Glucometer Satellite

Terapija dijabetesa je uvijek kontrola. Dijabetičari moraju stalno pratiti ishranu, opće stanje organizma. I najvažnije - nivo šećera u krvi. Štaviše, dugi niz godina to bi se moglo raditi samo u medicinskoj ustanovi i laboratoriji.

Sada svako kome je potrebno doslovno može u džepu ili torbici nositi svoj „stol sa reagensima“. Ovo je glukometar. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je prije četrdeset neobičnih godina takav uređaj težio više od kilograma, a sada - manje od stotinu grama.

Kompanije "ELTA" i "Satelit"

U Rusiji je kompanija ELTA poznata mnogim dijabetičarima. Ova kompanija proizvodi uključujući glukometre. Proizvodnja instrumenata počela je prije otprilike dvadeset godina.
U liniji proizvoda postoje tri vrste glukometra:

Prvi model na listi je najraniji. Svaki sljedeći uređaj iz linije ima određene prednosti u odnosu na prethodni model.

Glavne karakteristike su u tabeli:

Marka uređajaOpseg čitanjaDijagnostičko vrijeme, sec.Broj rezultata koji su pohranjeni u memorijiRaspon radne temperature
Satelit1,8-35 mmol / L4040od +18 do + 30 ° S
Satellite Plus0,6-35 mmol / l2060od +10 do + 40 ° S
Satelit ekspres0,6-35 mmol / l760od +15 do + 35 ° C

Možda najočitija razlika između uređaja je vrijeme analize. Pored toga, proizvođač daje stalnu garanciju na Satellite Express. Dva prethodna uređaja nemaju takvu značajku. Još jedna pozitivna karakteristika ovog potonjeg u liniji uređaja može se nazvati mala količina krvi za analizu. Ovo je pitanje od velike važnosti kada treba mjeriti nivo glukoze u djece.

Jastoge masti: koristi i štete od dijabetesa. Pročitajte više u ovom članku.

  • Postoje određena ograničenja u pogledu ispitivanja krvi. Na primjer, ne možete provjeriti krv koja je bila pohranjena neko vrijeme. Venska krv nije prikladna za analizu na bilo kojem od satelita (međutim, ovo ograničenje ne igra nikakvu ulogu za korištenje uređaja kod kuće).
  • Točnost analize može patiti ako kršite temperaturne uslove skladištenja i rada. Osim toga, upute za glukometre sadrže opise mogućih grešaka u uporabi, koje je važno izbjegavati.

  • sam uređaj + baterije,
  • alat za probijanje + jednokratne lancete,
  • test trake (10-25 komada),
  • kôd trake (potreban je za postavljanje kontrolnih parametara za uređaj),
  • uputstva
  • slučaj ili slučaj.

Najskuplji mjerač glukoze u krvi u liniji, „Satelit ekspres“, košta oko hiljadu i pol rubalja (1.500 rubalja). Prethodnici su malo jeftiniji.

Glucometer Satellite: prednosti i nedostaci

  • na primjer, sateliti se još ne mogu povezati sa računarom.
  • memorija uređaja se nekome čini beznačajnom (ne više od šezdeset rezultata).

Međutim, za većinu dijabetičara nije bitna toliko kompatibilnost brojila s računarom, koliko njegova preciznost u određivanju razine glukoze. I ovdje "Sateliti", koliko je poznato, ne propadaju.

Pa, ako možete zaboraviti na bolest. Dijabetes melitus - naprotiv, je bolest koju se uvijek treba pamtiti i neprestano nadzirati. Glukometar nam jako pomaže u tome.

Pogledajte video: Working Principle Of A Gluco meter. Explained In Hindi (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar