Novopen olovka za šprice 4, za koji inzulin je pogodan?

Radi vaše udobnosti, ujedinili smo u jednu tablicu sve olovke i igle za špriceve koje su dostupne u prodaji. I dodali su informacije - za koji je insulin namenjen. Sve olovke za špriceve imaju volumen od 3 ml sa koncentracijom inzulina u ulošcima - U100. Svakoj grupi inzulina odgovara samo jedna olovka za štrcaljke (ili nekoliko sorti ove olovke). Olovka i inzulin obično su istog proizvođača. Nemoguće je koristiti inzulin iz druge grupe u olovci štrcaljke iz jedne grupe. Na primjer, u Lantus se ne može unijeti olovkom NovoPen itd.

Zauzvrat, igle za olovke za špriceve su univerzalne i mogu se koristiti s bilo kojim ručkama. Igle Insupen, MicroFine i NovoFine su privijene na ručke, a PenFine klikne. Duljina igala bira se ovisno o dobi i složenosti osobe, a proizvođač se daje po preporuci liječnika ili osobnim preferencijama.

Novo Nordisk (Danska)

Insupen (Italija)
4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm. 12 mm

MicroFine (SAD)
4 mm, 5 mm, 8 mm, 12,7 mm

NovoFayn (Danska)
6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm


PenFine (Švicarska)
6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm

Za kakav je insulin pogodna NovoPen 4 injekcijska olovka?

Ljudi koji imaju dijabetes tipa 1 moraju stalno uzimati injekcije insulina. Bez njih je nemoguće normalizovati glikemiju.

Zahvaljujući takvim modernim dostignućima u području medicine kao olovka za šprice, injekcije su postale gotovo bezbolne. Jedan od najpopularnijih uređaja su modeli NovoPen.

Olovke za špriceve vrlo su popularne među ljudima koji imaju dijabetes. Za mnoge pacijente postali su nezamjenjivi uređaji koji olakšavaju ubrizgavanje hormona.

Proizvod ima unutrašnju šupljinu u koju je ugrađen uložak sa lijekovima. Zahvaljujući posebnom dozatoru koji se nalazi na tijelu uređaja, moguće je davati dozu lijeka koja je potrebna pacijentu. Olovka omogućuje provođenje injekcije koja sadrži 1 do 70 jedinica hormona.

  1. Na kraju olovke nalazi se posebna rupa u koju možete staviti Penfill uložak sa lijekom, a zatim instalirati iglu kako biste napravili proboj.
  2. Suprotni kraj opremljen je dozatorom sa korakom od 0,5 ili 1 jedinice.
  3. Dugme za pokretanje je za brzo davanje hormona.
  4. Igle za jednokratnu upotrebu koje se koriste u postupku ubrizgavanja tretiraju se silikonom. Ovaj premaz omogućava bezbolno probijanje.

Djelovanje olovke slično je uobičajenim inzulinskim špricama. Izrazita karakteristika ovog uređaja je mogućnost provođenja injekcija nekoliko dana dok lijek u spremniku ne potroši. U slučaju pogrešnog izbora doziranja, može se lako podesiti bez puštanja odjela koji su već postavljeni na skali.

Važno je koristiti proizvod kompanije koja proizvodi inzulin koji je preporučio ljekar. Svaki uložak ili olovku treba koristiti samo jedan pacijent.

Značajke NovoPen 4

NovoPen insulinske olovke zajednički su razvoj stručnjaka koncerna i vodećih dijabeologa. Komplet s proizvodom sadrži upute za upotrebu, koje odražavaju detaljan opis rada uređaja i postupka njegovog skladištenja. Olovka za inzulin je vrlo praktična za korištenje, pa se smatra jednostavnim uređajem i za odrasle i za male pacijente.

Pored prednosti, ovi proizvodi imaju i nedostatke:

  1. Ručke se ne mogu popraviti u slučaju oštećenja ili ozbiljnih oštećenja. Jedina opcija je zamjena uređaja.
  2. Proizvod se smatra skupim u usporedbi s konvencionalnim štrcaljkama. Ako je potrebno pacijentu provesti inzulinsku terapiju s nekoliko vrsta lijekova, bit će potrebna kupnja najmanje 2 olovke, što može značajno utjecati na pacijentov budžet.
  3. S obzirom na činjenicu da malo pacijenata koristi takve uređaje, većina dijabetičara nema dovoljno informacija o značajkama i pravilima rada uređaja, pa ne koriste inovativne uređaje u liječenju.
  4. Ne postoji mogućnost miješanja lijeka prema medicinskim receptima.

Olovke NovoPen koriste se zajedno sa patronama proizvođača NovoNordisk koje sadrže hormone i igle za jednokratnu upotrebu NovoFayn.

Prije upotrebe morate znati za koji su oblik inzulina pogodni. Proizvođač pruža razne olovke u boji koje ukazuju kojem lijeku su namijenjeni.

Popularni proizvodi ove kompanije:

Karakteristike upotrebe Novopen 4 ručke:

  1. Završetak davanja hormona prati poseban zvučni signal (klik).
  2. Doziranje se može promijeniti čak i nakon pogrešnog namještanja broja jedinica, što neće utjecati na korišteni inzulin.
  3. Količina lijeka koja se daje odjednom može doseći 60 jedinica.
  4. Skala koja se koristi za postavljanje doze ima korak od 1 jedinice.
  5. Uređaj se može lako koristiti čak i starijim pacijentima zbog velike slike brojeva na dozatoru.
  6. Nakon ubrizgavanja, igla se može izvaditi tek nakon 6 sekundi. Ovo je potrebno za potpunu primjenu lijeka ispod kože.
  7. Ako u ulošku nema hormona, raspršivač se ne može pomicati.

Osobine NovoPen Echo olovki:

  • ima funkciju memorije - prikazuje datum, vrijeme i unesenu količinu hormona na ekranu,
  • korak doziranja je 0,5 jedinica,
  • maksimalno dozvoljena primjena lijeka odjednom je 30 jedinica.

Uređaji koje je predstavio proizvođač NovoNordisk su izdržljivi, ističu se svojim elegantnim dizajnom i vrlo su pouzdani.

Pacijenti koji koriste takve proizvode primjećuju da praktički nisu potrebni napori za provođenje injekcija. Lako je pritisnuti dugme za pokretanje, što je prednost u odnosu na prethodne modele olovaka.

Proizvod sa instaliranom spremnikom je prikladan za upotrebu na bilo kojem mjestu, što je važna prednost za mlade pacijente.

Video s uporednim karakteristikama olovaka za štrcaljke iz različitih kompanija:

Uputstvo za upotrebu

Rukovanje insulinskom olovkom treba biti oprezno. U suprotnom, svaka manja oštećenja mogu utjecati na točnost i sigurnost injektora. Glavna stvar je osigurati da uređaj ne bude izložen udarima na tvrdu površinu i da ne padne.

Osnovna pravila rada:

  1. Igle treba mijenjati nakon svake injekcije, pazite da na sebi nose posebnu kapu kako ne bi ozlijedili druge.
  2. Uređaj koji sadrži pun uložak treba biti u prostoriji u kojoj se nalazi normalna temperatura.
  3. Bolje je čuvati proizvod daleko od stranaca, stavljajući ga u kofer.

Redoslijed ubrizgavanja:

  1. Skinite zaštitne kapice na tijelu čistim rukama. Zatim odvijte mehanički dio proizvoda s držača Penfill.
  2. Klip mora biti gurnut prema unutra (skroz). Da biste bili sigurni da je pravilno smješten u mehaničkom dijelu, morate pritisnuti okidač do samog kraja.
  3. Uložak namijenjen injekciji treba provjeriti na cjelovitost, a također provjeriti je li pogodan za ovu olovku ili ne. To se može utvrditi na osnovu koda boje koji se nalazi na kapici Penfill i odgovara određenoj vrsti lijeka.
  4. Uložak je postavljen u držač tako da je poklopac okrenut prema naprijed. Tada se mehanički kofer i dio s Penfillom moraju međusobno povezati, čekajući pojavu klika signala.
  5. Za probijanje trebat će vam igla za jednokratnu upotrebu. Nalazi se u posebnom pakovanju. Da biste ga uklonili, morate ukloniti i naljepnicu. Igla je čvrsto zavrtana za poseban deo na kraju drške. Nakon toga, uklanja se zaštitna kapa. Igle za pravljenje uboda imaju različite duljine i razlikuju se u promjeru.
  6. Prije nego što izvršite ubrizgavanje, potrebno je da pomičete raspršivač nekoliko koraka i ispušite zrak koji se stvorio. Potrebno je utvrditi dozu hormona nakon pojave kapi lijeka koji prati zrak.
  7. Nakon umetanja igle ispod kože, pritisnite gumb na futroli kako biste osigurali protok lijeka.

Video upute za pripremu inzulinske olovke za injekciju:

Važno je razumjeti da igle za jednokratnu upotrebu treba odabrati pojedinačno, uzimajući u obzir starost i karakteristike tijela.

Olovka za štrcaljku NovoPen 4

Olovka za štrcaljku NovoPen 4 (NovoPen 4) - nastavak popularne serije Novopen olovka kompanije NovoNordisk, tvorca najrasprostranjenijeg olovke Novopen 3. na svijetu, a Novopen 4 postao je još prikladniji i funkcionalniji.

Poboljšana je mehanika olovke, tako da se tlak sa unošenjem inzulina smanjio skoro tri puta. Model olovke za injekciju NovoPen 4 razlikuje se od prethodnih modela trostrukim povećanjem veličine znamenki.

Velika, lako čitljiva ljestvica doziranja čini upotrebu ovog uređaja jednostavnom i prikladnom čak i za pacijente sa oštećenjem vida, dok se sam prozor neznatno povećao. Vizualnu i zvučnu kontrolu prati skup svake jedinice inzulina.

Na kraju injekcije olovka emitira klik čime potvrđuje potpunu primjenu potrebne doze inzulina. Moguće je otkazati dozu. Olovka za štrcaljku može se koristiti sa potpunim asortimanom inzulina za Penfill proizvedene od strane Novo Nordisk.

NovoPen 4 sistem koristi patrone od 3 ml napunjene i protafan inzulinom i gotove mješavine inzulina širokog spektra koje su obojene bojom radi lakšeg prepoznavanja. Zamjena kertridža traje nekoliko sekundi.

Moderan izgled ručke dizajniran je kako bi naglasio sliku svog vlasnika, metalna futrola pruža maksimalnu izdržljivost ručke.

Za kakav je insulin pogodan NovoPen 4 špric?

Značajke:

  • NovoPen 4 namenjen je za upotrebu samo sa Novo Nordisk insulinama u patroni od 3 ml. insulin
  • Minimalni korak postavljene doze inzulina je 1 jedinica. Maksimalna doza u jednom setu je 60 jedinica.
  • Vizuelna i zvučna kontrola prilikom tipkanja svake jedinice inzulina
  • Mogućnost otkazivanja doze
  • Kliknite za punu dozu
  • Veliki, jasno vidljivi brojevi na indikatoru doze

Opcije:

  • olovka za brizgalice Novopen 4
  • kofer za skladištenje
  • instrukcije na ruskom
  • garancijski list

Garancija za NovoPen olovku za 4 štrcaljke:

Ako je olovka za injekciju NovoPen 4 oštećena, Novo Nordisk će je zameniti pod uslovom da vratite NovoPen 4 dobavljaču na pregled u roku od tri godine od datuma prijema i pokažete primitak primljen sa injektorom NovoPen4. Broj NovoPen 4 olovki za šprice možete pronaći na mehaničkom dijelu.

Pregled kupovine na eBay-u: NovoPen 4 injekcijska olovka za injekcije

Za svoju majku, koja već dugi niz godina ubrizgava insulin, na eBayu sam naručila NovoPen 4 olovku za špriceve.

Olovke za špriceve proizvodi kompanija Novo Nordisk (Novo Nordisk), Danska.

Pakovanje sadrži: olovku za špricu, futrolu za čuvanje olovke, uputstva i set od 7 igala.

Ove olovke za šprice dizajnirane su za upravljanje inzulinom i neophodne su za osobe s bolešću poput dijabetesa.

Ova se šprica može koristiti i za decu i za odrasle. Ova špric-olovka jednostavno je vitalna stvar za svaku osobu kojoj je dijagnosticiran dijabetes. Mama se ne raduje takvom poklonu, jer ona koristi ovu špricu olovke 4 puta dnevno.

U špricu olovke nalazi se zaslon (škola doziranja) u kojem je vidljiva nazvana doza inzulina. Kako biste napravili injekciju i unijeli dozu inzulina, samo kliknite na vrh olovke, čut ćete klik koji će signalizirati da je injekcija završena i ubrizgava se inzulin.

Kada okrenete kotač kroz svaku upisanu 1 jedinicu inzulina, čuje se klik. Zahvaljujući tome, čak i slabovidni mali čovjek može lako izbrojiti klikove i steći ispravnu (potrebnu) dozu inzulina.

Ova olovka za špricer je zgodna i zbog toga što ne morate svaki put skupljati inzulin prije injekcije, već samo umetnite kapsulu s lijekom i postepeno birate i ubijte svoju normu.

Kako biste promijenili kapsulu s lijekom, odvijte dio olovke u koju se kapsula nalazi, izvadite praznu i stavite novu sa inzulinom. Uopšte, sve je promišljeno u ovoj olovci. Sve se odvije lako, u jednom pokretu.

Uz olovku štrcaljke nalazi se poklopac za njegovo spremanje.

NovoPen 4 olovka za šprice omogućava vam postavljanje potrebne doze inzulina od 1 do 60 jedinica u koracima od 1 jedinice. Doza se može lako promijeniti bez gubitka inzulina.

Mama je koristila različite modele takvih uređaja, ali ovim se neće pohvaliti. Za razliku od prethodnih „olovaka“, olovka za injekciju NovoPen 4 ima robusnu metalnu futrolu koja je otporna na razne spoljne faktore. Ovo je važno jer je postalo jače, a samim tim i - trajnije.

U usporedbi s prethodnom olovkom za špriceve (NovoPen 3), moja mama ima ove komentare:

+ Težina injekcione šprice sa NovoPen 4 inzulinskom kapsulom je 55,2 g., A NovoPen 3 je 60,0 g.

+ Držač kapsule sa inzulinom u NovoPen 4 olovci za šprice je manjeg prečnika nego u NovoPen 3, sada kapsula čvrsto leži u njoj.

+ U NovoPen 4 metalni klip štapa, a u olovci šprice NovoPen 3 klip je nestabilan, plastičan.

+ Klip u ručici NovoPen 4 špricu se čisti vrlo lako nakon što se produži, a u NovoPen 3-u je bilo potrebno pomicanje klipa.

+ Ljest doza je postala veća.

+ Doza se postavlja povoljno. Hod olovke NovoPen 4 sa špricom je mnogo bolji i mekši od NovoPen 3 olovke.

Imajte na umu da je ova olovka za šprice kompatibilna sa 3 ml insulinskim ulozima.

Olovka za špric kompatibilna je sa Novo Nordisk insulinama (Novo Nordisk):

Insulin Actrapid NM Penfill (Actrapid HM Penfill) uložak 3 ml.

Insulin Mikstard 30 NM Penfill (Mixtard 30 HM Penfill) uložak 3 ml.

Insulin Novomix 30 Penfill (Novomix 30 Penfill) uložak 3 ml.

Inzulin Novorapid Penfill (Novorapid Penfill) uložak 3 ml.

Inzulina Protafan NM Penfill (Ppotaphane HM Penfill) uložak 3 ml.

Inzulin Levemir Penfill (Levemir Penfill) uložak 3 ml.

Prednosti: jednostavan za upotrebu, bezbolan, izdržljiv i jednostavno od vitalnog značaja za ljude koji imaju dijagnozu šećerne bolesti.

Nedostaci: nažalost, u olovci štrcaljke nema podele od 0,5 jedinica.

Naručio sam olovku za brizgalice kod prodavca iz Poljske. Prodavač uglavnom prodaje medicinski materijal. Kako ovo nije jeftina stvar, unaprijed sam napisao pismo prodavaču, gdje sam detaljno raspitao o svemu što me zanimalo o proizvodu i isporuci.

Nakon što sam dobio odgovore, naručio sam. Prodavač je dao matični broj za praćenje robe.

Paket sa olovkom za špricu stigao je iz Poljske za 14 dana. Sve je pažljivo spakovano i došlo u odličnom stanju.

Preporučujem ovog prodavača i ovaj model NovoPen 4 olovke za šprice svim ljudima koji ubrizgavaju inzulin.

U našoj trgovini možete kupiti olovku za špric Novopen 4 s isporukom u Rusiji - diamarca

Olovka za injekciju NovoPen 4 nastavak je popularne serije Novopen olovka kompanije NovoNordisk, kreatora najrasprostranjenije olovke Novopen 3. na svetu, a Novopen 4 je postao još prikladniji i funkcionalniji.

Prednosti NovoPen 4 olovke za špriceve

Poboljšana je mehanika olovke, tako da se tlak sa unošenjem inzulina smanjio skoro tri puta.

Model olovke za injekciju NovoPen 4 razlikuje se od prethodnih modela trostrukim povećanjem veličine znamenki.

Velika, lako čitljiva ljestvica doziranja čini upotrebu ovog uređaja jednostavnom i prikladnom čak i za pacijente sa oštećenjem vida, dok se sam prozor neznatno povećao.

Vizualnu i zvučnu kontrolu prati skup svake jedinice inzulina. Na kraju injekcije olovka emitira klik čime potvrđuje potpunu primjenu potrebne doze inzulina.Moguće je otkazati dozu.

Olovka za štrcaljku može se koristiti sa potpunim asortimanom inzulina za Penfill proizvedene od strane Novo Nordisk. NovoPen 4 sistem koristi patrone od 3 ml napunjene i protafan inzulinom i gotove mješavine inzulina širokog spektra koje su obojene bojom radi lakšeg prepoznavanja. Zamjena kertridža traje nekoliko sekundi.

Moderan izgled ručke dizajniran je kako bi naglasio sliku svog vlasnika, metalna futrola pruža maksimalnu izdržljivost ručke.

Za kakav je insulin pogodan NovoPen 4 špric?

  • Novomiks
  • Neprijatan
  • Protafan
  • Levemir
  • Actrapid
  • Mikstard

  • NovoPen 4 namenjen je za upotrebu samo sa Novo Nordisk insulinama u patroni od 3 ml. insulin
  • Minimalni korak postavljene doze inzulina je 1 jedinica. Maksimalna doza u jednom setu je 60 jedinica.
  • Vizuelna i zvučna kontrola prilikom tipkanja svake jedinice inzulina
  • Mogućnost otkazivanja doze
  • Kliknite za punu dozu
  • Veliki, jasno vidljivi brojevi na indikatoru doze

  • olovka za brizgalice Novopen 4
  • kofer za skladištenje
  • instrukcije na ruskom
  • garancijski list

Garancija za NovoPen olovku za 4 šprice

Ako je olovka za injekciju NovoPen 4 oštećena, Novo Nordisk će je zameniti pod uslovom da vratite NovoPen 4 dobavljaču na pregled u roku od tri godine od datuma prijema i pokažete primitak primljen sa injektorom NovoPen4. Broj NovoPen 4 olovki za šprice možete pronaći na mehaničkom dijelu.

Proizvođač: Novo Nordisk A / S - Danska

Prodajemo ne više od 2 komada u 1 narudžbi.

Olovka za štrcaljku NovoPen 4 Sertifikovano za prodaju u Rusiji. Slike proizvoda, uključujući boju, mogu se razlikovati od stvarnog izgleda. Sadržaj paketa također se može promijeniti bez prethodne najave. Ovaj opis nije javna ponuda.

Olovka za štrcaljku NovoPen 4 - cijena 1780,00 rub., fotografija, tehničke specifikacije, uvjeti dostave u Rusiji. Da kupim Olovka za štrcaljku NovoPen 4 u internetskoj trgovini https: diamarka.com, samo ispunite online obrazac za narudžbu ili nazovite: +7 (3452) 542-147, +7 (922) 483-55-85.

Uputa za upotrebu olovke za štrcaljke Novopen 4

Olovka za injekciju Novopen 4 proizvodi se u Kini po nalogu kompanije Baggswerd, koja se nalazi u Danskoj. Dizajniran je tako da umanji neugodnosti povezane sa redovnom primjenom inzulina.

Ovaj injektor se prodaje zajedno s detaljnim uputama na ruskom jeziku, koje proizvođač preporučuje proučiti prije upotrebe uređaja.

U prilogu se nalazi i praktični kofer koji vam omogućuje da uređaj i sve dodatne dijelove na njega držite izolirano od ostalih predmeta za domaćinstvo.

Uređaj se može koristiti duže vrijeme. Ima mehanički dozator i metalnu futrolu. Korak biranja je 1 jedinica, maksimalna doza je 60 jedinica. Uređaj je pogodan za sve vrste inzulina koje otpušta Novo Nordisk.

Kako koristiti uređaj u svakodnevnom životu

U priručniku se nalaze detaljne informacije o korištenju uređaja. Prikazuje uređaj u rastavljenom obliku, koraci opisuju pripremu za rad i upotrebu olovke za špriceve. Da bi sve bilo što jasnije, preporuke se prate u slikama. Proizvođač u uputama objašnjava uzrok najčešće problema i preporučuje načine rješavanja.

  1. Uređaj se mora koristiti s kompatibilnim zamjenskim dijelovima kako bi se osigurao njegov siguran rad.
  2. 3 ml Penfill patrone za jednokratnu upotrebu i 6 ili 8 mm NovoFine igle pogodne su za uređaj. Oni zadovoljavaju sve zahtjeve za takve uređaje.

Upotreba injekcijske olovke za injekciju insulina Novopen 4 trebala bi biti individualna za svaku osobu. To vam omogućuje da smanjite na nulu rizik od infekcije različitim infekcijama koje se prenose biološkim tekućinama.

Ako pacijent koristi nekoliko vrsta inzulina, tada za svaki lijek treba imati zaseban injektor. Da biste spriječili gubitak ili kvar uređaja, morate imati na zalihi dodatni uređaj dizajniran za unošenje aktivne tvari.

Injektor je dizajniran za precizno i ​​sigurno davanje lijeka u pravoj količini. Dovoljno je jak, ali kao i sve stvari može se slomiti. Da bi olovka štrcaljke dugo radila, potrebno je pažljivo rukovati s njom, izbjegavajući pad na tvrde površine.

  1. Preporučuje se da nakon upotrebe uređaja uvijek izvadite iglu i stavite na njeno mjesto posebnu kapu koja jamči stezanje.
  2. Brizgalica mora biti zaštićena od direktne sunčeve svetlosti, uništavajući materijal od kojeg je napravljen aparat.

Novopen 4 se preporučuje čuvati u slučaju kada je osigurano dovoljno prostora za spajanje svih uklonjivih dijelova potrebnih za primjenu inzulina i rezervnog uređaja.

Brizgalica ne zahtijeva posebnu njegu. Može se rastaviti i očistiti pamučnom vunom namočenom u osjetljivom deterdžentu i suhom četkom.

Vek uređaja je 3 godine. Proizvođač obećava da će ga zamijeniti ako propusti zbog njegove greške ranije nego ovaj put. Zamjena je podložna prijemu.

Olovka za štrcaljku Novopen 4

Namijenjen je upotrebi sa Novo Nordisk insulinama u patrone od 3 ml penfill (Novorapid, Novomiks, Aktrapid, Protafan, Levemir, Mikstard). Omogućuje vam postavljanje doze od 1 do 60 jedinica u koracima od 1 jedinice.

Doza se može lako promijeniti bez gubitka inzulina. Ima pogodnu i lako čitljivu skalu doziranja. Na kraju injekcije emitira klik, potvrđujući potpunu primjenu potrebne doze inzulina.

Ima snažno metalno kućište, otporno na razne vanjske faktore.

Paket paketa

Futrola za čuvanje olovke za šprice

Upute na ruskom

Troškovi dostave: 350 rubalja

imamo brzu dostavu u Jekaterinburgu i Čeljabinsku.

Troškovi dostave: 200 rubalja

Trošak dostave ovisi o iznosu narudžbe.

Za narudžbe više 5 000 rubalja - dostava 0 rubalja

Za narudžbe manje 0 rubalja - dostava 300 rubalja

Za narudžbe više 5 000 rubalja - dostava 0 rubalja

Za narudžbe manje 0 rubalja - dostava 200 rubalja

Za narudžbe više 5 000 rubalja - dostava 0 rubalja

Za narudžbe manje 0 rubalja - dostava 400 rubalja

Brzu isporuku vršimo u Rusiji. Menadžer će za vas odabrati optimalne uslove isporuke na osnovu parametara vaše narudžbe. Sve što trebate učiniti je naručiti i pričekati poziv našeg menadžera. Vrijeme isporuke je 1-5 dana.

Nefteyugansk, Nizhnevartovsk, Surgut, Khanty-Mansiysk

Troškovi dostave: 530 rubalja

Robu možete preuzeti u našoj trgovini na adresi 184 Volgogradskaya. Vaša narudžba postavite na web mjestu. Ili nas nazovite kako bismo mogli rezervirati proizvod za vas. Radimo za vas: od ponedjeljka do petka 10.00 - 19.00 u subotu 10.00 - 18.00

Još nema recenzija. Možete je prvo ostaviti

NovoPen olovka za šprice 4, korak 1 jedinica

NovoPen 4 je moderan uređaj za ubrizgavanje inzulina, poboljšana je verzija olovke za NovoPen 3 špricu.

NovoPen 4 je moderan uređaj za ubrizgavanje inzulina, poboljšana verzija olovke za špric NovoPen 3-najčešća olovka za špriceve na svijetu.

Olovka za injekciju NovoPen 4 omogućuje vam postavljanje doze od 1 do 60 jedinica s podešenim korakom od 1 jedinice. Olovka NovoPen 4 sa špricom ima nekoliko prednosti u odnosu na NovoPen 3 olovku: Veličina cifara za biranje povećana je 3 puta za tačno podešavanje doze inzulina.

Glasniji zvučni signal koji potvrđuje potpunu primjenu potrebne doze inzulina. Pritisak na tipku Start zahtijeva 50% manje napora. Šipka klipa vraća se u prvobitni položaj jednostavnim pritiskom na glavu klipa - nema potrebe za okretanjem mehanizma za vraćanje. Mogućnost otkazivanja doze.

Izrađen je u željeznom kućištu koje može podnijeti značajna opterećenja. Moderan izgled.

Torbica za olovke sa dodatnim prostorom za skladištenje još jednog NovoPen 4 injektora, uložak sa blisterima Penfill i NovoFine iglama.

Doziranje i primjena NovoPen 4 šprica olovka namijenjena je samo za upotrebu s Novo Nordisk insulinama - 3 ml uložak Penfill (Actrapid HM Penfill otopina d / in. 100 IU / ml košarica.d / penfil. Pakiranje 3 ml 5 NovoNordisk A / O, otopina NovoRapid Penfill d / in. 100 IU / ml karton d / penfil. Kutija od 3 ml 5 NovoNordisk A / O, Protafan HM Penfill susp.d / in. 100 IU / ml cart.d Pakiranje od 3 ml.

5 NovoNordisk A / O, Novomiks 30 Penfill Susp. d / u. s / c 100 IU / ml 3 ml jedinstveno poduzeće. 5 NovoNordisk A / O). Olovka za injekciju NovoFen 4 dizajnirana je za upotrebu sa NOVOFINE iglama dužine do 8 mm: NOVOFINE 31G igle 0,25x6 mm pakovanje. 100 NovoNordisk A / O.

Prije upotrebe, NovoPen 4 olovka za špricu sastavi se tako što umetnete Penfill uložak u držač spremnika s poklopcem boje s kodom boje prema naprijed i čvrsto zavrtite mehanički dio na držaču spremnika jednim rotacijskim pomicanjem dok ne klikne, stavite novu iglu, izvadite vanjsku i unutrašnju kapicu igle, držeći je prije svake injekcije injektor sa iglom prema gore, uklonite mjehuriće zraka iz uloška. Pri podešavanju doziranja prvo provjerite je li selektor u nultom položaju, a zatim ga izlažite broju jedinica potrebnih za ubrizgavanje (neparni brojevi su označeni dugim hodom između parnih brojeva). Unesite dozu laganim pritiskom na tipku sve dok ne klikne. Nakon ubrizgavanja, igla treba ostati ispod kože 6 sekundi, što osigurava potpunu primjenu inzulina. Ako u ulošku nema dovoljno inzulina, u prozoru s indikatorom doziranja prikazat će se nedostajući broj jedinica koje treba unijeti iz novog uloška Penfill.

Nakon ubrizgavanja, pažljivo stavite vanjsku zaštitnu kapu na iglu, iglu odvojite rotiranjem, stavite na kapu olovke za ubrizgavanje. Igla bacajte samo u zaštitni poklopac.

NovoPen 4 olovka za šprice sadrži: Olovka za štrcaljke. Torbica za olovke sa dodatnim prostorom za skladištenje još jednog NovoPen 4 injektora, uložak sa blisterima Penfill i NovoFine iglama.

U pakovanju 1 set sa uputama za upotrebu.

Olovka za injekciju injekcije Novo Pen 4.0

Poboljšana NovoPen 4 olovka za špricu nastavak je najpoznatije serije olovki za injekcije u injektoru Novo Nordisk. Olovka za injekciju NovoPen 3 od Novo-Nordiska postala je najrasprostranjenija na svetu, a olovka za injekciju NovoPen 4 ima još veću funkcionalnost.

Olovka za špric NovoPen 4 vrlo je zgodna i funkcionalna.

Međutim, ima atraktivan izgled. Tijelo šprice za olovku napravljeno je od brušenog metala. NovoPen 4 u olovci za šprice koristi poboljšane mehanike zbog kojih je postao još izdržljiviji i pouzdaniji. Uvođenje doze inzulina zahtijeva minimalni napor. Uz održavanje elegantnog dizajna na olovci štrcaljke, naljepnice za oznake doze su se povećale.

- Zapremina kertridža: 3 ml

- Maksimalna primijenjena doza: 60 jedinica.

- Minimalni korak inzulina: 1 jedinica.

- Proizvođač: Novo Nordisk

Za kakav je insulin pogodan NovoPen 4 špric?

Značajke:

- NovoPen 4 namenjen je upotrebi samo sa Novo Nordisk insulinama u patroni od 3 ml. insulin

- Minimalni korak postavljene doze inzulina je 1 jedinica. Maksimalna doza u jednom setu je 60 jedinica.

- Vizualna i zvučna kontrola prilikom tipkanja svake jedinice inzulina

- Mogućnost otkazivanja doze

- Kliknite najavu pune doze

- Veliki, jasno vidljivi brojevi na indikatoru doze

Opcije:

- olovka za špric Novopen 4

- futrola za skladištenje

- instrukcije na ruskom

Postoje kontraindikacije! Pročitajte upute prije upotrebe.

Pogledajte video: NovoPen 4 Insulin Pen (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar

NovoPen 3 3 ml1 jedinicaUložak Penfill 3 ml: Actrapid, Protofan, Novorapid, Novomikst3jednostavan i pouzdan