Detralex 1000 mg - upute za upotrebu

Uputa opisuje sastav i farmakološka svojstva lijeka Detralex 1000, daje metodu uzimanja lijeka i njegov režim doziranja, govori o nuspojavama i kontraindikacijama.

Oblik, sastav, pakovanje

Detralex se proizvodi u obliku tableta s filmskom membranom ovalnog oblika u narančasto-ružičastoj boji. Unutar tablete je žuta s heterogenom strukturom. Rizici za razdvajanje su obje strane.

Aktivna komponenta je flavonoidna frakcija u pročišćenom i mikroniziranom obliku u smislu 90% diosmina i 10% hesperidina. Dodatak se sastoji od želatine, pročišćene vode, magnezijum stearata, talka, mikrokristalne celuloze, natrijevog karboksimetil škroba tipa A.

Školjka je određena količina natrijum-lauril sulfata, žuto-oksidnog željeznog oksida, glicerola, titanijevog dioksida, crvenog željeznog oksida, hipromeloza, magnezijum stearat, makrogol 6000 kao sredstva za poliranje.

Prodaju tablete u kartonskom pakovanju, koje sadrži tri blistera s devet tableta i desetak tableta s tri / šest blistera.

Indikacije za upotrebu tableta

Preporučuje se upotreba lijeka za simptomatsko liječenje hroničnih venskih bolesti, kada pacijent ima:

  • bolovi u nozi
  • venski trofični čir,
  • grčevi
  • osjećaj umora, punoće / težine u donjim udovima,
  • oticanje nogu
  • promjene na koži i vlaknima potkožne trofičke prirode.

Također, lijek Detralex koristi se za otklanjanje simptoma u prisustvu akutnog / hroničnog hemoroida.

Detralex 1000: upute za upotrebu

Uzmi lijek unutra.

1pc / dan, najbolje ujutro uz obroke,

Trajanje kursa može varirati od nekoliko meseci do godinu dana. Dozvoljeno je njegovo ponavljanje.

3 kom / dan za vrijeme doručka / ručka / večere za 4 dana prijema, zatim 2kom / 3 dana za doručak i večeru.

1 kom / dnevno

Nuspojave

Nuspojave u liječenju Detralex 1000 su blage.

Pritužbe na opće neispravnost, glavobolju / vrtoglavicu,

Pacijenti su često javljali da se razvija dijareja, mučnina / povraćanje i dispepsija,

Manje se često žali na bolove u trbuhu,

Opisani su rijetki slučajevi edema angioedema,

Povremeno su zabilježeni osipi popraćeni svrbežom, urtikarijom i oticanjem izolirane prirode na usnama / kapcima / licu.

Dodatne smernice

Upotreba ovog lijeka, kada pacijent pogoršava hemoroide, ne predviđa ukidanje drugih vidova liječenja u analnom području. U nedostatku terapijskog učinka na otklanjanju simptoma, treba se pojaviti liječnik koji će propisati drugu mogućnost liječenja.

U slučajevima poremećaja cirkulacije vena treba voditi zdrav način života, kombinirajući se s prolaskom terapijske terapije. Stručnjaci preporučuju pacijentu da hoda, normalizuje tjelesnu masu i sprečava dugotrajno izlaganje otvorenom suncu. Mnogo štete donosi dugotrajan boravak na nogama. Neće biti suvišno nositi čarape sa posebnim efektom koji će poboljšati cirkulaciju krvi.

Pacijenti na liječenju Detralexom mogu voziti.

Analozi Detralex 1000 i njihov kratki opis

Lijek ima kompletne i djelomične analoge.

  • Lijek u obliku tableta uz prisustvo Venerove školjke ima aktivni složeni sastav identičan Detralexu. Takođe mu nije propisan dojilja. Čuvajte dve godine.
  • Lijekovi nazvani Venozole mogu se kupiti u obliku kreme / gela ili tableta. Lijek s istim aktivnim kompleksom ima slična farmakološka svojstva.

  • Tablete Phlebodia 600 sadrže jedan od aktivnih sastojaka Detralex - diosmin i zato imaju sličan terapeutski učinak na povećanje tonusa zidova vena, normalizujući njihovu propusnost i poboljšavajući protok krvi.
  • Tablete Vazoket sa diosminom u obliku aktivne tvari koriste se za smanjenje venske ekstenzivnosti i povećanja tonusa, što pomaže u izbjegavanju oticanja nogu.

Detralex tablete recenzije

Oni koji pate od venske insuficijencije ili hemoroida, koji koriste Detralex u liječenju, dobro reagiraju na lijek. Mnogi ga hvale zbog njegove izvrsne sposobnosti za uklanjanje bolnih simptoma i oteklina na nogama. Isto primjećuju oni pacijenti koji su liječili hemoroide. Detralex puno pomaže u uklanjanju neugodnih senzacija i povećanju udobnosti, kako fizičke tako i emocionalne. Neki prijavljuju nuspojave, ali ne mnogo. U osnovi, neželjene reakcije kod uzimanja Detraleksa su rijetke i one su slabo izražene.

Larisa: Kao liječnik često je koristila Detralex u svojoj praksi. Ne tako davno, njen suprug je postao veoma zabrinut zbog venske insuficijencije. Savetovao sam mu ove tablete. Ispočetka, nakon što nije primetio nikakve efekte nakon dve nedelje primene, počeo je da odbija, da se leči od njih. Međutim, insistirao sam na nastavku tečaja lečenja. Nakon nekoliko sedmica, oteklina je nestala, a zatim je bol nestala. Treba napomenuti da lijek ima kumulativni učinak i tečajevi liječenja, ne videći brz rezultat, ne bi trebali biti prekinuti. Sada se muž ne žali na noge i nudi prijateljima ovaj lijek ako je potrebno.

Victoria: Prije dvije godine poslata je na hitnu hospitalizaciju s dijagnozom akutnog tromboflebitisa. Tečaj liječenja uključivao je Detralex tablete. Pored toga, noga je bila zavezana usko i tako dalje. Tretman je bio uspešan. Da bi se spriječilo ponavljanje tečajeva liječenja Detralexom preporučilo mi se svakih šest mjeseci. Malo skupo, ali efikasno. Slijedeći preporuke ljekara, više se nije vraćala problemu.

Lyudmila: Suprug je po profesiji vozač i bori se s hemoroidima više od godinu dana. Ali ako ranije, pored nelagode, čireve nisu uzrokovale posebne probleme, onda su nedavno, na osjetljivom području počeli i egzacerbacije u obliku svrbeža, peckanja bolova. Počnite da krvarite. Kao prvu pomoć su, po savetu prijatelja, počeli da piju tablete Detralex i tako stali na ovaj lek. Bolni simptomi se uklanjaju, a preventivne mjere pomažu u održavanju normalnog stanja. Pilule su zaista pomogle. Ispada da je skupo, ali efikasno. Preporučuje se onima kojima je takva pomoć potrebna.

Farmakodinamika

Detralex ima venotonička i angioprotektivna svojstva. Lijek smanjuje proširivost vena i vensku kongestiju, smanjuje propusnost kapilara i povećava njihovu otpornost. Rezultati kliničkih studija potvrđuju farmakološku aktivnost lijeka u odnosu na vensku hemodinamiku.

Statistički značajan efekat Detralexa ovisno o dozi je pokazan za sljedeće venozne pletizmografske parametre: venski kapacitet, proširenost vena, vrijeme pražnjenja vena. Primećuje se optimalni omjer doza-odgovor sa 1000 mg dnevno.

Detralex povećava venski ton: uz pomoć venske okluzalne pletizmografije prikazano je smanjenje vremena pražnjenja vena. U bolesnika s znakovima ozbiljnih poremećaja mikrocirkulacije, nakon liječenja Detralexom, postoji (statistički značajno u usporedbi s placebom) povećanje kapilarne rezistencije, ocjenjivano angiostereometrijom.

Dokazana je terapijska efikasnost lijeka Detralex u liječenju hroničnih bolesti vena donjih ekstremiteta, kao i u liječenju hemoroida.

Bestseller na svijetu!

Prema "AMS Hels", među venotonikima (flebotropni lijekovi) sistemskog djelovanja u smislu prodaje u novčanom iznosu (eura) za drugo tromjesečje. 2017. na godišnjoj razini na globalnoj farmi. tržište

Prema "AMS Hels", među venotonikima (flebotropni lijekovi) sistemskog djelovanja u smislu prodaje u novčanom iznosu (eura) za drugo tromjesečje. 2017. na godišnjoj razini na globalnoj farmi. tržište

Pogledajte medicinske upute za Detralex® 1000 mg

Indikacije za upotrebu

Detralex je indiciran za liječenje simptoma hroničnih venskih bolesti (uklanjanje i olakšavanje simptoma).

Terapija simptoma vensko-limfne insuficijencije:

  • bol
  • grčevi u nogama
  • osjećaj težine i punoće u nogama,
  • "umor" u nogama.

Terapija manifestacija vensko-limfne insuficijencije:

  • oticanje donjih ekstremiteta,
  • trofične promjene na koži i potkožnom tkivu,
  • venski trofični čirevi.

Nuspojave

Nuspojave tableta Detralex 1000 mg uočene tokom kliničkih ispitivanja su bile blage. Uglavnom su primijećeni poremećaji rada gastrointestinalnog trakta (proliv, dispepsija, mučnina, povraćanje).

U nekim slučajevima, na pozadini liječenja lijekom Detralex kod pacijenata, mogu se razviti sljedeće nuspojave:

  • Sa strane probavnog kanala - bol u epigastričnoj regiji, mučnina, ponekad nagon za povraćanjem, natečenost, pokreti creva,
  • Sa strane nervnog sistema - slabost i malaksalost, snižen krvni pritisak, vrtoglavica,
  • Na dijelu kože - osip, svrbež i peckanje, hiperemija i lokalno povećanje tjelesne temperature tj.
  • U vrlo rijetkim slučajevima razvoj angioedema ili anafilaktički šok.

Predoziranje

Uz dugotrajnu nekontroliranu upotrebu tableta Detralex, pacijent brzo razvija simptome predoziranja, koji se izražavaju porastom gore navedenih nuspojava.

U slučaju slučajnog gutanja velike doze lijeka, pacijent mora odmah potražiti pomoć liječnika. Liječenje predoziranja sastoji se od ispiranja želuca, gutanja enterosorbenata i simptomatske terapije ako je potrebno.

Trudnoća

Pokusi na životinjama nisu otkrili teratogene efekte.

Do danas nije bilo izvještaja o štetnim efektima prilikom upotrebe lijeka na trudnicama.

Zbog nedostatka podataka o izlučivanju lijeka s majčinim mlijekom, dojećim ženama se ne preporučuje uzimanje lijeka.

Posebna uputstva

  • Prije nego što počnete uzimati Detralex, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom.
  • Uz pogoršanje hemoroida, primjena lijeka Detralex ne zamjenjuje specifično liječenje ostalih analnih poremećaja. Trajanje liječenja ne smije prelaziti vrijeme određeno u odjeljku "Način primjene i doza". U slučaju da simptomi ne nestanu nakon preporučenog tijeka terapije, potrebno je pregledati proktologa koji će odabrati daljnju terapiju.
  • U slučaju oštećenja venske cirkulacije, maksimalan učinak liječenja osigurava se kombinacijom terapije zdravim (uravnoteženim) načinom života: poželjno je izbjegavati dugo izlaganje suncu, produženi boravak na nogama, a preporučuje se smanjenje suvišne tjelesne težine. Pješačenje i, u nekim slučajevima, nošenje posebnih čarapa pomažu poboljšanju cirkulacije krvi.
  • Odmah potražite ljekarsku pomoć ako se vaše stanje pogorša tokom liječenja ili ako ne dođe do poboljšanja.

Oblik izdavanja i doziranje

Filmsko obložene tablete, 1000 mg.

Proizvodnjom "Laboratorija ozbiljnije industrije", Francuska:

  • 10 tableta u blisteru (PVC / Al). Za 3 ili 6 blistera sa uputama za medicinsku upotrebu u pakovanju od kartona.
  • 9 tableta u blisteru (PVC / Al). 3 blistera sa uputama za medicinsku upotrebu u pakovanju od kartona.

Proizvodnjom LLC Serdiks, Rusija:

  • 10 tableta u blisteru (PVC / Al). Za 3 ili 6 blistera sa uputama za medicinsku upotrebu u pakovanju od kartona.
  • 9 tableta u blisteru (PVC / Al). 3 blistera sa uputama za medicinsku upotrebu u pakovanju od kartona.

Uvjeti za ljekarne u ljekarni

Detralex tablete se izdaju u ljekarnama bez recepta.

Sledeći lekovi su po svom terapijskom učinku slični Detralexu:

Prije upotrebe analoga, pacijentu se savjetuje da se savjetuje sa ljekarom.

Prosječna cijena Detralexa u dozi od 1000 mg u moskovskim ljekarnama iznosi 853 rubalja. (18 kom).

Ostavite Svoj Komentar