se dobiti u proizvodnji kikirikija u mliječnoj čokoladi. Koraci za kuhanje su vrlo jednostavni:

  1. Pržite kikiriki na plehu za pečenje u rerni oko 10 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
  2. U malu šerpu sipajte 60 ml vode, dodajte 250 g šećera, žličicu mljevenog cimeta i pečene orahe. Smjesu kuhajte na srednje jakoj vatri, dobro miješajući, oko 15 minuta. Šećer treba karamelizirati i pokriti svaki orah.
  3. Nježno položite kikiriki na pergament papir i odvojite jedan od drugog, izbjegavajući stvaranje ljepljive „hrpe“.
  4. U vodenoj kupelji rastopite 400 g mliječne čokolade. U takvu smjesu sipajte osušene karamelizirane kore kikirikija i sve dobro promiješajte.
  5. Pomoću vilice, pažljivo položite kikiriki u čokoladnu glazuru na pladanj obložen pergamentom. Stavite bombone u frižider dok se ne stvrdnu.

Domaća delicija s hrskavom i mirisnom koricom spremna je i u njoj će uživati ​​najstroži kulinarski kritičar.

Ukusniji i rafiniraniji okus kikirikija u bijeloj čokoladi oduševit će rafinirane poznavače slatkiša i gurmana. Recept za njegovu pripremu je slijedan postupak izvođenja jednostavnih kulinarskih akcija:

  1. Osušite celu ili sjeckanu maticu u rerni. Može se kombinovati sa kriškama badema, indijskih orahima, lješnjaka.
  2. U mikrotalasnoj ili vodenoj kupelji otopite 400 g bijele čokolade.
  3. Ako se odabere opcija sa zdrobljenom orasom, tada se takvi komadi mogu umočiti u tekućinu i valjati u malene kalupe.
  4. Potopite pojedinačne orašaste orahe ili „smjese“ oraha u čokoladnu masu i stavite ih na pergament za konačno sušenje glazure.
  5. Da biste dobili stabilniji rezultat, slatkiše pošaljite na 30 minuta u frižider.

Slatki desert za mirisnu šalicu kave već čeka svoj "najljepši sat". Iznenadite svoje goste i domaćinstvo jednostavnim, ali vrlo ukusnim poslasticama, stvarajući ugodnu i ugodnu atmosferu za lagane razgovore.

Opis pripreme:

Ovo je nevjerovatna opcija za desert za sve ljubitelje slatkog. Možete koristiti najneočekivanije sastojke kao aditive u receptu za pripremu kikirikija u čokoladi - sol ili čak ljutu papriku, na primjer. Pokazaće se ne samo ukusno, nego i originalno.
1. A postupak je zapravo vrlo jednostavan. U maloj posudi potrebno je otopiti čokoladu. Po želji možete koristiti crno, bijelo, mlijeko odvojeno ili u različitim kombinacijama. Dodajte puter od kikirikija.
2. Odmah pripremite malu tepsiju ili lim za pečenje. Prekrijte ga pergamentom za pečenje.
3. Ogulite kikiriki, a po želji malo osušite u tavi ili u rerni.
4. Stavite ga u otopljenu čokoladu i dobro izmešajte.
5. Sad pažljivo prebacite masu na pergament i poravnajte.
6. Kikiriki u čokoladi kod kuće prvo treba stvrdnuti na stolu, a potom ga poslati na 30-40 minuta u frižider.
To je sve, spreman i nevjerovatno ukusan desert za odrasle i djecu je spreman.
Dobar apetit!

Pogledajte video: STAR WARS GALAXY OF HEROES WHOS YOUR DADDY LUKE? (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar