Langerin: recenzije o lijeku, cijena, upute

za medicinski tretman

dyucha recovery: metformin

Langerin 500: 1 tableta metformin hidroklorida 500 mg, što odgovara 390 mg metformina,

Langerin 850: 1 tableta metil metformin hidroklorida 850 mg, što odgovara 662,9 mg metformina,

Langerin 1000: 1 tableta metformin hidrohlorida 1000 mg, što odgovara 780 mg metformina,

dodatne riječi: natrijum škrob, voda 40, bezvodna voda silicijumske kiseline, kukuruzni škrob, magnezijum stearat, ječam Sepifilm bilijum 752 (hipromeloza, makrogol-2000-monostearat, titan dioksid), makrogol.

Likarska forma. Tablete, u ljusci.

Farmakoterapijska grupa. Antidijabetička gnjavaža. Oralna hipokliticemija. PBX kod A10BA02.

- Insulonezonezhniy Tsukrov dijabetes tip II, ako ribani tikvice u krvi nisu adekvatno pidtrimuvati manje od dyutoy-a, fizičkih prava i nižih masi,

- u kombinaciji sa inzulinom - u slučaju cerebralnog dijabetesa tipa I dolazi do posebno visokog stepena savijanja koraka koji su viši, a potom se supravodi s drugom rezistencijom na inzulin.

Dijabetička keto acidoza, dijabetička prekoma i koma,

oslabljena funkcija nirok,

Gostríi zhoryuvannya, sci igry je isto rizíkom razvoj gubitka funkcije nirok: dehidracija (u slučaju proljeva, krv u krvi), opasnost, teška infekcija zhoryuvannya, postaju zabranjeni, sepsa,

Značajne kliničke manifestacije ždrela i hroničnog zoryvorivana, koje mogu dovesti do razvoja hipoksije tkiva (srčana bolest je dihromna insuficijencija, gostrii infarkta miokarda),

ozbiljne hirurške operacije i povrede (ako je potrebno, izvedena medicinska terapija),

slomljena funkcionalnost,

hronični alkoholizam, gostre otruênny alkohol,

osetljivost na metformin ili na komponente leka,

vaginu i godinu dojke,

laktacidoza (uključujući istoriju),

dotrimannya gippokaloríyno díêti (manje od iž 1000 cal / ext),

dijete wik do 10 rock.

Ne preporučuje se ukočiti Langerin osobama starijim od 60 godina, koje mogu imati odličnu tjelesnu kondiciju, što je neophodno za razvoj mliječne acidoze u njima.

Sposib zososuvannya taj dozi.

Djeca starija od 10 godina

Mono terapija i kombinacija sa osiguranjem

Pochatkova skladišna doza je 1 tableta 500 mg ili 850 mg 1 put po dob. Nakon 10-15 dana, doza sljedećeg korgogovatija je indicirana do razine glukoze u krvi. Povílnee pídvishchenny dosuvannya moget smanjuju učestalost nuspojava na strani crijevnog trakta.

Maksimalna doza dobova je 2000 mg (rosodien za 2-3 priyomi).

Mono terapija i kombinacija sa oralnim antidijabetičkim lijekovima

Pochatkova doza u Langerin magacin 500 mg 2-3 puta po dobavi ili 850 mg 2 puta po dobavi. Nakon 10-15 dana, doza sljedećeg korgogovatija je indicirana do razine glukoze u krvi. Veća doza može smanjiti učestalost nuspojava sa strane crijevnog trakta.

Maksimalna dobova dobove je 3000 mg.

U vrijeme prijelaza na prvu oralnu antidijabetičku oralnu primjenu, uzmite sljedeći lijek sljedeći put kad trebam popraviti isporuku predviđene hrane s dozom metformina.

Kombinacija sa inzulinom

Da bi se postigla kratka kontrola glikemije, moguće je popraviti metformin i integrator kombinacije. Zvichain pochatkova doza Langerin magacin sk 500 abo 850 mg 2-3 puta po dozi, u tom času mogu uzeti dozu inzulina neposredno prije glukoze u krvi.

Podjela svijeta

Vrakhovuchi je sposobnost da smanji broj funkcija u bolesnika s malom dozom metformina ispravna do funkcije nikla. Neophodno je redovno preispitivati ​​funkciju nirok.

Trivijalnost liječenja naznačena je padom ozbiljnosti i prekidom napadaja.

Uzmi tabletu, uzmi, uzmi, sačekaj dan ili popij.

Pobične reakcije.Oštećeni na boku šljako-crevnog trakta: mučnina, blues, "metal" u ustima, slaba probava, apetit, nadimanje, proliv, bolovi u stomaku. Simptomi se najčešće javljaju često na kapljici vode i u pravilu znaju sami. Ovi se simptomi mijenjaju s naznačenim antacidom, atopijskim atropinom i spazmolitikom. Da biste se izvukli iz ovih nuspojava, preporučuje se da lijek započnete pola sata, ili barem 2-3 puta po dodatku. Yakshcho dispeptički simptomi __, upotreba lijeka slíd priniti.

Olupina sa strane rijeke mliječna kiselina dyatez (trebat će mi vimični obrazac), s trivijalnim likuvanní - gípovítamínoz V12 (kolabirao sve vrijeme).

Oštećen sa strane krvnog sistema: u okremich vipadakh - anemija je megaloblastična.

Alergijske reakcije: Posetite shkírí.

Predoziranje Uz metastazu metformina u dozi od 85 g, razvoj hipoglikemije nije propao. Ale in tsyuyu vipadka ukorijenjena je laktična acidoza. Rani simptomi laktične acidoze su mučnina, blues, proliv, povišena temperatura, želudac, želudac i mumija, a što dalje može preći u zbunjenost, upropastiti kremu i komediju.

Likuvannya: pojave u vipadoku sa znakom laktacidoze lijeka, trebate ga prikvačiti, imati dobru termo-hospitalizaciju, što ukazuje na koncentraciju laktata, odredite dijagnozu. Naybilsh na učinkovit način unošenjem laktata u organizam i pripremom preparata za hemodijalizu. Takođe provodite simptomatsku likvidaciju.

Zastosuvannya u periodu vaginosti abo godine dojke. Ako ste planirali vaginosti, a takođe imate vipad, vaginostnost na pozadini uzimanja lijeka, morate se sjetiti i naznačiti terapiju inzulinom. Majka i novorođena djeca su vrlo oprezni.

Značajke zastosuvannya. U pravilu je pacijent imao plavce, stomačne bolove, bolove u stomaku, slabost je jača i jači je neobuzdan, tada sam glasno trzao Langerin. S obzirom na ove simptome, možete dobro pogledati uho od laktacidoze.

48 godina prije 48. godine, nakon što je rađena rendgenska kontrastna radiografija (orografija, unutarnji vennum), potrebno je uzeti sljedeći lijek.

Isto tako metforminom je kliznuo 48 godina prije obavljanja hirurgicheskoe predaje s anestezijom i ponovno otvaranje ne prije 48 godina nakon hirurgichey operacije.

Langerin nije najbolje piće za alkohol.

Zdravlje je potrebno za povećanje brzine reakcije pri korištenju automatskog prijevoza na bilo koji način. Langerin nije uzrok hipoglikemije, što je jedini razlog stagnacije u viziji monoterapije. Ako ste zadovoljni sa najznačajnijim incidentima (inzulin, anti-dijabetičari, bolja sulfonilaza i repaglinacija), možete napredovati u metforminozi. Omogućuju vam da negativno apsorbirate dijalnost, kao što su velika brzina mentalnih i fizičkih reakcija, prihvaćanje brze odluke (na primjer, briga o transportnim problemima, servisiranje automobila i mehanike, a zatim i posao).

Međusobno povezivanje s najvažnijim karticama i vidi razmjenu. Nema preporuka preko noći primenom danazolu za preostale jedinstvene hiperglikemične dijelove. Ako trebate dati danazol i obnoviti dozu, uzmite pravilnu dozu lijeka uz kontrolu ostatka gloga.

Uzimanje alkohola s alkoholom pomaže u razvoju mliječne acidoze u sat vremena alkoholiziranosti, posebno kod štrajkova glađu, ali pored nedostatka kalorija, kao i u slučaju neugodnosti. Pod sat vremena na priyomuyu droga slíd unikati priyyu alkohol i líkarskikh zasobív, scho osvetiti alkohol.

Kombinacije koje zahtijevaju posebnu njegu

Klorpromazin: kada uzimam velike doze (100 mg po dob), uzimam glimekemiju, snižavajući nivo inzulina. U slučaju antipsihotika i recepta, ostatak potrebne korekcije doze uzimat ću s kontrolom ostatka grupe.

Glukokortikosteroid (GCS) sistemski i minimalno podnosi toleranciju na glukozu, povećava glutemiju i preventivno ketozu. Ako imate GCS i pišem da uzmem ostatak doze, ispravite dozu s kontrolom kontrole GLI.

Duretici: jednočasovni prijem diuretika u petlji može prouzrokovati razvoj laktične acidoze zbog nedostatka maliru nirkova.

Yodvmísní radiokontrastni govor: Radiološki nalazi rendgenskih crvenih katastrofa mogu izazvati acidozu mliječne kiseline kod oboljelih od kroničnog dijabetesa u prisustvu funkcionalnih nedostataka. Održavanje droge skliznulo je 48 godina prije i ne osjeća se bolesno prije dobi od 48 godina nakon radiološkog pregleda prethodne godine u radiopakiranom retinovu.

Imenovan u viglyad drugim službama b2simpatomimetičar: Promovirajte Rječnik poticajne stimulacije b2-receptor. Na tsyomu vipad potroben kontrolu glikemííja. Po potrebi se preporučuje sastanak.

Jednokratno propisanim lijekom sa posljednjim sulfonilsehovinijem, inzulinom, akarbozojem, salicilatima, možete ga ojačati.

Farmakološke vlasti.Farmakodinamika. Metformin - veliki sa antihiperglikemijskim efektom, što znači da smanjujem hiperglikemiju, ne dovodi do razvoja hiperglikemije. Ne stimulišem izlučivanje inzulina i ne štetam zdravom učinku kod zdravih ljudi.

Osjetljivost perifernih receptora na inzulin na metformin pidvishchu i iskorištenje glukoze od strane klitina. Upovlennyu glukoneogeneza u jetri. Prebaciću sav ugljeni hidrat u crevima. Ispiranje pozitivno deluje na metabolizam lipida: snižavam nivo holesterola, lipoproteina u niskoj krvnoj slici i tri glitra.

Farmakokinetika. Kada se unutarnje metastaze metformina apsorbira iz crevnog trakta, češće, s fecesom, opaža se 20-30% doze. Apsolutna bioraspoloživost postaje od 50% do 60%. Jednokratnim prihvaćanjem apsorpcija, metformin se smanjuje i razrjeđuje.

Metformin shvidko rozpodilyaetsya u tkivima, praktično je ne uključiti se u proteinske plazme. Metabolizam metformina je beznačajan mir i olovna nirka.

Nirkov klirens metformin postaje> 400 ml / hv. Radi onih koji žele da iskoriste klub, klub za spektakularno filtriranje i cevasto izlučivanje. Kintseviy period na pívzhitty píslya oralnu administraciju u skladištu metformínu oko 6,5 godina.

Sa slomljenom nirkovom funkcijom nirkov klirens metforminu smanjuje se srazmerno novom klirensu kreatina. Biće ispunjen period protoka, nivo metformina u plazmi zrosta.

Osnovna fizička i hemijska snaga:

Langerin 500: bi okrugle, bikonveksne tablete, unutar ljuske,

Langerin 850: ovalne tablete bilijuma, unutar ljuske, s rizikom od jedne strane,

Langerin 1000: biljske ovalne tablete, unutar ljuske, s rizikom od obje strane.

Termin vezanosti. 3 rockies.

Operite zberigannya. Neću tražiti posebne umove zberigannya. Zberigati izvan dohvata djece.

Pakovanje. 10 tableta za blister, 3 za 6 svaki ili 9 za 9 blister pakiranja.

Kategorija vídpusku. Za recept.

Virobnik. U „Zentiva“.

Mesto nahodât. Nitrânsʹka, 100, 920 27 Hlohovec, Slovačka Republika.

Ljekovita svojstva i indikacije za upotrebu

Mehanizam djelovanja glavne komponente lijeka povezan je s njegovom sposobnošću suzbijanja procesa glukoneogeneze, kao i procesa sinteze slobodnih masnih kiselina i oksidacije masti. Predstavnik klase biguanida ne utječe na količinu inzulina oslobođenog u krvi, već mijenja svoju farmakodinamiku smanjujući omjer vezanog inzulina i slobodnog te povećavajući omjer inzulina na proinzulin.

Važna tačka u mehanizmu djelovanja takvih tableta je stimulacija unosa glukoze u mišićnim ćelijama.

Glavna indikacija za uporabu lijeka je razvoj dijabetesa ovisnog o inzulinu kod osobe, posebno s neučinkovitošću slijedeće prehrane.

Glavna ljekovita svojstva Langerina uključuju:

  • smanjuje količinu gliciranog hemoglobinaꓼ
  • neutralizira inzulinsku rezistenciju ćelija na hormon inzulin in
  • povoljno djeluje na normalizaciju lipidnog profila krvne plazmeꓼ
  • smanjuje loš holesterolꓼ

Osim toga, upotreba lijeka može stabilizirati tjelesnu težinu.

Upute za upotrebu tableta

Lijek Langerin dostupan je u obliku obloženih tableta.

Tablete su upakovane u plastičnu kesicu koja je zapečaćena aluminijumskom folijom.

Pakovanja se stavljaju u kartonsku kutiju zajedno s uputama za upotrebu lijeka.

Ovisno o potrebnoj dozi korištenog lijeka, lijek se može kupiti sa dozom:

  1. 500 miligrama.
  2. 850 miligrama.
  3. Jedan gram aktivne supstance.

Način uzimanja tableta jeste oralni, u vrijeme jela ili nakon njega. Liječnik koji provodi liječnik propisuje doziranje za svakog pacijenta pojedinačno, ovisno o težini bolesti. Takođe, medicinski specijalista određuje broj doza lijeka u toku dana.

Langerin-upute za upotrebu preporučuju početak terapijskog tijeka liječenja s minimalnom dozom od 500 mg aktivne tvari. Broj doza lijeka tokom dana može biti od jedne do tri. Postepeno, doziranje se može povećati na 850 mg aktivne tvari tokom dana (jednom dva puta dnevno). Lekar koji prati lečenje nadzire stanje pacijenta i, ne više od jednom nedeljno, prilagođava dozu lekova koji se uzimaju nagore.

Lijek je propisan i za liječenje bolesti kod djece starije od deset godina. Monoterapija treba započeti s doziranjem od 500 mg aktivne tvari jednom ili dva puta dnevno. Nakon nekog vremena dopušteno je postepeno povećavanje doze lijeka, ali ne više od dva grama dnevno, podijeljeno u dvije ili tri doze.

Tipično, promjena doze lijeka događa se nakon deset do petnaest dana na osnovu rezultata krvnog testa na razinu glukoze.

U nekim slučajevima pripravak tableta dio je kombinirane terapije s injekcijama inzulina.

Treba napomenuti da se istovremeno primjenjuje Langerin s inzulinom, derivatima sulfoniluree, akarbozom ili ACE inhibitorima kako bi se povećao hipoglikemijski učinak lijekova.

U nekim slučajevima lekar može zameniti upotrebu Langerina tabletama sličnog sastava. Danas postoji ogroman broj lijekova čiji je glavni aktivni sastojak metformin.

Cijena analognih lijekova može značajno varirati, ovisno o tvrtki proizvođača lijeka.

Koje su kontraindikacije za upotrebu?

Nepravilno odabrana doza ili neusklađenost s preporukama liječnika može izazvati pojavu neželjenih reakcija tijekom uzimanja lijeka.

Osim toga, postoje slučajevi u kojima je uporaba lijeka na bazi metformina zabranjena.

Uputa za uporabu lijeka navodi popis glavnih kontraindikacija.

Glavne kontraindikacije za upotrebu Langerin tableta uključuju sljedeće:

  • ozbiljno oštećenje funkcije jetre ili bubrega, njihovo zatajenjeꓼ
  • alkoholizam, uključujući u hroničnom oblikuꓼ
  • zatajenje srca ili disanjaꓼ
  • akutni infarkt miokardaꓼ
  • stanje dijabetičke kome ili pretkaꓼ
  • razvoj sindroma dijabetičkog stopalaꓼ
  • u prisutnosti individualne netolerancije na metformin i razvoja alergijskih reakcija na komponentuꓼ
  • prisutnost zaraznih bolestiꓼ
  • postiti s dijabetesom ili slijediti dijetu čija dnevna prehrana ne prelazi tisuću kilokalorijaꓼ
  • prije i nakon operacijeꓼ
  • s nedavnim obimnim ozljedamaꓼ
  • prije i poslije dijagnostike koja koristi radioaktivne izotrope jodaꓼ
  • ketoacidoza i laktacidoza.

Uz to, žene ne bi trebale uzimati lijek tokom trudnoće i dojenja.

Pojava nuspojava može se očitovati od strane različitih organa i sistema ljudskog tela - gastrointestinalnog trakta, metabolizma, kardiovaskularnog sistema, kože kože. Glavne negativne reakcije koje mogu nastati kao posljedica uzimanja lijeka su:

  1. Povišena nadutost. Ponekad se mučnina pojavi kod dijabetesa tipa 2. Mučnina se može zamijeniti povraćanjem.
  2. Bolni trbušni tip.
  3. Pojava metalnog ukusa u usnoj šupljini.
  4. Hematopoeza i hemostaza.
  5. Megaloblastična anemija.
  6. Snižavanje šećera u krvi ispod prihvatljive razine - hipoglikemija.
  7. Pojava slabosti u tijelu.
  8. Pospanost.
  9. Hipotenzija.
  10. Respiratorni poremećaji.
  11. Pojava dermatitisa ili osipa na koži.

Treba uzimati oprez kad uzimate Langerin s drugim lijekovima. Istovremena upotreba tableta s cmeditinom povećava rizik od laktacidoze. Kombinacija Langerina i diuretika u petlji može razviti isti efekat. U tom slučaju pored mogućnosti manifestacije laktacidoze može se uočiti i manifestacija bubrežnog zatajenja.

Koristeći lijek potrebno je pratiti normalne performanse bubrega i utvrditi količinu laktata u plazmi najmanje dva puta godišnje.

Informacije o lijekovima koji se koriste za liječenje dijabetesa nalaze se u videu u ovom članku.

Međunarodno vlasničko ime

Međunarodno ime podudara se sa nazivom aktivne tvari - Metformin (metformin).

Langerin se koristi za snižavanje šećera u krvi.

ATX kôd je A10BA02 broj.

Objave i sastav izdajte

Lijek je dostupan samo u obliku tableta za oralnu primjenu. Razlikuju se takve vrste - obloženi, produljenog djelovanja, prekriveni su filmskom membranom, s enteričkim premazom.

Glavni aktivni sastojak je metformin hidroklorid. Pomoćne supstance su prisutne: kukuruzni škrob, magnezijum stearat, makrogol 6000, bezvodni koloidni silicijum dioksid, povidon 40, titanijum dioksid, škrob natrijum glikolat, hipromeloza, monostearat-2000-makrogol.

Farmakokinetika

Prilikom uzimanja lijeka iznutra, metformin se u potpunosti apsorbira iz trakta, dok se do trećine izlučuje iz tijela izmetom. Maksimalna koncentracija tvari doseže se nakon dva i pol sata. U krvi lijek praktički ne formira veze sa proteinima, a u citoplazmi ćelija crvenih ćelija aktivan sastojak se nakuplja u obliku granula.

Do trećine lijeka izlučuje se iz tijela izmetom.

Kontraindikacije

Metformin je zabranjen za upotrebu u takvim slučajevima:

  • preosjetljivost na komponente,
  • s teškim oštećenjem rada bubrega i jetre,
  • sa alkoholizmom,
  • s bolestima zaraznog i kardiovaskularnog sistema,
  • različite vrste acidoze,
  • trudnoća i dojenje
  • koristeći kontrastni jod,
  • s gladovanjem i dehidracijom.

Kako uzimati Langerin

Lijek se uzima tako što se nadgleda nivo glukoze u krvi, koju bi pacijent trebao mjeriti nekoliko puta dnevno: ujutro, nakon svakog obroka, predvečer prije odlaska u krevet.

Prijem - oralno dok jedete hranu ili nakon nje. Početna doza je od 500 mg do 850 2 ili 3 puta dnevno. Nakon 2 tjedna, dozu treba prilagoditi u skladu s rezultatima glikemijske analize.

Maksimalna doza ne može biti veća od 3000 mg, dijeli se sa 3 puta.

Za djecu nakon 10 godina doziranje je 500-850 mg dnevno 1 put. Maksimalna doza je 2000 mg, podijeljena sa 2-3 puta.

Sa dijabetesom

Uputa za upotrebu deli tretman na monoterapiju i kombinaciju sa inzulinom. Početna doza je 500-850 mg dva puta dnevno uz ili nakon obroka. Dvije nedelje kasnije, provodi se prilagođavanje doze ovisno o rezultatima kontrole šećera. Sve to vrijeme pacijent mora održavati glikemijski profil. Maksimalna dozvoljena doza je 3 g, podijeljeno u 3 doze.

Kod šećerne bolesti upute za uporabu lijeka dijele liječenje na monoterapiju i kombinaciju s inzulinom.

Nuspojave Langerina

Negativne pojave iz različitih organa i sistema mogu se razviti.

  1. Koža: svrbež, osip.
  2. Uticaj na hepatobilijarni sistem: hepatitis, oslabljena funkcija jetre.
  3. Neurološki simptomi: poremećaji ukusa.
  4. Iz probavnog trakta: osjećaj mučnine, povraćanje, proliv, nedostatak apetita, bol u trbuhu, nadimanje, smrad metala u ustima.
  5. Rijetko postoji promjena u krvi - megaloblastična anemija, nedostatak vitamina B12.

Kliničke manifestacije nestaju samostalno nakon povlačenja lijeka. U rijetkim slučajevima potrebna je simptomatska terapija.

Posebna uputstva

Sastoje se u prilagođavanju doze (često je tableta podijeljena na polovine) i proučavanju mogućnosti njezinog imenovanja kod različitih skupina ljudi.

Upotreba u starosti

U starijih ljudi funkcionalna stanja mnogih sistema (disfunkcija bubrega, srca) često pate, tako da većina pacijenata koristi lijekove kako bi ih održala. A ako postoji nekompatibilnost lijekova, tada biste trebali napustiti Langerin ili promijeniti njegovu dozu (ako je potrebno, tabletu razbiti na pola, uzeti jednu).

Dodjela djeci

Lijek je propisan djeci starijoj od deset godina. U mladosti se odabiru drugi lijekovi. Ispitivanje lijeka u djetinjstvu nije provedeno, tako da nema podataka o njegovom utjecaju na rast, razvoj i pubertet djece, posebno kod dugotrajne primjene. Stoga ga treba koristiti s oprezom u starosnoj grupi od 10-12 godina.

Upotreba tokom trudnoće i dojenja

Pri planiranju trudnoće trebate prestati uzimati Langerin i o tome obavijestiti svog liječnika. Propisat će odgovarajuću dozu inzulina, koju će trebati koristiti tijekom gestacijskog razdoblja. Učinak metformina na fetus klasificiran je kao B.

Pri planiranju trudnoće trebate prestati uzimati Langerin i o tome obavijestiti svog liječnika.

Studije tijekom dojenja nisu provedene, nema podataka o prodiranju metabolita u mlijeko, stoga, tijekom dojenja, morate napustiti lijek.

Predoziranje langerina

Kada se primijeni doza veća od potrebne, razvijaju se znakovi: laktacidoza, osjećaj suvoće u usnoj šupljini, sluznici, koži, bolovima u mišićima i grudima, ubrzano disanje, poremećaj sna, dispeptični simptomi, neurološki poremećaji, bolovi u trbuhu, povraćanje i dr. poremećaji rada srca, oligurija, ICE. Pored toga, hipoglikemijski uslovi se ne razvijaju. Ne postoji specifičan tretman. Kao terapija se efikasno koristi dijaliza i hemodijaliza, a provodi se i simptomatsko liječenje. Potrebno je hitno povlačenje lijekova.

Kontraindicirane kombinacije

Ako je potrebno provesti postupak u kojem će se koristiti kontrastna sredstva koja sadrže jod, za dva dana treba prestati uzimati Langerin. A nastavak lijeka je moguć 2 dana nakon ispitivanja, prije toga treba obaviti ispitivanja kako bi se ispitalo funkcionalno stanje bubrežnog sistema. U suprotnom je moguć razvoj bubrežne insuficijencije, rizik od laktične acidoze.

Gliformin može biti analogan lijeku.

Lijek Danazol se ne koristi u liječenju Langerina. To je povezano sa visokim šećerom, acidozom i povećanim rizikom od kome. Stoga glikemiju treba pratiti.

Kombinacije koje zahtijevaju oprez

Uz iznimnu oprez, lijekove treba upotrebljavati u kombinaciji sa sistemskim ili lokalnim glukokortikosteroidima, ACE inhibitorima, diureticima, beta-2-simpatomimeticima - ove skupine lijekova mogu smanjiti šećer u krvi. Zbog toga treba upozoriti pacijenta na to, kao i prilagoditi doziranje Langerina.

Klorpromazin i antipsihotici su takođe lijekovi, u kombinaciji s kojima se mora korigirati primijenjena doza metformina.

Kompatibilnost s alkoholom

Nespojiva je sa alkoholom. U kombinaciji s etanolom povećava se rizik od nastanka mliječno acidotičnog stanja, posebno kod problema sa jetrom (zatajenje jetre) ili s nedovoljnom prehranom.

Zamenice Langerina su sledeći lekovi:

  • Gliformin
  • Gliformin Prolong,
  • Glukofag,
  • Metformin
  • Metfogamma,
  • Formin,
  • Siofor u različitim dozama (1000, 800, 500),
  • Vero-Metformin,
  • Glycomet 500.

Recenzije o Langerin

Anton, 48 godina, Oryol: „Ja bolujem od dijabetesa tipa 2 već 3 godine. Doktor je propisao lijek. Drago mi je da nema nuspojava, a nivo šećera ne raste. "

Anna, 31 godina, Moskva: „Ja patim od dijabetesa tipa 2, bolesna sam skoro pet godina. Prve godine je održavala razinu glukoze vježbanjem i dijetom. Međutim, nije bilo posebne efektivnosti. Doktor je propisao ovaj lijek u dozi od 850 mg dva puta dnevno. Nema nuspojava. "

Vasily, 28 godina, Krasnodar: „Dijabetes tipa 2 otkriven je prije više od godinu dana. Uzimam ovaj lijek. Doktor je tvrdio da on dobro djeluje i održava nivo glukoze u normalu. Pokupljena minimalna doza od 500 mg. Upotreba lijeka treba biti stalna, nije bilo nuspojava, tako da smatram da je lijek dobar. "

Pogledajte video: SORT Lingerie Spring Summer 2017. COLOMBIAMODA 2016 by Fashion Channel (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar