Glucometer Bayer Contour TS

Naišla sam na potrebu da kupim glukometr tokom trudnoće. Dali su mi GDM i morao sam slediti posebnu dijetu i mjeriti šećer 4 puta dnevno.

Poznati ljekar savjetovao je za kućnu upotrebu Glucometer Bayer Contour TS, rekavši da je uređaj prilično precizan u mjerenjima i jednostavan za upotrebu.

Paket paketa Kutije s brojilom su:

  • Glucometer "Contour TS".
  • Automatski piercer Microlet 2.
  • Jednokratne lancete za ručku za probijanje (10 kom.).
  • Futrola za spremanje.
  • Baterija 2032.
  • Instrukcija na ruskom.
  • Beležnica za snimanje merenja.
  • Garantni list.

Značajke i prednosti uredni su kako slijedi:

U radu Kontura vozila je jednostavno iscrpna. Uzimamo testnu traku, ubacujemo je u priključak i uređaj oživljava

Prvo, krv uzeta iz vene gotovo će uvijek pokazati veći rezultat glukoze nego krvnim testom iz prsta.

Obično radim eksperiment: na dan kada mi se test uzme iz vene, mjerim šećer svojim glukometrom. Greška mi više odgovara:

Drugo, začudo, krv uzeta iz različitih prstiju može pokazati prilično pristojno širenje vrijednosti (do 0,5). Kao što su rekli ljekari u bolnici, gdje sam ležao s ostalim radnicima GDS-a - to je norma i u ovom slučaju ne vrijedi griješiti na glukometru.

Treće, prije podnošenja testa na šećer strogo je zabranjeno nervirati se! Imao sam porast svog uobičajenog 4,5-5,3 tačno do 8,2 (uz dijetu), kad je jutro počelo s ogromnom gnjavažom. Šećer mog sina skočio je sa 5 na 6,6 kada se uplašio u laboratoriji na dan uzimanja testa: 10-minutna histerija djeteta prije nego što mi se uzorak krvi vratio s par sijede kose, kad sam tih 6,6 vidio na laboratorijskom glukometru. U kasnijim vremenima dijete je bilo mirno i glukoza je bila normalna.

Za tačnije određivanje šećera u krvi možete uzeti glikovani hemoglobin. Pokazat će prosječnu glukozu u krvi tijekom posljednja 3 mjeseca. A za kućnu upotrebu, na osnovu mog iskustva, savjetujem Contour TS mjerač - na to nemam nikakvih pritužbi.

Pogledajte video: BAYER Contour TS Blood Glucose Meter in HINDI by TECHNICAL ASTHA (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar