Chitosan Evalar tablete za dijetu: upotreba lijeka, pregledi i cijena

Opis važan za 29.04.2015

  • Latinsko ime: Chitosanum
  • Aktivna supstanca: Chitosan (Chitosanum)
  • Proizvođač: Farmakološka kompanija "Evalar" (Rusija)

Sadrži 1 tabletu Chitosan Evalar (BAA) hitozankalcijum stearat, mikrokristalna celuloza, silicijum oksid, vitamin C, limunska kiselina, arome.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Farmakodinamika

Chitosan Evalar snižava nivo u krvi holesterol, glukozai mokraćna kiselinačini antibakterijskii antifungalni učinakpoboljšava apsorpciju kalcijuma. Hitozan u interakciji s limunskom kiselinom i vitaminom C adsorbira masti, smanjujući njihovu apsorpciju u ćelijama i akumulaciju u tkivima, a mikrokristalna celuloza koja je dio lijeka pojačava crevnu pokretljivost, što omogućava ubrzano izlučivanje toksina, toksina i prehrambenih masti iz tijela . Ovi procesi pružaju osjećaj sitosti i normaliziraju crijevnu mikrofloru.

Farmakokinetika

Datum isteka

Chitosan Alga Plus, Hitosan dijeta, Antihoterol, Ateroklefitis, Bonactive, Cruzmarin, Garcilin, Karinat, Cholestin, SievePren, Poseidonol, Atheroclefit Bio i drugi.

Proizvođači sportske prehrane proizvode i pripravke koji sadrže hitozan (Vrhunska ishrana, BSN, Sad, Sci univerzalni prirodni).

Šta je Hitozan

Hitozan je posebni polisaharid koji se dobija iz člankonožnih himinskih egzoskeleta. U ljudskom želucu se on ne probavlja, već se veže na molekule masti i ne dopušta im da se apsorbiraju u krv, zbog čega tijelo prima manje kalorija nego što je pojelo. Ista stvar se događa i sa toksinima koji se nakupljaju u probavnom traktu - oni se izlučuju iz tijela, vezujući se za hitozan.

Njegovo djelovanje slično je djelovanju nerastvorljivih vlakana: čisti sve nepotrebno iz probavnog sustava. Oslobođeno od suzbijanja toksina i otrova, tijelo počinje mnogo bolje raditi, uspostavlja se probava i poboljšava se dobrobit pacijenta.

Šta je hitozan

Glavna komponenta hitozanskog dodatka je jedinstvena supstanca koja se dobiva iz hitina. Sirovina su školjke rakova i najjednostavnijih gljiva iz kojih se uklanja ugljenik ili acil. Prema hemijskoj klasifikaciji, naučnici su ga odredili u grupi polisaharida. Istraživače je zanimala posebnost hitozanskih molekula za stvaranje mnogih vodikovih veza, kombinirajući organske tvari topive u vodi - masti i toksine nastale tokom probave hrane. Zbog ovog svojstva stvoren je lijek Chitosan.

Farmakološko djelovanje

Hitozan - aminosaharid dobijen iz ljuske rakova, ima hipoholesterolemički i detoksikacijski efekat. Kao aminosaharid, hitozan smanjuje nivo mokraćne kiseline, holesterola i glukoze (na pozadini šećerne bolesti) u krvi, poboljšava apsorpciju kalcijuma iz hrane, a ima i antigljivična i antibakterijska svojstva.

Jedno od glavnih svojstava hitozana je sposobnost vezanja i uklanjanja iona raznih metala. Ovo se odnosi i na radioaktivne izotope i na toksične elemente. Formirajući vodikove veze u velikim količinama, ovaj aminosaharid veže organske tvari topive u vodi, uključujući toksine formirane tokom probave, kao i bakterijske toksine.

Prema uputama, hitozan je najefikasniji kao sorbent rastvoren u limunskoj, sirćetnoj, jantarnoj ili oksalnoj kiselini.

Chitin koji se nalazi u školjkama škampi, špinatnim jastozima, morskim rakovima, jastozima, krilu, rakovima i vanjskim kosturima zooplanktona i meduza glavni je izvor hitosana.

Uz sposobnost vezanja na molekule masti u probavnom traktu, hitozan se koristi u proizvodnji različitih proizvoda za smanjenje težine, kao i za poboljšanje rada crijeva i metabolizma holesterola.

Upotreba Chitosan Evalara (zahvaljujući aktivnim sastojcima - hitozanom, vitaminom C, mikrokristalnom celulozom i limunskom kiselinom) doprinosi:

• Jačanje crevne pokretljivosti,

• sprečavaju apsorpciju masti i njihovo nagomilavanje u ćelijama i tkivima,

• Normalizacija crevne mikroflore,

• da se ubrza eliminacija toksina, prehrambenih masti i toksina iz organizma,

Hitozan: čime se bavimo?

"Hitozan" se odnosi na grupu dodataka prehrani. Ovaj aminosaharid se dobija iz školjki morskih rakova crvenih nogu. Na drugi način možemo reći da je to biološka celuloza.

Glavni potrošač ove tvari je farmacija, ali to nije jedino područje primjene hitozana. Prehrambena industrija je ovu komponentu uspješno koristila za pročišćavanje vode, jer ima odlične apsorpcijske karakteristike. Ali zanima nas dodatak prehrani "Chitosan". Upute za upotrebu ovog lijeka, kao i napomene uz neke druge načine gubitka kilograma, navode prisutnost ove tvari u sastavima ove vrste proizvoda. I koje su funkcije aminosaharida? Pročitajte o tome kasnije.

Glavne komponente i oblik ispuštanja

Dodaci se potrošačima nude u dva oblika oslobađanja: u tabletama i u kapsulama. U jednoj tableti s dozom od 0,5 g. Pored samog hitozana (0,125 g), dostupni su i mikrokristalna celuloza u količini od 0,354 g, askorbinska kiselina (0,01 g), silicijev oksid, kalcijev stearat i limunska kiselina.

Dijetalne dodatke možete kupiti u ljekarnama bilo u blisterima, bilo u plastičnim limenkama, bilo u kartonskim paketima. U bilo kojem pakovanju sadrži 100 tableta lijeka "Chitosan". Upute, cijena (usput, prilično povoljna) čine lijek dostupnim širokom krugu ljudi.

Farmakološki efekti

BAA ima detoksikativni i hipoholesterolemijski efekat na ljudski organizam, ima antifungalne i antibakterijske mogućnosti. Smanjenje holesterola, glukoze (u prisustvu dijabetes melitusa koji nije ovisan o insulinu) i mokraćne kiseline u krvi, pospješuje apsorpciju kalcija iz konzumirane hrane, stvarajući povoljnu prehranu za normalnu probavu - to su najvažniji pokazatelji utjecaja ruskog proizvođača Chitosan Evalar na ljudsko tijelo.

Uputa izvještava o visokoj učinkovitosti tvari koja djeluje kao apsorpcija otopljena u određenim kiselinama (octenu, jantarnoj, oksalnoj, limunskoj). Općenito, sposobnost vezanja i zatim uklanjanja metalnih iona iz tijela (kao i radioaktivnih izotopa, toksičnih elemenata) jedno je od najvažnijih svojstava hitozana. Aktivno i u velikim količinama tvori aminosaharid u vezi s organskim tvarima topljivim u vodi (uključujući toksine) koji se pojavljuju tokom probave veže toksične elemente bakterijske prirode.

Glavni su potrošači dodataka prehrani

Općenito, glavni potrošači dodataka prehrani "Chitosan Evalar" uputa za uporabu (cijena je sasvim povoljna za ljude s bilo kakvim financijskim mogućnostima) su oni koji moraju ili kontrolirati metabolizam kolesterola u sklopu sveobuhvatnog liječenja, to jest oni koji pate od hiperholesterolemije i ateroskleroze.

Međutim, opseg uticaja "Hitozana" nije ograničen na to. U kombinaciji s esencijalnim lijekovima, bioadaditiv je vrlo djelotvoran za probleme poput disbioze i žučnih kamenaca, crevne atonije i bilijarne diskinezije. Često se koristi kod osteoporoze i gihta, hipertenzije i bronhijalne astme, ishemije i dijabetes melitusa koji nije ovisan o inzulinu.

Recenzije pacijenata govore o pozitivnim rezultatima u liječenju patologija kardiovaskularnog, probavnog i respiratornog sistema, sa grčevima žila udova, s kožnim problemima i različitim vrstama alergija.

Uz to, „Chitosan Evalar“ preporučuje uzimanje uputstva za upotrebu u slučaju zloćudnih novotvorina.

Kontraindikacije

Nema toliko kontraindikacija za upotrebu lijeka "Chitosan", ali jesu. Ne možete uzimati dijetetski dodatak onima koji su preosjetljivi na glavne ili pomoćne komponente dijetetskih dodataka. Također, trudnice (tijelu trebaju vitamine i masti topive u mastima) i dojilje (kvalitet i sadržaj masti u majčinom mlijeku) ne bi trebale uzimati. Chitosan se ne preporučuje za upotrebu djeci mlađoj od 12 godina. Osobe sa gastritisom sa smanjenom kiselošću trebaju biti oprezne.

Moguće uporabe

Upute za upotrebu "Chitosan-a" preporučuju uzimanje u količini od 3-4 tablete dva puta dnevno. Kao dio složene terapije, tijek liječenja obično ne prelazi 1 mjesec. U toku godine tečaj se može ponoviti tri puta, ne zaboravljajući pridržavanje dijeta propisanih za osnovnu bolest.

U slučaju da se dodatak prehrani "Chitosan" koristi za smanjenje tjelesne težine (upute sadrže informacije o takvom učinku), režim doziranja izgleda nešto drugačije. Tokom 3 mjeseca svakodnevno treba uzimati dodatke prehrani, 4 tablete tri puta dnevno. Nadalje, da bi se situacija održala pod kontrolom, preporučuje se uzimanje jedne tablete prije svakog masnog jela. Gubitak kilograma bit će intenzivniji ako se slijedi dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata.

Interakcije lijekova i posebne upute

Upute za upotrebu chitosan Evalar-a ne preporučuju uzimanje paralelno s oralnim dodacima vitamina i bilo kakvim lijekovima u uljnim oblicima koji će negirati učinkovitost dodataka prehrani.

Između uzimanja Chitosan-a i drugih esencijalnih lijekova trebalo bi proći najmanje dva sata. Ako se uzimaju bilo kakvi topivi u mastima, vremensko razdoblje treba biti najmanje 4 sata. Razlog je taj što hitozan smanjuje apsorpciju određenih elemenata u tragovima i supstanci topivih u mastima.

Posledica uzimanja preparata „Chitosan“ su uputstva za upotrebu (cena je prikazana u nastavku) koja se odnosi na povećanu crevnu pokretljivost i normalizaciju crevne mikroflore. Uz to, prehrambene masti i toksini biće eliminirani mnogo brže. Sposobnost tkiva i stanica da apsorbiraju i akumuliraju masti bit će minimizirana. Osjećaj sitosti postići će se mnogo brže i s manjim količinama hrane nego što je bio prije, bez "pratnje" hitozana. Kao rezultat toga, tjelesna težina bi trebala biti smanjena.

Raspon cena

U osnovi, razgovarali smo o svim točkama vezanim za lijek koji razmatramo. Detaljnije informacije o alatu možete pronaći čitanjem napomena. Nažalost, mnogi čitatelji koji radije pronalaze odgovore na svoja pitanja proučavanjem stranica tematskih portala, foruma i drugih izvora ne kažu ništa o cijeni dodataka prehrani "Chitosan Evalar" za uporabu. Cijena bioaktivnog aditiva varira ovisno o regiji, ali u pravilu ne prelazi iznos od 220-310 rubalja po pakovanju (100 tableta u blisteru, plastična boca i kartonska kutija). Čak i uzimajući u obzir dovoljno veliku dnevnu dozu (3-4 tablete dva puta dnevno), za kompletan kurs bit će potrebno manje od 1000 rubalja. Ako uzmemo u obzir pozitivne rezultate uzimanja dodataka prehrani Chitosan (upute sadrže sve informacije o tome), možemo govoriti o optimalnom omjeru cijene lijeka i njegove kvalitete.

Mišljenje potrošača

Mišljenja ljudi koji su uzimali Chitosan tablete (uputstva o doziranju i režimu rada daju jasne upute) bila su podijeljena: postoje komentari kako pozitivne orijentacije, tako i sklonijih negacijama. Većina pohvala dolazi od dama koje su neprestano sjedile razne vrste dijeta kako bi smanjile tjelesnu težinu. Ovdje je publika gotovo jednoglasna: težina je smanjena. Štoviše, postupak, recimo, nije brz (mjesečno ne veći od 3-3,5 kg), ali ne morate sami da gladujete zbog toga. Napokon, nedostatak dovoljne hranjive tvari tijelo doživljava kao prijetnju, i odmah nastavlja s „nakupljanjem masti“ s osvetom kako bi osigurao svoju vitalnu aktivnost u uvjetima gladi. Ne, neka dijeta sa malo ugljikohidrata ubrzaće proces, ali ne govorimo o gladovanju.

Pored toga, nije potrebna satna fitnes nastava - dovoljno je punjenje od 30-40 minuta.

Chitosan Evalar (upute, cijena u takvim slučajevima nije kritična) mnogim je pacijentima pomogao u rješavanju probavnih problema, s vraćanjem kontrole nad nivoom šećera i kolesterola u krvi. Uzimajući u obzir činjenicu da ovo nije sintetički lijek, nego biološki aktivni dodatak hrani, rezultati izgledaju impresivno.

Drugi dio potrošača ima negativan stav prema dodacima prehrani, jer se tjelesna težina smanjuje tek kad uzimate tablete. Čim je prestao prijem, sve je sjelo na svoje mjesto. Osim toga, mnogi su iznenađeni i ogorčeni na dozu: da biste smanjili težinu, potrebno je uzimati 12 tableta dnevno. Postoje ljudi kojima „Chitosan“ nije nimalo pomogao u rješavanju ovog problema.

Općenito smo svi različiti, dakle, lijekovi i dodaci prehrani djeluju na nas različito. Netko uzima prehrambeni dodatak s povjerenjem u uspjeh i pobjeđuje, dok netko pije dodatke prehrani, unaprijed skeptičan i gubi u borbi protiv sebe.

Značajke dodataka prehrani

Hitosan Evalar dodatak hrani razvila je kineska korporacija Tiens. Kompanija je poznata po pripremi prirodnih proizvoda na osnovu drevnih kineskih recepata. U Rusiji su proizvode patentirali i proizvodi EVALAR, najveći ruski proizvođač prirodnih dodataka hrani. Svi proizvodi marke proizvedeni su uzimajući u obzir međunarodne standarde kvalitete i prolaze više od 20 faza provjere. Za razliku od konkurentskih kompanija, to praktično ne ovisi o izvozu sirovina, pa se proizvodi razlikuju po lojalnim cijenama.

Jedinstvenost sastava lijeka u prisustvu velike količine hitozana koji je od davnina poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Hitozan proizvodi njihov hitin, prisutan u ljusci rakova, jastoga i ostalih rakova. Supstanca je poznata po jedinstvenim sredstvima u prevenciji i liječenju niza bolesti, a nema jednaka svojstva.

Farmaceutsko djelovanje

  1. Alat je efikasan u liječenju bolesti gastrointestinalnog trakta bilo koje etiologije.
  2. Redovna upotreba tableta s hitosanom smanjuje štetu nanesenu tijelu uslijed intoksikacije hranom, zračenja, nepovoljnog okruženja i nervne iscrpljenosti.
  3. Normalizira nivo šećera.
  4. Adsorbiraju i uklanjaju toksine iz creva, radionuklide.
  5. Normalizira probavne, metaboličke procese.
  6. Ima pomlađujući efekat.
  7. Sprečava razvoj osteoporoze, artritisa, gihta.
  8. Brzo vraća snagu nakon operacija.
  9. Normalizira krvni pritisak, holesterol, glukozu u krvi.
  10. Ima antialergijsko delovanje.
  11. Limunska kiselina je korisna za probavne procese.
  12. Sprečava pojavu antigena.
  13. Pomaže normalizaciji crijevne mikroflore.
  14. Preventivno protiv raka.
  15. Poboljšanje funkcije i strukture sluzokože organa gastrointestinalnog trakta.
  16. Razgrađuje i odstranjuje masti pa tako nesmetano normalizira težinu kod pretilosti.
  17. Ima izražen antispazmodični, hemostatski, antifungalni, antibakterijski učinak.
  18. Brzo uklanja simptome gastritisa, peptičnog čira, pankreatitisa, holecistitisa.
  19. Apsorbuje podoksidirane metaboličke produkte. Povećava sintezu aminokiselina, proteina, vitamina, minerala.

Indikacije za upotrebu

  • onkološke bolesti
  • za normalizaciju glukoze, holesterola,
  • oslabljeni metabolički procesi, procesi masti,
  • krvarenje
  • jak mentalni, fizički napor,
  • hiperimuni uvjeti
  • poremećen metabolizam,
  • u složenom tretmanu dijabetesa tipa 2,
  • trovanje - alkohol, domaćinstvo, hrana,
  • kao tonik,
  • sa prolivom, nadimanjem, zatvorom, disbiozom,
  • zarazne, prehlade,
  • bolesti probavnog trakta, jetre, bubrega, bilijarnog trakta,
  • pretežak
  • akutna, hronična intoksikacija,
  • s produljenom hormonskom i hemoterapijom, tijekom liječenja antibioticima,
  • alergije
  • metabolizam, nadutost,
  • prevencija bolesti kardiovaskularnog sistema,
  • helminthiasis,
  • za brzo zarastanje posjekotina, opekotina, rana,
  • žive u okolišno nepovoljnim područjima.

Dodatak prehrani preporučuje se za upotrebu djeci od 12 godina.

Načini primjene, preporučene doze

Tijek liječenja i doziranje ovise o težini bolesti i može trajati od 10 dana do 3 mjeseca.

Tableta se ispere sa 200 ml vode. Tečnosti bi trebalo biti dovoljno, inače se izaziva zatvor.

Mnogi korisnici dodataka prehrani primijetili su brz osjećaj sitosti. Ovaj se fenomen objašnjava sposobnošću hitozana da što brže nabubri.

Uz pretilost, s ciljem gubitka kilograma - tokom jutarnjih i večernjih obroka 3-4 tablete. Kurs traje 1 mesec. Ako je potrebno, kurs se ponavlja nakon pauze nakon 2 tjedna.

Za otpornost na učinak gubitka kilograma - 3 tablete tri puta dnevno tokom 2 mjeseca. Prihvataju se kursevi - 3 puta godišnje.

U liječenju bolesti uzimaju se 2-4 tablete prije obroka. Kurs od 10 ili više dana.

U profilaktičke svrhe - 2 tablete prije obroka, 10-14 dana.

Posebna uputstva

Ne preporučuje se istodobna primjena Chitosan Evalara s vitaminskim preparatima i s proizvodima na bazi ulja. Na taj se način smanjuje učinak dodatka hrani. Između prijema, pauza od 3-4 sata.

Hitosan Evalar je prirodni lijek koji ne sadrži tvari koje utječu na funkcioniranje živčanog sustava. Prednosti dodatka prehrani određuju njegove fizičke molekule.

U brojnim pregledima dodataka prehrani uočljiv je njen pozitivan učinak na opće dobro, efikasno mršavljenje kao i promjene u izgledu. Poboljšava se stanje kose, noktiju i kože. Taj se učinak objašnjava čišćenjem organizma od soli teških metala, šljake, metaboličkih produkata. Klinička ispitivanja pokazala su sigurnost i djelotvornost lijeka. Glavna osobina lijeka je da u potpunosti utječe na uzrok, zbog čega se ljekoviti efekt brzo postavlja. Uklanja simptome i potpuno u prvih 6-8 sati prijema.

Doziranje i primjena

Chitosan Evalar tablete preporučuju se odraslim i djeci starijoj od dvanaest godina.

Chitosan se uzima dva puta dnevno po 3-4 tablete. Trajanje lijeka kao dijela složene terapije u pravilu ne prelazi mjesec dana. Tečaj se može ponavljati do tri puta godišnje uz dijetu konzistentnu sa osnovnom bolešću.

Da bi se smanjila tjelesna težina, obično se uzimaju četiri tablete tri puta dnevno tokom tri mjeseca.

Ubuduće, za kontrolu tjelesne težine, prije svakog unosa masne hrane potrebno je uzeti jednu tabletu (uz dijetu s malo ugljikohidrata).

Profilaktički Chitosan pregledi efikasni su za dugotrajnu primjenu dvije tablete dva puta dnevno.

Hitozan: cijene u internetskim ljekarnama

Masna masa od morskog psa Noćna krema protiv bora Chitosan s kolagenom kremom za lice 50 ml 1 kom.

Morski pas i hitozan s noćnom kremom od kolagena protiv bora 50ml

SHARK FAT krema za lice noćas Chitosan s kolagenom 50ml

CHITOZAN 60 kom. kapsule

Hitosanske kape. n60

CHITOZAN kapsule 340mg 60 kom.

Chitosan tab. 500mg n100

Chitosan forte tablete 150 kom.

CHITOZAN FORTE 150 kom. tablete

Chitosan tbl 500 mg br. 100

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Karijes je najčešća zarazna bolest na svetu sa kojom se čak ni grip ne može boriti.

Prosječni životni vijek lefti je manji od pravaša.

Težina ljudskog mozga je oko 2% ukupne tjelesne težine, ali on troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izuzetno osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Nekada je zijevanje obogatilo tijelo kiseonikom. Međutim, ovo gledište je opovrgnuto. Naučnici su dokazali da zijevanjem čovjek hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

Pored ljudi, samo jedno živo biće na planeti Zemlji - psi, pati od prostatitisa. Ovo su zaista naši najverniji prijatelji.

Prema statističkim podacima, u ponedjeljak se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara - za 33%. Budite oprezni.

74-godišnji australijski stanovnik James Harrison postao je darivatelj krvi oko 1.000 puta. Ima rijetku krvnu grupu, čija antitijela pomažu novorođenčadi koja boluje od teške anemije u preživljavanju. Tako je Australijanac spasio oko dva miliona djece.

Američki naučnici sproveli su eksperimente na miševima i zaključili da sok od lubenice sprečava razvoj ateroskleroze krvnih sudova. Jedna grupa miševa pila je običnu vodu, a druga sok od lubenice. Kao rezultat toga, posude druge grupe bile su bez holesterola.

Prvi vibrator izumljen je u 19. vijeku. Radio je na parnom stroju i trebao je liječiti žensku histeriju.

U 5% bolesnika, antidepresiv klomipramin izaziva orgazam.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istovremeno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

U nastojanju da izvuku pacijenta, doktori često idu predaleko. Tako je, na primjer, izvjesni Charles Jensen u periodu od 1954. do 1994. preživjelo je više od 900 operacija uklanjanja neoplazme.

Ljudske kosti su četiri puta jače od betona.

Prvi val cvjetanja privodi se kraju, ali će cvjetala stabla biti zamijenjena travama od početka juna, što će poremetiti osobe koje pate na alergiju.

Mišljenje ljekara o Chitosanu

Igor Leonidovich, dijetetičar
Uvijek preporučujem tablete Chitosan Evalar pacijentima za korekciju tjelesne težine. Napominjem da dodatak prehrani sadrži isključivo prirodne sastojke i ne izaziva nuspojave. Nedavno sam pročitao recenzije u kojima pišu da je alat neučinkovit i da nije puno pomogao u gubljenju kilograma. Zapamtite, ne postoji niti jedan lijek koji će vas spasiti od viška kilograma ako istovremeno uzmete u velikim količinama masna, jela od brašna, alkoholna pića. Pored toga, bavite se sportom, vodite aktivan način života i odmah primjećujete učinak dodataka prehrani.

Anastazija
Prehrambeni dodatak Chitosan Evalar preporučio mi je prijatelj koji radi kao ljekar opće prakse. Oduvek sam bio nepovjerljiv prema takvim lijekovima, ali ovaj put sam odlučio poslušati njene preporuke. Činjenica je da sam sa svojom visinom od 160 cm već težio 102 kilograma. Na pozadini pretilosti skočio je krvni tlak, povećao se kolesterol u krvi, počeli su problemi s jetrom i gušteračom. Prijatelj me uvjeravao da ne samo da ću smršati, već i ojačati cjelokupno dobrobit. Naručio sam ga u internetskoj trgovini i počeo uzimati 4 tablete uz obrok dva puta dnevno. Pio sam 12 dana, pošto je u pakovanju 100 tableta. U početku nisam primijetila znakove gubitka kilograma, ali iznenadila me druga. Glavobolje su mi prestale, pojačano je stvaranje plinova i općenito sam se počeo osjećati puno bolje. Prijatelj je inzistirao da završim cijeli kurs. Još jednom sam kupio dodatak prehrani i težina se pomakla! Nakon 5 dana, minus 7 kilograma. Nastavim piti dalje, svaki dan se osjećam vitkije, mlađe, pune snage i energije. Lijek ne uzrokuje nuspojave, pa ga preporučujem. Zaista djeluje!

Pogledajte video: Upotreba lijekova i prirodna kozmetika MAMINE DILEME 17 02 2019 (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar