Niska cijena satelitskog brojila kompanije ELTA: upute, cijena i prednosti brojila

Maksimalna jednostavnost i praktičnost merenja

Pojedinačno pakiranje svake test trake

Pristupačna cijena test traka

Postoje ograničenja za upotrebu, morate pročitati upute

Razdvojite ivice ambalaže (slika 1)
test traka sa strane koja zatvara kontakte.

Umetnite test traku (slika 2)
kontakti do greške u utičnici uređaja, uklanjajući ostatak paketa.

Stavite uređaj na ravnu površinu, uključite ga
Provjerite odgovara li kod na zaslonu kodu na pakiranju. (Pogledajte priložena uputstva za podešavanje brojila)

Pritisnite i otpustite dugme. Na ekranu se pojavljuje poruka 88.8.
Ova poruka znači da je uređaj spreman naneti uzorak krvi na traku.

Operite i osušite ruke, probušite prst sterilnom lancetom Pritisnite ravnomjerno prst (slika 3)
područje ispitivanja test test trake (slika 4)

Nakon 20 sek. rezultati će biti prikazani na zaslonu

Pritisnite i otpustite dugme. Uređaj će se isključiti, ali se kod i očitanja čuvaju u memoriji uređaja. Skinite traku iz utičnice uređaja.

Tehničke specifikacije

Satellite Plus - uređaj koji elektrohemijskom metodom određuje nivo šećera. Kao testni materijal u nju se ubacuje krv uzeta iz kapilara (smještenih u prstima). Ona se, pak, primjenjuje na kodne trake.

Kako bi uređaj mogao precizno izmjeriti koncentraciju glukoze, potrebno je 4-5 mikrolitara u krvi. Snaga uređaja je dovoljna za dobivanje rezultata studije u roku od 20 sekundi. Uređaj je sposoban za mjerenje nivoa šećera u rasponu od 0,6 do 35 mmol po litri.

Satelitski merač plus

Uređaj ima svoju vlastitu memoriju koja mu omogućava pamćenje 60 rezultata mjerenja. Zahvaljujući tome možete saznati dinamiku promjena nivoa glukoze u posljednjih nekoliko tjedana.

Izvor energije je okrugla ravna baterija CR2032. Uređaj je prilično kompaktan - 1100 na 60 do 25 milimetara, a njegova težina je 70 grama. Zahvaljujući tome, to uvijek možete nositi sa sobom. Za to je proizvođač uređaj opremio plastičnom futrolom.

Uređaj se može čuvati na temperaturama od -20 do +30 stepeni. Međutim, mjerenja treba obaviti kada se zrak zagrije na najmanje +18, a maksimalno na +30. U suprotnom, vjerovatno je da će rezultati analize biti netačni ili potpuno netočni.

Paket paketa

Pakovanje sadrži sve što vam je potrebno tako da nakon raspakiranja možete odmah početi mjeriti šećer:

  • sam uređaj "Satellite Plus",
  • posebna ručka za probijanje,
  • ispitna traka koja omogućava testiranje brojila
  • 25 jednokratnih lanceta,
  • 25 elektrohemijskih traka,
  • plastična futrola za skladištenje i transport uređaja,
  • upotrebna dokumentacija.

Kao što vidite, oprema ove opreme je maksimalna.

Uz mogućnost testiranja brojila s upravljačkom trakom, proizvođač je osigurao i 25 jedinica potrošnog materijala.

Prednosti ELTA mjerača brzine glukoze u krvi

Glavna prednost ekspresnog metra je njegova preciznost. Zahvaljujući njemu, može se koristiti i u klinici, a da ne spominjemo sami kontrolu nivoa šećera od dijabetesa.

Druga prednost je vrlo niska cijena, kako za samu opremu, tako i za potrošni materijal. Ovaj je uređaj dostupan svima koji imaju apsolutno bilo koji nivo prihoda.

Treće je pouzdanost. Dizajn uređaja je vrlo jednostavan, što znači da je vjerovatnoća neuspjeha nekih njegovih komponenata izuzetno mala. S obzirom na to proizvođač pruža neograničenu garanciju.

U skladu s njim, uređaj se može besplatno popraviti ili zamijeniti ako se u njemu dogodi kvar. Ali samo ako se korisnik pridržavao ispravnih uvjeta skladištenja, transporta i rada.

Četvrto - jednostavnost upotrebe. Proizvođač je postupak mjerenja šećera u krvi učinio što jednostavnijim. Jedina poteškoća je probiti svoj prst i uzeti malo krvi iz njega.

Kako koristiti satelitski mjerač Plus: upute za upotrebu

Priručnik s uputama isporučuje se s uređajem. Stoga se nakon kupovine Satelita Plus možete uvijek obratiti ako postoji nešto nerazumljivo.

Korištenje uređaja je jednostavno. Najprije morate kidati rubove paketa, iza kojih su skriveni kontakti test trake. Zatim okrenite sam uređaj licem prema gore.

Zatim umetnite traku u poseban utor uređaja s kontaktima okrenutima prema gore, a zatim uklonite ostatak ambalaže trake. Kad sve gore navedeno završi, uređaj ćete morati staviti na stol ili drugu ravnu površinu.

Sljedeći korak je uključivanje uređaja. Na ekranu će se pojaviti kôd - mora odgovarati onom koji je na ambalaži označen trakom. Ako to nije slučaj, morat ćete konfigurirati opremu pogledajte priložene upute.

Kad se na ekranu prikaže ispravan kôd, morat ćete pritisnuti tipku na tijelu uređaja. Poruka "88.8" bi se trebala pojaviti. Kaže da je uređaj spreman za nanošenje biomaterijala na traku.

Sada morate probušiti prst sterilnom lancetom, nakon pranja i sušenja ruku. Zatim ostaje donijeti preko radne površine trake i malo stisnuti.

Za analizu je dovoljna kapljica krvi koja pokriva 40-50% radne površine. Nakon približno 20 sekundi, instrument će dovršiti analizu biomaterijala i prikazati rezultat.

Zatim ostaje kratko pritisnuti tipku, nakon čega će se mjerač isključiti. Kad se to dogodi, možete ukloniti korišćenu traku da biste je odstranili. Rezultat mjerenja zauzvrat se bilježi u memoriji uređaja.

Prije upotrebe, trebali biste se upoznati s pogreškama koje korisnici često čine. Prvo, nije potrebno koristiti uređaj kada se baterija isprazni u njemu. To je prikazano pojavom natpisa L0 BAT u gornjem lijevom uglu ekrana. S dovoljno energije odsutna je.

Drugo, nije potrebno koristiti trake dizajnirane za druge ELTA glukometre. U suprotnom, uređaj će ili prikazati pogrešan rezultat ili ga neće uopće pokazati. Treće, ako je potrebno, kalibrirajte. Nakon što instalirate traku u utor i uključite uređaj, provjerite odgovara li broj na pakovanju onome što je prikazano na ekranu.

Takođe, ne koristite potrošni materijal sa istekom roka trajanja. Nema potrebe da se na traku nanosi biomaterija kada kôd na ekranu još uvijek treperi.

Pogreške korisnika tokom rada satelitskog Plus metra:

Ispraznjena baterija u metru

Korištenje test traka druge modifikacije

Kod na ekranu brojila ne odgovara kôdu na test trakama

Upotreba test traka nakon isteka roka valjanosti

Prerano nanošenje kap krvi na radno područje. Ne primjenjujte kap krvi dok bljeska kôd

Nedovoljan pad krvi za mjerenje

Pridržavajte se pravila korišćenja satelitskog plus metra i budite zdravi!

24-satna telefonska linija za podršku korisnicima: 8-800-250-17-50.
Besplatan poziv u Rusiju

Cijena brojila i potrošnog materijala

Cijena zaliha je takođe vrlo niska. Paket koji uključuje 25 test traka košta oko 250 rubalja, a 50 - 370.

Stoga je kupovina većih setova mnogo isplativija, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da dijabetičari moraju stalno provjeravati razinu šećera.

Recenzije o satelitskom Plus metru kompanije ELTA

Oni koji koriste ovaj uređaj govore o tome izuzetno pozitivno. Prije svega, oni primjećuju vrlo nisku cijenu uređaja i njegovu visoku preciznost. Drugo je dostupnost zaliha. Napominje se da su test trake za mjerač Satellite Plus 1,5-2 puta jeftinije nego na mnogim drugim uređajima.

Srodni videozapisi

Upute za mjerač Elta Satellite Plus:

Kompanija ELTA proizvodi visokokvalitetnu i pristupačnu opremu. Njegov uređaj Satellite Plus u velikoj je potražnji među ruskim kupcima. Postoji mnogo razloga za to, od kojih su glavni: pristupačnost i točnost.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Ostavite Svoj Komentar