Kokosove čokolade

Voliš li kokos? Prepustite se domaćim slatkišima od kokosa! Lagana, umjereno slatka, aromatična. Ono što još raduje je da se ovi rajski slastice pripremaju lako i sa samo tri sastojka.

Proizvodi
Čips od kokosovog oraha - 50 g
Šećer - 30 g
Jaje (samo protein) - 1 kom.

Pripremite potrebne sastojke za pravljenje kokosa u pećnici.

Pomiješajte kokos, šećer i bjelanjke u tepsiji ili tavi. Po želji se može dodati i ekstrakt vanilije.

Stavite posudu s kokosovim pahuljicama na štednjak i, neprestano miješajući, zagrijte oko 7 minuta na vatru malo manju od prosječne. Naš zadatak je zagrijati kokosovu masu do vrućeg stanja.

Zatim masu kokosa prebacite u posudu, ohladite i stavite u hladnjak na par sati (možete je ostaviti najviše 5 dana).

Od mase od kokosa oblikovajte male kuglice. Stavite pahuljice kokosa na lim za pečenje obložen pergamentom.

Zagrejati pećnicu na 150 stepeni. Pecite kokosove slatkiše oko 20-25 minuta.

Gotove slastice od kokosa ostavite da se potpuno ohlade, a zatim možete uživati.
Dobar apetit!

1
1 hvala
0
Sabanchieva Saule Zheksenovna srijeda, 28. novembar 2018. 08:32 #

vrlo ukusno hvala

Sva prava na materijal na www.RussianFood.com sajtu su zaštićeni u skladu sa važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, dostupnosti resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj reklama. Administracija ove stranice ne može dijeliti stavove autora članaka objavljenih www.RussianFood.com



Ovaj site koristi cookie da vam pružimo najbolju uslugu. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SLAŽEM

Recept za kuhanje kod kuće

  1. Maslac rastopite u vodenoj kupelji ili mikrotalasnoj pećnici, ne ključajući i ohladite na sobnu temperaturu. Ulijte kondenzirano mlijeko u rastopljeni maslac i miješajte dok nije potpuno homogeno.
  2. Postepeno na kašičicu dodajte sve kokosove pahuljice i mešajte sve dok ne postane glatko. Izvadite kokosovu masu za slatkiše na pola sata ili sat u frižider da se stvrdne. Možete sam oguliti koru na ovaj način: orahe osipajte nekoliko sekundi kipućom vodom, a zatim je ocijedite i rukama izvucite orah od kore.
  3. Neolupljeni kikiriki pržite u suvoj tavi (na laganoj vatri) dok se ne pojave ružičaste boje i ugodne arome. Pečene orahe ohladite i ogulite rukom. Nakon određenog vremena izvadite masu iz frižidera, kuhajte oguljene bademe ili kikiriki.
  4. Skupite malo mase kokosa koji se šalje u čajnu žličicu u vodu i stavite u sredinu orašastih plodova. Umutite bademe / kikiriki u kokosovu masu, slatkišima dajte oblik kuglice i uvaljajte u kokos. Tako iz preostalih kokosovih pahuljica oblikujte slatkiše i stavite ih na hladno jelo.
  5. Posudu poslati u frižider na 10-15 minuta. Ohlađeni slatkiši od kokosa poslužite na stolu. Lijep čaj!

Slični recepti:

Karpatski kolač: recept s fotografijama korak po korak kod kuće

Pita s marelicama na kefiru: recept s fotografijom je ukusan

Krem i kondenzirani sladoled kod kuće: recept sa fotografijom

Slomljena staklena torta

Torta "Krompir" od kolačića

Slatkiši iz dječje formule

Korak po korak recept sa fotografijom

Evo recepta za čokolade s kokosom. Samo je ostala krema i bilo je šteta izbaciti. Odlučio sam napraviti bombon od toga. Po ukusu, ovi bomboni podsećaju na Bounty, ali punjenje je ispalo još ukusnije. Pa krenimo.

Trebat će nam takvi proizvodi.

Kuhajte, kao i obično, kašu od kaše: zagrejte mleko, dodajte šećer, vaniliju i sipajte kašu, neprestano mešajući. Kad sadržaj tepsije počne ključati, kuhajte još malo dok ne skuha. U vruću smesu sipajte kokos. Umiješajte mekani puter. Odložite kremu dok se potpuno ne ohladi.

Gotovu kremu stavite na papir ili stavite u pravougaoni oblik, prekriven papirom. Napravimo sloj debljine 1,5-2 cm i narežemo na trake. Šaljemo trake u zamrzivač na sat vremena.

Pomiješajte kremu i čokoladu. Otopite se u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj.

Dobijamo našu kremu, slatkiše i sipamo od čokolade. Na svaku stavite kašiku, ako želimo da imamo ravnomerni sloj, onda pokušajmo da ne poravnamo vrh, već samo stranice. Ako prvo nema dovoljno čokolade, opet vodu. Možete samo natopiti slatkiše u čokoladi, ali volio sam još više zalijevati.

Ovo su moji domaći čokoladni bomboni s kokosom, na kratko ih stavljamo u zamrzivač za zamrzavanje. Dobar apetit!

Domaće dijetalne bombone:

Ah, slatkiši! Ovo je bolna točka slatkog zuba na dijeti. Nudimo detaljni recept za domaće okuse od kokosa: dvotonski s ugodnim okusom kokosovo-čokoladne i nježne teksture.

Ne brinite o figuri - svaki bombon sadrži ukupno 37,1 kcal. Osim toga, slatkiši imaju nizak glikemijski indeks.

Sastojci

  • kokosove pahuljice - 50 g
  • kakao - 1 kašika. l
  • bademovo brašno - 1 kašika. l
  • sirup agave - 1 kašika. l
  • za prah - mješavina kokosovih pahuljica, limunove kore i kurkume.

Kuhanje zdravih dijeta slatkiši bez pečenja

U mlincu za kavu ili u mlincu (blender ne stane) samljeti kokosove pahuljice do vlažnog ljepljivog stanja. Uz zaustavljanja, mućkanje šolje nakon 1-2 sekunde.

Povremeno promiješajte masu kašikom, odstranjujući je od zidova ka centru.

Mletimo u polu tečno pastozno stanje sve dok se ne istakne kokosovo ulje. Usput, ne bojte se masti sadržane u kokosu, to je vrlo korisno!

Stavite pastu u posudu. Dodajte 1 kašiku. l agavin sirup. Alternativno, možete odabrati javorov sirup, jeruzalemi sirup od artičoke ili med. Istina, potonji ima prilično visok glikemijski indeks, imajte to na umu.

Dobijena pasta podijeljena je na 2 jednaka dijela.

U jednom - dodajte 1 kašiku. l bademovo brašno. Umjesto toga, možete koristiti bademe, mljevene u mlincu za kafu ili mlijeko u prahu, koji zajedno sa pahuljicama od kokosa daju slatkišima okus „Raffaello“. Temeljno protrljajte „belu kašu“.

U drugu polovinu mase dodajte 1 kašiku. l kakao. (koristimo rogač, jer izrađujemo ove bombone za djecu).

Dobivena masa više nije ljepljiva, lomi se.

Dvije osnove za domaće slatkiše su spremne.

Oblikujemo domaće dijetalne slatkiše.

Polupružnu mjernu kašiku (7,5 mg) napunimo bijelom masom za pola, dobro je probijajući palčevima kako bi se pojavilo kokosovo ulje.

Na vrh stavimo tamnu podlogu i još jednom je dobro pritisnemo.

Pritisnemo na jedan rub bombona, a ona napušta formu.

Na tanjur ili na površinu prekrivenu ljepljivim filmom stavljamo domaće dijetalne bombone od kokosa.

Da bismo pripremili preljev za špricanje, koristimo mešavinu kokosovih pahuljica 25 g, naribani pola malog limuna i prstohvat kurkume, a u mlincu za kavu umutite.

Gotove bombone stavite na hladno (ne u zamrzivač) da odstoje 3 sata.

Ispada 9-10 dijetalnih bombona. Vrijeme kuhanja 20-25 minuta.

Pogledajte video: Kokos i Cokolada krem topi se ustima lako za napraviti i vaditi iz kalupa (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar