Upute i recenzije za glukometar One touch verio iq

  • Indikacije za upotrebu
  • Način primjene
  • Kontraindikacije

Glucometer OneTouch Verio IQ - Najnovija razvojna kompanija LifeScan. OneTouch Verio IQ glukotar (VanTouch Verio IQ) je potpuno novi kućni mjerač glukoze u krvi visoke preciznosti mjerenja i vrlo malog pada krvi. Veliki i kolor ekran sa pozadinskim osvetljenjem, meni na ruskom jeziku sa prijatnim fontom, intuitivnim sučeljem. Jedini uređaj sa ugrađenom baterijom, koja svakodnevno traje 2 mjeseca mjerenja. Puni se putem USB priključka iz obično zidne utičnice ili računara.
Jedna od najvažnijih funkcija glukometra je predviđanje hipo / hiperglikemije koja se temelji na trendovima - niz glikemijskih pokazatelja koji se promatraju istovremeno i nadilaze pojedinačne ciljne pokazatelje osobe. Ova je funkcija korisna za trudnice s dijabetesom, pacijente s visokim rizikom od hipoglikemije, kao i one koji žele izbjeći komplikacije. Pored toga, omogućuje vam pravljenje oznaka prije / nakon jela i prikaz očitanja putem Glukoprint sistema.
VanTouch Verio IQ set uključuje novi VanTouch Delica auto-pirsing, igle za koje su znatno tanje od svojih kolegica, zbog čega možete potpuno bezbolno probiti svoj prst. Takođe, nove VanTouch Verio test trake (OneTouch Verio) stvorene su koristeći paladij i zlato. Enzimske trake ne reagiraju na maltozu, galaktozu, kisik i niz drugih tvari koje mogu biti u krvi ili zraku, a to vam omogućava da dobijete tačne rezultate. Za krv je potrebno 0,4 mikrolitara, što je vrlo malo i omogućava mjerenje razine šećera čak i maloj djeci.
OneTouch Verio IQ mjerač glukoze u krvi pomoći će vam da prepoznate trend (sklonost visokoj ili niskoj glukozi u krvi) i analizira vaše rezultate dobivene u jednom vremenskom intervalu u posljednjih 5 dana.
Ako je tijekom tog razdoblja u bilo koja 2 dana, razina glukoze u krvi bila je manja od donje granice ciljanog raspona

Indikacije za upotrebu

Sistem za nadgledanje glukoze u krvi OneTouch Verio IQ Namijenjen je kvantitativnom određivanju razine glukoze (šećera) u cijeloj svježi kapilarnoj krvi uzetom iz vrha prsta. Zdravstveni radnici mogu koristiti uzorke venske krvi. OneTouch Verio IQ sistem praćenja glukoze u krvi dizajniran je za neovisnu upotrebu izvan tijela (za in vitro dijagnostiku) i pomaže u kontroli učinkovitosti liječenja dijabetesa.
Sustav mogu koristiti osobe koje imaju dijabetes kod kuće radi samokontrole i medicinski stručnjaci u kliničkim okruženjima.

Način primjene

Obrišite mesto uboda i lagano iscijedite još jednu kap krvi ili napravite ubod na drugom mjestu.
Približna veličina
Nanošenje krvi na test traku i čitanje rezultata. Nanesite uzorak na test traku. Krv možete nanijeti na bilo koju stranu test trake. Stavite uzorak krvi sa strane kapilarne rupe. Obavezno nanesite uzorak krvi odmah nakon primanja kapi krvi.
Dok držite mjerač pod malim uglom, usmjerite otvor kapilare na kap krvi.
Kad kapilara dotakne vaš uzorak krvi, test test traka povući će krv u kapilar.
Pričekajte dok se cijeli kapilar ne napuni. Kap krvi povući će se u uski kapilar. U ovom slučaju bi trebao biti pun. Kapilara će postati crvena i mjerač će početi odbrojavati od 5 do 1. Krv se ne smije nanositi na vrh ili vrh test trake. Ne razmažite uzorak krvi i ne istresite ga test trakom. Ne pritiskajte testnu traku prema mestu probijanja prejako, jer se u protivnom kapilara može blokirati i neće se pravilno ispuniti. Ponovo ne nanesite krv na test traku nakon što ste uklonili test traku iz kapljice. Ne pomerajte ispitnu traku u mjeraču tokom ispitivanja, u suprotnom možete primiti poruku o pogrešci ili se mjerač može isključiti. Ne uklanjajte ispitnu traku dok se ne prikaže rezultat, jer se u suprotnom mjerač isključi. Ne testirajte dok punite bateriju. Pročitajte rezultat na mjeraču. Na ekranu će se prikazati rezultat merenja nivoa glukoze u krvi, merne jedinice, datum i vreme završetka testa.
Ako se, tijekom provjere razine glukoze u krvi, na ekranu pojavi tekstualna otopina Control, a zatim ponovite test s novom test trakom.
Nakon primanja rezultata mjerenja nivoa glukoze u krvi Nakon što ste dobili rezultat mjerenja nivoa glukoze u krvi, možete učiniti sljedeće:
• Ako je omogućena funkcija za dodavanje oznaka, na ovaj rezultat stavite oznaku (vidi stranice 55–59). Ili
• Pritisnite i držite tipku za povratak na glavni meni. Ili
• Pritisnite i držite tipku nekoliko sekundi dok se mjerač ne isključi. Takođe, mjerač će se automatski isključiti nakon dvije minute neaktivnosti. Uklanjanje rabljene lancete. Ova ručica za probijanje ima mogućnost izbacivanja, tako da ne trebate izvlačiti korišćenu lancetu.
1. Uklonite poklopac s drške za probijanje. Uklonite poklopac okretanjem u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
2. Izvucite lancetu. Pomaknite polugu za izbacivanje prema naprijed sve dok lanceta ne izađe iz ručke za probijanje. Vratite ručicu za izbacivanje u prethodni položaj. Ako se lanceta ne ispruži pravilno, ponovo povucite ručicu, a zatim gurnite ručicu za izbacivanje prema naprijed dok lanceta ne izađe.
3. Zatvorite vrh korištene lancete. Prije uklanjanja lanceta zatvorite njegov vrh zaštitnim poklopcem. Umetnite vrh lancete u šalicu u obliku čaše i pritisnite prema dolje.
4. Vratite poklopac na dršku za probijanje. Stavite poklopac na uređaj, okrenite ga u smjeru kazaljke na satu da biste fiksirali poklopac. Važno je koristiti novu lancetu svaki put kada dobijete uzorak krvi. To će pomoći u sprečavanju infekcije i bola na vrhovima prstiju nakon punkcija. Ne preuveličavajte.

Kontraindikacije

Sistem za nadgledanje glukoze u krvi OneTouch Verio IQ ne treba koristiti za pacijente koji su testirani na apsorpciju D-ksiloze u posljednja 24 sata, jer to može dovesti do lažno precijenjenih rezultata.
Ne koristite OneTouch Verio IQ sistem ako je poznato ili opravdano sumnjate da pacijentov uzorak cele krvi sadrži ksilozu ili pralidoksim (PAM).
Ne koristite test trake ako je boca oštećena ili ostaje na otvorenom. To može rezultirati porukama o pogrešci ili pogrešnim rezultatima.

Opcije:
- glukometrom
- Olovka za probijanje Delice i 10 lanceta
- test trake: 10 kom.
- mini USB kabl i punjač
- kofer za skladištenje i nošenje
- dokumenta i uputstva

Opis VanTouch Verio IQ metra

Komplet uređaja uključuje:

  • Merač šećera u krvi,
  • Olovka za piercing Delica,
  • Deset lanceta
  • Deset test traka,
  • Mrežni punjač
  • Mini USB kabl
  • Kofer i skladištenje,
  • Poduka na ruskom jeziku.

Analizator koristi novu tehnologiju za istraživanje glukoze u krvi. U roku od pet sekundi provodi se nekoliko tisuća mjerenja nakon čega se obrađuju sve dobivene vrijednosti i prikazuje se konačni rezultat visoke preciznosti. Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra.

Po izgledu uređaj sa svijetlim i bogatim zaslonom i praktičnom navigacijom podsjeća na iPod. Za osobe sa slabim vidom vrlo je korisna funkcija pozadinskog osvjetljenja ekrana zahvaljujući kojoj možete vršiti mjerenja u mraku.

Delica piercing grip ima ažurirani, ažurirani dizajn. Dijabetičarima se nudi širok raspon dubina probijanja, tanja bezbolna lanceta, visokokvalitetni opružni stabilizator, koji smanjuje povratno svjetlo lanceta i smanjuje rizik od ozljede kože.

Mjerač glukoze Van Touch Verio Aikyu ima kompaktnu veličinu 88x47x12 mm i težinu od 48 g. Kodiranje uređaja nije potrebno.

Najmanje 750 nedavnih mjerenja pohranjuje se u memoriju uređaja, a osim toga izračunavaju se prosječne vrijednosti za tjedan, dvije sedmice, mjesec i tri mjeseca.

Cijena uređaja je oko 1600 rubalja.

Upotreba potrošnog materijala

Novi OneTouch Verio IQ mjerač zahtijeva samo vlastite test trake, koje nisu prikladne za Van Tach Verio Pro Plus specijalni profesionalni uređaj koji se koristi u laboratoriji, bolnici ili na klinici.

Možete ih kupiti u bilo kojoj ljekarni, u prodaji se nudi pakovanje od 50 komada. Takođe, danas se testne trake mogu dobiti po povlaštenim uslovima.

Testne trake izrađene su s dodatkom zlata i paladija koji vam omogućavaju da dobijete tačne rezultate krvnih pretraga. Za analizu je potrebno svega 0,4 µl krvi, tako da je ovaj uređaj idealan za djecu.

Kapljicu krvi možete nanijeti na obje strane trake, što je vrlo zgodno za listove. Kada instalirate analizator u luku, važno je osigurati da srebrni zubi budu usmjereni prema korisniku.

Van Touch Delica lancete se mogu koristiti samo sa ručkom za probijanje koja je isporučena uz uređaj. Njihova značajka je upotreba najtanje igle promjera 0,32 mm, zbog koje pacijent može bezbolno probiti prst radi nakupljanja krvi.

Uz to, u ljekarni možete kupiti paket od 25 lanceta.

Procjena novih karakteristika brojila

Kako bi se utvrdila učinkovitost suvremene tehnologije za automatsko otkrivanje trendova, provedeno je posebno istraživanje pomoću novog uređaja za mjerenje šećera u krvi. Naučnici su morali da uporede tačnost i brzinu istraživanja, što mu je mjerač ostao u sjećanju i analizu pokazatelja redovnog dnevnika samokontrole.

Učesnici eksperimenta bili su 64 dijabetologa koji su dobili svaki dnevnik. Morali su promatrati vrhove porasta i smanjenja šećera u krvi kod pacijenata, nakon čega je nakon mjesec dana izračunata prosječna vrijednost glukoze.

  • Ovi izračuni su uspoređeni u terminima predviđenim brojilom.
  • Kao što je pokazala studija, za analizu podataka u dnevniku samokontrole potrebno je najmanje 7,5 minuta, dok analizator daje iste podatke nakon 0,9 minuta.
  • Stopa pogreške za ručnu obradu iznosila je 43 posto.

Napredni uređaj je također klinički testiran među 100 dijabetičara starijih od 16 godina s dijagnozom dijabetesa tipa 1 ili 2. Svi pacijenti koji su primili intenzivnu dozu inzulina dobili su informacije o tome kako prilagoditi dozu na osnovu podataka samokontrole.

Studija je sprovedena tokom četiri sedmice. Sve poruke o trendu zabilježene su u dnevniku samokontrole, nakon čega je provedeno istraživanje među sudionicima o praktičnosti i prednostima korištenja trend funkcije.

Prema rezultatima studije, pacijenti su naučili prepoznati uzrok naglog povećanja ili smanjenja šećera u krvi.

Više od 70 posto učesnika eksperimenta odlučilo se prebaciti se na korištenje modernog modela analizatora s funkcijom detekcije trenda.

Mišljenja i kritike o instrumentima

Predstavnici kompanije koja se bavi razvojem nazivaju glukometar prvim i jedinim analizatorom koji je u stanju da prati najvišu i najnižu razinu šećera u krvi, nakon čega prikazuje poruku upozorenja.

Sa svakom novom analizom uređaj uspoređuje trenutne rezultate s prethodno dobivenim informacijama. Uzastopnim odstupanjem od norme, pacijenta se upozorava upozorenjem. Ova je značajka vrlo korisna za dijabetičare ovisne o insulinu, kod kojih oštar pad glukoze u krvi može dovesti do komplikacija.

Redovnim praćenjem pokazatelja, pacijent može na vrijeme spriječiti problem. U kompletu s uređajima nalazi se i upute u kojima su navedeni svi razlozi za podizanje i spuštanje šećera. S obzirom na preporuke, dijabetičar ima mogućnost normalizacije pokazatelja.

Stoga se, poput novog One Touch Verio Pro mjerača glukoze u krvi za profesionalnu upotrebu, i analizator smatra inovativnim rješenjem za pomoć osobama oboljelim od dijabetesa koji žele razumjeti njihove pokazatelje i upravljati njima na vrijeme.

Prema korisnicima, novi uređaj ima i prednosti i minuse. Pozitivne karakteristike uključuju prisustvo zaslona u boji, ergonomske svijetle svjetiljke, mogućnost izrade tragova prije i nakon jela, kao i malu grešku brojila.

Velika mana je prije svega previsoka cijena test traka. Danas se pakovanje od 50 komada za One Touch Verio Pro i IQ glukometre kreće oko 1300 rubalja, a 100 komada možete kupiti za 2300 rubalja.

Kako koristiti mjerač reći će ljekaru u videu u ovom članku.

Glucometer Van Tach Verio IQ (OneTouch Verio IQ)

Glucometer Van Tach Verio IQ - ovo je izvrsno rješenje kako za one koji prvi put odaberu analizator, tako i za one koji već imaju impresivan arsenal mini laboratorija.

Jednostavan i lagan za upotrebu, kompaktan, moderan i što je najvažnije precizan.

Pomoću analizatora Verio IQ samokontroliranje glukoze dostići će novi nivo, pomoći će vam da vodite aktivan život i uvijek budete u toku.

Uređaj je dizajniran za određivanje postotka glukoze u ukupnoj količini cijele kapilarne krvi. Takođe su za analizu potrebne jednokratne testne trake OneTouch Verio.

Usporedite Van Tach Verio IQ glukometar sa sličnim glukometarima istog proizvođača i VanTouch Select Simple ili VanTouch Select Plus i izaberite najpovoljnije za vas. Prodavatelj će vas savjetovati o najboljem modelu vašeg brojila.

Metar OneQouch Verio IQ novo je razvojno rešenje LifeScan-a (podružnice kompanije Johnson & Johnson). Inženjeri kompanije, pre svega, fokusirali su se na pacijente aktivnog načina života.

Uređaj je dobio prekrasan moderan dizajn, odlikuje ga visoka funkcionalnost i informativni sadržaj. Istovremeno, programeri nisu zaboravili na starije pacijente.

Veliki znakovi se jasno razlikuju na ogromnom zaslonu u boji; uređaj sadrži jednostavne intuitivne kontrole. Analize se rade bez korištenja tipki uopće.

Uređaj se odlikuje laboratorijskom tačnošću, pogreška ne prelazi 0,3-0,5%. Uspjeli smo postići takve rezultate zahvaljujući slijedećim karakteristikama:

  • savremena elektrohemijska tehnika mjerenja, enzim glukoza dehidrogenaza ne reagira na kisik, maltozu, vitamin C,
  • multi-impulzna tehnologija - u 5 sekundi analizator ne vrši jedno, već oko 1000 merenja, rezultati se sabiraju i izračunava prosečna vrednost. Tehnika eliminira rizik od lažnih rezultata.
  • svaka traka ima vanjsku ljusku, tako da prstima možete koristiti bilo koji dio bez rizika da dobijete pogrešne rezultate.

Analizator ima ugrađenu memoriju koja vam omogućuje da spremite posljednjih 750 rezultata s datumom i oznakom oznaka "prije jela" i "nakon obroka". Na temelju pohranjenih rezultata moguće je izračunati prosječnu vrijednost.

Ali glavni naglasak analizatora je predviđanje glikemije na osnovu trendova. Uređaj istovremeno prati rezultate analiza koje se obavljaju svakodnevno i identificira odstupanja, određuje trendove i predviđa vjerovatnost hiper- ili hipoglikemije.

Analizator se napaja ugrađenom baterijom, a jedno punjenje je dovoljno za jednu do dvije sedmice, ovisno o aktivnosti korištenja. Uređaj je zaražen sa punjača ili USB porta na računaru. Za punjenje je prikladan mini-USB kabel.

Zajedno s analizatorom, OneTouch Delica lancetni uređaj dizajniran je za super tanke lancete. Uz Verio IQ, uzorkovanje krvi će biti bezbolno.

  • Dimenzije: 8,79 x 4,7 x 1,19 cm
  • Težina: oko 47,6g
  • Vrijeme mjerenja: 5 sek.
  • Zapremina kapi krvi: 0,4 mmol / L
  • Raspon izmjerenih vrijednosti: 1,1 - 33,3 mmol / L
  • Kapacitet memorije: 750 rezultata
  • Kalibracija: plazma
  • Uzorak krvi: svježa kapilarna krv
  • Radni rasponi:
    • temperatura: 6 - 44 ° C
    • relativna vlaga: 10-90% bez kondenzacije
    • hematokrit: 20 - 60%
    • visina nadmorske visine: do 3048 metara
  • Izvor energije: litijum-polimerna baterija koja se može puniti 3,7 V
  • Trajanje baterije bez ponovnog punjenja u normalnom režimu: 6-8 nedelja
  • Automatsko isključivanje: nakon 2 minute neaktivnosti
  • Garancija: neograničeno

  • Glucometer VanTouch Verio IQ
  • 10 test traka
  • OneTouch Delica piercing drška
  • Lančevi - 10 komada
  • Punjac
  • Mini USB kabl
  • Slučaj
  • Kompletni i sažeti priručnici za korisnike

Kontrolno rješenje nije uključeno.

U kojim uslovima brojilo treba čuvati?

Čuvajte u kutiji isporučenoj sa analizatorom. Ispitivanje se vrši na temperaturi od +6 do + 44 ° C i vlažnosti od 10 do 90%.

Kratki postupak ispitivanja

- umetnite mernu traku u poseban priključak na analizatoru,

- nakon uključivanja nanesite kap krvi (1 μl) na poseban prozor za unos,

- nakon pet sekundi rezultat će se prikazati na ekranu.

Ako želite uključiti uređaj da biste pregledali rezultate ili statistiku, morate pritisnuti i držati tipku OK.

U kojim uslovima brojilo treba čuvati?

Čuvajte u kutiji isporučenoj sa analizatorom. Ispitivanje se vrši na temperaturi od +6 do + 44 ° C i vlažnosti od 10 do 90%.

Kratki postupak ispitivanja

  • umetnite mernu traku u poseban priključak na analizatoru,
  • nakon uključivanja nanesite kap krvi (1 μl) na poseban prozor za unos,
  • nakon pet sekundi rezultat će biti prikazan na ekranu.

Ako želite uključiti uređaj da biste pregledali rezultate ili statistiku, morate pritisnuti i držati tipku OK.

Glucometer OneTouch Verio IQ. Upute u pdf formatu.

Glucometer One Touch Verio Pro Plus (One Touch Verio Pro +) - opis hardvera:

One glukotar One Touch Verio Pro Plus (One Touch Verio Pro +) je najjednostavniji i najprecizniji uređaj minimalne veličine za profesionalno mjerenje nivoa glukoze (šećera) u krvi. Možete izmjeriti glukozu u krvi u samo 5 sekundi, bilo kad i bilo gdje. Uređaj proizvodi u SAD-u LifeScan Onetouch.

Dizajn uređaja dizajniran je na takav način da ga je prikladno držati u ruci. Glucometer One Touch Verio Pro Plus (One Touch Verio Pro +)? Ovo je novi profesionalni sistem posebno osmišljen za upotrebu u medicinskim ustanovama radi praćenja nivoa glukoze kod velikog broja pacijenata.

Navedeni sustav omogućava kontrolu infekcije, a beskontaktno uklanjanje test traka omogućuje ljekarima i medicinskim sestrama izbjegavanje dodirivanja upotrijebljenih test traka. Ovaj sistem pruža: 1.

kontrola infekcije - gumb za uklanjanje test traka umanjuje kontakt s krvlju, stožasti oblik prednje strane uređaja onemogućava ulazak krvi u otvor za unošenje test traka. 2. tačnost merenja - tačnost prilikom upotrebe uzoraka venske, kapilarne i arterijske krvi.

Smart Scan tehnologija provjerava svaki uzorak 500 puta, podešavajući vrijednosti uzimajući u obzir utjecaj ometajućih tvari. 3. provođenje velikog broja testova. Mjerač OneTouch Verio Pro + ne zahtijeva kodiranje. Prikaz u boji i pozadinsko osvetljenje, traži se na ekranu na ruskom jeziku, jasne poruke o grešci.

One Touch Verio Pro Plus glukometar One Touch Verio Pro + - sigurnost i pouzdanost: • Taster za automatsko uklanjanje test traka • Sjajna površina uređaja olakšava čišćenje i dezinfekciju nakon svake upotrebe. Zatvoreni gumbi ne dopuštaju prljavštinu i razne tekućine da prodru u uređaj (u uključujući gnijezdo za testne trake) Tačnost u analizi venske, kapilarne i arterijske krvi: • Zahvaljujući tehnologiji Smart Scan, svaki uzorak krvi provjerava se 500 puta tokom mjerenja, rezultati se mjere nd tako prilagođen Jednostavan za korištenje. • Nije potrebno kodiranje • Savjeti na ruskom jeziku. • Jasne poruke o pogrešci • Zahvaljujući ergonomskom obliku, udobno se uklapa u vaš dlan i drži ga lako i udobno. Glukometar se koristi pomoću testnih traka One Touch Touch Verio Pro OneTouch Verio Pro + glucometer je bolnički sistem za nadgledanje glukoze u krvi za profesionalnu upotrebu. Naravno, ovaj se uređaj može koristiti ne samo u laboratorijama, već i kod kuće.

Glucometer One Touch Verio Pro Plus (One Touch Verio Pro +) - specifikacije:

Značajke sistema: • Indikacije za upotrebu: Sistem za praćenje glukoze u krvi OneTouch Verio®Pro + dizajniran je za eksterne testove od strane medicinskih stručnjaka i za kućnu upotrebu koji vrednuju tačnost.

• Princip enzimske analize: FAD-GDH (glukozidna dehidrotizaza ovisna o Flavin adeninu dinukleotidu) • Kodiranje: bez kodiranja • Umjeravanje: plazmom • Vrsta uzorka krvi: kapilarna, venska, arterijska krv • Volumen uzorka krvi: 0,4 µl • Točnost sistema: 99,7 % rezultata sistema bio je u rasponu ISO tolerancije • Jedinice: mmol / L • Raspon mjerenja nivoa glukoze u krvi: 1,1-33,3 mmol / L • Nivo hematokrita: (%) 20-60% • Vrijeme mjerenja: 5 sekundi • Radni opseg temperature: 6 - 44 ° C • Radni opseg relativna vlaga: 10-90% (bez kondenzacije) • Visina nadmorske visine: do 3048 metara (10000 stopa) Karakteristike brojila: • Materijal brojila: polikarbonat s ispitivanjem pritiska od termoplastičnog elastomera • Dimenzije brojila: 120 (dužina), 51 (širina ), 31 mm (debljina) • Težina brojila sa baterijama: 137g • Mehanizam za beskontaktno uklanjanje test trake: dugme za uklanjanje test trake. • Sistem je konstruiran za najmanje 7 672 ponavljajuća ciklusa. • Čvrstoća i izdržljivost priključka za test traku: Dizajniran za najmanje 7 672 ciklusa koji se ponavljaju. • Pozadinsko osvetljenje: pozadinsko osvetljenje se automatski uključuje svaki put kada je merač uključen. Ako se nakon nekoliko sekundi ne dogodi ništa, pozadinsko osvjetljenje će se isključiti. Kada pritisnete bilo koji taster, ponovo će se uključiti, bez uticaja na rad ekrana. • Zvučni signali i upozorenja: signal brojila obavještava korisnika o pojavi upita na ekranu ili potvrđuje završetak akcije, a također obavještava o mogućim problemima povezanim s brojilom, postupkom ispitivanja, rezultatima ili baterijama. • Automatsko isključivanje: 2 minute nakon posljednje akcije • Spajanje na računar: USB veza • Memorija: 980 rezultata razine glukoze u krvi, 200 rezultata kontrolnih rješenja, 50 rezultata rješenja za kontrolu linearnosti mjerenja • Prikaz povijesti rezultata: istodobni prikaz na ekranu do 5 zadnjih završenih rezultata • Sposobnost otkrivanja grešaka: da. - Obaviještava korisnika o pogrešci s porukom na ekranu. Baterije: • Broj baterija: 2 zamjenske AA alkalne baterije • Vrsta baterije: 2 x 1,5 V • Trajanje baterije: najmanje 7 dana trajanja baterije za normalno korištenje, prema kojem: o - temperatura okoline: 22 ° C (± 5 ° C), o - vrijeme pripravnosti 21h 40 min dnevno, 7 dana u sedmici o - 140 mjerenja dnevno, 1 min po mjerenju o otpornosti na dezinfekciona sredstva (mjerač je testiran na otpornost na 7 672 ciklusa čišćenja) Test- traka: • OneTouch Verio platforma za test test • Enzimski test: FAD-GDH (Flavinadenind Nukleotid ovisan o glukozidhidrogenazi) • Rok trajanja test traka: naznačeno na etiketi boce s test trakama • Datum odlaganja test traka: datum otvaranja boce + 6 mjeseci. • Trajanje skladištenja test traka: 22 meseca • Pakovanje test traka: boca sa zglobnim poklopcem i integrisanim apsorberom vlage, 25 traka u jednoj boci • Metoda apsorbiranja vlage: duž unutrašnjih zidova boce • Antikoagulansi: sveži uzorci kapilarne krvi mogu se prikupiti u epruvete uz dodatak natrijum heparina, litijum-heparina, kalijuma EDTA i natrijum-citrata. Ne koristite natrijum-fluorid / oksalat ili druge antikoagulanse ili konzervanse. • Ispravljanje test traka za interferirajuće tvari: da. Ispravlja prisutnost 57 uobičajenih ometajućih tvari, poput maltoze, paracetamola / acetaminofena, vitamina C i drugih u terapijskim koncentracijama. • Nije osetljiv na nivo kiseonika u uzorku: da. Pogodno čak i za testiranje pacijenata koji su podvrgnuti kiseoničkoj terapiji. • Celotna mesta za uzimanje krvi iz kapilare: vrhovi prstiju • Prepoznavanje uzorka: da • Prozor kapilare za vizuelnu potvrdu primene uzorka krvi: da • Ponovljena primena uzorka: ne • Kućište velike čvrstoće: da One Touch Verio Pro Plus Glucometer One Touch - - oprema: 1. OneTouch Verio Pro + glukometar (s baterijama), 2. kućište za skladištenje, 3. Korisnički priručnik, Proizvođač: Life Scan, Švicarska (distributer: Johnson & Johnson, SAD)

Glucometer one touch verio iq - kupiti u Moskvi: cijena i recenzije, upute za uporabu, opis, sastav

  • OneTouch Verio®IQ mjerač
  • Slučaj
  • OneTouch Verio® test trake
  • OneTouch® Delica® ručka za probijanje
  • Sterilne lancete
  • Punjac
  • Mini USB kabl
  • Korisnički priručnik
  • Kratki vodič za početak

OneTouch VerioIQ VanTouch Glucometer koristi novu tehnologiju mjerenja šećera u krvi. U pet sekundi vrši se nekoliko hiljada merenja. Nakon toga sve se vrijednosti matematički obrađuju i rezultat se prikazuje s povećanom preciznošću. Zahvaljujući tehnologiji ColourSure ™, na ekranu se pojavljuje poruka u boji kod ponovljenih epizoda visoke i niske glukoze. Zanimljivo je da je mjerač OneTouch VerioIQ vrlo sličan iPodu. Ima sočan, svijetao ekran. Vrlo povoljna navigacija. Isticanje ulazne tačke test trake. VanTouch Verio IQ mjerač (OneTouch VerioIQ) nema baterije. Umjesto toga, postoji, ali baterija. Analizator se puni putem napajanja (dolazi u priključnici), ili iz običnog USB ulaza u računar ili u bilo kojem drugom napajanju. Ulaz za punjenje u samom mjeraču izrađen je u faktoru mini-USB oblika, a nova je i ručka za probijanje olovke. Zove se Delica („Delica“, od riječi „osjetljiva“). Olovka ima izbor širokog raspona dubina probijanja. Njihove lancete ... jedna trećina tanja od bilo kojeg analoga. Drška je vrlo lagana i ima opružni stabilizator, koji smanjuje zaleđenje koplja, što smanjuje mikro povrede kože, a kap krvi s njom potpuno je bezbolno. Nema uobičajenih "ušiju" za teglu s test trakama, olovku, lancetu i glukometrom unutar kućišta . Svi pričvršćivači su međusobno povezani i mogu se svi izvaditi i izmjeriti šećer. Veoma je povoljno! Zapravo, metar sve u jednom. Novi, moderan, kompaktan, jednostavan za upotrebu, sa intuitivnim sučeljem i zaslonom u boji. Za pogodno uvođenje test trake osigurano je pozadinsko osvjetljenje, krv se može staviti na test traku s obje strane (pogodno za osobe s desničarima i lijevim rukama). Postoji funkcija oznaka "PRE HRANE" i "NAKON HRANE". Testna zona je istaknuta (za razliku od svih ostalih glukometra na ruskom tržištu) - to je izuzetno važno za merenje glukoze kod male dece noću. Ne morate uključiti jarko svjetlo iznad glave. Vrlo mala kap krvi daje konstantno točan rezultat mjerenja - samo 0,4 μl. Uređaj dolazi s prekrasnim, vrlo bezbolnim punktorom One Touch Delica!

Glucometer Van Touch Verio IQ (One Touch Verio IQ) + 10 test traka

Teško je zamisliti koliko različitih uređaja za dijabetičare i druge pacijente koji pate od bolesti metabolizma ugljikohidrata trenutno postoje. Jedan od najefikasnijih i najbitnijih su glukometri - specijalizirani uređaji koji vam omogućavaju da odredite nivo šećera u krvi u samo nekoliko minuta.

Među velikom raznolikošću takvih uređaja vrijedi reći zasebnu riječ Glucometer Van Touch Verio IQ.

Šta je OneTouch Verio Iq Glucometer?

Ovaj specijalizovani uređaj omogućava vam da shvatite kako inzulin, unos hrane i fizička aktivnost utiču na količinu šećera u krvi.

Štaviše, tokom mjerenja ovaj uređaj analizira rezultate.

U slučaju opetovanih mjerenja s niskom ili previsokom glukozom, tada Verio jednim dodirom izvještava o tome naglašavajući poruku bojom.

Takav glukometar moderni je uređaj sa svim pogodnostima - kvalitetnim pozadinskim osvjetljenjem, što odgovara ekranu. Štaviše, podržano je sučelje na ruskom jeziku. Kao rezultat primjene najnovije tehnologije brojnih mjerenja, dobivena je analiza količine glukoze u krvi prilično tačna.

Koje su glavne karakteristike van touch verio aikyu-a?

Ovaj uređaj ima veliki broj funkcija koje ga razlikuju od drugih uređaja:

  • Prva je upotreba najnovije tehnologije za mjerenje šećera u krvi. Zamislite, u samo 5 sekundi, mjerač preuzima hiljadu mjerenja, korelirajući jedni s drugima i dajući najtačniji rezultat.
  • Drugo, za mnoge ljude koji pate od bolesti metabolizma ugljikohidrata, dizajn i ergonomija su važni. Za maksimalni nivo pogodnosti, kao i jednostavnu percepciju, programeri su ovom uređaju obdarili „sočnim“ i svetlim ekranom, uz odličnu navigaciju. U mraku ili na slabo osvijetljenom mjestu, prikladno je koristiti i uređaj, jer postoji istaknuta točka ulaska trake.
  • Treće, glukometar ove serije i proizvođač odlikuje dovoljna autonomija, to je zbog činjenice da ovaj uređaj nema baterije, već kapacitivnu bateriju. Brojilo se puni pomoću napajanja koje dolazi s uređajem.
  • Četvrto, trebalo bi reći zasebnu reč o olovci za probijanje prstiju, pod nazivom Delica. Uređaj je opremljen ovom ručkom koja ima veliki izbor dubina probijanja. Istovremeno, ovaj uređaj ima malu težinu, ima poseban mehanizam koji značajno smanjuje bol (kao rezultat prisutnosti stabilizatora iz opruga, omekšavajući ubod).
  • Peto, za potpuno merenje dovoljno je mini kapi krvi, aparat garantuje postizanje tačnog merenja.

Upravo ovih 5 karakteristika omogućavaju pravi izbor u korist ovog glukometra.

Kupite mjerač glukoze u krvi Van Touch Verio IQ

Možete u našoj internetskoj trgovini za dijabetičare Diatech ili doći u našu kancelariju u Izhevsk na:

  • Iževsk, st. Omladina 111, of. 300 (3. kat)
  • Iževsk, st. Gorky 79, off.220 (1. kat)

Prilikom kupovine glukometra naši zaposlenici osigurat će kvalificiranu obuku, a primit ćete i neograničenu garanciju na ovaj uređaj, a možete nas kontaktirati u slučaju kvara glukometra.

Set One Touch Verio Meter uvodni komentar iz sastava naše bio apoteke Onlin

Verio IQ mjerač jednim dodirom Podesite start. Napišite recenziju i pronađite sastav IQ SET ONE TOUCH Verio Initiat u našoj biološkoj ljekarni

Isporučuje se u roku od 1-2 radnih dana

Pažnja: zadnji na skladištu!

datum početka:

Pogledajte uslove isporuke - Besplatno već od 99 €
Voir la liste

Glukometrom One Touch Verio IQ LIFESCAN se pohranjuje i prikazuje prosječna vrijednost glukoze u 7, 14, 30 i 90 dana s memorijom od 750 rezultata.

Savjet i mišljenje o aplikaciji ONE TOUCH Verio IQ

Kad umetnete testnu traku u OneTouch Verio IQ, uvođenje test test trake i priključak za prikaz su obojeni bojama tako da svjetlo za testiranje svijetli u mraku i vide rezultate i upozorenja.

Ovaj merač radi s trakama posvećenim bez kodiranja. Moguće je ukloniti krv sa svake strane trake.

Svaki put kada se izvrši provjera, igrač će automatski pretraživati ​​trendove hiper ili hipoglikemije i naznačiti kad pronađe.

Igrač koristi šifru boje: crvena za hiper i hipo plavu za označavanje vrste trenda koji se odmah otkriva. Ima dvonedeljni radni vek baterije. Za ponovno punjenje jednostavno nije s mrežnim adapterom ili mini-USB kablom.

-1 OneTouch Verio (baterije uključene) OneTouch Verio test trake -10 -1 Tamper -10 Sterilne lancete -1 Kućište za nošenje -1 Vodič -1 Upute za uporabu

LifeScan je vodeći igrač na tržištu samokontrole glikemije. Svakodnevno više od 3 miliona ljudi širom svijeta koristi mjerač LifeScan. Naši proizvodi mogu promijeniti život dijabetičaru.

Misija LifeScan-a ide dalje. Za upravljanje dijabetesom potrebno je više nego praktično sredstvo. Da bi se uspješno izlečio produljenom bolešću, pacijent mora znati njegovu razinu glukoze u krvi, naime izmjeriti i upravljati tim podacima.

Zbog toga vjerujemo da je jedan od naših glavnih zadataka pružanje točnih i razumljivih informacija. Naša glukoza u krvi može pomoći poboljšati kvalitetu života oboljelih od dijabetesa.

OneTouch Verio® Pro + sistem za nadgledanje glukoze u krvi

Ne zaboravite! Kumulativni popusti od 1000 rubalja! Saznajte više

2014 Novo! Profesionalni Glucometer Van Touch Verio Pro Plus (One Touch Verio Pro Plus) - uređaj za mjerenje nivoa glukoze (šećera) u krvi kompanije LifeScan Johnson & Johnson (LifeScan Johnson & Johnson) u krvi. Dizajniran za profesionalnu upotrebu. Može se koristiti za kućnu upotrebu.

Značajke:
otprilike Djeluje na kapilarnu krv iz prsta, kao i na vensku i arterijsku krv.

otprilike tačnost rezultata 99,7% (598/600) kapilarne krvi iz prsta
otprilike tačnost rezultata 99,5% (199/200) arterijske krvi
otprilike tačnost rezultata 100% (177/177) venska krv
otprilike kalibracija plazme
otprilike automatsko kodiranje traka
otprilike Dugme za izbacivanje test trake
otprilike sistem upozorenja o kvaru i netačnosti
otprilike meni na ruskom

EGA tačnost (3 vrste krvi)

Supstance koje ne utiču na rezultat:
otprilike Antikoagulansi. Uzorci pune krvi mogu se koristiti sa sljedećim antikoagulansima: heparin, citrat i EDTA.

Supstance koje utiču na rezultat:
otprilike Ne koristite mjerač ako postoji razlog za sumnju ili ako je sigurno poznato da pacijentov uzorak cijele krvi sadrži neželjene tvari poput ksiloze ili PAM (pralidoksim).
otprilike NIJE pogodan za upotrebu uzoraka cele krvi sa sledećim antikoagulansima: fluoridi i oksalati.

Zvučni signali i upozorenja.
otprilike Mjerač zvučnim signalom označava moguće probleme s mjernim uređajem, postupkom ispitivanja, rezultatima ispitivanja ili problemima s baterijama.

Automatsko uključivanje test traka, automatsko isključivanje 2 minute nakon posljednje akcije.

Detaljne informacije u uputstvu. Možete preuzeti upute za One Touch Verio Pro Plus glukometar na kartici "Upute"

Merač koristi test trake:
otprilike
Vertikalne trake tipa Touch Touch za OneTouch Verio

Uključeno u dostavu:
otprilike Glucometer VanTouch Verio Pro plus (OneTouch Verio Pro +)
otprilike Slučaj
otprilike Uputa na ruskom sa garancijskim listom.

P.S. test trake i lancete za uređaj za automatsko probijanje olovke POSTOJI. Ako trebate često izmjeriti šećer u krvi, ne zaboravite s uređajem naručiti potrebnu količinu potrošnog materijala.

Uvjerenje o registraciji br. FZZ 2012/13425 od 27. decembra 2012. godine

Glasovna funkcija: ne

Izmjereni parametri: glukoza

Metoda mjerenja: elektrohemijski

Kalibracija rezultata: u krvnoj plazmi

Zapremina kapi krvi (μl): 0,4

Vrijeme mjerenja (sek.): 5

Memorija (broj mjerenja): 980

Statistika (prosjek za X dana): ne

Opseg merenja (mmol / L): 1,1-33,3

Kodiranje test trake: automatski

Oznaka hrane: ne

Pakovanje test traka: cijev

Težina (g): 137

Dužina (mm): 120

Širina (mm): 51

Debljina (mm): 31

PC veza: USB

Tip baterije: AA

Garancija (godine): 3 godine

Glucometer One Touch Select! Cijena, recenzije, specifikacije, pregled! Kupnja brojila sa jednim dodirom isplativa je na Bodree.ru!

OneTouch Select glucometer je uređaj za svakodnevno praćenje nivoa glukoze u krvi, dizajniran za kućnu upotrebu, za ljude koji vole praktičnost, brzinu i tačnost mjerenja. Vrijeme mjerenja je samo 5 sekundi!

Mjerač je vrlo jednostavan za korištenje, potrebna je mala količina krvi za analizu (samo 0,6 mikrolitara).

Svaki postupak mjerenja prikazan je na velikom, dobro čitljivom zaslonu u obliku grafičkih simbola i natpisa na ruskom jeziku. Vrlo je pogodan čak i za slabovidne osobe.

Točnost rezultata osigurava se posebnim kodiranim test trakama. Uređaj se automatski isključuje 2 minute nakon završetka upotrebe.

Mjerač OneTouch Select može se povezati s računarom za prijenos podataka, opremljen je memorijom za 350 mjerenja i izračunava prosječni rezultat za 7, 14 i 30 dana.

To će vam omogućiti da spremite podatke mjerenja, vodite lični dnevnik mjerenja i pomažete kada idete liječniku.

Mjerač možete koristiti kao bilježnicu u kojoj ćete jasno vidjeti promjenu sadržaja glukoze u krvi.

Mjerač OneTouch Select dolazi s 10 posebnih testnih traka OneTouch Select, 10 sterilnih lanceta, automatskom olovkom za piercing i ekonomičnom baterijom koja traje 1.500 mjerenja. Uređaj je spreman za upotrebu i možete odmah započeti postupak. U kompletu je i torba za čuvanje i nošenje svih pribora.

Veoma je važno redovno mjeriti glukozu u krvi. Rezultati ispitivanja pružit će vam informacije o svim promjenama u tijelu i kako različiti faktori utječu na tijek vašeg dijabetesa.

Savjeti na ruskom, gotovo bezbolno probijanje, označavanje rezultata prije i nakon jela - sve to čini mjerač zgodnim i ugodnim za korištenje.

Objavljen novi model glukotara OneTouch VerioIQ | Medicinske vijesti na Medego.ru

| Medicinske vijesti na Medego.ru

Ponekad se čini da u svijetu postoji toliko raznolikosti glukometra koliko i ljudi koji imaju dijabetes. Štoviše, svaki proizvođač predstavljen kao svojevrsni uređaj s jedinstvenim nizom funkcija koje se razlikuju od ostalih.

Pa kad je LifeScan najavio svoj novi OneTouch Verio IQ Meter, svi su bili izuzetno znatiželjni kako bi saznali što se još može naći u ovoj oblasti.

Programeri opisuju uređaj kao "prvi brojač koji prati visoke nivoe i padove nivoa glukoze u krvi te vas obavještava o njima s porukom upozorenja na ekranu."

VerioIQ je ručni analizator s jednostavnim kontrolama u obliku četiri tipke sa strelicama, prikazom u boji, memorijom za 750 unosa i podržava engleski i španjolski.

Kao i kod većine postojećih glukometra, prikupljanje krvi za analizu provodi se probijanjem prsta posebnim vrhom.

Ključno poboljšanje uređaja je PatternAlert sistem, koji bilježi vremenske intervale tokom petodnevnog razdoblja kada je pacijentova razina glukoze u krvi nenormalno visoka ili niska, pa je nepotrebno bilježiti zapisnike.

Iako za one koji pažljivo prate njihovu izvedbu, to nije problem, očito postoji mnogo pacijenata koji će u ovoj novoj funkciji vidjeti veliku prednost.

Slijede citati iz intervjua sa marketinškim direktorom LifeScana Kamalom Bandalom.

Pitanje: Možete li nam reći nešto o svom najnovijem proizvodu OneTouch VerioIQ i njegovim jedinstvenim prednostima?

Ključ dijabetesa je održavanje šećera u krvi na normalnom nivou. Naravno, želite da minimizirate vrhove i padove.

Testiranje krvi omogućava pacijentu i liječniku da dobiju informacije potrebne za prepoznavanje proizvoda koji značajno utječu na razinu šećera i pravovremeno poduzimaju mjere.

Ali često strukturiranje rezultata i njihova praktična primjena predstavljaju određene poteškoće.

OneTouch VerioIQ je prvi i jedini analizator koji prati vrhove i padove nivoa glukoze i upozorava na njih prikazivanjem poruke na monitoru. Svakim testom analizator uspoređuje trenutni rezultat s onima dobivenim ranije i obavještava pacijenta da li postoji konzistentno odstupanje od norme.

Ovo je vrlo važno za pacijente koji uzimaju inzulin, za koje je snažno smanjenje šećera u krvi izuzetno opasno. Stoga, redovno praćenje rasporeda šećera u krvi može biti rješenje.

Uz analizator, priložen je detaljan priručnik koji opisuje moguće uzroke abnormalnosti i načine normalizacije razine šećera.

Pitanje: Da li planirate da uđete na tržište pametnih telefona?

Otkrili smo da se mnogi pacijenti oslanjaju na svoje pametne telefone kako bi izvršili mnoge rutinske zadatke, a bilo bi im prikladno voditi rezultate ispitivanja pomoću posebne aplikacije.

Uprkos tome, još uvijek ne najavljujemo nove proizvode, jer nastavljamo u potrazi za inovativnim tehnologijama koje se mogu najbolje integrirati u svakodnevni život pacijenata i pomoći im u nadzoru i upravljanju njihove učinkovitosti.

Pitanje: Šta smatrate najperspektivnijim trendom u liječenju dijabetesa?

Sada definitivno doživljavamo informacijsko doba. Pacijenti trebaju razumijevanje svojih rezultata i svojih postupaka. A jedan od najboljih načina da im se pomogne u tome je pružiti najbolji alat za svakodnevno praćenje.

Ovdje je važno učiniti ga jednostavnim za upotrebu, razumljivim i relevantnim. Na primjer, znamo da mnogi pacijenti teže prilagođavaju razinu glukoze uzimanjem lijekova bukvalno u pokretu, a ne zbunjuju se pretraživanjem uzroka nenormalnih promjena.

U tom slučaju mogu dobiti nekakvu roletnu, doživljavaju vrhove i padajuće razine šećera iznova i iznova a ne razumiju šta su prouzrokovale.

Zbog toga smo razvili OneTouch VerioIQ sistem, jer vjerujemo da je ovo inovativno rješenje koje pacijentima može pružiti značajnu pomoć u razumijevanju i upravljanju njihovih performansi.

Indikacija za upotrebu

OneTouch Verio® IQ sistem za nadgledanje glukoze u krvi osmišljen je da kvantificira nivo glukoze (šećera) u celoj svežoj kapilarnoj krvi uzetom iz vašeg vrha prsta. Zdravstveni radnici mogu koristiti uzorke venske krvi.

OneTouch Verio®IQ sistem praćenja glukoze u krvi dizajniran je za neovisnu upotrebu izvan tijela (za in vitro dijagnostiku) i pomaže u kontroli učinkovitosti liječenja dijabetesa.

Sustav mogu koristiti osobe koje imaju dijabetes kod kuće radi samokontrole i medicinski stručnjaci u kliničkim okruženjima.

Pogledajte video: OneTouch Select Plus - Blood Glucose Meter Review (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar