Glucometer Accu Check Aviva karakteristične recenzije

Poznati proizvođač dijagnostičke opreme Roche Diagnostic, dijabetičarima godišnje nudi nove modele uređaja za mjerenje šećera u krvi. Ova je kompanija stekla posebnu popularnost u cijelom svijetu zahvaljujući izdavanju visokokvalitetnih dijagnostičkih proizvoda.

Glukometar Accu Chek Aviva Nano, kao i mnoge druge opcije uređaja njemačke kompanije, ima malu veličinu i težinu, kao i moderan dizajn. Ovo je vrlo precizan i pouzdan uređaj pomoću kojeg se može izvršiti krvna pretraga pokazatelja glukoze i kod kuće i u klinici za vrijeme uzimanja pacijenata.

Uređaj ima prikladnu funkciju podsjeća i obilježavanja primljenih istraživanja prije i nakon jela, u njemu je moguće pohraniti najnovije istraživanje u memoriju. Pogreška analize je minimalna, osim toga, mjerač je jednostavan i lagan za upotrebu.

Značajke analizatora Accu-Chek AvivaNano


Unatoč maloj veličini 69x43x20 mm, mjerač ima sasvim solidan skup različitih korisnih funkcija. Uređaj posebno karakteriše prikladno pozadinsko osvjetljenje displeja, koje omogućava testiranje šećera u krvi čak i noću.

Ako je potrebno, pacijent može bilježiti analizu prije i nakon jela. Svi pohranjeni podaci mogu se u bilo kojem trenutku prenijeti na osobni računar pomoću infracrvenog porta. Memorija analizatora je do 500 najnovijih studija.

Uz to, dijabetičar može dobiti prosječnu statistiku za jednu, dvije sedmice ili mjesec dana. Ugrađeni budilnik uvijek će vas podsjećati da je vrijeme za još jednu analizu. Veliki plus je mogućnost uređaja da prepozna test test trake kojima je istekao rok trajanja.

Za provođenje punopravnog ispitivanja potrebno je svega 0,6 μl krvi, tako da je ovo izvrsna opcija za djecu i starije osobe kojima je teško oduzeti veliku količinu krvi.

Komplet glukometra uključuje moderni olovka-olovka, na koju se podešava dubina probijanja, dijabetičar može odabrati između 1 i 5 nivoa.

Specifikacije uređaja


Komplet uređaja uključuje sam glukometar AccuChekAviva, upute za upotrebu, set test traka, olovku za uzorkovanje krvi Accu-Chek Softclix, prikladan poklopac za nošenje i pohranu uređaja, bateriju, kontrolno rješenje, Accu-Chek Smart Pix uređaj za prijenos indikatora .

Potrebno je samo pet sekundi da dobijete rezultate studije. Za analizu se koristi minimalna količina krvi od 0,6 μl. Kodiranje se događa pomoću univerzalnog crnog aktivacijskog čipa, koji se nakon instalacije ne mijenja.

Uređaj može pohraniti do 500 nedavnih analiza s datumom i vremenom studije. Uređaj se automatski uključuje kada instalirate test traku i isključi se nakon uklanjanja. Dijabetičar uvijek može dobiti statistiku indikacija 7, 14, 30 i 90 dana, dok je na svakom mjerenju dopušteno praviti bilješke o analizi prije i nakon jela.

  • Funkcija alarma dizajnirana je za četiri vrste podsjetnika.
  • Također, mjerač uvijek upozorava posebnim signalom ako su dobiveni pokazatelji previsoki ili preniski.
  • Spremljeni podaci prenose se na osobni računar pomoću infracrvenog porta.
  • Tečni kristalni ekran ima jarko pozadinsko osvetljenje.
  • Dvije litijumske baterije tipa CR2032 djeluju kao baterija, dovoljno ih je za 1000 analiza.
  • Analizator se može automatski isključiti dvije minute nakon završetka rada. Mjerenja se mogu provesti u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / litra.
  • Analiza se provodi elektrohemijskom dijagnostičkom metodom. Raspon hematokrita je 10-65 posto.

Dozvoljeno je čuvanje uređaja na temperaturi od -25 do 70 stepeni, a sam uređaj će raditi ako je temperatura 8-44 stepena s relativnom vlagom od 10 do 90 posto.

Mjerač teži samo 40 g, a njegove dimenzije su 43x69x20 mm.

Upute za upotrebu

Prije provođenja studije, morate proučiti priložene upute i strogo slijediti navedene preporuke. Ruke temeljito operite sapunom i osušite peškirom.

Da bi mjerač mogao raditi, morate ugraditi testnu traku u utičnicu. Zatim provjere šifre kodova. Nakon prikazivanja kodnog broja, na ekranu će se pojaviti bljeskajući simbol test trake s kapljicom krvi. To znači da je analizator potpuno spreman za istraživanje.

  1. Na olovci se odabire željena razina dubine probijanja, a zatim se pritisne gumb. Probijeni prst lagano se masira kako bi se povećao protok krvi i brže dobivanje potrebne količine biološkog materijala.
  2. Kraj testne trake sa nanesenim žutim poljem pažljivo se nanosi na rezultirajuću kap krvi. Uzorkovanje krvi može se obaviti i s prsta i s drugih pogodnih mjesta u obliku podlaktice, dlana, bedara.
  3. Simbol satnog sata trebao bi se pojaviti na zaslonu mjerača glukoze u krvi. Nakon pet sekundi, rezultati studije mogu se vidjeti na ekranu. Primljeni podaci se automatski spremaju u memoriju uređaja s datumom i vremenom analize. Kad se test traka nalazi u utičnici mjerača, dijabetičar može zabilježiti test prije ili nakon obroka.

Kod provođenja mjerenja mogu se koristiti samo posebne testne trake Accu-Chek Perform. Koda pločica se mijenja svaki put kada se otvori novi paket s test trakama. Potrošni materijal se mora čuvati strogo u dobro zatvorenoj epruveti. Bočicu treba odmah zatvoriti čvrsto jer se test traka ukloni iz epruvete.

Važno je ne zaboraviti svaki put provjeriti datum isteka potrošnog materijala na ambalaži. U slučaju nepodobnosti, trake se odmah izbacuju. Ne mogu se koristiti za analizu, jer se mogu dobiti iskrivljeni rezultati istraživanja.

Ambalaža se čuva na suhom, tamnom i hladnom mjestu, daleko od direktne sunčeve svjetlosti, jer visoke temperature i vlaga destruktivno djeluju na reagens. Ako test traka nije ugrađena u utor, krv se ne može nanijeti na površinu.

Ne preporučuje se provođenje ispitivanja krvi na šećer nakon snažne fizičke aktivnosti, u slučaju bolesti, a također u roku od dva sata nakon primjene inzulina kratkog ili brzog djelovanja.

Video u ovom članku reći će vam o glukometrima Accu Chek i njihovim karakteristikama.

Accu-Chek glukometri: vrste i njihove komparativne karakteristike

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Ovaj je proizvođač stekao posebnu popularnost ne samo u Njemačkoj, nego i u drugim zemljama svijeta zahvaljujući proizvodnji visokokvalitetnih dijagnostičkih sistema. Postrojenja za proizvodnju glukometra nalaze se u Velikoj Britaniji i Irskoj, ali konačnu kontrolu kvalitete provodi zemlja porijekla uz pomoć modernih tehnologija i tima kvalificiranih stručnjaka. Accu-Chek test trake proizvode se u njemačkoj tvornici, gdje se dijagnostička oprema spaja i izvozi.

Vrste glukometra

Glukometar je elektronički uređaj koji se koristi za promjenu količine glukoze u krvi. Ovakvi uređaji su nezamjenjiva stvar za pacijente sa dijabetesom jer im omogućavaju da svakodnevno kod kuće obavljaju samostalno praćenje razine glukoze.

Kompanija Roche Diagnostic nudi kupcima 6 modela glukometra:

  • Accu-Chek Mobile,
  • Accu-Chek Active,
  • Accu-Chek Performa Nano,
  • Accu-Chek Performa,
  • Accu-Chek Go,
  • Accu-Chek Aviva.

Povratak na sadržaj

Ključne karakteristike i upoređivanje modela

Accu-Chek glukometri dostupni su u asortimanu koji omogućava kupcima da odaberu najpovoljniji model opremljen potrebnim funkcijama. Danas je najpopularniji Accu-Chek Performa Nano i Active, zbog njihove male veličine i postojanja dovoljno memorije da se pamte rezultati nedavnih mjerenja.

  • Sve vrste dijagnostičkih alata izrađene su od kvalitetnog materijala.
  • Kućište je kompaktno, pokreću ih bateriju, koju je po potrebi prilično lako promijeniti.
  • Svi brojili su opremljeni LCD ekranima na kojima se prikazuju informacije.

Povratak na sadržaj

Tabela: Uporedne karakteristike modela Accu-Chek glukometra

Model brojilaRazlikePrednostiNedostaciCena
Accu-Chek MobileNepostojanje test traka, prisustvo mernih uložaka.Najbolja opcija za ljubitelje putovanja.Visoki troškovi mjerenja kaseta i instrumenta.3 280 str.
Accu-Chek ActiveVeliki ekran na kojem se prikazuju veliki brojevi. Funkcija automatskog isključivanja.Dugo trajanje baterije (do 1000 merenja).1 300 str.
Accu-Chek Performa NanoFunkcija automatskog isključivanja, određivanje roka trajanja test traka.Funkcija podsjećanja i mogućnost prijenosa informacija na računalo.Pogreška rezultata mjerenja je 20%.1.500 p.
Accu-Chek PerformaLCD kontrastni ekran za oštre, velike brojeve. Prijenos informacija na računar pomoću infracrvenog porta.Funkcija izračunavanja prosjeka za određeni vremenski period. Velika količina memorije (do 100 mjerenja).Visoki troškovi1 800 p.
Accu-Chek GoDodatne karakteristike: budilica.Informacije se emituju pomoću zvučnih signala.Mala količina memorije (do 300 mjerenja). Visoki troškovi.1.500 p.
Accu-Chek AvivaRučka za probijanje sa podesivom dubinom probijanja.Proširena interna memorija: do 500 merenja. Lancet klip lako zamjenjiv.Mali radni vek.Od 780 do 1000 str.

Povratak na sadržaj

Preporuke za odabir glukometra

Za ljude koji pate od dijabetesa tipa 2, važno je odabrati glukometar, koji ima sposobnost mjerenja ne samo glukoze u krvi, već i pokazatelja, kao što su holesterol i trigliceridi. To pomaže u sprečavanju razvoja ateroskleroze poduzimanjem pravovremenih mjera.

Za dijabetičare tipa 1 važno je pri odabiru glukometra davati prednost uređajima s test trakama. Uz njihovu pomoć možete brzo izmjeriti nivo glukoze u krvi onoliko puta dnevno, koliko je potrebno. Ako postoji potreba da se mjerenja obavljaju dovoljno često, preporučuje se davanje prednosti onim uređajima za koje su troškovi test traka niži, što će uštedjeti.

Povratak na sadržaj

Accu-Chek Asset: upute, recenzije, pregled brojila

Za pacijente s dijabetesom od vitalnog je značaja da svaki dan rade krvni test na pokazatelje glukoze kako bi se nadziralo stanje u tijelu.

U tu svrhu nije potrebno svakodnevno posjećivati ​​kliniku radi testiranja u laboratoriji na razinu šećera u krvi.

Najčešće dijabetičari koriste poseban uređaj zvan glukometr, koji se može kupiti u ljekarnama ili specijalnim trgovinama.

Nedavno su široku popularnost stekli uređaji za mjerenje glukoze u krvi poznatog njemačkog proizvođača Rosh Diabets Kea GmbH. Posebno popularan među korisnicima je Accu-Chek Asset mjerač glukoze u krvi.

Uređaj je prikladan jer je za mjerenje potrebno samo 1-2 mikrolitara krvi, što je jednako jednoj kapi. Rezultati ispitivanja pojavljuju se na zaslonu uređaja u roku od pet sekundi nakon analize.

Brojač ima prikladan i kvalitetan ekran sa tečnim kristalima.

Zahvaljujući velikom zaslonu sa velikim slovima i velikim test trakama, uređaj je prikladan za starije ljude i one sa slabim vidom. Uređaj za mjerenje šećera u krvi može se prisjetiti posljednjih 500 studija.

Glucometer i njegove karakteristike

Mjerač je praktičan i jednostavan za upotrebu. Accu-Chek imovina ima pozitivne kritike korisnika koji su već kupili sličan uređaj i koriste ga već duže vrijeme.

Uređaj za mjerenje glukoze u krvi ima sljedeće značajke:

  • Period ispitivanja krvi za pokazatelje šećera iznosi samo pet sekundi,
  • Za analizu nije potrebno više od 1-2 mikrolitara krvi, što je jednako jednoj kapi krvi,
  • Uređaj ima memoriju za 500 mjerenja vremenom i datumom, kao i mogućnost izračuna prosječnih vrijednosti za 7, 14, 30 i 90 dana,
  • Uređaj ne zahtijeva kodiranje,
  • Moguće je prenijeti podatke na PC putem mikro USB kabla,
  • Kako baterija koristi jednu litijumsku bateriju CR 2032,
  • Uređaj omogućava mjerenja u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / litra,
  • Za otkrivanje nivoa šećera u krvi koristi se fotometrijska metoda mjerenja,
  • Uređaj se može čuvati na temperaturama od -25 do +70 ° C bez baterije i od -20 do +50 ° C sa instaliranom baterijom,
  • Radna temperatura sistema je od 8 do 42 stepena,
  • Dopuštena razina vlage na kojoj je moguće koristiti mjerač nije veća od 85 posto,
  • Mjerenja se mogu izvršiti na nadmorskoj visini do 4000 metara,

Prednosti upotrebe brojila

Kao što pokazuju brojne pregledi kupaca uređaja, ovo je prilično kvalitetan i pouzdan uređaj koji dijabetičari koriste za dobivanje rezultata šećera u krvi u bilo koje prikladno vrijeme. Brojilo je prikladno zbog svoje minijaturne i kompaktne veličine, male težine i lakoće upotrebe. Težina uređaja je samo 50 grama, a parametri su 97,8x46,8x19,1 mm.

Uređaj za mjerenje krvi može vas podsjetiti na potrebu analize nakon jela. Ako je potrebno, izračunava prosječnu vrijednost podataka ispitivanja tjedan, dvije sedmice, mjesec i tri mjeseca prije i nakon obroka. Baterija instalirana na uređaju dizajnirana je za 1000 analiza.

Glukometar Accu Chek Active ima automatski senzor za uključivanje, počinje s radom odmah nakon što je u uređaj umetnuta test traka. Nakon što je test završen i pacijent dobije sve potrebne podatke na zaslonu, uređaj se automatski isključuje nakon 30 ili 90 sekundi, ovisno o režimu rada.

Mjerenje razine šećera u krvi može se provesti ne samo od prsta, već i od ramena, bedara, potkoljenice, podlaktice, dlana u regiji palca.

Ako pročitate brojne korisničke recenzije, najčešće primjećuju njegovu jednostavnost uporabe, maksimalnu točnost rezultata mjerenja, u usporedbi s laboratorijskim analizama, lijep moderan dizajn, mogućnost kupnje test traka po pristupačnoj cijeni. Što se tiče minusa, recenzije sadrže mišljenje da test trake nisu baš prikladne za prikupljanje krvi, pa u nekim slučajevima morate ponovo koristiti novu traku, što utiče na budžet.

Skup uređaja za mjerenje krvi uključuje:

  1. Uređaj za obavljanje krvnih pretraga s baterijom,
  2. Olovka za probijanje Accu-Chek Softclix,
  3. Set od deset lanceta Accu-Chek Softclix,
  4. Set od deset test traka Accu-Chek Asset,
  5. Prikladna torba za nošenje
  6. Upute za upotrebu.

Proizvođač pruža mogućnost besplatne neodređene zamjene uređaja u slučaju kvara, čak i nakon isteka radnog vijeka.

Kako izvršiti krvni test za glukozu u krvi

Prije ispitivanja na glukozu u krvi pomoću glukometra, morate temeljito oprati ruke toplom vodom i sapunom.Ista pravila primjenjuju se ako koristite bilo koji drugi mjerač Accu-Chek-a.

Na ruci se vrši mali proboj uz pomoć olovke za probijanje. Nakon što se signal u obliku treptave kapi krvi pojavi na ekranu brojila, to znači da je uređaj spreman za ispitivanje.

Kaplja krvi nanosi se na sredinu zelenog polja test trake. Ako niste primijenili dovoljno krvi, nakon nekoliko sekundi čut ćete 3 zvučna signala, nakon čega ćete imati priliku da ponovo primijenite kap krvi. Accu-Chek Active omogućava mjerenje glukoze u krvi na dva načina: kada je test traka u uređaju, kad je test traka izvan uređaja.

Pet sekundi nakon nanošenja krvi na test traku, na ekranu će se pojaviti rezultati ispitivanja šećera, ti podaci automatski će se pohraniti u memoriju uređaja sa vremenom i datumom testa. Ako se mjerenje provodi na način kad je test traka izvan uređaja, rezultati ispitivanja pojavit će se na zaslonu nakon osam sekundi.

Video upute

Glucometer Accu Check Aviva

Pionirom u oblasti samokontrole i liječenja dijabetesa s pravom se može smatrati kompanija "Roche", koja je pustila niz pojedinačnih prijenosnih glukometra pod imenom Accu Chek. Riječ je o uređajima koji provode izvan laboratorijske uvjete i ekspresno analiziraju razinu glukoze u krvi. Porodica Accu Chek takođe uključuje pumpe i inzulinske pumpe.

Ovo su visokotehnološki proizvodi koji pomažu u upravljanju dijabetesom jednostavno, pristupačno i povoljno. Najistaknutiji modeli su: Accu Chek Mobile, Accu Chek Aviva Nano, Accu Chek Performa, Accu Chek Voicemate Plus, Accu Chek Compact Plus, Accu Chek Active New.

Zaustavimo se na modifikacijama koje imaju fundamentalne razlike od čitave mase glukometra različitih proizvođača.

Accu Chek Mobile glucometer ima niz funkcija, koje uključuju, prvo, glukometar je u kombinaciji s probijačem koji je napunjen sa šest lanceta, a drugo, jednokratne testne trake za glukometrom zamjenjuju se kontinuiranom vrpcom od 50 testova, tj. nakon svake analize vrpca pohranjena u testnom ulošku vraća se na sljedeće ispitno polje. Ovaj model brojila pruža maksimalnu praktičnost na velikoj frekvenciji analize.

Accu-Chek Performa Nano ističe se svojim elegantnim dizajnom, pozadinskim osvjetljenjem zaslona i, iznad svih vanjskih prednosti, kontrolira rok trajanja test traka. Ispitne trake za metar glukoze Accu Chek Performa imaju šest zlatnih elektroda koje osiguravaju rezultate najviše preciznosti.

S nedostatkom krvi, ovaj uređaj daje obavijest o tome, te osoba može dodati još jednu kap krvi u upotrijebljeni trak. Accu Chek Performa komplet uključuje Multi-Click sistem za bezbolno ubodanje prstiju, što je vrlo korisno s čestim testiranjem.

Multiklix vam pruža mogućnost podešavanja dubine uboda i izbora nivoa za pojedinačni tip kože (11 nivoa).

Accu Chek Voicemate Plus i Accu Chek Compact Plus čine sistem zvučnika i mjerač glukoze u krvi. Uređaj za razgovor izgovara rezultate analize izdate glukometrom koja postaje nezamjenjiva za osobe sa slabim vidom.

Koji god model i proizvođača odabrali, savjetujemo vam da kupite glukometar i test trake za glukometar samo u specijaliziranoj trgovini medicinske opreme.

Ne vjerujte svoje zdravlje slučajnim ljudima koji su ravnodušni prema problemima pacijenata.

Izdanje "dyad: glucometer Accu-Chek Aviva Nano (accu-chek aviva nano)" iz "Dyad - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu" 30. marta 2009. liste poštanskih adresa @ mail.ru: usluga liste za slanje

  • Diadom - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu (04.04.09)
  • Diadom - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu (31.03.09)
  • Dijamant - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu (30.03.09)
  • Diadom - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu (03.12.09.)
  • Diadom - zanimljive i korisne informacije o dijabetesu (03.08.09.)

Accu-chek aviva glukometri (accu-chek aviva)

Čini se fantastičnim, ali pametni uređaj određuje nivo glukoze u kapi krvi koja iznosi svega 0,6 μl! A to znači da više ne morate mučiti prste beskonačnim probijanjem kako biste dobili pravu količinu krvi.

Međutim, vlasnici Accu-Chek Aviva glukometra ne plaše se boli jer Accu-Chek Multiklik probojna olovka može mijenjati dubinu prodiranja lancete, trebate samo okrenuti vrh olovke u podnožju i postaviti je udesno položaj. U uputama intenzitet probijanja označen je brojevima od 1 do 5.

Da, švicarski stručnjaci dali su sve od sebe i pustili zaista dobar uređaj - zgodan, pouzdan, kompaktan i, što je najvažnije, ljudima je potreban. Uostalom, kao što kažu ljekari, dijabetes nije bolest, već način života. Roche iskreno vjeruje u ovu izjavu i utjelovljuje ovo povjerenje u svoje uređaje.

Značajke Accu-Chek Aviva Nano glukometra (Accu-Chek Aviva Nano)

Vrsta uzorkaSvježa puna krv
Vrijeme mjerenja5 sek
Mjerni raspon0,6 do 33,3 mmol / L (10 do 600 mg / dl)
Uvjeti skladištenja test trakaZa više informacija pogledajte upute za umetanje test trake.
Uslovi skladištenja instrumentaTemperatura: -25 C do 70 C
Uslovi sistema+6 C do 44 C
Relativna vlažnost radnog raspona10% -90%
Kapacitet memorije500 rezultata glukoze u krvi, uključujući vrijeme i datum
Automatski isključitenakon 2 min
Izvor napajanjaDvije litijumske baterije, 3 V (tip 2032)
PrikazLCD displej
Dimenzije94x53x22 mm (D x Š x V)
Težina približno60 g (sa baterijama)
FormatRučni uređaj
Stepen zaštiteIII
Kontrolirajte uslove skladištenja2 C do 32 C

Glucometer Accu Chek Asset: oprema, karakteristike i prednosti uređaja

Za osobe sa dijabetesom potrebno je stalno pratiti njihovo zdravlje. U suprotnom, mogu se javiti neprijatne dijabetičke komplikacije. Ovom bolešću opasnost ne može nastati ne samo od viška glukoze u krvi, već i od njenog nedostatka.

Da biste mogli pratiti nivo šećera, sa sobom biste uvijek trebali imati poseban mobilni uređaj - glukometar. Od njegove jednostavne upotrebe i preciznosti ovisit će nezavisno liječenje bolesti bolesti kod kuće.

Prije ove analize, samo je nekoliko pacijenata neovisno provedeno. Danas se takav uređaj može kupiti u bilo kojoj ljekarni po povoljnoj cijeni. Među mnogim uređajima posebno je popularan metar Accu Chek Active njemačkih proizvođača. Nedavno je kreirana modifikovana verzija ovog uređaja i već je u prodaji.

Pogledajmo to detaljnije.

Paket paketa

Kada kupujete uređaj, dobijate kompletan set:

  • Accu Chek Active glukometar,
  • element za punjenje CR2032,
  • uređaj za probijanje,
  • 10 lanceta i 10 test traka,
  • torba za nošenje uređaja,
  • detaljna uputstva
  • Preporuke za upotrebu olovke za špriceve,
  • garancijski list.

Glucometer Accu Chek Performa: kako odabrati uređaj

Ovaj sistem prati pravilno funkcionisanje tokom uzimanja krvi. To omogućava postizanje tačnijih rezultata tijekom bilo kojeg postupka. Uređaj koji ima posebne karakteristike preporučuje se dijabetičarima kod kuće.

Glukometar Accu Chek Performa može analizirati s dvije kapi krvi nanesenim na test traku. To omogućava dobivanje preciznijih analitičkih podataka. Ako je to potrebno, uređaj sam o tome obavještava dijabetičare.

Ovaj sistem ima funkciju "alarma", zahvaljujući kojoj možete postaviti četiri faze vremena, koje će vas uz pomoć signala obavijestiti o sljedećem postupku. Sistem je takođe opremljen posebnom Accu-Chek Multikliks jedinicom za primanje krvi.

Njegova je prednost što je i sam na svijetu opremljen lancetima u bubnju. To vam omogućava da lako i bez bolova dobijete kap krvi. Zahvaljujući pravilnoj ugradnji i brzom napredovanju lancete, probijanje je lako i precizno.

Bilo koji metar od linije Accu Chek ima najbolju karakteristiku. Svi su opremljeni prekrasnim ekranima, na kojima su prikazani rezultati izbliza. Na displeju se takođe prikazuju vreme i datum. Međutim, svaki se od njih razlikuje po tome što može imati dodatne funkcije, drugačiju cijenu i izgled. Razmotrimo nekoliko modela iz ove serije.

Accu-Chek Mobile

Ovo je inovativni uređaj za ljude sa šećerom koji radi bez test traka. Zbog svojih jedinstvenih svojstava, sistem ima prilično veliku potražnju. Prema rečima proizvođača, ovaj uređaj je jedini s takvom funkcijom.

Uređaj ima prikladan objedinjeni sistem u koji su povezani glukometri, testne kasete, kao i uređaj za ubrizgavanje. Izveštaje poslate za prenos na PC neće morati sami da vodite. Još jedna pozitivna činjenica koju valja napomenuti je nedostatak potrebe za kodiranjem.

Vrijedno je napomenuti da zbog malih parametara, Accu-Chek Mobile možda nije prikladan za sve starije ljude. Međutim, upravo su dimenzije uređaja koji dijabetičari najčešće vole usput. Ne preporučuje se koristiti ga djeci mlađoj od 12 godina. Glukometar se etablirao kao pouzdan uređaj i jednostavan za rukovanje. Uz to, ima nisku cenu.

Accu-Chek Active

Cijena ovog uređaja iz cijele serije najprihvatljivija je za većinu potrošača. Uprkos pristupačnoj cijeni, uređaj ima sve osnovne funkcije koje su neophodne za stalno praćenje razine glukoze u krvi. Međutim, uređaj nema takve dodatne inovacije kao budilnik.

Ali druga vrsta modela u stanju je da s posebnom preciznošću izmeri prisustvo šećera u krvi. Daje signal kada se završi datum isteka traka. Kad uzima krv, mjerač kontrolira svoj volumen tako da su podaci analize tačni.

Accu-Chek Performa Nano

Ovaj se model smatra najboljim među sličnim uređajima dizajniranim za kontrolu glukoze kod dijabetičara. Pruža tačne podatke, vrlo kompaktan i lijep. Accu-Chek Performa Nano može pohraniti 500 rezultata zajedno s datumom.

Kod ovog uređaja kodiranje je automatsko. Merenja se izvode u zapremini od 0,6 - 33,3 mmol / L.

Za sinkronizaciju rezultata s vanjskim uređajima mjerač ima infracrveni priključak.

Accu-Chek Aviva

Ovaj model glukometra dugo se smatra pouzdanim pomoćnikom mnogim dijabetičarima. Uređaj ima male parametre, dok je opremljen značajnim brojem potrebnih funkcija. Za ispitivanje glukoze u uređaju dovoljna je samo malena količina krvi (0,6 µl).

Proces Accu-Chek Aviva je bezbolan, zahvaljujući ugrađenom uređaju za ubrizgavanje Accu-Chek Multiklik. Opremljen je posebnom ručicom s kojom možete postaviti željenu dubinu penetracije lancete.

Kako odabrati Accu-Chek glukometar

Na ovo pitanje se ne može odgovoriti nedvosmisleno. Činjenica je da je svaka osoba individualna i da ima svoje potrebe i ukuse. Sudeći prema recenzijama, mjerači glukoze iz linije Accu Chek dobro su se pokazali. Daju rezultat u roku od 5 sekundi, dok je njihova greška prilično mala.

Dakle, uređaj Accu-Chek Active zauzeo je treće mjesto na listi najboljih glukometra za određivanje glukoze. Pored toga, još deset modela iz ove serije uvršteno je u prvih deset vrijednih uređaja - to su Accu-Chek Mobile (5. mjesto) i Accu-Chek Performa (6. mjesto).

Kako uskladiti brojilo sa računarom

Ovaj uređaj ima tako važnu osobinu kao što je mogućnost sinkronizacije s računarom. Zahvaljujući ovoj funkciji, u budućnosti je moguće provesti detaljnu analizu svih dobivenih rezultata.

Za sinkronizaciju dva uređaja, u kompletu je uključen poseban kabl. To bi mogla biti USB žica.

Jedan utikač umetnemo u priključak koji se nalazi na mjeraču, drugi utikač u priključak koji se nalazi na PC-u.

Uputstvo za upotrebu brojila

Kako bi uređaj radio, trebate unijeti test traku u njega. Najprije se na ekranu pojavljuje brojčani kod, a zatim ikona koja prikazuje kap krvi. To znači da pacijent može započeti postupak.

Probijanje se vrši posebnom olovkom na srednjem prstu. Na vrh trake sa žutom bojom treba nanijeti kap krvi. Kad test traka potpuno apsorbuje krv, uređaj započinje ispitivanje. Nakon 5 sekundi, rezultat analize pojavljuje se na displeju.

Šta učiniti kako bi mjerač ispravno radio

Accu Chek Performa Nano trebaju tačne podatke. U ovom slučaju to treba provjeriti.

Provodi se korištenjem posebne otopine, koja se može kupiti zasebno ili zajedno s test trakama. Sastav otopine uključuje čistu glukozu, koja se uzima kao 100% pokazatelj izračuna podataka. Od njega će se vršiti daljnja obračuna.

Provjera brojila vrši se u sljedećim slučajevima:

  • nakon upotrebe svih traka tijesta,
  • nakon čišćenja uređaja,
  • ako uređaj daje jasno pogrešne rezultate.

Moguće greške i problemi s brojilom

Pogreške prilikom korištenja uređaja za određivanje razine šećera u krvi su male, ali moraju biti poznate tako da nema problema.

Dakle, bilo koja greška prikazana je na monitoru uređaja:

  • E5 sa suncem. Uređaj je izložen suncu. Morate zakoračiti u hladovinu i ponoviti postupak.
  • E5. Izloženo je elektromagnetskom polju, pa je bolje da se sklonite sa ovog mjesta.
  • E1. Traka nije pravilno umetnuta. Ponovite postupak punjenja ponovo.
  • Eee. Brojilo ima neku vrstu kvara. Treba ga odnijeti u trgovinu sa garancijskim listom na sebi i čekom.

Test trake, lancete za Accu Chek Asset

Svi dodatni uređaji za rad glukometra (trake, lancete) kupuju se zasebno. Nakon proučavanja uputstva, saznat ćete o pravilima za njihovu upotrebu. Tako se događa da se pločica s kodom unešena u uređaj ne poklapa s kodom fiksiranim na kutiji s traka.

U ovom slučaju, ne možete uzeti krv, jer će test biti netačan. Alate morate ponijeti u ljekarnu i razgovarati o nastalim problemima.

Glucometer Accu-Chek Active (Accu-chek Active)

Uz dijabetes je važno održavati normalnu razinu glukoze u krvi. Ovo ne samo da omogućava izbjegavanje komplikacija, već vam omogućava i kontrolu tijeka bolesti. Stoga bi svaki dijabetičar trebao imati poseban uređaj koji pomaže u kontroli ovog procesa - glukometri.

Do danas su najčešći uređaji strane izrade. Jedan od njih je i Accu-Chek Asset Glucometer. Kvaliteta i cijene čine ga prihvatljivim za mnoge dijabetičare.

Uređaj odlikuje kvalitativni pokazatelj rezultata ispitivanja krvi koji dijabetičarima omogućuje kontrolu doziranja lijekova i prilagođavanje prehrane. Mjerač je sjajan za dijabetes bilo koje vrste.

Accu-Chek glukometri: prednosti i nedostaci

Roche Diagnostic (Hoffmann-La) je poznati farmaceutski proizvođač dijagnostičke opreme, posebno glukometra.

Ovaj je proizvođač stekao posebnu popularnost ne samo u Njemačkoj, nego i u drugim zemljama svijeta zahvaljujući proizvodnji visokokvalitetnih dijagnostičkih sistema.

Postrojenja za proizvodnju glukometra nalaze se u Velikoj Britaniji i Irskoj, ali konačnu kontrolu kvalitete provodi zemlja porijekla uz pomoć modernih tehnologija i tima kvalificiranih stručnjaka.

Accu-Chek test trake proizvode se u njemačkoj tvornici, gdje se dijagnostička oprema spaja i izvozi.

Accu-Chek alati za samo nadgledanje su lagani i lagani te modernog dizajna.

Ova vrsta glukometra odlikuje se tačnošću i pouzdanošću. Instrumenti za praćenje nivoa glukoze u krvi opremljeni su funkcijom koja podsjeća i obilježava rezultate testova.

Stručnjak za dijabetes

Ako u obitelji ima dijabetičara, u kućnoj ambulanti vjerovatno postoji mjerač glukoze u krvi. Ovo je jednostavan i jednostavan za upotrebu dijagnostički analizator koji vam omogućava praćenje očitanja šećera.

Najpopularniji u Rusiji su predstavnici linije Accu-Chek. Glucometer Accu Chek Asset + set test traka - odličan izbor. U našem pregledu i detaljnim video uputama razmotrit ćemo karakteristike, pravila korištenja i česte pogreške pacijenata pri radu s ovim uređajem.

Glucometer i dodaci

O proizvođaču

Mjerače glukoze u krvi Accu-Chek proizvodi Roche Group of Companies (sjedište u Švicarskoj, Basel). Ovaj proizvođač jedan je od vodećih proizvođača u polju farmaceutske i dijagnostičke medicine.

Brend Accu-Chek predstavljen je čitavim nizom alata za samonadgled pacijenata sa dijabetesom i uključuje:

  • savremene generacije glukometra,
  • strip test
  • uređaji za piercing
  • lancete
  • softver za hemanalizu,
  • insulinske pumpe
  • setovi za infuziju.

Preko 40 godina iskustva i jasna strategija omogućavaju kompaniji stvaranje inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda koji uvelike olakšavaju život dijabetičarima.

Klasifikacija ručnih analizatora

Trenutno linija Accu-Chek ima četiri vrste analizatora:

Često se prilikom kupovine glukometra ljudi izgube. Kakva je razlika između sorti ovog uređaja? Koji odabrati? U nastavku razmatramo značajke i prednosti svakog modela.

Accu Chek Performa je novi analizator visokog kvaliteta. On:

  • Nije potrebno kodiranje
  • Ima veliki displej koji se lako čita
  • Da biste izmerili dovoljno malu količinu krvi,
  • Ima dokazanu tačnost merenja.

Pouzdanost i kvaliteta

Accu Chek Nano (Accu Chek Nano) uz visoku preciznost i jednostavnost upotrebe razlikuju kompaktnu veličinu i elegantan dizajn.

Kompaktan i praktičan uređaj

Accu Check Mobile jedini je glukometr do sada bez test traka. Umjesto toga, koristi se posebna kaseta sa 50 odjeljaka.

Unatoč prilično visokim troškovima, pacijenti smatraju da je glukometar Accu Chek Mobile profitabilna kupovina: komplet uključuje i 6-lancetni probijač, kao i mikro-USB za povezivanje s računalom.

Najnovija formula bez upotrebe test traka

Aktivne karakteristike Accu-Chek-a

Accu Chek Asset najpopularniji je mjerač šećera u krvi. Koristi se za proučavanje koncentracije glukoze u perifernoj (kapilarnoj) krvi.

Glavne tehničke karakteristike analizatora prikazane su u tabeli ispod:

Prikaz96-segmentni LCD
H * W * T9,78 x 4,68 x 1,91 cm
Težina50 g
Vremenski raspored5 s
Zapremina krvi1-2 μl
Tehnika merenjaFotometrijska
Domet0,6-33,3 mmol / L
Kapacitet memorije500 vrijednosti s datumom i vremenom (+ izvedene prosječne vrijednosti za posljednji tjedan, mjesec i 3 mjeseca)
Trajanje baterije≈1000 mjerenja (oko 1 godine)
Koje su baterije potrebneCR2032 baterija - 1 kom.
Podsetnik o merenju+
Prijenos podataka na PC putem micro-USB-a+

Prije prve upotrebe

Prije prvog uključivanja uređaja, treba provjeriti brojilo. Da biste to učinili, na isključenom uređaju istovremeno pritisnite tipke S i M i držite ih 2-3 sekunde. Nakon što se uključi analizator, usporedite sliku na ekranu s onom koja je navedena u korisničkom priručniku.

Provjera ekrana

Prije prve upotrebe uređaja, možete promijeniti neke parametre:

  • format za prikaz vremena i datuma,
  • datum
  • vreme
  • zvučni signal.

Kako konfigurirati uređaj?

  1. Držite tipku S duže od 2 sekunde.
  2. Na ekranu se prikazuje podešavanje. Parametar, promjena sada, trepće.
  3. Pritisnite tipku M i promijenite je.
  4. Da biste prešli na sledeću postavku, pritisnite S.
  5. Pritisnite ga dok se ne pojave ukupne vrednosti. Samo se u tom slučaju spašavaju.
  6. Nakon toga uređaj možete isključiti pritiskom na S i M tipke istovremeno.

Možete saznati više informacija iz uputa

Kako izmjeriti šećer

Kako funkcioniše mjerač Accu Chek-a? Uređaj vam omogućava da u najkraćem mogućem roku postignete pouzdane glikemijske rezultate.

Da biste odredili nivo šećera, trebat će vam:

  • mjerač glukoze u krvi
  • test trake (koristite pomagala kompatibilna s vašim analizatorom),
  • piercer
  • lanceta

Jasno slijedite postupak:

  1. Operite ruke i osušite ih peškirom.
  2. Izvadite jednu traku i umetnite je u smjeru strelice u poseban otvor na uređaju.
  3. Brojilo se automatski uključuje. Pričekajte da se izvrši standardni test prikaza (2-3 sekunde). Po završetku oglasit će se zvučni signal.
  4. Pomoću posebnog uređaja probušite vrh prsta (po mogućnosti njegovu bočnu površinu).
  5. Stavite kap krvi na zeleno polje i uklonite prst. Trenutno test test traka može ostati umetnuta u mjerač ili je možete ukloniti.
  6. Očekujte 4-5 s.
  7. Merenje je završeno. Možete vidjeti rezultate.
  8. Odložite test traku i isključite uređaj (nakon 30 sekundi automatski će se isključiti).

Postupak je jednostavan, ali zahtijeva dosljednost.

Poruke o grešci

U slučaju bilo kakvih neispravnosti i neispravnosti brojila, na ekranu se pojavljuju odgovarajuće poruke. Uobičajene pogreške tokom upotrebe analizatora predstavljene su u donjoj tabeli.

GreškaRazloziRešenja
E-1
  • Pogrešno ili nepotpuno umetnuta test traka,
  • Pokušavajući umetnuti rabljeni test trak,
  • Naneti krv na test traku prerano (dok se na ekranu ne pojavi odgovarajući signal),
  • Prljavi mjerni prozor.
  • Slijedite upute prilikom stavljanja test trake,
  • Koristite novu test traku,
  • Očistite uređaj.
E-2
  • Vrlo niska glukoza
  • Tokom nanošenja test traka je pomerena ili savijena,
  • Nanosivši traku nedovoljne krvi,
  • Korištenje pogrešne test trake.
  • Uz prisustvo znakova teške hipoglikemije - hitna pomoć,
  • Koristite novu odgovarajuću Accu-Check Active test traku,
E-3Problemi s šifrom kodova.Pokušajte ponovo pokrenuti uređaj ili se obratite servisnom centru.
E-4Povezivanje radnog brojila sa računaromPonovite uklanjanjem USB kabla
E-5Uređaj je izložen snažnom elektromagnetskom zračenju.Učinite mjerenje na drugom mjestu ili isključite izvor zračenja

Mjere sigurnosti

Upotreba brojila apsolutno je sigurna za zdravlje, treba imati na umu da:

  1. Bilo koji predmeti u kontaktu s ljudskom krvlju mogu biti izvor zaraze. Kada analizator koristi nekoliko osoba, postoji mogućnost da se zaraze HBV-om, HIV infekcijom itd.
  2. Proizvođač preporučuje upotrebu Accu-Check Active samo s istim test trakama. Upotreba test traka druge kompanije može dovesti do lažnih rezultata.
  3. Sustav i pribor držite van dohvata djece jer mali dijelovi mogu uzrokovati gušenje.

Za pacijente koji pate od dijabetesa od vitalne je važnosti stalno praćenje glukoze. Instrument koji smo ispitali za mjerenje šećera u krvi omogućava nam da ovaj postupak učinimo brzim, jednostavnim i bezbolnim. Uređaj ima mnogo pozitivnih povratnih informacija potrošača koji ga koriste već duže vrijeme.

Učestalost mjerenja

Dobar dan Doktor postavlja preporuke za učestalost i vrijeme mjerenja glikemije za svakog pacijenta ponaosob. Opšte preporuke mogu biti sljedeće:

  • ujutro na prazan stomak
  • 2 sata nakon obroka (popodne i uveče),
  • ako pacijent postoji rizik od noćne hipoglikemije - u 2-4 ujutro

Redovna mjerenja omogućit će pravovremeno otkrivanje i ispravljanje prekršaja.

Pogledajte video: How To Use Accu-Chek Aviva Blood Glucose Meter (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar