Glucometer glukosenza


povećati.

Dostupnost: da

Cijena dostave: 3570 rub.

Posebna cijena u uredu: 3570 rub.

Senzori su u velikoj potražnji, molimo nazovite prije kupovine. Uvijek ćemo vam dostaviti senzor na zahtjev, u slučaju privremene odsutnosti!

Senzor glukoze MMT-7007 Enlite dizajniran je za mjerenje nivoa glukoze u intersticijskoj tekućini potkožnog tkiva. Koristi se zajedno s MiniLink-odašiljačem (MMT-7703) zajedno s pumpama MMT-722 (522), MMT-554 (754) ili s Guardian monitorima.

Razlikuje se od senzora MMT-7002:

  • produženo radno vrijeme - 6 dana
  • kraća dužina - samo 9 mm
  • manjeg prečnika - 27G
  • ugao instalacije 90 stepeni

Za uvođenje senzora Enlite MMT-7007 potreban je Enlite serter (MMT-7510).

Glukosens laserski senzor

Da bi održali nivo glukoze u prihvatljivim granicama, većina dijabetičara mora svakodnevno proći bolnu i neudobnu proceduru udaranja prsta kako bi analizirala kap krvi.

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

U nekim slučajevima pacijenti su prisiljeni ponavljati ga tokom dana.

Druga metoda je upotreba implantiranih senzora nivoa glukoze, međutim, za to je potrebna hirurška intervencija za njihovu implantaciju kao i naknadna redovna zamjena. Ali sada se na horizontu pojavila još jedna alternativa - uređaj koji laserom zrači jednostavno osvetljava pacijentov prst.

Ovaj uređaj, poznat kao GlucoSense, razvio je profesor Gin Jose i tim istomišljenika sa Univerziteta u Leedsu. Kada ga koristi, pacijent jednostavno nanosi prst na stakleni prozor u kućištu, kroz koji se zatim zrači laserskim snopom niskog intenziteta.

Njegova glavna komponenta je kvarčno staklo stvoreno nanoinženjeringom. Sadrži jone koji fluoresciraju u infracrvenom području pod utjecajem lasera male snage. Nakon dodira sa korisnikovom kožom, odbijeni fluorescentni signal ima intenzitet ovisno o koncentraciji glukoze u krvi. Cijeli ciklus traje ne više od 30 sekundi.

„Budući da je u stvari zamena za tradicionalni test probijanja prsta, ova tehnologija će dijabetičarima omogućiti da dobiju podatke o glukozi u stvarnom vremenu. Odnosno, pacijent će biti odmah obaviješten o potrebi korekcije šećera u krvi “, kaže profesor Jose. - To će omogućiti ljudima da samostalno prate njihovo stanje, čime se minimizira vjerovatnoća odlaska u bolnicu za hitnu pomoć. Sljedeći korak bit će obogaćivanje arsenala uređaja mogućnošću slanja upozorenja na pametni telefon ili slanja podataka direktno liječniku kako bi se pratila dinamika u pacijentovom stanju. "

Značajke laserskog sistema za mjerenje glukoze

Nedavno se na tržištu za dijabetičare pojavio novi jedinstveni Laser Doc Plus glucometer čiji su proizvođač ruska kompanija Erbitek i južnokorejski predstavnici ISOtech Corporation. Koreja sama proizvodi uređaj i testne trake za to, a Rusija se bavi razvojem i stvaranjem komponenti za laserski sistem.

Trenutno je to jedini uređaj na svijetu koji može probiti kožu laserom kako bi dobio potrebne podatke za analizu.

Izgled i veličina takav inovativni uređaj podseća na mobitel i ima prilično velike dimenzije, dužina mu je oko 12 cm. To je zbog činjenice da analizator ima u kućište integrirani laserski pier.

Na pakovanju uređaja možete pronaći kratku grafičku upute s napomenama o pravilnom korištenju uređaja. Komplet uključuje sam uređaj, uređaj za punjenje, set test traka u količini od 10 komada. 10 jednokratnih zaštitnih kapaka, upute na ruskom jeziku u papirnom i elektroničkom obliku na CD-ROM-u.

  • Uređaj se napaja iz baterija koje treba povremeno puniti. Laser Doc Plus glukometar može pohraniti do 250 nedavnih studija, ali ne postoji funkcija žiga na hrani.
  • Zbog prisutnosti prikladnog velikog ekrana s velikim simbolima na ekranu, uređaj je izvrstan za starije i slabovidne osobe. U sredini uređaja možete pronaći veliko dugme SHOOT, koje laserskim snopom probija prst.
  • Važno je držati prst ispred lasera, kako biste sprečili da krv probije lasersku leću nakon probijanja, koristite posebnu zaštitnu kapicu koju ste dobili s uređajem. Prema uputama, kapa štiti optičke komponente lasera.

U gornjem dijelu mjernog uređaja možete vidjeti ladicu, ispod koje se nalazi mali otvor za izlaz laserskog snopa. Uz to, ovo mjesto je označeno ikonom upozorenja.

Dubina probijanja podesiva je i ima osam nivoa. Za analizu se koriste testne trake kapilarnog tipa. Rezultati ispitivanja šećera mogu se dobiti brzo za pet sekundi.

Cijena laserskog uređaja trenutno je prilično visoka, tako da analizator još nije baš popularan među dijabetičarima. U specijaliziranoj trgovini ili na Internetu, uređaj se može kupiti za 7-9 hiljada rubalja.

Testne trake u iznosu od 50 komada koštaju 800 rubalja, a set zaštitnih kapaka od 200 komada prodaje se za 600 rubalja.

Kao opcija, u mrežnoj trgovini možete kupiti zalihe za 200 mjerenja, kompletan set koštat će 3800 rubalja.

Princip glukometra u krvi

U središtu novog uređaja je remek-djelo nanoinženjeringa - posebno silikonsko staklo sa ionima koje fluoresciraju u infracrvenom svjetlu kada se zrače laserom male snage.

Kad čaša dodirne pacijentov prst, fluorescentni signal se mijenja ovisno o sadržaju glukoze u njegovoj krvi. Uređaj mjeri ovaj signal i izračunava tačnu koncentraciju tvari bez potrebe za probijanjem kože. Cijeli proces traje 30 sekundi.

Profesor José objašnjava: „Čaša koja se koristi u našem meraču slična je ekranima na dodir smartfona. Iz tog je razloga novi sistem pristupačan, ima niske troškove rada i popravka u odnosu na tradicionalne glukometre. "

Trenutno naučnici razvijaju dvije vrste glukometra bez krvi, koje će istovremeno biti lansirane na tržište. Jedna, desktop verzija, nalikovat će računarskom mišu (na fotografiji), a druga će postati lični nosivi model za kontinuirano nadgledanje (isti "dojavljivač"). Opcija za bolnice zasad samo u planovima.

Rezultati pilot kliničke studije koju je proveo Institut za kardiovaskularnu i metaboličku medicinu Lida pod vodstvom profesora Petera Granta, pokazali su da novi sustav djeluje barem kao i tradicionalni glukometri. Da bi se optimizirala i potvrdila učinkovitost laserskih glukometra, bit će potrebna dodatna klinička ispitivanja.

Profesorica Grant, profesor medicine na Univerzitetu Leeds i stručni savetnik u području dijabetesa, kaže: „Neinvazivno nadgledanje biće posebno korisno kod dece sa dijabetesom tipa 1. U ovoj grupi pokušaji upotrebe tradicionalnih glukometra sa iglama nailaze na najozbiljnije prepreke. Takođe, uređaj će biti potražen među trudnicama i pacijentima bez dijabetesa, koji ponekad imaju visok šećer. "

O dijabetesu

Za ljude koji nisu povezani sa medicinom, podsjetite se da postoje dvije vrste dijabetesa - inzulinski ovisan (tip 1) i neinzulinski ovisan (tip 2). Velika većina slučajeva bolesti javlja se upravo u 2. tipu (otprilike 9 od 10 slučajeva).

Dijabetes tipa 1 rezultat je autoimunog procesa u kojem su pogođene stanice gušterače koja proizvode inzulin i tijelo gubi sposobnost proizvodnje dovoljno inzulina za kontrolu razine šećera. Bolest se obično javlja u djetinjstvu i adolescenciji.

Takvim pacijentima je potreban dodatni unos hormona izvana (ubrizgavanje inzulina). Neprekidno praćenje nivoa glukoze posebno je važno za ovu grupu.

Šećerna bolest tipa 2 obično se razvija kod odraslih, mada se može pojaviti i u djetinjstvu, posebno na pozadini pretilosti. Za takve bolesnike davanje inzulina obično nije potrebno.

Prema statistici, u Velikoj Britaniji s 63 miliona stanovnika živi 3,9 milijuna oboljelih od dijabetesa (više od 6%). Od toga, samo 10% pati od dijabetesa tipa 1 (mnogi od njih su djeca i adolescenti). Procjenjuje se da 1 od 17 Britanaca ima dijabetes, dijagnosticiran ili nije dijagnosticiran. Do 2025. godine broj oboljelih u ovoj zemlji trebao bi porasti na 5 milijuna.



Prema podacima dijabetesa Atlasa Međunarodne federacije za dijabetes, na planeti ima 382 miliona pacijenata (2013), među kojima je 79 000 djece s dijabetesom tipa 1. Do 2035. godine broj oboljelih u svijetu premašit će 500 miliona ljudi.

Generički ili originalni pribor. Šta koristiti?

Generički proizvodi (analozi) čvrsto su ušli u naše živote, zahvaljujući apsolutno tačnom kopiranju (na osnovu patenta) potrošačkih i medicinskih svojstava originalnog lijeka ili medicinske opreme. Ali cijena je znatno niža od originala. Štedimo, a najčešće ni ne primjećujemo razliku u primjeni. Analozi (generički proizvodi) se objavljuju širom svijeta. Čim patent to dozvoli, i oni prolaze sva ista klinička ispitivanja kao originali. U slučaju potrošnog materijala i medicinske opreme - jednostavno je uzeti samo 1-2 komada i provjeriti sami i sami odlučiti postoje li razlike u kvaliteti? A sami možete vidjeti razliku u cijeni. Još uvijek sumnjate? Nudimo vam da testirate kompatibilni set za infuziju besplatno.

CGMS - Kontinuirani sistem za nadgledanje glukoze

Za moderne dijabetologe je jako važno da tokom dana stvore cjelovitu sliku kolebanja glikemije. Doista, na osnovu tih podataka, terapija inzulinom se ispravlja za pacijenta s dijabetesom.

Dobivanje ovih podataka nije lako i zamorno, kako za medicinsko osoblje tako i za pacijenta. To je ono što je postalo poticaj za poboljšanje sistema za kontrolu glukoze u krvi. Rezultat je bio izum sustava kontinuiranog praćenja glukoze (CGMS). Ovo je sistem za kontinuirano nadgledanje glukoze koji je predstavljen uređajima koji redovno mjere šećer u krvi u pravilnim razmacima (od jedne do deset minuta) nekoliko dana.

Upotreba ovog sustava rješava probleme koji nastaju pri korištenju test traka, i može otkriti skrivene nepravilnosti, na primjer, česte slučajeve hipoglikemije (nizak šećer u krvi). To vam omogućuje da dobijete jasnu predstavu o prirodi glikemijske krivulje, identificirate sve probleme na putu kompenzacije dijabetes melitusa (inzulinska rezistencija, hronično predoziranje inzulinom (Somogy sindrom), fenomen "jutarnje zore" (Down-fenomen), fenomen "ranog doručka", nejasna hipoglikemija, nejasna hiperglikemija), prilagodite terapiju za snižavanje šećera (i inzulinsku terapiju, i terapiju tabletama) uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike, odaberite i programirajte potrebni program za primjenu inzulina.

CGMS sistem ima tri dijela, od kojih svaki ima određene funkcije. Ovo je glukozni senzor, monitor i softver. Senzor je sterilna, tanka i fleksibilna platinasta elektroda koja se ubacuje ispod pacijentove kože. Princip rada glukosenzora zasnovan je na činjenici da se pod utjecajem glukooksidaze (na senzor) glukoza pretvara u glukonsku kiselinu i oslobađa elektrone. Oni formiraju električni potencijal, fiksiran elektrodom, koja ga zauzvrat šalje na monitor. Što je veći sadržaj glukoze, više elektrona se oslobađa, a samim tim i veći električni potencijal. Sistem sam određuje električni potencijal svakih 10 sekundi, šaljući signal monitoru fleksibilnom žicom. Monitor bilježi prosječnu vrijednost tijekom 5 minuta, pohranjuje ga u memoriju, a zatim određuje prosječnu vrijednost za sljedeće vremenske intervale i tako dalje. Ukupno, monitor tokom dana pohranjuje u memoriju 288 rezultata, a u roku od tri dana - 864 rezultata. Pored kalibriranja sistema, potrebno je u njega unijeti pokazatelje glikemije koje pacijent prima putem glukometra. Trebao bi to raditi najmanje 4 puta dnevno. Nakon praćenja, podaci s monitora preuzimaju se na računalo, a zatim dešifriraju pomoću posebnog programa. Rezultati su dostupni i u obliku digitalnih podataka (288 mjerenja glukoze dnevno, vrijeme mjerenja, granice fluktuacije glikemije, prosječne vrijednosti glikemije za dan i tri dana) i u obliku grafikona koji pokazuju dnevne fluktuacije glikemije.

Tako ljekari i pacijenti dobivaju cjelovitu sliku oscilacija glukoze.

Budući da je očitavanje šećera u intersticijskoj tekućini slično očitanju šećera u kapilarnoj krvi, ovaj sustav omogućava uporabu opće priznatih standarda za liječenje šećerne bolesti.


Enlite Serter dizajniran je za predstavljanje novog Enlite MMT-7008 senzora.

Pogledajte video: Checking Your Blood Glucose. Diabetes Discharge. Nucleus Health (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar

Enlite Serter MMT-7510


Cijena dostave: 2790 rub.

Cijena ureda: 2790 rub.