Kako kuhati losos u pećnici, tako da je riba sočna i meka

  • file lososa - 0,5 kg
  • mlade tikvice -1 kom
  • slatka paprika -1 kom
  • paradajz - 1 kom
  • por ili luk - 1 kom.
  • beli luk - 1-2 češnja
  • soja sos - 2 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • začini po ukusu
  • limun - ¼

Prvo pripremite umak. Uzmite malo jela, prelijte sojinim sosom, dodajte kečap. Češnjak sitno isecite nožem ili koristite prešu od belog luka.

Dobro izmiješajte sve sastojke umaka, sada je spreman. Ostavimo to za sada, hajde da lovimo. Filete lososa narežite na identične kriške. Podmažite lim za pečenje maslinovim uljem i na njega stavite komadiće ribe. Prelijte ih limunovim sokom.

Sjeckajte povrće. Tikvice i tikvice, tikvice, luk, slatka paprika. Takođe možete koristiti i drugo povrće koje vam je na raspolaganju, šparoge, grah, patlidžan.

Na lim za pečenje sa kriškama lososa rasporedite povrće.

Sada uzmite kuvani sos i prelijte ih komadima ribe i povrća. Kako je soj sos sam po sebi slani, slana riba i povrće nisu potrebni. Možete ih posipati začinima ribe ili suhim biljem. Stavite krug limuna.

Naš losos s povrćem je spreman da ide u pećnicu. Pećnicu stavimo u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Ribu pečemo dok povrće ne porumeni. Trebat će vam otprilike 30 minuta, ali točno vrijeme ovisi o vašoj pećnici.

Vremenom dobivamo gotovu ribu.

Na tanjuru širimo dio ribe s povrćem. Možete jelo ukrasiti biljem. To je sve, naš losos s povrćem u rerni je spreman! Kao što vidite, nema ništa komplicirano, nadamo se da vam je korak po korak recept s fotografijama pomogao u pripremi ovog jela.

Sastojci za kuhanje lososa s povrćem

  1. Filet lososa 1 kilogram
  2. Slatka paprika, zelena salata, bilo koje boje 2 komada
  3. 2 šargarepe
  4. Luk 2 komada
  5. Limun 1 komad
  6. Maslinovo ulje 4 kašike
  7. 4-lučni češnjak
  8. So ukus
  9. Mljeveni crni biber po ukusu
  10. Mljeveni paprikaš po ukusu

Neprimjereni proizvodi? Odaberite sličan recept od drugih!

Sastojci za 4 porcije ili - broj proizvoda za posluživanje koji su vam potrebni izračunava se automatski! '>

Ukupno:
Težina sastava:100 gr
Kalorični sadržaj
sastav:
137 kcal
Protein:11 gr
Zhirov:5 gr
Ugljikohidrati:5 gr
P / Š / Š:52 / 24 / 24
H 20 / C 80 / B 0

Vrijeme kuhanja: 1 h 20 min

Način kuhanja

1. Uključite pećnicu na 200 stepeni za predgrevanje.

2. Zatim pripremamo povrće. Mladi krompir temeljno se opere pod tekućom vodom i razreže se na polovine ili četvrtine, ovisno o njegovoj veličini, bez oguljenja plodova. Cherry rajčice se takođe operu, osuše i prerežu na pola. U posebnu zdjelu stavljamo povrće (rajčice i krompir). Začinite ih morskom soli po ukusu. U posudu sa povrćem dodajte češnjak u prahu, limunov sok i malo ljutog čili sosa. Temeljito promiješajte povrće međusobno.

3. Filet lososa dobro operite pod vodom i obložite ga papirnatim ručnikom. Riblju filetu stavljamo na dasku za rezanje i pincetom izvadimo iz nje sve vidljive kosti. Zatim trljajte komad ribe mješavinom morske soli i svježe mljevenog crnog papra.

4. Posudu za pečenje odgovarajuće veličine (možete koristiti duboki lim za pečenje), namažite maslinovim uljem i u nju ulijte nasjeckani mladi krompir i cherry rajčice sa začinima. Ravnomjerno rasporedite povrće po cijeloj površini posude za pečenje. Povrće povrća u sredinu obrasca položen je začinjeni file lososa oguljen. Stavite posudu za pečenje s ribom i povrćem u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 30-40 minuta, ovisno o veličini i debljini ribljeg fileta.

5. Svježe lišće bosiljka oprati i osušiti, raširiti na papirnom ručniku. Po želji bosiljak možete zamijeniti peršinom, rukulom ili drugim biljem, ovisno o ukusu.

6. Nakon što losos i povrće prekriju zlatnu koru, izvadimo posudu za pečenje iz pećnice. Gotovo jelo pospite svježim bosiljkom i poslužite ga na stolu.

Faze pripreme:

Uključite rernu da se zagreje, postavite temperaturu na 250 stepeni. Dok pripremamo filete, pećnica će se zagrejati, a nećemo gubiti vrijeme.

Riblji file se mora osloboditi od kostiju, ukoliko one ostanu, a isto tako ukloniti i kožu

Zatim premažite komad maslinovim uljem, solju, biberom, pospite sušenim koparom.

Smanjite temperaturu grejanja pećnice na 180 stepeni. File stavite u posudu za pečenje, koju pošaljete u rernu na četvrt sata ili malo manje.

Pripremljeni losos prelijte limunovim sokom i pospite nasjeckanim svježim biljem.

Za to vrijeme pripremite svoju omiljenu prilog. Dobar apetit!

Pečeni losos sa majonezom od sira

Jedva možete iznenaditi nikoga pečenom crvenom ribom, ali kuhana prema ovom receptu, definitivno vas neće ostaviti ravnodušnim. Vrlo mekana i sočna kaša divne arome. Usput, prema ovom receptu možete ispeći apsolutno bilo koju povoljniju ribu.

Odreska od lososa u marinadi od senfa i sojinog sosa

Pikantno jelo pripremljeno po ovom receptu svidjet će se svima, bez izuzetka. Riba će biti vrlo meka, sočna, aromatična i suludo ukusna. Trebat će vam najmanje napora, a dobit ćete maksimalno zadovoljstvo.

Pečeni losos u pećnici na povrtnom jastuku

Kompletan obrok za vaš ručak ili večeru. Losos s povrćem je zdravo i lagano jelo, osim toga nevjerovatno je ukusno. Samo pola sata je čas vašeg vremena u kuhinji da dobijete neverovatno jelo za svoju porodicu i prijatelje.

Pečeni lososov file u kremastom sosu

Ovaj se recept može sigurno pripisati klasičnoj metodi. Najčešće se tako kuha losos ili bilo koja druga crvena riba. File će ispasti vrlo mekan, nježan s nevjerojatnom izvrsnom aromom. Jednostavno je kuhati - ukusno jesti.

Losos odrezak pečen sa cherry rajčicom

Po mom mišljenju, takvo jelo može postati kralj na vašoj proslavi. Odresci od lososa s povrćem punopravno je vruće jelo koje se vrlo lako kuha, znajući redoslijed postupaka, sve će ispasti vrlo brzo i ukusno.

Pečeni losos s krompirom i povrćem

Ona verzija jela za večeru, kada je sve u harmoniji jedno s drugim. Povrće sa ribljim odrescima slaže se u slojeve i zajedno peče. Sve se priprema lako, doslovno u jednom dahu, a rezultat će oduševiti sve bez izuzetka.

Savjeti za recepte:

- - Ne zaboravite da daske i noževi za rezanje povrća i ribe trebaju biti odvojeni.

- - Umjesto lososa, možete koristiti bilo koju ribu bez kostiju.

- - Set začina u ovom receptu nije važan, možete dodati bilo koje začine koji vam se sviđaju i koji su pogodni za riblja jela.

- - Rezanje povrća nije važno, možete ih isjeći, kako želite, ali ne zaboravljajući da spremnost povrća ovisi o debljini kriški.

- - Set povrća u ovom jelu može se mijenjati, možete ga nadopuniti prženim krumpirom, kuhanim grahom, ljutom paprikom čilija, brokolijem, cvjetačom, zelenim lukom, rajčicom i mnogim drugim povrćem.

Pećnica pekla cijeli losos - recept na video

Sretno u kuvanju i dobro raspoloženje!

Kao što vidite iz mog izbora, uglavnom se crvena riba kuha u sjeckanom obliku, odvojeno fileti ili odresci. Samo se vreme kuhanja smanjuje od trenutka pečenja. Ali općenito, na vama je samo.

Jela kuhana s ljubavlju uvijek uspijevaju. Sretno u vašim kulinarskim kreacijama i vidimo se uskoro!

Nekoliko riječi o pripremi sastojaka

Ako želite marinirati ribu prije pečenja, učinite to uz upotrebu začina, ali po mogućnosti bez dodavanja soli (ili s minimalnom količinom). Začine će učiniti sve kako treba, ali sol može učiniti da se file lososa malo osuši.

Povrće poput poriluka, rajčice, patlidžana, tikvice, šargarepe dobro se slaže s filetom lososa.

Kada počnete direktno peći ribu, možete staviti par lovorovih listova na njenu površinu, ona će dodati pikantnost jelu.

Ne zaboravite da je riba lososa prilično masna, pa pripazite na ulje - bolje je koristiti je na minimum.

Nadalje možete pronaći recepte sa fotografijama kako kuhati losos s povrćem u rerni, a također na kraju materijala postoji video sa još jednim načinom pečenja ovog prekrasnog jela.

Crvena riba sa tikvicama u foliji - detaljna uputstva

  • Filet lososa - 4 komada,
  • Tikvice mlade - 4 količine,
  • Srednja rajčica - 3 kom.,
  • Plavi luk - 2 kom.,
  • Češnjak - 2 režnja,
  • Limunov sok - 2 kašike. kašike
  • Začine: sušeni timijan - 1 prstohvat, sušeni origano - 2 prsta, crni biber - ½ čajne kašike,
  • Maslinovo ulje - 2 kašike. kašike
  • Sol

Od valjane folije izrezati četiri jednaka pravokutna lista, dužine 40-45 cm.

Tikvice operite, izvadite krajeve, uklonite tanki sloj kore, isjecite na tanke podloške, a zatim podijelite na polovice. Ako su tikvice vrlo mlade, onda nije potrebno uklanjati kožu.

Tikvice dvije različite boje korištene su u našem receptu: žuta i zelena. Dakle, prilikom posluživanja jelo će izgledati spektakularno, međutim, ako u vašem arsenalu nema šarenog povrća, to je u redu.

Ponovno smo koristili plavi luk za estetiku kako bismo diverzificirali shemu boja jela, no vrijedi primijetiti da je za ovu ulogu prikladan i obični luk. Narežemo ga na tanke polukrste i zajedno sa podlošcima tikvica pomiješamo sa sjeckanim češnjakom, 1 kašikom maslinovog ulja, solju, paprom. Ostavite malo luka da na vrhu posipa ribu.

Pripremljenu biljnu smjesu ravnomjerno rasporedite na listove folije, podmazane uljem.

Na povrće stavite komade lososa, svaki poškropite limunovim sokom, poškropite suhim biljem.

Rajčice narežite na male kockice, pomiješajte sa ostatkom plavog luka, rasporedite preko crvene ribe.

Robove prekrijte folijom, po mogućnosti da ne dodiruju rajčicu, prebacite na lim za pečenje, ostavite u rernu prethodno zagrijanu na 180-190 stepeni na pola sata.

Nakon određenog vremena, otvorite koverte, provjerite spremnost ribe. Losos s povrćem u foliji u rerni je spreman ako je mekan i sočan. Posudu pospite sitno sjeckanim svježim biljem, poslužite. Dobar apetit!

Crvena riba s mocarelom i paradajzom - recept za evropsku kuhinju

Nježno filete lososa, pečene s rajčicom i sirom u pećnici, ugodno će iznenaditi najprivlačnije gurmane. Ova metoda kuhanja ima talijanske korijene, vjerujte mi, rezultat će premašiti vaša očekivanja! Osnovni sastojci:

  • Filet lososa - 600 g,
  • Limun - 1/2 kom.,
  • Srednja rajčica - 2 kom.,
  • Mocarela - 100 g
  • Maslinovo ulje - 1-2 kašike. kašike
  • Crni biber, sol.

Ako na koži imate komad crvene ribe, to trebate da je narežete, kao i da uklonite kosti, ako ih ima. Poželjno je da odrezak ima pravougaoni oblik.

Rajčicu narežite na tanke polutke, kriške sira, jednake veličine komadima rajčice.

U komadu fileta napravite duboko, ali ne kroz posjekotine, u njih ubacite nasjeckane rajčice i sir. Solite ribu, biber, pospite maslinovim uljem.

Kuhajte losos sa sirom i rajčicom u rerni na 200-220 stepeni dok se sir ne otopi. Obično ovaj postupak traje 25-30 minuta.

Mediteranski losos i šparoga lazanje

Na prvi pogled može se činiti da je to komplicirano jelo, jer nije tipično za rusku kuhinju i stiglo nam je iz Evrope. Međutim, vrijedi ga pokušati skuhati, i vidjet ćete da nema ništa teško, a nevjerovatno je ukusno i puno usta! Sastojci su dizajnirani za 6 osoba:

  • Listovi tjestenine (lazanje) spremni - 8 kom.,
  • Filet svežeg lososa - 600 g,
  • Šparoge - 750 g
  • Šalot - 1 kom.,
  • Maslinovo ulje.

  • Mlijeko - 700 ml
  • Maslac - 70 g,
  • Brašno - 70 g
  • Polutvrdi sir (ribani) - 50 g,
  • Sol

Lasagini listovi se mogu naći u mnogim hipermarketima, izgledaju poput tjestenine, samo izgledaju kao tanki komadići tijesta za koje nije potrebno ključanje. Kada birate ovaj proizvod ne zaboravite na veličinu posude za pečenje. Poželjno je da listovi budu veličine ili nešto manji od kapaciteta.

U početnoj fazi potrebno je napraviti sos od bešamela. Da biste to učinili, u loncu na rastopini otopite puter. Zatim, neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice, dodajte brašno.

Nježno ulijte u tanku struju mlijeka, dobro izmiješajte pjenjačom, držite na tihoj vatri oko 10 minuta. Kada se umak počne zgušnjavati, dodajte naribani sir, sol, sklonite sa vatre i dobro tucite šlagom. Očistite na hladnom mjestu da se ohladi.

Ogulite šparoge isprane hladnom vodom, odrežite čvrste vrhove i nasjeckajte tankim kolutima.

Samljeti šalot, počnite pržiti u tavi na maslacu. Nakon 5-7 minuta od početka termičke obrade dodajte šparoge, sve promiješajte i pirjajte još 7-10 minuta.

Riblji file narežite na kockice oko 2 * 2 cm. U drugoj tavi odvojeno od povrća pržite kriške lososa u maslinovom ulju oko 5 minuta.

Dno posude za pečenje podmažite silikonskim četkom ohlađenim sosom, pa stavite prvi sloj testa od lazanje. Sljedeći korak: još jedan sloj bešamel sosa, pa ravnomjerno rasporedite nekoliko komada ribe i prženog povrća, ponovo prekrijte listom tijesta. Ponavljajte ovaj algoritam sve dok svi sastojci nisu gotovi.

Po želji stavite na vrh nekoliko sitnih komada putera i pospite slojem naribanog sira.

Pecite sa lazanjom na t = 180C najmanje pola sata. Nakon što je jelo spremno, ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta, a zatim poslužite.

Jela s crvenom ribom vrlo su ukusna, zdrava, ali cijena im je često znatna. Stoga takva jela često pripremamo za veliku obiteljsku gozbu ili svečanu večeru.

Ako jako volite ribu, ali štedite porodični budžet, onda možete kuhati slična jela, ali koristeći manje skupe ribe. To može biti, na primjer, bakalar pečen sa povrćem u rerni. Slijedite vezu i saznajte još zanimljivih recepata s fotografijama kako kuhati ovu prekrasnu ribu.

Još jedna varijacija na temu pečenja lososa s povrćem u rerni detaljno je opisana u videu ispod. Ovaj recept uključuje kuhanje crvene ribe na jastuku od krompira sa sirom.

Korak po korak recept sa fotografijom

Pečeni losos s povrćem ukusno je, nježno i nježno jelo idealno je za bilo koji svečani stol. Kuvanje vam ne oduzima toliko vremena, jer samo trebate rezati povrće i ribu. Svakako ne propustite korak ukisanja lososa, jer će biti tako ukusniji.

Dakle, započnimo s kuvanjem lososa s povrćem u rerni.

1. Prvo pripremite sve sastojke na listi.

2. Izrežite losos na komade, prebacite u duboku posudu i dodajte polovinu sojinog sosa, biljno ulje, sol, crni biber i začine po ukusu. Ostaviti da se marinira 30 minuta.

3. Slatku papriku ogulite od stabljike, sjemenke i isjecite na duge trake. Stavite u posudu, dodajte preostalu polovinu sojinog sosa i suho bilje po ukusu.

4. Ogulite mrkvu, isecite na kolutove kovrčavim nožem. Ogulite luk i isecite na pola kolutića. Potom povrće pospite suvim biljem po ukusu.

5. Rajčicu narežite na srednje kockice, a limun narežite na kolutove. Stavite sve povrće i ribu u posudu za pečenje.

6. Dalje, stavite losos s povrćem u rernu, prethodno zagrijanu na 180 stepeni, 30 minuta. Zatim izvadite i ostavite da se malo ohladi. Zatim stavite na tanjire i poslužite. Dobar apetit!

Pogledajte video: Pečena riba u kremi od kopra s parmezanom (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar