Satellite Express Glucometer

Satellite-Express je glukometr ruske proizvodnje dizajniran za precizno mjerenje glukoze u krvi.

Može se koristiti za pojedinačna mjerenja ili u kliničkom okruženju kada metode laboratorijske analize nisu dostupne.

Kompanija Elta, koja je već proizvela nekoliko generacija satelitskih glukometara, bavi se njegovom proizvodnjom.

Cijena satelitskog brojila Express "ELTA" - 1300 rubalja.

Komplet glukometra uključuje:

  • Merač sa baterijom.
  • Piercer.
  • Satellite Express Glucometer trake - 25 količina + kontrola
  • 25 lanceta.
  • Futrola i ambalaža.
  • Garantni list.

  • Kalibracija cele kapilarne krvi.
  • Nivo glukoze određuje se elektrohemijskom metodom.
  • Dobivanje rezultata za 7 sekundi.
  • Za analizu je dovoljna 1 kap krvi.
  • Jedna baterija dizajnirana je za 5000 mjerenja.
  • Memorija za rezultate posljednjih 60 mjerenja.
  • Indikacije u rasponu od 0,6-35 mmol / l.
  • Temperatura skladištenja od -10 do +30 stepeni.
  • Koristite temperaturu od +15 do +35 stepeni. Vlažnost ne veća od 85%.

Ako je komplet Satellite Express bio sačuvan u drugim temperaturnim uslovima, treba ga držati najmanje 30 minuta na gore navedenim temperaturama.

Korisnički priručnik

Da biste koristili Satellite Express, slijedite ove upute.

  • Uključite brojilo. Umetnite traku koda u donji utor. Na ekranu bi se trebao pojaviti trocifren kod. Mora odgovarati kodu na paketu test traka. Izvadi traku.

Ako se kodovi na ekranu i na ambalaži ne podudaraju, o tome morate obavijestiti prodavača ili proizvođača. Ne koristite merač u ovom slučaju., može pokazati pogrešne vrijednosti.

  • Izvadite dio ambalaže koji pokriva kontakte sa trake. Umetnite ga s kontaktima u utičnicu uključenog uređaja. Izvadite ostatak ambalaže.
  • Na ekranu će se prikazati trocifren broj koji odgovara onome navedenom na paketu pruga. Trebaju se pojaviti i trepereće ikone za ispuštanje. To znači da je brojilo spremno za upotrebu.
  • Pomoću piercera stisnite kap krvi. Dodirnite je do dna test trake, koja upija količinu krvi potrebnu za analizu.
  • Uređaj će emitirati zvučni signal, nakon čega će simbol kapanja na ekranu prestati treptati.

Ova je metoda vrlo povoljna u usporedbi s drugim glukometrima na čijim trakama morate sami razmazati krv. Isti uređaj sam uzima količinu krvi koja je potrebna za analizu.

  • Nakon nekoliko sekundi na ekranu će se pojaviti brojevi sa rezultatom mjerenja (mmol / l).
  • Skinite traku i isključite mjerač. Rezultat posljednjeg mjerenja ostat će mu u sjećanju.

Ako su rezultati u nedoumici, trebali biste posjetiti liječnika i uređaj odnijeti u servisni centar.

Video upute

Savjeti i trikovi

Lancete sa satelitskim ekspresom glukoze koriste se za probijanje kože i jednokratne su za upotrebu. Za svaku analizu trebate koristiti novu.

Prije uboda prsta, obavezno operite ruke sapunom i obrišite ih na suho.

Provjerite jesu li test trake pohranjene u cijeloj ambalaži i nisu oštećene. Inače instrument možda nije tačan.

Povoljni domaći satelitski ekspresni merač: upute za upotrebu, cijena i recenzije

Precizno mjerenje glukoze u krvi je vitalna potreba za svakog pacijenta sa dijabetesom. Danas, tačna i jednostavna sredstva - glukometar - također proizvodi ruska industrija usredotočena na proizvodnju medicinske elektronike.

Glucometer Elta Satellite Express pristupačni je domaći uređaj.

Ruske merače kompanije Elta

Prema podacima proizvođača, mjerač Satellite Express-a namijenjen je individualnom i kliničkom mjerenju razine glukoze u ljudskoj krvi.

Upotreba kao klinički uređaj moguća je samo u nedostatku uslova za laboratorijsku analizu.

Elta uređaji za mjerenje glukoze prilično su traženi na tržištu. Model koji se razmatra je predstavnik četvrte generacije glukometra koje proizvodi kompanija.

Tester je kompaktan, praktičan i higijenski za upotrebu. Uz to, pod uvjetom da je ekspresno mjerilo Satellite Express ispravno konfigurirano, moguće je dobiti prilično točne podatke o glukozi.

Ne koristite uređaj na temperaturama nižim od 11 stepeni.

Tehničke karakteristike satelitskog glukometra Express PGK-03

Glucometer PKG-03 je prilično kompaktan uređaj. Duljina mu je 95 mm, širina 50, a debljina svega 14 milimetara. Istovremeno, težina brojila iznosi samo 36 grama, što vam bez problema omogućava nošenje u džepu ili torbi.

Za mjerenje razine šećera dovoljno je 1 mikroliter u krvi, a rezultate ispitivanja uređaj priprema za samo sedam sekundi.

Merenje glukoze vrši se elektrohemijskim metodama. Brojilo registruje broj elektrona koji se oslobađaju tokom reakcije posebnih tvari u test traci s glukozom koja se nalazi u pacijentovoj kapljici krvi. Ovom metodom možete minimizirati utjecaj vanjskih faktora i povećati preciznost mjerenja.

Uređaj ima memoriju za 60 rezultata mjerenja. Umeravanje glukometra ovog modela vrši se na pacijentovoj krvi. PGK-03 može mjeriti glukozu u rasponu od 0,6 do 35 mmol / litra.

Memorija redovno pamti rezultate, automatski brišući stare kada se memorija puni.

Glucometer SATELLITE EXPRESS: recenzije i cijene

Mjerač Satelit ekspres inovativni je razvoj ruskih proizvođača.

Uređaj ima sve potrebne moderne funkcije i parametre, omogućava brzo dobivanje rezultata ispitivanja iz jedne kapi krvi.

Prijenosni uređaj ima malu težinu i dimenzije, što omogućava osobama aktivnog načina života da ga nose sa sobom. U isto vrijeme, cijena test traka je prilično niska.

Učinkovit uređaj dizajniran je za individualno precizno mjerenje šećera u krvi kod ljudi. Ovaj pogodni, popularni uređaj ruske proizvodnje iz kompanije Elta često se koristi i u medicinskim ustanovama kada je potrebno brzo dobiti potrebne pokazatelje zdravlja pacijenata bez upotrebe laboratorijskih ispitivanja.

Proizvođač jamči pouzdanost uređaja koji proizvodi već dugi niz godina, modificirajući glukometar modernom funkcionalnošću. Programeri nude da odu na veb lokaciju kompanije i dobiju odgovore na bilo kakve nedoumice kupaca.

Uređaj možete kupiti tako da se obratite specijalizovanoj medicinskoj kompaniji. Web stranica proizvođača nudi kupnju glukometra Satellite Express direktno iz skladišta, cijena uređaja je 1300 rubalja.

Komplet uključuje:

  • Instrument za mjerenje sa potrebnom baterijom,
  • Uređaj za ubodanje prstima,
  • 25 traka za merenje i jedna kontrola,
  • 25 lanceta
  • Tvrdi kofer i kutija za pakiranje,
  • Korisnički priručnik
  • Kupon za garancijsku uslugu.

Značajke satelitskog ekspres metra

Uređaj je konfiguriran na cijeloj kapilarnoj krvi pacijenta. Šećer u krvi mjeri se elektrohemijskom izloženošću. Rezultat ispitivanja možete dobiti u roku od sedam sekundi nakon korištenja brojila. Da biste dobili precizne rezultate istraživanja, potrebna vam je samo jedna kap krvi iz prsta.

Kapacitet baterije na uređaju omogućava oko 5 hiljada mjerenja. Trajanje baterije je otprilike 1 godinu.

Nakon korištenja uređaja, zadnjih 60 rezultata se pohranjuje u memoriju, tako da ako je potrebno, u bilo kojem trenutku možete procijeniti dosadašnje performanse.

Raspon skale uređaja ima minimalnu vrijednost od 0,6 mmol / l i maksimalnu 35,0 mmol / l, što se može upotrijebiti kao suzbijanje bolesti poput gestacijskog dijabetesa trudnica, što je prikladno za žene u položaju.

Čuvajte uređaj na temperaturi od -10 do 30 stepeni. Mjerač možete koristiti na temperaturi od 15-35 stepeni i vlažnosti zraka ne višoj od 85 posto. Ako je prije upotrebe uređaj bio u neprikladnim temperaturnim uvjetima, prije početka ispitivanja brojilo se mora držati toplim pola sata.

Uređaj ima funkciju automatskog isključivanja jednu ili četiri minute nakon ispitivanja. U odnosu na druge slične uređaje, cijena ovog uređaja prihvatljiva je za svakog kupca. Da biste se upoznali sa recenzijama proizvoda, možete posjetiti web stranicu kompanije. Garantni rok za neprekinuti rad uređaja je godinu dana.

Kako koristiti uređaj

Prije upotrebe brojila, morate pročitati upute.

  • Potrebno je uključiti uređaj, instalirati kodnu traku isporučenu u kompletu u posebnu utičnicu. Nakon što se skup brojeva kodova pojavi na ekranu brojila, morate uporediti pokazatelje s kodom navedenim na pakiranju test traka. Nakon toga traka se uklanja. Ako se podaci na ekranu i ambalaža ne podudaraju, morate kontaktirati prodavaonicu u kojoj je uređaj kupljen ili posjetite web stranicu proizvođača. Nepodudarnost pokazatelja ukazuje na to da rezultati studije mogu biti netačni, pa ne možete koristiti takav uređaj.
  • Iz testne trake trebate ukloniti školjku u kontaktnom području, umetnuti traku u utičnicu uključenog glukometra s kontaktima naprijed. Nakon toga preostala ambalaža se uklanja.
  • Kodni brojevi navedeni na pakovanju bit će prikazani na ekranu uređaja. Uz to će se pojaviti treptava ikona u obliku kapi. To signalizira da je uređaj operativan i spreman za studiju.
  • Morate zagrejati prst da biste povećali cirkulaciju krvi, napravili malu punkciju i dobili jednu kap krvi. Na dno test trake treba nanijeti kapljicu koja bi trebala apsorbirati potrebnu dozu za dobivanje rezultata ispitivanja.
  • Nakon što uređaj apsorbira potrebnu količinu krvi, oglasit će se signal da je obrada informacija započela, znak u obliku kapike prestat će treptati. Glukometar je prikladan jer nezavisno uzima pravu količinu krvi za tačno istraživanje. Istovremeno brisanje krvi na traci, kao i na drugim modelima glukometra, nije potrebno.
  • Nakon sedam sekundi, podaci o rezultatima mjerenja šećera u krvi u mmol / l bit će prikazani na ekranu uređaja. Ako rezultati ispitivanja pokazuju podatke u rasponu od 3,3 do 5,5 mmol / L, na ekranu će se prikazati ikona osmijeha.
  • Nakon primanja podataka, test traka mora se ukloniti iz utičnice i uređaj se može isključiti pomoću gumba za isključivanje. Svi će se rezultati snimiti u memoriji brojila i pohraniti dugo.

Ako postoji sumnja u točnost pokazatelja, morate posjetiti liječnika koji će provesti točnu analizu. U slučaju nepravilnog rada, uređaj se mora odvesti u servisni centar.

Preporuke za korišćenje satelitskog ekspres merača

Lancete koje se nalaze u kompletu moraju se koristiti strogo za probijanje kože na prstu. Ovo je jednokratni alat, a sa svakom novom upotrebom potrebno je uzeti novu lancetu.

Prije nego što napravite punkciju za provođenje testa šećera u krvi, morate temeljno oprati ruke sapunom i obrisati ručnikom. Da biste poboljšali cirkulaciju krvi, morate držati ruke pod toplom vodom ili trljati prst.

Važno je osigurati da pakovanje test traka nije oštećeno, jer u protivnom mogu pokazati pogrešne rezultate ispitivanja kada se koriste. Ako je potrebno, možete kupiti set test traka, čija je cijena prilično niska.

Važno je napomenuti da su za mjerač prikladne samo test trake PKG-03 Satellite Express br. 25 ili Satellite Express br. 50. Ostale test trake nisu dopuštene na ovom uređaju. Rok trajanja je 18 meseci.

Karakteristike Glucometer satelitskih ekspresa

Kontinuirano praćenje šećera obavezan je postupak za bolesnika s dijabetesom.

Na tržištu postoji mnogo instrumenata za mjerenje pokazatelja. Jedan od njih je satelitski ekspres metar.

PKG-03 Satellite Express domaći je uređaj kompanije Elta za mjerenje nivoa glukoze.

Uređaj se koristi u svrhu samokontrole kod kuće i u medicinskoj praksi.

Uređaj ima izduženo kućište izrađeno od plave plastike sa srebrnim umetkom i velikim ekranom. Na prednjoj ploči nalaze se dva tastera - dugme za memoriju i dugme za uključivanje i isključivanje.

Ovo je najnoviji model iz ove linije glukometra. U skladu sa modernim karakteristikama mjernog uređaja. Sjeća rezultate testa s vremenom i datumom. Uređaj sadrži u memoriji do 60 posljednjih testova. Kao materijal uzima se kapilarna krv.

Kalibracijski kod se unosi uz svaki set traka. Pomoću kontrolne vrpce provjerava se pravilan rad uređaja. Svaka kapilarna traka iz kompleta zapečati se zasebno.

Uređaj ima dimenzije 9,7 * 4,8 * 1,9 cm, njegova težina je 60 g. Radi na temperaturi od +15 do 35 stepeni. Čuva se od -20 do + 30ºC, a vlaga ne više od 85%. Ako se uređaj ne koristi duže vrijeme, provjerava se u skladu s uputama u uputama. Pogreška mjerenja je 0,85 mmol / L.

Jedna baterija dizajnirana je za 5000 postupaka. Uređaj brzo prikazuje indikatore - vreme merenja je 7 sekundi. Za postupak će biti potrebno 1 μl krvi. Metoda mjerenja je elektrohemijska.

Paket uključuje:

  • glukometrom i baterijom
  • uređaj za probijanje,
  • set test traka (25 komada),
  • set lanceta (25 komada),
  • kontrolna traka za provjeru uređaja,
  • slučaj
  • upute koje detaljno opisuju kako koristiti uređaj,
  • pasoš.

Napomena! Kompanija pruža uslugu nakon prodaje. Popis regionalnih servisnih centara uključen je u svaki komplet uređaja.

  • praktičnost i jednostavnost upotrebe,
  • pojedinačno pakovanje za svaku traku,
  • dovoljan nivo tačnosti prema rezultatima kliničkih ispitivanja,
  • prikladna primjena krvi - test traka sama uzima biomaterijal,
  • test trake su uvijek dostupne - nema problema s isporukom,
  • niska cijena test traka,
  • Dugo trajanje baterije
  • neograničena garancija.

Među nedostacima - bilo je slučajeva neispravnih test traka (prema korisnicima).

Upute za upotrebu

Prije prve upotrebe (i po potrebi kasnije) pouzdanost uređaja provjerava se pomoću upravljačke trake. Da biste to učinili, ubacuje se u utičnicu isključenog uređaja. Nakon nekoliko sekundi pojavit će se servisna oznaka i rezultat 4.2-4.6. Za podatke koji se razlikuju od navedenih, proizvođač preporučuje da se obratite servisnom centru.

Svako pakiranje testnih traka je kalibrirano. Da biste to učinili, unesite kodnu vrpcu, nakon nekoliko sekundi se pojavljuje kombinacija brojeva. Moraju se podudarati sa serijskim brojem traka. Ako se kodovi ne podudaraju, korisnik prijavljuje grešku servisnom centru.

Napomena! Moraju se koristiti samo originalne test trake za mjerač Satellite Express-a.

Nakon pripremnih faza, provodi se i sama studija.

Da biste to učinili, morate:

  • oprati ruke, osušiti prst tamponom,
  • izvadite test traku, uklonite dio ambalaže i umetnite dok se ne zaustavi,
  • eliminirati ostatke ambalaže, bušiti,
  • dodirnite mjesto ubrizgavanja ivicom trake i držite dok signal ne treperi na ekranu,
  • nakon prikaza indikatora uklonite traku.

Korisnik može pogledati svoje svjedočenje. Da biste to učinili, tipkom "on / off" uključuje uređaj. Tada kratkim pritiskom tipke "P" otvara memoriju. Korisnik će na ekranu vidjeti podatke posljednjeg mjerenja s datumom i vremenom. Da biste pogledali ostatak rezultata, ponovo se pritisne tipka „P“. Nakon završetka postupka pritisne se tipka za uključivanje / isključivanje.

Za postavljanje vremena i datuma korisnik mora uključiti uređaj. Zatim pritisnite i držite tipku “P”. Nakon što se brojevi pojave na ekranu, nastavite sa postavkama. Vrijeme se postavlja kratkim pritiskom tipke “P”, a datum se postavlja kratkim pritiskom tipke za uključivanje / isključivanje. Nakon podešavanja, izađite iz režima pritiskom i držanjem „P“. Ugasite uređaj pritiskom na uključivanje / isključivanje.

Uređaj se prodaje u internetskim trgovinama, u trgovinama medicinskom opremom, ljekarnama. Prosječna cijena uređaja je od 1100 rubalja. Cijena test traka (25 komada) - od 250 rubalja, 50 komada - od 410 rubalja.

Video upute za upotrebu brojila:

Mišljenja pacijenata

Među recenzijama na Satellite Express-u nalazi se mnogo pozitivnih komentara. Zadovoljni korisnici govore o niskoj cijeni uređaja i potrošnog materijala, preciznosti podataka, jednostavnosti rada i neprekidnom radu. Neki primjećuju da među testnim vrpcama ima dosta braka.

Satellite Express je zgodan glukometr koji zadovoljava moderne specifikacije. Ima skromnu funkcionalnost i korisnički interfejs. Pokazao se kao precizan, kvalitetan i pouzdan uređaj. Zbog svoje jednostavne upotrebe, pogodan je za različite starosne grupe.

Preporučeni ostali povezani članci

Glucometer Satellite Express za sve

Neki pacijenti s dijabetesom biraju uvožene lijekove i glukometre za liječenje, dok se drugi više oslanjaju na domaćeg proizvođača.

U posljednjem slučaju pažnja se posvećuje modernom satelitskom ekspres metru, kojeg proizvodi ruska kompanija Elta. Trošak takvog uređaja je 1.300 rubalja. Netko će reći: „Malo skupo“, ali rezultat je vrijedan toga.

Proizvodi kompanije "Elta" primjetno su popularni više od prve generacije jer glukometrom precizno određuje šećer u krvi.

Upute i opis satelitskog ekspres metra

Već nekoliko generacija tvrtka "Elta" proizvodi progresivne glukometre, od vitalnog značaja za pacijente s dijabetesom.

Svaki novi model je savršeniji od prethodnog, međutim, pacijente zanimaju dva glavna parametra - tačnost mjerenja, brzina kućnog testa.

Cijena glukometra također je bitna, no ljudi, suočeni s takvim zdravstvenim problemom, spremni su potrošiti bilo koji novac, samo da bi spriječili još jedan napad, kako bi izbjegli dijabetičku komu.

Jednokratno posluživanje krvi potrebno za kućno istraživanje iznosi 1 mcg. Merenje se vrši po elektrohemijskom principu, postoji kalibracija za punu krv, a raspon merenja je ograničen na 0,6-35 mmol / l.

Posljednji parametar omogućava vam da zabilježite niske i visoke razine glukoze u krvi kako biste precizno odredili stanje kliničkog pacijenta.

Zadnjih 60 mjerenja koja su stručnjaku potrebna tijekom sveobuhvatnog pregleda kako bi se sastavio kompletni klinički prikaz ostaje u sjećanju uređaja.

Vrijeme za postizanje pouzdanog rezultata je 7 sekundi. Prvo mjerenje je test (kontrolna testna traka iz konfiguracije dizajnirana je za to). Nakon toga, možete izvršiti kućnu studiju i vjerovati rezultatu prvi put (od prve kapi krvi).

Princip rada glukometra Satellite Express je klasičan: prikupite biološki materijal na posebnoj test traci, umetnite ga u priključak, provjerite kodiranje i pritisnite tipku kako bi rezultati bili spremni.

Nakon samo 7 sekundi stići će odgovor, a pacijent ima jasnu predstavu o stvarnom zdravstvenom stanju, skrivenim prijetnjama.

Kako funkcionira satelitski ekspres metar

Kompletni set za ovaj medicinski uređaj uključuje detaljna uputstva za upotrebu na ruskom jeziku, baterije, 25 jednokratnih lanceta, isto toliko test traka i jednu kontrolu, meku futrolu za čuvanje brojila, garancijsku karticu.

Ovdje je sve potrebno kako bi se odmah prešlo na kućna mjerenja.

Ima dovoljno baterija za provođenje 5000 testova, a ako imate dodatnih pitanja u vezi s načelom rada mjerača Satellite Expressa, možete pogledati upute s video uputama u nastavku:

Za i protiv satelita Express Express Glucometer-a

Ruski proizvođač Elta učinio je sve što je potrebno da ovaj nezamjenjiv uređaj učini što prikladnijim i neophodnijim za pacijente sa dijabetesom.

Već privlači činjenica da je brojilo uvijek pri ruci, a možete ga koristiti na prvi zahtjev i u bilo kojoj situaciji. Nema ničeg kompliciranog, čak će i starija generacija razumjeti probleme sa vidom.

Međutim, ovo su daleko od svih prednosti koje se mogu uvažiti prilikom kupovine Satellite Express-a. Ovo je:

  • visoka tačnost merenja,
  • brzi rezultat
  • pogodan pojednostavljen oblik uređaja,
  • jednostavan princip djelovanja,
  • dugo trajanje baterije i samog uređaja,
  • opsežan raspon indikacija od 0,6 do 35 mmol / l,
  • 1 kapi krvi za ispitivanje,
  • pouzdana elektrohemijska metoda,
  • signal slabe baterije
  • veliki brojevi, veliki displej.

Prednosti ovog dizajna ima u izobilju, ali kupci su pronašli svoje nedostatke. Neke je sramota cijena pitanja, dok drugi polako čekaju rezultat.

Zapravo, postoje napredniji modeli koji daju glukozu u krvi već u drugoj sekundi nakon postavljanja test trake. Cijena brojila je 1.300 rubalja, a to nije dostupno svim pacijentima koji imaju dijabetes.

Stoga se neki pacijenti odlučuju za druge - bržije mjerač glukoze u krvi za kućnu upotrebu.

Što se tiče kalibracije, ovo je još jedan nedostatak odabranog brojila.

25 test traka iz paketa Satellite Express odgovara šifri uređaja, a prilikom kupnje nove serije trebate postići sukladnost na zaslonu u obliku tih brojeva.

U stvari, to nije ništa komplicirano, ali početniku će biti teško razumjeti prvo. Uz to su u prodaji glukometri u kojima je funkcija kodiranja izvedena za veću udobnost kupcima.

Recenzije o satelitskom ekspres metru

Ovaj medicinski uređaj prepoznatljiv je među pacijentima oboljelima od dijabetesa, a potražnja za njim ne pada ni u svjetlu pojave glukometra velike brzine bez kodiranja.

Recenzije pacijenata izuzetno su pozitivne, jer se Satellite Express ne razbija već godinama, a jedini trošak je kupovina test traka i periodična zamjena baterija.

U pogledu kvaliteta i tačnosti mjerenja, zahtjevi takođe nisu izloženi.

Jedini negativ koji dijabetes pacijenti često opisuju je visoka cijena brojila.

Budući da po ceni od 650-750 rubalja postoje alternative lošije kvalitete, ponekad je neisplativo trošiti novac na kupovinu Satelit ekspresa za 1.300 rubalja.

Međutim, ta činjenica nema nikakve veze sa recenzijama negativnog sadržaja. Satellite Express je vrijedna akvizicija, čak i ljekari to kažu.

Satellite Express moderni je mjerač glukoze u krvi ruske proizvodnje koji se može kupiti u bilo kojoj ljekarni i medicinskoj opremi. Elektronski uređaj je jednostavan za korištenje i pouzdan u performansama. Češće je nabavlja starija generacija sa karakterističnim zdravstvenim problemima.

Ukupna ocjena: 5 od 5

Stručnjak za dijabetes

Glukometeri su prijenosni i prikladni načini za samoodređivanje sadržaja šećera, koji su čvrsto ušli u život pacijenata sa šećernom bolešću. Danas ih ima mnogo na tržištu, a kupac uvijek ima izbor: koji je bolji?

U našem ćemo pregledu opisati kako radi mjerač Satelitskog Express-a: upute za uporabu, nijanse uporabe i mjere opreza bit će prikazane u nastavku.

O proizvođaču

Glucometer "Satelit" proizvodi domaća kompanija LLC "ELTA", koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme. Službena stranica - http://www.eltaltd.ru. Upravo je ova kompanija 1993. godine razvila i proizvela prvi domaći uređaj za praćenje šećera u krvi, pod markom Satellite.

Živjeti sa dijabetesom zahtijeva stalno praćenje.

Da bismo održali visoki standard kvaliteta za naše proizvode, ELTA LLC:

  • vodi dijalog s krajnjim korisnicima, tj. dijabetičarima,
  • koristi svjetsko iskustvo u razvoju medicinske opreme,
  • stalno poboljšavati i razvijati nove proizvode,
  • optimizira asortiman,
  • ažurira proizvodnu bazu,
  • povećava razinu tehničke podrške,
  • aktivno uključen u promociju zdravih stilova života.

Satelitski mini

Ovi brojili su praktični i vrlo jednostavni za upotrebu. Za testiranje nije potrebno mnogo krvi. Samo mali pad u samo sekundi pomoći će da dobijete tačan rezultat koji se pojavljuje na monitoru Express Mini. U ovom je uređaju potrebno vrlo malo vremena za obradu rezultata, dok se povećava količina memorije.

Elta je prilikom stvaranja novog glukometra koristila nanotehnologiju. Ovde nije potreban ponovni unos koda. Za mjerenja se koriste kapilarne trake. Očitavanja uređaja su dovoljno tačna, kao u laboratorijskim studijama.

Detaljna uputstva pomoći će svima da lakše izmjere očitanja šećera u krvi. Jeftini, iako vrlo zgodni i visokokvalitetni glukometri iz Elte, pokazuju točne rezultate i pomažu u spašavanju života pacijenata sa šećernom bolešću.

Kako testirati uređaj

Prije nego što prvi put počnete raditi s uređajem, a također i nakon dužeg prekida u radu uređaja, trebali biste provesti provjeru - za to koristite kontrolnu traku „Control“. To se mora učiniti u slučaju zamjene baterija. Takva provjera omogućava vam da potvrdite ispravan rad brojila. Upravljačka traka umetnuta je u utičnicu isključenog uređaja. Rezultat je 4,2-4,6 mmol / L. Nakon toga se upravljačka traka skida iz utora.

Kako raditi sa uređajem

U tome su uvijek korisne upute za brojilo. Za početak treba pripremiti sve što je potrebno za mjerenja:

Dugi niz godina proučavam problem DIJABETE. Zastrašujuće je kad toliko ljudi umre, a još više postane invalid zbog dijabetesa.

Požurim da kažem dobre vesti - Endokrinološki istraživački centar Ruske akademije medicinskih nauka uspeo je da razvije lek koji u potpunosti leči dijabetes melitus. Trenutno se efikasnost ovog lijeka približava 100%.

Još jedna dobra vijest: Ministarstvo zdravlja osiguralo je usvajanje posebnog programa koji nadoknađuje cjelokupni trošak lijeka. U Rusiji i zemljama ZND dijabetičari prije 6. jula mogu dobiti sredstva - BESPLATNO!

  • sam uređaj
  • strip test
  • ručka za probijanje
  • individualni skarifikator.

Ručka za probijanje mora biti pravilno postavljena. Evo nekoliko koraka.

  • Odvijte vrh, koji prilagođava dubinu proboja.
  • Dalje se ubacuje pojedinačni skarifikator, iz kojeg treba skinuti kapu.
  • Zavijte u vrh, koji podešava dubinu proboja.
  • Postavljena je dubina probijanja, što je idealno za kožu nekoga ko će mjeriti šećer u krvi.

Kako unesite kod test test trake

Da biste to učinili, morate umetnuti kodnu traku iz paketa test traka u odgovarajući utor na satelitskom metru. Na ekranu se pojavljuje trocifren kod. Odgovara broju serije strip. Provjerite jesu li kod na zaslonu uređaja i serijski broj na pakovanju u kojem su trake iste.

Zatim se kodna traka skida iz utičnice uređaja. Važno je osigurati da je sve spremno za upotrebu, a uređaj je kodiran. Tek tada se mogu započeti mjerenja.

Merenje

  • Operite ruke sapunom i obrišite ih suhom.
  • Potrebno je odvojiti ga od ambalaže u kojoj se nalaze sve trake.
  • Obavezno obratite pažnju na označavanje serije traka, datum isteka koji je naveden na kutiji i naljepnice traka.
  • Rubovi paketa trebaju biti rastrgani, nakon čega se uklanja dio dijela koji zatvara kontakte trake.
  • Traku treba umetnuti u prorez, tako da su kontakti okrenuti prema gore. Na ekranu se prikazuje trocifren kod.
  • Treperući simbol s kapljicom koja je vidljiva na ekranu znači da je uređaj spreman za uzorke krvi koji se mogu primijeniti na trake uređaja.
  • Za probijanje vrhova prstiju upotrijebite pojedinačni, sterilni scarifier. Kap krvi će se pojaviti nakon pritiska na prst - na nju morate pričvrstiti rub trake koji se mora zadržavati u kapi dok se ne otkrije. Tada će se uređaj oglasiti zvučnim signalom. Treptanje simbola kapljica prestaje. Odbrojavanje počinje od sedam do nule. To znači da su merenja započela.
  • Ako se na ekranu pojave indikacije u rasponu od tri i pol do pet i pol mmol / l, na ekranu se pojavljuje emotikon.
  • Nakon upotrebe trake, uklanja se iz utičnice brojila. Da biste isključili uređaj, samo kratkim pritiskom na odgovarajuće dugme. Kôd, kao i očitanja, bit će pohranjeni u memoriji brojila.

Klasifikacija

U liniji proizvođača postoje 3 proizvoda:

Elta Satellite mjerač glukoze je vremenski testiran mjerač. Među njenim prednostima:

  • maksimalna jednostavnost i praktičnost
  • pristupačne cijene samog uređaja i potrošnog materijala,
  • vrhunskog kvaliteta
  • garancija, koja važi u nedogled.

Prvi domaći analizator za nadzor dijabetesa

Negativni trenuci pri korištenju uređaja mogu se nazvati relativno dugim čekanjem rezultata (oko 40 s) i velikim dimenzijama (11 * 6 * 2,5 cm).

Satellite Plus Elta je također značajan po svojoj jednostavnosti i lakoći korištenja. Kao i njegov prethodnik, uređaj određuje koncentraciju šećera elektrokemijskom metodom koja osigurava visoku tačnost rezultata.

Mnogi pacijenti i dalje preferiraju mjerač Satellite Plus - upute za upotrebu pružaju širok raspon mjerenja i čekaju rezultate u roku od 20 sekundi. Također, standardna oprema za satelit plus glukometar uključuje sav potreban potrošni materijal za prvih 25 mjerenja (trake, probijač, igle itd.).

Popularni uređaj među dijabetičarima

Glucometer Sattelit Express - najnoviji uređaj u nizu.

  • jednostavnost i jednostavnost upotrebe - to mogu učiniti svi,
  • potreba za kapom krvi minimalne zapremine (samo 1 μl),
  • skraćeno vrijeme čekanja na rezultate (7 sekundi),
  • potpuno opremljen - postoji sve što vam treba,
  • povoljna cijena uređaja (1200 p.) i test traka (460 p. za 50 kom.).

Ovaj uređaj odlikuje kompaktni dizajn i performanse.

Komentari i recenzije

čuli su se za glukometar, ali svi se nisu usudili kupiti. naš djed je bolestan, a već mu je godina. ne mogu stalno da posećuju kliniku. Savjetovao nas je Madel Satellite Express „ELTA“. Sviđa mi se što je to zgodno i razumljivo za upotrebu. pokazuje tačno uvijek šećer. Djed je sretan, pa tako i mi. Sada, skoro odmah, na metar ...

Jedan od glavnih kriterija zbog kojeg je izbor pao na Satellite Express, jeste doživotna garancija proizvođača. To daje povjerenje da je i sam proizvođač uvjeren u svoj proizvod, jer bi u suprotnom oni bankrotirali na stalnoj razmjeni i tako dalje pod garancijom.Što se tiče tačnosti mjerenja - nema pritužbi, sve je vrlo precizno i ​​čak odgovara rezultatima istraživanja u laboratoriji

Vjerujem da glukometri trebaju biti u svakoj ljekarni, baš kao što je mjerač krvnog tlaka (za mjerenje tlaka), jer Sada mnogi imaju visoku razinu šećera u krvi, zbog čega su nesreće postale učestalije. Uređaj je praktičan za upotrebu, minijaturni i jednostavan za upotrebu. Dakle, moguće je liječiti i nadzirati indikacije koje su pohranjene. Ovaj uređaj je vrijedan pažnje.

Ovaj glukometar me savjetovao da posetim doktora. On je rekao da su to prilično tačne i test trake su mnogo jeftinije. Sumnjala sam, ali ipak sam je kupila. Pokazalo se da je uređaj zaista dobar, praktičan za upotrebu. Za provjeru sam uporedio pokazatelje sa testovima s klinike. Razlika je bila 0,2 mmol. U principu, to je mala greška.

Već duže vrijeme patim od dijabetesa. I sa mamom smo odlučili kupiti glukometr. Da bismo sami kontrolirali šećer kod kuće. Kupili smo mjerač glukoze Elta Satellite Express. Veoma zgodna i nije skupa stvar. Mnogo puta mi je pomagala. Sve što trebate je u kompletu. Kupili smo dodatne trake za test, one su jeftine, što me jako obradovalo.

Moja mama ima dijabetes. I naravno, stalno morate pratiti šećer u krvi. Kupila sam joj mjerač glukoze Elta Satellite Express. Odličan kvalitet ruskog proizvođača. Cijena je apsolutno budžetska. Djeluje precizno i ​​bez kvarova. Dizajn je prilično udoban, malen i kompaktan. Uz to postoji i kutija za odlaganje stvari. Dobar kvalitet po realnoj ceni. Preporučujem. Vaša poruka ...

Dijabetičar sam sa 11 godina iskustva, dijabetesom tipa 1, ovisno o insulinu. Trebate stalno praćenje šećera u krvi. Da bih prilagodio dozu primijenjenog inzulina, prvo moram provjeriti broj jedinica. Imao sam različite glukometre, sada koristim Satellite Express. Vrlo je prikladno jer je za analizu potreban vrlo mali kap krvi, rezultat se pokazuje odmah, u roku od 1-2 sekunde. Pogodno je držati brojilo u ruci. Postoji memorija koja pokazuje rane rezultate (pogodno za dnevnik dijabetičara).

Uređaj je jednostavan i praktičan za rukovanje, uz pomoć dodataka koji se nalaze u kompletu potrebno je iscijediti kap krvi, a nakon nekoliko sekundi rezultat je već vidljiv na ekranu. Indikatori su tačni, za vrijeme korištenja (oko šest mjeseci) nikada nisu bili gnjavaži. Usput, baterija je dugotrajna, i dalje ima tvorničku. Ovaj je merač sasvim prikladan za nadzor kuće, a cijena u odnosu na neke druge je pristupačna.

Dobar dan. Kupio sam glutatar Elta Satellite Express za svoju sestru, ona je dijabetičarka bez takvog uređaja. Pokazalo se da je to kvalitetan ruski uređaj. Osim toga, jednostavan je i praktičan za rukovanje. Uvijek pokazuje točne pokazatelje i ne tupira. Cijena za njega je prihvatljiva. Potrebna je uređaj za kontrolu šećera u krvi kod kuće.

Ja bolujem od dijabetesa i probao sam puno glukometra. Po savetu lekara, odlučio sam da isprobam Elta Satellite Express merač. Jako mi se dopalo, jer se sam uređaj pokazao vrlo zgodnim za individualnu upotrebu i sa jasnim sučeljem. Kvaliteta mjerenja je odlična, dvostruko provjerena na klinici - razlike nema. U upotrebi nije skupo. Preporučujem.

Uređaj mi se baš nije svidio, zašto ne trebate uzeti uzorak krvi sa ivice, a ne na sredini, morate biti snajperista da biste stigli do mjesta uzorkovanja krvi. Nije jasno koje je svjedočenje tačno, liječnik je rekao da je potrebno da se svjedočenju dodaju još tri jedinice, nema vremena i nema uzorkovanja krvi. Vrlo bedno. Telefon za informacije ne radi dobro, nemoguće je bilo šta pitati.

Moj muž ima visok šećer. Ljekari su savjetovali da kupite glukometar za praćenje kod kuće. Pročitali smo mnoštvo recenzija o različitim modelima i opredijelili se za satelitski ekspres glukometra PKG-03. Opcija nije najjeftinija, ali ima neograničenu garanciju.

Ja sam dijabetičar sa iskustvom. Satelit ekspres iz ELTA-e poklonio mi je prije dvije godine besplatno, a onda ga je zamijenio drugi. Sjećam se da on ponekad podcjenjuje svjedočanstvo u rasponu od 0,6-1,4 mmol / l - a za one koji imaju nestabilan dijabetes to je neprihvatljivo. Možda sam naišao na neispravan, ali ipak sam prebacio na bateriju radi pouzdanosti.

Kvalitetan model, koliko puta je dvostruko provjeren - točnost ne izaziva nikakve sumnje. Jednostavan je za upotrebu, upute su jasne i pošto imam 55 godina - ovo je važno za mene. Rezultat analize pojavljuje se nakon 7-8 sekundi, i to vrlo brzo. Potrošni materijali su jeftini, uopće, Satellite Express mašina mi odgovara po svim točkama.

Gluposti. Rezultat nije tačan. Probijanje jednim prstom! Izmjereno u 3 trake. Rezultat je strašan! Od 16,1 do 6,8. Jedna dobra stvar je cijena test trake. U laboratoriji je odstupanje približno 5-7 mmol. Otišao sam u bolnicu s takvom naznakom. Vjerovao je u merač i ubrizgavao mu je inzulin. Kao rezultat toga, šećer je bio nizak (a očitavanje glukometra visoko) rezultat je bolnice. Nisu u stanju da rade takve stvari u Rusiji.

Ovaj uređaj imam već duže vrijeme, sa najnižim šećerima (do 10) - tačnost je dobra, blizu laboratorijskih i kod ostalih mjerača glukoze u krvi se ne razilazi (provjeravao sam u bolnici mnogo puta), pri visokoj (ako merač pokazuje 16-24 ..., - morate biti oprezni sa vicevi, indikator je precijenjen, brojilo pokazuje više za 3-5 jedinica, ali na visokim šećerima. Testirano je više puta, iskustvo od 18 godina tipa 1, mjerim puno, ali danas je za učestala mjerenja po cjenovnoj kategoriji ovo jedino brojilo koje je na raspolaganju.

Pozdrav, molim vas, recite mi da li je moguće koristiti satelitski test test trake satelit plus sa glukometrom?

Dijagnosticirali su predijabetes, propisali dijetu i kontrolu šećera pomoću kućnog mjerača glukoze u krvi. Rabljeni „Satelit ekspres“ - lažni bezbožnici, ujutro su vršili mjerenja, s razmakom od 5 minuta, davali indikacije - 6.4, 5.2, 7.1. I u koji rezultat vjerovati? Pa šta. Kada ljudi pišu o trajnosti ovog uređaja, čini se da su te recenzije napisali zainteresirani.

Imam dijabetes tipa 2. Koristim ga periodično. Da biste ga izmerili, koristite 3-4 trakice. ili pruge sa brakom ili je uređaj buggy. pri takvoj potrošnji mernih traka postaje zlato.

Slažem se sa Stanislavom ... uređaj je težak, neugodan: za mjerenje potrebno je upotrijebiti nekoliko traka ... doista trake postaju zlatne ... Satellite Plus i Akkuchek Asset sasvim su pristojni uređaji ... a rezultati se daju iz prve trake ...

Hvala proizvođaču. Svidio nam se i Sattelit. U ljekarnama se ne oglašavaju jer i tako dobro kupiti. U trgovini se medicinska oprema brzo rastavlja. Svaka traka je pojedinačno omotana, tako da se može koristiti do kraja termina. I mnogi u jednoj kutiji, a nakon otvaranja čuvaju se 3 mjeseca. Stoga, nema se ništa loše reći. Djeluje kao sat. Sve je super!

Opće karakteristike modela Express

Važne karakteristike uređaja predstavljene su u tabeli ispod.

Tabela: Satelit ekspres karakteristike:

Metoda mjerenjaElektrohemijska
Potrebna količina krvi1 μl
Domet0,6-35 mmol / l
Merenje vremena ciklusa7 s
PrehranaCR2032 baterija (zamenljiva) - dovoljno za ≈ 5000 merenja
Kapacitet memorijeZadnjih 60 rezultata
Dimenzije9,7 * 5,3 * 1,6 cm
Težina60 g

Paket paketa

Standardni paket uključuje:

  • stvarni uređaj s baterijom,
  • test trake za satelit ekspresni glukometar - 25 kom.,
  • olovka za probijanje,
  • scarifiers (igle za satelitski metar) - 25 kom.,
  • slučaj
  • kontrolna traka
  • korisnički priručnik
  • pasoš i dopis za regionalne uslužne centre.

Sve uključeno

Prije prve upotrebe

Prije nego što prvi put provedete test na glukozu s prijenosnim brojilom, obavezno pročitajte upute.

Jednostavna i jasna uputstva

Zatim morate provjeriti uređaj pomoću upravljačke trake (uključene). Jednostavna manipulacija osigurat će da mjerač ispravno radi.

  1. Umetnite upravljačku traku u predviđeni otvor isključenog uređaja.
  2. Pričekajte dok se na ekranu ne pojave slika nasmiješenog emotikona i rezultati provjere.
  3. Provjerite je li rezultat u rasponu od 4,2-4,6 mmol / L.
  4. Uklonite upravljačku traku.

Zatim unesite kod upotrijebljenih test traka u uređaj.

  1. Umetnite traku kodova u utor (isporučuje se sa trakama).
  2. Pričekajte dok se na ekranu ne pojavi trocifreni broj.
  3. Provjerite odgovara li serijskom broju na paketu.
  4. Uklonite traku za kod.

Uputstvo za upotrebu

Za mjerenje koncentracije šećera u kapilarnoj krvi slijedite jednostavan algoritam:

  1. Temeljito operite ruke. Osušite ga.
  2. Uzmi jednu test traku i izvadi ambalažu s nje.
  3. Umetnite traku u utičnicu uređaja.
  4. Pričekajte dok se na ekranu ne pojavi trocifreni broj (mora se podudarati s brojem serije).
  5. Pričekajte dok se na ekranu ne pojavi simbol koji treperi. To znači da je uređaj spreman nanijeti krv na test traku.
  6. Probušite prst sterilisanim skarifiračem i gurnite jastučić da biste dobili kap krvi. Odmah je dovedite do otvorene ivice test trake.
  7. Pričekajte dok kap krvi na ekranu prestane treptati i odbrojavanje počinje od 7 do 0. Uklonite prst.
  8. Vaš će se rezultat pojaviti na ekranu. Ako se nalazi u rasponu od 3,3-5,5 mmol / L, u blizini će se pojaviti nasmiješeni emotikon.
  9. Uklonite i odbacite upotrijebljenu test traku.

Moguće greške

Da biste osigurali da su rezultati što tačniji, važno je da ne napravite greške u korištenju brojila. U nastavku razmotrimo najčešće od njih.

Baterija prazna Upotreba neprimjerenih ili korištenih test traka

Upotreba test traka s neprikladnim kodom:

Upotreba traka kojima je istekao rok trajanja

Ako u meraču ponestane baterije, na ekranu će se pojaviti odgovarajuća slika (vidi fotografiju iznad). Bateriju (koriste se okrugle baterije CR-2032) uskoro treba zamijeniti. U ovom slučaju uređaj se može koristiti sve dok se uključuje.

Satelit ekspres glukometri mogu se koristiti samo s istim test trakama istog proizvođača. Nakon svakog merenja treba ih zbrinuti.

Manipulacije s drugim test trakama mogu dovesti do netačnih rezultata. Uz to, važno je provjeriti datum isteka potrošnog materijala prije obavljanja dijagnostičke procedure.

Testne trake dostupne su u većini ljekarni.

Mjere sigurnosti

Upotreba glukometra, kao i bilo koji drugi medicinski proizvod, zahtijeva oprez.

Uređaj treba čuvati u suhoj sobi na temperaturama od -20 do +35 ° C. Važno je ograničiti bilo kakav mehanički stres i direktnu sunčevu svjetlost.

Preporučljivo je koristiti mjerač na sobnoj temperaturi (u rasponu od +10 - +35 stepeni). Nakon dužeg (više od 3 mjeseca) skladištenja ili zamjene baterije, provjerite ispravnost uređaja pomoću upravljačke trake.

Spremite i pravilno koristite uređaj

Ne zaboravite da je bilo kakva manipulacija krvlju potencijalno opasna u smislu širenja zaraznih bolesti. Pridržavajte se sigurnosnih mjera opreza, koristite jednokratne certifikate i redovito sanitarno držite uređaj i olovku za probijanje.

To se može učiniti upotrebom hidrogen peroksida (3%), pomiješanog u jednakim omjerima sa otopinom deterdženta (0,5%). Osim toga, uređaj ima ograničenja upotrebe.

Ne koristite ga sa:

  • potreba da se utvrdi nivo šećera u krvi u venskoj krvi ili serumu,
  • potrebu da se dobiju rezultati pohranjene krvi koja stoji,
  • teške infekcije, dekompenzirane malignitete i somatske bolesti kod pacijenata,
  • uzimanje velikih doza askorbinske kiseline (više od 1 g) - moguće prekomerno poništavanje,
  • analiza kod novorođenčadi,
  • potvrda dijagnoze dijabetesa (preporučuje se provođenje laboratorijskih ispitivanja).

Laboratorijski testovi su uvek tačniji.

Stoga je Satellite Express pouzdan, precizan i jednostavan za upotrebu mjerač. Uređaj odlikuje velika preciznost, brzina i pristupačna cijena potrošnog materijala. Ovo je odličan izbor za pacijente s dijabetesom.

Točnost instrumenta

Dobar dan Točnost brojila Satelit ekspres je u skladu s GOST-om. U skladu sa zahtjevima ovog standarda, očitanja prijenosnog brojila smatraju se točnim ako 95% rezultata ima manje od 20% odstupanja od laboratorijskih. Rezultati kliničkih studija potvrđuju tačnost Satelitske linije.

Ako odstupanje između rezultata vaše majke prelazi 20%, preporučujem da se obratite servisnom centru.

Ostali Elta glukometri

Kompanija Elta, pored mjerača Satellite Express-a, proizvodi i mjerač Satellite Plus. Ovaj pouzdani uređaj zasnovan je na istom principu elektrohemijskog mjerenja. No, vrijeme čekanja na rezultat je duže - oko 45 sekundi, memorija u uređaju dizajnirana je samo za 40 mjerenja. Uređaj ne može izmjeriti glukozu manju od 1,8 mmol / l. Dijelovi glukometra Elta Satellite Express:

  • Uređaj je u futroli sa zaslonom na kojem se odražavaju rezultati krvne pretrage.
  • Skup test traka, od kojih je svaka zasebno upakovana. U setu - 25 komada. Na kraju ljekarne možete kupiti dodatni set od 25 ili 50 komada.
  • Lance za jednokratnu upotrebu koje se koriste za probijanje prsta. Napravljeni su od ultra tankog čelika, pa vam omogućavaju probijanje prsta gotovo bezbolno i koriste se čak i u djece.
  • Dršku za probijanje u koju su umetnute lancete.

U kojim slučajevima ne mogu koristiti mjerač?

  • Ako je krv za ispitivanje bila čuvana, pre analize.
  • Kada koristite vensku krv ili serum.
  • Gusta ili tanka krv (sa hematokritom manjim od 20% ili više od 55%).
  • U prisutnosti popratnih bolesti kod pacijenta (maligni tumori, akutne teške infekcije, oticanje).
  • Ako je uoči studije pacijent uzeo više od 1 grama vitamina C (rezultati mogu biti lažni).

Satelit ekspres glukometrom: upute, karakteristike upotrebe

Da bi se kontrolirala razina šećera u krvi kod dijabetesa, moderni, korisnik naklonjen uređaju - satelitski mjerač glukoze postat će izvrstan pomoćnik. Postoje različiti modeli ovog uređaja.

Najpopularniji je Satellite Express iz popularne kompanije Elta. Kontrolni sistem pomaže odrediti koncentraciju glukoze u kapilarnoj krvi. Uputa će vam pomoći da shvatite sve sitnice upotrebe brojila.

Glavne prednosti

Ovaj uređaj poznata je ruska kompanija Elta proizvodi u praktičnoj kutiji od tvrdog plastičnog materijala, kao i drugi modeli. U usporedbi s prethodnim glukometrima ove kompanije, poput Satellite Plus-a, na primjer, novi Express ima puno očiglednih prednosti.

  1. Moderan dizajn. Uređaj ima ovalno tijelo u ugodnoj plavoj boji i ogroman ekran za svoju veličinu.
  2. Podaci se brzo obrađuju - Express uređaju na to troši samo sedam sekundi, dok ostalim modelima iz Elte treba 20 sekundi da dobiju tačan rezultat nakon što se traka umetne.
  3. Model Express je kompaktan, koji omogućava mjerenja čak i u kafićima ili restoranima, nevidljivo drugima.
  4. U Express uređaju proizvođača, Elta ne treba samostalno nanositi krv na trake - test traka uvlači ga u sebe.
  5. I test trake i i sama Express mašina pristupačni su i pristupačni.

Novi mjerač glukoze u krvi iz Elte:

  • razlikuje se u impresivnoj memoriji - za šezdeset mjerenja,
  • baterija u periodu od punog punjenja do pražnjenja može otprilike pet tisuća čitanja.

Pored toga, novi uređaj ima prilično impresivan zaslon. Isto se odnosi i na čitljivost informacija prikazanih na njima.

Kako postaviti vrijeme i datum na uređaju

Da biste to učinili, kratko pritisnite tipku za napajanje uređaja. Tada se uključuje režim podešavanja vremena - za to biste trebali dugo pritisnuti tipku „memory“ dok se ne pojavi poruka u obliku sati / minuta / dana / mjeseca / posljednje dvije znamenke u godini. Da biste postavili potrebnu vrijednost, brzo pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje.

Kako zameniti baterije

Prvo morate biti sigurni da je uređaj u isključenom stanju. Nakon toga treba ga okrenuti prema sebi, otvoriti poklopac pretinca za napajanje.

Bit će potreban oštar predmet - treba ga umetnuti između metalnog držača i baterije koja je izvađena iz uređaja.

Nova baterija se postavlja preko kontakata držača, fiksirana pritiskom prsta.

Uputa za upotrebu brojila kompanije Elta pouzdan je pomoćnik kako biste razumjeli kako se uređaj koristi. Vrlo je jednostavno i praktično. Sada svako može kontrolirati svoj šećer u krvi. To je veoma važno za dijabetes.

Opis uređaja

Uređaj provodi ispitivanje šećera u krvi 20 sekundi. Brojilo ima unutrašnju memoriju i može pohraniti do posljednjih 60 testova, datum i vrijeme studije nisu navedeni.

Uređaj za čitavu krv je kalibriran, za analizu se koristi elektrohemijska metoda. Za provođenje studije potrebno je samo 4 µl krvi. Raspon mjerenja je 0,6-35 mmol / litra.

Snaga se napaja pomoću 3 V baterije, a upravljanje se vrši pomoću samo jednog gumba. Dimenzije analizatora su 60x110x25 mm, a težina 70 g. Proizvođač daje neograničeno jamstvo na vlastiti proizvod.

Komplet uređaja uključuje:

  • Uređaj sam za mjerenje nivoa glukoze u krvi,
  • Kodeks,
  • Test trake za satelitski Plus metar u količini od 25 komada,
  • Sterilni lanceti za glukometar u količini od 25 komada,
  • Olovka za piercing,
  • Kućište za nošenje i skladištenje uređaja,
  • Uputstvo za upotrebu na ruskom jeziku,
  • Garantni list od proizvođača.

Cijena mjernog uređaja je 1200 rubalja.

Uz to, u ljekarni možete kupiti set test traka od 25 ili 50 komada.

Slični analizatori istog proizvođača su Elta Satellite mjerač i Satellite Express mjerač.

Kad satelitski podaci i očitanja nisu istiniti

Postoji jasna lista trenutaka kada se uređaj ne može koristiti. U ovim slučajevima neće dati pouzdan rezultat.

Ne koristite merač ako:

  • Dugotrajno skladištenje uzorka krvi - krv za analizu mora biti svježa,
  • Ako je neophodno otkriti nivo glukoze u venskoj krvi ili serumu,
  • Ako ste uzeli više od 1 g askorbinske kiseline dan ranije,
  • Hematocrin broj

Nekoliko riječi o brojilu

Satellite Plus je model druge generacije glukometra ruskog proizvođača medicinske opreme Elta, objavljen je 2006. godine. Linija uključuje i satelitske (1994) i satelitske ekspres modele (2012).

Dijabetes i porast pritiska bit će prošlost

Dijabetes je uzrok gotovo 80% svih moždanih udara i amputacija. 7 od 10 ljudi umire zbog začepljenih arterija srca ili mozga. U skoro svim slučajevima, razlog ovog strašnog kraja je isti - visoki šećer u krvi.

Šećer se može i treba srušiti, inače ništa. Ali to ne liječi samu bolest, već samo pomaže u borbi protiv istrage, a ne uzrok bolesti.

Jedini lijek koji se službeno preporučuje kod dijabetesa i koji ga endokrinolozi koriste u svom radu je flaster Ji Dao protiv dijabetesa.

Učinkovitost lijeka, izračunata prema standardnoj metodi (broj pacijenata koji su se oporavili na ukupan broj pacijenata u grupi od 100 ljudi koji su bili podvrgnuti liječenju) bio je:

  • Normalizacija šećera - 95%
  • Eliminacija tromboze vena - 70%
  • Eliminacija snažnog otkucaja srca - 90%
  • Ublažavanje visokog krvnog pritiska - 92%
  • Vigor tokom dana, poboljšani san noću - 97%

Proizvođači Ji Daoa nisu komercijalna organizacija i financira ih država. Zbog toga sada svaki stanovnik ima priliku nabaviti lijek sa popustom od 50%.

  1. Upravlja se samo jednim gumbom. Brojevi na ekranu su veliki, svijetli.
  2. Neograničena garancija instrumenta. Različita mreža servisnih centara u Rusiji - više od 170 kom.
  3. U kompletu za satelitski mjerač Plus nalazi se kontrolna traka, pomoću koje možete samostalno provjeriti ispravnost uređaja.
  4. Niski troškovi potrošnog materijala. Satelitske test trake plus 50 kom. koštat će dijabetesne pacijente 350-430 rubalja. Cijena 25 lanceta je oko 100 rubalja.
  5. Krute, trake test traka velikih dimenzija. Oni će biti prikladni za starije ljude koji imaju dugogodišnji dijabetes.
  6. Svaka traka stavlja se u pojedinačno pakiranje, tako da se mogu koristiti do isteka roka trajanja - 2 godine. To je pogodno za ljude koji imaju dijabetes tipa 2, blag ili dobro kompenziran, i nema potrebe za čestim mjerenjima.
  7. Kod nove ambalaže za trake ne treba unositi ručno. Svako pakovanje ima kodnu traku koju samo trebate umetnuti u mjerač.
  8. Satellite Plus je kalibriran u plazmi, a ne u kapilarnoj krvi. To znači da ne treba ponovno izračunavati rezultat da bi ga mogli uporediti sa laboratorijskom analizom glukoze.

Nedostaci Satelita Plus:

  1. Analiza dugog vremena Od nanošenja krvi na traku da dobijete rezultat potrebno je 20 sekundi.
  2. Probne pločice Satellite Plus nisu opremljene kapilom, ne uvlače krv prema unutra, već se moraju nanijeti na prozor na traci. Zbog toga je za analizu potreban pretjerano veliki kapi krvi - od 4 μl, što je 4-6 puta više od glukometra strane proizvodnje. Zastarele test trake su glavni razlog negativnih kritika o brojilu. Ako je kompenzacija za dijabetes moguća samo čestim mjerenjima, bolje je brojilo zamijeniti modernijim. Na primjer, Satellite Express za analizu koristi ne više od 1 μl krvi.
  3. Ručka za probijanje je prilično kruta, ostavlja duboku ranu. Sudeći prema recenzijama, takva olovka neće djelovati za djecu s osjetljivom kožom.
  4. Memorija mjerača Satellite Plus iznosi samo 60 mjerenja, a sačuvani su samo glikemijski brojevi bez datuma i vremena. Za potpunu kontrolu dijabetesa, rezultati analize morat će se odmah zabilježiti u dnevnik nakon svakog mjerenja (knjiga promatranja).
  5. Podaci s brojila ne mogu se prenijeti na računar ili telefon. Elta trenutno razvija novi model koji će se moći sinkronizirati s mobilnom aplikacijom.

Šta je uključeno

Puno ime brojila je Satellite Plus PKG02.4. Imenovanje - ekspresni mjerač glukoze u kapilarnoj krvi, namijenjen za kućnu upotrebu. Analiza se provodi elektrohemijskom metodom koja se sada smatra najtačnijom za prijenosne uređaje. Točnost brojila Satellite Plus u skladu je s GOST ISO15197: odstupanja od rezultata laboratorijskih ispitivanja sa šećerom iznad 4,2 - ne više od 20%. Ova preciznost nije dovoljna za dijagnosticiranje dijabetesa, ali dovoljno je za postizanje održive nadoknade za već dijagnosticirani dijabetes.

Brojač se prodaje kao dio kompleta koji ima sve što vam je potrebno za 25 testova. Tada morate zasebno kupiti trake i lancete. Pitanje „gdje su otišle test trake?“ Obično se ne postavlja, budući da se proizvođač brine o stalnoj dostupnosti potrošnog materijala u ruskim ljekarnama.

Doktor medicinskih nauka, šefica Instituta za dijabetologiju - Tatyana Yakovleva

Dijabetes studiram već duži niz godina. Zastrašujuće je kad toliko ljudi umre, a još više postane invalid zbog dijabetesa.

Požurim da kažem dobre vesti - Endokrinološki istraživački centar Ruske akademije medicinskih nauka uspeo je da razvije lek koji u potpunosti leči dijabetes melitus. Trenutno se efikasnost ovog lijeka približava 98%.

Još jedna dobra vijest: Ministarstvo zdravlja osiguralo je usvajanje posebnog programa koji nadoknađuje visoku cijenu lijeka. U Rusiji dijabetičari ga mogu dobiti prije 17. februara - Za samo 147 rubalja!

>> NAUČITE VIŠE O DOBIVANJU DROGA

PotpunostDodatne informacije
Mjerač glukoze u krviOpremljen je standardnom baterijom CR2032 za glukometre. Može se lako zamijeniti samostalno bez rastavljanja kućišta. Podaci o pražnjenju baterije pojavljuju se na ekranu - LO BAT poruka.
Olovka za probijanje kožeSila udarca može se prilagoditi, za to na vrhu olovke ima prsten sa slikom kapi krvi više veličina.
SlučajBrojilo se može isporučiti ili u futroli od plastike ili u vrećici od tkanine s patentnim zatvaračem s držačem za merač i olovku te s džepovima za svu dodatnu opremu.
DokumentacijaSadrži upute za korištenje brojila i olovke, garancijski list. U dokumentaciji se nalazi popis svih servisnih centara.
Kontrolna trakaZa neovisnu provjeru glukometra. Postavite traku u isključeni uređaj s metalnim kontaktima prema gore. Zatim pritisnite i držite tipku dok se rezultat ne pojavi na zaslonu. Ako padne u granicama 4,2-4,6, uređaj ispravno radi.
Test trake25 kom., Svaki u zasebnom pakovanju, u pakiranju dodatna traka sa kodom. Samo "nativne" Satellite Plus test trake su prikladne za brojilo.
Gluscometer Lancests25 kom. Koji su lanceti pogodni za Satellite Plus, osim originalnih: One Touch Ultra, Lanzo, Taidoc, Microlet i drugi univerzalni s četverostranim oštrenje.

Ovaj komplet možete kupiti za 950-1400 rubalja. Ako je potrebno, olovku za to možete kupiti zasebno za 150-250 rubalja.

Jamstvo instrumenta

Korisnici satelita Plus imaju 24-satnu internetsku liniju. Web stranica kompanije sadrži video upute o upotrebi glukometra i piercera za dijabetes. U servisnim centrima možete besplatno zamijeniti bateriju i provjeriti uređaj.

Ako se na zaslonu uređaja pojavi poruka o pogrešci (ERR):

  • ponovo pročitajte upute i uvjerite se da vam ne nedostaje nijedna radnja,
  • zamenite traku i uradite analizu ponovo,
  • Ne uklanjajte traku dok se na ekranu ne pokaže rezultat.

Ako se poruka o pogrešci ponovno pojavi, obratite se servisnom centru. Specijalisti centra će ili popraviti brojilo ili ga zameniti novim. Jamstvo za Satellite Plus je doživotno, ali odnosi se samo na tvorničke oštećenja. Ako je do kvara došlo zbog greške korisnika (ulazak vode, pad itd.), Garancija nije data.

Pogledajte video: Google IO 2016 - Day 3 Track 4 (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar