Diaderm - krema za dijabetes

Ovu kremu uzela sam od majke kad je moja završila. Imam dijabetičare, a krema je kupljena zbog natpisa na ambalaži koji se posebno preporučuje kod dijabetesa. Specijalna krema iz serije DiaVit za vlaženje i omekšavanje suve i grube kože kože ruku, za jačanje noktiju u slučaju dijabetesa!

Krema "Diaderm" njeguje i omekšava suhu kožu ruku, posebno prstiju i laktova. Potiče rast i jačanje noktiju, uklanjajući njihovu krhkost. Održava potreban nivo vlage i elastičnosti kože već duže vrijeme!

Krema lijepo prija, limunsko-travnata. Boja je bijela. Krema „Diaderm“ je lagana, lako se distribuira, dobro upija, ostavljajući za kratko vrijeme malo masti, koje brzo prođe.

Marina Sviridonova

Jednom sam vidjela ovu kremu u ljekarni, a pošto se prethodna krema, koja mi je već ponestala, nije mogla nositi se sezonskim suhim rukama, odlučila sam je kupiti.

Koštao je 130 rubalja. Bilo je to u kartonskoj kutiji s uputama (opis) proizvoda marke DiaDerm. Uzgred, proizvodi se u Rusiji.

Miris kreme je fantastičan. Vrlo lijepo miriše na naranču, čak ga želim mazati i po licu. Konzistencija je gusta, ali se dobro širi. Nakon nanošenja ruke ne postaju direktno svilene, ali tijekom dana se ne pojavljuje suha koža.

Ja, po savjetu manikiriste, ovu kremu uvijek držim pored kreveta, a svake večeri prije odlaska u krevet ruke uvijek mažem kremom. Pokušala sam noću namazati ruke ovom kremom, a ujutro da ih ostatkom kreme razmažem baršunastim rukama. Dakle, ovom aplikacijom postiže se maksimalan učinak!

Pa i što je najvažnije, ova krema je otkrila nevjerojatan pozitivan efekat: nakon mjesec dana nanošenja, nokti su mi postali jako. Počele su rasti pred našim očima. Sve laminiranje i krhkost je nestala! Zato sa sigurnošću mogu preporučiti ovu kremu za jačanje NAILA!

Olga Spesivtseva

Ova serija stopala sadrži veoma efikasne lijekove za suvoću i ožiljke. Njihova cijena je mnogo manja od ostalih marki. Sastav sadrži ureu koja savršeno vlaži kožu. I što je najvažnije, svi ovi proizvodi ne samo da vlaže, već i dugo zadržavaju učinak. Nakon nekoliko puta nanošenja, koža je postala meka. Tekstura je meka i ima blagi miris. A upija se vrlo lako.

Andrey Karatyshev

Vrhunski proizvodi! Izvrsno pomažu protiv suhoće ne samo peta, već i cijele kože nogu. Prvo me je koristila moja majka, a potom sam je koristila. Sada ga preporučujem svima. On počinje djelovati u roku od mjesec dana, pa ne žurite sa tvrdnjom da ne pomaže. Cijena mu je veoma niska, pa čak i ako ima velike troškove, često možete kupiti.

Zharova Anfisa

Jako volim ovaj brend. Kremu za stopala sa diadermom mi je jako preporučio ljekar. I recenzije koje sam pročitao bile su dobre. Serija je kreirana za dijabetičare, ali i meni je puno pomogla. Nakon mjesec dana stalne upotrebe, pete su postale kao nove! Kupila sam sve proizvode, i omekšavajuće, i zaštitne, i intenzivne. Nastavio sam ga dalje koristiti za prevenciju. Preporučujem!

Marina Shilova

Jako mi se svidjela krema iz serije DiaDerm. Prvo sam ga slučajno probao sa prijateljima, a onda sam odlučio da ga kupim sam. Moje pete prije njega bile su vrlo suhe i ispucale. Nakon nekoliko dana trljanja, pete su se potpuno oporavile! Ali njegov miris je neprijatan. Ali radi takvog efekta, ne smeta mi patnja. Jednostavna primjena. Tekstura je lijepa. Pa ipak, njihove cevi nisu baš udobne.

Andrey Zvyagintsev

Niz DiaDerm krema posebno je stvoren za dijabetičare i meni savršeno odgovara. Proizvođač je jako dobar, a ja često kupujem robu od njega. Cijevi su aluminijske, pa i bolje. Paketi sadrže sve potrebne informacije. Miris kreme je ugodan, a neka vrsta ljekovita. Tekstura je gusta, ali umjereno. Divno se upijaju. I stvari se ne zaprljaju, tako da se možete sigurno nanositi i noću. Sastav, naravno, nije najprirodniji, ali ne bojim se. Cijena nije visoka. Noge nakon korištenja takvih proizvoda postaju mekše. Mislim da ih preporučim svojoj porodici.

Emollient

Diaderm mast s efektom omekšavanja neophodna je kod dijabetesa. Nježno njeguje hrapavu kožu nogu. Višak šećera dovodi do gubitka elastičnosti; na gornjem sloju epiderme pojavljuju se žarišta suhoće, što rezultira pukotinama.

Svakodnevna upotreba kreme sa efektom omekšavanja sprječava stvaranje žutica, keratiniziranih područja, kukuruza.

Daiderm će zaustaviti pojavu suvih mrlja na koži stopala. Dodatno korisno svojstvo Diaderm-a uz emolijensnu njegu je poboljšanje metabolizma u stanicama.

Zbog činjenice da šećerna bolest često dovodi do stvaranja pukotina na koži nogu, to stvara rizik od infekcije. Patogeni mikroorganizmi prodiru u oštećenja nastala na površini kože. Diaderm krema s antiseptičkim učinkom može spriječiti širenje infekcije.

Redovna upotreba ove kreme smanjiće rizik od zaraze gljivičnim infekcijama.

Gornji sloj epitela sa keratiniziranim mjestima omekšava pod djelovanjem kreme. Uz stalnu upotrebu kreme može se postići postupno omekšavanje epiderme.

Regenerativni

Diatherm sa funkcijom regeneracije je svestran. Vanjski lijek se može primijeniti na sve dijelove tijela, uključujući donje udove.

Ovim alatom možete ubrzati zacjeljivanje rana, posebno što se tiče pukotina na petama, koje se često javljaju kod dijabetesa bilo koje vrste.

Masti treba koristiti sustavno, samo u tom slučaju možete dobiti pravi regenerativni efekat.

Inovacija u dijabetesu - piti samo svaki dan.

Intenzivno

Druga vrsta kreme za udove je Diaderm Intens. Lijek obnavlja stanice, štiti ih od vanjskih negativnih faktora.

Lijek je efikasan čak i u prisustvu pukotina. Stvara i omekšava kožu.

Vanjski lijek se aktivno bori protiv kukuruza i ožiljaka. Njegova redovita upotreba pomoći će u savladavanju svih neugodnih simptoma kože koji prate dijabetičku leziju tijela.

Bilo koji od proizvoda za njegu kože Diaderm odlikuje kompleks aktivnih sastojaka. Osnova svake masti je urea. Prisutna je u telu svake osobe. Ovaj sastojak je hidratantni faktor.

Zaštitna krema

Glavna značajka Diaderm masti sa zaštitnim funkcijama je prisutnost antifungalnih sastojaka u sastavu.

Ulja paprike, limuna i čajevca divan su kompleks prirodnih antiseptika. Kombinacija prirodnih sastojaka štiti od infekcije.

Upotreba ovih sastojaka u kombinaciji sa ureom i vitaminskim kompleksom može ublažiti simptome dijabetičkog stopala.

Regeneracijska krema

Vanjsko sredstvo Diaderm s učinkom obnavljanja stanica kože ima sljedeće sastojke:

  • Voć i smola ariša su glavne komponente koje tvore poseban zaštitni film. Pokriva rezultirajuće rane i štiti ih od moguće prodora infekcija, dok se proces regeneracije odvija.
  • Prirodna ulja cvjetova paprike, žalfije i tamjana, čija kombinacija ima baktericidni učinak i smanjuje bol zbog hlađenja.
  • Kompleks vitamina koji potiče brzu regeneraciju i obnavljanje stanica.
  • Ekstrakt morske heljde i ulje kadulje. Zajedno sa allntoinom regeneriraju kožu.

Možete koristiti regeneracijsku mast čak i ako postoji suppuracija na ranama donjih ekstremiteta.

Upotreba uree u sastavu

Glavna komponenta bilo koje vrste sredstava iz ove serije je urea, koja se još naziva i urea. Ova supstanca je prirodni sastojak koji se nalazi u stratum corneumu. Ovo je veliki kompleks tvari koji je odgovoran za hidrataciju epiderme.

Glavni zadatak uree je privući vlagu iz dermisa i raspodijeliti je u epidermi, pružajući joj potonju sposobnost zadržavanja vode. Čest uzrok suve kože je nedostatak uree.

Prisutnost uree u proizvodu omogućava vam hidrataciju kože, što je potrebno za dijabetes. Mast vlaži kožu, eliminirajući suva područja.

Značajke aplikacije

Da biste postigli pozitivan rezultat korištenja kreme, važno je uzeti u obzir sljedeće značajke i preporuke:

  • Nanesite vanjski proizvod samo na prethodno očišćenu kožu nogu.
  • Da bi se postigao maksimalan učinak, bez obzira na vrstu Diaderm-ove masti, treba je sistemski koristiti ujutro i navečer.
  • Nanesite lijek na uobičajen način - laganim masirajućim pokretima dok se potpuno ne upije. Ne razmažite previše debelim slojem lijeka, dovoljno tankim filmom vanjskog sredstva.
  • Mast s regeneracijskim djelovanjem, za razliku od drugih vrsta Diaderm-a, treba primijeniti prema potrebi.
  • Intenzivne i umirujuće kreme treba koristiti svakodnevno kako bi se postigao maksimalan učinak.

Važno je napomenuti da se alat ne razlikuje u kontraindikacijama za upotrebu, pa ga je dopušteno koristiti čak i pacijentima s osjetljivom kožom.

Izuzetak može biti pojedinačna netolerancija na prirodne sastojke u sastavu.

Kako odabrati pravu

Izbor vanjskog agensa treba provoditi ovisno o problemu kože koji se treba riješiti. Kod dijabetesa suhoća i brze traume integriteta karakteristični su za probleme.

Desna tablica pomoći će vam da odaberete pravu opciju za vanjski proizvod:

ProblemPogledajte Diaderm
Povećana suhoća, prisutnost područja s pukotinama i ranama.Intenzivno
Veliki broj povreda, mesta ubrizgavanja, ogrebotina i pukotinaRegenerativni
Duboke rane uz rizik od infekcije.Zaštitna
Gruba koža i ožiljci, hiperkeratozaEmollient

U uznapredovaloj fazi sindroma dijabetičkog stopala koristi se nekoliko vrsta masti istovremeno.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Zašto dijabetičari trebaju kremu za stopala?

Kreme i masti su topični preparati koji pokreću procese obnove u mekim tkivima. Uklanjaju piling kože, vlaže je i njeguju, čine je elastičnijom, a također ubrzavaju proces ozdravljenja mikropukotina. Ako na vrijeme stabilizujete šećer u krvi, masti će vam pomoći spriječiti razvoj dijabetičkog stopala.

Za kompleksno liječenje i sprječavanje razvoja trofičnih čira, ljekari preporučuju kreme koje sadrže ureu, tekući kolagen, antifungalna sredstva i druge djelotvorne tvari.

Što je prije moguće, trebalo bi da počnete koristiti kremu s pojavom kukuruza, kukuruza koji dugo ne odlaze. Krema, zauzvrat, ubrzava regeneracijske procese i hrani kožu potrebnom vlagom.

Mast i krema - koja je razlika?

Kako biste spriječili razvoj trofičnih čira, liječnik koji vas pohađa savjetuje vam da koristite posebne kreme za noge. Ne sadrže lijekove i spadaju u kategoriju kozmetike, odnosno sredstava za njegu kože.

Ako se, međutim, razvoj dijabetičkog stopala nije mogao izbjeći, tada na liječenje dolaze lijekovi, naime masti. U pravilu sadrže hormone i antibakterijske lijekove.

To je glavna razlika između kreme i masti. Prvi su sredstva za njegu, a drugi sadrže ljekovite komponente. Apsorbiraju se kroz površinu kože i ulaze u sistemsku cirkulaciju. Stoga tijekom upotrebe masti ne zaboravite na opasnost predoziranja. Kreme za dijabetičare ne predstavljaju takvu opasnost i učestalost upotrebe varira od pacijentove želje.

Što ima u sastavu

Prije nego što kupite kremu ili mast, morate se pažljivo upoznati s njihovim sastavom. Dijabetes je vrlo uobičajena bolest, pa pronalaženje specijaliziranih alata za liječenje i sprječavanje komplikacija bolesti neće biti teško.

U sastavu se najčešće nalaze sljedeće komponente:

  1. Antifungalna sredstva. Suzbiti rast gljiva.
  2. Antibakterijski lijekovi. Smanjite crvenilo, bol i borbu protiv patogena upale.
  3. Hormoni. Brzo uklonite natečenost i sve znakove upale. Dugotrajna upotreba se ne preporučuje.
  4. Urea Sadrži se u gotovo svim sredstvima. Zbog svoje sposobnosti isvlačenja vode na površinu kože, ureja ima snažno hidratantno djelovanje.
  5. Allantoin. Ima antiseptičko dejstvo.
  6. Kolagen Započinje proces regeneracije kože jer je analog proteina koji se nalazi u svim slojevima kože.
  7. Hijaluronska kiselina. Izvodi obnovu vodene ravnoteže.

Također u sastavu masti i krema za dijabetičare možete pronaći tvari koje se često koriste u tradicionalnoj medicini. Tu spadaju:

  • ulje heljde,
  • ekstrakt crne ribeze i mente,
  • morska heljda i kokosovo ulje,
  • ljekovito bilje (kamilica, žalfija).

Ove komponente imaju protuupalno djelovanje, a takođe sadrže potrebne vitamine i minerale.

Pravila aplikacije

Da biste povećali efikasnost kreme i masti, dijabetičari bi se trebali pridržavati određenih pravila:

  • Prije svega, uključuju odabir određenog alata. U tom je pogledu glavni asistent lekar koji će odabrati potreban sastav za vaše stanje kože, a također će vas savjetovati o učestalosti i trajanju upotrebe.
  • Kad je proizvod već kupljen, važno je znati o načinu nanošenja. Prije nego što počnete koristiti kremu ili masti, potrebno je mjesto primjene tretirati antiseptikom.
  • Zatim se trljaju laganim kružnim pokretima. Ne vršite veliki pritisak na kožu, to narušava trofično tkivo.
  • Ako je koža oštetila područja, onda se preporučuje nanošenje proizvoda spužvom ili spužvom. Ova metoda minimizira ozljede kože i nježna je.

Kada koristite masti, vrijedi uzeti u obzir da se radi o lijeku. Pravilo „što je bolje“ za njih ne funkcionira, naprotiv, može dovesti do predoziranja i pogoršanja stanja.

Ne bavite se liječenjem, ako osjetite piling, promjene boje kože i korneti, morate se posavjetovati s liječnikom koji će nadopuniti postojeći ili propisati novi tretman.

Pravila za njegu stopala

Pacijenti s dijabetesom trebaju obratiti posebnu pažnju na njegu stopala. Možete beskrajno koristiti lijekove za lokalnu primjenu, ali ne postižete efekat dok se ne poštuju osnovna pravila:

  1. Prije nego što namažete kremu, morate voditi računa o čistoj koži. Primjena proizvoda na kontaminiranu kožu smanjuje njegovu učinkovitost za točno polovinu, jer usisna površina kože ne može u potpunosti izvršiti svoju funkciju.
  2. Redovne čarape mogu poboljšati cirkulaciju krvi u zahvaćenom području. Kada se noge ugrije, posude se počinju širiti, a kao rezultat toga se povećava protok krvi sa svim potrebnim hranjivim sastojcima.U istu je svrhu strogo zabranjeno hodati okolo bosi.
  3. Cipele treba odabrati s posebnom pažnjom, jer uske cipele dodatno ometaju mikrocirkulaciju. Isto se odnosi i na izbor kućnih cipela.
  4. Liječenje koje propiše liječnik mora se promatrati svaki dan. Neprihvatljivo je zamjenjivati ​​opće i lokalne pripravke analogima, mijenjati doziranje i učestalost upotrebe. Važno je pridržavati se svih preporuka i pravodobno posjetiti stručnjaka.
  5. Ako na koži ima pukotine ili rane, potrebno ih je tretirati antiseptičkim sredstvima, a potom nježno nanijeti mast ili kremu posebnom spužvicom.

Obratite pažnju! Kada koristite lokalne lijekove, treba ih nanositi ne samo na kožu zahvaćenog stopala, već i na gležnjeve i zglobove gležnja.

Učinkovite kreme za dijabetičare

Veliki je izbor kreme za dijabetičare. Pošto krema nije lijek, koristi se za prevenciju i može se kupiti samostalno i prema uputi liječnika. Ali samo liječnik može odabrati lijek koji će posebno pomoći u vašem slučaju.

Lista najefikasnijih krema za stopala uzimajući u obzir karakteristike stopala:

  • DiaDerm. Ovaj je proizvod pogodniji za dijabetičare koji imaju višak kilograma. To je zbog činjenice da se pelenski osip formira u području nabora zbog činjenice da su takve osobe sklone pretjeranom znojenju. Prekomjerna vlaga u području nabora izaziva razmnožavanje patogenih bakterija i kršenje integriteta tkiva. DiaDerm se bori protiv ovog problema isušivanjem kože na problematičnim mjestima.
  • Aravia. Krema za stopala koja ima suprotan hidratantni učinak DiaDerma. Sadrži ureu. Pomaže u zadržavanju tekućine na površini epidermisa, što vam omogućava omekšavanje suve kože u gležnjem, sprečavanje pojave pukotina i hiperkeratoze na stopalu. U kremu se nalaze i ulja avokada i kokosa, koja zauzvrat ublažavaju upalu i imaju regenerativnu sposobnost.
  • Diaultraderm. Sadrži pšenične klice, glicerin i superoksid dismutazu. Ova kombinacija komponenti dokazala se u borbi protiv smanjene osjetljivosti na donjim ekstremitetima, a također je pokazala efikasne rezultate u procesu ozdravljenja postojećih oštećenja.
  • Ureata-hel. Sastav ove kreme uključuje ureu, bijeli vazelin, kao i vitamin E. Ureata-gel koriste pacijenti sa iritacijom kože u stopalima i gležnju, a ima i protivupalna i hidratantna svojstva. Kontraindiciran je za osobe s prekomjernom težinom.
  • Virta. Sprječava ljuštenje kože uz pomoć ulja koja su dio njenog sastava. Urea vezuje vodu, a celandin i kamilica imaju protuupalni učinak. Takođe u sastavu se nalazi D-pantenol, imaju regenerativni efekat.
  • CareMed. Krema za dijabetičare, koja je namijenjena prije svega vraćanju ravnoteže lipida, a ujedno je i dobar antioksidans. Vlaži kožu i hrani je hranjivim tvarima.

Obilje na tržištu tolikih krema ukazuje na hitnost problema i potrebu za njihovom primjenom u složenom liječenju dijabetesa. Ako ima pigmentaciju stopala, oslabljenu osjetljivost i ljuštenje kože, obratite se svom liječniku koji će procijeniti vaše stanje i ispravno odabrati potrebna sredstva za liječenje.

Pogledajte video: Freestyle n2 - L'abcd'r L'acétone - Velcro (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar