Lijek Bagomet: sastav i analozi, gdje kupiti tablete

Ova stranica sadrži popis svih Bagometinih analoga po sastavu i naznaci za upotrebu. Lista jeftinih analoga, a u ljekarnama možete uporediti i cijene.

  • Najjeftiniji Bagometov analog:Glukofag
  • Najpopularniji Bagometov analog:Metformin
  • ATX klasifikacija: Metformin
  • Aktivni sastojci / sastav: metformin

#NaslovCijena u RusijiCijena u Ukrajini
1Glukofag metformin
Analogni sastav i indikacija
12 rub15 UAH
2Metformin metformin
Analogni sastav i indikacija
13 rub12 UAH
3Reduxin Met metformin, sibutramin
Analogni sastav i indikacija
20 rub--
4Metformin Canon metformin, ovidon K 90, kukuruzni skrob, krospovidon, magnezijum stearat, talk
Analogni sastav i indikacija
26 rub--
5Formiraj analog u sastavu i indikaciji37 rub--

Pri izračunavanju troškova jeftini analozi bagomet uzeta je u obzir minimalna cijena koja se našla u cjenovnicima koje pružaju ljekarne

#NaslovCijena u RusijiCijena u Ukrajini
1Metformin metformin
Analogni sastav i indikacija
13 rub12 UAH
2Reduxin Met metformin, sibutramin
Analogni sastav i indikacija
20 rub--
3Siofor Analog u sastavu i indikaciji208 rub27 UAH
4Glukofag metformin
Analogni sastav i indikacija
12 rub15 UAH
5Formiraj analog u sastavu i indikaciji37 rub--

S obzirom lista analoga lijekova na osnovu statističkih podataka najpoželjnijih lijekova

Bagomet tablete

Lijek se uzima oralno, bez žvakanja, uz dovoljnu količinu vode bez plina. Optimalno je piti tablete nakon ili za vrijeme obroka. Točnu dozu lijeka liječnik treba utvrditi pojedinačno, ovisno o pokazateljima glikemije, težini šećerne bolesti tipa 2 i prisutnosti njegovih komplikacija.

Početna zapremina lijeka je 1000-1500 mg dnevno, da bi se spriječio razvoj neželjenih reakcija tijela, dozu treba podijeliti u nekoliko doza, optimalno - 2 ili 3.

14 dana nakon početka liječenja, pod uvjetom da nema štetnih reakcija iz probavnog trakta, dozvoljeno je povećati dozu. S sporim porastom količine lijekova, moguće je poboljšati toleranciju liječenja gastrointestinalnog trakta. Prosječna doza održavanja kreće se od 1000 do 1500 mg (podijeljeno u nekoliko doza).

Ako je Bagomet dio kombinirane terapije:

  • dnevna doza treba biti 1500 mg,
  • količina inzulina u ovom slučaju treba odabrati pojedinačno.

Kada liječnik propisuje tablete sa produženim trajanjem, početna količina lijeka bit će od 850 mg do 1000 mg.

Ako pacijent s dijabetesom pati od teških metaboličkih poremećaja, bit će propisan Bagomet u najnižoj mogućoj dozi.

Kontraindikacije

Lijek je kontraindiciran kod akutnih poremećaja cirkulacije u mozgu, srcu, zatajenja disanja, dehidratacije, hronične ovisnosti o alkoholu, infarkta miokarda i drugih patoloških stanja, kada je povećana vjerovatnoća za razvoj laktacidoze.

Tablete nisu propisane za hirurške operacije i teške povrede, kada je potrebno koristiti terapiju inzulinom, akutno trovanje alkoholom, oslabljenu funkciju jetre, očigledne probleme sa bubrezima. Ostale kontraindikacije za Bagomet: dijabetička koma, predak, ketoacidoza, hipoksija, sepsa, šok, infekcije bubrega, bronhopulmonalna bolest.

Liječnik ne preporučuje takav tretman niskokaloričnom dijetom, ako je potrebno, provođenje radioizotopa, rendgenska ispitivanja pomoću kontrastnih sredstava koja sadrže jod.

Djeca mlađa od 10 godina ne smiju koristiti Bagomet u dozi od 500 mg, djeci mlađoj od 18 godina nije propisan lijek od 850 do 1000 mg. Ostale kontraindikacije biće:

  1. trudnoća i dojenje
  2. prekomjerna osjetljivost na glavni aktivni sastojak lijeka.

S izuzetnim oprezom tablete treba uzimati stariji dijabetičari, kao i ko obavlja naporan fizički posao, cena takvog tretmana je razvoj kisele mlečne acidoze.

Moguće neželjene reakcije, predoziranje

Moguće je da će lijek Bagometu izazvati različite neželjene reakcije tijela. Dakle, dijabetičar može osjetiti probleme s probavnim sustavom: mučninu, povraćanje, okus metala u usnoj šupljini, oslabljen apetit, proljev i bolove u trbuhu.

Sa strane centralnog nervnog sistema to mogu biti napadi glavobolje, pretjerano brzi umor, vrtoglavica, opća slabost u tijelu.

Ponekad metabolizam može biti narušen, uz duže produljenje terapije lijekom, primjećuju se hipovitaminoza vitamina B12, laktacidoza.

Kao što pokazuju pregledi pacijenata, u nekim slučajevima postoji hipoglikemija, megaloblastična anemija, kožni osipi, eritem i svrab.

Ako je pacijent uzeo prekomjerno veliku dozu tableta, razvija se laktacidoza s teškim posljedicama. Prvi znakovi takvog patološkog stanja biće:

  • povraćanje
  • mučnina
  • bol u trbušnoj šupljini,
  • bolovi u mišićima
  • pad telesne temperature.

Kako se situacija pogoršava, ubrzano disanje, oslabljena i zbunjena svijest, promatra se vrtoglavica, u nedostatku odgovarajuće terapije, dijabetičar pada u komu.

Ako se kod bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 otkrije laktična acidoza, lijek se ukida, pacijenta mora odmah odvesti u medicinsku ustanovu. Da bi potvrdio predloženu dijagnozu u bolnici, liječnik mora utvrditi količinu laktata u ljudskom tijelu.

U tom slučaju hemodijaliza će postati što je moguće informativnija, dodatno se provodi simptomatska terapija.

Posebna uputstva

Tokom liječenja potrebno je redovito nadzirati pokazatelje šećera u krvi, to se radi na prazan stomak i nakon jela. Ako postoji hitna potreba za radioizotopskim i rendgenskim ispitivanjima koja koriste kontrastna sredstva, indikovano je da će Bagomet biti otkazan 2 dana prije postupka i da se suzdrži od uzimanja tableta još 2 dana nakon manipulacije.

Slična preporuka će biti za vrijeme hirurškog liječenja anestezijom, spinalnom i epiduralnom anestezijom.

Kada dijabetičar primijeti bol u trbušnoj šupljini, ozbiljno nelagoda, bolove u mišićima, povraćanje i mučninu, hitno ga se moli za savjet radi liječnika. Navedena simptomatologija može biti dokaz pojave komplikacija.

Ako u povijesti bolesti bubrega postoje povijesti, postoje indikacije za propisivanje tableta Bagomet s iznimnim oprezom. Na primjer, ovo je važno na samom početku liječenja:

  1. diuretici
  2. nesteroidna protuupalna
  3. antihipertenzivna sredstva.

U slučaju razvoja znakova zaraznih bolesti genitourinarne sfere ili s bronhopulmonalnim infekcijama također je potrebna konsultacija s liječnikom. Tokom trajanja terapije, naznačeno je apstinencija od upotrebe alkoholnih pića, što pomaže u sprečavanju razvoja laktacidoze.

Ako je potrebno kombinirati Bagomet s drugim lijekovima za normalizaciju glikemije, liječnik preporučuje oprez pri obavljanju potencijalno opasnih poslova, a to zahtijeva:

  • povećani raspon pažnje
  • brzina psihomotorne reakcije.

Lijek čuvajte na mjestima nedostupnim djeci, na sobnoj temperaturi ne većoj od 25 stepeni. Rok trajanja tableta je 2 godine. Lijek se pušta isključivo na recept liječnika, lijek je na listi B.

Prema glavnom aktivnom sastojku, Bagomet će biti analozi lijeka: Gliformin, Langerin, Metospanin i Glucobay, kao i Formetin.

Analozi o mehanizmu uticaja na organizam: Glemaz, Diatika, Diabinax, Glidiab, Diamerid, Maniglide.

Cijena ovih lijekova ovisi o proizvođaču, tečaju i trenutnoj trgovačkoj marži.

U videu u ovom članku, mesarski ljekar govori o dijabetesu tipa 2 i tabletama za snižavanje šećera.

Dostupni zamjenici Bagomet

Analog je jeftiniji od 276 rubalja.

Isplativiji ruski lijek s istom aktivnom supstancom i istom dozom po tableti. Indiciran je za liječenje dijabetesa tipa 2 s neuspjehom prehrane. Sadrži opsežan popis kontraindikacija.

Analog je jeftiniji od 275 rubalja.

Sličan pripravak za dijabetes u Francuskoj. Djelatna tvar je ista, dakle, indikacije, kontraindikacije i popis nuspojava praktično se ne razlikuju.

Metfogamma 1000 (tablete) Ocjena: Vrh

Analog je jeftiniji od 209 rubalja.

Još jedan lijek protiv dijabetesa u otpuštanju oblika tableta. Prodaje se u kartonskim pakovanjima od 30 tableta koje sadrže metformin hidroklorid kao aktivni sastojak. Kontraindicirano tokom trudnoće i dojenja.

Aktivna supstanca

Dijabetolog: "Za stabilizaciju nivoa šećera u krvi."

Zašto su pohlepne ljekarne 39 puta sakrile lijek moćniji od Exoderila? Pokazalo se da je sovjetski debeo.

Čak se i najdublja jetra očisti ovim lijekom!

Farmakološko djelovanje

Biguanid, hipoglikemijsko sredstvo za oralnu primenu. U bolesnika s dijabetesom smanjuje koncentraciju glukoze u krvi inhibirajući glukoneogenezu u jetri, smanjuje apsorpciju glukoze iz gastrointestinalnog trakta i povećava njezinu iskorištenost u tkivima, smanjuje koncentraciju TG-a, kolesterola i LDL (utvrđenih na prazan želudac) u krvnom serumu i ne mijenja koncentraciju lipoproteina druge gustoće. Stabilizira ili smanjuje tjelesnu težinu.

U nedostatku inzulina u krvi, terapeutski učinak se ne očituje. Hipoglikemijske reakcije ne uzrokuju. Poboljšava fibrinolitička svojstva krvi uslijed suzbijanja inhibitora tkiva aktivatora profilabrinolizina (plazminogena).

Nuspojave

Iz probavnog sistema: mučnina, povraćanje, „metalni“ ukus u ustima, smanjen apetit, dispepsija, nadimanje, bolovi u trbuhu.

Sa strane metabolizma: u nekim slučajevima - laktacidoza (slabost, mialgija, respiratorni poremećaji, pospanost, bol u trbuhu, hipotermija, snižen krvni pritisak, refleksna bradiaritmija), uz dugotrajno liječenje - hipovitaminoza B12 (malabsorpcija).

Sa hemopoetskih organa: u nekim slučajevima - megaloblastična anemija.

Alergijske reakcije: osip na koži.

U slučaju nuspojava, dozu treba smanjiti ili privremeno otkazati.

Primjena i doziranje

Unutra, tokom ili neposredno nakon obroka, za pacijente koji ne primaju insulin - 1 g (2 tablete) 2 puta dnevno prva 3 dana ili 500 mg 3 puta dnevno, zatim od 4 do 14 dana - 1 g 3 puta dnevno, nakon 15 dana, doziranje se može smanjiti uzimajući u obzir sadržaj glukoze u krvi i urinu. Dnevna doza održavanja - 1-2 g.

Retard tablete (850 mg) uzimaju se 1 ujutro i uveče. Maksimalna dnevna doza je 3 g.

Uz istodobnu upotrebu inzulina u dozi manjoj od 40 jedinica / dan, režim doziranja metformina isti je, dok se doza inzulina može postepeno smanjivati ​​(za 4-8 jedinica / dan svaki drugi dan). Kod doze inzulina veće od 40 jedinica / dan, primjena metformina i smanjenje doze inzulina iziskuju veliku opreznost i provode se u bolnici.

Interakcija

Smanjuje Cmax i T1 / 2 furosemida za 31, odnosno 42,3%, respektivno.

Nekompatibilan sa etanolom (laktacidoza).

Koristite s oprezom u kombinaciji s indirektnim antikoagulansima i cimetidinom.

Derivati ​​sulfonilureje, inzulin, akarboza, MAO inhibitori, oksitetraciklin, ACE inhibitori, klofibrat, ciklofosfamid i salicilati pojačavaju učinak.

Uz istovremeno korištenje s GCS-om, mogući su hormonski kontraceptivi za oralnu primjenu, epinefrin, glukagon, hormoni štitnjače, derivati ​​fenotiazina, tiazidni diuretici, derivati ​​nikotinske kiseline, smanjenje hipoglikemijskog učinka metformina.

Furosemid povećava Cmax za 22%.

Nifedipin povećava apsorpciju, Cmax, usporava izlučivanje.

Kationski lijekovi (amilorid, digoksin, morfin, prokainamid, kinidin, kinin, ranitidin, triamteren i vankomicin) izlučeni u tubulama nadmeću se za tubularne transportne sisteme i mogu povećati Cmax za 60% uz produženu terapiju.

Farmakodinamika

Lijek usporava proces glukoneogeneza u jetri smanjuje apsorpciju glukoze iz crijeva i poboljšava njenu upotrebu, snižava nivo lipoproteini i trigliceridi u krvi, poboljšava osjetljivost različitih tkiva na insulin. U ovom slučaju, lijek ne utječe na proces sekrecije insulin gušterače. Lijek smanjuje ili stabilizira tjelesnu težinu.

Analozi lijeka Bagomet Plus

Analog je skuplji od 32 rubalja.

Proizvođač: Merck Sante (Francuska)
Oblici izdanja:

  • Tab. 2,5 mg + 500 mg, 30 kom., Cijena od 257 rubalja
  • Tab. 5 mg + 500 mg, 30 kom., Cijena od 266 rubalja
Cijene glukovana u internetskim ljekarnama
Uputa za upotrebu

Francuski lek za lečenje dijabetesa tipa 2 kod odraslih. Prodaje se u obliku tableta sa dvije aktivne komponente: glibenklamid i metformin hidroklorid. Kontraindiciran kod dijabetesa tipa 1.

Analog je skuplji od 6 rubalja.

Proizvođač: Se razjašnjava
Oblici izdanja:

  • Tab. 2,5 mg + 400 mg, 40 kom., Cijena od 231 rubalja
  • Tab. 5 mg + 500 mg, 30 kom., Cijena od 266 rubalja
Cijene online ljekarni Metglib
Uputa za upotrebu

Kimika Montpellier (Argentina) Profitabilnija argentinska zamjena Glibomet s istim setom aktivnih sastojaka, ali u nešto drugačijoj dozi. Za razliku od "originalnog" pakovanja sadrži 10 tableta manje, tako da će uz produljeno liječenje korist biti i manja.

Analog je skuplji od 78 rubalja.

Proizvođač: Berlin-Chemie AG (Njemačka)
Oblici izdanja:

  • Tab. 40 kom, cijena od 303 rubalja
  • Tab. 5 mg + 500 mg, 30 kom., Cijena od 266 rubalja
Glybomet cijene u internetskim ljekarnama
Uputa za upotrebu

Lijek njemačke proizvodnje namijenjen je liječenju dijabetes melitusa (tip 2). Dostupan u obliku tableta obloženih zaštitnim premazom. Kao aktivne supstance koriste se glibenklamid i metformin hidrohlorid.

Analozi u sastavu i indikacija za upotrebu

NaslovCijena u RusijiCijena u Ukrajini
Glukofage metformin12 rub15 UAH
Glukofag xr metformin--50 UAH
Reduxin Met Metformin, Sibutramine20 rub--
Dianormet --19 UAH
Diaformin metformin--5 UAH
Metformin metformin13 rub12 UAH
Metformin sandoz metformin--13 UAH
Siofor 208 rub27 UAH
Formin metformin hidroklorid----
Emnorm EP Metformin----
Megifort Metformin--15 UAH
Metamin Metformin--20 UAH
Metamine SR Metformin--20 UAH
Metfogamma metformin256 rub17 UAH
Tefor metformin----
Glycometer ----
Glycomet SR ----
Formetin 37 rub--
Metformin Canon metformin, ovidon K 90, kukuruzni skrob, krospovidon, magnezijum stearat, talk26 rub--
Insuffor metformin hidroklorid--25 UAH
Metformin-teva metformin43 rub22 UAH
Diaformin SR metformin--18 UAH
Mepharmil Metformin--13 UAH
Metformin Farmland Metformin----

Gore navedeni popis analoga lijekova, što ukazuje bagometni zamjene, je najprikladnije jer imaju isti sastav aktivnih tvari i odgovaraju indikacijama za upotrebu

Različiti sastav, može se podudarati u indikaciji i načinu primjene

NaslovCijena u RusijiCijena u Ukrajini
Dostupan rosiglitazon, metformin hidroklorid----
Glibenklamid Glibenklamid30 rub7 UAH
Maninil glibenklamid54 rub37 UAH
Glibenklamid-zdravlje Glibenklamid--12 UAH
Glyurenorm glicidon94 rub43 UAH
Bisogamma gliklazid91 rub182 UAH
Glidiab Gliklazid100 rub170 UAH
Diabeton MR --92 UAH
Diagnizide mr Gliclazide--15 UAH
Glidia MV Gliclazide----
Glykinorm Gliclazide----
Gliclazide Gliclazide231 rub44 UAH
Gliklazid 30 MV-Indar Gliklazid----
Gliklazid-zdravlje Gliklazid--36 UAH
Glioral Glyclazide----
Diagnizid Gliclazide--14 UAH
Diazide MV Gliclazide--46 UAH
Osliklid Gliclazide--68 UAH
Diadeon gliclazid----
Gliklazid MV Gliklazid4 rub--
Amaril 27 rub4 UAH
Glemaz glimepirid----
Glian glimepirid--77 UAH
Glimepirid Glyride--149 UAH
Glimepirid diapirid--23 UAH
Oltar --12 UAH
Glimax glimepirid--35 UAH
Glimepirid-Lugal glimepirid--69 UAH
Glineni glimepirid--66 UAH
Diabrex glimepirid--142 UAH
Meglimid glimepirid----
Melpamid Glimepirid--84 UAH
Perinel glimepirid----
Glempid ----
Zlatan ----
Glimepirid glimepirid27 rub42 UAH
Glimepirid-teva glimepirid--57 UAH
Glimepirid Canon glimepirid50 rub--
Glimepirid Pharmstandard glimepirid----
Dimaril glimepirid--21 UAH
Glamepirid diamerid2 rub--
Amaril M Limepirid mikronizovan, metformin hidroklorid856 rub40 UAH
Glibomet glibenklamid, metformin257 rub101 UAH
Glukovani glibenklamid, metformin34 rub8 UAH
Dianorm-m glazlazid, Metformin--115 UAH
Dibizid-m glipizid, metformin--30 UAH
Douglimax glimepirid, metformin--44 UAH
Duotrol glibenklamid, metformin----
Gluconorm 45 rub--
Glibofor metformin hidroklorid, glibenklamid--16 UAH
Avandamet ----
Avandaglim ----
Janumet metformin, sitagliptin9 rub1 UAH
Velmetia metformin, sitagliptin6026 rub--
Galvus Met vildagliptin, metformin259 rub1195 UAH
Triprid glimepirid, metformin, pioglitazon--83 UAH
Kombinujte XR metformin, saksagliptin--424 UAH
Comboglyz Prolong metformin, saksagliptin130 rub--
Gentadueto linagliptin, metformin----
Vipdomet metformin, alogliptin55 rub1750 UAH
Sinjardi empagliflozin, metformin hidroklorid240 rub--
Voglibozni oksid--21 UAH
Glutazon pioglitazon--66 UAH
Dropia Sanovel pioglitazon----
Januvia sitagliptin1369 rub277 UAH
Galvus vildagliptin245 rub895 UAH
Onglisa saxagliptin1472 rub48 UAH
Nesina alogliptin----
Vipidia alogliptin350 rub1250 UAH
Trazhenta linagliptin89 rub1434 UAH
Lixumia lixisenatide--2498 UAH
Guarem Guar smola9950 rub24 UAH
Insvada repaglinide----
Novonorm Repaglinid30 rub90 UAH
Repodiab Repaglinide----
Baeta Exenatide150 rub4600 UAH
Baeta Long Exenatide10248 rub--
Viktoza liraglutide8823 rub2900 UAH
Saxenda liraglutide1374 rub13773 UAH
Forksiga Dapagliflozin--18 UAH
Forsiga Dapagliflozin12 rub3200 UAH
Invocana canagliflozin13 rub3200 UAH
Jardins Empagliflozin222 rub566 UAH
Trulicity Dulaglutide115 rub--

Kako pronaći jeftin analog skupog lijeka?

Da biste pronašli jeftin analog analognog lijeku, generičkom ili sinonimu, prije svega preporučujemo da obratite pažnju na sastav, naime iste aktivne supstance i indikacije za upotrebu. Isti aktivni sastojci lijeka znače da je lijek sinonim za lijek, farmaceutski ekvivalent ili farmaceutska alternativa. Međutim, ne zaboravite na neaktivne komponente sličnih lijekova, koje mogu utjecati na sigurnost i efikasnost. Ne zaboravite na savjete ljekara, samoliječenje može naštetiti vašem zdravlju, zato se prije upotrebe bilo kojeg lijeka uvijek posavjetujte s liječnikom.

Bagometna cijena

Na donjim web lokacijama možete pronaći cijene na Bagometu i saznati o dostupnosti u obližnjoj ljekarni

  • Cijena bagometa u Rusiji
  • Cijena bagometa u Ukrajini
  • Cijena bagometa u Kazahstanu
Sve informacije predstavljene su u informativne svrhe i nisu razlog za samo-propisivanje ili zamjenu lijeka

Bagomet, upute za (metodu i doziranje)

Dozu lijeka Bagomet određuje liječnik ovisno o sadržaju glukoze u krvi. Tablete uzimajte cele s vodom. Maksimalna doza je 3000 mg / dan. U pravilu, početna doza lijeka je 500-1000 mg dnevno. Ovisno o težini glikemija nakon 2 tjedna, možete postepeno povećavati dozu. Doza održavanja je 1500-2000 mg / dan. Da bi se smanjio rizik od nuspojava, preporučuje se uzimanje dnevne doze za 2 do 3 doze.

Predoziranje

Kada uzimate Bagomet u dozama većim od preporučenih, moguće je laktacidozaSimptomi kojih su snižavanje temperature, mučnina, bol u epigastričnapovraćanje proliv, mijalgijadalje - vrtoglavica, brzo disanje, koma.

Ostavite Svoj Komentar