Salata od špinata i kruške

Ukusna, zdrava i nekomplicirana salata može se pripremiti sa sastojcima kao što su sir, špinat i kruške.

Proizvodi
Kruška (sočna, oguljena) - 2 kom.
Limunov sok - 1 kašika. l
Maslinovo ulje - 2 kašike. l
Sol i mljeveni crni biber
Špinat (opran i osušen) - 1 gomila
Plavi sir (isečen na tanke kriške) - 120 g
Bademove pahuljice - 3 kašike. l

Krušku narežite posebnim nožem na vrlo tanke kriške.

U maloj posudi izmiješajte limunov sok i ulje. So i biber. Špinat, krušku i sir rasporedite u 4 jela. Pospite bademovim pahuljicama i prelijte preljev od soka i ulja. Poslužite odmah.

0
8 hvala ti
0

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, dostupnosti resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj oglasa. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Kuvanje

Ne znam za vas, ali volim špinat još više kada je svjež, bez termičke obrade. Volim hrskave listopadne listove koji se mogu koristiti u salati.

Za početak, operite i sitno nasjeckajte i ogulite kruške od sjemenki i repova. Za ovu sam salatu koristio ocjenu konferencije. Sviđaju mi ​​se jer skoro nemaju sjeme.

U tavi zagrijte maslac. U nju stavite kriške kruške i karamelizirajte. Zatim dodajte sojin umak u tavu i pirjajte kruške dok ne budu spremne. Ukupno im treba 3 do 5 minuta, a sve, naravno, ovisi o veličini komada.

Dok se kruške peku, operite listove špinata i osušite ih peškirom ili papirnatim ručnikom. Rasporedite listove po ravnom tanjuru i poškropite ih limunovim sokom i maslinovim uljem.

Zatim položite gotove kruške na vrh listova i prelijte sos preko tave. Plavi sir narežite na male komadiće (uzeo sam Dan Blue).

Može se pojaviti bilo koji drugi sir koji volite, ali ipak preporučujem začinjen. U ovoj salati dobro je kombinirati slatku krušku s pikantnim ukusom sira. Pospite salatu komadima sira.

Ova salata je veoma dobra za suho crno vino. Ukusno i neobično.

Ali ti bi trebao voljeti plavi sir. Oni koji ga ne vole, ili promijene sir u drugi, neutralnijeg je okusa (mislim da će kruška s umakom i dalje raditi svoj ukus) ili samo napraviti drugu salatu.

Salata od špinata s kruškom i avokadom, korak po korak, recept

U maloj posudi pomiješajte biljno ulje, ocat, sok limete, cilantro, češnjak i kajenski biber. So i biber.

U velikoj posudi nježno pomiješajte špinat, sjeckanu krušku na sitne kockice, sitno sjeckani avokado i sjeckani luk. Prelijte dresingom, izmiješajte i pospite sirom. Poslužite s preostalim preljevom.

Sviđa li vam se recept? Pretplatite se na nas u Yandex Zen-u.
Pretplatom možete vidjeti više ukusnih i zdravih recepata. Idi i pretplati se.

Pogledajte video: Topla salata sa grilovanom šargarepom i sočivom I Moj Ritual Recepti (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar