Accu-Chek Mobile - moderan i moderan glukometr

accu-chek »1. februara 2013. 14:39

Roche je 2009. godine prvi put predstavio inovativni glukometar - Accu-Chek Mobile. Krajem prošle godine dizajn uređaja je znatno poboljšan i integrirane su nove funkcije.
I tako, od januara 2013. godine Accu-Chek Mobile se može kupiti u Rusiji. Uređaj je dostupan na Internetu na sljedećim adresama:
smed.ru,
betarcompany.ru,
test-poloska.ru
(dostava se vrši širom Rusije).

Ali šta je to novo u vezi sa Accu-Chek Mobile?

Prije svega, ovo je prvi glukometar koji omogućava mjerenje šećera u krvi bez test traka.

Accu-Chek Mobile kombinira sam glukometar, uređaj za probijanje kože i testnu kasetu za 50 mjerenja na kontinuiranoj vrpci. Prisutnost takve testne kasete omogućuje toliko pojednostaviti mjerenje da ga možete proizvesti u bilo koje vrijeme prikladno za vas i na bilo kojem mjestu. Ne morate više razmišljati o tome gdje baciti polovne test trake, ili se ne bojite zaboraviti ih kod kuće. Uz Accu-Chek Mobile, sve je uvijek pri ruci.

Tako Accu-Chek Mobile kombinira tri najvažnije funkcije u jednom uređaju i više vam nisu potrebne pojedinačne test trake.
Saznajte više o sistemu Accu-Chek Mobile

Vrlo brzo, i moći ćete iskusiti njegove prednosti! A sada možete gledati Otvoreno testiranje koje se održava u službenoj grupi Accu-Chek VKontakte

Mnogima će biti zanimljivo znati prve korisničke recenzije tvrtke Accu-Chek Mobile. Dragi članovi grupe, ako je neko od vas već kupio novi glukometar i počeo se baviti njime, molim vas ovdje ostavite svoje komentare.

Opis analizatora Accu-Chek Mobile

Ovaj uređaj se odlikuje trenutnim dizajnom - nalikuje mobilnom telefonu. Bioanalizator ima ergonomsko tijelo, malu težinu, tako da se bez problema može nositi i u maloj torbi. Tester ima kontrastni ekran odlične rezolucije.

Glavna značajka teme je specijalna kaseta sa pedeset ispitnih polja.

Sama patrona je umetnuta u uređaj, i dugo služi. Ne trebate kodirati uređaj - sve je što je moguće jednostavnije. Svaki put, umetanje / uklanjanje indikatorskih traka takođe nije potrebno, a to je glavna pogodnost ovog testera.

Glavne prednosti mobilnog Accu-Chek glukometra:

  • Vrpca s ispitnim poljima uključuje 50 mjerenja bez promjene kasete,
  • Moguća je sinhronizacija podataka sa računarom,
  • Veliki ekran sa svetlim i velikim slovima,
  • Jednostavna navigacija, pogodan meni na ruskom,
  • Vrijeme obrade podataka - ne više od 5 sekundi,
  • Velika preciznost kućnog istraživanja - gotovo isti rezultat kao i laboratorijska analiza,
  • Povoljna cijena Accu-ChekMobile - prosječno 3500 rubalja.

Što se tiče cijene: naravno, možete pronaći regulator šećera i jeftiniji, čak i tri puta jeftiniji.

Ovaj merač radi drugačije, ali morate platiti dodatni iznos zbog praktičnosti.

Specifikacije proizvoda

Accu-Chek Mobile glucometer - sam analizator, auto-olovka sa 6-lancetskim bubnjem su uključeni u komplet. Drška je pričvršćena za tijelo, ali ako je potrebno, možete ga otkopčati. U kompletu je i kabl sa posebnim USB priključkom.

Ovoj tehnici nije potrebno kodiranje, što je takođe veliki plus. Još jedna atraktivna strana ovog gadgeta je njegova ogromna memorija. Njegov volumen je 2000 rezultata, što se, naravno, ne može uporediti sa prosječnom veličinom memorije ostalih glukometra s maksimalnim brojem zabilježenih vrijednosti u 500 mjerenja.

Tehničke karakteristike uređaja:

  • Gadget može prikazati prosječne vrijednosti za 7 dana, 14 dana i 30 dana, kao i za četvrtinu,
  • Za otkrivanje razine glukoze dovoljno je samo 0,3 μl krvi u uređaju, to nije više od kapi,
  • Pacijent sam može označiti kad je uzeto mjerenje, prije / nakon jela,
  • Regulator je kalibriran plazmom,
  • Možete postaviti podsjetnik kako biste pomogli vlasniku da zapamti da je vrijeme za istraživanje,
  • Korisnik također sam određuje raspon mjerenja,
  • Tester će odgovoriti na alarmantne vrijednosti glukoze u krvi zvukom.

Ovaj uređaj ima auto-pirser koji djeluje bukvalno bezbolno. Nežna preša je dovoljna da se pokaže kap krvi koja je potrebna za otkrivanje razine glukoze.

Ispitna kaseta za analizator Accu-Chek Mobile

Kao što je već spomenuto, ovaj uređaj radi bez uobičajenih test traka. To znači da ne morate svaki put uklanjati traku, stavljati je u uređaj za ispitivanje, a zatim je uklonite i odložite. Dovoljno je jednom ubaciti uložak u uređaj, što je dovoljno za 50 mjerenja, to je puno.

Pojavit će se i signal ako je izvor napajanja gotovo na nuli i treba ga zamijeniti. Obično jedna baterija traje za 500 mjerenja.

To je vrlo zgodno: prirodno je da neko zaboravi neke stvari, a aktivni podsjetnici s samog uređaja mogu biti vrlo dobrodošli.

Kako koristiti uređaj

Uputa za Accu-Chek Mobile nisu osobito teška ni za najgluplje korisnike. Glavne radnje su iste: studija se može izvesti samo čistim rukama. Ne možete trljati nikakve kreme i masti uoči analize. Isto tako, ne pribjegavajte analizi ako imate hladne ruke. Ako ste došli sa ulice, od hladnoće, pazite da prvo operete ruke toplom vodom i sapunom, pustite ih da se zagreju. Zatim treba osušiti ruke: ili papirnati ručnik ili čak sušilo za kosu.

Tada prst treba pripremiti za analizu. Da biste to učinili, trljajte ga, protresite - tako ćete poboljšati cirkulaciju krvi. Što se tiče upotrebe alkoholne otopine, može se tvrditi: da, u uputama se često navodi da se prst mora tretirati pamučnim tamponom umočenim u alkoholnu otopinu. No, ovdje postoje neke nijanse: teško je provjeriti jeste li koristili pravu količinu alkohola. Može se dogoditi da alkohol koji ostane na koži utječe na rezultat analize - prema dolje. A nepouzdani podaci uvijek prisiljavaju da se studija iznovi.

Procedura za uzimanje analize

Čistim rukama otvorite osigurač gadgeta, izvršite proboj na prstu, a zatim dodajte ispitivač na kožu tako da upije pravu količinu krvi. Ako se krv proširila ili razmazala - studija se ne provodi. U tom smislu morate biti veoma oprezni. Stavite gadget na prst čim ga probijete. Kad se rezultat prikaže na zaslonu, morate zatvoriti osigurač. Sve je vrlo jednostavno!

Unaprijed postavljate mjerni raspon, postavljate funkciju podsjetnika i obavijesti. Osim toga, postupak mjerenja ne zahtijeva uvođenje traka, analiza je brza i jednostavna, a korisnik se na to brzo navikne. Zbog toga, ako morate zamijeniti uređaj, tada će analizator sa trakama imati pomalo pristrani stav.

Ugodan glukometar na kaseti za testiranje

Jesu li prednosti Accu-Chek Mobile zaista značajne, kako ih slikaju oglasi? Ipak, cijena uređaja nije najmanja, a potencijalni kupac želi znati je li preplaćen.

Zašto je takav analizator zaista ugodan:

  • Ispitna kaseta se ne oštećuje pod utjecajem sunčeve svjetlosti i drugih vanjskih faktora. Testovi mogu biti neispravni, istekli, slučajno možete staviti otvoreno pakiranje na prozor, a vrućeg dana mogu se upropastiti upravo ultraljubičastim izlaganjem.
  • Retko, ali trake se lome kada su umetnute u uređaj za ispitivanje. To može biti sa starijom osobom, slabovidnom osobom koja, zbog nespretnosti, rizikuje oštećivanje trake. Sa testnom kasetom sve je puno jednostavnije. Jednom ubačeno, a tokom sljedećih 50 studija mirno.
  • Točnost Accu-Chek Mobile je visoka, a ovo je adut ovog uređaja. To osnovno svojstvo primjećuju i endokrinolozi.

Otopina alkohola ili vlažne maramice prije probijanja prsta

Već je gore rečeno da trljanje prsta alkoholom treba odbaciti. Ovo nije apsolutna izjava, nema strogih zahtjeva, ali vrijedi upozoriti na moguće izobličavanje rezultata. Takođe, alkohol čini kožu gušćom i grubljom.

Neki korisnici iz nekog razloga vjeruju da ako se alkohol ne može upotrijebiti, vlažna krpa će biti prikladna.

Ne - brisati sam prst vlažnom krpom prije probijanja također ne vrijedi. Uostalom, ubrus je također zasićen posebnom tekućinom, a može iskriviti i rezultate istraživanja.

Probijanje vrha prsta trebalo bi biti dovoljno duboko da nema potrebe pritiskati na koži. Ako ste napravili blagu punkciju, onda se umjesto krvi može oslobađati izvanstanična tekućina - to nije materijal za proučavanje ovog modela glukometra. Iz istog razloga uklanja se prva kap krvi koja je oslobođena iz rane, neprimjerena je za analize, ima i puno međućelijske tekućine.

Kada treba izvršiti mjerenja

Mnogi dijabetičari ne razumiju koliko su često potrebna istraživanja šećera treba pratiti nekoliko puta dnevno. Ako je glukoza nestabilna, mjerenja se vrše oko 7 puta dnevno.

Sledeća razdoblja su najprikladnija za istraživanje:

  • Ujutro na prazan stomak (bez ustajanja iz kreveta),
  • Prije doručka
  • Prije ostalih obroka,
  • Dva sata nakon obroka - svakih 30 minuta,
  • Prije odlaska u krevet
  • Kasno noću ili rano ujutro (ako je moguće) hipoglikemija je karakteristična za ovo doba.

Mnogo toga ovisi o stupnju bolesti, prisutnosti popratnih patologija itd.

Korisničke recenzije Accu-Chek Mobile

Šta se kaže o ovom brojilu? Naravno, recenzije su također vrijedne informacije.

Accu-Chek Mobile je tehnika za mjerenje šećera u krvi, prilagođena potrebama potencijalnog korisnika. Brz, tačan, prikladan mjerač koji rijetko uspijeva. Sjajna memorija, jednostavnost probijanja i minimalna doza krvi koja je potrebna za istraživanje - a to je samo dio prednosti ovog bioanalizatora.

Pogledajte video: Accu-Chek Guide - Setting up and using the meter (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar