Koja je razlika između Sattelit plus i Sattelit ekspres glukometra

Moderni modeli mjerača šećera pružaju priliku za dobivanje najtačnijih informacija. Jedan od takvih uređaja je mjerač Satellite Express-a, čija upotreba vam omogućava da precizno utvrdite stanje dijabetičara. Da biste to potvrdili, preporučuje se da se upoznate sa uporednom analizom nekih modifikacija, kompletnim setom uređaja i ostalim karakterističnim karakteristikama.

Poređenje modela Express i Plus

Mjerač Satellite Express-a i mjerač Satellite Plus dva su različita uređaja. Da biste shvatili u čemu je tačno različitost, obratite pažnju na takve podatke: raštrkanost mjerenja, volumen krvi, vrijeme izračuna. Poređenje glukometra je sljedeće:

ExpressPlus
Mjerni rasponOd 0,6 do 3,5 mmol - to su standardni pokazateljiOd 0,6 do 3,5m
Volumen darivanja krviJedna μlČetiri do pet
Vrijeme mjerenja, u sekundama720
Kapacitet memorije6060
Trošak uređajaOd 1080 rub.Od 920 rub.
Cijena test traka(50 komada) 440 rub.400 rub

Prilikom odabira određene vrste glukometra potrebno je uzeti u obzir predstavljene značajke, kao i zapamtiti da oprema može varirati ovisno o uređaju.

Instrumentacija

Naravno, tu je i sam uređaj i nezamjenjiva baterija koja omogućava pravovremeno punjenje. U kompletnom setu nalazi se 25 traka sa obaveznom funkcijom koda. Svaki uređaj i baterija imaju uređaj za probijanje prsta, kao i tvrdi kofer.

Ne zaboravite na prisustvo kontrolne trake, uputstva za upotrebu kao i garantni list.

Mesari su ispričali celu istinu o dijabetesu! Dijabetes će nestati za 10 dana ako ga pijete ujutro. »Pročitajte više >>>

Na raspolaganju je kutija za pakovanje. U mjeraču Satellite Plus-a nema tvrdog kućišta, po želji se može kupiti zasebno.

Karakteristike učvršćenja

Ekspresni merač dizajniran je za određivanje koncentracije glukoze u kapilarnoj krvi čovjeka. Obratite pažnju na činjenicu da se uređaj može koristiti u:

  • klinička praksa u nedostatku laboratorijskih metoda mjerenja,
  • u screening studijama,
  • na terenu i u vanrednim situacijama,
  • u upotrebi za brzu nezavisnu kontrolu.

Dakle, postoji značajan broj aplikacija za uređaj.

Kako koristiti uređaj

Da biste pravilno uzeli krv za šećer, važno je pravilno koristiti satelitski mjerač Plus, kao i ostale njegove modele. Da biste to učinili, probušite prst sterilnim skarifikatorom. Ovo nije najprijatniji postupak, ali ni njega ne možete nazvati izuzetno bolnim.
Pritisnite prst, nanesite kap krvi i nanesite na radnu površinu trake tako da pokrije cijelo područje. Uređaj prepoznaje ovaj broj, broji 20 ili drugi broj sekundi i prikazuje ukupno očitanje na ekranu. Tada će korisnik morati pritisnuti i otpustiti tipku.
Uređaj je isključen, a primljeno očitanje pohranjeno je u memoriji uređaja. Korištena test traka uklanja se s uređaja. Imajte na umu da postoje određena ograničenja upotrebe ovog uređaja za mjerenje nivoa šećera:

  1. određivanje glukoze u serumu, kao i u venskoj krvi,
  2. skladištenje uzoraka prije analize,
  3. kontrola za vrijeme ukapljivanja ili zgušnjavanja (hematokrit manje od 20% ili više od 55%),
  4. dijagnostička ispitivanja kod pacijenata sa pogoršanim infekcijama, sa zloćudnim novotvorinama, masivnim edemom (sa brojem manjim od 20% ili više od 55%),
  5. analiza nakon uzimanja askorbinske kiseline iz jednog grama. unutar ili intravenski (dovodi do viška ukupnih očitanja).

Upute za korištenje mjerača Satellite Express-a su slične. No, prije početka njegove upotrebe, preporučuje se odvojeno posavjetovati se s endokrinologom.

Ispitne trake i lance za glukometrom

Proizvodna kompanija garantira dostupnost svojih potrošnih materijala. Trake, kao i fleboton, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni u Rusiji po pristupačnoj cijeni. Potrošni materijal karakteriše jedna karakteristika - test traka se nalazi u zasebnom pakovanju.

Za svaku modifikaciju čvora kompanije predstavljene su vlastite vrste. Prije kupovine obavezna je provjera roka trajanja.

Bilo koja vrsta tetraedarske lancete pogodna je za olovku za probijanje.

Kako provjeriti uređaj

Da bi se utvrdila točnost ili, obrnuto, greška, važno je znati o standardima provjere. Da biste to učinili, umetnite testnu traku u uređaj i pričekajte da se uključi posljednji. Zatim:
U meniju promenite postavku sa „Make Blood“ u „Enter Control Solution“. Ovisno o modifikaciji, stavke mogu imati različito ime ili neće trebati mijenjati opciju - to je naznačeno u uputama za uređaj.
Otopina se nanosi na traku.
Pričekajte rezultat i provjerite pada li u raspon naveden na boci otopine.
Ako se rezultati na ekranu konvergiraju s navedenim širenjem, tada je uređaj tačan. Ako postoje neusklađenosti, preporučeno je da se predstavljeno istraživanje provede još jednom. U slučaju da mjerač pokazuje različite rezultate za svako mjerenje ili stabilan rezultat koji ne pada unutar dozvoljenog raspona, tada je neispravan.

U kojim uslovima se skladištiti

Uređaj i trake preporučuje se čuvati u suhom, ventiliranom i grijanom prostoru. U ovom slučaju, indikatori temperature mogu biti u rasponu od -10 do +30 stepeni. Važno je i to da su mjesta dobro zaštićena od direktne sunčeve svjetlosti. Obratite pažnju na to da:

  • Uređaj se preporučuje koristiti u suhoj, prozračenoj, grijanoj prostoriji na temperaturi do 10 stepeni Celzijusa,
  • ako su uređaj i trake izvan navedenog raspona, pričekajte 30 minuta prije upotrebe,
  • Nakon dužeg skladištenja (duže od tri mjeseca), kao i zamjene baterija, preporuča se provjeriti uređaj u skladu s uputama u uputstvu za upotrebu.

S obzirom na sve prednosti satelita, njegova upotreba kod dijabetesa je nužan dio praćenja stanja, kao i rezultata tijeka oporavka.

Šta je glukometr i šta su oni?

Glukometar je uređaj koji mjeri koncentraciju glukoze u krvi. Dobiveni pokazatelji sprečavaju životno opasno stanje. Zbog toga je toliko važno da instrument bude dovoljno tačan. Zapravo je samo praćenje pokazatelja sastavni dio života dijabetičara.

Prijenosni mjerači glukoze u krvi različitih proizvođača mogu se kalibrirati plazmom ili punom krvlju. Zbog toga je nemoguće upoređivati ​​očitanja jednog uređaja s drugim kako bi se provjerila njihova točnost. Točnost uređaja može se saznati samo usporedbom dobivenih pokazatelja s laboratorijskim ispitivanjima.

Za dobivanje materijala glukometri koriste test trake, koje se izdaju pojedinačno za svaki model uređaja. To znači da će satelitski ekspres mjerač raditi samo s trakama koje su izdane za ovaj uređaj.

Značajke satelitskog ekspres metra

Uređaj ima prilično velike dimenzije - 9,7 * 4,8 * 1,9 cm, izrađen je od kvalitetne plastike, ima veliki ekran. Na prednjoj ploči nalaze se dva dugmeta: „memorija“ i „uključeno / isključeno“. Izrazita karakteristika ovog uređaja je kalibracija pune krvi.

Satelit ekspres trake se međusobno pakiraju, njihov rok trajanja ne ovisi o otvaranju čitavog paketa, za razliku od cijevi drugih proizvođača. Bilo koja univerzalna lanceta pogodna je za olovku za probijanje.

Ukratko o proizvođaču

Ruska kompanija Elta proizvodi prijenosne brojilo glukoze u krvi od 1993. godine, pod zaštitnim znakom Satellite.

Glucometer Satellite Express, koji ga smatra pristupačnim i pouzdanim uređajem, jedan je od modernih uređaja za mjerenje glukoze u krvi. Programeri kompanije Elta uzeli su u obzir nedostatke prethodnih modela - Satellite i Satellite Plus - i isključili ih iz novog uređaja.

To je omogućilo kompaniji da postane lider na ruskom tržištu uređaja za samokontrolu, da svoje proizvode iznese na police stranih ljekarni i trgovina. Za to vrijeme, ona je razvila i pustila nekoliko modela brzih mjerača za mjerenje glukoze u krvi.

Tehničke specifikacije

Glavne karakteristike satelitskog ekspres metra:

  • kapacitet memorije - 60 mjerenja, prikazanih u mmol / l,
  • metoda mjerenja - elektrohemijska,
  • vrijeme mjerenja - 7 sekundi,
  • potreban volumen krvi za analizu je 1 μl,
  • raspon mjerenja od 0,6 do 35,0 mmol / l,
  • za rad je potrebna pločica sa kodom od svake nove ambalaže test traka,
  • kalibracija cele krvi
  • točnost je u skladu s GOST ISO 15197,
  • greška može biti ± 0,83 mmol s normalnim šećerom i 20% s povećanim
  • održava normalne performanse na temperaturi od 10-35 ° C.

Pored samog uređaja Satellite Express, kutija sadrži:

  • posebna zaštitna futrola
  • Satelitska ručka za probijanje prsta,
  • test trake PKG-03 (25 kom.),
  • lancete za olovku (25 kom.),
  • kontrolna traka za provjeru glukometra,
  • upute za uporabu
  • pasoš i popis regionalnih servisnih centara.

U glukometarima s natpisom "Nije na prodaju" oprema se može razlikovati od deklarirane.

Glucometer "Satellite Express PKG 03", upute za koje se pričvršćuju u kutiju s uređajem, provode mjerenja prema elektrohemijskom principu. Za mjerenje je dovoljna kap krvi s volumenom od 1 μg.

Raspon mjerenja je u rasponu 0,6-35 mmol / litra, što vam omogućava da uzmete u obzir smanjene količine i značajno povećane. Uređaj je kalibriran punom krvlju. Memorija uređaja može pohraniti do šezdeset posljednjih mjerenja.

Vrijeme mjerenja je 7 sekundi. To se odnosi na vrijeme koje proteče od trenutka uzimanja krvi do izdavanja rezultata. Uređaj radi normalno na temperaturama od 15 do 35 ° C. Treba ga čuvati na temperaturi od -10 do 30 ° C.

Trošak uređaja

Glucometer "Satellite Express PKG 03" uključuje sve što je potrebno za mjerenje. Standardna oprema proizvođača uključuje:

  • glukometar uređaja "Satellite Express PKG 03,
  • uputstva za upotrebu
  • baterije
  • piercer i 25 jednokratnih lanceta,
  • test trake u količini od 25 komada i jedna kontrola,
  • futrola za uređaj,
  • garancijski list.

Prikladan slučaj vam omogućava da sa sobom uvek ponesete sve što vam je potrebno za ekspresno merenje. Broj predloženih lanceta i test traka dovoljan je za procjenu performansi uređaja.

Glucometer "Satellite Express PKG 03", čiji pregledi prvenstveno govore o njegovoj dostupnosti, ima nisku cijenu u odnosu na uvezene uređaje. Njegova cijena danas iznosi otprilike 1300 rubalja.

Također je vrijedno napomenuti da su test trake za ovaj model brojila mnogo jeftinije od sličnih traka za uređaje drugih kompanija. Niski troškovi u kombinaciji s prihvatljivom kvalitetom čine ovaj model brojila jednim od najpopularnijih kod ljudi koji pate od dijabetesa.

Satelitski ekspresni glukometar, čiji su komentari vrlo raznovrsni, vrlo je popularan među dijabetičarima zbog svoje jednostavnosti i pristupačnosti. Mnogi primjećuju da se uređaj prilično uspješno nosi s zadatkom, slijedeći sve korake navedene u uputama za uporabu i preporukama za korisnika.

Ovaj se uređaj koristi i kod kuće i na terenu. Na primjer, prilikom ribolova ili lova možete koristiti i mjerač Satellite Express PKG 03. Recenzije lovaca, ribolovaca i ostalih aktivnih ljudi kažu da je uređaj pogodan za brzu analizu, ne odvlačići pažnju od vaše omiljene aktivnosti. Upravo su ti kriteriji presudni pri odabiru modela glukometra.

Uz pravilno skladištenje, uz poštivanje svih pravila o korištenju ne samo uređaja, već i njegovih pribora, ovaj je merač sasvim prikladan za svakodnevno pojedinačno praćenje koncentracije šećera u krvi.

Postoje li nedostaci?

Glavna prednost ovog modela glukometra u odnosu na instrumente drugih kompanija je njegova dostupnost i relativno niska cijena dodataka. Odnosno, lancete i test trake za jednokratnu upotrebu imaju znatno nižu cijenu u usporedbi s komponentama za uvezene uređaje.

Još jedna pozitivna tačka je dugoročna garancija koju kompanija „Elta“ daje za brojilo „Satelit ekspres“. Recenzije kupaca potvrđuju da su raspoloživost i jamstvo glavni kriterij za odabir.

Jednostavnost upotrebe je takođe pozitivna točka karakteristika uređaja. Zbog jednostavnog postupka mjerenja, ovaj je uređaj prikladan za širi sloj stanovništva, uključujući starije koji su češće oboljeli od dijabetesa.

Prije početka rada bilo kojeg uređaja, potrebno je pročitati upute. Satelitski ekspres metar nije izuzetak. Uputa za uporabu, koju uz njega priložio proizvođač, sadrži jasnu shemu djelovanja, sukladnost s kojom će pomoći u uspješnom provođenju mjerenja iz prvog pokušaja. Nakon pažljivog čitanja, možete početi s uređajem.

Nakon uključivanja uređaja, morate umetnuti kodnu traku. Na ekranu bi se trebao prikazati trocifren kod. Ova se šifra nužno mora podudarati s oznakom navedenom na pakiranju s test trakama. U suprotnom, trebate kontaktirati servisni centar jer rezultati takvog uređaja mogu biti pogrešni.

Dalje morate ukloniti dio ambalaže kojom su kontakti prekriveni iz pripremljene test trake. Umetnite traku kontakata u utičnicu brojila i tek nakon toga uklonite ostatak paketa. Kod se opet pojavljuje na ekranu, podudara se sa onim koji je označen na ambalaži od pruga.

U pierser se ubacuje jednokratna lanceta i istiskuje se kap krvi. Treba dodirnuti otvoreni dio test trake, koji upija potrebnu količinu za analizu. Nakon što kap padne u predviđenu svrhu, uređaj će emitirati zvučni signal i ikona kaplja prestat će treptati.

Nakon sedam sekundi, rezultat će se prikazati na ekranu. Nakon dovršetka rada s uređajem, morate ukloniti iskorišćenu traku i isključiti mjerač Satelit Express. Tehničke karakteristike uređaja govore da će rezultat ostati u njegovoj memoriji i moguće ih je vidjeti kasnije.

Kao i mnogi drugi uređaji, i mjerač Satellite Express PKG 03 ima svoje nedostatke.

Na primjer, mnogi primjećuju da uređaj često ima veću pogrešku očitanja nego što je navedeno u tehničkim specifikacijama. Taj se nedostatak eliminira provođenjem pregleda rada uređaja u servisnom centru, gdje se morate obratiti u slučaju davanja sumnjivih rezultata.

Također se primjećuje činjenica da je u test trakama za uređaj veliki postotak braka.Proizvođač preporučuje kupnju dodataka za mjerač samo u specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama koje rade direktno s dobavljačem.

  • visoka preciznost zbog elektrohemijske metode mjerenja,
  • jeftine zalihe
  • zgodan i dostupan meni na ruskom,
  • neograničena garancija
  • u kompletu se nalazi traka „Control“, kojom možete proveriti rad merača,
  • veliki ekran
  • pojavljuje se smajlić s rezultatom.

  • mala količina memorije
  • koriste se kodne trake,
  • nije moguće povezati sa računarom.

Ako se rezultati mjerenja na vama čine pogrešnim, morate se obratiti liječniku i provjeriti kvalitetu Satellite Express-a u servisnom centru.

Glucometer test trake

Testne trake izdaju se pod istim nazivom „Satellite Express“ PKG-03, da se ne brkaju sa „Satellite Plus“, u protivnom se neće slagati sa brojilom! Postoje pakovanja od 25 i 50 kom.

Testne trake nalaze se u pojedinačnim pakovanjima koja su povezana u blistere. Svako novo pakiranje sadrži posebnu pločicu za kodiranje koja se mora umetnuti u uređaj prije korištenja nove ambalaže. Rok trajanja test traka je 18 mjeseci od datuma proizvodnje.

Uputstvo za upotrebu

  1. Operite ruke i osušite ih.
  2. Pripremite brojilo i zalihe.
  3. Umetnite jednokratnu lancetu u ručicu za probijanje, na kraju odvojite zaštitnu kapu koja pokriva iglu.
  4. Ako se otvori novi paket, umetnite kodnu pločicu u uređaj i provjerite odgovara li kod ostatka test trake.
  5. Nakon dovršetka kodiranja, izvadite zapakiranu test traku, skinite zaštitni sloj s dvije strane u sredini, pažljivo uklonite polovicu pakiranja kako biste oslobodili kontakte trake, umetnite je u uređaj. I tek tada otpustite ostatak zaštitnog papira.
  6. Kod koji se pojavi na ekranu trebao bi odgovarati brojevima na prugama.
  7. Stisnite prst prsta i pričekajte malo dok se krv ne skupi.
  8. Potrebno je primijeniti testni materijal nakon što se na ekranu pojavi ikona treperenja. Brojilo će dati zvučni signal i simbol kap prestat će treptati kada otkrije krv i tada možete ukloniti prst s trake.
  9. Unutar 7 sekundi rezultat se obrađuje, a koji je prikazan kao obrnuti tajmer.
  10. Ako je indikator između 3,3-5,5 mmol / L, na dnu ekrana pojavit će se nasmiješeni emotikon.
  11. Bacite sve upotrijebljene materijale i operite ruke.

Ograničenja upotrebe brojila

Ne preporučuje se upotreba satelita Express u sljedećim slučajevima:

  • određivanje venske glukoze u krvi,
  • mjerenje koncentracije glukoze u krvi novorođenčadi,
  • nije namijenjen za analizu krvne plazme,
  • sa hematokritom većim od 55% i manje od 20%,
  • dijagnoza dijabetesa.

Korisničke preporuke

Ako su rezultati koje uređaj daje sumnji, potrebno je posjetiti liječnika i proći laboratorijske pretrage, a glukometar odvesti na pregled u servisni centar. Sve piercing lancete su za jednokratnu upotrebu i njihova ponovna upotreba može dovesti do korupcije podataka.

Prije analize i uboda prsta temeljno operite ruke, po mogućnosti sapunom i obrišite ih na suho. Prije uklanjanja test trake obratite pažnju na cjelovitost ambalaže. Ako se na traku nađe prašina ili drugi mikročestice, očitanja mogu biti netačna.

Podaci dobiveni mjerenjem nisu osnova za promjenu programa liječenja. Navedeni rezultati služe samo za samokontrolu i pravovremeno otkrivanje odstupanja od norme. Očitavanja se moraju potvrditi laboratorijskim testovima.

Koja je cijena satelitskog ekspresnog brojila i potrepština

Trošak uređaja Satellite Express iznosi oko 1300 rubalja.

NaslovCena
Test trake Satellite ExpressBr. 25,260 rubalja.

A sada dolazimo do najvažnijeg odjeljka. Nije tajna da je cijena uvijek bitna, pitanje je koliko možete sebi priuštiti. Požurim da se obavestim da se ovaj glukometar može nazvati proračunskim uređajem.

I iako sam uređaj košta oko 1300 rubalja, test test trake za njega prilično su jeftine - oko 390 rubalja za 50 kom., U odnosu na test trake drugih glukometra. Naše trake, na primjer, koštaju 800 rubalja za 50 kom.

Usput, jeftiniji su od testnih traka za isti Satellite ili Satellite Plus (430 rubalja za 50 kom.), Iako sami uređaji koštaju od 1000 i niže rublje. Pored test traka, morat ćete zamijeniti i lancetu, ali oni nisu toliko skupi, samo 170 rubalja za 50 kom.

Rezultat nije baš skupa usluga, osim ako se, naravno, ne postigne s vremenom, jer proizvođači daju jamstvo od samo 5 godina, uz doživotno jamstvo One Touch Ultra Easy.

Općenito, brojilo nije loše, prilično je tačno, a u nekim je slučajevima čak i prikladno. Savršena je za ljude s niskim primanjima ili ljude koji su navikli da štede, a ne jure nove proizvode. Ciljna publika ovog brojača su penzioneri ili porodice s malim primanjima.

Onima koji mogu priuštiti skuplju opciju sa hrpom dodatnih funkcija (komunikacija s računarom, glasovnom funkcijom, brojačem bolusa, ugrađenim piercerom, bilješke o prehrani i sl.), Posebno za mlade ljude, Satellite Express mjerač najvjerovatnije nije zanimljiv.

Da bi stekli kredibilitet kod ove kategorije građana koji imaju dijabetes, proizvođači će se morati potruditi, mada jako sumnjam da slijede takav cilj. Vjerovatno je ovaj uređaj izvorno kreiran za određenu kategoriju, pa njegovo planiranje nije planirano.

Moja ocjena je solidna tri. Da li vam se sviđa satelitski ekspres metar?

  1. Sustav kontinuiranog praćenja glukoze - paluba G4 i paluba 7. Šta odabrati?

Za koga je ovaj model pogodan?

Satelitski ekspresni glukometar pogodan je za individualnu upotrebu u kući. Može se koristiti i u kliničkim uvjetima, kada ne postoji mogućnost provođenja laboratorijskih ispitivanja. Na primjer, spasilačko osoblje tokom operacija.

Zahvaljujući jednostavnosti upotrebe, ovaj je uređaj idealan za starije osobe. Također, takav glukometar može se uključiti u komplet za prvu pomoć dizajniran za uredsko osoblje, zajedno s termometrom i tonometrom. Briga o zdravlju zaposlenih često je prioritet u politici preduzeća.

Provjera satelitske ekspresnosti za tačnost

Glukometeri su učestvovali u ličnom istraživanju: Accu-Chek Performa Nano, GluNEO Lite, Satellite Express. Jedna velika kap krvi zdrave osobe nanesena je istovremeno na tri test trake različitih proizvođača.

S obzirom na kalibraciju ruskog glukometra za punu krv, a ne za plazmu, možemo zaključiti da svi uređaji pokazuju pouzdane rezultate.

Rad satelitskih ekspres merača

  • Van dodirni glukometri: pregled modela i komparativnih karakteristika
  • Glucometer Contour Plus: recenzija, upute, cijena, recenzije
  • Glucometer Accu-Chek Performa: recenzija, upute, cijena, recenzije
  • Glucometer One Touch Select Plus: upute, cijena, recenzije
  • Glucometer Accu-Chek Asset: pregled uređaja, upute, cijena, recenzije

Samo naprijed. Plus se može smatrati i činjenica da sve test trake dolaze u pojedinačnom pakiranju (vjerovatno je proizvođač već odlučio da će uređaj rijetko koristiti i odlučio ga napraviti u pojedinačnom pakiranju kako se trake ne bi pokvarile nakon otvaranja epruvete :)).

Opet, to je plus za one koji vrlo rijetko mjere šećer u krvi. Ali za one koji to rade često, ovaj plus je upitan. Uz to su i same trake čvrste i prilično velike, što ljudima s lošim motoričkim sposobnostima olakšava rukovanje.

Još jedna prednost metra je veliki ekran sa velikim brojevima. Za osobe sa slabim vidom to je to. Nije bilo baš ugodno umetati testnu traku u uređaj. Moramo pokušati da ga gurnemo tamo. Prvi put ga nisam još sasvim zalegao, iako sam mislio da sam sve napravio kako treba.

Ograničenja aplikacije

Kada ne mogu koristiti satelitski ekspresni mjerač? Upute za uređaj sadrže nekoliko stavki koje označavaju kada je upotreba ovog brojila neprihvatljiva ili neprikladna.

Budući da je uređaj kalibriran s punom krvlju, nije moguće utvrditi nivo glukoze u venskoj krvi ili krvnom serumu. Takođe je neprihvatljivo skladištenje krvi za analizu. Za ispitivanje je pogodna samo svježe prikupljena kap krvi koja je dobivena neposredno prije ispitivanja pomoću piercera s jednokratnom lancetom.

Nemoguće je provesti analizu s patologijama kao što je zgrušavanje krvi, kao i u prisustvu infekcija, velikog oteklina i tumora maligne prirode. Također, nije potrebno provoditi analizu nakon uzimanja askorbinske kiseline u količini većoj od 1 grama, što dovodi do pojave precijenjenih pokazatelja.

Pogledajte video: Najbolja besplatna navigacija za telefon ili tablet! Android, iOS (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar