PREVENAR 13 (PREVENAR 13) uputstva za upotrebu

Oblik doziranja Prevenara je suspenzija za intramuskularnu injekciju: bijela, homogena, prihvatljivo je prisustvo mutnog bijelog taloga (u špricama za jednokratnu upotrebu od bezbojnog stakla, 0,5 ml svaka, u kartonskom pakovanju 2 plastična pakovanja od 5 šprica, zajedno s 10 injekcijskih igala ili 1 plastičnom 1 pakovanje štrcaljke, zajedno sa 1 iglom za ubrizgavanje).

Aktivna supstanca u sastavu od 0,5 mg (1 doza) su pneumokokni konjugati (polisaharid + CRM197), uključujući:

  • polisaharid serotipa 4 - 0,002 mg,
  • polisaharid 6 serotipa - 0,004 mg,
  • polisaharidni serotip 9V - 0,002 mg,
  • polisaharidni serotip 14 - 0,002 mg,
  • oligosaharid serotipa 18C - 0,002 mg,
  • polisaharid serotipa 19F - 0,002 mg,
  • serotip 23F polisaharid - 0,002 mg.

Pomoćne komponente: aluminijum fosfat, natrijum hlorid, voda za injekcije.

Farmakodinamika

Prevenar je cjepivo za prevenciju pneumokoknih infekcija. Sastoji se od 7 aktivnih tvari - pneumokoknih polisaharida dobivenih iz gram-pozitivnih bakterija Streptococcus pneumoniae, pojedinačno konjugiranih na nosač proteina difterije CRM197 i adsorbiranih na aluminij fosfatu.

Uvođenje Prevenara dovodi do razvoja antitijela na kapsularne polisaharide Streptococcus pneumoniae serotipe 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F, 23F, koji pružaju specifičnu zaštitu tijela od infekcija uzrokovanih bakterijama.

Korištenjem različitih shema cijepljenja u djece prve godine života, počevši od dvomjesečne dobi, nakon niza primarnih cijepljenja i sekundarnog imunološkog odgovora na zadnju primijenjenu dozu (tj. Tijekom revakcinacije), pokazano je formiranje zaštitnog imunološkog odgovora. Nakon primjene tri doze tijekom početnog vakcinacije i naknadne revakcinacije, primjećuje se značajan porast nivoa antitijela. Zahvaljujući Prevenaru inducira se stvaranje funkcionalnih antitijela na sve serotipe cjepiva.

Izražena tvorba antitela na sve serotipove vakcine kod dece 2–5 godina primećena je nakon jedne injekcije leka, dok se imunološki odgovor praktično poklapa s onim kod dece u prve dve godine života, nakon niza primarnih imunizacija.

Prema opsežnim kliničkim ispitivanjima efikasnosti imunizacije, Prevenar ima visoku specifičnu efikasnost u prevenciji invazivnih bolesti pneumokokne prirode (ITPP). Lijek je efikasan u prevenciji upale pluća i akutnog otitnog medija (otprilike 87,5 odnosno 54%).

Kontraindikacije

  • akutne zarazne / neinfektivne bolesti, pogoršanje hroničnih bolesti (u tim se slučajevima vakcinacija provodi nakon oporavka ili u remisiji),
  • pojedinačna netolerancija na komponente lijeka, kao i reakcije preosjetljivosti s prethodnom primjenom Prevenara.

Uputa za upotrebu Prevenara: metoda i doziranje

Cjepivo Prevenar primjenjuje se intramuskularno:

  • djeca mlađa od 2 godine: u anterolateralnom dijelu bedara,
  • djeca 2 godine i stariji: u deltoidnom mišiću ramena.

Intravenska primjena Prevenara je kontraindicirana.

Plan cijepljenja (pojedinačna doza - 0,5 ml):

  • 2-6 mjeseci: 3 doze cjepiva, interval između doza nije manji od 30 dana, prva se doza obično daje u dobi od 2 mjeseca, optimalno vrijeme za revakcinaciju (četvrta doza) je 12-15 mjeseci. Ako vakcinacija nije započeta tokom prve polovine života, Prevenar treba koristiti prema donjim shemama,
  • 7–11 meseci: 2 doze, intervali između doza - najmanje 30 dana, optimalno vreme za revakcinaciju (treća doza) je 12–23 meseca,
  • 12-23 mjeseca: 2 doze, intervali između doza - najmanje 60 dana,
  • 2–5 godina: jednom 1 doza.

Nakon svakog od gore navedenih rasporeda imunizacije nije utvrđena potreba za dodatnom dozom.

Prije upotrebe Prevenara, sadržaj šprice mora se protresti dok se ne dobije homogena suspenzija. Ako se tijekom ispitivanja otkriju strane čestice u sadržaju štrcaljke ili su ona promijenila fizička svojstva, lijek se ne može koristiti.

Nuspojave

Najčešće neželjene reakcije na vakcinaciju su groznica (u obliku groznice) i bol na mjestu uboda.

Tijekom revakcinacije najčešće su primijećeni sljedeći poremećaji: brzo prolazi bolno mjesto na mjestu ubrizgavanja, kratko ograničenje raspona pokreta udova povezanih s bolom na mjestu uboda.

Kod primanja jedne injekcije kod starije djece lokalne reakcije se razvijaju češće nego u djece mlađe od 18 mjeseci, dok su takvi poremećaji obično kratkotrajni.

Za vrijeme primarnog cijepljenja kod djece mlađe od 28 tjedana, trebalo bi uzeti u obzir mogući rizik od apneje, posebno s opterećenom poviješću nezrelosti respiratornog sustava.

Reaktogenost je gore primijećena kod djece koja su istodobno s Prevenarom primila cjelovite ćelije protiv pertusisa (CDS). Temperature iznad 38 ° C i više opažene su u 41,2% slučajeva, a iznad 39 ° C u 3,3% djece (u poređenju sa 1,2% djece koja su koristila samo CDS). Sličan porast učestalosti slučajeva visoke temperature zabilježen je u kombinaciji s heksavalentnim cjepivima koja se koriste u pedijatriji (protiv difterije, poliomijelitisa protiv kašlja protiv konja, hepatitisa B, tetanusa, hemofilične infekcije tipa B).

Moguće neželjene reakcije (> 10% - vrlo često,> 1% i 0,1% i 0,01% i

Prevenar: cijene u internetskim ljekarnama

Prevenar 13 pneumokokna vakcina 0,5 ml / suspenzija doze za intramuskularnu injekciju 0,5 ml 1 pc.

PREVENAR 13 (Pneumokokna polisaharidna vakcina) 0,5 ml / doza 1 kom. Intramuskularna suspenzija nevladine organizacije Petrovax Pharm

Obrazovanje: Prvo moskovsko državno medicinsko sveučilište ime I.M. Sečenov, specijalnost „Opšta medicina“.

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Lijek protiv kašlja „Terpincode“ jedan je od lidera u prodaji, uopće ne zbog svojih ljekovitih svojstava.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvjesto kalorija. Dakle, ako se ne želite poboljšati, bolje je da ne jedete više od dvije lobule dnevno.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Većina žena je u stanju dobiti više užitka od razmišljanja o svom lijepom tijelu u ogledalu nego od seksa. Dakle, žene, teže harmoniji.

Prema studijama, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od dobijanja raka dojke.

Čak i ako čovjekovo srce ne tuče, tada može dugo živjeti, kao što nam je pokazao norveški ribar Jan Revsdal. Njegov „motor“ zaustavio se 4 sata nakon što se ribar izgubio i zaspao u snegu.

Američki naučnici sproveli su eksperimente na miševima i zaključili da sok od lubenice sprečava razvoj ateroskleroze krvnih sudova. Jedna grupa miševa pila je običnu vodu, a druga sok od lubenice. Kao rezultat toga, posude druge grupe bile su bez holesterola.

Redovnim posjetom solariju šansa da se dobije karcinom kože povećava se za 60%.

Ljudska krv "teče" kroz žile pod ogromnim pritiskom, a ako joj se naruši integritet može pucati i do 10 metara.

Mnogi lijekovi su u početku plasirani kao droga. Heroin je, na primjer, u početku plasiran kao lijek protiv kašlja. A kokain su ljekari preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Pored ljudi, samo jedno živo biće na planeti Zemlji - psi, pati od prostatitisa. Ovo su zaista naši najverniji prijatelji.

Karijes je najčešća zarazna bolest na svetu sa kojom se čak ni grip ne može boriti.

Posao koji osoba ne voli mnogo je štetniji za njegovu psihu nego nedostatak posla uopće.

Prosječni životni vijek lefti je manji od pravaša.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Prvi val cvjetanja privodi se kraju, ali će cvjetala stabla biti zamijenjena travama od početka juna, što će poremetiti osobe koje pate na alergiju.

Obrazac za sastav, sastav i pakovanje

Suspenzija za intramuskularnu primjenu bijele boje je homogena; nakon sedimentacije nastaje talog, koji se pri potresu lako raspadne.

32 mcg

0,5 ml
pneumokokni konjugati (polisaharid - CRM 197):
serotip 1 polisaharid2,2 mcg
serotip 3 polisaharid2,2 mcg
serotip 4 polisaharid2,2 mcg
serotip 5 polisaharid2,2 mcg
serotip 6A polisaharid2,2 mcg
serotip 6B polisaharid4,4 mcg
serotip 7F polisaharid2,2 mcg
serotip 9V polisaharid2,2 mcg
polisaharidni serotip 142,2 mcg
serotip 18C oligosaharid2,2 mcg
serotip 19A polisaharid2,2 mcg
serotip 19F polisaharid2,2 mcg
serotip 23F polisaharid2,2 mcg
proteinski nosač CRM 197

Pomoćni sastojci: aluminij fosfat (u smislu aluminija) - 0,125 mg, natrijum hlorid - 4,25 mg, jantarna kiselina - 0,295 mg, polisorbat 80 - 0,1 mg, voda d / i - do 0,5 ml.

0,5 ml - prozirne staklene šprice bez boje (tip I) kapaciteta 1 ml (1) - plastična ambalaža (1) u kompletu sa sterilnim iglicama (1 kom.) - kartonske kutije.
0,5 ml - prozirne bezbojne staklene šprice (tip I) kapaciteta 1 ml (5) - plastična ambalaža (2) u kompletu sa sterilnim iglicama (10 kom.) - kartonske kutije.
0,5 ml - šprice izrađene od prozirnog bezbojnog stakla (tip I) kapaciteta 1 ml (5) - plastična ambalaža (10) u kompletu sa sterilnim iglicama (50 kom.) - pakovanja od kartona.

Prevenar 13 proizvodi se u skladu sa smjernicama WHO za proizvodnju i kontrolu kvalitete pneumokoknih konjugiranih vakcina.

Farmakološko djelovanje

Vakcina za prevenciju pneumokoknih infekcija.

Prevenar 13 sadrži 13 antigena - kapsularnih polisaharida 13 serotipa Streptococcus pneumonije (4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F, 23F, 1, 3, 5, 6A, 7F, 19A), pojedinačno konjugiranih na protein CRM 197 nosača. Kao odgovor na antigenu stimulaciju, proizvodnja antitela iz B ćelija se odvija na T-ovisan i T-neovisan način. Imuni odgovor na većinu antigena ovisi o T i uključuje koordinirano djelovanje CD4 + T i B stanica u procesu prepoznavanja antigena. CD4 + T ćelije (T-pomagači) prenose signale B ćelijama direktno (kroz interakciju proteina na ćelijskoj površini) i indirektno (kroz oslobađanje citokina). Ti signali dovode do proliferacije i diferencijacije B ćelija i sinteze antitijela visokog afiniteta. Signalizacija CD4 + T-ćelija potrebna je za diferencijaciju B ćelija u dugovječne plazma stanice koje kontinuirano sintetiziraju antitijela više izotipa (s komponentom IgG) i memorijskim B stanicama koje se brzo mobiliziraju i luče antitijela nakon ponovljenog izlaganja istom antigenu.

Bakterijski kapsularni polisaharidi (PS), različiti po hemijskoj strukturi, imaju zajednička imunološka svojstva, predstavljaju uglavnom T-nezavisne antigene. U nedostatku pomoći T-ćelija, B-stimulirane B stanice sintetiziraju uglavnom IgM antitijela, sazrijevanje afiniteta antitijela, u pravilu, ne nastaje i memorija B stanica se ne proizvodi. U vakcinama je upotreba PS-a povezana s lošom imunogenošću ili nedostatkom imunogenosti kod djece mlađe od 24 mjeseca i nemogućnošću induciranja imunološke memorije u bilo kojoj dobi.

Konjugacija PS s proteinskim nosačem prevazilazi prirodu PS antigena nezavisnih od T-ćelija. T-ćelije s proteinskim nosačem osiguravaju implementaciju signala potrebnih za sazrijevanje imunološkog odgovora posredovanog B stanicama i stvaranje memorijskih B ćelija. Konverzija Streptococcus pneumoniae PS u antigen koji zavisi od T-ćelije (kovalentnim vezivanjem za imunogeni protein CRM 197 nosač) pojačava stvaranje antitela i indukuje imunološku memoriju. Pokazano je da je opetovano izlaganje pneumokoknim polisaharidima kod djece izazvalo pojačanu reakciju.

Primjena cjepiva Prevenar 13 uzrokuje stvaranje antitijela na kapsularne polisaharide Streptococcus pneumoniae, pružajući na taj način specifičnu zaštitu od infekcija uzrokovanih cjepivima 1, 3, 4, 5, 6A, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 19F i 23F pneumokokni serotipovi.

Prema preporukama WHO-a za nove konjugirane anti-pneumokokne vakcine, ekvivalentnost imunološkog odgovora ocijenjena je primjenom cjepiva Prevenar 13 i Prevenar primjenom kombinacije tri neovisna kriterija:

  • postotak pacijenata koji su postigli koncentraciju specifičnih IgG antitijela ≥0,35 µg / ml,
  • srednje geometrijske koncentracije imunoglobulina (IgG GMC) i opsonofagocitna aktivnost baktericidnih antitijela (titar OFA ≥1: 8). Uvod Prevenar 13 indukuje imuni odgovor na svih 13 serotipa vakcine, što je ekvivalentno vakcini Prevenar prema gore navedenim kriterijima.

Vakcina Prevenar 13 uključuje do 90% svih serotipova koji izazivaju invazivne pneumokokne infekcije (IPI), uključujući rezistentna na liječenje antibioticima. Promatranja u Sjedinjenim Državama od uvođenja 7-valentne konjugacijske Prevenar cjepiva upućuju na to da su najteži slučajevi invazivne upale pluća povezani s djelovanjem serotipa uključenih u Prevenar 13 (1, 3, 7F i 19A), a posebno je serotip 3 izravno povezan sa nekrotičnom pneumonijom.

Imuni odgovor kada se koriste tri ili dvije doze u nizu primarnih vakcinacija

Nakon uvođenja tri doze Prevenara 13 tijekom primarnog cijepljenja djece mlađe od 6 mjeseci, zabilježeno je značajno povećanje razine antitijela na sve serotipe cjepiva.

Nakon uvođenja dviju doza tijekom primarnog cijepljenja, Prevenar 13, kao dio masovne imunizacije djece iste dobne skupine, došlo je i do značajnog povećanja titra antitijela na sve komponente cjepiva, ali je IgG≥0,35 µg / ml za serotipove 6B i 23F određen u manjem postotku djece. Istovremeno, koncentracija antitijela nakon uvođenja potisne doze Prevenara 13 povećala se u usporedbi s koncentracijom antitijela prije uvođenja potisne doze za svih 13 serotipa. Formiranje imunološke memorije indikovano je za oba gore navedena režima vakcinacije. Sekundarni imunološki odgovor na potisnu dozu kod djece druge godine života kada su koristili tri ili dvije doze u nizu primarnih vakcinacija uporediv je za svih 13 serotipa.

Pojačane reakcije na shemu imunizacije s dvije doze i tri doze

Koncentracije antitijela nakon pojačanja bile su veće u 12 serotipova od onih koje su postignute nakon niza primarnih imunizacija, što ukazuje na adekvatnu priming (formiranje imunološke memorije). Prema 3 serotipa, koncentracije antitijela nakon početne serije imunizacije i doze povećavanja bile su slične. Odgovori antitela na potisne doze nakon serije od dve doze i tri doze primarne imunizacije bili su uporedivi za svih 13 serotipa vakcine.

U odraslih osoba starijih od 50 godina i serotip specifična polisaharidna vezivna IgG antitela ne koriste se za predviđanje zaštite od invazivnih pneumokoknih infekcija ili nebakterijske pneumonije. Smatra se da je odraz mehanizama anti-pneumokokne odbrane u odraslih funkcionalna aktivnost proizvedenih antitijela - opsonofagocitna aktivnost (OFA) - sposobnost antitijela u serumu krvi da eliminiraju pneumokoke aktiviranjem in vitro fagocitoze posredovane komplementom.Predklinički i klinički podaci o proučavanju imunogenosti vakcine Prevenar 13 u odraslih starijih od 50 godina i više potvrđuju funkcionalno opsonofagocitno djelovanje protutijela za OFA koja su specifična za poslije cjepiva.

Oblik doziranja:

Prevenar® 13 vakcina je kapsularni polisaharid 13 pneumokoknih serotipa: 1, 3, 4, 5, 6A, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 19F i 23F, pojedinačno konjugiran na protein difterije CRM197 i adsorbiran na aluminij fosfat.

Aktivne supstance:
Pneumokokni konjugati (polisaharidi - CRM197):

Serotip 1 polisaharid

Serotip 3 polisaharid

Serotip 4 polisaharid

Serotip 5 polisaharid

Serotip 6A polisaharid

Serotip 6B polisaharid

Serotip 7F polisaharid

Serotip 9V polisaharid

Serotip 14 polisaharid

Oligosaharidni serotip 18C

Serotip 19A polisaharid

Serotip 19F polisaharid

Serotip 23F polisaharid

Pomoćni sastojci: aluminij fosfat - 0,5 mg (u smislu aluminija 0,125 mg), natrijum-hlorid - 4,25 mg, jantarna kiselina - 0,295 mg, polisorbat 80 - 0,1 mg, voda za injekcije - do 0,5 ml.

Imunološka svojstva

Prema preporukama WHO-a, za nove konjugirane pneumokokne vakcine ekvivalentnost Prevenar® 13 imunološkog odgovora određena je s tri kriterija: postotak pacijenata koji su dosegli koncentraciju specifičnih IgG antitijela od 0,35 µg / ml, geometrijske srednje koncentracije (SGC) imunoglobulina i opsonofagocitna aktivnost (OFA) baktericidnih antitijela (OFA titar ³ 1: 8 i srednji geometrijski titri (SGT)). Za odrasle osobe nije utvrđena zaštitna razina anti-pneumokoknih antitijela i koristi se serotip specifična OFA (CHT).

Vakcina Prevenar® 13 uključuje do 90% serotipova koji izazivaju invazivne pneumokokne infekcije (IPI), uključujući one koji su rezistentni na liječenje antibioticima.

Imuni odgovor kada se koriste tri ili dvije doze u nizu primarnih vakcinacija
Nakon uvođenja tri doze Prevenar® 13 tijekom primarnog cijepljenja djece mlađe od 6 mjeseci pokazao je značajan porast razine antitijela na sve serotipe cjepiva.

Nakon uvođenja dvije doze tijekom primarnog cijepljenja Prevenar® 13, kao dijela masovne imunizacije djece iste dobne skupine, također je primijećeno značajno povećanje titra antitijela na sve komponente cjepiva; za serotipove 6B i 23F utvrđen je nivo IgG u iznosu od 0,35 µg / ml u manjem postotku djece. U isto vrijeme, primijećen je naglašen pojačani odgovor na revakcinaciju za sve serotipove. Formiranje imune memorije indikovano je za oba navedena režima vakcinacije. Sekundarni imunološki odgovor na potisnu dozu kod djece druge godine života kada se koristi tri ili dva doze u nizu primarnih vakcinacija su uporedive za svih 13 serotipa.

Kada se cijepi prerano rođena beba (rođena u gestacijskoj dobi

Indikacije za upotrebu

  • prevencija invazivnih bolesti, upale pluća i akutnog otitnog medija uzrokovanih Streptococcus pneumoniae kod djece u dobi od 6 tjedana do 5 godina,
  • prevencija invazivne bolesti uzrokovane Streptococcus pneumoniae u odraslih osoba starijih od 50 godina.

Svrhu cjepiva Prevenar 13 trebalo bi službeno opravdati, uzimajući u obzir težinu invazivnih bolesti u različitim dobnim skupinama i ovisno o varijabilnosti epidemiologije serotipa u različitim geografskim područjima.

Ljekovita svojstva

Vakcina koja se koristi za sprečavanje pneumokokne infekcije uključuje aktivne komponente koje su predstavljene pneumokoknim polisaharidima. Takve komponente dobivaju se tijekom laboratorijskih ispitivanja iz gram-pozitivnih mikroorganizama, Streptococcus pneumoniae, konjugiraju se na protein nosača difterije (CRM197) i adsorbiraju se u aluminij-fosfatu.

Izvjesno vrijeme nakon uvođenja cjepiva započinje proces proizvodnje antitijela izravno na kapsularne polisaharide vrste Streptococcus pneumoniae niza serotipa, uslijed čega je moguće osigurati specifičan imunološki odgovor na infekcije koje su izazvane.

Upotreba leka „Prevenar 13“ za vakcinaciju dece starosti od dva meseca omogućava stimulaciju detetovog imuniteta, usled čega je moguće formirati imuni odgovor nakon prvog postupka vakcinacije, kao i revakcinaciju. Nakon prve tri vakcinacije, kao i sljedećeg postupka revakcinacije, primjećuje se značajan porast indeksa antitijela. Prevenar 13 stimulira proizvodnju funkcionalnih ćelija antitijela za serotipove uključene u ovaj pripravak.

U pacijenata u dobi od 2-5 godina formiranje ćelija - antitijela na serotipove ovog lijeka javlja se nakon prve vakcinacije. Imuni odgovor kod ove skupine djece praktički je isti kao i kod one bebe koja je prošla prvu fazu imunizacije.

Vakcinacija lijekom Prevenar 13 može se provesti u preventivne svrhe radi sprečavanja bolesti infektivne geneze, kao i otitisnih medija u akutnom stadijumu. Može se kombinovati sa IPV (polio), DTP.

Vakcine imaju isti stepen sigurnosti i nivoa imunogenosti, tako da je prelazak s jednog lijeka na drugi moguće u bilo kojoj fazi postupka vakcinacije. Osim toga, „Prevenar 13“ pored 6 ostalih serotipova omogućava vam jačanje zaštite djetetovog tijela od IPI-ja.

Način primjene

Vakcina se daje intramuskularno direktno u bočnoj regiji gornjeg dijela bedara (preporučuje se djeci mlađoj od 2 godine). Za bebe od 2 godine starosti vakcinacija se vrši u deltoidnom mišiću (ramena). Jedna doza za vakcinaciju je 0,5 ml.

Neposredno prije vakcinacije, špricu sa otopinom morate protresti dok se ne stvori homogena suspenzija.

Cjepivo Prevenar 13 zajedno s cjepivom Prevenar nije namijenjeno za intravensku primjenu.

Djeca stara 2 mjeseca. - Preporučuje se 5 godina vakcinacije kao obaveznog, s obzirom na raspored vakcinacije. Koliko mjeseci cijepiti dijete, određuje pedijatar.

Za djecu od 2 do 6 mjeseci

Djeca mlađa od šest mjeseci cijepljena su tri puta tokom početne vakcinacije, interval između vakcinacije je najmanje 1 mjesec. Moguće je provesti i dvostruko cijepljenje tokom početne imunizacije s pauzom od 2 mjeseca. Obično pedijatri preporučuju da se prvo vakcinaciju daje detetu već u 2 meseca. Zatim se druga faza vakcinacije (revakcinacija) provodi jednom u 11-15 mjeseci. Shema se preporučuje za imunizaciju djece protiv infekcija koje izazivaju pneumokoki. Za koliko mjeseci da se podvrgnete revakcinaciji, bolje je koordinirati sa pedijaterom.

Za djecu od šest mjeseci u slučaju prve vakcinacije

Bebe 7 meseci. - 11 meseci izvršiti dvostruku vakcinaciju sa pauzom od 1 mjeseca. Jednokratna revakcinacija se provodi u drugoj godini djetetovog života.

Djeci od 1 godine do 2 godine preporučuje se cijepljenje dva puta sa pauzom od 2 mjeseca.

Predškolska djeca od 2 do 5 godina jednom se cijepljuju.

Od pneumokokne infekcije

Ako se cijepljenje provodi prije svega upotrebom "Prevenar", prilikom naknadne vakcinacije može se koristiti lijek sličnih karakteristika - "Prevenar 13". Treba imati na umu da se vakcinacija može završiti samo Prevenarom 13. Uz prisilno produženje preporučenog intervala između uvođenja lijeka, nije potrebno dodatno cijepljenje protiv pneumokokne infekcije.

Mjere sigurnosti

Reakcija na vakcinaciju može biti različita, pa da biste izbjegli komplikacije nakon vakcinacije, vrijedi ostati pod nadzorom pedijatra pola sata. Daljnje praćenje stanja djeteta provode roditelji kod kuće.

Treba imati na umu da dječija pneumokokna cjepiva ne potiču zaštitu djetetovog tijela od serotipa streptokoka.

Cjepivo nije propisano za cijepljenje u djece koja imaju ozbiljne poremećaje procesa koagulacije krvi, dok intramuskularna primjena nije indicirana. Mogućnost cijepljenja u određenom slučaju određuje lekar, kada očekivana korist značajno prelazi moguće rizike po zdravlje djeteta koji nastaju unošenjem lijeka.

Poremećaji imunoreaktivnosti koji se javljaju tokom imunosupresivne terapije protiv HIV-a mogu izazvati smanjenje proizvodnje antitijela na komponente cjepiva. Na pitanje cijepljenja djeteta visokog rizika odlučuje se tijekom savjetovanja s pedijaterom.

Sadržaj injekcione štrcaljke ne može se miješati sa drugim cjepivima (npr. Polio, DTP) ili stavljati u druge posude.

Međusobno interakcije lijekova

Vakcina protiv pneumokokne infekcije može se primeniti istog dana sa drugim vrstama vakcina (osim BCG). Na spisku se nalaze Hemophilus influenzae, živi DTP, polio (kapi), Infanrix, vakcinacija se odvija na osnovu utvrđenog kalendara imunizacije. Uvođenje lijeka najbolje se vrši na različitim dijelovima kože.

Nuspojave

Obično cjepivo djeca dobro podnose, ali nakon što je dijete cijepljeno mogu se primijetiti lokalne i opće reakcije:

  • Crvenilo
  • Lokalni edemi kože, zbijanje
  • Bolni osećaji (lokalna reakcija)
  • Hipertermija (temperatura se popela iznad 38 ° C i dugo traje)
  • Letargija
  • Pogoršanje sna
  • Nervna ekscitabilnost

Uporedo s takvim znacima mogu se primijetiti komplikacije, to jest kvarovi hematopoetskog sistema, centralnog živčanog sustava, limfnog sustava, i funkcioniranja gastrointestinalnog trakta: limfadenopatija, gubitak apetita, preosjetljivost, promjene stolice, konvulzivna stanja i povraćanje.

Ako se nakon cijepljenja povisi visoka tjelesna temperatura, djetetu je potrebno dati antipiretski lijek. Telesna temperatura deteta može porasti prvih nekoliko dana nakon vakcinacije.

Pravila i uslovi skladištenja

Cjepivo se preporučuje čuvati u hladnjaku na t - 2-8 0 C, zamrzavanje je zabranjeno.

Rok trajanja Prevenara je 3 godine.

Sanofi Pasteur, Francuska
Prosječna cijena - 1322 rub.

"Pneumo 23" koristi se za sprečavanje pojave bolesti koje izazivaju pneumokoki. Glavni aktivni sastojak lijeka je Vaccinum antipneumococcum. Jedna doza cjepiva (0,5 ml) se raspodjeljuje u špricu u kartonskoj kutiji.

Pros:

  • Dobar alat za sprečavanje razvoja pneumokokne infekcije
  • Vakcinacija se može obaviti polio-cjepivom, DTP
  • Vakcinacija je indicirana djeci kojoj je dijagnosticirana dijabetes.

Protiv:

  • Visoki troškovi
  • Vakcinacija "Pneumo-om 23" vrši se od treće godine djetetovog života
  • Ne isključuju se lokalne alergijske reakcije nakon vakcinacije, povećana tjelesna temperatura tokom prvih nekoliko dana.

Sinflorix

GlaxoSmithKline, Belgija
Cena od 1.500 do 1.680 rubalja.

"Sinflorix" je indiciran za vakcinaciju odojčadi u dobi od 6 tjedana do 5 godina kako bi se spriječila invazivna bolest izazvana serotipovima streptokoka. Sinflorix se kombinira sa IPV (polio), DTP. Proizvodi se u obliku suspenzije za intramuskularnu injekciju, svako pakovanje sadrži štrcaljku s dozom za jednu upotrebu.

Pros:

  • "Sinflorix" je indiciran za vakcinaciju beba od dva meseca starosti
  • Komplikacije i lokalna alergijska reakcija su prilično rijetki.

Protiv:

  • Nakon vakcinacije telesna temperatura može lagano porasti.
  • Vakcinacija se vrši do 2 godine
  • Prilično je problematično pronaći u ljekarničkoj mreži.

Ono protiv čega se cijepi i njegov sastav

Vakcina sadrži 30 pneumokoknih konjugata. Oni su serotipi bakterija. Ove tvari su organske vrste spojeva koja se dobivaju umjetno. U svom sastavu su polisaharidi.

Ovaj lek nije živa vakcina. Kao rezultat toga, nakon gutanja uočava se odsutnost alergijskih reakcija i pojava različitih bolesti koje su nakon vakcinacije.

Sledeće vrste polisaharida su prisutne u tečnom sastavu. Tu spadaju:

  • Serotip 1-7.
  • Konjugat bakterija 9,14,19,237
  • Olisaharidni serotip 18.
  • Protein difterije je nosilac.

Kao pomoćne supstance koriste se:

  • Aluminijska so.
  • Karboksilna kiselina na bazi 2 komponente.
  • Emulator polisorbata.
  • Destilirana voda za injekcije.

Lijek je prvo u Sjedinjenim Državama razvila farmaceutska kompanija nazvana Pfeifer. Podružnice ove kompanije prisutne su u Irskoj i Rusiji. Na vanjskom pregledu, cjepivo je bijeli prah, koji se nalazi u staklenoj štrcaljki za jednokratnu upotrebu.

Zapremina posude je 1 ml. Kada se praškasta smeša otopi, dobije se 0,5 ml tečnosti. Pakovanje sadrži detaljna uputstva za upotrebu lijeka. Nakon što se kruta tvar rastopi, na zidovima staklene štrcaljke može se pojaviti blagi talog. Ova doza je za jednu osobu.

Raspored vakcinacije

Plan cijepljenja treba izvesti prema kalendaru vakcinacije. U pravilu se lijek koristi u nekoliko faza. Interval direktno ovisi o starosnoj kategoriji pacijenta. Prema opšteprihvaćenim pravilima, vakcina se primenjuje prema sledećem rasporedu:

  • Deca od 2 do 7 meseci vakcinišu se svakog meseca. Interval bi trebao biti 30-35 dana od trenutka ubrizgavanja. Revakcinacija se provodi nakon 16 mjeseci.
  • Za djecu nakon 7 mjeseci i do godinu dana, tri puta uvođenje Prevenara. Period između vakcinacije bi trebao biti od 1 do 1,5 mjeseci. Revakcinacija se vrši u dobi od 2 godine.
  • djeca uzrasta od 1 do 3 godine cijepljena su primjenom lijeka u obliku dvostruke doze. Interval između injekcija je 1 mjesec.
  • predškolska grupa vakciniše se jednom godišnje.

Zvanična uputstva za upotrebu

Prevenar se daje intramuskularno. U nekim slučajevima se vakcinacija može obaviti u deltoidnom mišiću ramena. Maloj djeci mlađoj od dvije godine daje se injekcija u bedro. Manipulacija predškolske grupe vrši se u ramenu.

Prije početka postupka prašak se pomiješa sa vodom za injekcije. Nadalje, staklena posuda se aktivno protrese dok se ne dobije homogena konzistencija.

Temperatura nakon vakcinacije

Budući da se ova vrsta lijeka ne primjenjuje na žive bakterije, nuspojave su primijećene u izoliranim slučajevima. Uz smanjenu imunološku odbranu, primjećuje se nagli porast tjelesne temperature pacijenta.

Najčešće je to 37-37,5 stepeni. U nekim slučajevima može porasti i do 38 stepeni. Povišena temperatura ne traje više od 24 sata.

Prevenar i Pentoksid: da li je moguće istovremeno

Ova vrsta vakcine može se davati istovremeno sa drugim lekovima. Zahvaljujući tome, moguće je izbjeći odstupanja od kalendara preventivnih cijepljenja.

Prevenar se može kombinovati sa Pentoximom. Injekcije se rade u području kuka. Za decu predškolskog uzrasta, Pentoxim se može ubrizgati u deltoidni mišić ruke.

Zahvaljujući pozitivnim kritikama, Prevenar se smatra prilično popularnim cjepivom za imunizaciju djetetovog tijela. Analozi lijeka imaju pozitivan učinak na zaštitni sistem.

Vakcinacija se lako podnosi i savršeno štiti od raznih bakterijskih komplikacija. Brojni roditeljski pregledi dokazuju njegovu efikasnost.

Recenzije ljekara

Mnogi roditelji trebaju profesionalne odgovore iskusnih ljekara prije nego što započnu vakcinaciju. To pomaže da se temeljito upoznate sa djelovanjem lijeka na dječji organizam, smanjite emocionalni stres.

  • Ischenko V.S., ljekar alergolog-imunolog. Potrebno je vakcinisati Prevenar. Pomaže u sprečavanju upale u plućima. Zahvaljujući njemu, moguće je smanjiti broj naleta opstrukcije nakon što pretrpe virusne bolesti. U pravilu djeca tolerišu ovo cjepivo bez ikakvih nuspojava.Prema statističkim podacima, u 2014. se broj upale pluća smanjio za 10 puta. Najčešće se pečati pojavljuju umjesto injekcije. Postepeno se rješavaju samostalno. Prije provođenja medicinske manipulacije, preporučuje se piti kurs antihistaminika. Točno doziranje i period upotrebe bira pedijatar. Ovi kriterijumi direktno ovise o starosnoj kategoriji i tjelesnoj težini djeteta. Prilikom provođenja revakcinacije potrebno je voditi računa o stanju pacijenta.
  • Revutskaya, V.I., alergolog-imunolog. Ne uzimajte Prevenar nakon virusne bolesti. U ovom trenutku tijelo je slabo za unošenje bakterija. Moguće je izvoditi manipulacije nakon 2 tjedna i uz dobro zdravlje pacijenta. Da biste spriječili pojavu negativnih reakcija, preporučuje se prvo položiti testove krvi i urina. To će vam omogućiti da vidite kliničku sliku stanja tijela u vrijeme medicinske manipulacije.
  • Ivanova L.F., pedijatar. Moskva U posljednje vrijeme broj bolesti poput upale pluća, abstruktivnog bronhitisa i upale pluća naglo je smanjen. Ovaj je kriterij izravno povezan s obveznim cijepljenjem Prevenarom. Omogućuje vam razvijanje imuniteta protiv pneumokokne infekcije. Na dječije tijelo u rijetkim slučajevima pokazuju nuspojave. Sastoje se u povećanju tjelesne temperature i sabijanju na mjestu punkcije kože.
  • Nevskaya E. I. Kao specijalist, preporučujem roditeljima da se ne odreknu ovog lijeka. Omogućit će potporu vitalnoj aktivnosti tijekom razdoblja upale i oduprijeti se napadu patogene mikroflore. Uz to, pomaže u sprječavanju komplikacija poslije bakterijskih bolesti.

Imunološka efikasnost

Upotreba cjepiva za djecu od 2 mjeseca omogućava vam stvaranje zaštitnog imunološkog odgovora nakon početnog vakcinacije i revakcinacije. Uvođenje 3 doze primarne vakcinacije i potom naknadna revakcinacija doprinose značajnom povećanju nivoa antitijela. Lijek inducira proizvodnju funkcionalnih antitijela na serotične komponente cjepiva.

Kod malih pacijenata djece starije od 2-5 godina, antitijela na serotipove cjepiva nastaju nakon jedne aplikacije. Štaviše, imunološki odgovor je gotovo u skladu s rezultatima ispitivanja djece koja su primila niz primarnihimunizacija.

Pored toga, cjepivo Prevenar 13 daje se u prevenciji zaraznih bolesti,upala pluća i akutni otitis.

Uporedni identitet ovih cjepiva prema profilu sigurnosti i imunogenosti omogućava prelazak s Prevenara na Prevenar 13 u gotovo bilo kojoj fazi cijepljenja. U isto vrijeme, 6 dodatnih serotipa samo će ojačati zaštitu protiv IPI-a.

Upute za upotrebu Prevenara (Metoda i doziranje)

Cjepivo je namijenjeno strogo za intramuskularnu primjenu u anterolateralnoj regiji bedara - za bebe do dvije godine i u deltoidni mišić ramena, na primjer, za djecu od 2 godine. Pojedinačna doza je 0,5 ml.

Prije primjene, štrcaljku s cjepivom temeljno protresemo dok se ne stvori homogena suspenzija. Zabranjena je upotreba lijeka sa stranim česticama ili sa promijenjenom bojom.

Prema uputstvu na Prevenar 13 i PrevenarOva cjepiva nisu namijenjena za intravensku primjenu.

Za djecu različite dobi od 2 mjeseca do 5 godina uspostavljeni su određeni programi Prevenar cijepljenja.

U dobi od 2-6 mjeseci provodi se serijska trostruka primarna vakcinacija, s intervalima od najmanje mjesec dana. Također možete provesti dvostruku primarnu vakcinaciju s intervalom od 2 mjeseca. Možda uvođenje prve doze u 2 mjeseca života. Revakcinacija se vrši jednom u dobi od 11-15 meseci. Ova šema pogodna je za pojedinačnu imunizaciju djece protiv pneumokokne infekcije.

Ako vakcinacija nije izvršena prije 6 mjeseci života, dopuštene su sljedeće sheme:

  • Starost 7-11 meseci - izvršite dvostruku vakcinaciju sa razmakom od 1 meseca. Pojedinačna revakcinacija u 2. godini života.
  • 12-23 meseca - dvostruka vakcinacija sa intervalom od 2 meseca.
  • 2-5 godina - jednom.

Kada se prvi put predstavi Prevenar, onda je u budućnosti to dopušteno koristiti Prevenara 13. Međutim, vakcinacija Prevenarom 13 može se završiti samo ovim lijekom. Ako je interval između injekcija bilo kojeg cjepiva bio prisiljen povećati, tada nije potrebno unošenje dodatnih doza.

Interakcija

Dozvoljeno je davati Prevenar istodobno s drugim cjepivima koja su uključena u Nacionalni kalendar cijepljenja, osim BCG. Prema dogovorenom rasporedu imunizacije moguća je kombinacija sa šestovalentnom vakcinom Infanrix ili vakcinacije protiv Hib. U tom slučaju injekcije se moraju napraviti u razne dijelove tijela.

Posebna uputstva

Cjepivo Prevenar ne primjenjuje se za odrasle pacijente.

Unošenje preporučujemo ako postoji akutna bolest praćena i umjerenom i teškom hipertermijom. Da bi se izbjegao razvoj bilo kakvih reakcija, nakon cijepljenja tokom 30 minuta, beba mora biti pod nadzorom stručnjaka. Ostatak vremena, dok su kod kuće, roditelji bi trebali posmatrati opće stanje djeteta.

Utvrđeno je da je korist od cijepljenja ove grupe pacijenata najveća, stoga ga ne treba napuštati ili odgađati. Ipak, treba imati na umu da Prevenar ne štiti od serotipova Streptococcus pneumoniaenije dostupan u svom sastavu i od mikroorganizama koji uzrokuju druge invazivne bolesti.

Prevenar vakcinacija nije propisana djeci koja pate od trombocitopenije i drugih poremećaja povezanih sa zgrušavanjem krvi. Takvim pacijentima nisu propisane intramuskularne injekcije. Izuzetak je kada potencijalne koristi od vakcinacije daleko prevazilaze rizik od vakcinacije.

Prisutnost poremećaja imunoreaktivnosti zbog imunosupresivnog liječenja HIV infekcija i tako dalje, može smanjiti obrazovanje antitela kao odgovor na vakcinaciju. Općenito, odluka o cijepljenju djece koja pripadaju različitim rizičnim skupinama preporučuje se pojedinačno.

Prevenar se pušta u pripravnoj štrcaljki, pa se ne preporučuje njegov sadržaj staviti u drugu posudu ili miješati sa bilo kojim lijekovima.

Prevenar 13 ili Pneumo 23 - što je bolje?

Mnogi roditelji izražavaju želju da vakcinišu svoje dete pneumokokne infekcijeali ne znam koje cjepivo odabrati: Prevenar 13 ili Pneumo 23? Stručnjaci preporučuju odabir Prevenara 13, iako ima manje serotipa u njemu, no budući da ovaj lijek bolje formira imunitet, njegova učinkovitost je veća.

Recenzije o Prevenar

Valja napomenuti da vakcina Prevenar, čije se recenzije nalaze u velikom broju na raznim forumima, izaziva mnogo kontroverzi i sumnji. Naravno, mnogim roditeljima takva prevencija djeluje vrlo atraktivno, ali neki od njih nisu u potpunosti sigurni u svoju djelotvornost. Nadalje, često korisnici smatraju da takva vakcinacije mogu izazvati nuspojave, pa čak i smrt među bebama.

Također na mreži možete pronaći recenzije ljekara o Prevenaru. Mišljenje stručnjaka o ovoj vakcini vrlo je raznoliko. Ako neki opisuju pozitivne rezultate vakcinacije, drugi ukazuju na određene činjenice, na primjer, da sastav ne uključuje serotipove 1 i 5, koji uglavnom uzrokuju pneumokokne infekcije. Uz to se navodi da je ovo cjepivo privremeno zabranjeno u nekim zemljama, poput Holandije.

Korisnici često kažu da ih nagovaraju da sprovode vakcinacije u privatnim klinikama. Istovremeno, ponekad se javljaju izvještaji o razvoju nuspojava u obliku povećanja tjelesne temperature. Općenito, recenzije o Prevenaru 13 sadrže podatke da je vakcinacija uspješna, bez razvoja nepoželjnih manifestacija. Roditelji kažu da su se strogo pridržavali svih preporuka ljekara i uvijek držali utvrđeni interval između cijepljenja. Nakon toga djeca su manje bolesna i mirno obilaze vrtić i druga javna mjesta.

Prevenar cijena, gdje kupiti

Vakcina Prevenar Možete kupiti po cijeni od 2600 rubalja.

Cena Prevenar 13 iznosi 2160-2500 rubalja.

Obrazovanje: Diplomirala je na Državnom osnovnom medicinskom fakultetu u Rivnu i diplomirala farmaciju. Diplomirala je na Državnom medicinskom univerzitetu u Vinnici. M. I. Pirogov i na njemu zasnivan staž.

Iskustvo: Od 2003. do 2013. godine radila je kao farmaceut i menadžer apotekarskog kioska. Nagrađivana je pismima i odlikovanjima za dugogodišnji savjestan rad. Članci o medicinskim temama objavljivani su u lokalnim publikacijama (novinama) i na raznim internetskim portalima.

Moja supruga i ja smo protiv vakcinacije. Zašto bi zdravo dijete trebalo dobiti hemijske vakcinacije! Zdravlje se mora zaštititi od mladih godina!

Tjedan dana nakon cjepiva Prevenar, moja tromjesečna beba bila je na intenzivnoj njezi s temperaturom od 38,7 i krvarenjem unutarnje i vanjske, krv se nije zgrušavala. Zahvaljujući kvalificiranim ljekarima moja beba je spašena! Vrijedi razmisliti hiljadu puta prije nego što napravite ovo cjepivo!

Napravili su Prevenar13, sutradan je temperatura bila 38, nama je 5 godina, bilo je bolno hodati. Dan kasnije sve je išlo. Sanjaju oko dvije sedmice, virus ih je uhvatio, temperatura je visoka, nakon toga obično se razbolimo 4 dana, a onda idemo na oporavak. Ovog puta su se razboleli samo dva dana. Moje pitanje je da li smo samo imali sreće ili je vakcina radila? Nadam se da će biti dobro. Zato što smo stalno na antibioticima zbog komplikacija nakon SARS-a

njegovom sinu u januaru će biti 17 godina. u 11 sati naveče dao svoj pristanak-odbijanje vakcinacije Prevara. sjedenje u gubitku

Dijete ima 2,5 mjeseca. Stavili su vakcinu bez objašnjenja. Dijete se odmah razboljelo - visoka groznica, zastoj disanja u snu, kašalj, povraćanje, uznemirena stolica. Doktor praktički nije obraćao pažnju na pritužbe. Obzirom da ovo cjepivo nije univerzalno za pneumokokne infekcije, vjerujem da nije vrijedno narušavati djetetovo zdravlje na samom početku života. Da, još nije poznato kakve su kvalitete vakcine i kvalifikacije pedijatra! Morala sam podnijeti žalbu Odboru za zdravstvo.

Želim odmah reći svojim majkama da T-38 ne zaluta. U evropskim zemljama - to je uobičajen t-ra, naročito kad se vakciniše. Sa užasom čitam šta radite sa svojom djecom. Svakako dajte antihistaminike 3 dana prije planirane vakcinacije. Obavezno. I 3 dana nakon. I činjenica da se djeca razbole, tako da doktori ili nisu propisali testove (početak bolesti je vidljiv), ili otprilike. da tako kažem. sranje dušo. U našoj zemlji ne plaćaju zdravu djecu, ali šteta. Sretno svima! Mama 4 djece i liječnika)))

Vakcinirali su dijete u dobi od tri godine. Petog dana temperatura je porasla, potom ODS, bronhitis, antibiotici. Prošla su 2 mjeseca, suvi kašalj, beskrajna putovanja liječnicima, pregledi, liječenje. kašalj ne nestaje uprkos svim naporima. Ne možemo početi u vrtić. Imunolog je prijetio astmom. Koliko će se posljedica cijepljenja pokazati, nije poznato.

Puno potpuno nesposobnih recenzija napisanih „na emocije“. Sve informacije o mogućim nuspojavama dostupne su u javnoj domeni. Moje dijete je imalo usisnu pneumoniju tokom porođaja. Na tri mjeseca, na preporuku imunologa, urađen je Prevenar. Dobro se tolerirao, kao i svaka druga vakcinacija. U protekle dve godine nekoliko puta je bilo krvoloka, to je sve. Razbolim se češće od njega. Nitko vam ne zabranjuje da uzimate testove prije vakcinacije (u stvari to smo uvijek bili). Prestanite sjediti na forumima s mamama, pronađite normalnog stručnjaka.

Jako sam žalio što sam učinio dijete Prevar 13! Neću ponovno raditi to cjepivo. 2 dana dijete ima ogromno, ogromno kvrgavo oticanje na mjestu ubrizgavanja (((plače čak i lupanje od bolova! Dijete ima 2 godine!)

Kćer je istovremeno imala i godinu i godinu dana rubeole i rubeole, temperatura je porasla 38 što su ih snizili cefekon i nurofen. Već drugi dan temperatura skače na 38, nokautiram 37,4. Medena sestra rekla je da je vakcina lako pa neće biti. Obično je ovim tempom. Druga djeca to ne čine.

Vrlo se slažem da svako dijete pojedinačno reagira na svako cijepljenje. Stavili su zaušnjake protiv ospica rubeola i Prevenar prije dan i pol. Dijete 2g. i skoro 10 meseci. Do sada sam primijetila samo rijetke kašlja. samo jednom podnio je Stodal. Kašalj je potpuno nestao. ali uoči su stavili mantoux. Do večeri vruća glava i pičkica, mačka. uklonjen samo suprastin. tj. jasno je da je dijete alergično na tuberkulin. I dogodilo se da su ih za ta cijepljenja pripremili antihistaminicima. pa se na vrijeme pripremio za Akds. Zatim su se nosili sa manjim komplikacijama.

Previnar je jučer dopremljen djetetu 4 g. Uveče je temperatura porasla, na 37,5, u noći 38, ujutro proljev. Temperatura nije ugasila ni dan, nakon antipiretika 1 sat nije bilo temperature i tada je dijete opet izgubilo apetit, pojavila se pospanost, vodenasti proljev, jer pije samo vodu ako jede malo, započinje je suzati. Ne znam kako pomoći djetetu, ravno sam do suza. Ako su sve posljedice ovog cjepiva, zašto doktor nije upozorio. iz nekog razloga izazvao takvu reakciju.

Ovde pišu da su u kalendaru cijepljenja sva cijepljenja obavezna, tako da nema obaveznih vakcinacija. SVI MAĐARI PROVEDAJU SAMO PREPORUČENU OSOBU, oni roditelji odlučuju samo da li će biti cijepljeni ili ne. S najmlađim sinom 1,4, doktorica je danas na recepciji rekla da idu ići Prevenar reći ovo je jako dobra vakcina! na moje pitanje kakvo je cjepivo i zašto su se ona i medicinska sestra pretvarale da ne čuju moje pitanje i samo mi glupo dodale papir da se složim s riječima koje kraj mjeseca treba učiniti. Pa kome su potrebna deca u bolnici za statistiku? Nakon DTP-a, dijete to nije učinio do večeri, kad je 39. ustao noću i počeo dobro da bubri i guši se, iako je Hitna pomoć stigla brzo, 3 dana nije mogao micati nogu. Štaviše, to je bilo dobro napisano u našoj karti bez komplikacija.

Pišite, pzht, koji je stavio dijete jednokratnom Prevaru u dobi od dvije godine. Zaista želim dobiti ovo cjepivo, ali ovdje me zaustavljaju grozni pregledi.

Roditelji, dobro razmislite prije. kako se odlučiti za cijepljenje. 22. maja 2016. umro moj sin od 11 meseci. 4 dana nakon vakcinacije sa DTP + hepatitisom, Prevenar-13, dijete je hospitalizirano, na intenzivnoj njezi, a nakon 5 dana nije više.Dijagnosticira gnojni meningitis, bilateralnu upalu pluća, otitis media i krvarenja u svim organima. a nisam jedini koji je pogođen.

Imamo dijete nakon ovog cjepiva sedmicu dana kasnije počeo je jak suhi kašalj. Wheezing. Nego samo ne tretirano. Počelo je da prolazi tek nakon šest mjeseci. Neću stavljati drugu vakcinu.

4. novembra umro je moj unuk Jegor. Imao je 7 mjeseci. Rezultati obdukcije - upala pluća, cerebralni edem. Nije bilo simptoma. Smrt je bila iznenadna. Histološkim pregledom potvrđena je dijagnoza. Dvije nedelje prije smrti, njegov unuk je vakcinisan protiv hepatitisa B i PREVENAR 13. Beba je bila zdrava, bez patologija, nisu dobili nirazu. Siguran sam da je to zbog vakcinacije. Pre nego što detetu stavite vakcine, potrebno ga je pravilno pregledati. Nažalost nismo. pouzdani lekari.

Najstarije dijete sada ima 7 godina, do 3 godine vrlo često je imao bronhitis, konjuktivitis. U dobi od 3 godine dobili su vakcinu Prevenar. Primijetili smo kako postaje sve manje i manje bolno, bez komplikacija i antibiotika. Najmlađe dijete sada ima i 3 godine, koje su se složile da budu vakcinisane u vrtiću. Sve je prošlo bez reakcije. Za cijepljenje trebate pripremiti piti kalcijev glukonat, staviti svijeće viferon.

Prevenar je vakcinisan u 2 mjeseca, nakon 2 dana dijete je počelo da ima apneju i smanjen tonus, dijete je bilo poput biljke, još uvijek ima nizak ton, sada imamo 5 mjeseci, zakazan nam je pregled, a imunitet je smanjen. Razmisli o tome.

Prevenar 13 je sinu stavljen za 2 godine, sve je bilo tolerantno.Rezultat je nakon 5 mjeseci oboleo od komplikacije pneumonije, mjesec dana kasnije nakon oporavka otitis media, popila je jedan antibiotik, nije se uklopila, ispostavilo se da je slaba, propisali su jači. Ubili su imunološki sistem, često ih bole, iako su do dvije godine 3-4 akutne respiratorne infekcije godišnje. Sada mi se rodio drugi sin, neću sigurno dobiti cjepivo, kao što praksa ne pokazuje da od nje nema koristi.

Ne nabavite ovo cjepivo.Dijete ima 2 godine, prije cijepljenja nikad nije bilo bolesno, nakon što se razbolimo 2 puta mjesečno, pročitajte nuspojave, sve će postati jasno.

Svi pišu o tome kako je dijete patilo od cjepiva, ali niko ne piše ima li smisla uopće raditi to. Boli li manje?

Ne pripadam protivnicima vakcina, a naprotiv, hteo sam da vakcinu stavim na svoju najmlađu ćerku, jer Kad se sin rodio i nije znao za to, vrlo je čest bronhitis. Dakle, peti dan su stavili kopek. Oštro nakon kćerke slabosti (7 mjeseci), suza, temperatura traje 5 dana, beba neprestano plače, ne jede i ne pije, ljekari ne rade ništa, ne znam šta da radim, sutra idemo u susjedni grad, možda će im tamo pomoći. Nadao sam se ovoj vakcini, ali čuda nema. Žalim, stvarno žalim, gledajte kako se moje dijete sada muči, ležeći u povrću, baš poput krpe. Bojim se za sutra i nadam se da se pogoršanje neće dogoditi. Neću staviti treću. Usput, prvi je prebačen bez problema.

Pročitao sam gomilu loših kritika i odlučio da napustim svoje. Odlična vakcinacija. Odradio prije mjesec i pol (dijete 3.3). Savršeno ju je preselio. Naravno da razumijem da su sva djeca različita i da podnose cijepljenje različito, ali ko god imao jake probleme s cijepljenjem, nije imao sooooo mnogo savjetujem je. Glavno je cijepiti se apsolutno zdravo i tada će sve biti u redu. Ne budi bolestan!

Što sada učiniti s tim cijepljenjima? 7 Oni su napravili 1.7 DTP prevenara na obje noge. Dijete je plakalo i pokazalo noge, ne mogu hodati na dan cijepljenja i pola dana kasnije. t 38 / Bilo je povraćanja. I nisu vas upozorili da to nije planirano. Usporio sam razmišljajući o hepatitisu. Sada ćemo vjerovatno učiniti zahvat. Teško je preživjeti muku djeteta. DOKTORI MALO INFORMACIJE, POPUNJUJU VAŠ PLAN.

Zdravo. Kćeri 2,3. Postavili su Prevenara, pah pah, uopšte nije bilo komplikacija i nije bilo temperature. Sva djeca su različita!

Imali smo osip odmah uveče nakon vakcinacije (na trbuhu, manje na grudima, tjedan dana kasnije spuštao se u ingvinalnu regiju, na leđima iznad) Dakle mislim da je ovo cjepivo potrebno? Izradili su iz razloga da godinu dana kasnije tamošnji školski kontingent različiti. Pa, to je rezultat. Dok osip ne nestane (traje 8 dana)

Strašna vakcinacija. Možda je neko imao sreće, ali plačem već 4 dana. Temperatura preko 38.5. Rušimo nurofen koji počinje djelovati nakon 2 sata i nakon 8 sati temperatura se opet diže. Drugog dana počelo je snopovanje. Pozvali ljekare. Prvog dana nakon vakcinacije rekli su da se to događa. ovo je reakcija na vakcinaciju. S druge strane, propisane su supozitorije s viferonom i kapi za nos. Sutra već 4 ništa ne pomaže. Ne znam kamo trčati. Operite, protiv pozadine cijepljenja u nas kakvu infekciju. Vrijeme je za uzimanje antibiotika. Veoma se bojim

16 sati nakon primjene cjepiva PREVNAR 13 pojavila se vrlo intenzivna suza glavobolja, postojeće se oštro pojačalo i pojavili su se novi bolovi u tijelu, razdražljivost, hipertermija do 37,2, proljev, bol u desnoj ruci na mjestu cijepljenja. Međutim, 4 sata nakon uzimanja lijeka DIMEDROLA 0,5, glavobolja se naglo „prekinula“ i regresija simptoma je počela.

Stavite dete za 10 meseci. Započeli smo strašnu alergiju po cijelom tijelu, a pedijatar je slegnuo ramenima što ne može biti zbog cijepljenja, lako je. Drugi put pišem odbijanje.

Prije godinu dana, napravila je djeci prevar, najstarija je imala 5 godina, najmlađa 3 godine. najmlađi je dobro patio, stariji je imao visoku temperaturu, ali skidam činjenicu da je uvijek imao reakciju na sva cijepljenja. Nikada se nisam pokajao, savetujem svima! Učinili su to istovremeno s encefalitisom.

Namestili su nam staru godinu dana i do večeri temperatura je bila 38 povraćanje proljeva, nisu spavali cijelu noć, i tako nekoliko dana. Tako da razmišljam hoću li staviti drugi.

Čitam recenzije, užas, žao mi je za djecu. Imamo jednu godinu, u 2 mjeseca niko nam nije rekao za cjepivo Prevar, a u 3, 4 i 5. U dobi od 5,5 mjeseci dobili smo upalu pluća, plakao sam s bebom kada su mu davali antibiotike 3 puta dnevno . Zatim, do godinu dana, ni riječi o Prevarijanu. Došli su do planiranog m / o, ali meni - nešto smo zaboravili, možemo li to sad staviti? Stav kao posao. Najzanimljivije je da Prevenar nije panaceja, mnogo djece nakon ove vakcine dobije upalu pluća. Protiv 13 sojeva, protiv 6 sojeva razvijen je stabilan imunitet, protiv 7 nije stabilan, a nema ni najčešćih sojeva u njemu. Nakon proučavanja preventivnih informacija, razgovora s nekoliko pedijatara, moj odgovor je da odbijem cijepljenje. Možda će neko osuditi, ali vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu ili nisam.

Zdravo Ujutro su napravili doručak, a nakon ručka dijete je imalo temperaturu 37,4 i dijete je povuklo nogu, nije ga moglo ispraviti. Očigledno, bila je toliko bolesna na mestu ubrizgavanja! Sutradan tempo. 37.2 i šepava. Proljev je bio 2-3 puta, a drugog dana takođe. Tada je 4. dana počela neka vrsta alergije, fleke na nogama, rukama, na stomaku. Išli smo kod pedijatra, kažu da ne može biti alergija na ovo cjepivo. Naravno da joj nisam vjerovao. Dijete nije jelo ništa novo i nikamo nije išlo. Generalno sam u šoku, rekli su da je lako! Oni su pili nurofen, suprostin, dva dana. Sad su opet postavljeni suprastinum i Smecta, nema dijareje! Roditelji, budite oprezni!

Sutradan sam nazvao pedijatra koji je priznao da je ova serija vakcine loša, žale se mnogi

Moja kćerka je u 3 mjeseca uradila ovaj preventor. Temperatura je porasla i povećao se tonus mišića nogu na koje su cijepljeni. Loše je stao na ovu nogu, svega 1,6 godina počeo je normalno hodati, stojeći jednako na obje noge. Posle ove vakcinacije sva vakcinacija je napuštena.

Čitam vaše kritike i odluke o neuspjesima i nekako mi postaje lakše. Ali, žene, sve što napišete je tako jebeno ... u usporedbi sa upalom pluća. čak i da me muče bar tjedan dana, ali ne bi bilo kao kod nas, kada se antibioticima petog dana temperatura sprži i šta treba raditi.

moj muž mi je rekao: Ne obeshrabruj, tada je tvoj majčinski instinkt prevladao nad tvojim umom. A ja ne vjerujem našim ljekarima, ne mogu to. Izgledalo je toliko teško od ovih vakcinacija, htio sam ga ne mučiti. Sada razumem da je to bila glupost. Nadam se da bih samo izbacio iz ove upale pluća .. lečili smo se u bolnici nedelju dana i temperatura se smanjuje.

za ljude poput mene, kokoške, pisao sam i čitao negativne kritike da bih bar malo ubio krivnju. Odbio je zbog grozne reakcije AKDS-a i odlučio je odraditi samo planirane. izvini, oprosti, pogrešna odluka. kako sada patimo.

Odbili su ovu vakcinu, iako je postojala prilika da to učine besplatno. Sada imamo upalu pluća. Ovo su zvizdets momci. Neću pisati tin, čitati o upali pluća. poznati ljekar me podsjetio poput noža u srcu: "Zar nisi to učinio?" A ta se upala pluća nije manifestirala sve dok nije pala 39, 40. Sad, pocrnula sam kosu i zašto sam odbila. šteta što se ovo vreme ne može vratiti.

Prije 2 dana obavili su jednu transplantaciju Previčara. Imamo 2 godine. Tokom vakcinacije se zapalio, iako je obično izdržao, očigledno povrijeđen. Nema drugih negativnih efekata osim crvenila i groznice na mestu ubrizgavanja. Pace telo se nije dizalo.

Ja ću je nadopuniti. Mjesto ubrizgavanja razmazano je fenistil-gelom. Nije bilo crvenila ili oteklina. Ali još uvijek mnogo boli. Pedijatar levomekol savjetovao je bi li bilo gore.

Mjesec dana prije vrtića, završimo sa cijepljenjem. Sin 3g3m. Prevenar je napravljen 07.07.16., Zajedno sa ospicama / paratitisom / rubeolom u redovnoj klinici. Prvog jula napravili smo rijeku Mantoux, a četvrtog smo otišli provjeriti rezultat. Odmah rezervišite da će vikendom mršavi tata svom sinu zadavati curenje nosa, ali njegovo je zdravlje bilo normalno, bez groznice i upale grla. Pedijatar je pregledao i poslao u sobu za liječenje. Prevenar ubacio u nogu, bolna injekcija. Do večere zdravlje se počelo pogoršavati. Postao je pospan, noga ga je u potpunosti boljela, nosio se na rukama, temperatura je počela da raste, ali ne naglo. Čitala sam recenzije na internetu i ispegla mi kosu, zašto sam protiv smrdljivog djeteta otišla na cijepljenje ?! Do noći je bilo 37,8, davalo je nurofen. Ujutro sam se probudio, noga me je jako bolela i počela kašljati, opet nurofen. Temperatura je bila 37,4. Uopšte nije bilo apetita, samo sam pio kompot i vodu. Nazvao sam doktora za svaki slučaj. Slušali su pluća - sve je jasno, grlo crvenilo. Noću se temperatura sama smirila, ostaje samo da zacijeli sok (ispiram nosorogom). Danas je 07/06/16 noga prošla, trčala. Periodično si peremo nos, grlo je normalno, apetit se pojavio. Hoće li imati smisla od ove vakcinacije? Vrijeme će pokazati. PySy: nemojte se baviti cjepivom pa se kasnije ne bojite komplikacija. Povećanje temperature ukazuje na formiranje imuniteta. S običnim SARS-om uvijek smo mlađi od 40 godina i siromašni smo.

Slažem se sa mnogim recenzijama, cjepivo daje grozne komplikacije ušiju. Revanšu su nam dali na 2,5 mjeseca, tri dana kasnije dijete je počelo biti bolesno i tek tada je shvatilo da dijete vrišti od užasne boli u ušima, mora se liječiti antibioticima o svom trošku, plus hrpa drugih lijekova poput Miromistina, kapi u nosu itd. za urednu sumu. Prije dvije sedmice primili su drugo cjepivo - tačno trećeg dana UŠI! Ni prehlada, ni kašalj. Sjeli smo kod kuće i nismo plivali. Samo grozno! Ako sam prvi put još mogao pomisliti da se radi o nesreći, sada razumijem da je to redovitost! Nećemo učiniti treću vakcinaciju ni za šta! Uništiti dijete, pa čak i za njihov znatan novac.

Htjeli su dati, ali toliko negativnih kritika da ne znam što da radim.

Ne savjetujem je, iako su sva djeca različita. Zašto ja ne mučim dijete uzalud?

Noćna mora, ne vakcina, moj sin nam ga je dao 2. 2. 16.16., 2 mjeseca, cijeli dan nije normalan ni tempo ni bilo što, ali sljedećeg dana noćna mora, probudio sam se sav dršćući u konvulzijama, trenutni tempo je skočio 38, odložio sam ga kod zaraznog tempo skočio na 39,8 srušio samo nashpoi difenhidramin

Prije 2 dana dali su sinu 2,4 Prevara. Doktor je rekao da je moguće povećati temp na 38. Imamo 39,2. Prvi put su ga postavili istim tempom, a zatim se razbolio.

Zašto ovakvi grozni pregledi. Nisam doktor, ali s obzirom da je ovo cjepivo uvršteno u kalendar. Napravili smo 1.4 - sve je u redu. Preporucujem vakcinaciju *****.

Moja kćer, godinu i četiri, nedavno je primila poslednju treću vakcinaciju. U svim slučajevima temperatura je bila i do 38, kćer je bila raspoložena i neraspoložena. Ali za razliku od drugih mama, mi smo to pretrpeli bez panike! Jer, kao što je Anna napisala, ovo je PRIRODNA reakcija tijela. Bolje je da patimo nekoliko dana nego tada ćemo uhvatiti upalu pluća ili meningitis.

Moja kćer, godinu i četiri, nedavno je primila poslednju treću vakcinaciju. U svim slučajevima temperatura je bila i do 38, kćer je bila raspoložena i bila je

Imamo 3 godine, nakon vakcinacije dva sata kasnije, temperatura se pojavila 38, dva dana smo patili, na kraju se 2 dana pojavio kašalj koji laje, udiše - brzo prođe, ako ne i čudno, onda 1 dan bez temperature, sada je 37,1, dijete je složeno, crvena injekcija, boli. Čudna vakcinacija. Općenito, čini nam se da imamo simptome svih virusa iz kojih nam je dato ovo cjepivo. Općenito, naš imunitet se nije nosio s tim cjepivom.

Šokirana sam negativnim kritikama nepismenih majki koje posle prirodne reakcije organizma u obliku groznice odbijaju uzeti drugu vakcinaciju! I Tatina se sjeća, koja je navodno radila kao "pedijatar", smijeh u cjelini, ako nije bilo tako tužno: pitam se kako je opažala odsustvo imuniteta za svu vakcinisanu djecu 20 godina.

Koliko vam se isplaćuje za pisanje negativnih kritika o Preventu? Platite i vi meni, takodje cu smisliti groznu pricu))))

Nakon vakcinacije, potpuno zdravo dijete razvilo je gnojni otitis media gnojno, zatim soni, kašalj, 10 dana ležimo na ENT odjelu, sto puta se požalilo da je cijepljeno.

K nama 7. lipnja 2016. za cijepljenje Prevara. Odlučio sam pročitati recenzije. To su učinili i prethodni, kao što je dijete trpilo ​​normu. Sada 1g. 2m Veoma sam zabrinut. Doktor je rekao da da "diazolinčik"

Ovo cjepivo je potpuno novo, daje se samo godinu dana, pa ni sami doktori ne znaju kakav će učinak imati, dobro je da su naš liječnik i medicinska sestra normalni, dali su upute za čitanje, rekli su da čitaju na internetu i sami su skeptični prema tome. Definitivno sam protiv ove vakcine.

Isporučili su ga 25.05.16., Dijete je bilo 2.8. Vrlo često se razbolimo, zgrabite u vrtiću. Sedmicu u vrtu, 3 kuće. Pre pripreme vakcinacije. Nisu se razboljeli mjesec dana, prije i nakon vakcinacije 3 dana su davali Fenistil 3 puta dnevno. Nisu primijećene nuspojave. Sve je u redu. Sada idemo u baštu, promatraćemo imunitet. Nadamo se da će to pomoći i sve će biti u redu.

Cijepili su Prevenar 1.7 našoj kćeri. Drugi dan je 38 godina i ne žali se na nogu. Pozvala je doktora i rekla da se to može primijetiti. Ja bih znala da će biti tako i neće to učiniti. Dijete se muči

Zdravo Prevar smo dobili na 9 mjeseci (04/28). Četiri dana je bila temperatura (narastala na 38,6), nije se dobro zalutalo i nije dugo trajalo, a sada se pridružio i strašan osip. Pedijatar je rekao da je moguća reakcija u obliku porasta t. Ali u sobi za vakcinaciju medicinska sestra je rekla da u ovoj dobi nema komplikacija, ali mislim da zna. Zašto se zavaravamo? Možda su planovi tačni za vakcinaciju. Ovo cjepivo nije bilo planirano i nije neophodno. Neću učiniti prevenciju svom djetetu.

Napravili su prevar, prvog dana je noga na mjestu ubrizgavanja crvena, mjesto je čvrsto. Dijete je bilo sporo, ali mirno, temperatura je bila 37. Noću je davala nurofen, jer mislili su da gnjave zube, a dan kasnije započeo je curenje nosa, nakon tri kašlja. Čekamo šta će se dalje dogoditi.

Sada imamo 11 mjeseci. Prevenar je vakcinisan u 9 mjeseci u okružnoj klinici. Kretao se normalno, ali nakon 2 tjedna SARS, snop + akutni otitisni medij se razbolio. Lečio se 2 nedelje, pio je antibiotike, jer temperatura nije pala. Prije vakcinacije je sve bilo u redu, nije škodilo. Sad su opet bolesni. Drugi put neću učiniti Prevenara.

Stavili su mog unuka u kritično stanje. Tri dana je imao temperaturu 39, potom je puhao nos, vukao ga od smrti.Slatke majke brinu o svojoj djeci. Ljekari nisu odgovorni za ništa.

Imamo 8 mjeseci. Napravio sam bebu pre hleb. Do večeri se temperatura popela na 39,4 i kćer je bila potpuno prekrivena osipom. Svrbilo ju je cijelo tijelo, teško je patila. Odveli su ih u ambulantu. Sada leži u bolnici i stalno povraća i povraća. Već 3 dana. Temperatura se zadržava, kapljajte kako biste se nekako nosili s dehidracijom. Kćerka je u teškom stanju. Lekari u početku nisu prepoznali da je riječ o alergiji na vakcinaciju. Obratio sam se profesoru pedijatrije u ovoj bolnici, tako se dogodilo da sam bio upoznat, tek nakon toga su me prepoznali i počeli liječiti. Sada se borimo za njen život.

Doveo Prevenar 13 mojih momaka u 2 godine 2 mjeseca. Dobro su ga prenijeli. Bili su malo letargični u večernjim satima. Bio je dobar i uglavnom sve dobro. Često smo bolesni (stalno se borimo sa bronhitisom, na rubu upale pluća) svakog mjeseca u trajanju od 2-3 tjedna, ali nakon Prevenara prošlo je nešto više od 2 mjeseca. Pah-pah nije bolestan.

Mi smo također dvije godine, radimo Previnar po drugi put, ne znam što da mislim. Možda je neko imao istu stvar, nigdje ne mogu pronaći informacije Prvi put su se cijepili, a nakon par dana dijete se razboljelo, curenje nosa i daljnje komplikacije na ušima, akutni bilateralni otitis media. Ovo me nije upozorilo, s obzirom da naše uši uglavnom imaju bolnu temu budući da se 4 mjeseca soka često pretvara u otitis media, već mogu reći da smo se "navikli". Pa mislim da su 3 sata sjedili u klinici i zarazili se. što je tako iznenađujuće Nećete vjerovati, prije tjedan dana ponovo smo dobili to cjepivo, sljedećeg dana kad je dijete kihalo cijeli dan, odmah sam znao da mi je bolesno, bilo je to kao da se soka izlila uveče, kako ne bih povukla jutro do laure, i ona vam kaže otitis bilateralni, gnojni nos i crveno grlo sa bijelim cvjetom.uprkos činjenici da nas je na dan cijepljenja promatrao pedijatar i dijete je bilo apsolutno zdravo i budno! Kako je moguće da se dijete tokom noći razbolilo od otitnog medija, uprkos činjenici da je hrkanje tek započelo, očito to nije komplikacija od soka, već reakcija na cjepivo? Volio bih slušati mišljenja drugih, možda je to neko imao? I unaprijed se izvinjavam zbog dugog pregleda, to je kljucno.

Imamo 9 mjeseci. 7. aprila 2016, napravili su premiju13 za nogu. Danas je 2. dan. Nema visokog temperamenta, ali noga boli. Gaćice su nosile gaćice, gumeni pojas postavljen na mjesto ubrizgavanja plakao je tamo. Moj apetit je isti. Primijetila sam danas mali crveni osip na leđima i to uprkos činjenici da već 3 dana pijemo fenistil. Opće stanje bebe prvog dana posle injekcije nije bilo baš dobro: stalno su je tapkali, sjedili su u naručju mame. Kapaci su bili crveni kao da se rugaju. Ali termometar pokaže normalnu temperaturu. Općenito, sada sam napeta zbog druge vakcinacije. Bojim se da će ljudi koji pišu za proizvođača biti u pravu. Uopšte, to će se videti i dalje.

I sada sa užasom gledamo to cjepivo. Takođe, vlastitom glupošću, "jer sam uvijek vjerovala našem pedagogu i bila uvjerena u njegovu pismenost" ((((što sad žalim. Cjepivo je zaista grozno, dobili smo nam danas tačno 9 mjeseci sa preventivom. Oni su rekli obavezna je i općenito lagana. ne vjerujte. Temperatura je 38,2, dijete je gotovo potpuno nepokolebljivo; to je poput urtikarije ili jake alergije po cijelom tijelu, počelo je od glave u noći i danas, večerom, crveni nožni prsti su već do nožnih prstiju. Kaje se i spava, dobro, još uvijek u tamošnjem stanju I. Općenito ga ne preporučujemo i neće više činiti !!

Nikad neću zaboraviti tu noć. Prekinirali smo Previnare, doktor nije ništa jasno objasnio, idi reći da ga treba cijepiti i da ona neće imati ništa, naravno da niko nije provjeravao temperaturu djeteta, a ja nisam bio kompetentan i otišao sam po cjepivo. Stigli su odmah kući. Dan je prošao dobro, uveče sam zaspao i ušao u noć, spavao trideset minuta i probudio se s vriskom, cijelu noć sam ga tresao u naručje, pružio mu prsa, opet bi zaspao, opet plakao, ne smije ga se plakati u krevet. Ovo je reakcija na vakcinaciju. Sve je rekla liječniku i kaže da je to samo kod nas, sve je u redu i možda ovo nije reakcija na cjepivo. Ovo cjepivo su nam dali za 2 mjeseca, sada smo 10 prisiljeni da radimo drugo. Definitivno to neću učiniti.

Sin 1,4 danas stavio Prevar, do večeri 37,5, pročitao sam recenzije, plaćam oca oprosti. To mislim. Definitivno neću staviti drugi. Stavite na savjet ljekara

Zdravo. Što se tiče vakcine Prevenar 13 ne mogu puno reći. Pristao sam dati svom sinu na godinu i 3 mjeseca ovo cjepivo. Dobro ga je pomerio (ttt). Sestra koja je bila na cijepljenju dala mi je upute u ruke riječima: „čitaj kod kuće“. I sve bi bilo dobro, no proizvođač cjepiva su Sjedinjene Države. Jako mi je žao što sam pristao. Nisam obožavatelj da pričam o „svetskoj zaveri“ ili o američkim tajnim planovima za uništavanje ruske nacije, ali: 1) besplatna vakcina iz Amerike, 2) plaćeno medicinsko osoblje koje insistira na vakcinisanju, 3) sumnjiva efikasnost. Generalno, mislite za sebe, djevojke, ali definitivno neću staviti drugo dijete.

Na rutinskoj kontroli u junu 2015. godine, u dobi od 11 meseci, najmlađa ćerka je primila ovu "divnu" vakcinaciju rekavši da je jako dobra i da sada planira. radili smo sve što je bilo planirano prema rasporedu, složila sam se, požalila i odbijala drugi do danas, da naš pedijatar to nije dobro prenio i ne želi slušati, rekla je, to se samo poklopilo, ali sigurna sam da je to zato razboljeli smo se od nje tjedan dana (temperatura), liječeni su supozitorijem Genferon, dali su antipiretik, pet dana kasnije propisali smo antibiotik, zatim se pojavio kašalj, doktor koga vidimo jer ne vjerujemo pedijatru, rekao je relaps, počeli su se liječiti inhalacijama i zarazila je najstariju kćer, u tom trenutku je imala oko tri godine sam bila toliko iscrpljena. Novac za liječenje dvoje ostavio je puno snage i živaca još više. Nisam vidio pluseve, u jesen sam se razboleo faringitis i grčevi su počeli na temperaturi, najstariji to nije imao, čak ni na višoj temperaturi, mislim da je i ovo zvono nakon te vakcinacije. Općenito, u našoj klinici dobiju ta cjepljenja do dvije godine, dobivaju pozive, definitivno im se plaća za ta cijepljenja, ja odbijam, u srpnju ćemo napuniti dvije godine, možemo se samo malo izdržati i ostat ćemo iza toga)) Usput, najstarija kćerka ide u vrtu već godinu dana, sve vrijeme kada sam jednom bio bolestan (larengitis), jeo sam sladoled, savršeno živim bez ove cjepive, dobro je što mnogi pišu svoje slučajeve, možda možemo pomoći drugim roditeljima da donesu ispravnu odluku. Zdravlje vama i vašoj djeci.

Dijete ima godinu dana i 5 meseci. Prvo sam napisao odricanje od ove vakcine. Tada me je medicinska sestra uvjerila šta da radim.Učinile su to u petak, 26. februara. Do večeri se temperatura popela na 38. Srušio sam Nurofen. To traje već četvrti dan. Dan i noć, čim se akcija Nurofena završi, tempom. odmah se diže. A usporava samo 1,5 sat nakon uzimanja Nurofena. Pozovite doktora. Ona je rekla da je to moguće od vakcinacije, ali teško. A mozda i iz zuba. Nema simptoma bolesti, a ljekar nije otkrio tokom pregleda. Rekla mi je da pijem Biseptolum i Suprastin, da snizim temperaturu s Nurofenom i otišla. Dajem dan ili dva Biseptolumu, a onda opet pozovem doktora, inzistiram na polaganju testova. Strašna vakcinacija, ne daj Bože da sve ode i košta. Naravno drugo što treba učiniti i tu ne može biti pitanja. Produkcija je rekla da je Holandija. I doktorica je prije cijepljenja rekla da neće biti posljedica.

Dovraga, čitam recenzije i žalim, stvarno žalim što sam pristao svojoj kćeri dati cjepivo, kakve će posljedice ako ne znaju, ne daj Bože da će se sve dogoditi, ali sigurno neću staviti drugi ((((brinem se za svoje dijete

Recite mi, molim vas, ko ima preostala dokumenta, koja serija i rok trajanja cjepiva Prevenar i za Pneumo 23, ako je to netko nedavno učinio. hvala ti

Djetetu smo stavili prevar u 2 godine. Sve je u redu, bez posledica.Sada mu je 2g i 3 meseca. Nakon vakcinacije bio sam zao samo jednu večer, ujutro je sve nestalo.

Drage djevojke, pročitala sam to i sad se bojim učiniti drugo za svoju kćer)) Prvo je urađeno prije 3 tjedna, kao TTT, sve je u redu, temperatura je bila 2 dana oko 37,1-37,2. Apetit, ponašanje i sl. - sve je u redu. Drugo treba raditi. u martu.Kćerka 1 godina 8 meseci.

Najstarijem je dat PNEUMO-13 u dobi od 8 godina, mlađom je revakcinirana Prevenar2 1.9, sve se normalno toleriralo. Najmlađi u AKDS-u sa 2 meseca imao je oteklo mesto ubrizgavanja sedam dana (kondenzacija je napravljena). Ako je dijete u vrijeme vakcinacije potpuno zdravo, tada se nema čega bojati.

Kod sestre se djevojčica razboljela od upale pluća s 2 mjeseca, bez vakcinacije (2007), bilo je ljeto i toplo. Nema hipotermije itd. itd. Mesec dana se lečio u bolnici. Ovo je moja opasnost od upale pluća do godinu dana. A alergolog (voditelj odjela) oko moje sumnje da li treba ili ne treba moje dijete (bronhijalna astma, atopija, blagi perzistentni oblik kašlja) preporučio da ne odbijam, jer posljedice bolesti mogu biti pogubne.

Vakcina je data djetetu sa 9 mjeseci. Vakcinacija perzijske, kako mi se činilo dobro. Nije bilo temperature, bila sam malo kapricična i spavala nemirno. Ali od tada je dijete počelo patiti od užasnih kolika, čak su zvali i hitnu pomoć, noću nije spavalo, međutim, i dalje slabo spava (iako su prošla 4 mjeseca), pojavila se alergija (iako prije cijepljenja nije bilo) i atopijski dermatitis. Ova vakcina nanosi štetu zdravlju deteta.

Da, i ja sam napravio budalu, tačka na nozi mi nije prošla godinu dana. Dobro je što mi je majka čitala materinju, odbila sam učiniti drugo. Sigurno je da nam SAD neće poželjeti dobro. Ne eksperimentirajte.

Napravili su zeca za 2 meseca. Prije cijepljenja pedijatar uopće nije pregledao dijete, već je samo upućeno u sobu za cijepljenje. Sedmicu nakon vakcinacije pojavila se crvena mrlja na obrazu, koja je počela rasti. Rezultat: sada je beba stara 4 mjeseca, oba obraza su prekrivena kora, dermatolog postavlja dijagnozu atopijski dermatitis. I ne isključuje da ga je upravo ta vakcina isprovocirala. I pedijatar na sve moguće načine negira da je to od vakcinacije, tvrdi da je riječ o alergiji na smjesu, iako se smjesa koristila sama od rođenja, a prije cijepljenja je bilo sve u redu. Alergolog ne radi s tako malom djecom, ne uzima ni uzorke za alergene. Uradi ono što želiš! I beba se muči. Nemojte se slagati sa ovim cjepivom - imunitet ubija na smrt!

Bili smo vakcinisani 2 mjeseca kasnije, tjeralice smo započeli tjedan dana kasnije, nismo ih mogli izliječiti 10 dana, pedijatar je predložio da idemo u bolnicu. Otišli smo kod soka da liječimo i zatekli nam je desni bolove upale pluća, liječili smo se. Zdravo, otišli smo kod soka na liječenje i za svaki slučaj u bolnici smo dobili rendgenski nalaz, pronašli smo desnu bočnu pneumoniju. Bez vrućice, bez kašlja, bez znakova upale pluća, vidi se samo na rendgenima. Moje dijete je prije vakcinacije bilo apsolutno zdravo i nakon njega nismo izlazili 3 dana, siguran sam da moje dijete ima upalu pluća upravo zbog ovog cjepiva, sad moj sin još nema 3 mjeseca, a mi smo još u bolnici i ubrizgavaju mu ga antibiotika, on teško pati i nema kliničkih manifestacija bolesti, evo takve latentne, asimptomatske upale pluća.

Prvi put kad su ga postavili bilo je dobro. Drugi put se na mjestu ubrizgavanja (kvržice) stvorila kvržica koja je trajala 1 mjesec ... treći put, 2 dana ujutro, temperatura je porasla 38,6 + pojavio se kašalj. Nazvao sam doktora i pogledao i rekao da je sve u redu i da se desi, ali istovremeno sam napisao SARS i propisao 3-dnevni kućni režim. iako je prije toga urin i krvni testovi bili dobri.

Dragi roditelji! Imam troje dece. Moja djeca su cijepljena i osjećaju se sjajno. Uključujući i studije u prvom planu škole, osvajanje olimpijade. Općenito, odgovornost je roditelja da eksperimentišu sa svojim dragim, dragim, malim čovjekom ili ne. Nemam rezervne djece pa se branim koliko mogu. Ljudi kažu: "Čuvaj svoje zdravlje od malih nogu." Mir, sreća i ljubav vama!

Prije 3 dana pre-vakcina je revakcinirana. Do večeri se temperatura sa malo popela na 37. davao jednom nurofen i sve je pošlo po zlu. Na mjestu ubrizgavanja je prošlo blago crvenilo. Ali večeras su se na istim nogama, ali na stražnjem dijelu bedara pojavile neke ružičaste mrlje (2kom). Danas je petak, ispred vikenda, pedijatar ne radi ((Nam1.7. Ko je imao ovo, podijelite

VELIKO ŽALO NJEGOVA NEZNANJA. uradili smo i ovu "divnu vakcinu". Za to sam saznao od ljekara na rutinskom pregledu. Pedijatar je rekao: „to se dobro podnosi“ - kao rezultat, do večeri je temperatura preko 37, a treći dan kihnemo, ne zaustavljajući čarapu duboku koljenu. Nadam se da se sve ovo završilo. NEĆEM biti revakcinisan. Drage majke, prije nego što nešto unesete u svoje dijete, saznajte što više. Ispada da ne možete vjerovati vlastitom pedijatru.

U dva mjeseca napravili su doručak, do večeri je temperatura porasla, sve vrijeme je plakala bez otvaranja očiju. Veoma teško je pretrpeo ovu vakcinu. Ali pedijatar je rekao da se to cjepivo vrlo dobro podnosi. Moja kćerka je 10 mjeseci od vakcinacije od ovog, uvijek pišem odbijanje. Generalno, cijepljenja su sada sva iz inostranstva. Ne kao ranije u sovjetskim vremenima.

Dijetetu je 2,5 godina, savjetovano je da se cijepi, jer su prethodne zime bili bronhitis i upala pluća. Različiti pedijatri savjetovali su, nakon što su pomislili da su odlučili to učiniti. U početku se činilo da je sve normalno, ali stanje je i dalje bilo kao da je blagi oblik ODS-a (kvržica i letargija), no nakon 2 tjedna kašlja dijete se počelo gušiti, u klinici su nam udahnuli pulmicort i berudunal, jer je pedijatar posumnjao imamo bronhitis i to je alergijske prirode (nema simptoma ODS-a), do tog trenutka dete uopšte nije imalo alergije. Kao rezultat toga, bronhitis se vukao za nas, istovremeno smo prošli testove za dječiji alergogram, tamo su pronađeni alergeni! Nakon još nekoliko tjedana dijagnosticirali smo astmu (bronhijalna astma). Pa misli sad majko. Izgleda da vam je na svim tim cijepljenjima stvarno potrebno dati ocjenu. Deca su namerno uništena!

O, cure su čitale recenzije, sad je to zastrašujuće. Imamo dva mjeseca i moramo dobiti ovo cjepivo.

Pogledajte video: Sanofi Aventis Clexane (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar