U Kini je predstavljen neinvazivni glukometar FreeStyle Libre

Američka farmaceutska kompanija Abbott razvila je i lansirala novi neinvazivni mjerač glukoze u krvi na kineskom tržištu. Sada pacijenti koji imaju dijabetes ne moraju da probiju prst da bi uzeli kap krvi na analizu.

FreeStyle Libre glukometar omogućava vam precizno i ​​bezbolno mjerenje šećera u krvi. Sastoji se od senzora, veličine i oblika koji podseća na novčić od 1 juana (25 mm), a koji se može nositi s unutarnje strane ramena.

Uređaj svake minute mjeri razinu glukoze u intersticijskoj tekućini kroz nit umetnutu ispod gornjeg sloja kože koji drži čičak na mjestu. Korištenjem džepnog čitača, mjerač se može očitati i prikazati na ekranu za manje od sekunde. Čitač pohranjuje podatke u posljednjih 90 dana.

Na ekranu se prikazuju ne samo podaci o trenutnoj razini glukoze, već i dinamika rasta, tako da korisnik može usporediti uvjete i razumjeti kakav je učinak na šećer imao nedavni obrok, vježbanje ili ubrizgavanje inzulina.

FreeStyle Libre odobrila je kineska zdravstvena uprava, a uskoro bi se trebao pojaviti u svim gradovima zemlje, prenosi China Daily. Prema navodima ljekara Međunarodnog centra za dijabetes, ova će inovacija pomoći ljudima da bolje kontrolišu svoje zdravlje i pružiti njima i njihovim terapeutima kompletniju sliku bolesti.

Pomažemo jedni drugima. Besplatno FreeStyle. Dijabetes

Nakon što ste naručili sa mnom:

-Uvijek me možete nazvati 89052048468
-Dobite garanciju prilikom plaćanja i slanja.
- Pravovremeno izveštavanje, o nalogu za put do vas.
Prikaži celu ...
-Uplata u gotovini i na Sberbank karticu.
-Osobni sastanak i prosljeđivanje.

1. Iznajmite Libre FreeStyle
- Probajte prije nego što kupite.
- Zajednička instalacija, konsultacije.
- Pogledajte djelovanje: inzulin, proizvodi, odaberite izloženost i dozu.
- Analizirajte fizičko opterećenje.
https://m.vk.com/topic-118524247_35115414

2. Na lageru Besplatno FreeStyle:
- Kupite danas.
- Cijena količine je niža.
- najduži rok trajanja
- Konsultacije
- Dostava je moguća u Sankt Peterburgu, taksi ili kurirskim službama
https://m.vk.com/wall-118524247_1155

3. Custom Libre FreeStyle:
- najduži rok trajanja
- 50-100% pretplate
- 10-14 dana i vaša narudžba u St.
- Konsultacije
- Moguća dostava u Sankt Peterburgu, taksi ili kurirske službe.
https://m.vk.com/wall-118524247_1155

A takođe:
1. Tehnička podrška: programi, linkovi do važnih informacija.
2. Srodni proizvodi: flasteri, sprejevi, naljepnice, nadomjesci šećera, ublažavanje hipoglikemije.
3. Potrošni materijal za pumpu Accu-chek.

Otprema:
- Ruska pošta, EMC, SDEK.
- Poslat ću ga u kutiji, provjeriti uređaje prije slanja, slikati izvještaj.

Ja sam majka djeteta s dijabetesom.
Dijabetes sa 1g5m, sada kćerka od 3g10m, nadzor Vage i pumpe, tačno prije 2 godine. Iskustvo kratkih i ultra kratkih inzulina: nph / regular, humalog / lantus, pumpa / novoropid.
Slušanje vaših želja i povratnih informacija o dijabetes proizvodima. Na osnovu čega oblikujem veliku sliku i mogu vam prenijeti informacije.
https://m.vk.com/wall-118524247_30

Trudim se da vam uštedim vrijeme u potrazi za informacijama i proizvodima od dijabetesa koji su vam potrebni. Uštedite novac na otpremi tako da na prvo mjesto stavite sigurnost predmeta, brzinu i cijenu isporuke koju ste odabrali.
https://m.vk.com/wall-118524247_715

Hvala što ste pročitali ove informacije!
Dobar šećer vama!
Zdravlje vama i vašim najmilijima!

Glukometrom bez krvi. Freestyle libre

Širom svijeta traju pokušaji da se pacijentima s dijabetesom, posebno djeci, olakša život. Potreba za mjerenjem šećera u krvi 5-7-9 puta dnevno navela je Abbota da izmisli glukometar koji mjeri glukozu BEZ FINGERBOARD-a, BESPLATNE METODE. Zato se upoznajte.
(opis novosti je preuzet sa stranice http://www.mydiababy.com/. Blog o dječjem dijabetesu).

". Abbott-ov novi proizvod postao je hit. U Europi FreeStyle Libre ruši rekorde prodaje, a u SAD-u, gdje još uvijek prolazi proces certifikacije, čekaju ga kao glavni must-have iz 2016. godine. U stvari je kompanija predložila potpuno novi koncept - neku vrstu hibridnog glukometra i nadzora (CGM).

Za znanje, čak su osmislili i jedinstveni naziv „fleksibilni nadzor glukoze“ (od engleskog flash - instant). U ruskoj verziji, uređaj se zvao neinvazivni glukometar sa funkcijom praćenja.

Uređaj se sastoji od dvije komponente:

1) mali okrugli senzor promjera 35 mm i visine 5 mm - pričvršćuje se na kožu pomoću ljepljive baze. 14 dana za nošenje

2) čitač (daljinski) sa menijem „dodirnog ekrana“, koji se mora dovesti do senzora kako bi se očitala (skenirala) njegova očitanja.
Uz svako skeniranje, korisnik istovremeno radi dvije stvari: nauči trenutni rezultat šećera (poput testa glukometrom, samo „bez krvi“) i prima / ažurira podatke o fluktuaciji šećera u posljednjih 8 sati.

Mjerenje šećera vrši se svake minute i automatski se pohranjuje u memoriju uređaja, a zatim se prilikom skeniranja ovi podaci prenose u udaljeni čitač. Skeniranje traje ne više od nekoliko sekundi, nakon čega se na ekranu prikazuje grafikon, trenutna vrijednost šećera, kao i dinamika njegovog kretanja odgovarajućim strelicama (gore, dolje ili ravnomjerno).

Zapravo je rad FreeStyle Libre-a vrlo sličan uobičajenom nadzoru CGM-a. Jedina je razlika što senzor ne šalje podatke na konzolu cijelo vrijeme, on ih akumulira u memoriji i prenosi ih na monitor uz svako skeniranje. Glavna stvar je da ne zaboravite ponijeti daljinski upravljač na senzor svakih 8 sati za neprekidno pružanje informacija. Broj čitanja nije ograničen.

Nema potrebe za kalibracijom konvencionalnim brojilom. Zvuči kao naučna fantastika. Svako nadgledanje zahtijeva potpunu („punokrvu“) kalibraciju. Princip rada djeluje na ovom stanju, naime, na praćenju promjena na osnovu date referentne tačke. Prema proizvođaču, mehanizam Libre je tako fino i precizno podešen da zamjenjuje uobičajeni invazivni glukometar i ne zahtijeva ponovnu provjeru rezultata. Točnost na MARD skali je 11,4% (stopa greške).

Veličina je bitna. U slučaju „nosive elektronike“ (elektroničkih uređaja za nošenje na tijelu), dimenzije su kritične. Promjer senzora Libre nešto je veći od kovanice od 5 rubalja. Kompaktan je i ravan, ne lijepi se za odjeću i izgleda vrlo uredno.

Jednostavna instalacija. Senzor je pričvršćen na gornji dio ruke (rame) pomoću aplikatora. Postupak je potpuno bezbolan i traje ne više od 15 sekundi. Vanjska pomoć prilikom instalacije nije potrebna - sve se manipulacije mogu izvoditi jednom rukom. Nema dodatnih elemenata, osigurača - pritisnuo je aplikator i senzor na svoje mjesto. Nakon sat vremena podešavanja, uređaj je spreman za rad.

Cena Trošak FreeStyle Libre podmićuje bezuslovno. Starter kit za 170 eura sastoji se od čitača (60 eura) i dva senzora (svaki za 60 eura). To jest, nedeljni troškovi iznosit će samo 30 eura - po trenutnom tečaju (70 rubalja) to je oko 2.100 rubalja. Za mjesec dana potrošnja neće preći 9.000 p.

Uz sve pogodnosti, takva cijena je samo poklon. Prava vrijednost za novac. Sada se uređaj može besplatno kupiti u Europi (naručivanje putem interneta najlakše je na njemačkim ili francuskim stranicama). Dobra vijest je da će vrlo brzo Libre biti dostupan u Rusiji. Trenutno je uređaj pod državnom registracijom. Kompanija obećava da bi proces trebao biti završen na jesen 2016. godine, a proizvod će se odmah naći u prodaji.

Tačnost, procenat greške 11%, za poređenje, klasični procenat greške glukometra - 20%.

Realno zaostajanje traje samo 5-10 minuta.

Nedostatak zvučnih upozorenja. Za razliku od potpunog praćenja, Libre neće moći obavijestiti svog vlasnika o niskom i visokom šećeru. Ako tokom dana ova funkcija nije vitalna, jer ćete i dalje nekako sami provjeriti uređaj. Noću, nedostatak sistema upozorenja može biti problem. Ako vas noćni šećer zabrinjava i zahtijeva pažljivo praćenje, Libre vam neće biti spas: morat ćete se probuditi sami, provjeriti čitač i čak izvršiti dodatna skeniranja.

Nema potrebe za kalibracijom uređaja na površini izgleda kao apsolutni adut. Međutim, ako pogledate dublje, postaje očito da autonomija Libre, koja ne zahtijeva vaše "savjete", može igrati okrutnu šalu. Na primjer, ako senzor na koji ste navikli da vjerujete riječ iznenada počne očajnički lagati, a to se može dogoditi u bilo kojem trenutku (tehnika je nesavršena), nećete moći "razumjeti" uređaj. Ova je opcija vrlo važna kada je senzor pod stresom u obliku promjena temperature ili vodenih postupaka. U slučaju Libre, situacija je složenija: šećer morate izmjeriti na uobičajen način ili ili pričekati da se sustav sam vrati u normalu, ili promijenite senzor.

FreeStyle Libre zaista je jedinstven proizvod koji je tehnologiju praćenja glukoze učinio dostupnom masovnom potrošaču. Jednostavnost upotrebe i cijena govore sami za sebe. "

PAŽNJA!
VAŽNE INFORMACIJE O PRAVILIMA ZA pružanje usluga za djecu

PAŽNJA NAŠIM KLIJENTIMA!



Poštovani klijenti Medicinskog centra XXI veka.
Imajte na umu da Medicinski centar „XXI vek“ nema veze sa kreditnom organizacijom „21 vek“.

PREDAVA "SUPER MAMA XXI VIJEKA", 4. i 7. srpnja

Projekt Super Mama naših partnera - lanac restorana Ginza Project vratio se u Sankt Peterburg!
Ovog puta, dva restorana otvorit će svoja vrata za aktivne i brižne majke: Shurpa na Engels Aveniji i Mama Lyga na Leninskoj aveniji.
Jedinstveni projekt Super Mama niz je relevantnih predavanja stručnjaka i blogerki-majki, koji zauzimaju vodeće položaje u različitim područjima života.
Medicinski centar „XXI vek“ delujeće kao stručnjaci pedijatar Tretyakova Daria Aleksandrovna i psihoterapeutkinja Makarova Olga Fridmanovna.
Pozivamo sve!
A takođe ne propustite izvući dve besplatne posete predavanjima!

Moderni uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir Freestyle Libre

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Kućni sistem za redovno praćenje koncentracije glukoze u krvi upravo je ono što ljudima s dijagnozom dijabetesa treba. Međutim, liječnici ne preporučuju samo dijabetičarima da imaju prijenosni uređaj koji brzo i pouzdano određuje ovaj biohemijski pokazatelj. Kao pouzdan uređaj za kućnu upotrebu, glukometri danas mogu biti jedan od elemenata pribora za prvu pomoć.

Takav uređaj se prodaje u ljekarni, u trgovini za medicinsku opremu, a svatko će pronaći opciju prikladnu za sebe. No, neki uređaji za masovnog kupca još nisu dostupni, ali mogu se naručiti u Europi, kupiti preko prijatelja itd. Jedan takav uređaj može biti Freestyle Libre.

Opis uređaja Freestyle Libre Flash

Ovaj se uređaj sastoji od dvije komponente: senzora i čitača. Čitava dužina senzorne kanile je oko 5 mm, a njegova debljina je 0,35 mm, korisnik neće osjetiti njegovu prisutnost ispod kože. Senzor je fiksiran prikladnim elementom za ugradnju koji ima svoju iglu. Sama igla je napravljena precizno za umetanje kanile ispod kože. Fiksacija ne traje mnogo vremena, zapravo je bezbolna. Jedan senzor je dovoljan dvije sedmice.

Čitač je ekran koji čita podatke senzora koji prikazuju rezultate studije.

Da bi se informacije skenirale, dovedite čitač do senzora na udaljenosti ne većoj od 5 cm. U samo nekoliko sekundi na ekranu će se prikazati trenutna koncentracija glukoze i dinamika pokretljivosti šećera u posljednjih osam sati.

Koje su prednosti ovog brojila:

  • Nema potrebe za kalibracijom
  • Nema smisla ozlijediti prst, jer to morate učiniti na uređajima opremljenim probijajućom ručicom,
  • Kompaktnost
  • Jednostavan za instalaciju pomoću posebnog aplikatora,
  • Duga upotreba senzora,
  • Mogućnost upotrebe pametnog telefona umjesto čitača,
  • Performanse vodootpornog senzora,
  • Podudarnost izmjerenih vrijednosti s podacima koje prikazuje konvencionalni glukometar, postotak grešaka nije veći od 11,4%.

Freestyle Libre moderan je, zgodan uređaj koji radi na principu senzornog sistema. Za one koji ne vole uređaje s probojnom olovkom, takav će mjerač biti ugodniji.

Nedostaci analizatora na dodir

Naravno, kao i svaki drugi uređaj ove vrste, senzor Freestyle Libre ima svoje nedostatke. Neki uređaji su opremljeni raznim opcijama, uključujući zvučne signale koji upozoravaju korisnika o vrijednostima alarma. Analizator dodira nema takav alarmni zvuk.

Ne postoji kontinuirana komunikacija sa senzorom - ovo je i uslovna mana uređaja. Također, ponekad se indikatori mogu prikazati s odgodom. Konačno, cijena Freestyle Libre-a, ona se može nazvati i uvjetnim minusom uređaja. Vjerovatno ne može svatko priuštiti takav uređaj, njegova tržišna vrijednost iznosi oko 60-100 cu Uz uređaj su uključeni i aplikator za postavljanje i alkoholna maramica.

Upute za upotrebu

Freestyle Libre još uvijek nije praćen uputstvima na ruskom jeziku koja bi lako opisala pravila za korištenje uređaja. Upute na jeziku koji vam nije poznat mogu se prevesti u posebne internetske usluge ili ih uopće ne pročitati, ali gledati video pregled uređaja. U principu, nema ništa komplicirano u upotrebi uređaja.

Kako koristiti gadget na dodir?

  1. Fiksirajte senzor u rame i podlakticu,
  2. Pritisnite tipku "start", čitač će početi raditi,
  3. Dovedite čitač u stanju pet centimetara na senzor,
  4. Pričekajte dok uređaj pročita informacije
  5. Pogledajte čitanja na ekranu,
  6. Ako je potrebno, komentirajte ili napišite,
  7. Uređaj će se isključiti nakon dvije minute neaktivne uporabe.

Neki se potencijalni kupci ustručavaju kupiti upravo takav uređaj, jer ne vjeruju uređaju koji radi bez lanceta i test traka. Ali, u stvari, takav gadget i dalje dolazi u kontakt sa vašim tijelom. I ovaj je kontakt dovoljan da pokaže u istoj mjeri pouzdane rezultate koji se mogu očekivati ​​od rada konvencionalnog glukometra. Igla osjetnika senzora nalazi se u međućelijskoj tekućini, rezultat ima minimalnu pogrešku, stoga nema sumnje u pouzdanost podataka.

Gdje kupiti takav uređaj

Senzor Freestyle Libre za mjerenje šećera u krvi još nije certificiran u Rusiji, što znači da ga je sada nemoguće kupiti u Ruskoj Federaciji. Ali postoje mnoge internetske stranice koje posreduju u nabavci neinvazivne kućne medicinske opreme, a one nude svoju pomoć u kupovini senzora. Istina, platit ćete ne samo troškove samog uređaja, već i usluge posrednika.

Na samom uređaju, ako ste ga kupili ovim putem ili ste ga kupili u Evropi, instalirana su tri jezika: italijanski, njemački, francuski. Ako želite kupiti baš rusku uputu, možete je preuzeti na Internetu - nekoliko web stranica nudi ovu uslugu odjednom.

U pravilu se kompanije koje prodaju ovaj proizvod plaćaju unaprijed. A ovo je važno pitanje. Shema rada najčešće je sljedeća: naručujete analizator osjetljivim na dodir, plaćate račun koji vam tvrtka šalje, naručuju uređaj i primaju ga, nakon čega vam šalju brojilo s paketom.

Različite kompanije nude različite načine plaćanja: od bankovnog prijenosa do mrežnih platnih sistema.

Naravno, trebate shvatiti da radeći na prepaid osnovi rizikujete da naletite na beskrupuloznog prodavca. Stoga pratite ugled prodavača, pogledajte recenzije, uporedite cijene.Konačno, pobrinite se da vam treba takav proizvod. Možda će jedan jednostavni glukometar na trakama indikatora biti i više nego dovoljan. Neinvazivni uređaj nije poznat svima.

Korisničke recenzije

Do neke mjere su i pregledi ljudi koji su već kupili analizator i bili u stanju da cijene njegove jedinstvene mogućnosti.

Možda će savjeti endokrinologa uticati na vaš izbor. U pravilu, stručnjaci za zamršenosti poznaju prednosti i nedostatke popularnih glukometra. A ako ste priključeni na kliniku gdje liječnik ima mogućnost daljinskog povezivanja vašeg PC-ja i uređaja za mjerenje glukoze, definitivno vam je potreban njegov savjet - koji će uređaj najbolje funkcionirati u ovom paketu. Uštedite novac, vrijeme i energiju!

U Kini je predstavljen neinvazivni glukometar FreeStyle Libre

Dijabetes dijagnosticira sve više ljudi širom svijeta. No, razmjera katastrofe dijelom je u rukama oboljelih - najbolji stručnjaci primaju ogromne proračune za razvoj novih tehnologija za kontrolu bolesti, a oni ne čekaju da čekaju.

Prije nego što smo imali vremena pisati o Appleovom tajnom radu na stvaranju neinvazivnog glukometra, američka korporacija Abbot glasno se izjasnila kao ozbiljan konkurent narodu Yabloko. Abbot, koji je već poznat u Europi, ušao je na najveće svjetsko tržište medicinskih inovacija - u Kini, gdje, prema WHO, svaki deseti stanovnik zemlje ima dijabetes, sa vlastitim uređajem koji ne zahtijeva probijanje kože za mjerenje razine glukoze.

Senzor malo veći od kovanice od dva rublja montiran je na unutrašnjoj strani ramena, iz koje nit s minijaturnim Velcro ide do gornjeg potkožnog sloja. Uređaj mjeri nivo glukoze u intersticijskoj tekućini, a ručni odašiljač, koji može raditi poput običnog glukometra pomoću test traka, čita se sa senzora za manje od sekunde i pohranjuje podatke u posljednjih 90 dana. Također pokazuje dinamiku pokazatelja, a ne samo zadnju vrijednost, omogućavajući korisniku da razumije kako je nedavni unos lijekova ili hrane, fizička aktivnost i ostali faktori utjecali na razinu glukoze.

Mjerač, nazvan FreeStyle Libre, nije samo prošao potrebne testove, odobrila ga je kineska zdravstvena uprava i uskoro će se pojaviti u svim gradovima Kine.

U Rusiji uređaj još nije certificiran i nije na prodaju, što znači da garantni servis ne može dobiti za njega. Ali to se može naručiti poštom iz Evrope. Cijena startnog kompleta je oko 170 eura, uključuje čitač-glukometar (senzor koji od senzora uzima očitanja i može raditi u normalnom invazivnom glukometru s prugama) i 2 senzora. Senzor je potrebno zamijeniti otprilike jednom u dvije sedmice, njegov trošak je oko 60 eura.

Pogledajte video: Synlab Hrvatska - poliklinika (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar