Unienzim sa MPS: što je, upute za upotrebu

Obložene tablete

Jedna tableta sadrži

gljivična dijastaza (1: 800) 20 mg

ekvivalentno (1: 4000) 4 mg

Papain (1x) 30 mg

Simetikon 50 mg

Aktivni ugalj 75 mg

Nikotinamid 25 mg

pomoćni sastojci: jezgra: koloidni bezvodni silicijum dioksid, mikrokristalna celuloza, laktoza, akacijeva guma, natrijum benzoat, želatina, pročišćeni talk, magnezijum stearat, natrijum karmeloza,

školjka: ricinusovo ulje, šelak, kalcijum karbonat, rafinirani ugljen, bezvodni koloidni silicijev dioksid, saharoza, akacijeva guma, želatina, natrijum benzoat, pročišćeni talk, karnauba vosak, bijeli pčelinji vosak.

Crne ovalne tablete s bijelom su s oznakom "UNICHEM" na jednoj strani

Farmakološka svojstva

Unienzimsa MPS-om - sadrži sve potrebne komponente za brzo ublažavanje dispepsije i uklanjanje nadutosti i nelagode u trbuhu.

Kao glavne sastavne dijelove Unienzyme sadrži gljivičnu dijastazu (α-amilazu) i papain, koji djeluju kao dodatni enzimi u odnosu na enzime koji se izlučuju u tijelu.

Gribic dijastaza je probavni stimulans koji sadrži različite enzime. Ugljikohidrati, proteini i masti su esencijalne hranjive tvari koje tijelo ne može apsorbirati a da se prethodno ne podijeli na sitne komponente, a ovaj proces je obezbijeđen radom mnogih enzima. Gljivična dijastaza se preporučuje ako nema takvih enzima, uglavnom sadrži α-amilazu, koja pomaže apsorpciju hrane bogate ugljikohidratima.

Papain druga komponenta Unienzyme tableta je proteolitički enzim biljnog porijekla. Predstavlja se mješavinom enzima koji se dobivaju iz soka nezrelog ploda papaje (Carica Papaya), a ima široku proteolitičku aktivnost, ispoljavajući kisela i alkalna svojstva. Enzim pokazuje maksimalnu aktivnost pri pH vrijednostima od 5 do 8.

Simeticone koristi se kao inhibitor nadimanja. Djeluje smanjujući površinsku napetost mjehurića plina i na taj način uzrokuje njihovo udruživanje. Simetikon smanjuje mučninu, nadimanje i bol uzrokovane povećanim nadimanjem. Takođe ubrzava prolazak gasa kroz creva. Stoga je ova komponenta korisna primjena enzimskih sastojaka lijeka.

Aktivni ugljen Dugo se koristi kao apsorbent plinova i toksina. Hrana bogata ugljikohidratima dovodi do stvaranja plinova u stomaku i crijevima. Aktivni ugljen, koji je uključen u sastav Unienzima, pruža i na taj način olakšava nadimanje i dispepsiju, djelujući u kombinaciji sa enzimima.

Nikotinamid sudjeluje kao koenzim u metabolizmu ugljikohidrata. Manjak ovog spoja obično se javlja kod neuravnotežene prehrane i kod starijih pacijenata s prekomjernim intestinalnim razvojem

mikroflora. Manjak nikotinamida može dovesti do hipohlorhidrije, što utiče na probavu i crevnu apsorpciju; netolerancija na laktozu može se javiti i kao rezultat nikotinamidnog nedostatka, što je jedan od mehanizama na kojem se javlja dijareja prema klasičnoj shemi zbog nedostatka ovog spoja.

Kontraindikacije

- preosjetljivost na jednu od komponenti lijeka

- akutni pankreatitis, pogoršanje hroničnog pankreatitisa

- istodobni unos specifičnih antidota tipa

Kongenitalni nedostatak laktaze, nasledna netolerancija

malapsorpcija fruktoze, glukoze / galaktoze

- pogoršanje peptičkog čira

Interakcije lijekova

Aktivni ugalj, koji je dio Unienzima, smanjuje učinke ipekaka i drugih antiemetika kada se propisuju unutra. Istodobnom primjenom statina može se povećati rizik od razvoja miopatije ili akutne nekroze skeletnih mišića. Ovo može povećati potrebu za insulinom ili hipoglikemijskim agensima.

Potencijalno opasna interakcija s aktivnim ugljenom je upotreba antikonvulziva. Ispitivanje in vitro pokazalo je da kolestipol i kolestiramin mogu smanjiti dostupnost nikotinske kiseline. U vezi s tim, preporučuje se pauza od najmanje 4-6 sati između davanja nikotinske kiseline i smola koja veže žučnu kiselinu.

Posebna uputstva

Aktivni ugalj u sastavu Unienzima može obojati crni izmet, smanjuje apsorpciju mnogih lijekova iz gastrointestinalnog trakta, pa treba izbjegavati istodobni unos drugih lijekova.

Zbog toga upotrebu Unienzima treba proći 2 sata prije ili 1 sat nakon uzimanja drugog lijeka.

Unienzim s MPS sadrži nikotinamid, koji bi se trebao oprezno primjenjivati ​​kod pacijenata s poviješću žutice, bolesti jetre, dijabetesa, gihta i peptičkim čirima. Istodobnom primjenom statina može se povećati rizik od razvoja miopatije ili akutne nekroze skeletnih mišića. Ovo može povećati potrebu za insulinom ili hipoglikemijskim agensima.

Trudnoća i dojenje

Primjenjujte u slučajevima kada namjeravana korist za majku nadmašuje potencijalni rizik za plod ili dijete, s oprezom.

Uticaj na sposobnost upravljanja vozilima ili potencijalno opasnim mašinama

Upute za upotrebu lijeka

Indikacije za upotrebu Unienzima s IPC-om su vrlo široke.

Ovaj lijek se može koristiti za bilo koje funkcionalne poremećaje u probavnom sistemu, kao i za organske lezije:

  1. Ljekari ga prepisuju za simptomatsko liječenje trbuha, nelagode i osjećaja punoće u trbuhu, naduvenosti.
  2. Također, lijek je efikasan kod bolesti jetre i pomaže u smanjenju intoksikacije.
  3. Unienzim je propisan u složenom tretmanu stanja nakon zračenja.
  4. Još jedna indikacija ovog lijeka je priprema pacijenta za instrumentalne preglede, kao što su gastroskopija, ultrazvuk i rendgen abdomena.
  5. Lijek je odličan za liječenje hipoacidnog gastritisa sa nedovoljnom aktivnošću pepsina.
  6. Kao enzimski pripravak, Unienzyme se prirodno koristi u složenom tretmanu nedovoljne enzimatske aktivnosti pankreasa.

Unienzim sa MPS je lijek jednostavan za upotrebu. Za odrasle, kao i djecu staru od sedam godina, doza lijeka je jedna tableta, koja se preporučuje piti puno tekućine. Broj obroka dnevno reguliše sam pacijent, ovisno o potrebi - to može biti jedna tableta nakon doručka, ili tri nakon svakog obroka.

Unatoč gotovo potpuno biljnom sastavu, u uputstvu za upotrebu identificiraju se skupine pacijenata kojima je zabranjeno uzimati Unienzyme. Kontraindikacije su povezane uglavnom s prisustvom vitamina PP u sastavu lijeka ili, drugim riječima, nikotinamida.

Ova supstanca zabranjena je za upotrebu kod pacijenata koji u prošlosti imaju ulcerozne lezije želuca i dvanaesnika. Takođe, lijek se ne koristi kod netolerancije na bilo koju od njegovih komponenti, kao i kod djece mlađe od sedam godina.

Trudnoća nije kontraindikacija za upotrebu ovog lijeka, učestalost upotrebe i potrebu za imenovanjem određuje liječnik.

Sastav lijeka Unienzyme

Zašto se Unienzyme tablete sa MPS koriste u svih ovih grupa pacijenata?

Odgovor postaje očigledan ako razmislite o sastavu ovog lijeka.

Sastav lijeka uključuje nekoliko komponenti.

Glavne komponente medicinskog proizvoda su:

  1. Gljivična dijastaza - enzimi dobijeni iz gljivičnih sojeva. Ova supstanca sadrži dvije osnovne frakcije - alfa-amilazu i beta-amilazu. Te tvari imaju svojstvo dobro razgraditi škrob, a također su sposobne za razgradnju proteina i masti.
  2. Papain je biljni enzim koji nastaje iz soka nezrelog ploda papaje. Ova tvar je po aktivnosti slična prirodnoj komponenti želučanog soka - pepsinu. Efikasno razgrađuje proteine. Za razliku od pepsina, papain ostaje aktivan na svim nivoima kiselosti. Zbog toga ostaje učinkovit čak i kod hipohlorhidrije i ahlorhidrije.
  3. Nikotinamid je supstanca koja ima ulogu koenzima u metabolizmu ugljikohidrata. Njegovo prisustvo je neophodno za normalno funkcionisanje svih ćelija, jer nikotinamid aktivno učestvuje u procesima disanja tkiva. Manjak ove supstance dovodi do smanjenja kiselosti, posebno kod starijih pacijenata što dovodi do pojave dijareje.
  4. Simetikon je supstanca koja sadrži silicijum. Zbog svojih površinski aktivnih svojstava smanjuje površinsku napetost vezikula koji se formiraju u crijevima i na taj način ih uništava. Simetikon se bori sa natezanjem, i smanjuje ozbiljnost boli kod pankreatitisa.
  5. Aktivni ugljen je enterosorbent. Visoka sorpcijska sposobnost ove tvari omogućava joj da poprimi na sebe plinove, toksine i ostale nus-produkte. Neizostavna komponenta lijeka za trovanje i uporabu sumnjive ili teške hrane.

Tako lijek ima sve potrebne tvari za učinkovito poboljšanje probave, pa postaje jasno zašto je propisan u gastroenterologiji.

Neželjene reakcije kod upotrebe Unienzima sa MPS

Budući da Unienzyme s MPS sadrži aktivni ugalj, ovaj lijek može utjecati na brzinu apsorpcije drugih lijekova.

S tim u vezi, potrebno je izdržati vremenski period, otprilike 30 minuta - sat, između uzimanja Unienzima i drugih lijekova.

Nežno se droga koristi zajedno s drogama koje sadrže kofein, jer postoji mogućnost skoka krvnog pritiska.

Među mogućim nuspojavama su:

  • moguće pojave reakcije u obliku alergije na komponente lijeka,
  • potreba za povećanom upotrebom humanog inzulina ili oralnih hipoglikemijskih sredstava (to je zbog prisustva nikotinamida u preparatu, kao i šećerne obloge tablete),
  • osjećaj topline i crvenila udova zbog povećane prokrvljenosti,
  • hipotenzija i aritmije,
  • upotreba lijeka kod pacijenata s poviješću peptičnog čira može dovesti do pogoršanja procesa.

Nisu primijećene nuspojave povezane s komponentama papaina i gljivične dijastaze, što još jednom potvrđuje višu razinu sigurnosti biljnih enzima.

Zbog činjenice da je proizvođač Unienzame A s MPS Indija, cijena lijeka je vrlo povoljna. Uprkos tome, lek ostaje dobre kvalitete. Recenzije kažu da je ovaj lijek popularan i da zaista ima dobar učinak.

Ako Unienzyme usporedite s drugim sličnim lijekovima, tada će, na primjer, analog poput Creazima djelovati brže, no vrijeme njegove primjene bit će ograničeno.

Stručnjak u videu u ovom članku govorit će o lijekovima za pankreatitis.

Upute za upotrebu Unienzima

Lijek Unienzyme odnosi se na kombinaciju enzimskih pripravaka koji sadrže komponente za smanjenje nadimanja. Takođe, komponente lijeka pomažu u potpunosti i efikasno probaviti hranu. Zbog lijeka se nadoknađuje nedostatak aktivnosti ili količina prirodnih probavnih enzima koje proizvodi ljudsko tijelo. To osigurava normalizaciju stolice, uklanjanje zatvor, proliv, nadimanje, podrigivanje, osećaj punoće trbušne šupljine i dispepsija.

Sastav i oblik oslobađanja

Lijek je predstavljen u samo jednom formatu obloženih tableta. Sastav i opis lijeka:

Ovalne tablete sa crnim šećerom

Koncentracija aktivnih tvari, mg / pc.

Simetikon (metilpolisiloksan MPS)

Nikotinamid (vitamin PP)

Karnauba vosak, mikrokristalna celuloza, vosak, laktoza, natrijum benzoat, akacijev prah, drveni ugljen, kalcijev hidrogen fosfat, kalcijev karbonat, želatina, ricinusovo ulje, talk, titan dioksid, magnezijum stearat, saharoza, šelak, karmeloza

Pakovanja od 20 ili 100 kom.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Ovaj lijek je složen biohemijski lijek različitih farmakoloških svojstava. Dijastaza i papain su enzimi koji uklanjaju probavne smetnje, neophodni su za poboljšanje probave hrane. Simetikon ima laksativni učinak, aktivni ugljen veže toksine i uklanja ih iz organizma. Nikotinamid ima regulatorni učinak na probavu.

Puni naziv lijeka je Unienzyme s MPS (metilpolisiloksan - komponenta koja smanjuje nadimanje). Proizvodi ga indijska farmaceutska kompanija UNICHEM Laboratories. Svojstva tableta:

  • proteolitički (varenje proteina),
  • amilolitički (raspad škroba i složenih ugljenih hidrata),
  • lipolitički (raspad lipida)
  • adsorpcija (vezivanje i uklanjanje toksina iz crevnog lumena),
  • laksativ (uklanjanje opstipacije, normalizacija stolice),
  • smanjenje procesa stvaranja gasova.

Gljivična dijastaza i papain djeluju na nivou kiselosti pH = 5. Te tvari počinju djelovati u želucu. Gljivična dijastaza po strukturi i svojstvima potpuno je identična ljudskoj sekreciji pankreasa. Dobiva se iz gljivice Aspergillus oryzae koja se uzgaja na hranljivim medijima. Za razliku od ljudskog pankreatina, gljivična dijastaza uključuje dvije vrste amilaze, što poboljšava njenu sposobnost probave škroba u želucu i crijevima.

Papain u Unienzimu dobija se od plodova biljke papaje. Neophodan je za probavu proteinskih struktura, uključujući i teško probavljivi mliječni kazein. Enzim djeluje u kiselom ili alkalnom okruženju, može se koristiti u hipoacidnim ili hiperacidnim uvjetima. Učinak papaina sličan je ljudskom pepsinu, ali spektar prvog je puno širi.

Simetikon (MPS, metilpolisiloksan) je površinski aktivno sredstvo koje eliminira pjenjenje. Smanjuje napetost gasnih mjehurića u crijevima, povezuje ih u velike mjehuriće i prirodno se pojavljuje ili apsorpcijom aktivnog ugljena. Ovo uklanja nadimanje, ublažava nelagodu od nadutosti. Simetikon se ne apsorbuje u krv, izlučuje se izmetom. U kombinaciji sa enzimima MPS eliminira opekline, grčeve iz debelog crijeva.

Aktivirani ugljen je sorbent koji veže i uklanja toksične materije i gasove iz crevnog lumena. U kombinaciji sa simetikonom i enzimima povećava efikasnost lijeka. Nikotinamid sudjeluje u probavi ugljikohidrata i škroba, služi za normalno funkcioniranje crijevne mikroflore. Iz vitamina PP u tijelu se formiraju tvari koje su fiziološki aktivni oblici koenzimskih tvari koji poboljšavaju metabolizam.

Indikacije za upotrebu Unienzima

Tablete lijeka koriste se za otklanjanje probavnih smetnji i apsorpciju hranjivih sastojaka u gastrointestinalnom traktu. Indikacije za njihovu upotrebu su:

  • dispeptični simptomi izazvani bolestima, prejedanjem, nepoznatom hranom (mučnina, belching, pretrpan stomak, nelagoda u trbuhu),
  • gastritis sa niskom kiselošću želučanog soka i niskom aktivnošću pepsina,
  • hronični pankreatitis, uklonjena gušterača, patologija jetre, oporavak nakon ozračenja i drugi slučajevi nedostatka probavnih enzima pankreasa,
  • nadimanje različitih porijekla, uključujući i nakon operacije,
  • priprema za ultrazvuk, gastroskopiju, radiografiju trbušnih organa.

Doziranje i primjena

Tablete se uzimaju nakon obroka, usta. Moraju se progutati cijele bez žvakanja, bez ugriza ili drobljenja. Tablete pijte sa pola čaše vode, prirodnim voćnim sokom, mlekom, alkalnom mineralnom vodom (Borjomi). Uz probavne patologije, lošu prehranu, prejedanje, odrasli i djeca starija od sedam godina uzimaju jednu tabletu 1-2 puta dnevno tokom nekoliko dana.

Uz složeno liječenje bolesti probavnog trakta lijek se propisuje u kursevima od 2-3 tjedna kako bi se normalizirao proces probave. Dozvoljeni su dugi godišnji tečajevi za uzimanje Unienzima. Kako bi se spriječilo nadimanje, tablete se koriste prije gozbe u trajanju od 1-2 dana. Lijek se uzima slično kao priprema za instrumentalne studije trbušnih organa.

Tokom trudnoće

Rođenje djeteta često je popraćeno probavnim smetnjama na pozadini promjena fiziološkog stanja. Tokom trudnoće pankreasne bolesti i funkcionalni poremećaji jetre i želuca nisu rijetkost. Od prejedanja ili nekvalitetne hrane kod trudnica nastaju belching, žgaravica, nadutost, zatvor, osjećaj prepunog stomaka. Unienzim će vam pomoći u rješavanju tih faktora.

Lijek je odobren za upotrebu tokom trudnoće, ali minimalno u periodu od dva dana. Ako se nakon toga stanje žene ne vrati u normalu, liječenje se otkazuje. Doziranje je jedna tableta 1-2 puta dnevno. Liječnici preporučuju lijek u prvom tromjesečju za uklanjanje nadimanja, a u trećem za pomoć kod konstipacije i izdvajanja. Oprez treba biti oprezan tokom dojenja (dojenje).

Upotreba Unienzima za uklanjanje probavnih smetnji indicirana je djeci starijoj od sedam godina. Ne samo da uklanja probleme prejedanja, dužeg posta ili teškog obroka, već se može koristiti i za liječenje pankreatitisa i hepatitisa. Doziranje za djecu se ne razlikuje od odrasle osobe i iznosi jednu tabletu 1-2 puta na dan nakon obroka u toku 2-3 dana.

Interakcija lijekova

Aktivni ugljen, koji je dio tableta, može smanjiti apsorpciju drugih lijekova iz gastrointestinalnog trakta, pa treba izbjegavati istodobnu primjenu oralnih lijekova s ​​njima. Kada se koriste oralni antidoti, poput Metionina, Unienzyme se pije dva sata prije ili jedan sat poslije. Niacin može povećati potrebu za inzulinom i antidijabetičkim oralnim agensima. Istovremeno, aktivni ugljen smanjuje učinak sredstava za povraćanje.

Nuspojave

Pacijenti koji uzimaju Unienzyme primjećuju njegovu dobru toleranciju. Liječnici također razlikuju uski spektar nuspojava lijeka zbog pažljivo uravnoteženih aktivnih tvari. Negativni efekti uključuju:

  • alergijske reakcije, crvenilo kože lica ili vrata, svrbež, osip,
  • bol u trbuhu, pogoršanje čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu,
  • mučnina, povraćanje,
  • snažno zagrevanje udova,
  • suva koža
  • aritmija,
  • glavobolje.

Predoziranje

Do sada nije poznat niti jedan slučaj namjernog ili slučajnog predoziranja lijekom Unienzyme. Prekoračenje doze nikotinamida može dovesti do bolova u trbuhu, povećane peristaltike, mučnine i povraćanja. Liječenje predoziranjem sastoji se od potporne i simptomatske terapije nakon ispiranja želuca. Ne postoji određeni antidot za lijek.

Uslovi prodaje i skladištenja

Lijek se čuva na suhom mjestu na temperaturi do dvadeset i pet stepeni dvije godine. Lijek se izdaje bez recepta.

Lijekovi s istim terapeutskim učinkom na poboljšanje probave mogu zamijeniti lijek. Tu spadaju:

  • Abomin - tablete koje sadrže teleća teleća janjetina i janjadi mladog doba,
  • Biozim - lijek za poboljšanje enzimske aktivnosti, sadrži bromelain, prah rizoma đumbira i sladića, proteazu, celulazu, papain, amilazu, lipazu,
  • Vestal - probavni enzim na bazi pankreatina,
  • Creon - enzimski pripravak koji normalizira probavu hrane zbog pankreatina,
  • Mezim - tablete koje olakšavaju probavu enzimatskom aktivnošću pankreatina, što odgovara efektu amilaze, lipaze i proteaze,
  • Mikrazim - sadrži mikrogranule sa peletom sa enteričkim pankreatinom,
  • Pancreatinum - tablete i dražeje za kompenzaciju insuficijencije aktivnosti enzima pankreasa,
  • Festal - dražeje na bazi pankreina na enteričkom crevu,
  • Penzital je lipolitičko, amilolitičko, proteolitičko sredstvo u obliku tableta.

Formular za izdavanje i proizvođač

Unienzim je dostupan u obliku jedinstvene dozirane tablete. Puno ime lijeka je Unienzim sa MEA (UNIENZYME c MPS), gdje je MPS skraćenica za komponentu koja smanjuje nadimanje. MPS označava metilpolisiloksan, hemijsko ime jedne od komponenti lijeka. Međutim, često se skraćuje kratica "MPS" u nazivu lijeka, a oni to jednostavno nazivaju Unienzim . Odnosno, Unienzyme i Unienzyme s MPS dvije su mogućnosti za naziv istog lijeka.

Unienzim proizvodi indijska farmaceutska korporacija UNICHEM Laboratories, Ltd., čiji je distributer u Rusiji Transatlantic International CJSC. Tablete imaju šećerni premaz obojen crnom bojom. Oblik tableta je ovalni. Na jednoj strani crne kutije nalazi se bijeli natpis „Unicem“. Tablete su dostupne u pakovanjima od 20 ili 100 komada.

Sledeće tvari i enzimi uključeni su u sastav Unienzima kao aktivnih sastojaka:

  • gljivična dijastaza - 20 mg,
  • papain - 30 mg
  • simeticon (metilpolisiloksan - MPS) - 50 mg,
  • aktivni ugljen - 75 mg,
  • nikotinamid (vitamin PP) - 25 mg.

Sve gore navedene supstance su aktivne jer imaju terapeutske efekte. Dakle, dijastaza i papain su enzimi neophodni za probavu hrane, simetikon ima laksativni učinak, a aktivni ugljen veže otrovne tvari i uklanja ih iz tijela. Nikotinamid ima regulatorni učinak na probavne procese, normalizirajući ih i značajno poboljšavajući.

Sljedeće tvari pripadaju pomoćnim komponentama Unienzima:

  • mikrokristalna celuloza,
  • laktoza
  • akacija prah
  • kalcijum hidrogen fosfat,
  • želatina
  • talk u prahu
  • magnezijum stearat,
  • karmeloza natrijuma
  • šelak
  • saharoze
  • titanijum-dioksid
  • ricinusovo ulje
  • kalcijum karbonat
  • drvenog uglja
  • natrijum-benzoat
  • vosak
  • karnauba vosak.

Među pomoćnim tvarima Unienzima nalazi se laktoza, koju bi trebali imati na umu ljudi koji pate od nedostatka laktaze.

Akcijski i terapeutski efekti

Unienzim je lijek s kombinacijom farmakoloških učinaka koji može ukloniti probavne smetnje uzrokovane različitim razlozima. Unienzim tablete imaju sledeća terapijska dejstva:
1. Proteolitički (efikasna probava proteina).
2. Amilolitički (efikasno razgrađivanje škroba i složenih ugljikohidrata).
3. Lipolitički (efikasna probava masti).
4. Adsorbiranje (veže i uklanja toksične materije iz crevnog lumena).
5. Laksativ (uklanja zatvor i normalizuje stolicu).
6. Smanjivanje procesa stvaranja gasova.

Svi ovi efekti rezultat su aktivnih komponenti lijeka. Unienzimske tablete sadrže dva probavna enzima - gljivičnu dijastazu i papain. Štaviše, maksimalna aktivnost ovih enzima opažena je na pH od 5, a takva kiselost uočava se odmah nakon jela. Zbog toga probavni enzimi papain i dijastaza počinju djelovati već u želucu, a ne samo u crijevu, za razliku od drugih enzimskih pripravaka.

Gljivična dijastaza nije potpuna kopija izlučevine gušterače. Ova dijastaza (amilaza) dobiva se iz gljivica Aspergillus oryzae, koje se uzgajaju na hranljivim medijima. Za razliku od enzima pankreasa (ljudskog), gljivična dijastaza sadrži dvije vrste amilaze. To daje dijastazi izraženu sposobnost probave škroba.

Gljivična dijastaza može razgraditi škrob u želucu i crevima. Osim toga, sposobna je cijepati i probaviti široku paletu škroba, za razliku od prirodne humane pankreasne amilaze. Taj se učinak Unienzima - odlične probave ugljikohidratnih namirnica bogatih škrobom (na primjer, krumpir i proizvodi od brašna) - naziva amilolitik.

Papain je supstanca koja se dobija iz plodova biljke papaje. Ovaj enzim pomaže u probavi proteinskih struktura, uključujući iz broja teško probavljivih, na primjer, kazeinovog mlijeka. Štoviše, papain djeluje u kiselom i alkalnom okruženju, stoga djeluje i u želucu i u crijevima. Zbog toga se ovaj enzim može koristiti i u hiperkiselim i u hipoksičnim stanjima. Enzimsko djelovanje papaina slično je ljudskom pepsinu. Međutim, pepsin nije u stanju da djeluje u alkalnom okruženju pa je spektar djelovanja papaina mnogo širi.

Simetikon, ili metilpolisiloksan (MPS), je površinski aktivna tvar koja eliminira pjenjenje. Smanjenjem napetosti mjehurića plinova u crijevima oni se spajaju u relativno velike mjehuriće, koji se prirodno vade ili sortiraju aktivnim ugljenom koji se nalazi u Unienzimu. Zbog ovog djelovanja simetikona u Unienzimu, eliminira se trbušna distanca i nelagoda uzrokovana nadimanjem.

Simetikon se ne apsorbuje u krv iz creva - ova supstanca izlučuje se iz tela nepromenjeno zajedno sa izmetom. U kombinaciji sa probavnim enzimima, simetikon ublažava simptome povećanog stvaranja gasova, ublažava nadimanje i belching. Zahvaljujući kombiniranom djelovanju simetikonskih i probavnih enzima, Unienzyme preparat se može koristiti za liječenje različitih bolesti koje su praćene nadimanjem, lučenjem zraka, probavnom insuficijencijom ili grčevima debelog crijeva.

Aktivirani ugljen u sastavu Unienzima osigurava sorbiranje, vezanje i uklanjanje raznih toksičnih supstanci iz crevnog lumena. Ugljen učinkovito sortira ne samo toksine, nego i plinove, ublažavajući simptome nadutosti. Aktivirani ugljen u kombinaciji sa simetikonskim i probavnim enzimima u Unienzimu značajno povećava ukupnu efikasnost leka.

Nikotinamid (ili vitamin PP) odnosi se na vitamine grupe B. Nikotinamid sudjeluje u probavi ugljikohidrata, uključujući škrob. Uz to, ova supstanca neophodna je komponenta za normalno funkcioniranje crevne mikroflore. Također, iz nikotinamida u ljudskom tijelu nastaju dvije vrlo važne tvari - nikotinamid adenin dinukleotid (NAD) i nikotinamid adenin dinukleotid fosfat (NADP), koji sudjeluju u gotovo svim biohemijskim reakcijama. NAD i NADP su posebni fiziološki aktivni oblici tvari koji djeluju kao koenzimi mnogih enzima koji kataliziraju tijek biohemijskih transformacija tijekom metaboličkih procesa.

Unienzim (tablete) - upute za upotrebu

Budući da Unienzyme sadrži strogo dozirane komponente, uzima se prema određenoj šemi. Nema potrebe za preciznim izračunavanjem pojedinačne doze prema aktivnosti enzima koji su uključeni u sastav ili ovisno o vrsti patologije. Za bilo koje probavne smetnje uzrokovane bolestima ili prejedanjem i neuobičajenom hranom, odrasli i djeca starija od 7 godina uzimaju Unienzyme 1 tabletu 1 do 2 puta dnevno.

Trajanje liječenja određuje se težinom stanja. Na primjer, u složenom liječenju različitih bolesti probavnog sustava Unienzyme se uzima u obrocima od 2 do 3 tjedna kako bi se normalizirao proces probave hrane. Generalno, uz nedostatak probavnih enzima, lijekovi iz Unienzyme grupe uzimaju se dugo - često i godinama. No za otklanjanje posljedica banalnog prejedanja dovoljno je uzimati Unienzyme nekoliko dana, tako da se proces probave u potpunosti normalizira, a sve pojedeno dobro apsorbira.

Preventivno, kako bi se spriječio nadimanje, uzima se Unienzyme neposredno prije nadolazeće gozbe na jedan do dva dana. Dovoljno je i tijekom dana uzimati lijek kao pripremu za instrumentalne studije trbušnih organa (ultrazvuk, gastroskopija, radiografija).

Ako se osjećate gore na pozadini upotrebe Unienzima ili kada se pojave nuspojave, morate prestati uzimati tablete i obratiti se liječniku. Prisustvo aktivnog uglja u preparatu može crnoj boji dati izmet.

Pacijenti koji su u prošlosti patili od peptičnog čira na želucu ili dvanaestopalačnom crijevu, a u današnje vrijeme imaju dijabetes, giht ili zatajenje jetre, trebaju biti oprezni prilikom upotrebe lijeka, pažljivo prateći zdravstveno stanje.

Trudnoća

Trudnice često imaju probavne smetnje zbog promjene fiziološkog stanja. Osim toga, tokom trudnoće često se manifestiraju različite bolesti ili funkcionalni poremećaji jetre, želuca ili gušterače. Također su trudnice osjetljive na bilo kakve promjene u prehrani, prejedanju ili kvaliteti hrane. Zbog ovih faktora, nadimanje, nadimanje, zatvor, osjećaj punoće, belching i žgaravica su kod trudnica prilično često.

Svi ovi probavni poremećaji, kao i njihovi bolni simptomi, savršeno uklanjaju Unienzyme. Ovaj lijek se može koristiti tokom trudnoće, kao i bilo koji drugi enzimski pripravak. Međutim, u trudnica treba liječenje svesti na najmanju moguću mjeru. Na primjer, ako se nakon dva dana korištenja tableta stanje žene vrati u normalu, lijek treba prekinuti. Dakle, lijek možete uzimati za periodično uklanjanje simptoma dispepsije, tokom cijelog gestacijskog razdoblja. Doziranje Unienzima za trudnice potpuno je isto kao i za sve odrasle - 1 tableta 1 do 2 puta dnevno nakon obroka.

Posebno dobro, Unienzyme ublažava nadimanje u početnim mjesecima trudnoće, a također eliminira zatvor i belching u kasnijim fazama. Upute za uporabu, koje proizvođač stavlja u svako pakiranje s Unienzymeom, upućuju na to da se lijek treba primjenjivati ​​s oprezom u trudnica. Ova fraza znači da puna klinička ispitivanja lijeka na trudnicama nisu provedena iz očiglednih razloga etičke prirode. I bez rezultata takvih studija nijedan proizvođač nema pravo napisati da je lijek odobren za upotrebu od strane trudnica.Međutim, kada u ograničenim kliničkim ispitivanjima koja su uključivala zdrave volontere (u ovom slučaju trudnice) nije bilo negativnog utjecaja lijeka na stanje fetusa i trudnice, to znači da upute omogućuju pisanje o mogućnosti pažljive uporabe lijeka.

Unienzim za djecu (upute za upotrebu)

Za razne probavne smetnje u djece starije od 7 godina možete koristiti Unienzyme. Lijek savršeno uklanja nadimanje, podrigivanje, nelagodu u trbuhu i poremećaje stolice. Štoviše, Unienzyme se može koristiti kod djece i za liječenje funkcionalnog stanja (na primjer, kod prejedanja), kao i za liječenje ozbiljnih bolesti probavnog trakta (na primjer, pankreatitisa ili hepatitisa).

Najčešće djeca dobiju neugodne simptome probavnih smetnji nakon što pojedu veliku količinu ne baš zdrave hrane u praznične dane, rođendane prijatelja itd. Uz to, probavni poremećaji kod djece često se pojave kada dijete čvrsto jede nakon višesatne apstinencije od prehrane (na primjer, na putu, itd.). Unienzim savršeno eliminira ove funkcionalne probavne smetnje i oslobađa dijete od neugodnih simptoma, kao što su napuhanost, belching, punoća itd.

Djeca starija od 7 godina koja uzimaju simptome probavnih smetnji uzimaju Unienzyme na isti način kao i odrasli - jedna tableta 1 do 2 puta dnevno, odmah nakon obroka.

Nuspojave

Budući da Unienzim sadrži nekoliko komponenti, čija je količina pažljivo izbalansirana, obično se dobro podnosi u većini slučajeva. Raspon nuspojava lijeka je vrlo uzak. Dakle, nuspojave Unienzima uključuju alergijske reakcije, kao i crvenilo kože, najčešće lica ili vrata.

Visoke doze Unienzima mogu izazvati jače crvenilo kože, svrbež i bol u trbuhu, kao i pogoršanje čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. Također, prilikom uzimanja lijeka u velikim dozama, moguće je razviti kao nuspojave mučninu, povraćanje, osjećaj ekstremne vrućine u krajnicima, suhu kožu, aritmiju i glavobolju.

Lijek Unienzyme na domaćem farmaceutskom tržištu nema sinonime, potrošačima su dostupni samo analozi. To znači da ne postoje drugi lijekovi (sinonimi) koji sadrže potpuno iste enzime kao i Unienzyme. Analozi lijeka uključuju lijekove koji u sebi sadrže i enzime kao aktivne komponente i imaju sličan spektar djelovanja s Unienzimom.

Slijedeći enzimski lijekovi pripadaju unienzimskim analogima:

  • Abomin - tablete i standardni prah,
  • Abomin - dječje tablete u dozi od 10 000 IU,
  • Biozim - tablete
  • Biofestal - dragee,
  • Vestal - tablete,
  • Gastenorm forte i Gastenorm forte 10 000 - tablete,
  • Creon 10.000, Creon 25.000 i Creon 40.000 - kapsule,
  • Mezim 20 000 - tablete,
  • Mezim forte i Mezim forte 10 000 - tablete,
  • Mikrasim - kapsule,
  • Nygedase - tablete,
  • Normoenzyme i Normoenzyme forte tablete,
  • Oraza - granule za suspenziju za oralnu upotrebu,
  • Panzikam - tablete,
  • Panzim Forte - tablete,
  • Panzinorm 10 000 i Panzinorm forte 20 000 - tablete,
  • Pankreasim - tablete
  • Pankreatinum - tablete i standardni prah,
  • Pancreatin forte - tablete,
  • Pancreatin-LekT - tablete,
  • Pankrenorm - tablete,
  • Pancreoflat - tablete,
  • Pancitrat - kapsule,
  • Penzital - tablete,
  • Pepsin K - tablete,
  • Pepphiz - šumeće tablete,
  • Uni-Festal - tablete,
  • Ferestal - tablete,
  • Festal - dragee,
  • Enzistal i Enzistal-P - tablete,
  • Enterosan - kapsule,
  • Hermital - kapsule,
  • Pangrol 10.000 i Pangrol 25.000 su kapsule.

Unienzim (sa MEA) - recenzije

Gotovo sve recenzije o lijeku Unienzyme su pozitivne. Na raznim forumima i specijalizovanim platformama za pregled nije postojala niti jedna izjava o lijeku koja bi bila negativna i sadržavala negativnu procjenu. Odnosno, svi ljudi koji su ostavili povratne informacije nakon upotrebe lijeka bili su zadovoljni njime. Neki su pacijenti s njihovog stanovišta otkrili nedostatke, a drugi dio ljudi nije ni pronašao pojedinačne nedostatke u lijeku. Međutim, čak i neki nedostaci, prema nekim ljudima, ne bi mogli utjecati na ukupnu pozitivnu procjenu Unienzima.

Prema tome, prema većini ljudi koji koriste Unienzim, to je alat 3 u 1, jer sadrži adsorbense, probavne enzime i komponentu protiv nadimanja. Iz tog razloga, mnogi ga smatraju univerzalnim lijekom koji kombinuje prednosti tri efikasna i potrebna lijeka - aktivnog ugljena, Festal ili Mezim i Espumisan (simetikon je aktivna supstanca ovog lijeka protiv kolika i nadutosti). Zato ljudi vjeruju da je jedan Unienzim dovoljan da zamijeni sva tri gore navedena lijeka.

Prema recenzijama pacijenata, Unienzyme je odličan, sveobuhvatan i dobro uravnotežen lijek koji može zamijeniti nekoliko lijekova potrebnih za uklanjanje "stomačne oluje". Međutim, neki primjećuju da kod teškog prejedanja, jedna tableta Unienzima nije dovoljna za uklanjanje problema s probavom. U ovoj situaciji pacijenti povećavaju dozu i uzimaju 2 do 3 tablete. Takva povećana doza savršeno eliminira učinke viška u hrani, posebno ako je jela hrana masna, visoko kalorična i teška.

Negativne kritike

Već duže vrijeme imam problema sa probavom! Naravno, trudim se pridržavati se dijeta, pratiti stanje gastrointestinalnog trakta, ali u našem ožalošćenom modernom svijetu nije uvijek moguće jesti zdravu hranu, a ponekad čak ni jesti na vrijeme, na kraju je nemoguće zaboraviti na probleme i potrebno je imati lijekovi koji mogu brzo ublažiti stanje.

Na jednom sastanku s gastroenterologom propisali su mi Unienzyme tablete sa MPS kao teška artiljerija. I.e. trebalo ih je napiti kad prejedete, pojedete nešto teško ili sve stomačne tegobe odmah napadnu.

Prilika da se isproba čudesno sredstvo brzo se predstavila! U nadi da će teškoća u stomacima i kolike u crevima proći, pio sam ovu tabletu, ali nažalost, nisam osjetio ni malo olakšanje. Uopšte ništa.

Pokušao sam to opet u blažem slučaju i opet bez rezultata! Ili to u principu nije moj lijek, ili je to za vrlo manje slučajeve i za zdrave ljude koji su jednostavno pojeli.

Općenito, ostaci leže u kabinetu lijekova.

Za sebe sam našao efikasnije lijekove!

Lijek koji brzo i sigurno ublažava bol i nadimanje -

Sredstva koja mi pomažu u održavanju probavnog trakta u dobrom stanju:

Prednosti:

Nedostaci:

Pila od nadutosti, pomaže loše, možda je bilo potrebno povećati dozu, ali bojim se, piše u uputama 1-2 tab. dnevno. Espumezan pomaže boljem. A kada je prejedanje i nelagoda u stomaku bolji festival.

Neutralni pregledi

Imam malo drugačiju ambalažu.

Dali su ga kao poklon prilikom kupovine nekakvog lijeka. Ljekarnik ga je tako reklamirao.

Zbog bola u stomaku, mučnina, na primjer, ne pomaže mi. Isprobala sam jednu i 2 tablete odjednom. Ništa. Kako vas boli želudac, to boli. Čak ni težina ne prestaje.

Ne znam ni koji su razlozi. Uporedite fotografije.

I sastav i proizvođač su isti. Tablete su iste boje i oblika.

Ali dobro pomažu i kod naduvavanja. Umesto espumisan.

Stoga ne znam zašto, ali on ne djeluje puno na mene.

Osoba sa invaliditetom u invalidskim kolicima, starija od trideset godina - povreda kičme: oslabljena funkcija zdjeličnih organa. Pumpanje, pankreatitis, pregradnja. Vrlo dobar lijek za ove probleme, glavna stvar je ne pretjerati, mogući su zatvor.

Odlazak gastroenterolozima moj je trenutni prisilni hobi. Pa, što možete učiniti - bolovi u trbuhu, plin i nestabilna stolica ... Dok pregledi liječnika ne daju željeni rezultat. Ali „voda izoštrava kamen“, pa uz upornost vrijednu bolje uporabe, periodično pokušavam da još uvijek pronađem uzrok crijevne nelagode i konačno se oporavim!

S rezultatima prolaska barija, koji su pokazali super ubrzanu pokretljivost tankog crijeva, i hrpom drugih testova, došao sam do gastroenterologa, koji me je „vodio“ od samog početka bolesti. Doktor je prilično inteligentan, neke sastanke su mi neko vrijeme pomogle, dok druge uopće nisu dale nikakav učinak. Da, ja sam tvrd orah, jednostavno se dogodilo.

Ipak, odlučila je na još jedan pokušaj i došla je kod nje na još jedan sastanak. Kao rezultat toga, odlučeno je na meni isprobati još par lekova, i to: unienzim, enterol i pentasu, a nakon probiotika - spazmolak. Na moje prigovore da sam već uzeo enterol, a nije pomogao, rečeno je da moram da pokušam opet, ali u kombinaciji sa drugim lijekovima sa liste.

Dakle, Unienzyme s IPU-om.

Proizvođač Unicem Laboratories Ltd., Indija

Cijena - 43,3 UAH. U pakovanju - 2 blistera, svaki - 10 slatkih ovalnih tableta tamno smeđe boje.

UNIENZIM® sa MPS - svestrani lijek koji uklanja dispepsiju različitih etiologija, koristi se u slučaju kršenja apsorpcije hranjivih sastojaka u probavnom traktu. Lijek je neophodan za liječenje i sprečavanje nadimanja, uključujući i u postoperativnom periodu. UNIENZIM® sa MPS je takođe efikasno sredstvo za pripremu pacijenta za ultrazvučni pregled trbušnih organa. Lijek se koristi kao terapeutski i profilaktički lijek za lečenje i mučninu zbog neuobičajene hrane ili prejedanja, kao i kod osjećaja punoće stomaka.

UNIENZIM® sa MPS ima izraženu kliničku efikasnost i lek je izbora za lečenje pacijenata koji imaju nadutost, jaku dispepsiju i nelagodu u trbuhu. Lijek omogućava poboljšanje procesa probave i apsorpcije, normalizaciju stolice, a također smanjuje manifestaciju nadutosti.

Potpuno službeno uputstvo za Unienzyme sa IPU-om:

Kako je cijena pentata (lijeka koji se koristi kod upalnih bolesti crijeva, poput Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa) nehumana, blago rečeno, dok sam tražila gdje da je kupim jeftinije, odlučila sam započeti liječenje unienzimom i enterolom. Pentasu (mesalazin) počeo se uzimati paralelno nešto kasnije - otprilike nedelju dana kasnije.

Nisam baš računao na enterol („plivali smo - znamo“), ali imao sam neke nade u Unienzyme. Ipak, kombinacija aktivnih sastojaka je prekrasna: biljni enzimi (papain i gljivična dijastaza) koji potiču probavu hrane, simetikon (glavna komponenta poznatog lijeka Espumisan), čiji je cilj uklanjanje nadimanja i nadimanja, aktivni ugalj (enterosorbent), nikotinamid - jedan od vitamina B skupine , što bi trebalo poboljšati pokretljivost debelog creva i pomoći obnavljanju normalne crevne mikroflore.

Unatoč činjenici da su recenzije o lijeku Unienzyme s MPS-om uglavnom dobre, u mom slučaju, nažalost, nisam osjetio nikakve promjene na bolje kada sam uzimao ovaj lijek. Ni bol u trbuhu nije prolazila, niti se probava poboljšala.

Mislim da će za one koji imaju manje probleme sa gastrointestinalnim traktom, a koji su posljedica neuravnotežene prehrane ili drugih provocirajućih faktora, Unienzyme s MPS pomoći u rješavanju dispepsije, podrigivanja, nadimanja i drugih nelagoda. Ali za "hronike" sa neodređenom dijagnozom, kao što sam ja, unienzim može biti beskoristan.

Nije gore bilo - i to je dobro! Iako je ... Jedna od komponenti unienzima je aktivni ugljen. Kod upalnih bolesti creva njegova upotreba je nepoželjna. Štaviše, pročitao sam da:

Preparati s aktivnim ugljenom mogu biti traumatični za sluznicu probavnog trakta, stoga se njihova upotreba ne preporučuje kod eroznih i ulceroznih lezija gastrointestinalnog trakta, hemoroidalnih krvarenja.

Za radoznale: pa šta je MEA? MPS je simeticon (metilpolisiloksan - MPS). Odnosno, Unienzim sa MPS je Unienzim sa simetikonom.

Što se tiče preporuka. Lijek je OTC, možete ga kupiti u bilo kojoj (dobro, gotovo bilo kojoj) ljekarni. Ako su simptomi probavnih tegoba uzrokovani prejedanjem ili manjom neispravnošću probavnog sustava, tada se Unienzyme s MPS-om najvjerojatnije može nositi s bolešću. Čini se da su ozbiljni problemi previše teški za ovaj alat. Ali napominjem kako još uvijek nisam liječnik, već samo test pacijent

Zdravlje. Hvala što ste svratili!

Lijek „Unienzym“, koji stalno koristim, jer patim od hroničnog gastritisa. Spasio me više puta, to mi liči na Mezima, ali meni više odgovara i košta manje. Uglavnom ga koristim za prejedanje (imam nisku kiselost), tako da česta upotreba nije preporučljiva, generalno, naravno, bolje je konsultirati doktora.

Pozitivne povratne informacije

Dobar lijek. Općenito, svi su normalni, bilo da je Creon, Unienzyme, Mezim još gori, da ga treba pojesti puno da bi se osjećao pravi učinak. I tako gura hranu, tada je sve onako.

Unienzim mi je pomogao da ublažim bol i mučninu u napadu pankreatitisa. Odličan lek.

Unienzim je odličan lijek (mesim zamjena). Digestivni enzim.

Ne košta puno. Oko 80 rubalja. Uzimajte 1 ili 2 puta po jednu tabletu dnevno nakon obroka. Poboljšava probavu .. Ublažava jačinu u stomaku, uklanja nadimanje, nelagodu uzrokovanu nadimanjem. Prihvata se za hronični pankreatitis. Ili nakon prejedanja. Kutija sadrži 2 pakovanja od 10 komada. Sama tableta su crno ovalnog oblika s natpisom Unichem.

Aktivne supstance: gljivična dijastaza (1: 800) - 20 mg, papain (6000 IU / mg) - 30 mg, simetikon - 50 mg, aktivni ugalj - 75 mg, nikotinamid - 25 mg.
Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, laktoza, akacijeva guma, natrijum benzoat, želatina, koloidni silicijum dioksid, talk, magnezijum stearat, natrijum karmeloza.
Tablete od školjaka: ricinusovo ulje, šelak, kalcijum karbonat, ugljen, koloidni silicijum dioksid, saharoza, akacijeva guma, želatina, natrijum-benzoat, talk, karnauba vosak, pčelinji vosak.
Proizvođač Indije

Zaista poštujem ovaj lijek. pored upotrebe u klasične svrhe. To mi je dobro došlo nakon uklanjanja stomaka (onco) od moje rodbine. Nagli bol u trbuhu nakon jela, odmah ju je spasio od ovog užasa.I pomogao joj je gušterača i bol je nestala gotovo odmah.

S godinama gotovo svi moraju uzimati enzime, posebno ako postoje poremećaji u gastrointestinalnom traktu i u gušterači. Smanjio sam kiselost želučanog soka, hroničnog gastroduodenitisa, a samim tim i slabu probavu hrane. Često uzimam enzime, „Unienzim sa MPS“ mi je najdraži jer sadrži i aktivni ugalj, koji uklanja toksine, a nikoinamid normalizuje gastrointestinalnu pokretljivost. Odličan jeftin lijek.

Prednosti: Dobar sastav, poboljšava probavu, uklanja mučninu i težinu u stomaku

Nedostaci:ne svugde gde se može kupiti

Teško je moju hranu nazvati stopostotno tačnom. Na poslu postoje vječne grickalice sa suhom bocom, čaj sa pecivima i slatkišima, te večere u blagovaonici. Kuhaju normalno, ali to definitivno nije majka kuhana hrana kod kuće. Za svaki slučaj, uvijek nosim tablete Unienzyme sa sobom. Ako osjetim da mi tijelo nije ugodno, boli, počinje da mi se uvija trbuh i postaje mučnina, uzimam to odmah. Tableta djeluje brzo, negdje u roku od 20-30 minuta. Za mene su samo spasitelj života, prihvaćam ih za skoro sve probavne tegobe.Jedna tableta sadrži enzime za brzo razgradnju i probavu hrane, te aktivni ugalj i simetikon iz nadimanja. Odličan kombinirani lijek, gdje se sve nalazi u jednoj tableti.

Nedostaci:nije pronađen

Prije toga, svako naše turističko putovanje bilo je popraćeno mojom dugom prilagodbom. Njezin suprug je imao sreće: nije imao probavnih problema. Prvih tjedan dana prilagođavala sam se novoj vodi, hrani: bilo je bolova u trbuhu, zatim nadimanja, zatim proljeva, itd. Prva sedmica odmora bila je uvijek niz odvod. Kad sam podmitio lijekove na putu, ljekarnik me savjetovao Unienzyme s MPS-om. Koristila sam čitav ostatak 14 dana, 1 tabletu 2 puta dnevno nakon obroka. Lijek se sastoji od komponenti poput aktivnog ugljena, nikotinamida, simeticona, papaina i gljivične dijastaze. Crne tablete s bijelim natpisom naziva proizvođača sadrže uglavnom enzime za poboljšanje probave hrane. Moje poboljšanje uslijedilo je krajem prvog dana: bilo je mnogo manje gasa, proljev je otišao, a u stomaku sam osjećao utjehu. Sve je bilo stolica svakodnevno i normalno. Lijek je efikasan, jeftin, u mom slučaju jednostavno neophodan. Sada uvek vodim sa sobom na putovanja, čak i ako idemo na kratko vreme.

Nedostaci:nije pronađen

Često imam problema s probavom nakon odmora. Obilna gozba prati bilo koja od naših putovanja s odmora, ali jela nisu uvijek zdrava i ne možete se ograničiti. Tada morate platiti za sve to. Tako da je unienzim u takvim slučajevima vrlo koristan. Ako se planiraju bilo kakve promjene u ishrani, on je uvijek spreman. Ako se meni potpuno promijeni, popijem 2 tabuta. dnevno, ako samo idem u posjetu ili u kafić, pijem prije vremena 1 tabletu. Moj raspoloženi želudac uvijek reagira s zahvalnošću na pomoći unienzima. Na jednom od putovanja ova droga i moj prijatelj pomagali su kod teškog trovanja. Od tada je uvek drži kod sebe.

Prednosti:

djelotvoran, nije skupo, dušo

Nedostaci:

Veoma dobar lek. Nakon njega, samo je u wc-u sjedio nekoliko puta. Ali postavlja me na noge)) Čim se osjećam loše, potržim u ljekarnu po njega. Tableta je toliko glatka i slatka da je lijepo čak i piti

Prednosti:

Nedostaci:

Za neke želim otvoriti tajnu.
Kakav nezaobilazni pripravak za stomačni unienzim, po mom mišljenju, trebao bi biti u svakoj ljekarni.
U čemu je njegova korist - sadrži enzime koji pomažu poboljšanju probave i boljoj apsorpciji proteina, masti i ugljikohidrata. Takođe u sastavu se nalazi simetikon (aktivna supstanca Espumisan-a) koji olakšava uklanjanje gasova iz creva, smanjuje nadimanje, mučninu i bolove u stomaku. I aktivni ugljen, koji apsorbuje sve toksine u crevima. Vitamin PP - reguliše varenje. Ovaj lijek me štedi vrlo često. Savjetujem svima.
Budite zdravi!

Prednosti:

Nedostaci:

Lijek koji se uvijek bori. Prije toga postojali su problemi sa želucem, općenito nakon svakog obroka morali ste piti lijek, pili uobičajeni Mezim, koji, nažalost, najčešće uopće nije pomogao. Nakon sljedeće posjete gastroenterologu, sve se ugasilo jer je preporučio da se pije ne Mezim, već Unienzyme, jer je više pogodan za osobe s ovom vrstom bolesti. U ovom trenutku se izliječilo od svega što je bilo moguće, ali svaki put nakon praznika, uopšte se pojavi težina, kao i većina ljudi nakon teške hrane. Dakle, upravo ovaj lijek pomaže. Mislim da cijena nikome neće smetati, sve je nadohvat ruke.

Zadovoljan lijekom, malo nuspojava, preporučujem kod gastrointestinalnih problema

Super lijek odmah ublažava za 20 minuta nadimanje u crijevima i sve neugodne simptome koji su s tim povezani! Preporučujem samo njegove analoge to nije to!

vrlo dobar za dijareju

Unienzim sam stekao u nadi da ću se osloboditi jačine i nadimanja u stomaku. Pakovanje košta samo 72 rubalja. Proizvodnja - Indija. Pio sam svaki dan nedelju dana i od prvog dana je lek počeo da deluje. Ujutro nije bilo ozbiljnosti (iako sam noću čvrsto jeo, a zatim uzeo tabletu Unienzyme), nije bilo žgaravice i oteklina, kao obično. Lijek se izdaje bez recepta, ali ipak vrijedi konzultirati liječnika. Ali Unienzyme nije panaceja od prejedanja i stvaranja plina, ne zloupotrebljavajte proizvode, posebno noću.

Priča počinje s približavanjem sezone na plaži i trebalo mi je hitno da uklonim stomak. I sama sam mršava, ali stomak je stalno prisutan. Zašto tako? Većinom su to plinovi u crijevima, pa to mogu biti hormonski poremećaji, neuhranjenost, sjedeći način života. Dakle, u mom slučaju, ispupčeni želudac vjerovatno je nastao zbog plina, jer je odmah nakon uzimanja Unienzima I prestao da lupa u stomaku, stomak je postepeno počeo da odlazi.

  • Gljivična dijastaza (enzim je potreban za varenje hrane)
  • Papain (supstanca izlučena iz papaje potrebna je i za probavu proteina)
  • Simetikon (površinski aktivno sredstvo koje eliminira nadimanje)
  • Aktivni ugljen (adsorbent)
  • Vitamin PP (vitamin koji normalizuje crevnu floru)

Uzimam ga jednom dnevno nakon jela, ali ako imate ozbiljne gastrointestinalne bolesti, tada proizvođači tableta preporučuju uzimanje Unienzima 2 puta dnevno.

Tableta je crna s natpisom UNICHEM, jer zbog mirisa miriše na gljivičnu dijastazu

Kupio sam na sajtu

Link ga košta nešto više od 100 rubalja

Utisci: Svidjelo mi se

Pogledajte video: unienzyme tablets review in hindi. यनएजइम टबलट. वजन कम कर सरफ 6 र रजन खरच. (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar