Lijek Arthromax: upute za upotrebu

Arthromax je dostupan u obliku kapsula (10 kapsula po blisteru, u kartonskoj kutiji 1, 3, 6 ili 9 blistera).

Sastav od 1 kapsule uključuje:

  • aktivna supstanca: glukozamin hidrohlorid - 600 mg, askorbinska kiselina - 25,2 mg,
  • pomoćne komponente: glicerol begenat, laktoza, modifikovani škrob, kukuruzni škrob.

Farmakološka svojstva

Glukozamin hidroklorid se odnosi na aminosaharide glukozamina i jedna je od fizioloških komponenti tijela. To je supstrat za proizvodnju hijaluronske kiseline u sinovijalnoj tekućini, kao i sintezu proteoglikana sadržanih u zglobnom hrskavicu. Lijek eliminira endogeni nedostatak glukozamina i ima hondroprotektivni učinak, stimulirajući proizvodnju hijaluronske kiseline i proteoglikana u sinovijalnoj tekućini. Arthromax takođe poboljšava propusnost zglobne kapsule i enzimske procese u stanicama zglobne hrskavice i sinovijalne membrane.

Farmakodinamika

Protuupalni učinak aktivne komponente Arthromaxa nastaje usled inhibicije sinteze superoksidnih radikala makrofazima, kao i inhibicije procesa povezanih sa aktivnošću lizosomalnih enzima. Lijek osigurava fiksaciju sumpora tijekom proizvodnje hondroitinsulporne kiseline, doprinoseći normalnom nakupljanju kalcija u koštanom tkivu. Arthromax usporava razvoj degenerativnih procesa, smanjuje jačinu bolova u zglobovima i pomaže obnavljanju njihove funkcije. Takođe inhibira moguće metaboličko oštećenje hrskavice uzrokovano izlaganjem nesteroidnim protuupalnim lijekovima (NSAID) i glukokortikosteroidima. Za razliku od prvog, glukozamin hidroklorid ne usporava proizvodnju prostaglandina i ne utječe na funkcioniranje respiratornog, kardiovaskularnog, centralnog i autonomnog živčanog sustava.

Askorbinska kiselina (vitamin C) povećava terapijsku efikasnost lijeka, aktivirajući sintezu kolagena.

Farmakokinetika

Nakon oralne primjene glukozamina, hidroklorid se brzo i gotovo u potpunosti apsorbuje (stepen apsorpcije je oko 90%). Bioraspoloživost dostiže 25-26%. Nakon raspodjele u tkivima određuje se maksimalna koncentracija aktivne tvari u bubrezima, jetri i hrskavici.

Važnu ulogu u metabolizmu lijeka igra učinak prvog prolaska primijećen u jetri. U ovom se organu metabolizira oko 70% prihvaćene doze Arthromaxa. U tijelu se njegova aktivna komponenta podvrgava uništavanju stvaranjem ugljičnog dioksida, vode i uree. Otprilike 30% uzete doze je uporno u vezivnom tkivu duži vremenski period. Poluvrijeme života je oko 70 sati. Oko 30-40% primijenjene doze izlučuje se putem bubrega, a oko 2% kroz crijeva.

Indikacije za upotrebu

  • bolesti kralježnice i zglobova degenerativno-distrofične prirode: spondilartroza, osteohondroza, osteoartroza različite lokalizacije (uključujući artrozu zgloba kuka i koljena),
  • rekonvalescencija nakon preloma kostiju,
  • hondromalacija, hondropatija i osteopatija.

Uputa za upotrebu Arthromax: metoda i doziranje

Odraslim i djecom starijom od 14 godina preporučuje se upotreba lijeka u dozi od 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno, ispiranu čašom vode 30-40 minuta prije jela. Minimalno trajanje tretmana je 1,5 mjeseci. Maksimalni terapeutski efekat postiže se kada uzimate Artromax tokom 2-3 meseca. Razvija se sporo, ali traje dugo vremena nakon prekida lijeka.

Ako je potrebno, dopušteno je smanjiti dnevnu dozu Arthromaxa na 1-2 kapsule. Trajanje tijeka liječenja i maksimalnu dnevnu dozu određuje liječnik za svaki slučaj, ovisno o jačini bola, stadijumu bolesti i postignutom terapijskom učinku. Drugi kurs liječenja može se provesti s razmakom od 2 mjeseca nakon prekida lijeka.

Posebna uputstva

Prema uputama, Artromax treba primjenjivati ​​s oprezom kod pacijenata sklonih trombozi. U bolesnika sa istodobnim dijabetes melitusom preporučuje se redovno praćenje nivoa glukoze u plazmi.

Tokom terapije treba umanjiti unos tečnosti i ugljenih hidrata. Kombinacija lijeka s alkoholom je kontraindicirana. Askorbinska kiselina može promijeniti rezultate laboratorijskih ispitivanja (koncentracije transaminaza, bilirubina, glukoze).

Interakcija lijekova

Kombinacijom Artromaxa s tetraciklinima povećava stupanj apsorpcije potonjeg u probavnom traktu, a s kloramfenikolom i penicilinima smanjuje ga. Lijek pojačava djelovanje hondroitina i drugih hondroprotektora. Uz istodobnu primjenu lijekova protiv bolova, glukokortikosteroida, NSAID-a, potreba za njima može se smanjiti. Učinkovitost liječenja Arthromaxom povećava se dijetom koja uključuje upotrebu soli cinka, mangana, selena, bakra, magnezijuma i vitamina A u velikim količinama.

Analozi Artromaxa su: Arthron Flex, Artiflex, Synarta, Glucosamine Orion.

Cijena Artromaxa u ljekarnama

Cijena Arthromaxa ostaje nepoznata, s obzirom da lijek nije dostupan u ljekarnama.

Obrazovanje: Državni medicinski univerzitet Rostov, specijalnost "Opća medicina".

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Obrazovana osoba manje je podložna bolestima mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva za nadoknadu obolelih.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istovremeno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

Nekada je zijevanje obogatilo tijelo kiseonikom. Međutim, ovo gledište je opovrgnuto. Naučnici su dokazali da zijevanjem čovjek hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

Posao koji osoba ne voli mnogo je štetniji za njegovu psihu nego nedostatak posla uopće.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Većina žena može dobiti više užitka od razmišljanja o svom lijepom tijelu u ogledalu nego od seksa. Dakle, žene, teže harmoniji.

Ljudski stomak čini dobar posao sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok otapa čak i kovanice.

Stomatolozi su se pojavili relativno nedavno. Još u 19. stoljeću bila je dužnost običnog frizera da izvadi bolesne zube.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnost za razvoj tumora na mozgu za 40%.

Tokom kihanja naše tijelo potpuno prestaje raditi. Čak i srce zastaje.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Ako se smiješite samo dva puta dnevno, možete sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanih i moždanih udara.

Da bismo izgovorili i najkraće i najjednostavnije riječi, koristimo 72 mišića.

Lijek protiv kašlja „Terpincode“ jedan je od lidera u prodaji, uopće ne zbog svojih ljekovitih svojstava.

Riblje ulje je poznato već decenijama, a za to vrijeme je dokazano da pomaže ublažavanju upala, ublažava bolove u zglobovima, poboljšava sos.

Osnovna fizikalno-hemijska svojstva

želatinske kapsule, veličine 0, tijelo i poklopac svijetlo žute boje, koji sadrže bijeli prah

1 kapsula sadrži 600 mg glukozamin hidroklorida i 25,2 mg askorbinske kiseline

Pomoćni sastojci: laktoza, kukuruzni škrob, modificirani škrob, glicerin behenat.

Djelovanje lijeka Arthromax

Lijek ima detoksikacijski (sorbent), antialergijski, choleretic efekat. Immunomodulator Izvor proteina.

Na domaćem tržištu pojavio se prirodni lijek na bazi ljekovitih biljaka. Lijek je stvoren pomoću tehnologije koja vam omogućava da spasite sva ljekovita svojstva biljaka.

Sastav lijeka omogućava tijelu da normalizuje funkcioniranje enzimskih sistema, obnavlja metabolizam ugljikohidrata-proteina i lipida, snižava holesterol u krvi, pruža antistres efekat, obnavlja mikrocirkulaciju krvi, hrani endokrini sistem, stabilizira krvni pritisak, mokraćni sistem, neutralizira i uklanja bakterijske i mikotoksine iz organizam.

Lijek pojačava funkciju drenaže i potiče bržu detoksikaciju tijela.

Način upotrebe

1 kapsula 2 puta dnevno. Za udobno korišćenje koristite pogodnu kutiju za tablete!

Preventivno lečenje: 3 meseca sa nedeljnom pauzom (mesec ulaska - nedeljna pauza i sl.), Za hronične bolesti od 6. meseca pa nadalje, do uzimanja željenog rezultata, napravite pauzu nedelju dana nakon svakog meseca prijema.

Proizvođač

Rusija, Optisalt LLC

Lijek je odobren i odobren za upotrebu od strane Ministarstva zdravlja Ruske Federacije. Klinički je testiran na Odeljenju za zarazne bolesti Ruske akademije medicinskih nauka.

Povećava imunitet, hronične i akutne kožne bolesti razmene i alergijske prirode: alergija, dermatitis, neurodermatitis, ekcem, bronhijalna astma, bolesti bronha i pluća, dijateza, rinitis, konjuktivitis, perut, psorijaza, vitiligo, herpes zoster, osip, urtikarija, svrbež kože , groznice i druge kožne bolesti, artritis, artroza, bursitis, osteoporoza, osteohondroza, povrede, prelomi, reumatizam, srčani udar, moždani udar, koronarna bolest srca, bolest štitnjače, dijabetes melitus, giht, disbioza, anemija, karijes, paradontitis, gingivitis, stoma ono, hepatitis, žutica, zatvor, akutne crevne infekcije, pankreatitis, prostatitis, oslabljen san, pamćenje, neuroze, bolesti izazvane bakterijskim, gljivičnim infekcijama, pomaže u smanjenju sinteze kancerogenih nitrozamina u tijelu, predispoziciji za novotvorine, uz prijetnju fibrocističnih procesa . Posle operacije. Protiv pozadine kemoterapije i zračenja.

Korijen sjemena, korijen maslačka, inulin, željezo, sumpor, cink, selen, jod, kalcij, fosfor, bor, kalijum, magnezijum, mangan, bakar, krom, smole, vitamini A, D₃, C, B₁, B₂, B₃, B₆ , B₁₂, triterpenski spojevi, fitosteroli, masna ulja, kiseli gliceridi, kumarini.

Direktor nauke Optisalt LLC Aksenova V.I. Odlikovan Zlatnim ordenom Patriota Rusije:

Proizvodi Optisalta prepoznati su kao ekološki prihvatljivi i sigurni proizvodi:

Ruska heraldička komora nagradila je Optisalt ordenom zasluga u razvoju medicine i zdravstvene zaštite:

Kompanija "Optisalt" uključena je u "Federalni direktorij. Javno zdravlje u Rusiji":

Metosept i Vitanorm nagrađeni diplomom "Najbolji anthelmintik":

U službenom časopisu "Bilten restorativne medicine" objavljene su 3 studije. Službeni organ za tisak Udruženja specijalista restorativne medicine (ASVOMED) i Unije rehabilitacionih radnika Rusije (SRR). Časopis je uključen u popis recenziranih izdanja Višeg atestnog povjerenstva

Časopis za restaurativnu medicinu br. 4 (50) (lipanj 2012)

Časopis za restorativnu medicinu br. 6 (52) (lipanj 2012)

Časopis za restaurativnu medicinu br. 3 (43) (lipanj 2011)

Doziranje i primjena

Odraslim i djecom starijom od 14 godina Artromax se propisuje oralno, 1 do 2 kapsule 2 do 3 puta dnevno, uz čašu vode 30 do 40 minuta prije jela. Minimalno trajanje kursa je 6 sedmica. Maksimalni terapeutski učinak očituje se u roku od 2 do 3 mjeseca. aplikacija. Klinički učinak razvija se polako, ali traje dugo nakon prekida lijeka. Ako je potrebno, doza se može smanjiti na 1-2 kapsule dnevno. Tijek liječenja i njegovo trajanje određuje pojedinačno liječnik, ovisno o stadijumu bolesti, težini sindroma boli i postignutom kliničkom učinku. Drugi kurs se može obaviti 2 mjeseca nakon prekida lijeka.

Značajke aplikacije

Koristite s oprezom kod pacijenata sklonih trombozi. Uz istovremeni dijabetes melitus, potrebno je pratiti nivo glukoze u krvnoj plazmi.

Askorbinska kiselina može promijeniti rezultate laboratorijskih ispitivanja (glukoza, bilirubin, transaminaze).

Tokom liječenja trebali biste ograničiti upotrebu ugljikohidrata, tekućina, alkohol je kontraindiciran.

Uticaj na sposobnost upravljanja vozilima i mehanizama za kretanje koji zahtevaju veliku koncentraciju pažnje.

Lijek ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i rada sa složenim mehanizmima.

Interakcija s drugim lijekovima

Istodobnom primjenom tetraciklina, Artromax povećava njihovu apsorpciju u gastrointestinalnom traktu i obrnuto smanjuje apsorpciju penicilina i kloramfenikola. Arthromax djeluje sinergistički sa hondroitinom i drugim hondroprotektorima. Istodobna primjena s nesteroidnim antirepiloidima, glukortikoidima, sredstva za smanjenje bola mogu umanjiti njihove potrebe. Učinkovitost liječenja povećava se obogaćivanjem prehrane vitaminom A, solima mangana, magnezijumom, bakrom, selenom i cinkom.

U kompleksu

Kapsule treba uzimati prije jela. Istodobna primjena provodi se uzimajući u obzir preporuke za svaki lijek.

Minimalni kurs je 3 meseca. U terapeutske svrhe potreban je prijem 6 mjeseci ili više. To je zbog činjenice da je životni ciklus parazita 30 dana. Još jedan razlog je kumulativno svojstvo droga. Maksimalna efikasnost postiže se nakon 3 mjeseca prijema. Drugi faktor je potreba za nježnim i postepenim čišćenjem organizma.

U slučaju čira na želucu, lijekove treba uzimati nakon obroka.

Lijekovi nisu namijenjeni trudnicama i dojiljama. Sastav sadrži biljne komponente, o mogućnosti korištenja kojih se u tim slučajevima treba konsultirati s liječnikom koji promatra. Trudnoća i dojenje nisu uključeni u popis apsolutnih kontraindikacija proizvođača.

Starost

U starosti su lijekovi dozvoljeni, ali treba biti pažljiv u odabiru doze. To je posljedica usporavanja metaboličkih procesa, smanjenja učinkovitosti unutarnjih organa. Prikladnost sastanka određuje lekar koji vodi računa uzimajući u obzir zdravstveno stanje pacijenta.

Moguće nuspojave proizvođača nisu navedene. Međutim, trebalo bi uzeti u obzir mogućnost netolerancije na komponente, čija manifestacija može biti individualne prirode.

Lijekovi se ne smiju uzimati ako postoji pojedinačna netolerancija na aktivne sastojke.

Lijek se koristi za širok spektar bolesti za održavanje pacijentovog tijela. Ovaj se alat ne može koristiti kao glavna metoda liječenja postojećeg patološkog stanja.

Često se upotreba Arthromaxa propisuje pacijentima koji pate od bolesti mišićno-koštanog sistema degenerativno-distrofične prirode. Vjeruje se da lijekovi mogu poboljšati stanje pacijenata sa artrozom, kičmenom osteohondrozom, artritisom i gihtom. Lijek pomaže poboljšati metabolizam u oštećenim tkivima i smanjuje broj pogoršanja.

Osim toga, pozitivan učinak primjećuje se kada Arthromax koriste osobe koje pate od reumatizma. Alat potiče brzo zarastanje tkiva nakon preloma i povreda različite težine. Redovna upotreba lijeka poboljšava stanje kostiju kod ljudi koji imaju osteoporozu.

Često se ovaj dodatak prehrani propisuje za patologije alergijske i metaboličke prirode, a teku u akutnom i hroničnom obliku. Stoga se alat može upotrijebiti kao dodatna terapija za patološka stanja poput dermatitisa, alergijskih kožnih osipa i svrbeža, dijateze, urtikarije. Upotreba ovog dodatka prehrani pomaže u uklanjanju manifestacija herpes zostera, agresivne furunculoze i vitiliga.

Često se ovaj dodatak prehrani preporučuje osobama koje imaju hronične bolesti štitnjače. Često se prehrambeni dodaci propisuju pacijentima koji imaju dijabetes. U ovom slučaju, lijek može poboljšati metabolizam i odgoditi početak teških komplikacija.

Ovaj dodatak prehrani preporučuje se pacijentima koji pate od hroničnog atrofičnog rinitisa, patologija pluća i bronha, kao i bronhijalne astme. Uz ishemijsko oštećenje srčanog tkiva, kao i nakon srčanih udara i moždanog udara, može se preporučiti upotreba Arthromaxa.

Ovaj dodatak prehrani može biti koristan kod akutnih crevnih infekcija, hepatitisa, pankreatitisa, disbioze i žutice. Upotreba Atromaxa često se propisuje osobama koje pate od karijesa i progresivnog parodontitisa.

Upotreba lijeka je opravdana u liječenju starijih pacijenata koji pate od oštećenja pamćenja, nesanice i neuroze. Pošto ovaj dodatak prehrani povećava prirodni imunitet, lijek se preporučuje za bakterijske i gljivične infekcije.

Upotreba lijeka često se propisuje muškarcima koji pate od prostatitisa. Lijek se preporučuje pacijentima oboljelim od karcinoma. Upotreba dodataka prehrani pomaže pacijentima da se oporave brže nakon operacije i zračenja i hemoterapije.

Alat se preporučuje koristiti u kombinaciji s lijekovima kao što je Metovit. Posebna pažnja zahtijeva uzimanje lijeka u djetinjstvu i starosti.

Lijek Artromax uzima se oralno: 2 kapsule 3 puta dnevno (odrasli), jedna kapsula dnevno (djeca). Trajanje lijeka je tri mjeseca, osim ako ljekar ne preporuči drugi. Lijek se uzima u skladu sa šemom: mjesec - prijem, tjedan - pauza, a zatim ponoviti prijem.

Lijek Artromax čuva se na tamnom, hladnom i suhom mjestu. Rok trajanja je dvije godine od datuma proizvodnje.

Povećava imunitet, hronične i akutne kožne bolesti razmene i alergijske prirode: alergija, dermatitis, neurodermatitis, ekcem, bronhijalna astma, bolesti bronha i pluća, dijateza, rinitis, konjuktivitis, perut, psorijaza, vitiligo, herpes zoster, osip, urtikarija, svrbež kože groznice i druge kožne bolesti,

artritis, artroza, bursitis, osteoporoza, osteohondroza, trauma, prelomi, reuma, srčani udar, moždani udar, koronarna bolest srca, bolest štitne žlezde, dijabetes melitus, giht, disbioza, anemija, karijes, paradontitis, gingivitis, stomatitis, hepatitis, žutica, zatvor crijevne infekcije, pankreatitis, prostatitis, oslabljen san, pamćenje, neuroza,

Prije upotrebe proizvoda, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom o profilu vaše bolesti. Zdravi mogu početi koristiti proizvod bez prethodne konsultacije.

Režim doziranja - 1 kapsula 2 puta dnevno, isprana vodom, tokom 1 mjeseca. Kurs se može ponoviti nakon nekog vremena. Dječja doza -1 kapsula dnevno.

Čuvati na suvom mestu, izbegavati izlaganje svetlosti. Rok trajanja - 36 meseci.

Uvjeti skladištenja lijeka

Učinak svakog od lijekova na tijelo ima svoje karakteristike.

Metovit ima protivupalno dejstvo. Pokazuje svojstva diuretika. Inhibira vitalnu aktivnost virusa, bakterija i gljivica. Poboljšava procese popravke tkiva, ima choleretic i hepatoprotective efekte.

Metovit je aktivan protiv većine vrsta parazita, uključujući pinworms. Uzimanje biljnog dodatka dodatno ublažava efekte bolesti nakon zarastanja. Komponente sadržane u sastavu stvaraju uvjete nepovoljne za život parazita. Reprodukcija helminta prestaje, toksični učinak na tijelo njihovih vitalnih proizvoda se neutralizira. Paraziti padaju u stanje suspendirane animacije i izlučuju se zajedno sa izmetom.

Aktivne komponente suplementa omogućuju vam čišćenje ne samo crijeva od helminta, nego i drugih organa (bubrezi, jetra, mozak). Zbog prirodnog sastava, aktivne tvari u tijelu se dobro apsorbiraju, ravnomjerno raspoređuju krvotokom. Ostaci se izlučuju mokraćom, mali dio - s izmetom.

Artromax djeluje kao sorbent i antioksidans. Nakon anthelmintičke terapije uklanja parazite i njihove larve iz tijela. Inhibira delovanje alergena, poboljšava rad jetre, pospešuje lučenje žuči.

Farmakodinamika lijeka uključuje protuupalno i antialergijsko djelovanje, jačajući imunološki sustav. Alat poboljšava funkciju drenaže, uklanjajući toksine i štetne tvari iz tijela. Aktivni sastojci doprinose snižavanju holesterola, poboljšavaju rad mokraćnog sistema i štitne žlijezde.

Farmakokinetiku Arthromaxa karakterizira brza i potpuna (90%) apsorpcija aktivnih tvari. Nakon primjene, maksimalna koncentracija opaža se u hrskavici, jetri i bubrezima. Poluvrijeme života je oko 70 sati. Glavni dio prolazi kroz mokraćni sustav, mali dio - s izmetom.

Arthromax: sastav i oblik oslobađanja

Arthromax je dostupan u obliku kapsula od 400 mg. U plastičnoj tegli nalazi se 60 kom. 2 kapsule sadrže dnevnu normu korisnih elemenata u tragovima. Aktivne supstance su sledeće komponente:

  • korijen lovora i maslačka
  • inulin
  • gvožđe, cink, bakar, hrom,
  • sumpor, selen, jod,
  • kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum,
  • bor, mangan,
  • parcele
  • B vitamini,
  • kompleks vitamina A, C, D,
  • triterpenski spojevi
  • fitosteroli, ulja, kiseli gliceridi,
  • kumarini.

U proizvodnji aditiva koristi se kriogena metoda. Tehnologija omogućava uštedu korisnih svojstava biljnih sastojaka.

Metovit se prodaje u obliku kapsula. Plastična posuda sadrži 60 kapsula od 300 mg svaka. Sastav je sljedeći:

  • travnata biljka
  • tansy cvijeće
  • lucerka za sjetvu trave,
  • konjska trava
  • korijen maslačka
  • borovnice
  • stupovi sa stigmama kukuruza.

Fitokompozicija sadrži veliki broj minerala i vitamina neophodnih za pravilno funkcionisanje ljudskog tela. Uzimanje 2 kapsule pruža dnevnu dozu velikog broja elemenata u tragovima.

Glavni aktivni sastojak dodataka prehrani je glukozamin hidroklorid. Lijek uključuje sljedeće vitamine: A, C, D3, B1, B2, B3, B6, B12. Sastav Artromaxa uključuje takve korisne elemente u tragovima kao što su:

Sastav proizvoda sadrži korisne biljne smole i masna ulja, kao i kisele gliceride, triterpenske spojeve, fitosterole i druge korisne tvari.

Ovaj lek je dostupan u obliku kapsula. Postoji nekoliko mogućnosti pakiranja. Dodaci se pakuju u 10 kapsula u blisteru. U pakovanju od kartona može biti 1,3,6 ili 9 blistera. Uz to, ovaj dodatak prehrani dostupan je u bankama u kojem je 60 kapsula.

Lijek Artromax proizvodi se u bijeloj plastičnoj posudi sa 60 kapsula, težine 400 mg. Sastojci: - korijen maslačka, - korijen repice.

60 kapsula od 400 mg.

Pogledajte video: Hamza - HZA - Uputstvo za upotrebu (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar