Aspenova kora

Zvanična medicina dijabetes smatra složenom, neizlječivom bolešću. Ali stoljećima, nagomilano iskustvo ljudi, dokazano stoljećima prakse, nudi vlastito rješenje problema.

Tradicionalna medicina poznaje prirodne načine poboljšanja zdravlja i daje uistinu postojeću nadu za potpuni oporavak.

Tajna iscjeljenja leži u nevjerovatnim moćima biljaka. Impresivan sastav enzima koji mogu pomoći u borbi protiv teške endokrinološke bolesti prepun je mladih kora aspena. Lijekovi iz nje sadrže takvu količinu korisnih sastojaka koji još nisu obuhvaćeni nijednim hipoglikemijskim lijekom.

Liječenje dijabetesa korpom aspena pomaže postići postizanje trajnih rezultata, kako tijekom početnih manifestacija bolesti, tako i s novonastalim komplikacijama u obliku teškog oštećenja bubrega, oštećenja živčanih struktura i organskih promjena u mozgu.

Ljekovita svojstva

Elegantni sastav biljke određuje dugotrajni efekat na pozadini tretmana. Terapeutski učinak proširuje se na organe potisnute bolešću.

Infuzije i decokcije održavaju potrebnu razinu glukoze, smanjuju ozbiljnost pratećih patologija.

Sistemsko konzumiranje pića iz kore aspena normalizira rad oštećenih tkiva, vraća u prirodno stanje neuspješne funkcije. Takvim medicinskim pristupom ljudsko tijelo se puni ogromnim brojem vitalnih komponenti.

Biljni lijek ublažava upale uz pomoć glikozida, katalizatora biološke salicilaze, složenih organskih spojeva, mješavine mirisnih tvari.

Salicin je po sastavu identičan aspirinu. Djeluje kao antiseptičko i protuupalno sredstvo. Suzbija hormone boli koji nastaju tokom razvoja patoloških procesa.

Astringentne aromatične tvari zaustavljaju razmnožavanje jednoćelijskih mikroorganizama, virusa, uništavaju ih kada se pojavi nepovoljno okruženje. Uz to, aspen sadrži biološki značajne elemente, proteinske molekule, saharozu, fruktozu, karboksilne kiseline.

Zahvaljujući kombinaciji hemijskih sastojaka kore, upotreba ljekovitih pića pomaže:

  • povećati brzinu metabolizma,
  • obnoviti plazma membrane,
  • nastaviti normalno varenje,
  • povećavaju otpornost organizma
  • stabilizirati proizvodnju inzulina,
  • povećati brzinu regeneracije kože u slučaju oštećenja,
  • normalizovati rad nervnih struktura,
  • povrat acidobazne ravnoteže i normalan vodeni balans.

Primarna briga kod liječenja dijabetesa jest snižavanje kritične glukoze u krvi. Pravilna i redovita upotreba prirodnih enzima pomaže u postizanju normalnih zdravih pokazatelja.

Kuvanje

Sirovine za liječenje implementiraju farmaceutski lanci. Vrečice koje su spremne za konzumiranje sadrže potrebnu količinu biljnog lijeka u jednom potezu. Po želji, svježu koru možete sušiti i sami. Preporučuje se upotreba pića bez dodatnih sastojaka. Naknade smanjuju efikasnost proizvoda.

Kašika suhe usitnjene kore prelije se čašom obične vode. Kuhajte 10 minuta.

Sok zasićen biljnim sokom se filtrira. Koristite na prazan stomak.

Zaslađivanje lijeka se ne preporučuje. Nadoknada šećera ili prirodni sok smanjuje učinak dekocije.

U liječenju blagih oblika oštećenog unosa glukoze u tijelo, infuzija iz korpe aspena primijećena je kao obnovljivo svojstvo. Zahvaljujući svom ugodnom ukusu, ljekoviti ekstrakt se koristi lakše od dekocije.

Da bi se dobio vodeni ekstrakt svježe biljne sirovine melje se kroz mlin za meso.

Kaša koja se dobije nakon drobljenja izlije se vodom. Jedan dio kore zahtijeva tri dijela tečnosti. Smjesa se inzistira na 11-12 sati. Koristite na prazan stomak.

Pravila prijema

Prevelike doze lijeka su štetne, oprez i osjećaj proporcije neće naštetiti.

Juha se uzima u količini od 40-50 mg 3 puta dnevno samo na prazan stomak. Infuzija se koristi na isti način, ali po 100 mg svaka.

Povećanje volumena nastaje zbog prisustva manje količine hranjivih sastojaka u tekućini koja nije prokuhana.

Kurs terapije traje 2 mjeseca. Zatim se u toku 3 tjedna zaustavlja liječenje i, ako je potrebno, nastavlja. U početnoj fazi bolesti ili s povećanjem šećera dok uzimate određene lijekove, nakon nekoliko tjedana, razina glukoze opada na siguran nivo.

Pacijenti s dijagnosticiranom bolešću u kasnijim fazama ne trebaju očekivati ​​brz oporavak, jer je postupak nuspojava već pokrenut.

Međutim, kora aspene pomaže u stabilizaciji stanja i zaustavljanju ubrizgavanja inzulina.

Prisutnost snažnih bioloških sastojaka u proizvodu zahtijeva dozvolu ljekara prije početka liječenja. Obavezna konsultacija za ljude koji uzimaju antidijabetičke lekove.

S liječnikom razgovarajte o trajanju terapije, pažljivo pratite učinke tvari.

Dok uzimate piće od aspen, nivo glukoze prati se kliničkim testovima. Otklonite loše navike, pridržavajte se terapijske prehrane, organizirajte uravnoteženu prehranu.

Kontraindikacije

Prema recenzijama, lijek se lako podnosi. Ali postoje kontraindikacije za to:

  • jasno izražena individualna reaktivnost tijela. To se događa izuzetno rijetko. Manifestira se mučninom, vrtoglavicom, dvostrukim vidom, osipima,
  • sklonost opstipaciji. Zbog pojačanih adstrigentnih svojstava ljekovitih enzima biljke, upotreba takvog lijeka se ne preporučuje osobama koje pate od različitih crijevnih bolesti,
  • trudnoća i dojenje također su kontraindikacija upotrebi decokcija.

Multidisciplinarni ljekari nisu protiv pića iz korpe aspena, ali podsjećaju da će korist biti samo uz redovnu upotrebu, jer učinak narodnih lijekova karakterizira kumulativni učinak.

Endokrinolozi također imaju pozitivan stav prema prirodnom liječenju i potvrđuju da decokcije zapravo jačaju imunitet oslabljen bolešću i pomažu u održavanju razine glukoze u normalu.

Čak se i protivnici alternativne medicine slažu s činjenicom da je zahvaljujući decokciji kore aspena proizvodnja inzulina kod pacijenata stabilizirana i zabilježena je pozitivna dinamika.

Srodni videozapisi

Kako liječiti dijabetes sa kore jastreba:

Kao što praksa pokazuje, životni stil usmjeren na poboljšanje zdravlja, u kombinaciji s tradicionalnom medicinom, vraća osobu koja pati od nedostatka inzulina u pun život.

Vremenom, redovitom upotrebom napitaka od aspenine doza lijekova se smanjuje. Osim normalizacije šećera u krvi, vjerojatnost razvoja ozbiljnih patologija smanjuje se.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Što je korisno aspen

Kora, pupoljci, listovi aspen, autohtono rusko drvo, od davnina su korišteni za liječenje mnogih bolesti. Vjerovalo se da ova biljka vampira oduzima bolest kod čovjeka, negativne energije.

Hipoglikemijski potencijal proizvoda osiguran je jedinstvenim sastavom. Svi njegovi sastojci ne samo da pomažu u kontroli glikemije nego i pozitivno utječu na funkcioniranje unutarnjih organa.

Na primjer, salicin, prirodni analog aspirina, pomaže kod upale, bolesti zglobova.

Stablo aspene bogato je drugim vrijednim spojevima:

  1. Taninski i eterski spojevi
  2. Encimi salicilaze
  3. Glikozidi - salicortin, salicin, populin,
  4. Kompleks elemenata u tragovima - jod, cink, gvožđe, nikl, kobalt.

Ako redovno koristite decokciju kore, dijabetes može poboljšati krvnu sliku. Na taj ćete način izbjeći ozbiljne komplikacije karakteristične za nekompenzirani dijabetes.

Dugotrajni tretman sa korom aspen doprinosi:

  • Poboljšanje metaboličkih procesa i obnavljanje ćelijskih membrana,
  • Oporavak probavnog trakta,
  • Jačajte imune sile
  • Stimulacija endogene proizvodnje inzulina,
  • Stabilizacija šećera,
  • Brzo zarastanje rana
  • Normalizacija funkcija centralnog nervnog sistema.

Liječenje kore aspena, njegova ljekovita svojstva kod dijabetesa doprinose normalizaciji ravnoteže vode i kiselina. Dijabetičari s drugom vrstom dekokcije bolesti pomažu u zaustavljanju upale, njezine baktericidne i antifungalne sposobnosti mogu vratiti zdravlje kože.

Česti odlasci u toalet noću problem su za sve dijabetičare sa drugom vrstom bolesti. Uklonite sve poremećaje mokrenja pomoću kore ili lišća aspene.

Važno je da sposobnost korteksa omogućava liječenje ne samo osnovne bolesti, već i njenih mnogih komplikacija:

  • Disfunkcije jetre i želuca,
  • Bolesti genitourinarnog sistema (uključujući adenom prostate!),
  • Dispeptički poremećaji
  • Dizenterija, kršenje ritma crevnih pokreta,
  • Nadimanje i groznica
  • Bubrežne patologije poput uretritisa, cistitisa, urinarne inkontinencije.

Dekocije i upale ublažit će upalu, umiriti kašalj, ublažiti manifestacije prehlade, groznice i pomoći u liječenju promrzlina. Gorčina od aspena u kolagogu aktivira jetru i žučne puteve (čak se može ciroza liječiti!), Efikasna je i protiv helmintizama.

Za liječenje hemoroida prah kore pomiješamo se sa svinjskom masnoćom ili dječjom kremom i nanosimo na problematična područja dok simptomi ne nestanu.

Kako liječiti dijabetes i pridružene bolesti kore aspen, pogledajte video:

Kako nabaviti kvalitetne sirovine

Kora od aspena prodaje se u svakoj ljekarni, ali ako je moguće, bolje je da je sakupljate sami. Optimalna sezona berbe je proljeće, kada započne protok sope, drvo se pomlađuje i zasićeno je vrijednim spojevima. U ne baš moćnom drvetu, duljina korijena doseže 40 m, to vam omogućuje da dobijete korisne tvari iz tla koje civilizacija nije oštećena. Ponekad se kora sakuplja u jesen - u oktobru.

Da biste postigli maksimalan terapeutski efekat, trebate odabrati mlado stablo u ekološki sigurnom području, što dalje od industrijske zone. Većina sorti aspena ima belo-zelenu koru, dozvoljene su retke crne mrlje. Velika stara stabla prekrivena su grubo smeđom školjkom i nisu prikladna za liječenje.

Za liječenje dijabetesa odabrana je mlada aspen s glatkom kora svijetlozelene boje. Grana s koje se uklanja kora ne smije prelaziti promjer ljudske ruke. Rezanje se vrši pažljivo kako ne bi oštetili duboke slojeve stabla. Obično rezani prsten duljine ne prelazi 10 cm.

Sakupljene sirovine se suše na suncu i prebacuju u hladu. Prostor za odlaganje treba dobro prozračiti. Samo u takvim uvjetima kora zadržava najviše korisnih mogućnosti.

Čaj od Aspenove kore

Biljni čaj pripremljen prema ovom receptu pomoći će u kontroli glikemije kao pomoćnog sredstva. Za pripremu tinkture 2 žličice. zdrobljene i osušene kore prelijte jednu i po šoljicu ključale vode. Stanite pola sata. Nakon procijeđivanja možete popiti, najbolje ujutro, prije doručka, pola čaše dnevno.

Bočica Aspenove kore

Okus kore je prilično gorak, posebno u visokim koncentracijama. Neki ga pokušavaju namočiti da umanji gorčinu. No, zajedno s gorčinom, nestat će i ljekovita svojstva proizvoda. Infuzija ima blaži okus, tako da je pogodna za one koji ne mogu uzimati jake dekocije. Pripremljenu koru prelijemo sirovom vodom sobne temperature.

Inzistirajte na najmanje 10 sati. Pijte tri puta dnevno prije jela.

Piće od aspena

Listovi čaja za pirjanje najbolje su u termosici. Prema receptu, uzima se 50 g zdrobljenih sirovina po čaši kipuće vode. U termosici se čaj mora ostariti najmanje jedan sat, a piti tokom dana, pola sata prije jela. Jučerašnji napitak nije dobar za liječenje, morate pripremiti svježi juha dnevno. Kurs je predviđen za dve nedelje.

Dekocija kora aspene

Uz sve vrste dijabetesa, dekocija će pomoći ublažavanju simptoma. Sitno sjeckana kora se stavi u posudu, napuni običnom vodom i dovede do ključanja. Da biste stajali juhu na laganoj vatri, treba vam najmanje pola sata. Zatim se piće zamota i drži toplo 15 sati. Uzima se i prije jela 2 puta dnevno, 100 ml.

Dijabetičari s drugom vrstom bolesti koji uzimaju inzulin imat će malo drugačiju decokciju. Za dvije šalice vode potrebno je uzeti kašiku kuhane sirovine. Kuhajte najmanje pola sata. Ohladite, procijedite i pijte 100 ml prije doručka. Kurs lečenja je tri meseca.

Alkoholna tinktura

Ako nije moguće pripremiti svježu porciju dnevno, možete pripremiti tinkturu votke - ona se može koristiti tokom cijele godine. Prema receptu, tri četvrtine boca ili drugog staklenog spremnika mora se napuniti smrvljenom korom i dodati votki ili alkoholu u spremnik. Uzimajte po kašiku sat vremena pre jela 3 puta dnevno.

Za liječenje zglobova ili prehlade možete koristiti tinkturu i za vanjsku upotrebu - trljati zglobove ili prsa.

Prikupljanje lijekova

U fazi predijabetesa fitoterapeuti preporučuju pripremu takve zbirke. Pripremite čašu nasjeckane kore aspena i lišća borovnice. Zbirku napunite vodom (0,5 L) i kuhajte pola sata pri jakom vrenju. Inzistirajte na toplini manje od tri sata. Terapeutska doza napitka - jedna čaša 3 puta dnevno prije jela.

Značajke liječenja dijabetesa pićima od aspen

Listovi aspena, pupoljci i kora prirodni su antibiotik, aspen je bogat mnogim aktivnim spojevima, tako da s ovim tretmanom eksperimentirajte s oprezom. Prije tečaja, trebali biste se posavjetovati s liječnikom protiv dijabetesa, posebno ako on već uzima lijekove za snižavanje šećera.

Nakon uvođenja novog proizvoda u kompleks, važno je pravodobno pratiti pokazatelje šećera, uključujući i kod kuće.

Važno je tretirati gorčinu aspen kao kompletan lijek: Tačno poštujte doziranje i učestalost. Travarima se savjetuje da uzimaju infuzije kursevima: 10 dana liječenja, 7 dana odmora. Ponovite ciklus 3-4 puta, ovisno o rezultatima analiza.

Uz bilo koji režim liječenja, potpuna kompenzacija glikemije ne može se postići bez stroge prehrane s malo ugljikohidrata, odgovarajućeg fizičkog napora, pridržavanja sna i odmora, odbijanja alkohola, cigareta i drugih loših navika.

Bilo koje od predloženih pića treba oprati čistom mirnom vodom. Pored alkohola, ne biste trebali koristiti tablete za spavanje, umirujuće lijekove, uključujući antidepresive. Od kontraindikacija, prije svega, potrebno je provjeriti novi lijek za individualnu toleranciju.

Ako nakon uzimanja dekocije ili infuzije postoje znaci alergijske reakcije, prestanite s uzimanjem decokcija.

Recenzije dijabetičara na tematskim forumima potvrđuju učinkovitost prirodnog lijeka. Osim hipoglikemijskog potencijala, mnogi primjećuju i njegov umirujući učinak.

Na videu - Što je korisna aspen i kako primijeniti.

Šećerna bolest tipa 2 je bolest praćena hroničnim tokom i koju karakterizira smanjenje osjetljivosti tkiva ljudskog tijela na inzulin. Pokušaji da se pronađe narodni lijek u borbi protiv ove bolesti doveli su do činjenice da je kora aspena postala prilično popularna kod dijabetesa.

Korisna svojstva aspen

Kora aspena kod dijabetesa koristi se kao sredstvo za reguliranje količine šećera u krvi. Ljekovita svojstva ove biljne komponente bila su poznata tradicionalnim iscjeliteljima u davnim vremenima. Kora se uzgajala u obliku čaja, uz pomoć kojeg su izliječene mnoge bolesti, uključujući i dijabetes melitus.

Biljka sadrži tako aktivnu tvar kao salicin, koja je po sastavu identična aspirinu. Osim toga, aspen je bogat makro- i mikroelementima, korisnim enzimima, saharozom, fruktozom i masnim kiselinama.

U liječenju dijabetesa tipa 2 koristi se kora aspene. Unatoč činjenici da ima ukus gorak, sadrži mnogo tvari koje imaju ljekovita svojstva. Kako se ispostavilo, sastav kore sadrži komponente, čija kombinacija je odličan lijek u liječenju ove bolesti. Dakle, kora aspene sadrži:

  • tanini
  • aminokiseline
  • enzimi
  • fruktoza i saharoza.

Sposobnost dejstva antiseptika i antiupalnog dejstva nastaje zahvaljujući prisustvu salicina u ekstraktu. Zbog ove supstance hormoni poput:

Oni su odgovorni za bol koji nastaje tokom razvoja upalnih procesa. Između ostalog, adstrigentne sastojke za tamnjenje sprečavaju širenje bakterija i virusa, doprinose njihovom uništavanju prilikom stvaranja nepovoljnog staništa kao rezultat lokalne primjene.

Ljekovita svojstva kore aspena imaju niz djelovanja: osim adstrigentnog, analgetskog, antiseptičkog efekta, sposobnosti ublažavanja upale, ljekovita biljka koristi se kao:

  • antipiretik,
  • antireumatski
  • koleretik
  • antikoagulansi.

Upotreba ljekovite biljke je široko rasprostranjena u liječenju dijabetesa. Uz njegovu pomoć moguće je ne samo kontrolirati tok bolesti, nego regulirati i umanjiti glavne simptome bolesti, što nalazi izraz u manifestacijama sljedećeg plana:

  • gastrointestinalni poremećaji
  • bolesti jetre i upale,
  • proliv, dizenterija,
  • slabost, neispravnost, slabost,
  • depresivni uslovi
  • nadimanje, nadutost,
  • upala bubrega i zatajenje,
  • cistitis, urinarna inkontinencija.
  • groznica.

Ljekovita svojstva školjke aspen mogu značajno smanjiti sadržaj šećera u krvi sa dijabetesom tipa 2.

Propisi za ljekovite tinkture

Kora od aspena protiv dijabetesa koristi se za pripremu ljekovitih tinktura i dekocija. Vrijedno je napomenuti da se poslednjih godina tradicionalna medicina tijesno uklapa u službenu, a u praksi su se mnoge metode provjeravale više puta. Konkretno, neki su djedovi recepti popularni u liječenju dijabetesa u ovoj fazi.

Tinktura za oralnu upotrebu kod dijabetesa tipa 2. Postupak kuhanja:

  • 2 kafene kašike korice aspenove kore preliju se sa 300 ml čiste vode i dnevno se piju,
  • zatim kuhajte na laganoj vatri 30 minuta,
  • nakon toga, smjesa se izlije u teglu, zatvori tijesnim plastičnim poklopcem, zamota u peškir i ostavi da se potpuno ohladi,
  • kako je spremno, juha se filtrira.

Uzimanje lijeka je prikazano u 1/3 šalice tokom dana.

Za liječenje dijabetesa tipa 2 ovisnog o insulinu priprema se decokcija suhog korijena aspene. Da biste to učinili, 3 žličice proizvoda treba preliti sa dvije čaše kipuće vode i držati na laganoj vatri oko 15 minuta. Naprezanje. Pijte pola čaše 3 meseca.

Tinktura kora aspene. Za kuhanje se uzima 50 g kore i prelije kipućom vodom u količini od 1 litre. Preporučuje se uzimati 1 žličicu 3 puta u toku dana.

Sastav i korisna svojstva

Kora od aspena leči se protiv dijabetesa još od davnina.

Ovaj proizvod ima hipoglikemijski učinak zbog svog posebnog hemijskog sastava.

Sve komponente ne samo da snižavaju koncentraciju glukoze, već imaju i blagotvoran uticaj na unutrašnje organe čovjeka.

Ljekovita svojstva kore aspen nastaju zbog prisustva takvih korisnih komponenti:

  • tanini i esencijalna ulja,
  • enzimi salicilaze
  • glikozidi, naime salicin, populin, salicortin,
  • elementi u tragovima - gvožđe, nikl, kobalt, jod i cink.

Takvim čudesnim proizvodom mogu se postići odlični rezultati u liječenju dijabetesa tipa 2. Ako redovno pijete koru aspena, s vremenom se može smanjiti doziranje lijekova. Osim normalizacije razine šećera, dijabetičar će smanjiti vjerojatnost razvoja ozbiljnih posljedica za dijabetes.

Zbog hemijskog sastava, upotreba kore aspena za dijabetes pomaže u postizanju:

  1. Stabilizacija metabolizma i obnavljanje ćelijskih membrana.
  2. Normalizacija gastrointestinalnog trakta.
  3. Poboljšanje odbrambenih organizama.
  4. Povećana proizvodnja inzulina i regulacija glikemije.
  5. Najbrže zacjeljivanje rana.
  6. Normalizacija centralnog nervnog sistema.
  7. Ubrzavanje procesa razmjene.
  8. Normalizacija acidobazne i vodene ravnoteže.

Uz to, upotreba kore aspena za dijabetes tipa 2 ima protuupalne, anti-trudefaktivne i baktericidne učinke.

Ali, uprkos svim prednostima ovog proizvoda, on se ponekad ne može koristiti. To je zbog činjenice da kora ima adstrigentno dejstvo, što je kontraindicirano osobama koje imaju problem sa redovnim pražnjenjem želuca.

Osim toga, lijek se ne preporučuje kod hroničnih patologija želuca i pojedinačne netolerancije.

Preporuke proizvoda

Navedite svoj šećer ili odaberite spol za preporuke

Kora od aspena može se kupiti u bilo kojoj ljekarni ili pripremiti samostalno. Ali najbolje je pribjeći drugoj opciji. Preporučeno vrijeme za prikupljanje sirovina je proljetni period. U to je vrijeme aspen zasićen korisnim tvarima, a kretanje sokova usporavalo.

Prije prikupljanja prirodnog proizvoda morate biti sigurni da drveće raste u ekološki čistom području daleko od puteva i industrijskih postrojenja. Tako se možete zaštititi od nus-produkata od opijenosti koje emitiraju transport ili u procesu proizvodnje.

Kora aspena kod dijabetesa trebala bi biti svijetlozelene boje. Prilikom odabira prikladnog stabla treba se zaustaviti na mladoj aspeni s glatkom kora. Njegova debljina ne sme prelaziti debljinu ruke neke osobe. Pri rezanju kore treba djelovati veoma pažljivo kako ne biste nanijeli štetu mladom drvetu. Prsten se uklanja širinom ne većom od 10 cm.

Sakupljeni materijal se suši s pristupom sunčevoj svjetlosti, a zatim se prenosi u hladu. Preduvjet bi trebao biti slobodan pristup kisiku korteksu.

Dakle, sirovine će zadržati mnoga ljekovita svojstva i imati blagotvoran učinak na tijelo sa dijabetesom tipa 2.

Berba sirovina

U nekim ljekarnama i dalje možete kupiti bazu za lijek, ali bolje je kada sami koristite koru aspen za dijabetes. Recenzije bilježe veliku učinkovitost lijeka s visokokvalitetnim, pravilno pripremljenim sirovinama.

Ako razlikujete aspen od breze i spremni ste potrošiti nešto vremena za kvalitetno liječenje (vaše ili vaših najmilijih), naoružajte se oštrim nožem i krenite u šumu u kasno proljeće (počev od druge polovine travnja do kraja posljednjeg dana maja). U ovo doba počinje protok soka na drveću. Odnosno, sirovine će delovati aktivnije, a aspen koja je podelila koru s vama neće umrijeti od vaših postupaka. Odabrano je mlado stablo, koje je izraslo ne previše debelo, do sedam milimetara, zaštitnim slojem. Oko prtljažnika je napravljen kružni rez, još desetak centimetara ispod njega. Povezani su vertikalnim prorezima, a rezultirajući pravokutnici su uklonjeni iz prtljažnika. Glavna stvar u ovom poslu je ne oštetiti drvo. Gredice se suše u blago zagrijanoj rerni sa zatvorenim vratima ili u hladu na ulici.

Napravite dekociju

Najčešće su je koristili ljudi koji su koru aspena pomogli u dijabetesu. Usitnjava se (ne u prašinu) i puni se vodom brzinom četiri količine tečnosti po sirovini. Posuda za jelo stavlja se na najmanju vatru i nakon ključanja ostavlja se na njoj pola sata. Nakon što se pokrije poklopcem i ukuhava šest sati na sobnoj temperaturi. Ako imate koru u ljekarni, onda je trebate kuhati samo pet minuta, ali inzistirajte - na istu količinu. Kako se ne bi „ubio“ terapeutski efekat koji kora aspene može dati kod dijabetes melitusa, recenzije su snažno upozorile da zasladite dekociju ne samo nadomjestkom šećera, već čak i bobicama.

Flaša od kore

Ništa manje dobra nije i unesena kora aspena za dijabetes. Recenzije o takvom lijeku su još povoljnije, jer, za razliku od dekocije, ovaj lijek ima ugodan ukus. Jedino ograničenje u pripremi infuzije je da se pravi samo od svježih sirovina, odnosno da je dostupan tek u prvoj polovici ljeta. Kora se temeljito ispere i samlje mljevenjem mesa ili u blenderu. Ispada gruba kaša koja se na pola dana mora napuniti trostrukom zapreminom vode.

Aspen Kvass

Aspenova kora protiv dijabetesa može se koristiti u tako vrlo ugodnom obliku u ljetnim vrućinama. Kvass se pravi gotovo poput običnog hljeba sa samo jednim dodatnim sastojkom. Sirovine su pogodne i svježe i sušene. Samo u prvom slučaju trolitarska tegla napunjena je pola, a u drugom - za trećinu. Pored kore u staklenku se sipa nepotpuna čaša šećera, posuda se puni toplom vodom na ramenima, dodaje se žličica guste kisele pavlake i staklenka se postavi na prozor na dvije sedmice.

Razmotrimo još jedan način na koji se dijabetes liječi aspen. Ovaj put će vam trebati suve sirovine. Radi praktičnosti njegove upotrebe, svježa kora se odmah izrezati na uske trakice (ne debljine više od dva centimetra), osušiti (najbolje na prirodan način - trebati će od tjedan do dva) i ručno drobiti približno do veličine običnog čaja od velikog lista. Kora se čuva na isti način - u metalnoj kutiji za zaključavanje ili staklenoj posudi s poklopcem. Plastika nije prikladna, jer sirovine mogu imati specifičan miris, a istovremeno i ne baš korisna svojstva. Kartonsko pakiranje takođe nije prikladno - suha kora, poput čaja, je higroskopna, može postati vlažna i plijesni. Kora se kuha poput običnog čaja: nekoliko kašika prelije se kipućom vodom i ostavi se u čajniku ili termosici pola sata do sat vremena. Svakog dana trebali biste pripremati novo piće.

Pravila liječenja

Kako sniziti šećer u krvi sa kore jastreba, ovisi o tome kako ga uzimate. Svaki lijek ima svoja pravila, iako između njih postoji određena zajednička: tečaj uvijek podrazumijeva određene pauze između ciklusa. Dakle, razmotrit ćemo kako koristiti ovaj proizvod u različitim oblicima.

  1. Dekocija. Uzima se u čašici od četrdeset mililitara tri puta dnevno pola sata prije jela u trajanju od tri tjedna. Nadalje, prijem na deset dana je obustavljen. Ako imate dijabetes u početnoj fazi ili u blagom obliku, sljedeći kurs možda neće biti potreban. S prosječnim tokom takvih pristupa, rade se tri, u teškim slučajevima s opaženim prekidima, juha se pije stalno.
  2. Infuzija. Režim doziranja je isti kao i kod dekocije, međutim, zapremina se povećava na pola čaše, jer bez vrenja u tečnost, korisne tvari prelaze u nižu koncentraciju.
  3. Kvass. Pije se bez obzira na hranu s ukupnom zapreminom do tri čaše dnevno. Uzima se dva mjeseca, nakon čega se liječenje prekine na dvije sedmice. Štoviše, prvotno položena kora bi trebala biti dovoljna za čitav tečaj, u vezi s tim da svaki popijući čašu nadoknađuje jednakom količinom vode i žlicom šećera.
  4. Čaj Pije se tri puta dnevno, neposredno prije jela, u trećini čaše dvije sedmice. Interval između kurseva je mjesec dana.

Dodatno pojašnjenje: sve verzije lijeka, osim kvasa, bolje je kuhati svakodnevno, svježe. Najčešće ih ljudi rade uveče, tako da do jutra lijek bude spreman. Ako iz nekog razloga nije moguće pripremiti napitak svakodnevno, dopuštena je rezerva od dva dana. Ali ne više - ljekoviti učinak tijekom skladištenja značajno je smanjen.

Ko bi trebao biti oprezan

Kora aspena za dijabetes nema kontraindikacije i zabrane. Jedini pacijenti koji ga moraju napustiti su oni koji imaju jasno izraženu ličnu netoleranciju. To se događa vrlo rijetko, ali ako nakon uzimanja mučnine, vrtoglavice ili bolova u glavi, dvostrukih očiju ili osipa, morate potražiti druge metode smanjenja šećera u krvi - upotrebom kore aspena postane opasno.

U nedostatku alergija, treba biti oprezan onima koji imaju česte zatvor. Kora aspena takođe ima adstrigentno dejstvo, stoga se tradicionalna medicina koristi u lečenju stomaka sa crevima kod bolesti praćenih prolivom.

Ljudima sa normalnom probavom dovoljno je ne zaboraviti praviti intervale između kurseva, kako ne bi došlo do disbioze.

Pogledajte video: Сахарный диабет. Кора осины при сахарном диабете. (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar