Asicia test trake

U prisustvu bilo kojeg stadija dijabetesa, pacijent mora svakodnevno nadzirati nivo šećera u krvi. Zbog dostupnosti različitih mjernih uređaja na prodaju, dijabetičar je u mogućnosti napraviti analizu kod kuće bez posjete klinici.

Trenutno je tržište medicinskih proizvoda ogromno, tako da svaki korisnik može odabrati aparat za mjerenje glukoze, fokusirajući se na individualne karakteristike tijela. Dobro poznata korporacija za proizvodnju medicinskih proizvoda, uključujući robu za dijabetičare, je Bayer.

Na policama medicinskih trgovina možete pronaći dvije glavne linije glukometra ovog proizvođača - Kontur i Ascensia proizvode za dijabetes. Korisnika se traži da odabere najprikladniji uređaj za redovitu kontrolu šećera prema njegovim karakteristikama i cijeni.

Koji metar odabrati


Najpoznatiji uređaji za mjerenje šećera u krvi iz Bayera su glukometri Ascensia Elite, AscensiaEntrust i Contour TC. Da biste razumjeli koji je uređaj bolji, vrijedno je ispitati njihove detaljne karakteristike.

Oba uređaja Ascensije mjere glukozu u krvi tokom 30 sekundi. Glucometer Ascensia Entrast sposoban je upamtiti samo posljednjih 10 studija, radna temperatura može biti u rasponu od 18 do 38 stepeni. Cijena takvog uređaja je oko 1000 rubalja. Merni uređaj je najbolja opcija u pogledu funkcionalnosti, kvalitete izrade i troškova.

Drugi mjerni uređaj ove linije ima memoriju za 20 analiza. Analizator može raditi na temperaturi od 10 do 40 stepeni. Uređajem je lako upravljati, nema tastera, uključuje se i isključuje se u automatskom režimu, nakon instaliranja ili uklanjanja test trake. Trošak takvog glukometra varira od 2000 rubalja.

  • U poređenju s analogima, Contour TS može dati rezultate ispitivanja za 8 sekundi.
  • Uređaj ima memoriju za 250 studija, analizator ne zahtijeva kodiranje, može se povezati s osobnim računarom i prenijeti pohranjene podatke.
  • Upotreba uređaja dozvoljena je na temperaturama od 5 do 45 stepeni.
  • Takav uređaj košta nešto više od 1000 rubalja.

Prednosti i nedostaci analizatora


Sva tri glukometra su lagane i kompaktne veličine. Konkretno, masa Elitesa je samo 50 g, kontura vozila 56,7 g, a Entrasta 64 g. Mjerački uređaji odlikuju se velikim fontom i širokim jasnim prikazom, tako da su sjajni za starije i slabovidne ljude.

Za svaki od analizatora kao prednost može se izdvojiti vrijeme čekanja za prikupljanje podataka, velika količina memorije omogućuje vam spremanje najnovijih mjernih podataka i njihovo korištenje za dobivanje komparativnih karakteristika pacijentovog stanja. Jednostavnost upotrebe i odsutnost dugmadi pogodna je opcija za djecu i starije osobe.

  1. Najskuplji uređaj je Ascension Elite, test trake za njega također su puno skuplje. Ali greška brojila je vrlo velika.
  2. Mjerni uređaj Circuit TC kodiran je glukozom u plazmi, a ne kapilarnom krvlju što se mora uzeti u obzir pri odabiru uređaja. Kako su podaci dobiveni iz plazme precijenjeni, rezultati studije moraju se preračunati kako bi se dobili objektivni podaci.
  3. Entrast aparat je najzahtjevniji po pitanju količine biološkog materijala, a za analizu je potrebno dobiti 3 μl krvi. Za glukometer Elite dovoljno je 2 μl, a TC Circuit analizira na 0,6 μl krvi.

Zamena brojila


Budući da se mjerni uređaji linije AscensiaEntrast smatraju zastarjelim modelima, danas ih je vrlo teško naći u prodaji, a dijabetičarima je također teško nabaviti test trake i trake za njih.

S tim u vezi, kompanija nudi besplatnu razmjenu starih modela ukinutih za nove i poboljšane uređaje iste kompanije. Konkretno, dijabetičari su pozvani da donesu uređaj i zauzvrat dobiju poboljšani mjerač glukoze Contour TC. Savjetnici će vam pomoći da naučite kako koristiti moderni uređaj i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kako odrediti šećer u krvi? Prije nego što provedete test na šećer na modernom uređaju, morate oprati i temeljito osušiti ruke ručnikom. Na sivom vrhu scariatora odabira se dubina probijanja, nakon čega se vrh pritisne na mjesto probijanja i pritiska se plavi gumb okidača.

  • Nakon nekoliko sekundi rukom lagano držite ruku na kojoj je kap, tako da je formirana kap krvi, nemoguće je uhvatiti i stisnuti prst.
  • Testiranje treba obaviti čim se stvori kap krvi s volumenom od 0,6 μl.
  • Uređaj se drži tako da narančasti otvor bude okrenut prema dolje ili prema pacijentu. Nakon što je dobijena potrebna količina krvi, površina za uzorkovanje test trake nanosi se na kap za uvlačenje u biološki materijal. Traka se drži u tom položaju dok se ne primi signal.

Nakon signala počinje odbrojavanje, a nakon 8 sekundi na zaslonu se mogu vidjeti rezultati ispitivanja. Primljeni podaci se automatski pohranjuju u memoriju uređaja s datumom i vremenom testiranja.

Saznajte više o Bayer glukometrima detaljnije u videu u ovom članku.

Značajke:

  • trake tipa "Biosenzor",
  • koristi se samo 2 μl krvi,
  • automatska apsorpcija krvi (kapilara),
  • svaku test traku u pojedinačnom pakovanju, što povećava rok trajanja.

Ljekarne u kojima ima robe:
Ljekarna na ulici 40 godina Pobjede, 33/1
Ljekarna na ulici Atarbekova, 9
Ljekarna na ulici Sjever, 305
Ljekarna na ulici Kommunarov, 71
Ljekarna na ulici Višnjakova, 126
Ljekarna na ulici Sadovaya, 2
Ljekarna na ulici Kommunarov, 69

* Za tačne informacije o dostupnosti proizvoda obratite se
na telefone naznačene na stranici Kontakt

Pogledajte video: Asics Gel "Ovo" - 10s (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar