Johnson mjerač glukoze u krvi

Pronašli smo obične ljude koji imaju dijabetes koji su uspjeli suzbiti svoju bolest i sada mogu sa vama podijeliti savjete!

Reg. otkucaja RZN 2017/6190 od 09.04.2017., Reg. otkucaja RZN 2017/6149 od 23.08.2017., Reg. otkucaja RZN 2017/6144 od 23.08.2017, Reg. otkucaja Federalna služba bezbednosti br. 2012/12448 od 23.09.2016., Reg. otkucaja Federalna služba bezbednosti br. 2008/00019 od 29.09.2016., Reg. otkucaja FSZ br. 2008/00034 od 23.09.2018., Reg. otkucaja RZN 2015/2938 od 08.08.2015., Reg. otkucaja FSZ br. 2012/13425 od 24.09.2015., Reg. otkucaja FSZ br. 2009/04923 od 23.09.2015., Reg.ud. RZN 2016/4045 od 24.11.2017, Reg. otkucaja RZN 2016/4132 od 23.05.2016, Reg. otkucaja FSZ br. 2009/04924 od 12.04.2012.

Ova web lokacija namijenjena je isključivo građanima Ruske Federacije. Korištenjem ove web stranice prihvaćate našu politiku privatnosti i pravne odredbe. Ova stranica je u vlasništvu kompanije Johnson & Johnson LLC, koja je u potpunosti odgovorna za njen sadržaj.

KONTRAINDIKACIJE SU DOSTUPNE.
SAVJETITE SPECIJALISTA

Prednosti Johnson Glucometers

Jedna od glavnih prednosti brojila je da proizvođač daje neograničenu garanciju na proizvode. To zauzvrat omogućava korisnicima da vjeruju kompaniji i ukazuje na visoku kvalitetu robe. U mnogim gradovima gdje postoje posebna prodajna mjesta za prodaju medicinske opreme postoje službeni servisni centri gdje svi koji imaju dijabetes mogu donijeti svoj uređaj na pregled. U takvim centrima kupci ne samo da mogu provjeriti stanje uređaja, već i zamijeniti stari ili pokvareni model za novi model. Ako pacijent ima bilo kakvih pitanja, može se u bilo kojem trenutku obratiti specijalistima putem hotline-a.

Šećer se smanjuje odmah! Dijabetes s vremenom može dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, stanje kože i kose, čirevi, gangrena pa čak i karcinomi! Ljudi su poučavali gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera. čitaj dalje.

Modeli, njihov opis i rad

Princip rada glukometra sličan je jedni drugima. Razlika se očituje u prisutnosti dodatnih funkcija, načina punjenja uređaja i opreme. Uređaji obično rade tako što dovode krvnu plazmu s različitih mjesta (prst, podlaktica) na posebno određeno područje. Nakon dovoda krvi u trajanju od 5-10 sekundi, pacijent može vidjeti rezultat. Prednost opisanih Johnson uređaja je mogućnost držanja uređaja pri ruci i u slučaju lošeg zdravlja pravodobno provjerite razinu šećera.

Proizvođač daje neograničenu garanciju na sve proizvode za dijabetičare.

OneTouch Select

Johnson uređaj karakteriše intuitivna kontrola dostupna svakom korisniku. Izgled brojila podseća na stari mobitel. Korištenje uređaja nije teško, jer su svi meniji i funkcije prikazani na ruskom jeziku. Princip upotrebe je da pacijent uzme mjerenja šećera prije i nakon jela. Specijalno za to, komplet sadrži skup zamjenjivih kapa za uzimanje krvi iz različitih područja: sa prsta, dlana i podlaktice. Zahvaljujući volumetrijskoj memoriji u uređaju, korisnik može spremiti podatke na 350 uzoraka, što označava datum i vrijeme uzimanja uzorka krvi. Ako dijabetičar želi pratiti dinamiku uzoraka šećera, to se može učiniti u sedmičnom ili mjesečnom sažetku.

OneTouch Verio iQ

Značajka uređaja je mogućnost punjenja kablom iz zidne utičnice ili preko računara, tako da ne morate brinuti o nedostatku baterija u najneprikladnijem trenutku. Procedura uzimanja krvi traje 5 sekundi, nakon čega se rezultat pojavljuje na zaslonu. Što se tiče izgleda, uređaj ima divan dizajn, kolor prikaz i pozadinsko osvetljenje. Uređaj bilježi indikatore za 750 testova, sastavlja zbirnu statistiku za sedmicu mjerenja, mjesec ili 3 mjeseca.

OneTouch UltraEasy

Za provođenje testa na šećer dijabetičaru je potrebno samo 1 µmol krvi. Uređaj se smatra jednim od najlakših za korištenje iz Johnson linije proizvoda. Paket uključuje set traka, kapica, uputstava, sjekač za olovke, lancete i upute. Među pozitivnim aspektima valja napomenuti kompaktnost, prikladan zaslon s velikim brojevima. Johnson uređaj ima samo 2 upravljačka gumba, tako da će biti lako razumjeti rad uređaja. Ova opcija je idealna za starije osobe.

OneTouch Verio IQ Glucometer

Ovo je najpametniji uređaj koji ima moderan dizajn, a odlikuje se displejom u boji i ugodnim pozadinskim osvjetljenjem. Uređaj nema baterije, već se direktno puni iz zidne utičnice ili računara.

Za ispitivanje treba pet sekundi, za to se koristi 0,4 μl krvi. Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Umjeravanje se provodi u krvnoj plazmi.

Analizator ne zahtijeva kodiranje, ima memoriju od 750 posljednjih mjerenja, u stanju je sastaviti prosječne statistike za sedmicu, dvije sedmice, mjesec i tri mjeseca. Ako je potrebno, dijabetičar može sve primljene podatke spremiti na osobni računar. Uređaj ima kompaktnu veličinu 87,9x47x19 mm i teži 47 g. Cijena takvog uređaja je približno 2000 rubalja.

Svi gore navedeni uređaji su visokog kvaliteta, modernog dizajna i posebne izdržljivosti.

Proizvođač daje neograničenu garanciju na sve proizvode za dijabetičare.

Jednostavno dodir

Mjerni uređaj One Touch Select Simple razlikuje se po najosnovnijim funkcijama i nema ništa suvišno. Analizator nema gumbe i nije potrebno kodiranje. Korisnik treba samo instalirati test traku u utor, nakon čega započinje mjerenje.

Na visokim ili niskim nivoima šećera, mjerač One Touch Select Simple daje poseban zvuk upozorenja. Umjeravanje se provodi u krvnoj plazmi. Za istraživanje je potrebno 1 μl kapi krvi. Rezultate dijagnostike možete dobiti za pet sekundi. Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra.

Uređaj nema funkciju oznaka unosa hrane, a također je nemoguće sastaviti prosječne statistike nekoliko dana. Brojilo ima dimenzije 86x51x15,5 i teži 43 g. Kao baterija se koristi litijumska baterija tipa CR 2032. Trošak ovog analizatora u prosjeku je 800 rubalja.

OneTouch Verio Flex

OneTouch Verio Flex, VanTouch Verio Flex - novi moderni glukometri, sadrži tačniji mjerni sistem. Ugodno, malo i lagano. Mjerač se razlikuje po tome što uz pomoć Bluetooth® podataka šalje računar, telefon ili tablet na daljnju analizu i samostalno i od strane stručnjaka.
Da biste uzeli mjerač potrebna je veoma mala količina krvi.
Službeno, OneTouch Verio Flex glukometar se ne isporučuje u Rusiju, ali testne trake za njega možete kupiti u ljekarnama i mrežnim trgovinama, OneTouch Verio® test trake prikladne su za ovaj glukometar.
(više ...)

Medicinska tehnologija LifeScan

LifeScan (dijabetes odjel Johnson & Johnson Corporation) vodeći je programer i proizvođač prijenosnih mjerača glukoze u krvi dizajniranih za praćenje nivoa glukoze u krvi (šećera). LifeScan uređaji se proizvode pod robnom markom OneTouch®, imaju visoku preciznost i kompaktne dimenzije, mogu se koristiti za brzu analizu nivoa glukoze i kod kuće i u medicinskim ustanovama.

U našem katalogu su predstavljene sljedeće vrste medicinske opreme LifeScan:

  • OneTouch® Select, OneTouch® Select Simple, OneTouch® Ultra Easy
  • test trake za OneTouch® glukometre,
  • Ultra tanke lancete za OneTouch® ručke za probijanje.

Možete kupiti medicinske uređaje LifeScan, mjerače glukoze u krvi, trake za testiranje, lancete za ručku za probijanje u maloprodajnim trgovinama (Saratov, Engels, Volgograd, Penza, Samara) ili u internetskoj trgovini s dostavom širom Rusije. Plaćanje se prihvaća na bilo koji pogodan način. Ako imate pitanja o odabiru i upotrebi LifeScan uređaja, plaćanju i dostavi robe, napišite nam pismo, sigurno ćemo vas upozoriti, pomoći i dati korisne preporuke.

OneTouch Verio Sync sistem

Glukometar OneTouch Verio Sync System, VanTouch Verio sudoper je opremljen Bluetoothom koji vam omogućava da rezultate mjerenja prebacite na vanjske uređaje za daljnju analizu i prijenos podataka stručnjaku. Programi za IPhone i Android dostupni su za analizu podataka.
Mjerač je opremljen zaslonom sa pozadinskim osvjetljenjem, koji omogućava mjerenje šećera u mraku.
Brojač ima svetao i kontrastni ekran.
U Rusiji glukotar OneTouch Verio Sync System nije uobičajen, nije dostupan u prodaji, može se naručiti u zapadnim mrežnim trgovinama. Za ovaj metar odgovaraju trake serije OneTouch Verio, test trake se prodaju u apotekama i u specijalizovanim mrežnim prodavnicama u Rusiji.
(više ...)

OneTouch Verio Pro +

OneTouch Verio Pro + Jedan od najnovijih modela glukometra iz LifeScana. Može se koristiti i kao pojedinačno brojilo i kao mjerač u dijagnostičkoj laboratoriji.
Ima veliku memoriju, zahtijeva vrlo malo krvi i analize u samo 5 sekundi.
OneTouch Verio Pro + glukometar ima zaslon u boji sa pozadinskim osvjetljenjem.
OneTouch Verio Pro + - može se kupiti u Rusiji, jer je zbog njegove tačnosti dozvoljeno koristiti u medu. ustanove za dijagnozu. Ispitne trake za ovaj merač pogodne su za OneTouch Verio seriju.
(više ...)

One touch ultra 2

Van Touch Ultra 2 jednim dodirom, zgodan i jednostavan metar, ima veliki ekran sa čitljivim tekstom.
Možete staviti oznake "prije jela" i "nakon jela".
One touch ultra 2 nova je poboljšana verzija uobičajenog Ultra touch glukometra s jednim dodirom koji se široko koristi u Rusiji. Za razliku od One touch ultra - One touch ultra 2 nije uobičajen u Rusiji, ne možete ga kupiti u službenim ljekarnama, test trake su pogodne za sve na One touch ultra seriji. UPD *
(više ...)

OneTouch Ultra Mini

OneTouch Ultra Mini, VanTouch Ultra Mini - vrlo mali, uski metar. Od ostalih modela se razlikuje po tome što je futrola izrađena u šest različitih boja, što će se deci sigurno dopasti.

Za analizu je potreban mali pad krvi.

Lako je upravljati - postoje samo dva dugmeta.

Cijela serija OneTouch Ultra je prekinuta, teško je naći je u prodaji čak i na zapadu, test trake su pogodne za seriju OneTouch Ultra. UPD *
(više ...)

Jednostavan dodir

Ultra pametan jedan dodir vjerovatno nije glukometr, već mini računar. Posjeduje ogromnu memoriju, čiji se rezultati mogu upotrijebiti za crtanje dinamike šećera izravno na ekranu brojila.
Takođe, glukometar omogućava unošenje sljedećih podataka u vrijeme analize - blagostanje, fizička aktivnost, hrana, lijekovi, uključujući inzulin.
Brojilo je lako analizirati, uključuje se kada se postavi test traka, a isključuje se kada je ukloni.
One touch ultra smart - prekinute, test trake za glukometar pogodne su za One touch ultra seriju, tu su i UNISTRIP 1 generičke test trake.
(više ...)

OneTouch SmartScan

OneTouch SmartScan, VanTouch SmrScan - jedan od najjednostavnijih LifeScan glukometra. Zahtijeva prilično velik pad krvi, a vrijeme analize duže je od ostalih glukometra u ovoj seriji.

Vrijedi obratiti pažnju da se uvođenje koda test traka vrši ručno.

OneTouch SmartScan - distribuiran u Rusiji, nije teško kupiti test traku u ljekarnama ili mrežnim trgovinama. Ali sada su u prodaji napredniji glukometri sljedeće generacije tvrtke LifeScan, a najvjerovatnije će ovaj glukometri uskoro biti ukinuti.
(više ...)

Jednostavan dodir vrlo jednostavan

Ultra dodir s jednim dodirom najmanji je od one one ultra serije. Ovo je moderni glukometar, pouzdan, kao i svi LifeScan glukometri.

Velika memorija brojila (pamti 500 rezultata) pomaže u praćenju promjena šećera, ako u vrijeme analize nije bio pri ruci dnevnik samokontrole.

Jednostavan dodir jednostavan - koji se prodaju u Rusiji, test trake su prikladne iz serije One touch ultra
UPD *
(više ...)

OneTouch Horizon

OneTouch Horizon - Mali, praktičan i jednostavan metar. Jednostavno, i u pogledu analize i dostupnih funkcija.

Kao i svi glukometri kompanije, LifeScan ima širok raspon mjerenja, ali nema dugoročnu memoriju - pamti se samo posljednji rezultat.

Nema mogućnosti da promijenite bateriju u programu OneTouch Horizon.

Izvan proizvodnje.
(više ...)

Profil sa jednim dodirom

Izvana, profil s jednim dodirom podsjeća na dva prošla modela - jedan dodir osnovni i jedan dodir osnovni plus. Ali što se tiče funkcija, to je raznovrsnije.
Tu je izračun prosječnog rezultata za dvije sedmice i mjesec dana.
Prije mjerenja možete staviti nekoliko maraka: "na prazan stomak", "nakon jela" itd. Glukometar rezultira prosječnim rezultatom za svaku od tih oznaka.
Veoma širok raspon merenja.
Ali, kao i prethodni modeli s jednim dodirom, zahtijeva veliku kap krvi za analizu, a kod nedostatka krvi rezultati se mogu narušiti.
Prekida se jedan dodirni profil, potrošni materijal za brojilo se ne proizvodi.
(više ...)

One touch basic / One touch basic plus

VanTouch BASIC prvi dodirni osnovni je prvi LifeScan glukometar. U odnosu na moderne glukometre izgleda vrlo veliko i zahtijeva puno vremena za analizu - 45 sekundi i veliki pad krvi, ali u jednom trenutku bio je to pravi proboj u povijesti kućnih glukometra.
Prekinut je osnovni dodir. Potrošni materijal se više ne proizvodi.
(više ...)

Pogledajte video: Metode financiranja  zdravstvene zaštite (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar