Mogu li jesti limun za dijabetes?

Ovo je najzdravije voće zbog visokog sastava vitamina:

  1. ima osnažujući, analgetski efekat,
  2. je imunomodulator, antioksidans,
  3. normalizuje krvni pritisak i holesterol,
  4. poboljšava stanje kože, kose, noktiju.

Stručnjaci preporučuju svakodnevno uključivanje u prehranu nekoliko svježih režnja ovog kiselog voća, ne samo bolesnih, već i zdravih ljudi.

Šta je štetan limun za dijabetes?

Dijabetes tipa 2 limuna je štetan samo ako se koristi nepravilno:

  1. ne možete je jesti na prazan stomak,
  2. ne možete jesti više od pola limuna na dan,
  3. moguća je alergijska reakcija oslabljenog organizma,
  4. upotreba čudotvornih recepata s interneta bez savjetovanja s liječnikom nije dozvoljena.

Kako koristiti limun?

Znajući sve pozitivne efekte, ne koristite proizvod u ogromnim količinama. To neće imati koristi, tijelo nije u stanju jednokratno apsorbirati toliko vitamina, oni ih moraju uzimati svakodnevno i frakcijski. Visoka kiselost može uništiti želudac, izazvati žgaravicu i alergijsku reakciju u slučaju predoziranja.

Najbolje voće treba konzumirati u obliku mješavina i infuzija s drugim ljekovitim povrćem i biljem. Pravljenje zdrave salate svaki dan nije uvijek dovoljno vremena, a nakon što pripremite smjesu, možete je pohraniti u frižider na mjesec dana. Prije pripreme i upotrebe ljekovitog proizvoda, vrijedi konzultirati terapeuta.

Celer i limun od dijabetesa u obliku mješavine - ukusna i zdrava salata. Poželjno je jesti ga svakodnevno. Proizvodi u njegovom sastavu su visoko vitaminski i zdravi.

Limun, češnjak, koren peršuna kod dijabetesa imaju lekovito dejstvo. U tradicionalnoj medicini postoje recepti s njihovom općom i zasebnom uporabom.

Koštica takođe ima korisna svojstva, može se dodavati u čaj i jesti kao začin raznim jelima.

Koji su recepti za pravljenje limuna protiv dijabetesa?

Limun dijabetesa tipa 2 se široko koristi u obliku ljekovitih infuzija i mješavina.

Najpopularniji tandem: limunov sok (1 kom.) Pomiješa se sa sirovim jajetom (1 kom.) I pije se na prazan stomak, tri dana, svakog mjeseca. Takav jutarnji koktel ne treba uzimati kod stomačnih tegoba.

Mješavina limuna s češnjakom i rotkvicom ima snažan učinak na jačanje imuniteta, treba ga uzimati 1 žličica. dnevno na prazan stomak mesec dana, jednom godišnje.

Infuzija limuna i borovnice takođe dobro snižava nivo šećera. U receptu se koriste: listovi borovnice umočeni u kipuću vodu, sok od borovnice, limunov sok. U omjeru 1: 1: 1, infuzija se priprema i pije tri puta dnevno prije jela, 50 ml, mjesec dana.

U takvim receptima limun za dijabetes ima terapeutski učinak, zbog dodavanja svojih svojstava, svojstava drugih proizvoda.

Prilikom liječenja narodnim lijekovima posebno biste trebali pažljivo nadzirati sastav krvi i opće stanje.

Pogledajte video: Kako da pobijedite dijabetes za 15 dana (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar