Uvjeti upotrebe lijeka Siofor za mršavljenje: kako uzeti, koji su negativni u vezi s pozitivnim recenzijama o lijeku?

Uzeo sam 2009. 1 tableta 3 puta dnevno. Bila sam mučnina i povraćala sam 2-3 sata nakon svakog unosa. Ovaj je bio užasan. Nakon nedelju dana mučenja, otišla sam opet endokrinologu, rekla da se loše osećam nakon uzimanja tableta. Rekla je da se tijelo mora naviknuti. Mučila sam se još 2 tjedna i tablete bacila u smeće. Nisam ga više uzimao. A ja ne želim ((((

Dobar dan. Nakon poroda, počela sam se jako dobro snalaziti. Pa čak je prestala i dojiti, a svi višak kilograma nisu nestali. Morala sam da odem kod lekara. Propisao mi je ove tablete da pijem. Pola tablete ujutro i uveče oko šest meseci. Za cijenu oni apsolutno nisu skupi. Pio sam ih otprilike mjesec dana, jedino što nakon njih nisam htio jesti apetit je potpuno nestalo. Uspjela sam smršavjeti samo za 1 kilogram. Nakon mjesec dana stalne upotrebe, započeo sam užasan. Neke crvene mrlje prešle su na tijelu, a uz to je užasno svrbež. Ove pilule su me razočarale. A mislim da više neću eksperimentirati ni s jednim drugim sredstvom ili tabletama. Zdravlje će na njih trošiti više. Odlučila sam se samo prebaciti na pravilnu prehranu i nakon šest ne jesti.

Kakva laž, da svi gube kilograme na Sioforu, pijem 1000 mg 2 puta dnevno u toku godine, a moja težina je barem 100 grama manja. Ako prije niste ni osjećali glad, toteper stalno želi jesti. Pijem samo iz činjenice da je endokrinolog rekla da ako se ne pije, dijabetes će se razviti, ali nije bilo govora o gubitku kilograma. I odjednom otkrijem da svi gube kilograme s njim. Gluposti!

Siocopher 850 propisao je endokrinolog. Prvi dan prijema - ne znam na koju ću se stranu obratiti u toalet. Mučnina i proliv su jezivi. Očigledno ispravno pišu da bi prvo trebalo biti mala doza, samo zašto mi doktor sam nije objasnio. Ne liječite, već pokajte.

Te tablete mi nisu odgovarale. Sve što sam mogao osjetiti bile su nuspojave (strašna dijareja, mučnina i divlji bolovi u trbuhu). Odlučio sam smršati na stari način: sport i dijeta.

Djevojke, nakon otpustanja iz bolnice, prvo što želim učiniti je da vas upozorim na gubitak kilograma ovim lijekom.

Moja pozadina. U protekle 2 godine oporavio sam se za 15 kg, što je za mene, sa svojim rastom, postalo kritično. Prva misao koja mi je pala na pamet (kao i mnogi koji žele smršavjeti) bila je DIJETKA. Da samo moje tijelo nije preživjelo. Dukan, Atkins, Kremlj, samo izgladnjivanje ... Efekat je bio, ali kratkotrajan. Tijelo je još uvijek protestiralo. Kao rezultat toga, moja želja za mršavljenjem dovela me u kancelariju endokrinologa. Nakon hormonskih testova, šećernog testa (što je bilo normalno) i biohemijskog testa krvi, doktor mi je napisao detaljnu dijetu i propisao fluoksetin (da „SMANJEM“ želju da „preuzmem stres“) i Siofor 1000, 1 tab. / 2 puta dnevno. Dijeta je bila prilično puna, samo smanjene porcije. Pa sam počeo gubiti.

Prvi mjesec je prošao dobro. Težina je stvarno nestala. Izgubio je 6 kg. U ishranu sam dodala i vodenu aerobik, jer jako volim vodu, a bazen je odmah ispod kuće. Problemi su počeli u drugom mjesecu.

Jednog prekrasnog lijepog dana, kao i obično, došao sam na trening. Prije aerobika, odlučio sam malo plivati. Iz bazena je krv počela curiti iz nosa. I čim izađem iz bazena, iznenada se onesvijestim. Kad sam došao, već sam bio u medicinskoj sobi. Pritisak 140/90, puls 98. Glava mu se vrtila zastrašujuće. Nekako sam se vratio kući. Kuća je postajala sve gora, vrtoglavica, povraćala. Suprug je pozvao hitnu pomoć. Doktori hitne pomoći, nakon što su me saslušali, uradili su EKG i ekspresni test za nivo glukoze u krvi. A onda sam imao ŠOK (poput lekara Hitne pomoći)! Razina šećera je 1,5 mmol / l sa postavljenim 4,8 mmol / l (minimum). Iako su svi pomislili da imam banalni skok pritiska. U potresu su me odveli u bolnicu (pri izlasku udario sam glavom u pločicu) i hipoklimnim stanjem. Rezultat je 6 dana u bolnici + 2 tjedna bolovanja. Doktor u bolnici mi je jasno i jasno objasnio da SIOFOR NIJE LIJEK ZA SLIMANJE. Evo što piše u uputama: "POKAZIVANJA - dijabetes melitus tipa 2 (neinzulinski ovisan), posebno u kombinaciji s pretilošću zbog neučinkovitosti dijetalne terapije." Propisan je onima koji imaju visok šećer u krvi, tj. DIJABETE! A gubitak kilograma posljedica je uzimanja lijeka, ALI BEZ NJIHOVE DIREKTNE NAMJENE !! On je kontraindiciran za zdravu osobu s normalnom razinom šećera u krvi, jer dovodi do smanjenja šećera u krvi i do ovakvih posljedica, kao u mom slučaju!

Nakon otpusta iz bolnice, otišao sam ovom nesrećnom endokrinologu i pokazao rezultate njenih imenovanja. Reći da je bila u gubitku nije značilo ništa. Imenovanje SIOPHORA, naizgled je stavljeno na transporter. Kad sam prikupio rezultate i još jednom se uvjerio da je šećer u NORM-u, zauvijek sam zaboravio put do njega.

Djevojke, draga, svi želimo biti zdravi i lijepi! Ali bolje je kada se to dogodi bez predrasuda za naše CIJENE zdravlja! Neka vas moje iskustvo upozori na takav nepristojan korak! Pazite na sebe i svoje zdravlje!

Neutralni pregledi

Kakve gluposti.? Od kada je Siofor lijek za mršavljenje? Pročitajte upute.

Imao sam žgaravicu od njega, iako prije toga nikad nije bila. Mogla sam popiti samo sedmicu tableta i prestati se, jer je to teško podnijeti. Bolio me stomak, glava, osjećala sam se mučno. Ali jedno što mogu reći, djeluje. Odbacila sam najmanje tri kg u sedmici.

Bok) Propisao mi je i liječnik na dijeti Siofor 850. Vidio sam negdje mjesec dana, smršao - da, ali je li od njega? )) Dijeta + bilo koje aktivnosti) I pio bih je i pio dok nisam stigao do drugog doktora koji mi je rekao da kako bih smršala, NIJE potrebno piti. I tako se nasmijao doktoru koji mi ga je propisao prije.

Sad razmišljam o sebi da li da pijem ili ne))

Otišla sam čitati recenzije o lijeku koje pijem skoro šest mjeseci i bila sam iznenađena što se predstavlja kao lijek za mršavljenje! Da, moguće je (ali NE OBAVEZNO), kao rezultat upotrebe lijeka, ali nije indikacija za upotrebu. Siofor je upućen na drugog. Utječe na osjetljivost na inzulin. Ako imate sve normalno sa šećerom i inzulinskom rezistencijom, nema dijabetesa, zašto vam onda treba Siofor. Postoje stotine drugih lijekova usmjerenih posebno na gubitak kilograma. Pijem ga već duže vrijeme kako mi je propisao endokrinolog, jer je indeks inzulinske rezistencije povećan i vrlo blag i kratak period je već tri godine nakon porođaja (hormoni i ultrazvuk su normalni). Usput, ništa se ne kaže u uputama o jajnicima, ne znam zašto se liječe od policističnih.

Ja popijem jednu 850mg tabletu navečer. Košta 320 r 60 tableta. Ne primjećujem da suzbija apetit ili šta još pišu. Da budem iskren, uopće ne primjećujem. Ne osećam nikakve nuspojave. Težina se postepeno gubi (ovo je jedini eksplicitni plus), ali ovo je zasluga DALO NIJE SAMO siofor, a ne činjenica da je siofor uopšte. A ni razdoblja nije bilo. Vrlo mi je teško procijeniti ovaj lijek ili ga preporučiti, jer nisam dijabetičar. Treba vremena, a ne malo vremena (još uvijek vjerujem da normalizira moje CD-ove). Kao lijek za mršavljenje, definitivno ga ne preporučujem, jer nije za to, ali ne mogu staviti jedinicu. Stoga ću staviti 3. Pročitajte upute (indikacije i kontraindikacije). A ako želite uštedjeti 100re, kupite METFORMIN, ovo je isto.

Endokrinolog mi je propisao siofor .. Izgubio sam 3 kg u dvije sedmice ... ali nisam primijetio da mi je apetit nestao, naprotiv ... koliko ne volim slatkiše, sad me privlači .. i sada sam opet dobio na težini ... ne znam kome da vjerujem i koga da slusaju. Bojim se da mi nije bolje ...

Djevojke su slatke, samo ne zaboravite da na ovom lijeku ne možete dugo sjediti. Počnite uzimati s najmanjom dozom, bolje obratite pažnju na signale koje tijelo daje. Ako se odjednom pojave nuspojave - prestanite uzimati. Ako nema nuspojava, možete povećati dozu. Ako pijete tečaj, a kilogrami se ne gube, bolje je prestati uzimati. Možda ovo nije tvoj lijek.

Slijedeći dijeta pomaže da višak kilograma brže odlazi.

Mnogo nuspojava.

Ove tablete mi je propisao dijetetičar-endokrinolog kada sam naišao na problem dobijanja viška kilograma nakon prestanka dojenja. Ali prije sastanka bilo je pregleda s dostavom opće analize krvi, hormona itd. Izrađen je poseban program prehrane i Siofor je dodijeljen + prehrani radi smanjenja kolesterola i normalizacije razine šećera.

Napominjem odmah da vam, kao neovisno sredstvo (bez dijeta i fizičkih vježbi), ovaj lijek neće pomoći da izgubite kilograme, čak i ne pokušavajte. A SAMO treba prepisati specijalista, jer Siofor nije dodatak prehrani, već ozbiljan lijek. Mnogo kontraindikacija i mogućih nuspojava.

Imao sam dijareju, mučninu i konstantan metalni ukus u ustima od nuspojava u prvoj fazi davanja (što napominjem da je krajnje neprijatno).

Slijedeći dijetu koju je ljekar posebno dizajnirao za mene i uzimajući 1 tabletu Siofor 500 svako jutro ujutro i navečer, smršala sam 14 kg u 3 mjeseca. Prvo je težina brzo odmakla, a zatim vrlo sporo, ali stalno. Potom je došlo ljeto: izleti, roštilj, odmor. Općenito, dijeta je povremeno kršena i težina je prestala, iako je Siofor i dalje uzimao. Nakon 6 mjeseci prijema, Siofor je prestao uzimati jer mu je ljekar propisao 6-mjesečni kurs. Već neko vrijeme težina je "stajala" iako sam se i dalje trudila pridržavati se dijeta, ali ne toliko strogo kao u početku. A onda je težina počela ponovno rasti i još brže nego prije.

Općenito, Siofor, kao dodatak prehrani, i uz obavezni uvjet koji je propisao ljekar, odlično funkcionira, ali nije vam potrebno pokušavati ga sami propisati i piti kao "čarobne" tablete za dijetu: neće biti efekta, ali možete puno naštetiti svom zdravlju . Svi smo odrasli i razumijemo da NE postoje „čarobne“ pilule da jedete sve što želite, mazite se na kauču i mršavite - samo dijeta i sport.

I vi također morate zapamtiti da je NO alkohol dok uzimate ove tablete VELIKO opasan za vaše zdravlje i život.

Nadam se da će moj pregled nekome biti koristan. Sretno u postizanju svojih ciljeva!

Pozitivne povratne informacije

Izgubila sam 11 kg mjesečno na Sioforu. Želim jesti manje, brzo pojesti, ali jedem sve, nije bilo nuspojava, ali otkrio sam inzulinsku rezistenciju, pa sam propisao ovaj lijek 1 pc 500 MG 2 puta dnevno. Sada je već nakon mjesec dana uzimanja, težina počela postepeno opadati, ali ja sam ipak sretna.

Uz ove tablete nisam imao osjećaj da jedem slatkiše. Kad sam ih pogledao, doslovno sam se počeo mučiti. Ne znam šta bi se desilo da ih pojedem. Naravno, imao sam nuspojave: proliv i ponekad povraćanje. Iako sam pravilno izračunao dozu. Možda ste trebali konzumirati manje ugljikohidrata. Ali rezultat se pojavio, skinuo sam oko 8 kilograma u mjesec dana, a ovo je puno!

Siofor je lijek njemačke proizvodnje, zbog čega se izbor sredstva za mršavljenje zaustavio upravo na njemu. Mnogi će reći da je jeftinije koristiti analog (Glucophage), ali on mi nije pomogao. Glukofag je pio otprilike dvije sedmice, a bez da smo vidjeli barem neki rezultat, cijela stvar je u doziranju, 500 po kapsuli - što je optimalno, mislim da naša doza ima skromniju dozu. Siofor pokazuje dobru dinamiku tokom cijelog prijema.

Mogu reći da sam za postizanje efekta morao malo prilagoditi prehranu, ali lijek je glavni posao. Budući da Siofor snižava razinu šećera, kolesterol zajedno s njim pada i to pomaže u uklanjanju čestih napada gladi. To imam često, posebno nakon spavanja. Kad se probudim usred noći, postoji paklena želja da jedem. A pošto mi je san isprekidan (malo se dijete budi često), jeo sam noću. Sada ako pijem 2 kapsule noću, glad se ne javlja, čak i kad se probudim u tri ujutro. Kapsule su najčešće, nisam primijetio nikakve nuspojave, iako me je glava malo bolela, ali bez Siofora je bilo. Za mjesec dana trebalo je 6 kilograma, nastavit ću dobijati.

zdravo Vlasnički sam 4 mjeseca. i nastavite. rezultat za 2 mjeseca 12kg. ali istovremeno je moj G.E. rekao da u potpunosti isključujem slatkiše i škrobnu hranu .. mada još uvijek nisam ljubavnik. određeno posebno za pokretanje stimulacije. Nisam imao puno viška kilograma, ali ipak. pa se ne bojte a za početak, piti siafor 500 1 tabletu dnevno .. nakon 2 tjedna povećati na 2 tablete .. a 850 je velika doza.

Moj ljekar mi je propisao tablete za mršavljenje. Bilo je problema sa ciklusom. Pio sam 3 mjeseca, smršao 8 kg. Trenutno ne pijem pola godine, težina mi vrijedi. Mislim da ću piti još tri meseca.

Siofor je mojoj kćeri imenovao endokrinologa - stara 13 godina, težina 90 kg, visina 165, šećer je normalan, a inzulin visok. Pijem s njom za društvo (imam 175cm i 93kg, ali nisam uzimao testove). Prva tri dana je bila dijareja, sada je sve u redu, ponekad i pospanost - počela sam piti kafu dva puta dnevno. Dozirati 500mg nakon večere jednom dnevno. Za tjedan dana -2,5 kg prijeđite na 500 x 2 puta. (iako je doktor odmah djetetu propisao 850 x 2 puta, ali počet ću postepeno) ne želim slatkiše, a moja kćer ionako vuče čokolade, možda ćemo povećati dozu - biće bolje.

Od detinjstva je imala višak kilograma. A sada je dijabetes dodan mom problemu. Liječnik je preporučio uzimanje Soifora 500. Zaista se razina šećera stabilizirala, a težina je počela polako smanjivati. Već je izgubila 4 kg.

Težina postupno odlazi, razumna cijena, prikladno pakiranje, blokira žudnju za slatkišima, nizak kolesterol u krvi, dug rok trajanja, gotovo da nema nuspojava, apetit se smanjuje

Nakon poroda, dobila sam pristojnu težinu. Smršavite, a zatim opet zgusnuti, začarani krug. Ne bih mogla da živim bez slatkiša, najmlađa se Stess zaglavila u slatkišima. Otišla sam liječniku i ona mi je propisala Siofor 500. Pio sam lijek jednu tabletu prije spavanja, kao što sam objasnio osobi koja u snu smršavi. Pio sam Sophor 500 pet mjeseci. U početku je žudnja za slatkišima nestala, a s vremenom sam mogao mirno pojesti jedan bombon i bio miran. U kompleksu sam smršala deset kilograma. Siofor pet stotina ima hipoglikemijski efekat. Proizvodnja glukoze u jetri smanjuje se, glukoza prestaje da se apsorbuje crevima.

Siofor 500 dovodi do smanjenja ukupnog holesterola. Lijek se izlučuje urinom. Siofor 500 koristi se za: pretilost, a ne djelotvornost dijetalne terapije. S Premaom mi je apetit počeo opadati i ponekad uopće nisam htjela jesti, ali to se rijetko dogodilo. Bilo je nuspojava u obliku mučnine, proljeva, ali ubrzo je sve propalo. Rok trajanja lijeka je dug. Po cijeni Siofor 500 je prihvatljiv. Uskoro idem doktoru, napravit ću testove i odlučiti hoću li ubuduće piti lijek. Da, šećer u krvi mi je normalan. Prestala je težina, htio bih smršati, ali šta će liječnik reći. Sam se više ne bavi izumiranjem dijeta, a bez pomoći stručnjaka možete nanijeti ozbiljnu štetu zdravlju i budućem životu. Proizvođač je Njemačka i lijek se izdaje samo prema propisu liječnika. Savjetujem svima da smršaju na mom primjeru, ali nakon savjetovanja s liječnikom.

Kako je Siofor kao droga, u to sada ne sumnjam. Kada mi je liječnik propisao da ga uzmem za mršavljenje, odmah sam pogledao recenzije o takvom alatu.U neku ruku su me uplašili, jer je rečeno da postoje ozbiljne nuspojave. Ali čak i uzimajući u obzir da Siofor za gubitak kilograma dobiva i negativne kritike, ipak je počela uzimati tablete. A rezultat nije razočarao. Nakon 4 mjeseca, gubitak težine je bio 12 kg. Istina, sve ovo vrijeme je sjedila i na dijeti s malo ugljikohidrata. Doktor je rekao da je potrebno učiniti upravo to. Trenutno se kilogrami nisu vratili, tako da sam sa drogom u potpunosti zadovoljan.

Farmakološko djelovanje lijeka

Siofor - tablete namijenjene dijabetičarima za snižavanje razine inzulina u krvi. Zbog sadržaja metformina u njegovom sastavu, ovaj se pokazatelj može značajno smanjiti čak i ako je osoba nedavno pojela nešto slatko. Ljudi koji pate od dijabetesa u mnogim slučajevima imaju tendenciju da steknu suvišne kilograme. Zbog visokog šećera u krvi, mršavljenje putem sporta ili niskokaloričnih dijeta neće uspjeti. Zbog toga je važno riješiti se problemom nivoa. Kad je ovo indikativno biće normalno, klasične metode gubitka kilograma donijet će rezultate.

Osim što snižava razinu inzulina, Siofor pomaže u smanjenju lošeg kolesterola u tijelu i gušenju gladi. Pomaže osobi da razvije naviku da jede male obroke više od 3 puta na dan. Dakle, metabolički procesi se značajno ubrzavaju.

Upotreba lijeka za mršavljenje

Sudeći prema recenzijama ljudi koji su testirali ovaj lijek kako bi smanjili svoju težinu, njih 87% je pozitivno. Ljudi pišu o prosječnom višku mjesečno po minus 10 kilograma. Po svemu sudeći, lijek pomaže kontrolirati vaš apetit, odustati od svakodnevne upotrebe slatkiša, sastaviti ispravnu dnevnu rutinu i prilagoditi svoju dnevnu prehranu.

Zbog dejstva aktivnih komponenti na organizam čovek ima želju jesti slatku hranu. Počinje težiti zdravom načinu ishrane, povećava količinu povrća, voća i svježeg bilja u ishrani. Uz smanjenje broja slatkiša i proizvoda od brašna u dnevnoj prehrani, znatno se smanjuje broj potrošenih kalorija.

Nudimo vam da pročitate tekst "Dijeta 1000 kalorija" koji pruža izbornik za efikasno mršavljenje.

Za i protiv

Siofor, kao i bilo koji drugi lijek za snižavanje razine inzulina u krvi, ima i jake i slabe strane.

Prednosti:

  1. Veliki pljusak u kratkom vremenskom periodu.
  2. Smanjeni šećer u krvi.
  3. Ubrzanje metaboličkih procesa zbog regulacije apetita.
  4. Razvoj dobrih navika povezanih s malom količinom bezvrijedne hrane u prehrani i malom količinom porcija.
  5. Nema znakova gubitka kilograma na koži.

Nedostaci:

  1. Kako ne biste naštetili svom telu, morate proći lekarski pregled i dobiti dozvolu lekara za upotrebu ovog leka. Tokom njegovog prijema, poželjno je da ga se obavlja svake sedmice u klinici.
  2. Sioform je specijalizovani lijek za liječenje dijabetesa. Nije bio osmišljen samo za mršavljenje.
  3. Postoje različite kontraindikacije i nuspojave.

Uputa za upotrebu

Postoje tri vrste lijeka, ovisno o količini dodatnih tvari - 500/850/1000 mg. Lijek će biti propisan tek nakon rezultata dobivenih nakon ljekarskog pregleda.

Savjet! Da bi se izbjegle nuspojave povezane s radom probavnog sustava, potrebno je lijek koristiti strogo nakon jela.

Ako govorimo o približnim dozama, tada biste trebali znati razliku između Siofor 500 za mršavljenje i Siofor 1000 za mršavljenje. Njihova glavna razlika je broj dodatnih sastojaka u sastavu, osim metmorfina.

Upute za upotrebu Siofora 500:

  1. Prve dvije sedmice potrebno je piti dvije tablete dnevno. Kada je riječ o lijeku 850 ili 1000 mg, potrebno je smanjiti količinu na jednu tabletu dnevno.
  2. Nakon dvije sedmice, morate posjetiti ljekara. Ako proces gubitka kilograma ide normalnim tempom i bez nuspojava, doziranje se udvostručuje.
  3. Postepeno, doze bi trebale dostići 6 tableta dnevno kad se radi o Siofor 500.

Sada znate kako uzimati Siofor za mršavljenje. Da biste bili sigurni, doziranje treba odabrati iskusni ljekar. Mnogo toga ovisi o pregledu i nijansama povezanim s tijelom.

Lijek se može kupiti na dva načina:

  1. Poručite u internetskoj trgovini. Ne naručujte tablete na izvorima treće strane. Da ne biste naišli na lažni, koristite samo službenu web stranicu ili pouzdane izvore. Cijena lijeka u internetskoj trgovini može početi od 200 rubalja i završiti s 400 rubalja. Istovremeno, ne treba zaboraviti troškove isporuke u vašu regiju.
  2. Tablete možete kupiti jeftinije tako da odete u najbližu ljekarnu u vašem gradu. Prosječna cijena je 250 rubalja. Povećava se ovisno o odabranoj dozi. Doza Siofora za mršavljenje jedini faktor koji utječe na cijenu.

Kontraindikacije i nuspojave

Siofor ima neke negativne efekte. Zabranjena je upotreba lijeka u sljedećim situacijama:

  1. Sa dijabetesom tipa 1.
  2. Ako postoje problemi povezani sa disajnim putevima, plućima, grlom.
  3. Rak, neoplazme, prošli moždani udar i srčani udar.
  4. Period pogoršanja hroničnih bolesti.
  5. U postoperativnom periodu.
  6. Sa zaraznim i virusnim bolestima.
  7. Zajedno s upotrebom alkoholnih pića.
  8. Ako postoje problemi povezani sa radom bubrega i jetre.

Trudnice i dojeće majke trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Nuspojave temeljene na recenzijama ljudi koji su ga isprobali, započinju s samo-lijekovima, povećanjem doza kako bi se postigao veći učinak već u prvim danima početka uzimanja tableta. Moguće nuspojave:

  1. Kršenja stolice.
  2. Povraćanje, vrtoglavica, mučnina, glavobolje.
  3. Gubitak svijesti, slabost.

Analozi i poređenje sa njima

Postoji nekoliko lijekova koji su po svom djelovanju slični Sioforu:

Najčešće pitanje koje se postavlja kod kupaca je koji je bolji Siofor ili Glukofazh?

Ovi lijekovi su slični po svom djelovanju na organizam. Propisuje ih dežurni ljekar, ovisno o rezultatima liječničkog pregleda ili prisutnosti tjelesnih karakteristika. Međutim, Glucophage dugo ima neke prednosti u odnosu na Siofor. Glukofag je potrebno konzumirati samo jednom u 24 sata. Ima mnogo blaži učinak na gastrointestinalni trakt. Zbog toga se smanjuje rizik od nuspojava.

Ako ih uporedimo s drugim analogima, oni se često koriste kao zamjena za Sioforu. Njihov zajednički cilj je izliječiti dijabetes tipa 2.

Siofor za mršavljenje - recenzije

Zbog dijabetesa, stekao sam značajnu količinu viška kilograma. Ne bih uspjela smršaviti uz pomoć mono-dijete. Nakon posjeta nutricionisti, shvatio sam u čemu je problem. Koristeći pilule za snižavanje nivoa inzulina, suočio sam se sa bolešću. Pridržavajući se pravilne prehrane i dodatnih fizičkih napora, uspio sam smanjiti težinu za pravu količinu. Od lijeka se očekuje manji učinak. Težina u 30 dana iznosila je više od 10 kilograma.

Victoria 37 godina:

Dijabetes melitus ozbiljna je prepreka stjecanju vitke figure. Pet godina nisam mogao smršavjeti jer nisam shvatio suštinu problema. Nakon razgovora sa prijateljima ljekara, shvatio sam da je neophodno sniziti nivo šećera u krvi i moji postupci će donijeti rezultate. S regulacijom šećera, pomogao mi je Siofor. Lijek nije bio samo efikasan u smanjenju nivoa inzulina. Pomogao mi je da distribuiram svoju dnevnu hranu, zauvijek se odreknem slatkiša.

Ovo su visokokvalitetne tablete koje su mi se svidjele s njihovim višestrukim učincima na tijelo. I osjećaj gladi se smanjuje, a inzulin smanjuje, i opće stanje se poboljšava. Moj šljivac u 40 dana bio je minu od 15 kilograma. Međutim, da bih postigao željeni rezultat, dodatno sam se bavio sportom i jeo sam dobro.

Da li je moguće kod hepatitisa C?


Siofor se ne može uzimati s virusnim oblicima hepatitisa.

Dijabetes i gojaznost sateliti su masne hepatoze. U ovom slučaju upotreba lijeka će biti opravdana.

Uz ovu dijagnozu, ljekar propisuje Siofor 1700 mg dnevno. Početna doza je -500 mg dva puta dnevno.

Nakon par tjedana, povećava se, postepeno dostižući 2000 mg, ako je potrebno, podijeljeno na dvije doze.

Siofor pomaže izliječiti gojaznost jetre, slijedeći preporuke liječnika o prehrani i održavanju zdravog načina života.

Kako se zauzeti za gubitak kilograma

Prije uzimanja Siofora obavezno morate posjetiti liječnika koji će vam propisati test šećera u krvi i propisati režim liječenja. Početna doza za dijetu je 500 mg jednom dnevno. Nakon dvije do tri sedmice, povećava se, dostižući kraj tromjesečnog kursa od 3000 mg.

Maksimalni učinak u gubitku kilograma možete dobiti ako slijedite ove preporuke:

  1. uzimanje lijeka duže od tri mjeseca nije prikladno,
  2. tablete se piju ujutro uz obroke,
  3. ne možete sami povećati dozu lijeka,
  4. treba poštovati dijetu sa malo ugljenih hidrata.

U režimu dana, pacijent koji želi smršavjeti trebao bi se baviti sportom. Potrebno je odbiti konzumiranje alkohola tokom terapije.

Ako ste propustili dozu, ne biste trebali nadoknaditi nedostatak lijeka povećanjem doze. Lijek treba piti dalje prema shemi koju je propisao ljekar.

Doziranje i predoziranje

Dijabetes se plaši ovog lijeka, poput vatre!

Samo trebate prijaviti ...

Siofor je dostupan u tabletama u dozi od 500, 850 i 1000 mg. Ovo je pogodno za postepeno povećavanje doze lijeka koji mnogi dijabetičari moraju dugo uzimati.

Siofor 850 tableta

U početku se propisuje 500 mg lijeka jednom dnevno. Doza se povećava na 1000 mg, a piju tablete 2 puta dnevno. Nakon 2 tjedna, Siofor se uzima tri puta. Maksimalna doza ne smije biti veća od tri grama.

Tablete se konzumiraju bez žvakanja, ispiraju s puno vode, najbolje uz obroke. Ako je propisana pojedinačna doza, onda je bolje piti lijek uveče. Dvostruka doza se pije s intervalom od 12 sati.

Prilikom pohađanja terapijskog tečaja sa Sioforom morate redovno uzimati testove koji pokazuju rad jetre i bubrega.

Kada se koristi velika količina lijekova, pojavljuju se simptomi predoziranja:

  • hipoglikemija,
  • otkucaji srca
  • drhtanje udova,
  • pojava laktacidoze,
  • pretjerano znojenje
  • nesvijest
  • snažan osjećaj gladi.

Ako je pacijent pri svijesti, onda mu se s blagim stupnjem predoziranja može ponuditi slatki sok ili komad šećera. U slučaju gubitka svijesti, daje mu se intravenska injekcija otopine glukoze.

Nakon stabilizacije, pacijentu treba davati hranu s visokim udjelom ugljenih hidrata da bi se spriječio drugi napad hipoglikemije.

Da se ne biste navikli na Siofor, ne treba ga uzimati duže od tri mjeseca.

Interakcija lijekova

Istovremena primjena Siofora s drugim lijekovima može promijeniti njegov terapeutski učinak. Budite oprezni s lijekom cimetidinom i indirektnim antikoagulansima. Njihova kombinovana upotreba može izazvati hipoglikemiju.


Ne možete uzeti alat:

  • sa oksitetraciklinom,
  • sa hipoglikemijskim sredstvima,
  • pomoću beta blokatora,
  • sa MAO i ACE inhibitorima.

Do smanjenja efekta snižavanja šećera dolazi prilikom uzimanja glukokortikoida, diuretika, oralnih kontraceptiva, hormona štitnjače. Kada se koristi zajedno s Buserelinom, učinkovitost Siofora opada.

Trošak lijekova

Cijena ambalaže Siofor varira od 220 do 400 rubalja. U internetskim ljekarnama košta manje, ali vjerovatno će dobiti lažni, što je izuzetno opasno za zdravlje.

Metformin je dio sredstava za snižavanje šećera u krvi. Lijekovi dugog djelovanja uzimaju se jednom dnevno.


Analozi Siofora:

Pripravci sadrže istu aktivnu tvar, razlikuju se u državi porijekla i cijeni. Prilikom odabira lijeka trebalo bi se usredotočiti na preporuke liječnika.

Brojni pregledi Siofora dokazuju njegovu popularnost, posebno među prekomjernim ljudima.

Većina korisnika droga su žene s dijabetesom tipa 2.

Primjetili su da su izgubili na težini nakon početka terapijskog kursa. Neki primjećuju da alat značajno smanjuje apetit, što je korisno za one koji žele smršavjeti.

Ne koriste svi Siofor za mršavljenje. Dijabetičari su zadovoljni stabilnim rezultatima u smanjenju šećera u plazmi. Recenzije žena koje koriste Siofor za liječenje policističnih, pozitivne. Pomogao je nekima od njih da postanu majke, rode zdrave bebe.

Neki pacijenti napominju da imaju osjećaj mučnine prilikom uzimanja lijeka, a ima i poremećaja u probavnom traktu. To je zbog činjenice da su u početku imali poremećaje u radu unutrašnjih organa i prisustvo hroničnih bolesti.

Srodni videozapisi

O lijekovima Siofor i Glucofage u videu:

Siofor je hipoglikemijski lijek usmjeren na snižavanje šećera u krvi. Indiciran je za dijabetes tipa 2. Propisati lijekove pretilim pacijentima ako dijeta i vježbanje nisu donijeli očekivani rezultat. Lijek se može uzimati kao neovisan lijek, ali može se kombinirati sa drugim hipoglikemijskim lijekovima i inzulinom.

Siofor uzimaju ne samo dijabetičari, već i oni pacijenti koji žele smršavjeti. Lijek je indiciran za sportaše da smanjuju sloj potkožne masti, koristi se i u ginekologiji. Lijek ima niz kontraindikacija za upotrebu, kao što su zatajenje srca, bubrega i jetre. Većina pacijenata pozitivno reagira na Siofor u liječenju dijabetesa i gojaznosti.

Sastav i aktivni sastojci lijeka

Kao i bilo koji lijek u obliku tableta, Siofor sadrži aktivne i pomoćne komponente.

Glavni aktivni sastojak Siofor je metformin hidroklorid.

Glavni aktivni sastojak je metformin hidroklorid.

Pored glavne komponente, sljedeće tablete su dio tableta:

  • povidone
  • hipromeloza,
  • magnezijum stearat.
  • makrogol 6000,
  • hipromeloza,
  • titan dioksid (E171).

Zašto je Siofor efikasan kod gubitka kilograma, njegov učinak na tijelo

Aktivna komponenta preparata Siofor direktno utječe na metaboličke procese u tijelu. Bez promjene volumena proizvedenog inzulina u krvi, Siofor dramatično mijenja svoje kvalitativne karakteristike, inhibirajući delovanje inzulina za odlaganje masnih rezervi.

Također, pod utjecajem lijeka povećava se sadržaj glicerola i slobodnih masnih kiselina, potiče se obrada glukoze u mišićnim tkivima zbog čega se ubrzava proces potrošnje masnih rezervi.

Smanjivanjem proizvodnje glukoze u jetri Siofor takođe pomaže usporiti apsorpciju šećera. telo.

Siofor 500 tableta za dijetu: recenzije govore o mogućim nuspojavama

Važno svojstvo lijeka je smanjenje apetita, zbog čega je nakon dijeta lakše slijediti preporučenu prehranu i odbijati hranu koja sadrži ugljikohidrate.

Mišljenja nutricionista o efikasnosti lijeka

Mišljenja nutricionista o preporucivosti upotrebe Siofora za mršavljenje su dvosmislena.

Dakle neki stručnjaci ne poriču mogući pozitivan učinak na gubitak kilograma tijekom upotrebe ovih tableta. Ali, istovremeno upozoravaju da je ponekad tijekom upotrebe lijeka došlo do nedostatka rezultata ili čak debljanja.

A mogućnost ozbiljnih nuspojava na funkcioniranje zdravog tijela čak dovodi u pitanje potrebu takvog rizika.

Ali, s druge strane, neki su nutricionisti uvjereni da se nedostatak rezultata ili dobivanje viška kilograma za vrijeme uzimanja lijeka može objasniti psihološkim faktorima.

Uz veliku nadu u uzimanje lijeka, neki s gubitkom kilograma prestaju kontrolirati svoju prehranu i, neopaženo sami, počinju dobivati ​​na težini.

dnevna doza dijetalnih tableta Siofor 500 mora se dijeliti u nekoliko doza u pravilnim intervalima, na što se u pregledu obraća pažnja.

Obratite pažnju! Nutricionisti snažno preporučuju da prije upotrebe Siofora konzultirate stručnjaka koji može detaljno analizirati prehrambene navike pacijenta i razviti najsigurniju i najefikasniju dijetu i način uzimanja lijeka.

Liječnički pregledi - vrijedi li uzeti Siofor

Ljekari su nedvosmisleni u svojoj odluci. Strogo se ne preporučuje uzimanje tableta Siofor kao sredstva za gubitak kilogramajer se efekat gubitka težine može posmatrati samo kao nuspojava.

U zdrave osobe ovaj lijek može dovesti do ozbiljnih poremećaja u tijelu, uključujući:

  1. Kršenje metaboličkih procesa.
  2. Kršenja endokrine prirode.
  3. Poremećaj probavnog trakta.
  4. Početak laktacidoze.

Obratite pažnju! Takva komplikacija kada se Siofor koristi kao laktacidoza u 80% slučajeva dovodi do smrti.

Ali istovremeno, ako je prekomjerna težina izravno povezana s dijabetesnom bolešću, tada je upotreba lijeka sasvim moguća.

Koja je razlika između Siofora od analoga (Glucofage i Metformin) za gubitak kilograma

Siofor ima mnogo analoga. Najpopularniji lijekovi su Glucofage i Metformin.

Glukofag i Metformin se po svom djelovanju ne razlikuju od Siofora. Razlika između ovih lijekova može se primijetiti samo u načinu konzumiranja i preporučenoj dozi. Izrazita karakteristika je samo lijek Glucofage s dodatkom dugog finiša.

Ovaj alat ima svojstva zbog kojih se aktivna supstanca u organizmu postepeno apsorbuje. Takvo postupno i odmjereno djelovanje pomaže u smanjenju rizika od poremećaja u radu probavnog trakta, a također uvelike pojednostavljuje postupak uzimanja lijeka, smanjujući broj doza.

Kako uzimati Siofor 500 dijetalnih tableta

Siofor 500 sadrži minimalnu količinu aktivne tvari, što je sasvim dovoljno za normalizaciju razine šećera i aktiviranje procesa sagorijevanja viška masnih naslaga.

Tako mala doza lijeka može osigurati proces gubitka kilograma bez rizika da nanesete ozbiljnu štetu tijelu.

Upute i dijagram primjene

Izvorno preporučuje se upotreba ne više od 1 tablete dnevno. Uzimanje tablete treba ispasti za vrijeme obroka ili odmah nakon njegovog završetka. Nadalje moguće je povećati broj tableta koje se uzimaju na 6 dnevno.

U isto vrijeme, dnevna doza se mora podijeliti u nekoliko doza u pravilnim intervalima.

Dodatni saveti i uputstva za upotrebu leka:

  1. Strogo je zabranjena upotreba tableta duže od 3 mjeseca zaredom.
  2. Preporučuje se povećati dozu nakon 2 tjedna i to samo ako nema učinka suzbijanja apetita.
  3. U vrijeme cijelog tečaja morate se potpuno odustati od upotrebe alkohola.
  4. Siofor 500 se preporučuje za upotrebu u kombinaciji sa niskokaloričnom dijetom.

Važne informacije! Koristeći tablete za dijetu Siofor 500, jako se obeshrabruje oslanjati se samo na opće savjete i recenzije koje se čitaju na Internetu. Točno doziranje i režim rada mora odrediti samo liječnik, uzimajući u obzir pojedinačne parametre pacijenta.

Moguće nuspojave

Ne zaboravite na moguće nuspojave lijekova, koristeći tablete za dijetu Siofor 500.

Recenzije onih koji uzimaju ove tablete ukazuju na mogućnost sljedećih štetnih događaja:

  1. Gastrointestinalni poremećaji (prema pregledima, najčešći neželjeni događaji pri korištenju tableta za dijetu Siofor 500).
  2. Metabolički poremećaj (laktacidoza, hipovitaminoza B12.
  3. Poteškoće u funkcionisanju hematopoetskog sistema.
  4. Alergijske manifestacije.

Trudnoća i dojenje

Upotreba ovog lijeka tokom trudnoće i tokom dojenja strogo je zabranjena. Preporučuje se da tokom planiranja trudnoće svedete na najmanju moguću mjeru rizik od abnormalnosti u razvoju djeteta.

Žene koje pate od dijabetesa koji nije ovisan o insulinu, ako je potrebno, prelaze se na inzulinsku terapiju.

Posebna uputstva i važne točke

Budući da je lijek vrlo ozbiljan i ima mnogo kontraindikacija i nepoželjnih nuspojava, tokom njegove primjene trebali biste pažljivo razmotriti svoje zdravlje i uzeti u obzir takve trenutke kao što su:

  1. Neophodno je pratiti rad bubrega, čak i ako u početku nisu primijećeni problemi.
  2. Preporučuje se testiranje mliječne kiseline. najmanje 2 puta godišnje, a uz očitovanje simptoma mijalgije - odmah.
  3. Vredi suzdržite se od uzimanja tableta za akutne infekcije, ozljede, akutne hirurške bolesti i rizik od dehidracije.
  4. Tablete otkazuju za 2 dana prije i poslije operacije.
  5. Posebna opreznost je prikazana u imenovanju lijeka starijim osobamauključen u ozbiljan fizički rad.
  6. Kombinacija sa sulfonilurejimaTrebalo bi pratiti redovito nadziranje nivoa šećera.
  7. Kombinovana upotreba tableta sa inzulinom provodi se samo u bolnici., pod budnim nadzorom ljekara.

Za i protiv uzimanja lijeka za mršavljenje

Siofor 500 dijetalne tablete imaju i pozitivne i negativne kritike. Prije upotrebe ovih tableta morate proučiti sve prednosti i nedostatke vezane za upotrebu ovog alata.

Prednosti za upotrebu Siofor 500 tableta Prednosti upotrebe tableta Siofor 500
Prema recenzijama o upotrebi tableta, na osnovu početne težine, možete izgubiti 3-10 kg po kursuUz normalnu razinu inzulina, moguć je nedostatak gubitka kilograma.
Pogodno za postepeno mršavljenje.Upotreba lijeka zahtijeva medicinski nadzor
Nije potrebno povećanje fizičke aktivnostiČesto se primećuju neželjeni efekti.
Žudnja za hranom koja sadrži ugljene hidrate je smanjena.Impresivan popis kontraindikacija
Smanjen apetitDobivanje kilograma moguće je na kraju kursa.

Mnogo je činjenica koje potvrđuju da je moguće učinkovito smanjiti težinu uzimanjem tableta za dijetu Siofor 500 (pregledi nutricionista, ljekara, djevojaka koje su uzimale tabletu). Ali ovdje vrijedi uzeti u obzir da je riječ o ozbiljnom lijeku, pa se njegova upotreba ne preporučuje bez nekog posebnog razloga.

Što je Siofor 500, 850 i 1000

Siofor je najpoznatije ime za tablete s aktivnom supstancom metformin. Posebno je dizajniran za snižavanje šećera u krvi kod dijabetesa tipa 2. Drugi tip je dijabetes koji nije ovisan o inzulinu, kada se gušterača suočava s proizvodnjom inzulina, ali stanice ga ne mogu dobiti na procesiranje glukoze.

Najčešće se takav dijabetes razvija na pozadini pretilosti zbog činjenice da masnoća blokira inzulin u stanicama. Pod utjecajem Siofora, glukoza se razgrađuje njegovim vlastitim inzulinom, a razina šećera se stabilizira. Nakon šećera, pokazatelja holesterola rad kardiovaskularnog i hormonskog sistema vraća se u normalu. Zbog ovoga, siofori su čak propisani i za ginekološke poremećaje endokrinog porijekla (policistična bolest, neplodnost itd.)

Siofor - lijek za liječenje i prevenciju dijabetesa tipa 2

Lijek je dostupan u tri mogućnosti doziranja: 500, 850 i 1000 mg. Izbor doze definitivno treba povjeriti liječniku, jer je Siofor moćan lijek. Za sigurno mršavljenje, u vašem slučaju treba se usredotočiti na najnižu moguću dozu.

Učinak lijeka na težinu

Siofor privlači pažnju ljudi s prekomjernom težinom i samo gubi kilograme zbog svog mehanizma djelovanja na metabolizam. Stabilizacija nivoa šećera u krvi kompletne osobe sama po sebi dovodi do postepenog gubitka težine. Uz to, kod većine bolesnika žudnja za slatkišima se smanjuje ili potpuno gubi, sve do bilo kakve averzije prema desertima. Postaje mnogo lakše kontrolirati apetit i veličinu posluživanja.

Ali čak i ako je slatko pojelo, Siofor neće dopustiti da višak glukoze apsorbira u krv. Svi šećeri ulaze u crijeva, a ne kukovi kao masti. Istina, tamo uskoro počinju lutati, što izaziva stvaranje plina i druge probleme iz gastrointestinalnog trakta. Ali ovo je jedan od najbezopasnijih neželjenih efekata leka.

Kombinirajući uzimanje Siofora, dijetu s malo ugljikohidrata i laganu vježbu, možete izgubiti do 15 kg za 3-4 mjeseca. Ako se dijeta ne poštuje, gubitak kilograma iznosi otprilike kilogram mjesečno ili manje. Međutim, svaki je organizam jedinstven. Neki se žale na povećanu žudnju za slatkišima ili na nedostatak efekta na težini.

Kako uzeti da izgubite kilograme

Siofor je ozbiljan lijek protiv dijabetesa, a ne lijek za gubitak kilograma. Gubitak kilograma uobičajena je nuspojava, ali nije zahtjev. Danas je dokazano da Siofor pomaže u prevenciji dijabetesa, pa ga liječnici propisuju ljudima koji su u stanju predijabetesa ili skloni dijabetesu. Među znakovima toga je prekomjerna težina.

Ako razdoblje ovisnosti o lijeku prođe bez manifestacije simptoma koji zahtijevaju njegovo povlačenje, tada pojedinačno izračunati kurs iznosi otprilike 3-6 mjeseci.

Ako je pacijent na dijeti s malo ugljikohidrata, propisajte mu jednu tabletu dnevno prije ili za vrijeme obroka. Za one koji ne mogu živjeti bez slatkiša ili jesti sve što žele, broj prijema se povećava na dva ili tri, ovisno o doziranju. Drugo je pitanje da li je moguće i potrebno smršavjeti. Čak je i dijabetičarima Siofor propisao kada dijeta ne uspijeva prilagoditi razinu šećera.

Opća preporuka: započnite s malom dozom jednom dnevno, postepeno je povećavajući na propisani liječnik. Ovo ublažava ili uklanja nuspojave. U istu svrhu možete podijeliti dnevnu dozu. Režim doziranja ovisi o doziranju. Maksimalna dnevna doza lijeka je 3000 mg.

Nuspojave

Uobičajene nuspojave uključuju probavne smetnje: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, proliv, gubitak apetita. Obično to odlazi samostalno tijekom prvih dana ili tjedana i nije razlog za prekid lijeka.

Manje su česte promjene ukusa, kožni osip ili hepatitis u jetri. Sve to prolazi nakon ukidanja Siofora.

Siofor slabi učinak hormonske kontracepcije, povećavajući tako rizik od neplanirane trudnoće.

Dugim tečajem, Siofor smanjuje apsorpciju vitamina B12, smanjenje njegove koncentracije u krvi. Ovo je važno ako pacijent ima megaloblastičnu anemiju.

Najrjeđi, ali smrtonosni rizik je razvoj laktacidoze. To je naziv za stanje prezadasićenosti krvi mliječnom kiselinom, koja može preći u fazu "mliječne kome". Bez prve pomoći, osoba u ovom stanju umre u roku od 2-3 sata. Rizik od laktacidoze povećava se kod pacijenata koji konzumiraju manje od 1000 kcal dnevno, baveći se fizičkim odgojem ili fizičkim radom ili imaju više od 60 godina. Nepravilna doza je još jedan faktor rizika.

Mišljenje ljekara o lijeku za mršavljenje

Dok popularnost Siofora među gubitkom kilograma raste, liječnici upozoravaju na opasnost njegovog nekontroliranog unosa. Siofor - lijek koji čini radikalne promjene u energetskom metabolizmu tijela. Za pacijenta koji imaju dijabetes, ove promjene znače olakšanje ili čak oporavak.

Zdrava osoba riskira da napravi ozbiljne poremećaje u metabolizmu i radu vitalnih organa kao što su jetra i bubrezi. Smrtni rizik od laktacidoze je takođe značajan.

Niti jedan nadležni liječnik neće propisati Siofor za gubitak kilograma ako pacijent ima normalan šećer i nema preduvjeta za dijabetes. Ako niste bolesni od dijabetesa i niste pod visokim rizikom, a liječnik će propisati Siofor kao sredstvo za gubitak kilograma, promijenite doktora. A uzimajući lijek samostalno i nekontrolirano, riskirate zdravlje i sam život.

Recenzije o gubitku kilograma

Siofor se sjajno snalazi sa svojom ulogom stabilizatora šećera kod dijabetičara. No o tome kako lijek pomaže da izgubite težinu, možete pronaći polarne recenzije. Neki primjećuju da su se višak kilograma topili tijekom unosa i nisu se vraćali. Ostali - da se težina vratila u cijelosti ili djelomično ubrzo nakon otkazivanja Siofora. Drugi pak bilježe bolne probavne smetnje tokom gotovo cijelog tečaja. U isto vrijeme, oni koji iskreno slijede dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, uglavnom ostavljaju oštre kritike poput „težina je išla 3-4 kg mjesečno, izgubila 15 kg“. Oni koji nisu ispravili prehranu, skromniji su u svojim procjenama - od "uspjeli su smršaviti nekoliko kilograma" do "uopšte nema učinka na težini". A evo jednog značajnog svjedočenja žene koja je patila od Siofora jer nije imala svjedočenja o njemu:

Djevojke, nakon otpustanja iz bolnice, prvo što želim učiniti je da vas upozorim na gubitak kilograma ovim lijekom ...

... Prvi mjesec je prošao dobro. Težina je stvarno nestala. Izgubio je 6 kg. U prehranu je dodana akva-aerobika. Problemi su počeli u drugom mjesecu.

Jednog lijepog dana, kao i obično, otišao sam u teretanu. Prije aerobika, odlučio sam malo plivati. Iz bazena je krv počela curiti iz nosa. I čim napustim bazen, iznenada se onesvijestim ... Kad sam došao, već sam bio na medu. ured. Pritisak 140/90, puls 98. Ljekari Hitne pomoći, nakon što su me saslušali, napravili su EKG i ekspresni test za nivo glukoze u krvi ... A onda sam imao ŠOK (poput ljekara Hitne pomoći)! Razina šećera od 1,5 mmol / l sa postavljenim 4,8 mmol / l (minimum!) ...

korisnik kosmomanije

http://irecommend.ru/content/vsem-zhelayushchim-tolko-pokhudet-ot-siofora-syuda

Ovaj pregled savršeno ilustrira sva upozorenja ljekara: Siofor nije lijek za mršavljenje i nije prikladan za ljude s normalnom razinom šećera. Ovo je ozbiljan lijek, a ne bezopasan dodatak prehrani.

Prilikom odabira metoda gubitka kilograma potrebno je voditi računa o štetnosti određene metode, koja može premašiti sve prednosti vraćene harmonije. Uzimanje moćnog lijeka uvijek je rizik, a o tome odlučujete odgovorni ste za svoje zdravlje. Međutim, ako je prekomjerna težina za vas objektivni medicinski problem, dobro razmatrani rizici i kompetentan pristup liječenju su jedini pravi izlaz. Međutim, odluku o tome trebate li uzimati Siofor za mršavljenje može donijeti samo liječnik.

Pogledajte video: Cryo Fall Review Deutsch - German - das postapokalyptische 2D Survival MMORPG im Test (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar