Freestyle Meter Strips

Praćenje šećera u krvi vitalna je potreba za dijabetičare. I to je zgodno raditi glukometrom. Ovo je naziv bioanalizatora koji prepoznaje informacije o glukozi iz malog uzorka krvi. Ne morate ići u kliniku da biste darivali krv; sada imate malu kućnu laboratoriju. A uz pomoć analizatora možete pratiti kako vaše tijelo reagira na određenu hranu, fizičku aktivnost, stres i lijekove.

U ljekarnama se može vidjeti čitav niz uređaja, ništa manje od glukometra i u trgovinama. Uređaj danas može svako naručiti na internetu, kao i test trake za njega, lancete. No izbor ostaje uvijek na kupcu: koji analizator odabrati, višenamjenski ili jednostavan, reklamiran ili manje poznat? Možda je vaš izbor Freestyle Optimum uređaj.

Opis Freestyle optium

Ovaj proizvod pripada američkom programeru Abbott Diabetes Care. Ovaj proizvođač s pravom se može smatrati jednim od svjetskih lidera u proizvodnji medicinske opreme za dijabetičare. To se, naravno, već može smatrati nekim od prednosti uređaja. Ovaj model ima dvije svrhe - direktno mjeri glukozu, kao i ketone, signalizirajući prijeteće stanje. U skladu s tim koriste se dvije vrste traka za glukometar.

Budući da aparat određuje dva pokazatelja odjednom, može se reći da je freestyle glukometar pogodniji za pacijente s akutnim dijabetičkim oblikom. Za takve bolesnike praćenje nivoa ketonskih tijela je očigledno potrebno.

Paket uređaja uključuje:

  • Sam Freestyle Optimum uređaj,
  • Olovka za piercing (ili špricu),
  • Ćelija
  • 10 sterilnih lancet igala,
  • 10 indikatorskih traka,
  • Garantni list i letak s uputama,
  • Slučaj.

Osigurajte da je garancija puna tako da bude zapečaćena.

Specifikacije i cijena analizatora

Neki modeli ove serije imaju neograničeno jamstvo. Ali, govoreći realno, prodavač mora odmah razjasniti ovaj predmet. Uređaj možete kupiti u internetskoj trgovini, a trenutak neograničene garancije bit će tamo registriran, a u ljekarni, primjerice, neće biti takve privilegije. Zato razjasnite ovu tačku prilikom kupovine. Na isti način saznajte šta učiniti u slučaju kvara uređaja, gdje se nalazi servisni centar itd.

Važne informacije o brojilu:

  • Izmeri nivo šećera za 5 sekundi, nivo ketona - za 10 sekundi,
  • Uređaj čuva prosječne statistike 7/14/30 dana,
  • Moguća je sinhronizacija podataka sa računarom,
  • Jedna baterija traje najmanje 1.000 studija,
  • Raspon izmjerenih vrijednosti je 1,1 - 27,8 mmol / l,
  • Ugrađena memorija za 450 merenja,
  • Isključuje se 1 minutu nakon što je testna traka uklonjena s nje.

Prosječna cijena glukometra za Freestyle iznosi 1200-1300 rubalja.

Ali zapamtite da za uređaj trebate redovito kupovati indikatorske trake, a paket od 50 takvih traka koštat će vas otprilike iste cijene kao i sam mjerač. 10 traka, koje određuju nivo ketonskih tijela, koštaju nešto manje od 1000 rubalja.

Kako koristiti uređaj

Nema posebnih problema u vezi s radom ovog određenog analizatora. Ako ste ranije imali glukometre, onda će vam se ovaj uređaj činiti vrlo jednostavnim za korištenje.

Upute za upotrebu:

  1. Operite ruke pod toplom sapunom, osušite ruke sušilom za kosu.
  2. Otvorite pakiranje sa trakama indikatora. Jedna traka treba biti umetnuta u analizator dok se ne zaustavi. Provjerite jesu li tri crne linije na vrhu. Uređaj će se uključiti.
  3. Na ekranu ćete vidjeti simbole 888, datum, vrijeme, kao i oznake u obliku kapi i prsta. Ako se sve ovo ne prikaže, znači da postoji neki kvar u bioanalizatoru. Svaka analiza neće biti pouzdana.
  4. Za probijanje prsta koristite posebnu olovku, pamučnu vatu ne trebate navlažiti alkoholom. Uklonite prvu kap pamukom, a drugu donesite na bijelo područje na traci s indikatorima. Držite prst u tom položaju dok se ne oglasi zvučni signal.
  5. Nakon pet sekundi, rezultat se pojavljuje na zaslonu. Traku je potrebno ukloniti.
  6. Brojilo će se automatski isključiti. Ali ako želite to učiniti sami, tada držite pritisnutim gumb "napajanje" nekoliko sekundi.

Analiza ketona radi se po istom principu. Jedina je razlika što ste odredili ovaj biokemijski pokazatelj da biste za analizu na ketonskim tijelima trebali koristiti različite trake od pakiranja traka.

Dešifriranje rezultata studije

Ako na zaslonu vidite slova LO, slijedi da korisnik ima šećer ispod 1,1 (ovo je malo vjerovatno), pa test treba ponoviti. Možda se traka pokazala kao neispravna. Ako bi se ta pisma pojavila kod osobe koja radi analizu izuzetno slabog zdravlja, hitno pozovite hitnu pomoć.

Simbol E-4 kreiran je da označi nivo glukoze koji je viši od granice za ovaj aparat. Podsjetimo da glukotar Freestyle optium djeluje u rasponu koji ne prelazi razinu od 27,8 mmol / l, a to je njegov uvjetni nedostatak. Jednostavno ne može odrediti gornju vrijednost. Ali ako šećer skrene s ljestvice, nije vrijeme za paljenje uređaja, pozovite hitnu pomoć, jer je stanje opasno. Istina, ako se ikona E-4 pojavila kod osobe normalnog zdravlja, to može biti kvar uređaja ili kršenje postupka analize.

Ako se na ekranu pojavi natpis „Ketoni?“, To ukazuje da je glukoza premašila oznaku 16,7 mmol / l, a nivo ketonskih tela trebalo bi dodatno utvrditi. Preporučuje se kontrola sadržaja ketona nakon ozbiljnih fizičkih napora, u slučaju neuspjeha u prehrani, tijekom prehlade. Ako je tjelesna temperatura porasla, mora se uraditi ketonski test.

Ne trebate tražiti tablice nivoa ketona, uređaj će signalizirati ako se ovaj pokazatelj poveća.

Simbol Hi označava alarmantne vrijednosti, analizu je potrebno ponoviti, a ako su vrijednosti ponovno visoke, ne ustručavajte se konzultirati liječnika.

Nedostaci ovog brojila

Vjerovatno ni jedan aparat nije kompletan bez njih. Prvo, analizator ne zna kako odbaciti test trake; ako su ih već koristile (uzeli ste greškom), to ni na koji način neće ukazati na takvu grešku. Drugo, postoji nekoliko traka za određivanje nivoa ketonskih tela, morat ćete ih kupiti vrlo brzo.

Uvjetni minus može se nazvati činjenicom da je uređaj prilično krhak.

Možete ga brzo slomiti, samo slučajnim ispadanjem. Zbog toga se preporučuje pakovanje u futrolu nakon svake upotrebe. I svakako trebate koristiti slučaj ako odlučite uzeti analizator sa sobom.

Kao što je već spomenuto, testne trake Freestyle optium koštaju gotovo koliko i uređaj. S druge strane, njihova kupovina nije problem - ako ne u ljekarni, onda će brzo doći narudžba iz internetske trgovine.

Razlika Freestyle Optimum i Freestyle Slobodno

U stvari, to su dva potpuno različita uređaja. Prije svega, principi njihovog rada se razlikuju. Freestyle libre je skup neinvazivni analizator, čija je cijena oko 400 cu Na telo korisnika se zalepi poseban senzor, koji deluje 2 nedelje. Da biste napravili analizu, jednostavno dovedite senzor na senzor.

Uređaj može mjeriti šećer stalno, bukvalno svakog minuta. Stoga je trenutak hiperglikemije jednostavno nemoguće propustiti. Pored toga, ovaj uređaj sprema rezultate svih analiza za poslednja 3 meseca.


Korisničke recenzije

Jedan od nepromjenjivih kriterija odabira su recenzije vlasnika. Princip rada usmene riječi, koji često može biti najbolja reklama.

Freestyle Optimum je obični glukometar u segmentu jeftinih prenosivih uređaja za određivanje šećera u krvi i ketonskih tijela. Sam uređaj je jeftin, test trake za njega prodaju se po gotovo istoj cijeni. Možete sinkronizirati uređaj s računarom, prikazati prosječne vrijednosti i pohraniti više od četiri stotine rezultata u memoriju.

Test trake Accu Chek Asset: rok trajanja i upute za upotrebu

Dugi niz godina neuspješno se bore sa DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako izliječiti dijabetes uzimajući ga svakodnevno.

Kada kupujete Accu Chek Active, glukometre Accu Chek Active New i sve modele Glukotrend serije poznatog njemačkog proizvođača Roche Diagnostics GmbH, dodatno morate kupiti test trake koji vam omogućavaju da napravite test krvi na šećer u krvi.

Ovisno o tome koliko često će pacijent testirati krv, morate izračunati potrebni broj test traka. Uz dijabetes melitus prvog ili drugog tipa, potrebna je svakodnevna primjena glukometra.

Ako planirate svaki dan nekoliko puta dnevno obavljati analizu šećera, preporučuje se odmah kupovina velikog paketa od 100 komada u setu. Uz rijetku upotrebu uređaja možete kupiti set od 50 test traka, čija je cijena dva puta niža.

Značajke test traka

Paket aktivnih test traka Accu Chek uključuje:

  1. Jedan slučaj sa 50 test traka,
  2. Traka za kodiranje
  3. Upute za upotrebu.

Cijena test trake Accu Chek Asset u iznosu od 50 komada iznosi oko 900 rubalja. Trake se mogu čuvati 18 mjeseci od datuma proizvodnje naznačene na pakovanju. Nakon otvaranja epruvete, test trake mogu se koristiti tijekom cijelog roka trajanja.

Provjerne trake za mjerenje glukoze Accu Chek Active certificirane su za prodaju u Rusiji. Možete ih kupiti u specijaliziranoj trgovini, ljekarni ili internetskoj trgovini.

Uz to, testne trake Accu Chek Asset mogu se koristiti bez glukometra, ako uređaj nije pri ruci, a morate hitno provjeriti nivo glukoze u krvi. U tom se slučaju nakon nanošenja kapi krvi, specijalno područje nakon nekoliko sekundi oboji u određenu boju. Vrijednost dobivenih nijansi navedena je na pakiranju test traka. Međutim, ova je metoda uzorna i ne može navesti točnu vrijednost.

Kako se koriste test trake

Prije upotrebe ispitnih aviona Accu Chek Active morate provjeriti je li rok trajanja naveden na pakiranju i dalje važeći. Za kupnju robe koja nije istekla, preporučljivo je podnijeti zahtjev za njihovu kupnju samo na pouzdanim prodajnim mjestima.

  • Prije nego što počnete testirati krv na šećer u krvi, potrebno je temeljito oprati ruke sapunom i osušiti ih ručnikom.
  • Zatim uključite mjerač i instalirajte test traku u uređaj.
  • Na ruci se vrši mali proboj uz pomoć olovke za probijanje. Da biste povećali cirkulaciju krvi, preporučljivo je lagano masirati prst.
  • Nakon što se na ekranu mjerača pojavi simbol pada krvi, možete početi primjenjivati ​​krv na test traci. U tom slučaju ne možete se bojati dodirnuti test područje.
  • Ne treba pokušavati izvući što više krvi iz prsta kako bi se dobili tačni rezultati očitanja glukoze u krvi, potrebno je samo 2 μl krvi. Kapu krvi treba pažljivo staviti u obojenu zonu koja je označena na test traci.
  • Pet sekundi nakon nanošenja krvi na test traku, rezultat merenja biće prikazan na ekranu instrumenta. Podaci se automatski pohranjuju u memoriju uređaja s pečatom vremena i datuma. Ako kapljicu krvi nanesete nestresiranom test trakom, rezultati analize mogu se dobiti nakon osam sekundi.

Kako biste spriječili da test test trake Accu Chek Active ne izgube funkcionalnost, čvrsto zatvorite poklopac cijevi nakon ispitivanja. Držite kit na suhom i tamnom mjestu, izbjegavajući direktnu sunčevu svjetlost.

Svaka test traka koristi se kodnom trakom koja je uključena u komplet. Za provjeru operabilnosti uređaja, potrebno je uporediti kôd naveden na pakiranju s skupom brojeva koji su prikazani na ekranu brojila.

Ako je datum isteka test trake istekao, mjerač će to prijaviti posebnim zvučnim signalom. U tom je slučaju potrebno zamijeniti testnu traku novijom, jer istrošene trake mogu pokazati netačne rezultate ispitivanja.

Pregled mogućnosti FreeStyle Optium Glucometer

Glucometer FreeStyle Optium (Freestyle Optimum) kreirala je američka kompanija Abbott Diabetes Care. Svjetski je lider u proizvodnji visokotehnoloških uređaja dizajniranih za pomoć osobama oboljelim od dijabetesa.

Model ima dvostruku svrhu: mjerenje nivoa šećera i ketona, koristeći dvije vrste test traka.

Ugrađeni zvučnik emitira zvučne signale koji pomažu ljudima slabog vida da koriste uređaj.

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Ranije je ovaj model bio poznat kao Optium Xceed (Optium Exid).

Pogledajte video: Abbott's Freestyle Lite Blood Glucose Meter Demonstration (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar