Tretman Vitafonom pomoću vibroakustične izloženosti

Upotreba uređaja Vitafon nema nuspojava uz sledeće kontraindikacije.

Da li je ikome kontraindicirano da govori? Ovo pitanje zvuči jednako čudno kao i kontraindikacije za telefoniranje, jer su ljudski govor i telefoniranje u smislu amplitude i frekvencije zvuka potpuno isti efekti. No, bez obzira na to, vibroakustična terapija iako je kvalitativno nova prirodna metoda obnove tijela, ali istovremeno spada u klasifikaciju fizioterapije, pa su za nju utvrđene kontraindikacije, uobičajene za fizioterapiju, poput:

  • maligne novotvorine,
  • područje teške ateroskleroze,
  • trudnoća
  • regija tromboflebitisa,
  • akutne zarazne bolesti i visoka telesna temperatura,
  • područje implantiranih pejsmejkera.

Propisivanje vibroakustične terapije za ove kontraindikacije, naravno, neće biti moguće dok se ne dokaže suprotno. Glavno načelo medicine: ne naštetiti. Ipak, uvijek postoji šansa da pacijent iz bilo kojeg razloga ne zna za postojanje kontraindikacija, a želio bi biti siguran da ni ozvučni postupci neće naškoditi u ovom slučaju.

Razmotrite ovo pitanje s teorijskog stanovišta i postojećeg iskustva korištenja vibroakustične terapije.

Uređaj za telefoniranje Vitafona: korist i šteta

Vitafon fono uređaj je koristan za sledeće bolesti:

  • adenoma prostate, impotencija, prostatitis, serozni mastitis,
  • artritis, artroza, reumatizam, poliartritis, osteohondroza, radikulitis, povrede kičme, skolioza,
  • nesanica, sindrom povlačenja alkohola, ublažavanje umora, hipertenzija,
  • bronhitis, otitis media, sinusitis, glaukom, senzorineuralni gubitak sluha, rinitis, tonzilitis, prehlada,
  • dislokacije, hematomi, opekotine, hipotermija, promrzline, edemi, prelomi, uganuće, modrice,
  • gastritis, zatajenje bubrega, pijelonefritis, zatvor, hemoroidi, cistitis,
  • posljedice cerebralne paralize, lepršave paralize,
  • stomatitis, parodontalna bolest, parodontitis,
  • ožiljci, rane, šavovi, trofični čir, akne, groznice.

Fonograf Vitafon je štetan u sljedećim slučajevima:

  • trudnoća
  • ateroskleroza
  • akutne infekcije povezane
  • visoka tjelesna temperatura
  • neoplazme ćelija raka ili maligni tumori, tromboflebitis, srce, implantati i stimulansi.

Prednosti Vitafona očite su za one koji uređaj redovno koriste i ne prekidaju tijek liječenja. Mogu ga koristiti muškarci koji pribjegavaju raznim metodama za poboljšanje erekcije, žene, starije osobe, djeca, mlade majke, ljudi koji se bave teškim fizičkim naporom ili sjedilačkim radom.

Šta je uređaj?

"Vitafon" je posebna jedinstvena oprema namenjena fizioterapiji. Uzgred, uređaj se može koristiti i u medicinskim ustanovama i kod kuće. Danas se, naravno, mnogi zanimaju kakvi se rezultati mogu dobiti pomoću Vitafon uređaja. Ispitivanja, upute i studije stručnjaka ukazuju na to da vam ta oprema omogućuje utjecaj na tijelo uspostavljajući rad različitih organskih sustava.

"Vitafon" je vibro-akustički uređaj razvijen 1994. godine. Naravno, tokom proteklih decenija, uređaj je unapređen.Djelujući na tijelo na različitim frekvencijama, ovaj uređaj značajno poboljšava mikrocirkulaciju krvi i povećava odljev limfe, čime normalizira prehranu tkiva u zahvaćenom području, povećavajući količinu kisika koje dobivaju stanice i poboljšavajući metaboličke procese. Frekvencije zvuka se stalno automatski mijenjaju, zahvaljujući programu. Usput, frekvencija prvog raspona je u rasponu od 20 Hz - 4,5 kHz, a frekvencija drugog raspona varira u rasponu od 200 Hz - 18 kHz.

Uređaj "Vitafon": liječenje i prevencija. Glavne indikacije za upotrebu

Slična se tehnika naširoko koristi u sanatorijumskoj praksi, kozmetologiji, a često i kod kuće. U kojim je slučajevima preporučljivo koristiti Vitafon uređaj? Pregledi ljekara pokazuju da su glavne indikacije za vibroakustičnu terapiju kršenja poput:

  • išijas
  • poliartritis
  • osteohondroza,
  • skolioza:
  • dislokacije
  • hematomi, povrede, uganuća,
  • lebdeća paraliza
  • tehnika je efikasna u liječenju furunculosis, karbunculosis, opekotine na koži, akni, strija,
  • oprema se koristi u prisustvu bolesti dišnog sistema, uključujući tonzilitis, tonzilitis, bronhitis, sinusitis, rinitis,
  • ponekad se uređaj koristi za liječenje otitisnih medija,
  • tehnika može pomoći obnavljanju pokvarenog glasa,
  • indikacija za terapiju je gastritis, parodontalna bolest,
  • uređaj može pomoći u liječenju simptoma odvikavanja i nesanice,
  • indikacija za upotrebu su takvi poremećaji na genitalnom području kao što su impotencija, adenom prostate,
  • tehnika može pomoći kod hemoroida, enureze, pijelonefritisa, cistitisa,
  • ponekad vibroakustična terapija pomaže mladim majkama u borbi protiv laktostaze.

Zapravo se oprema često koristi za sprečavanje razvoja bolesti, jer vibroakustički efekt pomaže normalizaciji rada tijela, poboljšanju metaboličkih procesa u tkivima i podmlađivanju tijela u određenoj mjeri.

Značajke primjene za žene

Za lijepu polovicu čovječanstva, korisna je i vibroakustična terapija. Za početak, vrijedno je reći da se ova tehnika široko koristi za sprečavanje bolesti reproduktivnog sistema, kao i za uklanjanje menstrualnih nepravilnosti. Vjeruje se da se zahvaljujući stimulaciji nadbubrežne žlijezde normalizira nivo ženskih hormona u krvi što, prema tome, pomaže u normalizaciji ciklusa, ublažavanju bolova tijekom menstruacije i ubrzavanju liječenja različitih ginekoloških bolesti.

Osim toga, Vitafon se široko koristi u kozmetologiji, jer pomaže poboljšati prehranu kožnih tkiva, ukloniti oticanje, ubrzati regeneraciju i pokrenuti proces pomlađivanja. Štaviše, uređaj povećava efikasnost različitih krema, masti i druge kozmetike.

Zdravlje za muškarce i Vitafon

Kao što znate, u većini slučajeva prostatitis je povezan sa stagnacijom krvi u karličnim organima. Prirodno, postoje i drugi razlozi, uključujući seksualno prenosive infekcije. U svakom slučaju, pravilna upotreba Vitafon uređaja značajno ubrzava lečenje upalnog procesa. S druge strane, terapija za ovu bolest treba se provoditi pod nadzorom liječnika. Uzgred, ova se tehnika može primijeniti ne samo za liječenje, već i za prevenciju prostatitisa i nekih drugih bolesti genitalnog područja.

Mnoge muškarce zanima pitanje je li moguće pomoću ove opreme poboljšati potenciju. Da, ali samo ako je impotencija povezana sa stagnacijom krvi u žilama zdjelice ili nekim drugim fiziološkim razlozima. Problemi s potencijom koji proizlaze iz pozadine mentalnih trauma, stresa, nažalost, uz pomoć vibroakustike ne liječe se.

Mogu li nove majke koristiti uređaj?

Ako je trudnoća relativna kontraindikacija za postupke, tada je u postporođajnom razdoblju tečaj liječenja Vitafonom vrlo koristan jer pomaže u obradi s mnogim problemima koji nastaju tokom trudnoće i porođaja.

Na primjer, ova terapija pomaže ubrzati proces ozdravljenja ozljeda zadobijenih tijekom porođaja, uključujući perinealne suze. Vitafonoterapija u križnici i donjem dijelu leđa pomaže obnoviti funkcioniranje zdjeličnih organa i trbušne šupljine, normalizirati menstrualni ciklus.

Osim toga, uz pomoć uređaja možete se riješiti probavnih problema, zatvor, pogoršanja hemoroida. Tehnika će biti korisna dojiljama, jer pravilnim postupkom možete povećati laktaciju, smanjiti rizik od mastitsa.

Liječenje djece uređajem

Često roditelji male djece kupuju Vitafon. Recenzije ljekara govore kako uređaj zaista može riješiti puno problema. Neke klinike čak imaju sličnu opremu.

Ova tehnika je efikasna u liječenju enureze, inkontinencije fekalija. Uređaj se čak koristi kao dio terapije za encefalopatiju. Kod kuće će oprema biti korisna, jer razne modrice, dislokacije i druge ozljede nisu rijetkost u djetinjstvu.

U kojim drugim slučajevima ova oprema može pomoći?

Zapravo nisu opisani svi slučajevi gore u kojima terapija uz pomoć "Vitafona" može pomoći. Na primjer, stručnjaci često preporučuju ovaj uređaj pri ruci starijim osobama koje pate od hronične hipertenzije, jer, kao što znate, visoki krvni pritisak može dovesti do mnogih komplikacija.

Također, profesionalni sportaši često kupuju Vitafon, jer pojačane fizičke aktivnosti i stalni treninzi često prate modrice, modrice, uganuća, dislokacije itd. Zbog utjecaja infracrvenih zraka i mikrovibracija, proces oporavka nakon ozljeda znatno se ubrzava.

Oprema se koristi za sprečavanje bolesti koje su povezane sa sjedilačkim načinom života. Zapravo, vrlo često posljedice sjedilačkog rada su razni poremećaji držanja, bolesti mišićno-koštanog sustava, problemi s vidom, poremećena cerebralna cirkulacija i, sukladno tome, hronični umor i kronična glavobolja. "Vitafon" može pomoći u sprečavanju pojave kršenja i osloboditi se postojećih bolesti.

Opis modela opreme

Naravno, u posljednjih nekoliko godina razvijeno je nekoliko modela takve opreme od kojih svaki ima brojne značajke.

  • Najjednostavniji je prvi model "Vitafon", licenca za koji je obnovljena 2010. godine. Ovaj uređaj je izvrstan za kućnu upotrebu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe i pomaže u borbi protiv oticanja.
  • Vitafon IR model je uređaj koji na tijelo utječe ne samo vibracijama, već i infracrvenim zračenjem. Naravno, frekvencija i amplituda ovog modela su različiti, on se koristi i kod kuće i u specijaliziranim medicinskim centrima. Takva terapija daje trofično, dekongestantno, regenerativno, anti-upalno i analgetsko djelovanje.
  • Model Vitafon T na tržištu se pojavio 2003. godine. Ovaj uređaj takođe kombinira termalno zračenje i mikrovibraciju. Usput, njegova konfiguracija je složenija, jer s uređajem dolazi snažna baterija. "Vitafon T" se može koristiti u domovima, medicinskim ustanovama, pa čak i u automobilu. Uzgred, ovaj se model danas smatra jednim od najpopularnijih.
  • Model Vitafon-2 se takođe smatra prilično popularnim, koji, opet, pruža vibracije i infracrvene efekte. Osim toga, oprema je programirana tako da automatski ispravlja mehanizme djelovanja, mijenjajući amplitudu, frekvenciju i druge indikatore ovisno o visini i težini pacijenta.Uzgred, ovaj se uređaj najčešće koristi za liječenje adenoma, intervertebralne kile, pi povreda i lomova.
  • „Vitafon-5“ je novi model, tokom razvoja kojeg su uzeti u obzir svi pregledi pacijenata, otklonjeni su nedostaci prethodnih uređaja. Takva je oprema opremljena autonomnom baterijom, prikladnim i jednostavnim upravljačkim sustavom, mogućnosti održavanja tehničkih karakteristika iz prethodne sesije, kao i širim rasponom izloženosti. „Vitafon-5“ je najnaprednija verzija vibroakustične opreme.

Koliko košta aparat?

Naravno, jedna od važnih tačaka je trošak Vitafon uređaja. Recenzije su negativne, usput po pravilu, povezane su upravo s cijenom. Uostalom, ne mogu svi priuštiti ovu metodu oporavka.

Koliko će dakle koštati Vitafon aparat? Cijena ovisi naravno o modelu i funkcionalnosti kupljene opreme. Trošak uređaja kreće se od 10 do 25 hiljada rubalja. Naravno, količina je prilično velika, ali prema pregledu, uređaj radi pravilno i može poslužiti dugi niz godina.

Postoje li kontraindikacije?

Naravno, kupci prije svega postavljaju pitanja o tome može li se Vitafon aparat koristiti za sve kategorije pacijenata, jer je cijena prilično visoka. Naravno, kao i gotovo svaka druga oprema ili lijek, ova tehnika ima niz kontraindikacija. Konkretno, takva terapija se ne preporučuje osobama kojima su dijagnosticirani sljedeći poremećaji:

  • groznica
  • prisutnost malignih tumora (posebno stručnjaci ne preporučuju upotrebu uređaja Vitafon upravo na mjestu lokalizacije tumora),
  • teški oblici ateroskleroze,
  • ne koristite opremu za tromboflebitis, posebno kada je riječ o područjima zahvaćenih žila,
  • akutne zarazne bolesti su takođe ograničenje (prvo morate pričekati potpuni oporavak),
  • vibracije su kontraindicirane u području implantiranih stimulansa,
  • kontraindikacije uključuju trudnoću. Usput, neki stručnjaci vjeruju da ova tehnika, naprotiv, može poboljšati cirkulaciju krvi u posteljici i prehranu ploda. Ipak, ispitivanja iz ove skupine bolesnika nisu provedena, pa se stoga uporaba opreme ne preporučuje.

Da li je uređaj „Vitafon“ još jedna obmana? Pregledi pacijenata i specijalista

Naravno, prije kupovine ljude zanimaju ne samo podaci o svojstvima i korištenju opreme, već i mišljenje stručnjaka, ljudi koji su ovu tehniku ​​već testirali na sebi. Šta kažu na Vitafon? Recenzije ljekara su pozitivne. Pravilnom upotrebom uređaj zaista pomaže poboljšati zdravstveno stanje, uspostaviti tijelo. S druge strane, ovu tehniku ​​ne smijete uzimati kao panaceju jer je uređaj daleko u svim slučajevima. Zato je prije nego što počnete koristiti konzultirati stručnjaka i provjeriti ima li kontraindikacija. Treba shvatiti da upotreba ove opreme nije pokazatelj za odbijanje lijekova.

Što sami pacijenti misle o Vitafon uređaju? Negativni pregledi obično su povezani sa bukom koju oprema proizvodi. Sa druge strane, moderniji modeli su tiši. Ova tehnika, kako su primijetili i sami pacijenti, zaista pomaže u rješavanju niza poremećaja. Štoviše, već u početku mnogi primjećuju značajno poboljšanje zdravlja, nestanak boli i nelagode, snažnu energičnost. Samo cijenu opreme mogu se pripisati nedostacima, jer Vitafon košta prilično. Ali on može raditi dugi niz godina, a raspon indikacija je vrlo širok - često ovaj uređaj koristim za poboljšanje zdravlja svih članova porodice.

Postoje li ljudi kojima ovaj uređaj nije pomogao? Naravno da.Ipak, statistika potvrđuje da je mnogo više pacijenata zadovoljno kupljenom opremom i rezultatima terapije.

Maligne novotvorine

Što se događa ako se na zahvaćenom području nalazi neotkrivena maligna neoplazma?

Mikrovibracija uglavnom zahvaća žile sa ventilima - venskim i limfnim. To pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija i stvaranju proteina iz područja patologije. Kao rezultat, čak i ako već postoji tumor, on gubi svoje građevinske proteine ​​i teoretski bi rast trebao prestati.

Već više od 20 godina (više od dva miliona korisnika) nije zabilježen niti jedan slučaj onkologije u zoni redovnog izlaganja aparatom Vitafon. Dugotrajna istraživanja vođena na Vojnomedicinskoj akademiji (Sankt Peterburg, Rusija) o upotrebi vibroakustične terapije u liječenju benigne hiperplazije prostate pokazala su da nema rasta tumora.

Međutim, ove činjenice ne daju razloga da se na područje sa zloćudnom formacijom primjenjuje mikrovibracija zbog nedostatka bilo kojeg istraživanja.

Teška ateroskleroza

Kad govorimo o teškoj aterosklerozi, pretpostavljamo opasnost odvajanja aterosklerotskih plakova i začepljenja arterija. Neki plakovi su lako pokretni i prije ili kasnije od njih dolaze potoci krvi. Oni predstavljaju opasnost. Što je krvni pritisak viši i što krvni sudovi pogoršavaju pulsni val, veća je vjerojatnost odvajanja plaka.

Nabrijavanje područja bubrega smanjuje krvni tlak, omekšava pulsni val i, samim tim, smanjuje vjerojatnost odvajanja aterosklerotskih plakova. Pored toga, samo odvajanje plaka ne znači neizbježnost moždanog udara. Opskrba tkivima krvlju obično se vrši kroz nekoliko arterija, pa čak i ako je jedna žila začepljena, tijelo, obnavljajući vaskularnu struju, može hraniti „denegrizirano“ područje kroz druge arterije. Perestrojka zahtijeva rezervu vaskularno-mišićnih resursa i ako ih nema dovoljno, nastaju akutni ishemijski događaji.

Nabrijavanje bubrega povećava vaskularno-mišićne resurse, što povećava šanse za izbjegavanje ili, u svakom slučaju, za smanjenje komplikacija začepljenih arterija. Stoga, iako je sondiranje aterosklerotskih plakova još uvijek kontraindikacija, ozvučenje bubrega, čak i kod bolesnika s teškom aterosklerozom, može se reći da je u osnovi nužno i mora se izvoditi bez dugih prekida.

Više od dvadeset godina povijesti vibroakustične terapije, s više od dva milijuna korisnika, zabilježeno je samo nekoliko slučajeva moždanog udara tijekom primjene vibroakustičkog liječenja. Provedena je temeljita analiza i ustanovljeno je da su svi gore navedeni pacijenti već imali moždani udar u prošlosti, prije primjene vibroakustične terapije. Uz to su svi zanemarili preporuke za obavezno bubrežno sondiranje u liječenju kralježnice. U svim slučajevima liječena je osteohondroza.

Od 1998. godine je ojačan naglasak na obveznoj renalnoj fonaciji i postupnom davanju doza, a od tog trenutka do danas nije zabilježen niti jedan slučaj moždanog udara za vrijeme bubrežne fonacije, bilo prema informacijama o pacijentu ili u kliničkoj praksi. To može indirektno ukazivati ​​na važnu preventivnu vrijednost telefoniranja bubrega u borbi protiv vaskularnih bolesti. Međutim, preventivni efekat traje ne više od mesec dana, pa su prekidi u sondiranju bubrega duže od 2-3 nedelje nepoželjni.

Trudnoća

U ranim fazama trudnoća se ne otkriva odmah, a uvijek postoji mogućnost da se vibroakustična terapija može koristiti tijekom ovog neodređenog razdoblja.Postoji li opasnost od negativnog djelovanja takvog utjecaja na plod? Naučna istraživanja u ovom području nisu provedena, tako da možemo teoretski i proučavati analogije u životu analizirati.

Žena koja nosi dijete može se tuširati, plivati, voziti se u prijevozu, hodati, slušati muziku i pjevati, pa čak i trčati u početnom periodu. Sve to ima vibroakustični učinak na rastući fetus, čiji intenzitet nije lošiji od učinka vibroakustičnih uređaja. Stoga nema teoretskih strahova, a životno iskustvo ukazuje na sigurnost mikrovibracija za rastući fetus.

Krvni ugrušak formiran u venama može otpasti i na kraju začepiti neku plućnu arteriju. To se događa iz različitih prirodnih razloga (slučajni udari, oštra kontrakcija mišića), ali što je najvažnije, trombus mora sazrijevati za odvajanje.

Nije poznato kako će vibroakustični učinak na tromb utjecati, stoga je isključen iz područja telefoniranja. Budući da su u općoj vibro-akustičkoj resursnoj podršci glavna područja utjecaja bubrezi, jetra i kralježnica, a tromboflebitis se u pravilu razvija u žilama udova, ovaj će izuzetak samo malo produžiti postupak liječenja, na primjer, trofični čir.

Pored toga, telefoniranje zasićuje tkiva mikrovibracijom u radijusu od 7 centimetara, pa se stoga može izvesti već na udaljenosti od 10 cm iznad tromba. Ako je lokacija tromba nepoznata, ali postoji bojazan da postoji na nekom patološkom području, tada je to područje bolje isključiti iz područja sondiranja.

Akutne zarazne bolesti i visoka tjelesna temperatura

Ozbiljnost zarazne bolesti i visoka temperatura (iznad 38,5 ° C) određuju se precizno, pa u takvim slučajevima nema grešaka u korištenju vibro-akustičke potpore resursa. Sama činjenica akutnog procesa ukazuje na dovoljnost resursa organizma za njegovo upravljanje. Ali na kraju akutne faze bolesti dobro će doći vibroakustična podrška resursa.

Koristite oprezno

Oprez treba paziti na prisustvo velikog kamenja u bubrezima i žučnom mjehuru.

Ako je kamen manji od 4 mm, tada se neće zaglaviti u kanalu, a u takvim slučajevima nema ograničenja vibroakustičkog utjecaja. Što prije kamen izađe, to je bolje.

Ako je kamen veći od 4 mm, tada se može zaglaviti u kanalima i tada će biti potrebna hitna pomoć. Vanjski faktor može provocirati odvajanje kamena. Takav faktor može biti vibroakustični. Zbog toga, u prisustvu kamenja većeg od 4 mm, telefoniranje ovog područja može se provesti samo u slučaju dostupnosti hitne medicine. Ili se koriste samo najslabiji (to su u pravilu prvi) načini rada vibroakustičnih uređaja u kojima je amplituda mikrovibracije manja od pozadine mikrovibracije u tijelu.

Najteža situacija je kada su kamenje na oba bubrega veća od 4 mm. U takvim se slučajevima telefoniranje odvija u minimalnim modusima. Povećanje tjelesnih resursa pomoći će normalizaciji kiselosti mokraće što može dovesti do smanjenja veličine kamenja na prihvatljivu vrijednost. Ovaj je proces spor i neopravdan. Zbog toga je, nakon godinu dana, potrebno provesti ponovljena istraživanja kako bi se razjasnila veličina kamenja i mogućnost prelaska na normalne uvjete telefoniranja u bubrezima. Postoje podaci pacijenata kod kojih otkriveni kamenci nakon godinu dana telefoniranja prema rezultatima ultrazvuka nisu otkriveni.

Članak je pripremljen na temelju tehnika telefoniranja LLC Vitafon.

- Pogodan i siguran uređaj za kućnu upotrebu

Prednosti: Siguran, jednostavan za upotrebu.

Minusi: nije pronađen

Takav uređaj poput Vitafona, znam da nije prve godine, jer sam ga kupio na duže vrijeme. Sjećam se kako su se isti uređaji pojavili u prodaji dalekih 90-ih.

Mama je kupila uređaj, jer ga je u to vrijeme bolovala leđa, i ne samo to. Uređaj se prilično dobro reklamira, zašto ne kupiti.

Želim reći više o onome što je zamislio
Koje bolesti mogu zaliječiti i kako ih uopšte koristiti.

Uređaj je prilično jednostavan, iako se na prvi pogled može činiti da nije jasan i tako dalje. Glavna stvar je da se upoznate sa uputama i pravilno je primijenite.

Vitafon se smatra jednim od najjeftinijih vibroakustičnih uređaja koji to samo može biti. Događa se da tijelu nedostaju vlastite vibracije, ali Vitafon ima za cilj obnovu.

Ovaj se uređaj može koristiti kod kuće, kako za liječenje bolesti koje već postoje, tako i za njihovu prevenciju.

Koje bolesti mogu liječiti takav uređaj?

To su uglavnom bolesti koja su povezana s poremećenim protokom krvi i protokom limfe u organima. U stvari, mnogi problemi nastaju i pogoršavaju se zbog toga, pa se to ne može dozvoliti.

Uz pomoć takvog aparata moguće je liječiti, odnosno sprečavati brojne zdravstvene probleme, mnoge glaukom. Kao što su hemoroidi, edemi, sinusitisi, bolovi u mišićima i tako dalje.

Glavna stvar u tretmanu je znati kako pravilno koristiti uređaj. A za to uređaj dolazi s detaljnim uputama.

Na fotografiji vidite kako uređaj izgleda. Ima 2 vibrofona koje morate primijeniti na upaljeno mjesto.

Upute detaljno opisuju kako koristiti uređaj, u kom slučaju i gdje postaviti vibrofone.

Takođe, ako pogledate fotografiju, na uređaju, možete vidjeti da ima 4 mogućnosti za rad. Sve ovisi o tome gdje treba staviti gumbe. Dva gumba u jednom smjeru ili dva gumba u drugom smjeru ili različita. Nije teško izložiti se.

Liječenje takvim aparatom treba se odvijati u sklonom položaju, tako da se pacijent može opustiti i zauzeti pravilan položaj.

Morate potražiti u uputama gdje pravilno postaviti vibrofone. Točke su direktno označene na slici, tako da nije teško shvatiti.

Vibrofone treba staviti na kožu, ali samo kroz tanku krpu. Povrh vibrofona možete namotati zavoj ili nešto slično. Ja to nisam radila, samo sam stavila pelenu ili tanki jastuk na vrh vibrofona. Tako su vibrafoni ležali normalno, nisu se trzali, nisu se penjali, a zvuk je bio malo prigušen. U uređaju nema velikog minusa, djeluje prilično bučno. Ponekad nije baš prikladno raditi postupke i gledati televiziju ili razgovarati telefonom. Morate učiniti zvuk glasnijim da biste čuli što govori.

Ali ako uređaj radi savršeno, efikasan je, tako da to uopće nije problem.

Vrlo je važno znati da nakon postupka ne možete izaći na hladnoću. Preporučljivo je bolno mjesto na kojem su vibrofoni zamotati toplim pokrivačem ili pokrivačem i zagrijati oko sat vremena. Dakle, efekat će biti veći.

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da postoje kontraindikacije za upotrebu Vitafona, i to:

prisutnost malignih tumora. Ne može se koristiti u slučajevima akutne bolesti s gripom, prehladom i sličnim zaraznim bolestima.

Na visokim temperaturama uređaj se ne smije koristiti.

Trošak takvog uređaja danas iznosi 4400 rubalja. Ovo se tiče najobičnijeg Vitafona. Ali ako uzmete malo bolji model, cijena će biti drugačija.

Video pregled

- Ovo je uređaj stvoren 1994. godine koji pomaže kod artritisa, a koji je zasnovan na mikrovibracijskim procesima. Činjenica je da se puno energije troši na prirodne vibracije u ljudskom tijelu, ali ova je funkcija neophodna za ubrzavanje metabolizma između tjelesnih tkiva. Njihovo odsustvo može dovesti do kršenja funkcija različitih organa.

U prirodnim uvjetima ih tijelo samostalno proizvodi, međutim, u naše vrijeme stanice se često ne adekvatno nose s ovom funkcijom. Aparat Vitafon u stanju je da stvori istu frekvenciju kao ljudsko telo tokom jake napetosti mišića.

U prvom načinu rada stvara vibracije s frekvencijom od 20 Hz do 4,5 kHz, a u drugom - od 200 Hz do 18 kHz.Uređaj proširuje mogućnosti tijela i, shodno tome, je prevencija mnogih bolesti.

Šta Vitafon liječi?

Mnogi liječnici uključeni u oglašavanje Vitafona predlažu zamjenu tradicionalnog i općeprihvaćenog hemodinamskog liječenja uređajima za mikro-vibracije, koji su karakteristični po niskim troškovima terapije, djelotvornosti i neškodljivosti.

Potonje je vrlo važno u liječenju djece koja nemaju dovoljno snažno tijelo. Mnogi roditelji ne znaju što učiniti ako dijete pronađe ozbiljnu bolest koja zahtijeva dugotrajno i nesigurno liječenje.

U ovoj situaciji Vitafon bi trebao pomoći, jer stručnjaci kažu da je uz pomoć uređaja moguće povećati broj matičnih stanica u tijelu bez hirurške intervencije.

Nesumnjivo, prvi vrlo koristan uređaj za osobe sa artritisom. Obično se ta bolest javlja u starosti zbog prethodnih ozljeda, ali se javlja i kod mladih.

Uređaj treba koristiti kada masaže i trljanja raznim mastima ne pomažu, kada se simptomi bolesti miješaju sa uobičajenim pokretima i čak spavaju normalno, kada vas boli koljeno prilikom hodanja ili osjećate ubod u nogama.

Učinkovitost tretmana leži u činjenici da uređaj pokreće regenerativne procese u oštećenim tkivima, a takođe poboljšava cirkulaciju krvi u zglobovima, što značajno ubrzava vrijeme oporavka.

Mnogo zahvalnih pregleda pacijenata sa artrozom pokazuju da je Vitafon namijenjen za liječenje zglobova. Međutim, postoje i mnoge druge bolesti sa kojima se uređaj bori.

Vitafon se nosi sa kožnim i prehrambenim alergijskim reakcijama. Uređaj smanjuje upalu, ublažava intoksikacije i normalizira krvožilni sustav, a osim toga oslobađa tijelo od mnogih tvari koje izazivaju alergije.

Ženske i muške bolesti

Ovaj vibroakustični uređaj u stanju je da se izbori sa nizom ženskih problema. Takve tegobe se ponekad javljaju tokom dojenja, kada majka započne laktostazu, što dovodi do upale mliječnih žlijezda. Ako se zanemari liječenje mikrovibracijom, tada sve može završiti mastitisom.

Također se nosi s drugim tegobama vezanim za trudnoću i porođaj. Normalizira menstrualni ciklus, poremećen porođajem. Umanjuje negativne simptome predmenstrualnog sindroma. Uređaj ne samo da uklanja depresiju i razdražljivost tokom ovog perioda, nego se i bori sa svojim uzrocima.

Zanimljiva činjenica: mikrovibracijsku terapiju korisno je koristiti u kasnim fazama trudnoće, kada je plod već dovoljno razvijen. To je zbog činjenice da će ovaj postupak pozitivno utjecati na nervni sistem nerođenog djeteta, što će ga zaštititi od mentalnih odstupanja. Što se tiče odraslih muškaraca, Vitafon im pomaže da se oslobode nemoći.

Glaukom i hipertenzija

Za liječenje ove bolesti koja prijeti očima, ljekari će koristiti posebne kapi (beta blokatori), ali ne mogu se uvijek koristiti. Ipak, potpuno nečinjenje ovog lijeka ne djeluje: bolje je provesti sveobuhvatni tijek liječenja, odnosno kombinirati unos kapi sa mikrovibracijskom terapijom.

Dokazano da Vitafon smanjuje intraokularni pritisak za 20 posto. U nekim slučajevima čak i normalizacija očnog pritiska ne oslobađa pacijenta od značajnog oštećenja vida, jer manjak opskrbe krvlju u očnim jabučicama može također pridonijeti razvoju sljepoće.

Međutim, uređaj je također u mogućnosti da ovaj proces vrati u normalu, što beta blokatori ne mogu uvijek. Pored toga, uređaj je efikasno sredstvo za borbu protiv hipertenzije. Mikrovibraciona terapija smanjuje krvni pritisak koji sprečava moguće moždanog udara i srčanog udara.

Šta je uključeno

Uz uređaj je detaljno uputstvo za upotrebu.Toplo se preporučuje da ga pročitate ili pogledate instruktivne video zapise na Internetu.

Dijelovi uređaja:

  • elektronska jedinica
  • dvostruki pretvarači vibrafoni,
  • jedinica za napajanje

Uređaj ima četiri načina rada. Postoji mogućnost podešavanja timera.

  • Taster Mode . Kao što naziv govori, prebacuje režime rada.
  • Dugme više vremena i „Vremena je manje“ . Izvršite prilagođavanje trajanja sesije mikro-vibracijske izloženosti.
  • Gumb za telefoniranje - započne postupak.

Također je uključena i mala knjiga koja sadrži detaljne tehnike za tijek vibroakustične terapije. Za liječenje različitih patologija potrebne su pojedinačne preporuke na mjestu izloženosti i u trajanju sesije.

Vrlo je prikladno da knjiga koristi obojene slike s detaljnim oznakama mjesta koja zahtijevaju utjecaj. Za postizanje maksimalne efikasnosti uređaja potrebno je čvrsto pritisnuti membranu na tijelo.

Ako ste pravilno postavili membrane, bit će jasno hoće li uređaj tiho raditi. Ako je glasan, znači da ga niste dovoljno pritiskali.

Pa, da ga popravite na teško dostupnim mjestima, koristite elastične zavoje ili fiksirajuće manžete, koji se kupuju zasebno.

Upute za upotrebu Vitafona

Vrijedno je zapamtiti da se karakteristike vrste, načina i vremena rada postavljaju ovisno o vašoj bolesti. Detaljan opis svih parametara nalazi se u priručniku. Dakle, tada ćete naučiti kako koristiti uređaj.

  • povežite Vitafon na napajanje,
  • odaberite režim rada,
  • podesite vrijeme
  • postavite membrane na željeno područje,
  • pritisnite tipku "Sounding",
  • Nakon isteka vremena, dogodit će se automatsko isključivanje.

VITAFON VIBRO-AKUSTIČNI UREĐAJI UVOD VIBRO-AKUSTIČNI UREĐAJI VITAFON PASSPORT I UPUTE ZA UPOTREBU 9444.003.33159359.94-PS 9444.003.33159359.94-I Preporučuje Komisija 5. maja 1994., Min. Certifikat o sukladnosti: br. ROSSIIM02.V00902 Registracijski certifikat br. 29-271 / 94 Vibroakustički uređaj VITAFON je medicinski proizvod. Prema stupnju električne sigurnosti, grupa BF pripada klasi II prema GOST R 50267.0-92. Uređaj je uobičajeni proizvod bez zaštite od prodora vode prema GOST R 50267.0-92. Vrsta izvođenja UHL kategorija 4.2 prema GOST R 50444. Dezinficirati brisanjem stisnutom krpom namočenom u 3% otopinu hidrogen peroksida. ISPITIVANJE APARATA Vibroakustički uređaj "VITAFON" namenjen je lečenju različitih bolesti. Visoka efikasnost liječenja postiže se višestrukim porastom mikrokapilarnog protoka krvi i protoka limfe u ograničenom bolnom području. Uređaj je predviđen za upotrebu u terapijskim i sanatorijumskim ustanovama, kao i kod kuće. Set za dostavu VITAFON uređaj 1 kom. Putovnica i upute za upotrebu Potrošačka ambalaža 1 kom 1 kom. 40 Gornja frekvencija 1 podpojasa, kHz 3 Donja frekvencija 2 podpojasa, kHz 0,3 Gornja frekvencija 2 podpojasa, kHz 18 Period promjene frekvencije, od 80. 160 Amplituda mikrovibracije na najnižoj frekvenciji, μm: u modovima 1 i 3 2.8 - 5.4 u režimima 2 i 4 6 - 12.3 Period modulacije impulsa drugo, sa 0,5-1,2 Težina uređaja bez ambalaže 0,5 kg Dimenzije, a ne više, mm 130h100h70 STRUKTURA I Princip rada uređaja "VITAFON" sastoji se od elektronskog uređaja i spojena na njih dva zajedno pretvarača vibrafon, Sl.1. Kućište 1 elektroničke jedinice ima ugrađeni mrežni utikač 2. ​​Na prednjoj ploči elektroničke jedinice postavljeni su prekidači 5 i 6. pogonskog načina rada. Oznaka 7 označava položaj prekidača za svaki režim rada. Sl. 1 Izgled aparata.http://itog.org.ua/vitafon/ Uređaj na kontaktni način pobudi mikrovibraciju tkiva zvuka koji se neprestano mijenjaju. Promjene frekvencije unutar zadanih granica i prijelaz s jedne potpojasne na drugu događa se automatski u skladu s programom. Prekidač 5 kontrolira amplitudu mikrovibracije, a prekidač 6 uključuje frekvencijsku modulaciju impulsa. INDIKACIJE SIGURNOSNIH MJERA. ZABRANJENO je: 1. Priključite uređaj na mrežu, a da se prethodno ne uvjerite da je utičnica netaknuta, integritet kućišta i žice. 2. Rad uređaja sa uklonjenim poklopcem kućišta elektroničke jedinice. 3. Rad uređaja u kupaonicama i tuševima. 4. Kršenje prirodnog hladnjaka kućišta elektroničke jedinice i zaklanjanje izolacijskim predmetima (jastucima, pokrivačima itd.). 5. Uključite uređaj u mrežu 2 sata nakon što su pod niskim temperaturama. 6. Vlaga koja ulazi u uređaj tokom dezinfekcije i dezinfekcije. UPUTE ZA UPOTREBU U izradi uputstava učestvovalo je sledeće: - Voditelj. Katedra za fizikalnu terapiju N.A.Semashko, doktor medicinskih nauka, profesor O.I.Efanov - viši predavač, Odjel urologije, VMA nazvan po Kirova, kandidat medicinskih nauka A. G. Glukharev. - šef laboratorija za biofiziku Instituta za toavmatologiju, doktor medicinskih nauka I.E.Detlav - V. A. Fedorov, glavni dizajner naučno-proizvodne kompanije MicroEPM. PAŽNJA! Da biste radili s uređajem, prvo morate proučiti putovnicu proizvoda i ove upute. KONTRAINDIKACIJE ZA UPOTREBU - u području novotvorina - trudnoća - u području tromboflebitisa i teške ateroskleroze - akutnih zaraznih bolesti - u području djelovanja implantiranih stimulansa. Zbog nedostatka metoda liječenja, nije dopuštena ugradnja vibrofona direktno iznad regije jetre i srca. INDIKACIJE ZA UPOTREBU Za prevenciju i lečenje: 1. Osteohondroza (radikulitis). 2. Prostatitis, impotencija 3. Trofični čir. 4. Prijelom. 5. Oticanje, modrice, modrice. 6. Rane, postoperativni šav. 7. Dislokacija, uganuća. 8. Sinusitis. 9. Rinitis (curenje iz nosa). 10. Tonzilitis (tonzilitis). 11. Bronhitis. 12. Nesanica. 13. Hipertenzija i zatajenje bubrega. 14. Upala srednjeg uha. 15. Opekotine, promrzline, ožiljci. 16. Zatvor, hemoroidi. 17. Skuhajte, carbuncle, jegulju. 18. Parodontitis zuba, stomatitis. 19. Bolesti zglobova, artritis. ALI: 20. U kozmetičke svrhe 21. Za obnovu i razvoj glasa. 22. Da biste ublažili umor 23. Za prevenciju bolesti. Opseg se proširuje razvojem metoda lečenja. FIZIOLOŠKI MEHANIZAM VIBROAKOUSTIČKOG UTICAJA NASTAVNOG PROMENE ZVUČNOSTI Terapeutski učinak uređaja zasnovan je na lokalnom porastu kapilarnog protoka krvi, protoka limfe i povećanom kretanju osmotske tečnosti u zoni vibroakustične izloženosti. Do porasta kapilarnog protoka krvi dolazi zbog smanjenja hidrodinamičke otpornosti krvnih žila na određenoj frekvenciji akustičnog vala. Za svaki promjer posude postoji optimalna frekvencija najmanje hidrodinamičke otpornosti na kretanje krvi, pa se za medicinske potrebe koristi širok raspon promjenjivih frekvencija. Zbog toga čak i s malom amplitudom mikrovibracije (manjom od 20 mikrona), porastom broja funkcionalnih kapilara, značajnim padom hidrodinamičke otpornosti, što povećava protok krvi i protok limfe u tkivima za 2-4 puta. U modulaciji frekvencije modulacije impulsa (3, 4) dolazi do nagle promjene napetosti krvnih žila i tkiva, što doprinosi povećanju protoka krvi uslijed antispazmodičkog djelovanja. Terapeutski učinak određuje se snagom i trajanjem izloženosti području patologije. Terapijska doza izloženosti održava se u radijusu od 7 cm, a za velike krvne žile proširuje još 5-7 cm. Ovu okolnost treba uzeti u obzir pri odabiru mjesta za ugradnju vibrofona.Upotreba Vitafonovog aparata dobro se kombinira s drugim metodama liječenja: refleksologija, laserska terapija. Prilikom uzimanja lijekova, njihova efikasnost se povećava zbog povećanja koncentracije u zoni izlaganja Vitafonu. OSEĆANJA Kada su izloženi, obično nemaju senzacija ili se primećuje ugodan osećaj topline ili vibracije. Ako nervni centar uđe u zonu djelovanja, tada se ponekad pojave osjećaji boli što pomaže vratiti adekvatnu reakciju tijela na unutarnje poremećaje (bolovi brzo prolaze). Ako bol ne nestane u roku od 2-3 dana, tada morate prekinuti liječenje i potražiti savjet liječnika. Liječenje kroničnih bolesti u pravilu se odvija pogoršavanjem bolova u prvih 5-10 dana, koje postepeno nestaju na kraju tijeka liječenja. U teškim oblicima bolesti bol može nestati samo sa drugim tečajem liječenja. Priprema jedinice za rad i rad 1. Provjerite da jedinica nije oštećena. 2. Obrišite membranu stisnutom krpom navlaženom 3% rastvorom hidrogen peroksida za dezinfekciju. 3. Priključite uređaj na električnu mrežu. Ako je duljina priključnih žica nedovoljna, mogu se upotrijebiti industrijski produžni kabeli. 4. Provjerite zdravstveno stanje uređaja: frekvencija zvuka trebala bi se neprekidno mijenjati u skladu s trokutastim zakonom s automatskim prebacivanjem frekvencijskih podsistema. Prvih 30 sekundi Nakon uključivanja frekvencija se ne mijenja. 5. U skladu s načinom liječenja koji preporučuje liječnik, odaberite način rada i instalirajte vibrofone na mjestu lezije. Režim se odabire postavljanjem prekidača 5 i 6 (vidi sliku 1.) na položaj naznačen na prednjoj ploči elektroničke jedinice "I". 6. Odspojite uređaj iz mreže i dezinficirajte membrane prema koraku 2 (ako je potrebno). UGRADNJA VIBROFONA 1. OSTEOHONDROSIS, RADICULITIS Površine membrane vibrafona nanose se na pacijentovo tijelo direktno pomoću gazne krpe (iz higijenskih razloga), pričvršćuju se elastičnim zavojem ili drže rukama. Membranske površine trebaju čvrsto da se prilegnu uz telo. Kriterij za ispravno prekrivanje može biti maksimalni osjet vibracije pri niskoj frekvenciji. Ne postavljajte vibrafone jedan prema drugom, jer događa se međusobno vraćanje energije. Moguće je rasporediti vibrofone pod kutom od 90 stupnjeva jedan u odnosu na drugi, dok se snaga u zoni sjecišta osi vibrofona povećava 1,4 puta. Način postavljanja vibrofona određuje se metodom liječenja: 1. na bolnom području 2. pored bolnog područja 3. na već postavljenim oblogama, neposredno iznad bolnog područja. 4. iznad velikih krvnih žila koje vode u bolno područje. Vibrofoni se postavljaju pod leđa ispod bolnog područja, uvijek u ležećem položaju na mekom leglu. Prilikom liječenja cervikalne osteohondroze stavite jastuk ispod vrata i ramena. Uz svaki postupak, vibrofoni se postavljaju uzastopno na nekoliko područja prema Tablici 1 i Sl. 2. Broj postupaka dnevno je 1-2. Način 2 koristi se težinom većom od 80 kg, a također u nedostatku efekta u režimu 1. Kroz čitav tijek liječenja bolna područja je potrebna stalna vrućina. Izloženost regiji "K" sprečava porast krvnog pritiska. U slučaju hipotenzije, dodatno instalirajte vibrofone u područjima „C“ i „F“ u trajanju od 8-9 minuta u dir. 1 (s težinom većom od 80 kg - u režimu 2). Ako nakon postupka 8 nema učinka, pređite na režim 2. Postupno povećavajte vrijeme postupka za 1,5-2 puta. Ako se javi vrtoglavica ili slabost, smanjite vrijeme sesije. U slučaju akutnog napada bola - vrijeme sesije - prema 6. postupku. Polovina vremena za bolno područje provodi se u režimu 4, polovina u režimu 2. Za radikalno poboljšanje potrebno je 2-4 tečaja liječenja s pauzom od 2 tjedna.U slučaju bolesti bubrežnih kamenaca, liječenje osteohondroze treba provesti pod nadzorom urologa. PAŽNJA! Prije upotrebe uređaja morate proći medicinski pregled kako biste utvrdili indikacije i kontraindikacije. Ukupno vrijeme jednog postupka uz istovremeno liječenje nekoliko bolesti ne smije biti veće od 1 sata. Pauze između kurseva liječenja - najmanje 5 dana. -14- -13Tabela 1 VRIJEME POSTUPKA BROJ PROCEDURE ZA SVAKO PODRUČJE Broj vrata maternice OSTEOCHONDROSIS, min 1 2 3 4 5 621 234566 regija D1 regija D2 regija El regija K Režim 1.2 Način 1.2 Način 1.2 Način 2 23 4, 5689 4, :: 5 6 10 6 8 10 "12: 1! 14 ..h" 16 18 BROJ PROCEDURE BROJ TEŽINO OSTEOHONDROZA Lumbalna osteohondroza Regija E2 Regija K Režim 1.2 Režim 1.2 Region EZ Regija: K Režim 1.2 Režim 2 1 2 3 4 5 621 7 9 12 13 15 15 7 9 12 13 15 15 8 10 12 14 16 18 8 10 12 14 16 18 Sl. 2 -15- -16- 2. PROSTATITIS I IMPOTENCIJA Položaj - ležanje na leđima. Ako je potrebno, stavite mali jastuk ispod područja zdjelice kako biste osigurali horizontalno tijelo i poboljšali uvjete cirkulacije krvi. Jedan vibrafon instaliran je na perineumu između anusa i korijena penisa, drugi u donjem dijelu trbuha na rubu stidnog zgloba (stidne kosti) uzduž srednje linije. Vibrofoni čvrsto pritisnuti na ravnim dijelovima tijela. Pogreška 1-2 cm nije značajna. Postupci se izvode 1-2 puta dnevno po 15-20 minuta. Kurs liječenja je 12-19 dana. Liječenje treba započeti režimom 1 (1-4 postupka), ako nema neugodnosti, možete prijeći na režim 2 (4-6 postupaka), a zatim na režim 3 (1 postupak) i režim 4 (6-8 postupaka). Prvih 4-6 dana prije postupka jednom dnevno mažite donji dio trbuha otopinom joda (uz dobru toleranciju - područje 2 vaših dlanova). U hladnom vremenu nakon postupka, najmanje sat vremena mora biti toplo. Tokom cijelog tijeka liječenja potrebna je stalna vrućina na području karlice (tople gaćice, dugačak ogrtač itd.). U nedostatku efekta postupka, izvesti u režimu 2, postepeno povećavajući vrijeme na 40-50 minuta. 2 puta dnevno. Liječenje akutnog prostatitisa treba kombinirati s primjenom antibiotika i provesti pod nadzorom liječnika. Proces liječenja hroničnog prostatitisa obično se odvija pogoršanjem bolnih senzacija, koji traje 5-10 dana. U rijetkim slučajevima, kratkotrajno smanjenje sposobnosti opaža se na dan 2-4, koji se stalno povećava na dan 8-14. Uz ovakvu prirodu tijeka bolesti primjena baktericidnih lijekova je obavezna. Uz to je potrebno povećati stalnu toplotu u području karlice. Ako se prostatitis kombinira s bolešću mokraćnog mjehura, proizvodi čišćenja i oporavka mogu izaći s urinom. Nakon 10-14 dana, urin postaje proziran, bol nestaje, broj mokrenja se znatno smanjuje, potencija se poboljšava, a spolni odnos se produžava. Hronični prostatitis zahtijeva 2-4 kursa liječenja. Liječenje impotencije je isto kao i kod prostatitisa. Pored toga, dodatna instalacija vibrofona u regijama „C“ (7-8 min) i „F“ (5-6 min) u režimu 1 (s težinom većom od 80 kg u režimu 2) može imati pozitivan efekat. Preventivno se uređaj koristi u režimu 2 jednom sedmično. Vrijeme sjednice - 15 minuta. Svakih 2-6 mjeseci možete ponoviti tijek liječenja kako biste učvrstili učinak. 3. TROFIČNI ULCERI Vibrofoni se postavljaju duž ivica zahvaćenog područja ili kroz nekoliko slojeva zavoja preko zahvaćenog područja. Ako je ulkus mali, tada se može postaviti jedan vibrofon preko velike krvne žile, što vodi do bolnog područja. Prije postupka, liječite čir kako je propisao liječnik, a rubove podmažite jodom. NAČIN - 2 VRIJEME POSTUPKA - 10-20 min. KURS-9-21 dan. BROJ SJEDOVA PO DANU - 1-3. U većini slučajeva zacjeljivanje se odvija u 1 toku liječenja. Liječenje uređajem dobro ide uz refleksologiju i lasersku terapiju. 4. RANA, POSTOPERATIVNI šav Uređaj se koristi za skraćenje trajanja tretmana (oko 2-3 puta) i sprečavanje komplikacija. Podmažite rubove rane jodom, nakon kirurškog tretmana postavite vibrafone duž rubova površine rane: očistite od nečistoće i gnoja, isperite otopinom furacilina ako je potrebno. NAČIN -1 VRIJEME POSTUPKA -10 -15 min. KURS-5-10 dana. BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. Vibracijski zavoj preko rane možete postaviti u režimu 2. direktno na 5.Tretman preloma "Vitafon" koristi se za skraćenje vremena lečenja frakture, povećanje čvrstoće vezivnog tkiva, sprečavanje komplikacija, ublažavanje svrbeža i oteklina na području fiksacije za fiksaciju, kao i za ubrzanje obnove pokretljivosti zgloba. Ugradite vibrofone tako da ih približite mjestu loma. Kada se ugrađuju kroz gips, vibrofoni se postavljaju pod kutom od 90 stepeni jedan prema drugom. Načini liječenja prijeloma: NAČIN - 2 VRIJEME POSTUPKA - 20-40 min. KURS -15-30 dana. BROJ SJEDNICA PO DANU - 1-2 "Vitafon" se može koristiti u kombinaciji s drugim sredstvima liječenja, uključujući s Elizarovim uređajima, kao i u prisustvu metalnih predmeta. Za obnavljanje i povećanje pokretljivosti zglobova koristi se režim 4, vrijeme sesije je 20-40 minuta. Ako je moguće, tokom postupka izvodite statičke vježbe da biste povećali pokretljivost. Smanjivanje vremena liječenja od 1,5 do 3 puta. Najveći učinak ima u liječenju teško zacjeljujućih prijeloma i lomova kod pacijenata s dijabetesom. 6. HEMATOMA, Edema vibrofoni se postavljaju direktno na zahvaćeno područje, a za duboke hematome - dva vibrofona pod uglom od 90 stepeni, usmjerenih na hematom. NAČIN - 4 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 min Kurs kursa - 5-10 dana BROJ SEDANJA PO DANU - 1-2.Za duže hematome vreme postupka može se povećati do 40 minuta, a trajanje kursa - do 3-4 nedelje. Mali oteklina prolazi u 1-2 postupka. 7. GREŠKA Vibrofoni su instalirani direktno na zahvaćeno područje. Kada lečite modricu u predelu glave i u blizini unutrašnjih organa, koristite režim 1, u ostalim slučajevima - režim 2, sa velikim oticanjem - režim 4. NAČIN-1,2,4 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 min Kurs - 2-5 dana BROJ SJEDOVA PO DANU - 1-2. Da bi se spriječilo stvaranje edema i plavetnila na mjestu ozljede, potrebno je koristiti uređaj 3-4 puta 10 minuta svaka 2 sati nakon modrice. Odmah nakon ozljede ne koristite uređaj dva sata. Modrice, modrice prolaze 2-3 puta brže. Efikasnost - 100%. 8. RASPOLOŽENJE, STRIJELANJE. Korištenje uređaja ubrzava resorpciju edema, sprječava stvaranje hematoma i potiče brzo obnavljanje tkiva. Postupke treba započeti najkasnije 8-10 sati nakon povrede. NAČIN - 4 VRIJEME POSTUPKA - 20-50 min. Kurs - 7-14 dana. BROJ SEDANJA PO DANU - Na bolno područje ugrađuju se 1-2 vibrofona. 9. Sinusitis Liječenje sinusitisa je u remisiji. Postavite vibrofone na maksilarne sinuse (točke "G" na slici 2). NAČIN - 1 VRIJEME POSTUPKA - 3-15 minuta KURS-9-15 dana BROJ SJEDNICA NA DAN - 1 Vrijeme za postepeno povećavanje: 3, 5, 7, 9, 11, 13, a potom 15 minuta. Prvih 6-8 dana preporučuje se podmazivanje područja grudnog koša jodnom otopinom (uz dobru toleranciju, područje na dva dlana). Za liječenje hroničnog sinusitisa potrebno je 1-3 tečaja. Minimalna pauza između kurseva je 5 dana. Kod povećanih adenoida liječenje se provodi pod nadzorom liječnika. 10. RINITIS (NORMIC) Tretman treba izvesti u početnoj fazi, a vibrofone treba postaviti na područje G (Sl. 2). 11. TONZILLITIS (ANGINA). bolesti. NAČIN -1 VRIJEME POSTUPKA - 7 - 15 min. Kurs - 3-7 dana. BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. Također se preporučuje dodatno postavljanje vibrofona 1 put dnevno na područje "K" u režimu 2 u trajanju od 15-20 minuta. Pravovremenim liječenjem moguće je spriječiti razvoj bolesti. Liječenje se ponekad provodi kroz pojačano pražnjenje iz nosa. Ako se pražnjenje ne zaustavi 14. dana, trebali biste se posavjetovati s alergologom. U liječenju alergijskog rinitisa "VITAFON" se treba koristiti samo u završnoj fazi u kombinaciji sa antialergijskim lijekovima. Preporučuje se upotreba uređaja profilaktički jednom u dvije sedmice, kao i kod hipotermije. Vibrofoni su postavljeni iznad grkljana kako bi se što više približili krajnicima (žlijezdama). Da biste to učinili, lezite i lagano bacite glavu natrag. NAČIN - 2 VRIJEME POSTUPKA - 10-15 min. TEČAJ-9-15 dana BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2 Za sprečavanje razvoja bolesti potrebno je: kada se pojave prvi znakovi, odmah koristite uređaj, ponovite tretman nakon 2-3 sata i nakon 6- 8 sati. Noću, u režimu 2. dodatno instalirajte vibrofone na području „K“ tokom 15 minuta. Kod akutne angine uređaj treba koristiti u kombinaciji s baktericidnim lekovima i pod nadzorom lekara.U nedostatku baktericidnih pripravaka, isperite grlo dezinfekcijskim otopinama prije postupka, a noću namažite vrat ili prsa otopinom joda. Do jutra će boja joda nestati. U isto vrijeme, smanjite vrijeme postupka na 7-8 minuta. Hronični tonzilitis treba liječiti u remisiji, dok se konstantna toplina mora primijeniti na krajničnu regiju po hladnom vremenu. Vrijeme postupka treba povećati na 20 - 25 minuta. Efikasnost tretmana je 96%. 12. BRONCHITIS Uređaj se koristi za smanjenje vremena liječenja i sprečavanje komplikacija, kao i za konsolidaciju terapijskog učinka nakon oporavka. Postupci se izvode u ležećem položaju na mekom leglu. Način rada 1. Vibrofoni su postavljeni za upalu u gornjem dijelu pluća u regiji „C“, za upalu u srednjem delu pluća u regiji „E1“ i za upalu u donjem delu pluća za područje „F“. S tjelesnom težinom većom od 80 kg, koriste se 2 načina rada. Vibrofoni su ugrađeni na najjednostavnije dijelove tijela u blizini ovih točaka. U području "C" drže se za ruke, a u području "E1" i "F" položeni su ispod stražnje strane membrane prema tijelu. NAČIN-1.2 VRIJEME POSTUPKA - 10-15 min KURS-9-15 dana BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. Da biste spriječili razvoj bolesti, kada se pojave prvi znakovi bolesti, odmah koristite uređaj, ponovite tretman nakon 2-3 sata i nakon 6-8 sati. Noću, dodatno postavite vibrofone na područje „K“ na 15 minuta u režimu 2. Kada lečite hronični bronhitis, kašalj se pojačava za 2-3 dana lečenja, koji postepeno nestaje za 10-14 dana. Da biste olakšali toleranciju liječenja jakim kašljem, vrijeme postupka možete smanjiti na 7-10 minuta. Tokom cijelog tretmana potrebna je stalna toplina na području grudi. 13. nesanica Ugradnja vibrofona u području „D1“ ili „K“ dobro doprinosi zaspanju. Izbor bodova ovisi o uzroku nesanice i odabire se pojedinačno. Postupak se izvodi ležeći (prije spavanja) 10-15 minuta. Utjecaj na područje "D1" u režimu 1, na područje "K" u režimu 2. U nekim je slučajevima potrebno sekvencijalno utjecati na područja "D1" i "K" u istim modusima 8-10 minuta za svako područje. 14. HIPERTENZIJA I RENALNA NEVIDLJIVOST Položaj - ležanje na leđima na mekom leglu. Vibrofoni postavljeni na područje "K". Nakon postupka, ostanite na toplom najmanje 1 sat. NAČIN - 2 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 min. Kurs - 9-14 dana. BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. U nedostatku efekta, povećajte vrijeme postupka za 1,5-2 puta. U drugom toku liječenja, možete uključiti režim 4 za 8-10 minuta (ostatak vremena - u režimu 2). U ovom se slučaju može pojaviti blaga bol, koja traje 1-2 sata i doprinosi adekvatnijoj reakciji tijela na unutarnje poremećaje. Ako postoje kamenje, nemojte koristiti režim 4; liječite se pod nadzorom liječnika. Minimalna pauza između kurseva je 2-3 dana. 15. INFLAMACIJA SREDNJEG UŠA Uređaj se koristi u početnom stadijumu bolesti, kao i profilaktički kako bi se spriječio tokom hipotermije. Vibrofoni su instalirani na području "A". NAČIN - 1 VRIJEME POSTUPKA - 7-15 min Kurs - 2-7 dana BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2.U akutnoj upali uređaj se može koristiti samo u kombinaciji sa protuupalnim lijekovima i pod nadzorom liječnika. 18. BURNS. U slučaju opekotina od 1 do 2 stupnja uz očuvanje integriteta kože, na zahvaćeno područje instalirajte vibrofone kroz gazni ubrus. Prije toga, kožu možete namazati uljem heljde ili pripravkom protiv opekotina. Nakon 2 sata, potrebno je ponovno sesiranje. NAČIN - 2.4 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 minuta Kurs - 2-5 dana BROJ SEDANJA PO DANU - 1-2. U slučaju opekotina od 1-2 stepena, opekotine se mogu izbjeći ako se aparat "Vitafon" koristi najkasnije nakon 3- 4 minute nakon opekotina. Prije upotrebe podmažite zahvaćeno područje otopinom joda. Nakon sat vremena ponovite postupak. Za opekotine višeg stepena upotrebljava se metoda kao dodatak kompleksu lečenja. Vibrofoni se postavljaju kroz 4-5 slojeva lagano postavljenog zavoja bez pritiska, postupak se ponavlja 3-4 puta dnevno. 17. SMRTANJE Vibrofoni se instaliraju na zahvaćena područja u režimu 2 u trajanju od 15-40 minuta. Postupak se ponavlja 3-4 puta dnevno. Liječenje treba provoditi do potpunog oporavka. 18.CORNS Vibrofoni se instaliraju na izvoru nakon podmazivanja s otopinom joda. NAČIN - 2.4 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 min. Kurs - 3-6 dana. BROJ SEDANJA PO DANU - 1-2 lezije, 19. USTAVA 21. FURUNKULI, CARBUNCULES, UGRI. Vibrofoni su instalirani iznad anusa. Položaj - ležeći na leđima. Postavite jastuk ispod područja karlice. Prije upotrebe uređaja, tretirajte mjesto lezije: razmažite vrelinu i karbukulu otopinom joda, obrišite akne alkoholom. Vibrofoni se postavljaju iznad lezije, i veličine veće od 4 mm - pored bolnog područja, nakon uklanjanja slobodnog gnoja. NAČIN-1,2,4 VRIJEME POSTUPKA -10-15 min. TEČAJ-1-3 dana. BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. Ako zatvor ne nestane nakon prve sesije, onda u drugoj i sljedećim sesijama, postavite vibrofone u donji dio trbuha u režim 1 u trajanju od 5-7 minuta (s težinom većom od 80 kg - u režimu 2, veličinom struka većom od 130 cm - u režimu 4). Ako nema učinka, povećajte vrijeme za 2-3 puta. 20. HEMORROJ Položaj - ležanje na leđima. Postavite jastuk ispod područja karlice. Vibrofoni se instaliraju preko anusa u režimu 2 u trajanju od 10-15 minuta (4 postupka). U petom postupku pređite na režim 4 i osim toga instalirajte vibrofone u režimu 1 u donjem dijelu trbuha na 5-7 minuta (s velikom težinom - u režimu 2). Ako nema učinka, povećajte vrijeme za 1,5-2 puta. Kurs liječenja je 2-3 sedmice, 1-2 puta dnevno. NAČIN - 1 VRIJEME POSTUPKA - 10-15 min Kurs - 1-7dN BROJ SEDANJA PO DANU - 1-2 22. STOLARSKE BOLESTI I STOMATITIS Uređaj se koristi za ublažavanje bolova, oteklina, ubrzavanje liječenja i sprečavanje komplikacija. Za liječenje zubnih bolesti prvi se vibrafon instalira na obrazu iznad korijena obolelog zuba, a drugi - u dnu čeljusti bolesnog zuba. Kod liječenja zuba donje čeljusti možete postaviti 2. vibrofon u submandibularno područje bolesnog zuba. U liječenju stomatitisa vibrofoni su postavljeni tako da žarište pada na njihovo područje djelovanja. NAČIN - 2.4 VRIJEME POSTUPKA - 15-20 min. Kurs - 2-5 dana. BROJ SJEDNICA NA DAN - 1-2. Preporučuje se korištenje uređaja 2-3 dana dnevno, nakon protetike, ispuna i hirurških operacija za sprečavanje komplikacija. 23. ZAJEDNICNE BOLESTI, ARTHRITIS Vibrofoni se postavljaju na zglobnu površinu na najravnomjernijoj lokaciji pod uglom od oko 90 stepeni jedan prema drugom. 10-20 minuta provedite postupak u režimu 4, a zatim još 10-20 minuta u režimu 2. Ako dođe do upale zgloba, podmažite je protuupalnom mazivom. U slučaju hronične bolesti, prije postupka na zglobu, uradite postupak na području "K" 15-20 minuta u režimu 2 (kako biste poboljšali krvne parametre). Kurs liječenja je 3-4 sedmice. 25. GLASANJE I RAZVOJ GLASA Vibrofoni se instaliraju iznad glasnica u režimu 2 tokom 15-20 minuta 1-2 puta dnevno. Kurs oporavka 1-4 dana. Za razvoj glasa postupci se izvode periodično prije i 3-6 sati nakon intenzivnog pjevanja. 26. SMANJENJE MASTI Uređaj se koristi za ublažavanje umora i povećanje performansi mišića. Način rada - 4 u trajanju od 10-15 minuta za svaku mišićnu grupu. Uređaj se koristi i za ublažavanje umora ruku nakon intenzivnog rada: režim - 2, vrijeme -15-30 minuta. Kod liječenja ruku vibrofoni se stežu u rukama (membrane na dlanovima). Ako je potrebno, izvedite i liječenje cervikalne osteohondroze. 24. ZA KOZMETIČKE NAMJENE Uređaj se koristi u kombinaciji s unaprijed odabranim medicinskim preparatima: krema, mast, gel, balzam, losion. Količina korištenog lijeka može se prepoloviti, dok će se kozmetički učinak povećati. Vibrofoni se postavljaju pored područja za tretman u režimu 1 tokom 8-12 minuta 3-4 puta nedeljno u trajanju od 1-2 meseca. Kožu treba tretirati na malim mjestima. Vibrofoni bi trebali biti nepokretni na jednom mjestu tokom cijelog postupka. 27. PREVENCIJA BOLESTI Općenita profilaktička upotreba uređaja: jednom svaka 2 tjedna provodi se složeni postupak s ugradnjom vibrofona na: 1. Regija G, režim 1, vrijeme sesije 8 min. 2. Regija B, režim 2, vreme sesije 8 min. 3. Regija C, režim 1, vreme sesije 8 min. 4. Region K, režim 2, vreme sesije 15 min. GARANCIJAU skladu s pravilima rada i skladištenja, proizvođač jamči produženje roka od 12 mjeseci od datuma prodaje, a u nedostatku pečata od trgovačke organizacije, od datuma proizvodnje. Ova putovnica je dokument sa zahtevom. U nedostatku originalnog pečata programera i potpisa ovlaštene osobe u pasošu, potraživanja prema uređaju nisu prihvaćena. Tijekom jamstvenog roka proizvođač će besplatno popraviti ili zamijeniti proizvod, osim zamjene oštećenih membrana ili kućišta. Proizvod se zamjenjuje na mjestu kupovine.

"Vitafon IR"
A Vitafon-IR uređaj sastoji se od elektroničke jedinice i dva uparena pretvarača na njega: vibrafona i infracrvenog odašiljača. Radna površina vibrofona je membrana izrađena od posebnog čelika s ukrasnim premazom. Radna površina infracrvenog odašiljača je metalni kromirani disk s rupama ravnomjerno raspoređenim po površini u koje su ugrađeni optički elementi. Elektronska jedinica ima integrisani utikač. Na prednjoj ploči elektroničke jedinice postavljeni su prekidači za vibracijski režim i naljepnica koja prikazuje položaje prekidača za svaki režim.
In Ibron kontakt metoda potiče mikrovibraciju tjelesnih tkiva. Infracrveni zračič utiče na tkivo infracrvenim zračenjem. Frekvencija mikrovibracije i prosječna snaga infracrvenog zračenja automatski se kontinuirano mijenjaju u skladu s zadanim cikličkim programom. Vrijeme ciklusa za promjenu frekvencije i prosječne snage je oko 100 sekundi. Prekidači načina rada mijenjaju amplitudu mikrovibracije. Dizajn uređaja omogućava vam prebacivanje modova bez isključivanja s mreže.
Uređaj "Vitafon-IR" namijenjen je za prevenciju i liječenje širokog spektra bolesti povezanih s oštećenim kapilarnim protokom krvi i protokom limfe. Korištenje kombiniranih učinaka pulsiranog infracrvenog zračenja i mikrovibracije kontinuirano mijenjajuće frekvencije zvuka, implementirane u aparatu, omogućava postizanje izraženog terapeutskog efekta.

Infracrveni emiter djeluje na tkivo infracrvenim zračenjem, a vibracijskom metodom kontakta pobuđuje se mikrovibracija tjelesnih tkiva. Frekvencija mikrovibracije i prosječna snaga infracrvenog zračenja automatski se neprekidno mijenjaju u skladu sa zadanim cikličkim programom. Vrijeme ciklusa za promjenu frekvencije i prosječne snage je oko 100 sekundi. Prekidači načina rada mijenjaju amplitudu mikrovibracije. Dizajn uređaja omogućava vam prebacivanje modova bez isključivanja s mreže.

Frekvencija II raspona neprekidno se mijenja od 200 Hz do 16 kHz i usmjerena je na povećanje efekta smanjenja hidrodinamičkog otpora u kapilarima.

Indikacije:
Adenoma prostate, Artritis, artroza, reumatoidni artritis, AAS (sindrom povlačenja alkohola), nesanica, bronhitis, upala srednjeg uha (otitis media), obnavljanje glasa i dislokacija, dislokacija, sinusitis, gastritis, hematom, hemoroidi, hipertenzija i renalni prekida , Cerebralna paraliza (posljedice), lebdeća paraliza, zatvor, impotencija, karbunkl, kozmetički ciljevi, serozni mastitis, kukuruz, neurosenzorni gubitak sluha, mraz i hipotermija, opekline, osteohondroza, edemi, parodontitis, stomatitis i parodontitis, fraktura, pijezelitis, pielonephitis, pielonephitis, pielonephitis, pielonephitis tatitis, Prevencija prehlade, Išijas, Uganuće, Rane, postoperativni šavovi, Rinitis (izcedek iz nosa), Serozni mastitis, Skolioza (posledice), Ublažavanje umora, Tonsillitis (tonzilitis), Oštećenja kičme, Trofični čiri, Akne, Modrice, Furuncle, Cistitis, Encopresis, enureza, laktostaza.
Uz popis bolesti kod kojih je navedena upotreba Vitafona, bit će relevantne i sljedeće preporuke:
Vitaphone terapija se može koristiti kod traumatičnih ozljeda mozga samo uz dogovor ljekara specijaliste i pod njegovim nadzorom.
Ne žurite sa oporavkom za jedan do dva dana i ne zanemarujte preporučene metode liječenja. Vrijeme postupka treba postepeno povećavati.
Ako se ne utvrdi tačna dijagnoza, postoje pitanja i nedoumice, pre početka lečenja konsultujte lekara specijaliste.
Kontraindikacije:
Pažnja!
Prije upotrebe uređaja potrebno je proći medicinski pregled radi utvrđivanja dijagnoze bolesti, prepoznavanja indikacija i kontraindikacija.

Kontraindikacije:
U polju zloćudnih novotvorina
Tokom trudnoće
U polju tromboflebitisa
Sa teškom aterosklerozom (stadij ateroskleroze, u kojoj se rizik od moždanog udara značajno povećava)
Kod akutnih zaraznih bolesti
Na povišenoj tjelesnoj temperaturi
Na polju implantiranih stimulansa
Zbog nedostatka metoda liječenja, postavljanje vibrofona direktno na srčanu regiju nije dopušteno.
Ako tijekom liječenja organi na kojima se otkriju kamenje (žučni mjehur, mokraćovod, itd.) Upadnu u područje izloženosti vibrofonima, tada se aparat na tim područjima može izvesti samo po preporuci i pod nadzorom liječnika.
Za muškarce
"Vitafon" - idealan lijek protiv impotencije - nema štetne nuspojave, daje trajan pozitivan rezultat, ima blagotvoran učinak na sve organe male karlice.
Statistika je neumoljiva: od 25 do 40% muškaraca i, u pravilu, u glavnom pati od upale prostate - prostatitisa. Pate, jer pored sindroma boli, muškarci doživljavaju seksualne poremećaje, što često dovodi do impotencije i, kao rezultat, do seksualnih neuroza.
Razlozi ovog širenja prostatitisa su sjedeći, pasivan način života, nekontrolisana upotreba droga, alergizacija stanovništva, posljedice černobilske nesreće, porast bolesti broj jedan, alkohol i pušenje i niz drugih faktora.
Prostata se sastoji od brojnih žlijezda, grupiranih u 30 - 50 lobula. Lobule su okružene fibro-mišićnim membranama koje pridonose istiskivanju tajne u kanalima. Opskrbu krvlju osiguravaju brojne male arterijske grane.
Razvoj upalnog procesa u prostati uvelike ovisi o kompleksu predisponirajućih i lokalnih faktora - metaboličkih i krvožilnih poremećaja, prisustva kongestivnih događaja u organu.
U posljednje vrijeme fizioterapija postaje sve važnija u liječenju prostatitisa, što je povezano sa porastom komplikacija prilikom propisivanja sintetskih lijekova.
Tretman Vitafonom je odličan način za rješavanje problema! Nema „hemije“! Zvučna vibracija nježno i učinkovito rješava zagušenja u prostati i ostalim organima male zdjelice, normalizira metaboličke procese, uklanja upale i potiče regeneraciju oštećenih tkiva.
Osim toga, oporavljajući se od ozbiljne bolesti, dobit ćete neočekivani poklon - vaša muška snaga znatno će se povećati!
Nije ni čudo! Uostalom, svi problemi su povezani sa zatajenjem cirkulacije!
Mnogi se muškarci foniraju isključivo kako bi povećali potenciju i vrlo su zadovoljni. Evo jednog unosa koji je jedan posjetitelj ostavio u knjizi recenzija prodavnice medicinske opreme u Taganrogu: "Koristim Vitafon već godinu dana. Vjerujem da je uređaj koristan, posebno za muškarce. Sidorenko A. I."

Za žene
Svaka žena želi biti lijepa i zdrava. "Vitafon" će vam pomoći u oba. Budući da je efikasno sredstvo za poboljšanje opskrbe krvlju, "Vitafon" se može uspješno koristiti ne samo u terapeutske, već i u kozmetičke svrhe. Uređaj se koristi s unaprijed odabranim medicinskim preparatima: kreme, masti, gelovi, balzami, losioni. Istovremeno se količina kozmetičkih proizvoda može smanjiti barem upola.
Nakon plastične hirurgije, vitafonoterapija omogućava brzo uklanjanje edema i zarastanje rana.Pooperativni ožiljci postaju mekši i elastičniji.
Loš san ne samo da značajno smanjuje kvalitetu života, već i doprinosi ubrzanom starenju. Na raspolaganju je mnogo lijekova za liječenje ove bolesti, ali liječnici uvijek preferiraju neliječenje lijekova. Odabir točaka izlaganja Vitafonu kod nesanice ovisi o uzroku i odabire se pojedinačno.
Uređaj se može koristiti za ublažavanje umora i povećanje performansi mišića, na primjer za ublažavanje umora ruku.
Nakon porođaja, u slučaju puknuća, Vitafon će ubrzati zarastanje rana i izbeći komplikacije kod majke. 2-3 tjedna nakon rođenja preporučuje se uzimanje 1-2 preventivna tečaja vitafonoterapije lumbosakralne kičme za normalizaciju menstrualnog ciklusa i funkcija trbušnih organa. Preporučljivo je uzeti isti tečaj 2-3 mjeseca prije planirane trudnoće jer će u budućnosti fetus povećati opterećenje na kralježnici.
Prilično majčino dojenje javlja se kod dojilja. Strogo govoreći, zastoj majčinog mlijeka (hipogalaktija) ne može se nazvati bolešću. Ovo je privremeno stanje, koje, međutim, stvara mnogo problema. Zbog činjenice da žena ne može hraniti dijete, on češće vrišti, gori spava i to sigurno ne utječe na njegov razvoj na najbolji način. Zapravo, prava nesposobnost dojenja javlja se samo u 1% žena. Povezana je s anatomskom nerazvijenošću mliječnih žlijezda i nekim ozbiljnijim bolestima endokrinog sustava. U svim ostalim slučajevima poremećaji su funkcionalne prirode. Mlijeko se formira u žlijezdi iz krvi i zato će količina proizvedenog mlijeka ovisiti o opskrbi krvi dojkama. Kada dojite, žena bi trebala piti više tekućine, održavati grudi toplim i temeljito dekantirati ostatke kože. Potpunije pražnjenje dojki pojačava proizvodnju mleka (dojenje). Ako je malo mlijeka proizvedeno zbog lošeg dojenja krvi u dojci, tada petominutna primjena lijeka "Vitafon" u 20-30 minuta nakon svakog dnevnog hranjenja poboljšava dotok krvi u dojku i daje nadu za povećanje laktacije.
Jedna od čestih ginekoloških patologija je kršenje menstrualnog ciklusa, koje mogu biti uzrokovano različitim razlozima. Pod ovim skupnim nazivom istovremeno je skriveno nekoliko stanja različite težine od kojih svaki zahtijeva svoj tretman. Zbog toga bi žalba ginekologu trebala biti obavezna. Prekidi u ciklusu kada je menstruacija duža od uobičajenih 5-7 dana ili se „razmazivanje“ nastavlja nakon što je završena, ili menstruacija ne dođe po rasporedu, povezana s emocionalnim iskustvima, privremenim hormonskim promjenama, umorom tijela i drugim funkcionalnim uzrocima. U takvim je slučajevima moguće postići efekt pomoću "Vitafona". Primijećeno je da se u liječenju različitih bolesti, kada se vibrafoni nalažu na trbuhu i donjem dijelu leđa, trajanje čak i obične menstruacije smanjuje za 1-2 dana. To je posljedica poticajnog djelovanja vibroakustičnih učinaka na spolne žlijezde, nadbubrežne žlijezde i kroz njih na tonus materice.
Posebno relevantna može biti upotreba "Vitafona" u mladom dobu, kada dolazi samo do formiranja menstrualnog ciklusa.

Za starije osobe
Čest pratilac starijih osoba - hipertenzija - povećanje krvnog pritiska. Hipertenzija je podmukla bolest. Visoki krvni pritisak može dovesti ne samo do zastoja srca, bolova u srcu, već i do srčanog udara. Opterećenje se povećava ne samo na srcu, već i na žilama. Kao rezultat toga, može doći do moždanog udara. Uz moždani udar, često dolazi do smrti i vrlo često paralize udova.
Siguran se smatra gornjim krvnim pritiskom ne većim od 100 plus dobi, a kritičnim - 110 plus dobi. Ne preporučuje se prekoračenje ove vrijednosti. Gornji krvni pritisak smatra se optimalnim - dob od 90 plus, iako je ta brojka vrlo individualna. Kod mnogih ljudi pritisak ostaje stabilan do 50-60 godina i ne prelazi 120/80. U djece je pritisak obično 100/60. U mladosti, otprilike 110 / 70-120 / 80. U većine ljudi pritisak postepeno raste.
Najveća i, nažalost, najčešća greška u liječenju hipertenzije liječenje je svaki slučaj. Ne zaboravite da je samo 1 sekunda visokog pritiska dovoljna da se dogodi moždani udar. Stoga je neophodno održavati stabilan pritisak. Liječenje treba započeti glatko i postepeno završiti, a u starosti s kroničnom hipertenzijom - trajnim liječenjem, s pažljivo odabranom dozom.
Vrtoglavica, mučnina, slabost, glavobolja, srčani bolovi - pojedinačno ili zajedno, ovi znakovi mogu biti posljedica hipertenzije i osnova su za mjerenje tlaka i kontaktiranje nadležnog liječnika. Starosne promjene tlaka su vrlo sporo, tako da porast pritiska od samo 10 jedinica dnevno može uzrokovati simptome hipertenzije.

Uzroci hipertenzije su mnogi. Moglo bi biti:
Ispuštanje velike količine adrenalina u krv tokom stresa (dovodi do povećanog pritiska neko vrijeme, a zatim padne u normalu),
Neadekvatna rad bubrega, što je direktno povezano sa gornjim krvnim pritiskom (tzv. Bubrežna hipertenzija),
Vazospazam, zbog kojeg je potreban visoki krvni pritisak za održavanje potrebne razine opskrbe krvlju. Vaskularni spazam djeluje, prije svega, na srce i mozak.
Ako se porast tlaka pojavio prvi put, a njegova vrijednost je ispod kritične, tada ne možete požuriti s uzimanjem lijekova. U ovom slučaju preporučuje se izvođenje jednog postupka "Vitafon" noću.
S stalnim porastom krvnog tlaka morate se posavjetovati s liječnikom koji mora razumjeti uzroke bolesti i propisati liječenje. U tom slučaju morat ćete odabrati dozu lijekova i jedan od režima liječenja "Vitafon".

Za djecu
Svi znaju da kod jake modrice, dislokacije ili uganuća prvo treba primijeniti hladni oblog. Ali šta dalje? Ispada da postoji način da se ubrza proces oporavka za 2-3 puta. Treba pribeći pomoći "Vitafona". Brzo i učinkovito ublažava oticanje, pomoći će u rješavanju hematoma.
Koliko brzo nakon povrede mogu koristiti Vitafon?
S modricama - nakon 2 sata, s dislokacijom ili uganućem - nakon 8-10 sati, s ranama - nakon otprilike jednog dana.
"Vitafon" uklanja komplikacije (suppuration) i sprječava stvaranje ožiljaka.
S opekotinama 1-2 stupnja (uz očuvanje integriteta kože) "Vitafon" je jednostavno nezamjenjiv: ako ga nanesete najkasnije nakon 3-4 minute, pojavu opekotina možete u potpunosti izbjeći.
Smrznutost, mladenačke akne? - A ovi zadaci su na ramenu našeg "kućnog ljekara"! Treba napomenuti da je tretman Vitafonom bezbolan, ugodan i vrlo ugodan za djecu.
Često nas pitaju da li je moguće liječiti malu djecu uz pomoć Vitafona. Šta odgovoriti na ovo? Kada dijete plače glasno i dugo vremena zbog posjekotina u trbuhu ili zbog drugih razloga, njegov plač stvara istu mikrovibraciju kao kada koristi "Vitafon" na vratnoj kralježnici, ako ne i više. Uticaj "Vitafona" sličan je organizmu i zbog toga se vitafonoterapija može primenjivati ​​od rođenja. Prvi put se novorođenčad koristila u Prvoj dječijoj gradskoj bolnici Sankt Peterburga - jednoj od najcjenjenijih i najmodernijih medicinskih ustanova.Iskustvo njegove upotrebe kod nekoliko hiljada pacijenata pokazalo je da starost nije mnogo bitna: prvog dana života i u dobi od 9-10 mjeseci djeca nisu imala negativne reakcije na postupke (nije bilo uzbuđenja, nije bilo poremećaja u snu, jedenju). Štaviše, uređaj je imao opšti blagotvoran uticaj na organizam, posebno je poboljšao proces probave. Jedina razlika: kod djece mlađe od jedne godine koristi se samo prvi režim. Međutim, kao i u svim drugim slučajevima, djetetu je najprije potrebno postaviti točnu dijagnozu i opravdati uporabu ove metode.
"Vitafon" se već koristi za liječenje diskulatorne encefalopatije u djece i odraslih i zbog toga postoji razlog za vjerovanje da se telefoniranje može koristiti kod novorođenčadi encefalopatije čija je suština narušavanje krvotoka mozga. Posljedice encefalopatije mogu biti spor razvoj djeteta, slabljenje njegovog vida, pojava migrene ili vrtoglavica u adolescenciji, osteohondroza vratne kralježnice i druge neugodne pojave. Možda ćemo jednog dana doći do razumijevanja da je vitafonoterapija bitna komponenta liječenja perinatalne encefalopatije (PEP) i drugih posljedica porođajne traume. Međutim, mora proći puno vremena prije nego što odgovorno možemo izjaviti da vibroakustični učinak u ovom slučaju zamjenjuje trenutno uobičajenu tehniku ​​elektroforeze sa vratnom kralježnicom.
To je sve u budućnosti, ali za sada su proučavane i razvijene metode upotrebe uređaja za fekalnu inkontinenciju (enkopreza), urinarnu inkontinenciju (enureza), crijevnu parezu, ravnih stopala i displaziju kukova.
Dakle, starost nije prepreka za upotrebu Vitafona. Može biti korisna za djecu, mlade i stare. U tinejdžerskom periodu, od 10 do 16 godina, preventivni postupci vitafonoterapije na kičmi pomoći će da se izbjegnu problemi u budućnosti. Čak i mala, naizgled beznačajna, patologija kralježnice s godinama može prerasti u ozbiljnu bolest. Nažalost, djecu i adolescente obično dovode liječniku samo kada ih nešto boli.
Mladi obično ignoriraju liječenje, vjerujući da će "sve proći". Nažalost, ona ne prolazi uvijek i to se često može naći nakon mnogih godina, kada se zaostala patologija razvije u ozbiljnu bolest. U odrasloj dobi brige o radu i porodici ometaju njihovo zdravlje. Pa ispada da se uglavnom liječe penzioneri. Međutim, u starosti se mnogo teže nositi sa bolešću. Ako je u djetinjstvu, kako bi se izbjegli problemi u budućnosti, dovoljno provesti nekoliko sesija Vitafona, u mladosti - proći 1 tečaj liječenja, u odrasloj dobi - 2-3 tečaja, tada će u starijoj dobi trebati 4-6 mjeseci za radikalno poboljšanje i ponekad i više. Ali čak i u starosti, ako ste u mogućnosti redovno provoditi tečajeve vitafonoterapije tokom godine, postoji šansa da se riješite mnogih bolesti, poboljšate zdravlje i čak osjetite nalet snage.
Do danas se "Vitafon" koristi od 1994. godine. Na osnovu opažanja nakupljenih za to vrijeme, da vam uređaj omogućava da postanete puno mlađi nego što pasoš tvrdi, naravno, još je rano. U isto vrijeme, stotine pisama Краlografski svjedoče: „Vitafon“ pomaže da se riješim te bolesti koja ga muči godinama i postane mnogo aktivniji. Ovo nije manifestacija pomlađivanja? "Vitafon" je podložan svim dobima, ali što pre počnete da ga koristite, veće su šanse da izgledate mnogo mlađe od svojih godina.

Za mlade majke
U uputama za uređaj, trudnoća je zapisana na popisu kontraindikacija. Ovo sugeriše nekim korisnicima da se uz pomoć „Vitafona“ možete riješiti trudnoće. Ali to nije tačno. Vibroakustični efekti ne mogu prekinuti trudnoću.Mikrovibracija će poboljšati dotok krvi fetusu i posteljici, no nije poznato kako će to utjecati na nerođeno dijete i ovdje je teško eksperimentirati. Zato se upotreba "Vitafona" ne preporučuje trudnicama.
Nakon porođaja u slučaju puknuća, Vitafon će ubrzati zarastanje rana i izbeći komplikacije kod majke. U ovom se slučaju koristi na isti način kao i u liječenju postoperativnih šavova. 2-3 tjedna nakon rođenja preporučuje se uzimanje 1-2 preventivna tečaja vitafonoterapije lumbosakralne kičme za normalizaciju menstrualnog ciklusa i funkcija trbušnih organa. Preporučljivo je uzeti isti kurs 2-3 mjeseca prije planirane trudnoće jer će u budućnosti fetus povećati opterećenje na kičmi (samo po preporuci liječnika i ultrazvuka).
Rođenje i rađanje djeteta povezano je s ozbiljnim fiziološkim i hormonskim promjenama u tijelu žene. Nažalost, često se nakon porođaja pojave neugodne komplikacije: bol u perineumu uzrokovan previše istezanjem, suze ili posjekotine koje mogu trajati 3-6 tjedana, crijevni grčevi, zatvor, šavovi nakon carskog reza. Hemoroidi se mogu pogoršati ili se pojaviti prvi put - patološko stanje rektuma, praćeno stagnacijom krvi u njemu i povezano s kršenjem opskrbe krvlju zdjeličnih organa, cistitisom - upalom mjehura - iz istog razloga, osteohondrozom - bolovima u leđima povezanima s velikim opterećenjem na kralježnici. , što će prouzrokovati mnogo problema, pogotovo jer nema vremena da se razboli - novi član porodice zahtijeva stalnu brigu i pažnju! Situaciju može uvelike olakšati prisustvo „Vitafona“ u porodici. Ubrzat će zarastanje rana i šavova 2-3 puta, a mogu se koristiti već drugog ili trećeg dana nakon porođaja. Naš „kućni doktor“ pomoći će i kod zatvor, osteohondroze, cistitisa, hemoroida i brojnih drugih mogućih problema. "Vitafon" je efikasna i brza pomoć kod kuće - nema potrebe trčati po klinikama i prostorijama za tretman (posebno jer je teško sa bebom). Još jedan plus Vitafonovog tretmana je mogućnost da provedete bez sintetičkih lijekova, jer kada dojite, sve što uzimate uđe i u tijelo djeteta.
Ako postoje pukotine na bradavicama tokom dojenja, koristite Vitafon. Blokada mliječnih kanala i mastitisa također se uspješno liječe vibroakustičnim izlaganjem.
Uticaj Vitafona srodan je prirodnim vibracijama tela. Zvučna vibracija pomaže tijelu da vrati oštećene funkcije i regenerira oštećena tkiva povećavajući limfu i krvotok u bolnom području.

Za sportiste
"Vitafon" je nezamjenjivi pomoćnik u sportu. Sportisti tokom takmičenja i treninga često dobivaju različite ozljede. A ponekad jednostavno nema vremena za oporavak. Povećavajući brzinu zarastanja preloma, zarastanje modrica i rana u jednom i po do dva puta, "Vitafon" postaje verni pratilac mnogih sportaša.
Ali "Vitafon" je pogodan ne samo za lečenje sportskih povreda. Preventivni postupci za vratnu i lumbosakralnu kralježnicu mogu poboljšati koordinaciju pokreta i poboljšati performanse u baletu, klizanju figura, klizanje na ledu, gimnastiku i mnoge druge sportove. Za vreme takmičenja, Vitafon može brzo obnoviti rad mišića nakon preopterećenja, osloboditi bol i pripremiti sportistu za sledeći nastup. Štoviše, posebni postupci vitafonoterapije prije nastupa pružaju nakupljanje kisika i glukoze u mišićima i povećavaju sportske performanse.

Za ljetne stanovnike
Ljeti se u zemlji često dešavaju sitnije nevolje. Uhvatili ste prehladu, imate curenje nosa i kašalj, glavobolju? "Vitafon" će vam pomoći da ih se brže riješite.
Jeste li se ozlijedili, dislocirali nogu, spalili se oko vatre ili ste samo imali ožiljke? Kod Vitafona proces liječenja će ići mnogo brže.
Oni su malo precijenili snagu i prekomjerno su im opteretili leđa, dešava se, ali evo, Vitafon će vas staviti na noge!
U zemlji često živimo u ne baš ugodnim uvjetima, a to sa sobom povlači niz problema. Imate li zatvor? "Vitafon" će vam pomoći da se oslobodite ove bolesti!
Koga od nas ljeti nisu ugrizli komarci, konjske lipe, osi? Ako ubod insekta nije izazvao alergijsku reakciju u obliku jakog edema, tada se nakon jednog sata mjesto ugriza može profilirati kako bi se ublažila bol i lagano oticanje.

Sjedeći posao?
Osteohondroza je jedna od najčešćih bolesti dvadesetog veka, inferiorna u učestalosti dijagnoze osim akutnih respiratornih infekcija u jesenje-prolećnom periodu. Svako je, barem jednom u životu, imao neprijatne bolove u leđima. Ukočenost, bol, "peckanje", bolovi u leđima - sve su to znakovi jedne bolesti. Ljudska kralježnica je osnova cijelog tijela i obavlja potporne, motoričke, amortizacijske i zaštitne funkcije. S ovim "dužnostima" kralježnica se može nositi samo zahvaljujući statičkom i dinamičnom (ovisno o funkcijama) mišićnom radu.
Nažalost, od ranog djetinjstva naši mišići su skloni preopterećenju (neudoban školski namještaj, loše držanje, dug boravak u jednom položaju, neudoban krevet, dugotrajan stres na rukama prilikom prenošenja teških tereta itd.), Plus nervni stres i neuravnotežena prehrana - Sve to dovodi do povećanja mišićnog tonusa. Već u dobi od 17-25 godina, 80% ljudi ima povišen mišićni tonus, određuju ih sabijanjem različitih veličina, skrivenih boli.
Što su mišići duže u napetosti, to je lošija njihova cirkulacija krvi i metabolički procesi. I nedovoljna opskrba krvlju na kraju vodi do zamjene mišićnog tkiva ožiljnim tkivom, što je karakteristično za senilnu dob - dolazi do preranog starenja mišića. Ubrzanim stopama starenja mišića opterećenje diskova, zglobova i kralježaka naglo se povećava sa svim posljedicama koje slijede iz toga, više nego neugodnim. Dakle, "starenje kralježnice" započinje preranim starenjem njegovog aktivnog dijela - mišića.
Da li je osoba osuđena na postepen i potpuni poraz bolesti? Nikako. Smanjenje stresa i kompetentno liječenje mogu ga vratiti u puni život.
Da biste obnovili poremećenu cirkulaciju krvi na nivou najmanjih kapilara i opustili napete mišiće, mekani efekat „Vitafona“ pomoći će vam. Nadalje - sve je u vašim rukama - trebate voditi računa o kralježnici i posvetiti nekoliko minuta dnevno posebnim vježbama (M. V. Devyatova "Ne - osteohondroza!", Izdavačka kuća "Komplekt", 1997).
"Vitafon" će vam pomoći ne samo da se nosite sa akutnim napadom bolesti, već će se opustiti i oporaviti nakon napornog dana.

Karakteristike:

,, Frekvencija II raspona se neprekidno mijenja od 200 Hz do 16 kHz i usmjerena je na povećanje efekta smanjenja hidrodinamičkog otpora u kapilarima.
,,

Napon napajanja
220±22
In
Mrežna frekvencija
50
Hz
Potrošnja energije, ne više
15
VA
Vrijeme kontinuiranog rada aparata, ne manje
8
h
Prosječni radni vijek uređaja, ne manji
5
godina star
Neto težina, ne veća od
0,7
kg
Ukupne dimenzije, ne više
120x90x60
mm
Opcije odredišta
Broj frekvencijskih opsega mikrovibracije
2
kom
Donja frekvencija 1 potpoja, unutar
30-60
Hz
Podpojasni pojasevi 1, unutar
1000-3000
Hz
Pod-podmape niske frekvencije, unutar
200-800
Hz
Pod-podgrupe visoke frekvencije 2, unutar
8000-16000
Hz
Trajanje jednog ciklusa promjena u frekvenciji mikrovibracije, unutar
60-140
sa
Amplituda mikrovibracije na najnižoj frekvenciji, unutar
u režimu 4, A4
14±4
μm
u režimu 3, A3
(0,5-0,7) A4
μm
u režimu 2, A2
(0,5-0,7) A3
μm
u režimu 1, A1
(0.6-0.85) A2
μm
Infracrvena snaga
minimum, ne više
3
mW
maksimalno
20-40
mW
Infracrvena talasna dužina
0,95±0,04
μm
Pogledajte također: BF500 - monitor tijela i težine (OMRON, Japan)

Naslovna »Problemi» Vitafon uređaj: detaljna uputstva koja pomažu. Za što se koristi vibro-akustički aparat Vitafon?

Šta je Vitafon?

Telefoniranje je metoda fizioterapije u kojoj je bolesni dio tijela izložen akustičkim vibracijama radi poticanja mikrokapilarnog protoka krvi i protoka limfe. Istodobno se poboljšava mikrovibracija tkiva, čiji nedostatak dovodi do razvoja različitih patologija zbog nakupljanja oštećenih stanica. Uz to, uz slabu vibraciju, smanjuje se opskrba tkivima elemenata potrebnih za njihov razvoj što dovodi do povećane nekroze.

Povećati brzinu kapilarnog protoka krvi, protok limfe, stimulirati mikrovibraciju uz pomoć telefoniranja dobiva se zbog smanjenja hidrodinamičke otpornosti krvnih žila. To je moguće pod utjecajem određene frekvencije akustičnog vala, čija veličina ovisi o promjeru kapilara. Tokom sesije uključuje se širok raspon mijenjajućih frekvencija, što vam omogućava da stimulirate rad svih kapilara, bez obzira na njihovu veličinu.

Zvučni talasi koje emitira uređaj u stanju su da prodru duboko u tijelo za deset centimetara, tako da postupak može utjecati na funkcioniranje mnogih organa i sistema. Mikrovibracija izvana ima značajnu razliku od vibracije koja može oštetiti tkiva. Razlika u opsegu frekvencije i amplitude (vidi tabelu):

od 0,1 do 10 000

od 0,0001 do 0,05

od 0,1 do 100000

Što je veća frekvencija i amplituda s kojom dolazi do izloženosti, veća je vjerojatnost umiranja stanica uslijed vibracija. Iz tog razloga, upotreba vibracijskih masažera ima ograničeno vrijeme i mnogo kontraindikacija. Siguran za tijelo je amplituda koja ne prelazi veličinu ćelije, odnosno ispod 0,05 mm. Može se koristiti za ubrzavanje zarastanja rana, preloma, smanjenja hematoma, kila. Pored toga, koristeći pravilno izvedeno telefoniranje, možete postići sljedeće efekte:

  • nadoknaditi slabu mikrovibraciju u tkivima i organima,
  • poboljšati metabolizam, unos tkiva i ćelija hranljivih sastojaka,
  • stimulišu imuni sistem, smanjuju podložnost organizma bolestima, brzo se oslobode gripe, prehlade i drugih respiratornih bolesti,
  • poboljšati odliv limfe,
  • podstiču zarastanje tkiva
  • smanjuju vrijeme zarastanja prijeloma, potiču obnavljanje pokretljivosti zglobova,
  • poboljšati unutarćelijsko disanje,
  • ublažiti bol, upale, otekline,
  • riješite se hematoma,
  • stabilizuje krvni pritisak,
  • ublažiti umor mišića,
  • očistite tkiva od toksina, metaboličkih proizvoda, mrtvih ćelija, toksina.

Prvi uređaj za telefoniranje bio je vibroakustični uređaj Vitafon. Prva verzija uređaja pojavila se 1992. godine, testirana je i dvije godine kasnije preporučena je za upotrebu od strane komisije KNMT Ministarstva zdravlja Ruske Federacije. Od tada se pojavilo nekoliko uređaja ovog tipa.

Vitafon je najjednostavniji model koji se proizvodi od 1994. Sastoji se od elektroničke jedinice koja ima integrirani mrežni utikač. Na prednjoj ploči se nalaze 2 tipke pomoću kojih možete odrediti jedan od četiri načina rada. Dva osigurača s pretvaračem su spojena na elektroničku jedinicu. To su vibrafoni koji se apliciraju na tijelo. Nakon uključivanja uređaja, tijelu šalju neprestano mijenjanje frekvencija zvuka, uzrokujući mikrovibraciju. Uređaj karakterišu sljedeće specifikacije:

  • električni napon: 220 V,
  • masa uređaja bez pakiranja: 0,5 kg,
  • potrošnja električne energije: ne više od 6 VA,
  • glavna frekvencija: 50 Hz,
  • niske / visoke frekvencije 1 podpojasa: 40 Hz / 3 kHz,
  • 2 podpojasna područja niske / visoke frekvencije: 0,3 / 18 kHz,
  • vrijeme promjene frekvencije: 80.160 s,
  • amplitude mikrovibracije na najnižoj frekvenciji: u režimima 1 i 3 on fluktuira između 2,8 - 5,4 mikrona, u režimima 2 i 4 između 6 - 12,3 mikrona.

Među nedostatcima prvog modela je nedostatak časovnika za podešavanje vremena izlaganja zahvaćenom području. Napajanje je kombinovano sa upravljačkom jedinicom, tako da vam je za praktičnost potrebna strujna traka. U suprotnom, tijekom postupka morat ćete stajati u blizini utičnice. Uređaj nudi samo 2 vibrofona, tako da jedna sesija u maksimalnom režimu traje 1-1,5 sati. U tom slučaju je potrebno liječenje 2-3 puta dnevno.

Nakon nekog vremena pojavili su se novi modeli s velikim mogućnostima. Među njima su:

  • Vitafon-T. Uz osnovnu konfiguraciju, predviđeni su tajmer, indikator, automatsko isključivanje, zasebne upravljačke i pogonske jedinice, manžetne koje se apliciraju na bolno područje i proširuju područje izlaganja. Sjednica traje 1-1,5 sati, trebate to raditi 2-3 puta dnevno.
  • Vitafon-IR. Model je skoro potpuni analogni model prvog modela, samo što umjesto jednog vibrofona u njemu je ugrađen odašiljač koji ima vrlo izražen učinak, čiji je zadatak anestezirati i ublažiti upalu.
  • Vitafon 5. Moguće je povezati više od 6 vibrofona, ugrađene baterije s kojom se postupak može izvesti u bilo kojem položaju tijela. Komplet sadrži ORPO madrac, zahvaljujući kojem možete raditi sesije usmjerene na opću podršku tijela, uključujući jetra, bubrezi, čitava kičma. Model nudi bateriju predviđenu za 8 sati neprekidnog rada.
  • Vitafon-2. Uređaj je dizajniran za upotrebu u bolnici, ali može se koristiti kod kuće. Postoje opcije uređaja s osnovnom i naprednom opremom. Osnovni model nudi 2 infracrvena emitera, 2 dvostruka vibrofona, madrac protiv dekubitusa sa 9 vibrofona. Uređaj se može prilagoditi prema težini i visini pacijenta. Procedura na takvom aparatu će trajati 30-45 minuta.

Uslovi upotrebe Vitafona

Prije nego što počnete koristiti Vitafon, morate pažljivo pročitati upute za upotrebu. Ne možete koristiti uređaj u sledećim situacijama:

  • povežite se na mrežu bez provjere integriteta kućišta, žica, utičnica,
  • uključite uređaj ako je uklonjen poklopac elektroničke jedinice,
  • koristite uređaj u tuševima i kupaonicama,
  • pokrijte uređaj tokom rada jastucima i drugim toplotnim izolacijskim predmetima,
  • uključite uređaj dva sata nakon što ga je donio iz hladnoće.

Prije nego što uključite Vitafon, morate provjeriti da nije oštećen, da voda nije ušla u kućište. Navlažite krpu u 3% otopini hidrogen peroksida, dobro je iscijedite, a zatim obrišite membrane koje ćete nanijeti na tijelo. Zatim nastavite kako slijedi:

  • Uređaj priključite na mrežnu mrežu. Ako dužina nije dovoljna, možete koristiti mrežne nastavke.
  • Pritisnite tipku "Start", provjerite jesu li podaci na ploči normalno prikazani.
  • Da biste provjerili da li se frekvencija zvuka stalno mijenja, dolazi do automatskog prebacivanja frekvencijskih raspona. U ovom slučaju frekvencija prvih pola minute trebala bi biti na istoj razini.
  • Odaberite način rada, postavite vibrofone na zahvaćeno područje i pripazite da se čvrsto prilegnu uz tijelo. Iz higijenskih razloga stavite tanki sloj gazne krpe između membrana pretvarača i tijela. Vibrofone tokom postupka možete držati rukama, ali je bolje da ih fiksirate elastičnim zavojem. Pretvarači bi trebali biti postavljeni pod kutom od 90 ° jedan prema drugom: to će povećati snagu u području sjecišta njihovih osi za 1,4 puta. Pretvarače nije potrebno postavljati jedan nasuprot drugom, jer je u tom položaju njihovo djelovanje međusobno neutralizirano.
  • Nakon postupka, odspojite Vitafon s mreže, dezinficirajte membranu.

Indikacije za upotrebu

Uputa za upotrebu kaže da se Vitafon može koristiti za prevenciju i liječenje mnogih bolesti, a ovaj se popis stalno širi. Indikacije za telefoniranje su:

  • osteohondroza, išijas, artroza, bolesti zglobova, artritis, reumatizam, skolioza,
  • upala prostate, impotencija, adenom prostate (tumor treba lečiti samo pod nadzorom lekara i stalnim testiranjem),
  • mastitis
  • povrede, prelomi, rane, postoperativni šavovi,
  • oticanje, modrice, modrice, uganuće, uganuće,
  • spaljivanje, smrzavanje, osip,
  • sinusitis, rinitis (curenje iz nosa), tonzilitis (tonzilitis), upala srednjeg uha
  • bronhitis
  • hipertenzija
  • zatajenje bubrega, pijelonefritis, gastritis,
  • cistitis, zatvor, hemoroidi.
  • parodontitis zuba, stomatitis, glaukom.

Primenjeni aparati za nesanicu za ublažavanje umora. Uputa za upotrebu upućuje na to da je uređaj relevantan u kozmetologiji: njime liječite akne, riješite se trofičnih čireva, vrenja, karbule. Logopedi koriste uređaj - pomaže u obnovi i razvoju glasa.

Tretman Vitafonom

Prije upotrebe uređaja potrebno je proći ispitivanje koje će potvrditi izvodljivost upotrebe uređaja, otkriti kontraindikacije. Trajanje jednog postupka ne smije biti veće od jednog sata, čak i uz istovremeno liječenje nekoliko bolesti. Pauze između kurseva terapije trebaju biti najmanje 5 dana.

Upute za uređaj detaljno navode gdje se Vitafon treba primijeniti u liječenju određene bolesti, koji režim treba postaviti, trajanje postupka i tijek terapije. Zona uticaja lečenja je radijus od 7 cm, a za velike krvne žile područje se povećava za još 5-7 cm. Za osteohondrozu, uputstva za upotrebu propisuju da deluju na sledeći način:

  • Pacijent leži na leđima, nakon širenja mekog legla. Ako imate liječenje cervikalne osteohondroze, stavite jastuk ispod ramena i vrata.
  • Vibrofoni se postavljaju ispod leđa, pričvršćeni su na zahvaćeno područje, vodeći se podacima u uputama.
  • Bolesna područja držite na toplom, propuhi trebaju biti odsutni.
  • Dnevno su potrebne 1-2 sesije, čije trajanje ovisi o vrsti aparata i uputama liječnika. Ako osjetite slabost, vrtoglavicu, smanjite vrijeme sesije.
  • Ako nakon osmog postupka nema efekta u režimu br. 1, tada postavite način br. 2 dalje. Trajanje tečaja terapije određuje lekar.

Pomoću hematoma, vibrofon se pričvršćuje na oboljelo područje, postavlja se način rada br. 4. Trajanje postupka je 15-20 minuta. Dan trebate provesti jednu ili dvije sesije. Prema uputama za upotrebu, tijek liječenja traje 5-10 dana. Ako hematom traje predugo, sesija se može produžiti do 40 minuta, tijek terapije - do 4 tjedna. Mali oteklina nestaje nakon 1-2 sesije.

Uređaj se uspješno dokazao kod opstipacije. Prema uputama za upotrebu, uređaj koristite na sljedeći način:

  • vibrifon je instaliran iznad anusa,
  • pacijent leži na leđima, jastuk se postavlja ispod karlice,
  • podešen je režim br. 1,2 ili 4.
  • trajanje sesije je 15 minuta, tijek liječenja je 1-3 dana, 1-2 sesije treba raditi dnevno.

U slučaju artritisa ili bolesti zglobova, pretvarači se postavljaju na oboljeli zglob na najujednačenijem području pod uglom od 90 ° jedan prema drugom. Podesite režim br. 4 na 10-20 minuta, a zatim režim br. 2 na 10-20 minuta. U slučaju upale zglobova nakon postupka, nanesite na kožu protuupalnu mast. Prema uputstvu za upotrebu, kurs lečenja je mesec dana.

Posebna uputstva

Tokom postupka osjeća se toplina ili lagana vibracija. Ako nervni centar padne na zahvaćeno područje, može se pojaviti bol koja će proći kroz 2-3 sesije. Ako bol ne nestane treći dan, korištenje uređaja treba zaustaviti i potražiti savjet liječnika.Terapija kroničnih bolesti često se odvija u pozadini jakog bola koji ne jenjava u roku od 5-10 dana. Kada koristite uređaj, oni na kraju liječenja postepeno nestaju, ali može biti potreban drugi tečaj.

Među nedostacima Vitafona, korisnici emitiraju buku. Iz tog razloga je nepoželjno provoditi postupke kada neko spava ili se bavi aktivnostima koje zahtijevaju tišinu. Slaba strana prvog modela je kratki kabel za koji je potreban strujni kabl. Inače je teško voditi seanse u ležećem položaju.

Nuspojave

Proizvođač tvrdi da se uz pravilnu upotrebu uređaja, slijedeći sve upute, ne smiju pojaviti nuspojave. Ipak, prije upotrebe uređaja, obavezno se upoznajte s kontraindikacijama. Mikrovibracija, pojačani protok krvi mogu ubrzati rast malignih tumora, rad implantiranih stimulansa, izazivaju pucanje krvnih žila s aterosklerozom, a kod trudnica štetno utječu na razvoj ploda.

Kako koristiti Vitafon kod kuće prema uputama za upotrebu

Vitafon je aparat koji se može i treba koristiti i u klinikama i kod kuće. Njegova je prednost što je mali, lagan, lagan za rukovanje, što omogućava liječenje i prevenciju bolesti kod kuće.

Da bi tretman bio efikasan, ne treba zanemariti preporuke i utvrđene metode. Prije nego što nastavite s takvim liječenjem, morate pojasniti dijagnozu s liječnikom i konzultirati se o uporabi uređaja. Posebno kod ozljeda lubanje i mozga, s otkrivanjem kamenca u žučnom mjehuru, bubrezima i mokraćnim putovima, te je bolje provesti postupak u tim slučajevima samo u prisustvu liječnika ili strogo slijediti sve njegove upute.

Upute za upotrebu priložene su bilo kojem uređaju, na primjer, Vitafon-T, koji detaljno opisuje cjelokupni postupak postupka, ovisno o bolesti. Nakon proučavanja podataka o tome kako koristiti Vitafon, možete instalirati potrebni program bez pomoći stručnjaka.

Postavlja se pitanje gdje kupiti Vitafon uređaj po pristupačnoj cijeni. Za takvu akviziciju ne morate posebno naručivati. Danas se može kupiti u gotovo svim dućanima medicinske opreme i instrumenata, u ljekarnama, online trgovinama.

Trošak ovisi o modelu. Što je jednostavnije, to je jeftinije. Ali to ne znači i gore. Svi oni obavljaju istu funkciju usmjerenu na liječenje ljudskog tijela, što potvrđuju brojni testovi u medicinskim školama i ustanovama, kao i pozitivne povratne informacije potrošača.

Ostavite Svoj Komentar