Svinjska supa

  • svinjski file - 400 gr.
  • mrkva -1 kom.
  • Stabljika poriluka
  • beli luk - 1 zub
  • svježi korijen đumbira - 2 cm
  • smrznute maslačke gljive, ili šitake gljive - 300 gr.
  • zaliha piletine - 1, 5 litara
  • biljno ulje
  • rižino vino -4 žličice
  • soja sos-4 kašike
  • udon rezanci
  • Kineski juha:
  • pileći okviri, vrat, krila - 1 kg
  • svježi korijen đumbira - 5 cm
  • beli luk - 3-4 zuba
  • perje zelenog luka - 3-4 kom.
  • prstohvat šećera
  • soli
  • mljeveni crni biber

Tapajska supa od goveda

Pozdrav dragi kuhari! I evo me! Ne znam za tebe, ali nedostaješ mi. Razdvajanje je kasnilo: prvo bolest, a zatim putovanje u zemlju. Tjedan i pol gotovo se nije kuhao. Naleteo sam na sajt samo povremeno da bih odgovorio na komentare. Ali nitko nije otkazao godišnjicu! Nažalost, život je napravio neka prilagođavanja: obećana markirana riba u želeu i dalje se odgađa. Pa, ništa! Ima more drugih vrijednih recepata. I danas sam s tobom jedan od njih. Ovaj recept mi ​​je zapeo za oko prije nekoliko mjeseci. Najprije je pogled zakačen na ime, što je vrlo neobično. I konačno, došao je red na njega. Pa, šta da kažem? Kuhala sam supu kasno uveče, natočila mužu i sinu konzervu na poslu. Muž je nakon večere pozvao riječi: "Supružnik, supa - kompenzacija! Poravnanje!" Sin, vraćajući se kući s posla, rekao je: "Mama, baci mrtvu čorbu!" Pa, moja kćer i ja smo bile samo oduševljene. Moram reći da se ova supa praktično sastoji od jednog mesa. U njemu se nalazi više mesa nego čak i u domaćoj mekani. Vrlo mesnata, vrlo muška juha))) Nisam pogriješio u imenu, zvuči upravo tako: supa trgovca goveda (a ne goveda, kako to predlažu pravila ruskog jezika). Dakle, moj recept za HUNDRED je trakavi trgovac juhom!

Korak po korak recept

Imam model sa multikukarom MW-3802PK.

Kuhajte kineski juha:

U posudu s više kuhala stavite dobro oprane kosti i komadiće piletine, sipajte vodu. Podesite način "Juha", dovedite do ključanja. Uklonite pjenu, dodajte prstohvat šećera.

Isecite bez pilinga đumbira. Zeleni luk sitno isjeckajte. Češnjak malo zgnječen, bez ljuštenja.

Dodajte u zdjelu multikućice, posolite juhu, kuhajte 3 sata. Spremni za filtriranje juhe.

Ogulite mrkvu i češnjak, operite poriluk, nasjeckajte slamke. Češnjak narežite na tanke kriške, đumbir ogulite i naribajte.

Operite meso, isecite na tanke kriške. Sipajte malo biljnog ulja u zdjelu za pripremu kuhanja, podesite režim na „Parno kuhano“, pržite meso u ugrijanom ulju, bukvalno 4 minute. Stavite u posudu.

U istom načinu pržite gljive ne odmrzavajući, ako su uzeli svježe gljive shiitake, izostavite ovaj predmet.

U gljive dodajte meso, povrće, đumbir, ulijte vruću juhu. Podesite režim „Juha“ na ključanje i kuhajte 15 minuta. Dodajte papar, vino, sojin sos, ponovo prokuhajte. Podesite na „Zagrevajte 20 minuta.

Skuhajte rezance udon kako je navedeno na pakovanju. Po želji dodajte rezance u supu.

Gusta njemačka supa „Piechelsteiner“

Volim recepte sa pričom ili zanimljivim imenom. Dakle, naišao sam na ovaj recept na Internetu. Preambula je bila: gulaš od Bismarcka - koji se također naziva "Pichelsteiner" - bogata bogata supa, koja se priprema s tri različite vrste mesa. Posebno ga je volio njemački kancelar Bismarck kad se opuštao u bavarskom odmaralištu Bad Kissingen. Gusta i zadovoljavajuća, Piechelsteiner je dio zlatne kolekcije 100 najpoznatijih recepata iz cijelog svijeta. U njegovu čast, u njemačkom gradu Regenu održava se proslava 130 godina, noćnim brodicama, lepršavom povorkom, šarenim sajmom i vatrometom. Pa i šta mislite, da li bih mogao odoljeti takvom receptu. Naravno da ne! Kuvano. vrlo ukusna i zadovoljavajuća, ali. činilo mi se rustikalnim. Počeo sam da tražim. i našao. I ono što sam u vezi s tim saznao u nastavku.

Kako napraviti juhu od svinjetine

Prije nego što skuhate supu sa svinjetinom, morate odlučiti koji dio je najbolje koristiti za kuhanje. Na prvom mjestu u sadržaju štetnih masnoća su raštika i vrat. Oni se često kupuju uoči praznika za koje je uobičajeno kuhati ćevape. Tijelo je lakše nositi lopaticu ili svinjsku kašiku. Potonji se posebno cijeni zbog nježnog ukusa. Iz tog razloga, pristalice zdrave prehrane treba se usredotočiti na rame ili tanjilo.

Lovačka supa "Shulemka"

Ova hranljiva i gusta supa naučila me kako kuhati tatu. Obično se sprema nakon lova iz tek zaklanog mesa, ali možete ga isprobati i kod kuće! Jelo nije najlakše, jer su svi proizvodi prženi. Ali jednom kad to pokušate. Nudim „domaću verziju“ ove pečene supe. Moćna, jednostavna, ukusna supa!

SASTAVI

  • Svinjetina 250 grama
  • Krompir 4 komada
  • Patlidžan 2 komada
  • Luk 1 kom
  • Mrkva 1 kom
  • 2 režnja belog luka
  • Začin, sol i papar Po ukusu
  • Lovorov list 2 komada
  • Biljno ulje 200 Art. kašike
    za prženje

1. Moju svinjetinu i isječem na sitne komade, pošaljem u šerpu i nalijem vodom, stavim lovorov list. Šaljemo tavu na vatru i kuhamo meso pola sata, skidajući pjenu.

2. Patlidžan, luk, krompir i mrkvu ogulite, operite i isecite na sitne komade. Tavu stavimo na vatru i prvo patlidžane pržimo u ulju, zatim dodamo luk i šargarepu, na kraju stavimo nasjeckani češnjak.

3. U zagrijanu tavu pola sata nakon ključanja poslati krompir, nakon 5-7 minuta baciti prženo povrće, dovesti do začina sa začinima, solju i biberom. Kuhajte dok se potpuno ne skuva, poklopite i isključite toplotu. Dobar apetit!

Švapska supa sa svinjetinom i ječmom

Upućivanje na recept za ovu apsolutno nevjerojatnu supu dao mi je Zhannochkin, za šta se duboko sagnula i more zahvalnosti. Nevjerovatno ukusna, bogata, bistra supa, a priprema se vrlo jednostavno i brzo, posebno ako imate malo kuhanog ječma. Probajte, nećete požaliti ni na trenutak. Juha se posebno voli kod muškaraca, jer ima MNOGO MESA. Prava muška supa! Recept od Olya (stranica Kharch.ru)

Juha „Bob gulaš“ na Transcarpathian

Mađarske guste supe zauzimaju ponosno mjesto u svjetskoj kulinarstvu. Aromatičan, bogat pasulj gulaš s nekoliko vrsta mesa, grah, dimljena rebra i tradicionalni čipset osvaja svojim bogatim ukusom. Savršeno je za zimski ručak. Bob gulaš je toliko srdačan i bogatog ukusa da na ovaj dan jednostavno nema smisla kuhati drugo jelo. Samo je dovoljno zamijeniti i prvo i drugo. Bob gulaš nema niti jedan recept, svaka ga domaćica kuha na svoj način. Netko uzima mješavinu svinjetine i govedine, netko kuha kobasice, neko s rebrima. U početku se spremao u velikoj kotlini od 10-15 litara, na lomači. I danas je moja verzija gulaša bob za kuhanje kod kuće.

Jesenja supa "Lonac, kuvaj!"

Kakvo je blagoslovljeno vrijeme - jesen! Obožavam je. U jesen volim sve: biljke zlata i bakra, kišu, loše vrijeme. ali najviše mi se sviđa obilje svih vrsta povrća. A koliko se svega ukusnog i zdravog može pripremiti od njih, a da pritom ne padnete u nepotrebne troškove, kao zimi ili proljeće. I danas imamo supu. Intenzivan, super moćan, aromatičan. Prava jesenja supa!

Svakodnevna začinjena supa sa knedlama

Ovo je supa za svaki dan, lako se priprema. Svaka domaćica, čak i početnik, kuhaće ga s lakoćom. Posebno će se svideti onima koji jako vole češnjak - njegov ukus i aromu. Probajte, nećete požaliti.

Svinjska supa. Svinjska čorba spada u prve obroke. To je obično bogato, prilično masno jelo, srdačno, hranjivo, jer svinjetina je visoko kalorično i masno meso.

Točno će biti kuhati supu od parčeta svinjskog mesa bez sloja masti na sebi. Juha kuhana na svinjskim rebrima ima vrlo dobar ukus. Dobro je ako se puše, a u tom slučaju će supa imati ugodnu aromu svježeg izmaglice.

Postoji mnogo mogućnosti kuhanja svinjske juhe. Svinjska juha prikladno se kuha u loncu, kotliću i također u posudi za više kuhanja.

Da biste napravili svinjsku juhu u sporom šporetu, u nju stavite komad svinjetine (300-400 grama), zatim sipajte hladnu čistu filtriranu vodu, uključite način "pirjanja" i kuhajte meso u ovom režimu dok gotovo ne završite. S vremena na vrijeme s juhe treba skinuti pjenu.

Kad meso prokuha, treba ga izliti na tanjir, isjeći na komade, iscijediti iz njega juhu. U čistu zdjelu multicooker-a izlijte malo biljnog ulja, pa u njega ubacite sitno sjeckani luk i naribanu mrkvu. Kad je povrće spremno, dodajte mu narezani krompir, dodajte procijeđeni luk, položite meso, posolite juhu, dodajte crnu mljevenu papriku, uključite način "pirjanja" i vratite supu od svinjetine do spremnosti.

Ovo je samo jedna od mogućnosti za pravljenje svinjske supe. Zapravo, u procesu pripreme takve juhe možete dodati druge sastojke - žitarice, mahunarke (pasulj, pasulj), tjestenine, knedle od tjestenine i druge komponente.

Sjeckani zelje (u tanjirima) može se dodati svinjskoj juhi, pogodni su i krekeri od pšeničnog ili raženog kruha, krutoni, tosti i prženi kruh.

Koliko se kuha svinjetina

Nedostaci ove juhe uključuju predugo vrijeme kuhanja. Za razliku od piletine, cijeli komad svinjskog mesa potrebno je kuhati 1-2 sata, a da pritom ne zaboravite ukloniti pjenu. To traje toliko dugo, pa je tehnologija za supu nešto drugačija. Meso se reže na komade za bržu obradu. Koliko kuhati svinjetinu za supu u ovom slučaju? Trebat će vam oko pola sata dok se ostali sastojci ne polože. Ako niste uzeli mlado meso, povećajte ovaj put na 40 minuta.

Kako kuhati svinjetinu za supu

Da biste dobili ukusan topli obrok, morate pravilno kuhati meso. Za supu postoji posebna tehnologija prerade svinjetine. Korak po korak upute za kuhanje ovog mesa uključuju sljedeće korake:

  1. Meso narežite na kockice dimenzija približno 1 do 3 cm.
  2. Stavite ih u lonac hladne vode. Za sočniji okus juhi dodajte luk i mrkvu.
  3. Staviti na vatru i dovesti do vrenja.
  4. Kuhajte pola sata, uklonite pjenu, a tek onda bacite ostatak hrane.

Ovaj je priručnik pogodan za meso. Jezik, tj. karanfila, potrebno je kuhati 3 sata. Dakle, trebate napraviti kopita, udubljenja, repove i udubljenja. Čitav komad mesa kuha se do 2 sata na vrlo maloj vatri. Spremnost se može provjeriti čačkalicom, koju trebate probušiti po proizvodu. Kao rezultat, trebao bi se izdvojiti bistri sok.

Svinjska supa - recepti sa fotografijama

Koji god recept za svinjsku čorbu odabrali, važno je ne samo da ga pravilno kuvate, već i da odaberete. Mlado meso može se razlikovati po gustoj strukturi i ružičastoj nijansi. Na površini gotovo da i nema filmova. Ako ih ima puno, proizvod može ispasti prilično suh. Svinjetina ima 2 razreda. Prvo je šunka, briket, ramena, ledja, bok i lumbalna strana. Bobica, vrat i rukavac pripadaju drugom. Dobro meso proizvodi sok kada se pritisne. Njegov miris treba biti ugodan. Najbolja opcija za ukusnu supu je meso na kosti ili svinjska paprika.

Na svinjskom juhu

Najukusnija i najjednostavnija supa od svinjskog juha pripremljena je s malom količinom mesa i povrća, pa se ispostavilo da je i korisna i bogata. Pola žličice šećera daje ugodnu slatkoću jelu. Ne možete dodati meso, već ga koristiti samo za kuhanje čorbi, ali tada supa neće biti tako zadovoljavajuća. Poslužiti jelo za ručak je bolje vruće s gustom kiselom pavlakom i svježim smeđim hljebom. Sama uputa, koja supa kuhati na svinjskom juhu, predstavljena je u nastavku.

  • tikvice - 1 kom,
  • lovorov list - 2 kom.,
  • gomolji krumpira - 3 kom.,
  • luk - 1 kom,
  • sol, biber - po ukusu,
  • crveni pasulj - 200 g,
  • paradajz pasta - 1 kašika,
  • biljno ulje - malo za prženje,
  • mrkva - 1 kom.,
  • voda - 1,5 l
  • svinjetina na kosti - 300 g,
  • peršun - 1 mala gomila.

  1. U šerpu sipajte vodu, tamo stavite meso i kuhajte. Zatim smanjite toplinu na minimum. Kuhajte dok ne omekša, uklanjajući pjenu razrezanom kašikom.
  2. Potopite grah pola sata.
  3. U ovom trenutku radite piling krumpir. Potom ga isperite, narežite na kockice.
  4. Ogulite i nasjeckajte preostalo povrće. Mrkvu možete nasjeckati naribanom rernom.
  5. Na tavi s biljnim uljem pržite biljnu mješavinu mrkve, luka i pasulja. Oko 5-8 minuta je dovoljno za to.
  6. Ako je meso već kuhano, u bujonu dodajte prženje povrća i par minuta kasnije krompir. Svinjetinu možete dobiti ako vam je potrebna lakša supa.
  7. Dalje, jelo začinite pasiranom rajčicom, paprom i lovorovim listom. Potopite ga 10 minuta, a zatim dodajte sitno seckani peršin.

Juha od graška

Ako koristite recept za juhu od graška sa svinjetinom, ispadaće da će jelo biti hranjivije, a njegov ukus bit će specifičan. Uzmite samo preporučeno masnije meso. Najbolja opcija je svinjska ručka. Jelo se brzo kuha, posebno ako o grašku brinete unaprijed. Ovaj recept također vam omogućava da dodate bilo koje začine, tako da možete napraviti ukusnu svinjetinu od svinjskog mesa po vašoj želji. Za originalno posluživanje dodajte krekere na toplu ploču.

  • biljno ulje - 1 kašika,
  • mrkva - 1 kom.,
  • luk - 2 kom.,
  • svinjski krak - 500 g,
  • peršun ili korijen celera - malo za preljev,
  • sušeni grašak - 250 g,
  • mljeveni crni biber, sol po ukusu,
  • zeleni luk - 1 grozd.

  1. Grašak temeljito isperite, a zatim namočite u hladnoj vodi i ostavite 3-4 sata.
  2. Koljak narežite na srednje komade, bacite u kipuću vodu, kuhajte oko 45 minuta.
  3. Na biljnom ulju pržite sitno sjeckani luk.
  4. Peršin ili celer narežite na trakice, pošaljite ih na sos, zajedno sa namočenim graškom.
  5. Dalje dodajte prženi luk, sol i biber.
  6. Pustite jelo na laganoj vatri oko pola sata, dok potpuno ne skuva.

Drugi neobični recept je kharcho supa sa svinjetinom. Ovo jelo pripada gruzijskoj kuhinji, ali je već postalo popularno kod mnogih drugih naroda svijeta. Pojavio se mnogo varijacija, uključujući i svinjsko meso. Dodatni sastojci su proso, leća, kukuruzni zdrob ili riža. U nastavku ćete pronaći detaljna uputstva o tome kako kuhati takvu supu.

  • capicum i crni biber po ukusu,
  • hmelj-suneli - 1 kašika kašike,
  • masna svinjetina - 500 g,
  • pirinač - 120 g
  • mljeveni cimet i klinčići, sjemenke kilantro - 0,5 kašike kašike svakog,
  • brašno - 1 kašika,
  • sušeni bosiljak ili slani ukus,
  • svježi peršin - također po ukusu,
  • luk - 4 kom.,
  • tkemali umak - po ukusu.

  1. Meso operite pod mlazom hladne vode, isjecite na krupne komade, pošaljite u lonac s vodom, kuhajte oko 1,5 sat.
  2. Ogulite luk, sitno ga nasjeckajte, pa 2-3 minute. pržite u tavi sa brašnom.
  3. Izvadite meso iz tave i procijedite samu juhu. Posolite ga, napunite rižom, vratite svinjetinu nazad.
  4. Kad jelo zakuha, dodajte luk pirjane s brašnom, rendanim peršinom i svim začinima.
  5. Potopite juhu još 5 minuta, a zatim još malo inzistirajte.

Heljda supa

Prema ovom receptu možete pripremiti bogatu i srdačnu heljdinu supu sa svinjetinom. Pogodan je čak i za hranu za bebe. Za svako dijete su od koristi i meso i heljda. Ovde se mogu dodati i različiti začini, koji će samo odgovarati vašem ukusu. Sam recept vrlo je jednostavan, tako da neće stvoriti složenost ni neiskusnim kuharima. Kako kuhati takvu supu, naučit ćete iz detaljnih uputa uz fotografiju ispod.

  • heljda - 100 g
  • paprika - pola 1 voća,
  • lovorov list - 2 kom.,
  • krompir - 2 gomolja,
  • biljno ulje - 2 žlice.,
  • svinjetina - 250 g
  • kopar ili peršun - mala gomila,
  • voda - 2 l
  • luk - 1 kom,
  • biber, sol po ukusu,
  • šargarepa - 1 kom.male veličine.

  1. Meso isperite, pa stavite na dno tepsije, prelijte vodom. Kad proključa, kuhajte još 5 minuta, a zatim svinjetinu izvadite, ohladite i narežite na kriške. Zatim se vratite u juhu i pirjajte još četvrt sata.
  2. Ogulite, operite, nasjeckajte krompir na kockice. Papriku narežite na trakice.
  3. Mrkvu s lukom oljuštite, sitno nasjeckajte, a zatim pržite na ulju.
  4. Heljdu isperite, dodajte mesu, začinite solju i paprom, dodajte peršin.
  5. Zatamnite supu još 5 minuta.

U laganoj šporet

Ako znate o svim prednostima korištenja, onda skuhajte sljedeću jednostavnu svinjsku supu u njoj. Ne uspoređuje se s onim što je kuhano na štednjaku. Posebnu aromu daje mu dodatnim prženjem mesa prije nego što ga prokuha. Zbog zadivljujućeg hranljivog juha, takvo jelo može biti sito čak i cijeli dan. Svinjska juha u samom sporom kuhaču može biti bilo što - paprika, grašak, krema ili paradajz.

  • lovorov list - 1 kom,
  • svinjetina - 300 g
  • slatka paprika - 2 kom.,
  • voda - 2 l
  • biljno ulje - 2 žlice.,
  • karanfil, sol, biber - po ukusu,
  • beli luk - 2 režnja,
  • šargarepa - 1 kom,
  • paradajz u vlastitom soku ili svježi paradajz - 400 g,
  • luk - 1 kom,
  • krompir - 4 kom.

  1. Stavite meso na dno posude za kuhanje, napunite vodom. Kad proključa, začinite klinčićima, lavrushkom, dodajte čitav oguljeni luk. Kuhajte sat vremena odabirom programa „Juha“ ili „Pirjanje“.
  2. Zatim izvadite meso, te iscijedite juhu i kuhajte ponovo.
  3. Krompir ogulite, operite, narežite na kockice, kao što je prikazano na fotografiji. Zatim dodajte kuhanom juhu.
  4. Oljuštite drugi luk, sitno ga nasjeckajte, a potom popržite u tavi sa sjeckanim belim lukom.
  5. Zatim unesite povrće i papar, kockice. Pržite 5 minuta, a zatim dodajte rendanu mrkvu.
  6. Da još malo potamnite i bacite pire od rajčice, još malo pirjajte.
  7. Ohlađenu svinjetinu narežite na komade i vratite je u posudu za kuhanje. Da se tamo pošalje i povrće prženje.
  8. Pirjajte jelo još četvrt sata koristeći režim "supe" ili "pirjanja".

Za ljubitelje raznih žitarica pogodan je recept za supu sa rižom i svinjetinom. Sastojci za njega su što je jednostavnije, a jelo je vrlo bogato i puno je usta. Jede se odmah, pa kuhajte odmah više, i to barem svaki dan. Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ujedno i originalnim receptom, probajte ovu opciju - sigurno nećete požaliti.

  • paradajzna pasta - 120 g,
  • beli luk - 2 režnja,
  • svinjetina - 500 g
  • mrkva - 2 kom.,
  • krompir - 3 kom.,
  • voda - 2,5 l
  • pirinač - 50 g
  • začini, sol - po ukusu,
  • luk - 2 kom.

  1. Procijedite juhu iz vode s mesom. Tokom kuhanja izvadite pjenu, posolite i začinite začinima po ukusu.
  2. Oguljeni krompir narežite na kockice, narežite na meso.
  3. Potom gotovo odmah dodajte rižu, a nakon par minuta i prženje povrća.
  4. Nakon još 5 minuta. uvedite paradajz pastu sa sitno sjeckanim biljem. Zatamnite supu još malo.

Sa krompirom

Jedan od klasičnih recepata za prvo jelo je svinjska supa sa krompirom i vermieli. Također ne zahtijeva nikakve izvrsne proizvode. Svi sastojci su vrlo jednostavni, pa se supa priprema lako i brzo. Kost je bolja za juhu - tako će se jelo ispostaviti bogatije. Kao posuđe vrijedi uzeti kazan ili lonac s debelim dnom.

  • luk - 1 kom,
  • biljno ulje - 2 kašike,
  • krompir - 3 kom.,
  • svinjska prsa - 400 g
  • šargarepa - 1 kom,
  • peršun ili kopar - 1 grozd,
  • vermicelli - 100 g
  • paradajz - 2 kom.,
  • sol sa paprom - na ukus.

  1. Svinjetinu podijelite na porcije, kuhajte sat vremena.
  2. Paradajz procijedite kipućom vodom, ogulite.
  3. Luk nasjeckajte na pola prstena, naribajte šargarepu. Pržite ih pa dinstajte sa paradajzom.
  4. U bujonu dodajte krumpir, narezan na kockice, pa tamo pošaljite povrće pržiti.
  5. Posušite jelo 10 minuta, a zatim bacajte vermike sa začinskim biljem, biber, sol.

Svinjska rebra

Ako pravite supu od svinjskih rebara, onda se jelo čini bogatijim, jer za juhu se koristi kost. Uz to, mnogo je hranjivije, pa drugi možda neće biti ni potreban. Možete kuhati ne običnu čorbu, već Šurpu, čija je domovina Istok. Njegova razlika smatra se većim udjelom masti dobivenim prethodnim pečenjem mesa.

  • paradajz - 2 kom.,
  • beli luk - 2 režnja,
  • krompir - 3 kom.,
  • mrkva - 1 kom.,
  • voda - 3 l
  • biljno ulje - 2 žlice.,
  • bilo zelje - 50 g,
  • svinjska rebra - 500 g,
  • luk - 1 kom,
  • biber, sol po ukusu,
  • Zira - 1 prstohvat.

  1. Podijelite rebra na male porcije, odrežite višak masnoće.
  2. Sipajte ulje u kotlu ili tavi s debelim dnom. Pržiti rebra dok ne poprime zlatnu boju.
  3. Dalje, mesu dodajte nasjeckani luk, a nakon par minuta - naribanu mrkvu.
  4. Još malo potamnite, a zatim im pošaljite sjeckane paprike.
  5. Pržite par minuta, mešajući. Dalje dodajte grubo sjeckani krompir i paradajz.
  6. Nakon 2 minute prženja, dodajte vodu. Nakon ključanja začinite začinima, solju i paprom.
  7. Jelo procijedite pola sata, a zatim dodajte nasjeckani češnjak. Prilikom posluživanja pospite nasjeckanim biljem.

Juha sa svinjetinom i gljivama vrlo je neobičnog ukusa i mirisa. Pored dva glavna sastojka, jelu se dodaje povrće. Ako vam se ne sviđa ukus kuhane paprike, zamijenite je mljevenom paprikom. Tako će boja jela biti mnogo svjetlija, a ni okus neće trpjeti. Svježe zelje odgovorno je za bogatu aromu supe koja se dodaje prilikom posluživanja.

  • biljno ulje - 50 ml,
  • svinjsko meso - 350 g
  • celer - 1 korijen,
  • mrkva - 1 kom.,
  • šampinjoni - 100 g
  • krompir - 3 kom.,
  • sol i biber - po ukusu,
  • paradajz - 2 kom.,
  • mljevena paprika - po ukusu,
  • luk - 1 kom.

  1. Mesno meso isperite, isecite na kriške.
  2. Operite sve povrće, ogulite, nasjeckajte.
  3. U dubokoj tavi prvo pržite kriške mesa, a zatim dodajte luk, celer i mrkvu, pomiješajte, a potom bacajte sjeckane gljive.
  4. Krumpir narezati na pari, prokuhati u 2,5 litara vode, a zatim uvesti prženje povrća i gljiva.
  5. Začinite začinima, solju, nakon što prokuha pirjajte dok se potpuno ne skuva.

Ovaj recept će se posebno svidjeti ljubiteljima svega što je povezano sa sirom. Aroma jela je jednostavno nevjerovatna, ali je istovremeno i jednostavnija za pripremu. Juha od svinjetine i sira ima nježnu baršunastu teksturu. Bolje je uzimati nemasno meso. Razlog je sam sir, jer je dakle masni proizvod. Preostale preporuke predstavljene su u niže navedenom receptu.

  • mrkva - 1 kom.,
  • svinjski file - 0,3 kg
  • cvjetača - 1 mala glava kupusa,
  • topljeni sir - 0,2 kg
  • suncokretovo ulje - malo za prženje,
  • krompir - 3 kom.,
  • voda - 2,5 l
  • začini po vašoj želji
  • luk - 1 kom.

  1. Filet isperite, stavite na dno tepsije, dodajte vodu, stavite na vatru.
  2. Potopite gljive u kipuću vodu pola sata.
  3. Nakon što ključate juha, uklonite pjenu, prosijte krompir, isjecite na kriške. Smanjite vatru.
  4. Na ulju popržite naribanu mrkvu, a tome dodajte i nasjeckani luk.
  5. Ako je meso gotovo spremno, onda dodajte pečenu sa gljivama i sjeckani kupus.
  6. Poslije ključanja, naribajte sir na juhu.
  7. Iscijedite jelo još 20 minuta, miješajući.

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga, pritisnite Ctrl + Enter i to ćemo popraviti!

Pogledajte video: Svinjska Supa (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar