Jagoda od jagoda, rabarbara i slatkog trešanja, bez šećera i pektina

Chia semen džem od jagoda od rabarbare

Ako želite smršaviti ili prebaciti na dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, tada vam je strogo zabranjen šećer. Stoga klasična marmelada iz supermarketa, nažalost, ispada iz jelovnika vašeg ranog doručka. Ipak, na sreću, ne morate u potpunosti napustiti svoj namaz od slatkog kruha.

Uz pomoć jednostavnih manipulacija, dočaravamo džem od jagoda-rabarbara sa chia sjemenkama, koji po okusu već i po hranjivoj vrijednosti nadmašuje klasični džem.

Trebat će vam samo četiri sastojka - tava, staklena tegla s poklopcem i malo vremena. Ne možete zamisliti ništa lakše. Želim vam uspjeh i lijep apetit!

Sastojci

  • 20 g chia sjemenki,
  • 150 g ljubomore,
  • 150 g jagoda,
  • 50 g Xucker svjetla (eritritol) ili zaslađivača,
  • 2 kašike vode.

Količina sastojaka ovog recepta s malo ugljikohidrata iznosi oko 250 ml džema. Vrijeme kuhanja traje 30 minuta. Ukupno vrijeme čekanja je 12 sati.

Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i naznačene su na 100 g obroka s malo ugljikohidrata.

kcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
451872,9 g1,8 g1.6 g

Način kuhanja

Ogulite jagode, operite i prerežite bobice na pola.

Ogulite rabarbaru i narežite na male komade. Budući da će se sve to skuhati i po želji pire, možete raditi otprilike. Kasnije ćemo oduševiti oko.

Sada uzmite srednju tavu, u nju stavite jagode, rabarbaru i Xucker. Tako da se na početku ništa ne izgori, dodajte u tavu 2 kašike vode.

Kuhajte na srednje jakoj vatri. Kad izvadite mousse od jagoda i ljubomora, možete ukloniti tavu sa štednjaka.

Kuhanjem se može izostaviti i samo nasjeckano voće do kaše. Tada će se rok trajanja vašeg chia džemata smanjiti sa 7-10 na 5-7 dana. Ali istovremeno štedite sve vitamine.

Nakon kuhanja, vrlo je važno da se voćni mousus ohladi. Možete ubrzati postupak stavljanjem lonca u hladnu vodu. Ovaj korak je bez kuhanja prirodno preskočen.

Na kraju dodajte chia sjemenke i džem dobro izmiješajte kako bi se sjemenke ravnomjerno rasporedile po težini.

Sada je trebate staviti u hladnjak na noć i vaš vlastiti kuhani džem sa chia sjemenkama je spreman. U njega dodajte više peciva ili visoko proteinskog hleba i dobićete zdrav doručak.

Staklene staklenke s poklopcem za vaš pekmez s malo ugljikohidrata

Chia džem od jagoda, rabarbara i trešanja. Kuhanje:

Operite stabljike rabarbara, narežite krajeve, ogulite tanku kožicu i narežite na kriške dužine oko 1 cm.

Operite bobice. Na jagodama odvojite školjke i narežite ih na četvrtine. Uklonite semenke trešnje.

Pripremljeni rabarbaru s bobicama stavite u široku tavu s debelim dnom, dodajte chia sjemenke, sirup, limunov sok, kokosovu vodu. Stavite lonac na vatru, stavite sadržaj da proključa i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

Chia džem stavite u male staklenke i čuvajte u hladnjaku. Ako želite pohraniti komad na sobnu temperaturu, pasterizirajte staklenke oko 20 minuta.

Otprilike 3 staklenke džema od 300 ml dobivaju se iz ovog skupa proizvoda.

Napomena!

Sjeme chia (ili špansko zrno kadulje) sjeme je biljke poznate drevnim civilizacijama. Raste na današnjem području Južne Amerike. Ove egzotične semenke imaju vrijedna ljekovita svojstva, pa se koriste i kao dodatak prehrani različitim jelima, sudjelujući u iscjeljivanju ljudskog tijela.

Chia sjemenke su jedinstveni antibiotik. Među mnogim prednostima ovih žitarica posebno je cijenjena sposobnost gubitka viška kilograma. Uz sve ljekovite prednosti, chia sjemenke daju jelima ugodan orašasti okus, koji može upotpuniti gotovo svako jelo.

Pogledajte video: Fenomenalan način uzgoja jagoda (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar