Šta je bolje za srce: Riboxin ili Mildronate?

Riboxin i Mildronate prilično su popularni lijekovi među pacijentima na kardiološkim odjeljenjima, sportašima, a u nekim slučajevima čak i u vrlo specifičnim situacijama.

Ovaj lek normalizuje funkciju miokarda, smanjuje hipoksiju tkiva srčanog mišića, povećava energetsku ravnotežu u mišićnim tkivima tijela. Djelatna tvar inozin - povećava energetsku ravnotežu tijela, pomaže adekvatno opuštanje srčanog mišića u dijastoli i sprečava aritmiju.

Glavne funkcije lijeka, zbog kojih se naširoko koristi, su: ubrzanje metabolizma, smanjenje brzine otkucaja srca kao i povećanje volumena srčane komore u dijastoli i smanjenje sistole. Odvojena istraživanja potvrđuju činjenicu povećanja antivirusnog imuniteta kod ispitanika kao rezultat dugotrajne primjene.

Angioprotektor, kardioprotektor i antihipoksant, predviđen je za snabdevanje energijom miokardnih tkiva, ima antihipoksično dejstvo, potiče razvoj izdržljivosti miokarda i sprečava fizičku i mentalnu preopterećenost.

Prema svojoj farmakokinetici, u nekim je trenucima sličan prethodnom lijeku, međutim, ima dokazanu djelotvornost i duže trajanje - do 12 sati. Širom svijeta se više koristi za sposobnost brze obnove CCC-a nakon dužeg fizičkog napora nego za ostala svojstva.

Brojne sličnosti nastaju zbog njihove fokusiranosti na kardiovaskularni sistem i sistem opskrbe energijom srčanih tkiva i ostalih mišića. Takođe, oba fonda usmjerena su na poboljšanje metabolizma.

Oboje su sintetizovani relativno davno - prije oko 40 godina a već je u početku djelotvornost riboxina počela dovoditi u pitanje. Savremene studije tvrde da je tok inozina uporediv sa uzimanjem pilula - čađa, a njegova efikasnost se dešava zbog efekata placeba.

Fiziološke akcije

Inozin je usmjeren na:

  1. Poboljšanje sinteze proteina
  2. Poboljšanje kontraktilnosti mišića.
  3. Povećani antivirusni imunitet (pretpostavlja se).

Meldonijum je uglavnom usmjeren na:

  • Poboljšanje transportne funkcije krvožilnog sistema.
  • Povećana izdržljivost mišićnog sistema.
  • Vazodilatacija za povećanje kisika koju prenosi krvožilni sistem.
  • Ubrzanje raspada piruične kiseline.

Trajanje prijema

Upotreba lijekova na bazi inozina je naravno i izračunava se za nekoliko sedmica, po pravilu, od 4 do 12 nedelja. Upotreba blagoronata može, zauzvrat, biti i jednokratna i jednokratna, dok se za postizanje efikasnosti lijeka nije potrebno povećati doziranje. Uz kursnu dozu, trajanje lijeka je od 4 do 6 tjedana, što ga povoljno razlikuje prije riboxina.

Obrazac za puštanje

Riboxin: kapsule ili tablete s dozom od 200 mg, 20 ili 50 tableta ili kapsula po pakovanju. Injekcioni rastvor od 5 ili 10 mg u ampuli od 10 ampula po pakovanju.

Mildronat: kapsule s dozama od 250 i 500 mg, 20 ili 50 kapsula po pakovanju. 5 ml otopina za ubrizgavanje u ampuli od 20 ampula po pakovanju.

Raspon cijena dvaju lijekova je vrlo različit. Dakle, cijena blagoronata u obliku kapsula i u obliku injekcija je približno 400 ruskih rubalja. Cijena 50 tableta riboxina je od 50 do 70 rubalja, i rastvor za injekcije (10 ampula) - narudžbe 150-200 rubalja.

Primjenjivost

Kao što je gore spomenuto, efikasnost inozina još nije dokazana. S druge strane, efikasnost meldonija dokazana je brojnim istraživanjima, kako u medicinske svrhe, tako i u sportu.

Upotreba prvog u medicinske svrhe opravdana je samo dugotrajnim davanjem kursa, dok je poželjno intravensko davanje lijeka.

U profesionalnom sportu izbor definitivno pada na drugi lijek, a inozin se smatra samo podrškom, dok se njegova upotreba najčešće povezuje s poboljšanom probavljivošću anabolika i mišićnim dobicima, te meldonijem - u vezi s poboljšanjem aktivnosti kardiovaskularnog sustava. Tako se u profesionalnom sportu inozin njegove predviđene svrhe praktično ne koristi. Drugo se cijeni prvenstveno zbog poboljšanja funkcioniranja CVS-a, povećanja oporavka tijela, poboljšanja razgradnje masnih kiselina, koje pogoršavaju kontraktilnost mišića.

Primjena meldonijuma u večernjim satima nije preporučljiva zbog njegove sposobnosti pobuđenja živčanog sustava!

Posebnu pažnju treba obratiti na upotrebu lijekova na bazi meldonijuma. Od 2016. pripreme na osnovu njega zabranjene su za upotrebu od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i smatraju se dopingom! Ta je činjenica već imala vrlo negativan utjecaj na zdravlje mnogih sportaša.

Poređenje lijekova

Riboxin i Mildronate koriste se kao dio složene terapije srčanih bolesti. Uz to se koriste u slučajevima kada je potrebno za poticanje metabolizma i povećanje otpornosti tijela na povećane fizičke napore.

I ovaj i drugi lijek imaju dugu povijest upotrebe. Dakle, Mildronate kao sredstvo povećanja izdržljivosti usvojili su ne samo sportaši, već i vojska tokom vojnog sukoba u Afganistanu. Aktivna supstanca lijeka, meldonijum, dostupna je i pod drugim imenima. Jedan od njih je kardionat.

Uporedne karakteristike lijekova su predstavljene u tabeli.

Lijek

Glavna aktivna supstanca

Uticaj na metaboličke procese

Ugljikohidrati i masti

Trajanje akcije

Ne više od 4-6 sati

Fiziološki efekat

Stimuliraju sintezu enzima i proteina, utiču na kontraktilnost mišića i njihovu strukturu, povećavajući obrambene snage organizma

Vazodilatacija, pojačana aktivnost mišića, pojačan metabolizam, stimulacija nervnog sistema

Obrazac za puštanje

Tablete i injekcije

Kapsule i injekcije

Djelovanje sa niskim kisikom

Pojačano iskorištavanje glukoze i sporije razlaganje masnih kiselina

Stimulirajući mišićni dobitak

Ako istodobno pijete Mildronate s Riboxinom, tada će se primijetiti pojačani učinak lijekova. To nalazi svoju primjenu u sportu kada je fizička aktivnost značajna.

Ova dva leka imaju uticaj na metabolizam. Ali u poređenju, Mildronathu se daje prednost. Osim toga, njegov utjecaj na organizam u smislu metaboličkih procesa više se proučava.

Pravila prijema

Oba su lijeka snažna, pa je održavanje doze i režima doziranja od posebne važnosti.

Riboxin se koristi prije jela, barem četvrt sata. Trajanje terapije određuje se pojedinačno i nije duže od 3 meseca. Po potrebi se početna doza (od 600 do 800 mg) može povećati na preporuku ljekara.

Posebnost uzimanja Mildronatea je potreba da se pije ujutro, jer može otežati san. Sportaši uzimaju lijek prije treninga. Doziranje se može povećati na 500 mg 2 puta dnevno nekoliko tjedana uz povećana sportska opterećenja.

Zajednički prijem

Prema akciji, Mildronate podseća na Riboxin, ali nije sudionik u sintezi supstanci, već reguliše biosintezu enzima koji su odgovorni za proizvodnju energije. Metabolička prilagodba, ako se Riboxin uzima s Mildronateom, je najefikasnija. To je zbog činjenice da jedan od njih igra ulogu korektora, a drugi - sudionik u metaboličkim procesima.

Pravila prijema podrazumijevaju slijediti upute za lijek. Povlačenje može prouzrokovati ozbiljne nuspojave. Kompatibilnost Riboxina i Mildronata-a je vrlo dobra, što omogućava vam da ih zajedno koristite sa značajnim fizičkim i sportskim stresima.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/mildronate__8897
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Pronašli ste grešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Riboxin ili Mildronate, koji je bolji za srce

Riboxin se sastoji od inozina (spoja prirodnog porijekla koji je stalno u našem tijelu), ovaj spoj aktivno sudjeluje u preradi glukoze u tijelu i može potaknuti metabolizam ove tvari u tijelu čak i s nedostatkom kisika. Upotreba lijeka Riboxin pomaže poboljšanju procesa disanja tkiva u tijelu. Nakon što inozin prodire u stanice srca, poboljšava procese razmjene kisika u srčanom mišiću, povećava snagu kontrakcija miokarda, što zauzvrat povećava brzinu moždanog udara krvi. Uz to, inozin poboljšava regeneraciju srčanih tkiva i sluznica.

Da bi se Riboxin postigao vidljivi učinak, lijek se mora upotrebljavati u količinama uporednim sa potrošnjom ljudskog tijela. Njegova količina trebala bi biti prilično značajna (od 4 do 9 tableta od 200 miligrama dnevno) jer tu tvar prilično aktivno koristi u tijelu.

Mildronat ima slične kvalitete, ali za razliku od Riboxina, tijelo ga ne koristi za preradu tvari (glukoze). Stoga, on djeluje duže veličine i može se koristiti u manjem obimu od Riboxina.

Kada birate između Mildronatea i Riboxina, ako pacijent mora lijek uzimati ambulantno (ne u bolnici), liječnici često preferiraju Riboxin. Mildronat se često koristi u bolnicama, jer se veruje da Mildronate vjerovatno uzrokuje nuspojave (fluktuacije pritiska, glavobolja, vrtoglavica)

Šta je bolje za srce?

Ipak, Mildronat je bolji za srce, s obzirom da se lijek dugo koristio u liječenju kardiovaskularnih bolesti i za to se vrijeme dobro utvrdio. Mildronat se nalazi na listi vitalnih lijekova.
Na štetu Riboxina postoje mnoga sporna pitanja. Učinkovitost lijeka nije klinički dokazana, lijek nije uključen u popis vitalnih. Mnogi kardiolozi tvrde da lijek nema apsolutno nikakvo terapijsko djelovanje.

Šta je bolje Riboxin ili Mildronate za druge zadatke

Mildronate i Riboxin se naširoko koriste u sportu, jer su uključeni u proizvodnju energije i poboljšanje rada srca. Najčešće se koristi Mildronate, jer se taj lijek pokazao efikasnim kod teških fizičkih napora. Uz aktivni sport, Mildronate štiti srce od gladi kisika, zbog toga se održava normalno rad srca i povećava izdržljivost. Riboxin i Mildronate sportisti često zajedno koriste kako bi poboljšali ukupni terapeutski efekat.

Aktivna aktivna supstanca

Riboxin je inozin.
Mildronat je meldonijum.

Inozin se koristi tijelom u procesima prerade glukoze što pomaže poboljšanju energetske ravnoteže u stanicama. Meldonijum ne koristi tijelo za preradu supstanci, on pospješuje aktivnost enzima koji sudjeluju u proizvodnji energije.

Kompatibilnost Mildronata i Riboxina

Mildronate i Riboxin se dobro kombiniraju, ovu kombinaciju uglavnom koriste sportaši, jer oba lijeka imaju pozitivan učinak na srce i metabolizam. Ali prednost se daje Mildronatu jer je njegov utjecaj na tijelo izraženiji i proučavan. Mildronate i Riboxinum istodobno se preporučuje primijeniti samo uz najavu liječnika.

Lijekovi i kompatibilnost

Mildronat, Riboxin, kalijum orotat - ti se lekovi mogu kombinovati sa povećanim fizičkim naporima (bavljenje sportom), za održavanje rada srca, povećanja efikasnosti, poboljšanja oporavka tela. Dodavanje kalijum-orotata ovom ligamentu pomaže zasićenju organizma kalijem, što dodatno poboljšava metabolizam i olakšava rad srca. Budući da kombinacija ovih lijekova ima povećanu vjerojatnost nuspojava (fluktuacije krvnog pritiska, alergijske reakcije, povećan broj otkucaja srca, glavobolja), prije uzimanja lijekova preporučuje se savjetovanje sa stručnjakom.

Mildronat, Panangin, Riboxin - kombinacija ovih lijekova koristi se za pojačani stres i srčane probleme (aritmija, zatajenje srca, srčani udar). Panangin dodatno povećava kontraktilnost srca i smanjuje potrebu za miokardom (srcem) kisikom (zbog sadržaja magnezijuma). Sportisti ga koriste i za povećanje pokazatelja izdržljivosti i snage. Upotreba lijekova u ovoj kombinaciji preporučuje se uz recept liječnika jer se kod kombiniranja lijekova povećava vjerojatnost nuspojava (porast pritiska, mučnina, proljev, otkucaji srca)

Riboxin opis

Izrađuje se u kapsulama i otopini za injekcije. Komponenta je inozin. Proizvođač - Belmedpreparaty, Bjelorusija i Halichpharm, Ukrajina.

Kardiološko sredstvo normalizira rad srca, smanjuje staničnu hipoksiju. Takođe upozorava na tahikardiju. Riboxin je rasprostranjen zbog svojstava kao što su smanjenje brzine otkucaja srca, ubrzanje metaboličkih procesa i povećanje volumena srčane komore u dijastoli. Neka istraživanja dokazuju njegovu sposobnost pojačanja antivirusnog imuniteta.

Blaga karakteristika

Lijek je popularan metabolički lijek. Sadrži aktivnu komponentu meldonijuma koja ima angioprotektivna, antianginalna i antihipoksična svojstva.

Prijem ljekovite supstance doprinosi:

  • poboljšati cirkulaciju krvi,
  • povećati izdržljivost i performanse,
  • punjenje energetskih rezervi u kratkom vremenu,
  • povećati ćelijski imunitet,
  • uklanjanje toksičnih supstanci iz tijela,
  • normalizacija funkcionisanja nervnog sistema,
  • ubrzati proces oporavka.

Terapeutsko sredstvo ima tonikni učinak na tijelo, uklanja neugodne simptome povezane s mentalnim i fizičkim stresom.

Meldonijum je često uključen u lečenje sledećih patoloških stanja:

  • oslabljena funkcija miokarda,
  • bolest perifernih arterija
  • bolesti mozga povezane s nedovoljnom prehranom ćelija i njihovom opskrbom kisikom,
  • hronični umor
  • povećani mentalni i fizički stres,
  • neurocirkulatorna distonija,
  • bolesti organa vida uzrokovane nedovoljnom opskrbom krvlju,
  • odvikavanje od alkohola
  • respiratorne patologije praćene gladovanjem kisikom.

Mildronat se često koristi u periodu oporavka nakon operacije.

Preporučeni režim liječenja uključuje upotrebu 0,5 g lijeka 1-2 puta dnevno. Trajanje prijema može biti od dvije sedmice do jednog i pol mjeseca.

Postoji nekoliko ograničenja upotrebe lijeka:

  • preosjetljivost na komponente,
  • intrakranijalna hipertenzija,
  • kršenje venskog odliva u mozgu,
  • prisutnost tumora u organu,
  • starost do 12 godina.

Tokom terapije, ponekad se primjećuju nuspojave lijeka.

  • razvoj alergijske reakcije u obliku osipa na koži, svrbeža, hiperemije i edema,
  • aritmija,
  • povećana nervna ekscitabilnost,
  • razvoj opšte slabosti,
  • skokovi krvnog pritiska,
  • probavni poremećaji, manifestovani dispeptičkim simptomima,
  • promjene u sastavu krvi.

Povišene doze lijeka često dovode do tahikardije, vrtoglavice i oštrog pada krvnog pritiska.

Riboxin karakterizacija

Lijek je lijek koji utječe na metabolizam. Riboxin sadrži aktivnu supstancu inozin koja je dio ćelija.

Lijek ima antihipoksična i antiaritmička svojstva.

Njegova upotreba omogućava pozitivne promene u stanju organizma:

  • poboljšava se cirkulacija krvi
  • povećava se energetska ravnoteža miokarda,
  • metabolizam u srčanom mišiću se ubrzava,
  • hipoksija tkiva se smanjuje
  • aktivirani su procesi oporavka.

Sljedeći zdravstveni problemi indikacija su za propisivanje lijeka:

  • kršenje metaboličkih funkcija,
  • kardiovaskularne patologije,
  • peptički čir
  • neke bolesti vida,
  • ciroza jetre.

Lijek je indiciran za pretjerani fizički napor i sport za održavanje normalnog stanja u tijelu.

Kada se uzima oralno, uzimajte 1 tabletu 3 puta dnevno. Ako je potrebno, doziranje se povećava za 2 puta. Trajanje terapije je 1-3 mjeseca.

Uz intravensku primjenu, preporučeni režim liječenja je 200-400 mg 1-2 puta dnevno.

Kontraindikacije za imenovanje Riboxina su sljedeće:

  • preosjetljivost na inozin,
  • povećana koncentracija mokraćne kiseline u krvi,
  • posljednjem tromjesečju trudnoće
  • dojenje
  • starost do 12 godina.

Liječenje Riboxinom može uzrokovati neželjene reakcije iz tijela:

  • poremećaj srčanog ritma,
  • skokovi krvnog pritiska,
  • pojačano znojenje
  • glavobolja i vrtoglavica,
  • razvoj alergija u obliku osipa na koži, crvenila, svraba,
  • poremećaji u probavnim procesima koji se manifestuju mučninom, povraćanjem, prolivom.

Ako se pojave nuspojave, upotrebu lijeka treba prekinuti i o daljnjoj terapiji treba se konsultirati sa stručnjakom.

Poređenje lijekova

Prilikom odabira lijeka treba pažljivo pročitati upute i proučiti karakteristike lijekova i obilježja njihove primjene.

Terapijska sredstva imaju metabolički učinak i vrlo su učinkovita u uklanjanju kardiovaskularnih i neuroloških problema koji zahtijevaju metaboličko prilagođavanje.

Za srce

Na temelju analize ljekovitih karakteristika može se zaključiti da je Riboxin bolji za liječenje srčanih patologija. Izraženi terapeutski efekat leka je posledica njegovih sposobnosti:

  • poboljšati elastičnost vaskularnih zidova,
  • proširi krvne sudove
  • jačaju imunitet
  • povoljno utiču na stanje mišićnog tkiva,
  • ubrzati regeneraciju ćelija,
  • otkloniti negativne efekte hipoksije.

S intenzivnim fizičkim naporom, Mildronate se dobro pokazao.

Korištenje lijeka pomaže u rješavanju nekoliko problema:

  • povećati izdržljivost,
  • poboljšati opskrbu mišića kisikom i glukozom,
  • ubrzati brzinu nervnih reakcija,
  • povećati otpornost na stres,
  • brzi zaključak proizvoda propadanja.

Mišljenje ljekara

Sergey (neurolog), 38 godina, Irkutsk

Riboxin je efikasan lijek po niskoj cijeni. Pomaže u poboljšanju metaboličkih procesa u tkivima i povećanju sadržaja kisika u ćelijama. Široko se koristi u liječenju kardiovaskularnih bolesti i sportske medicine.

Svetlana (terapeut), 46 godina, Sevastopol

Mildronat potiče obogaćivanje srčanog mišića i mozga kisikom. Anti-ishemijski učinak lijeka koristi se u rehabilitaciji i u svrhu prevencije. Nakon upotrebe, nestaju ne samo neugodni simptomi, nego i povećavaju performanse i izdržljivost. Lijek se dobro podnosi, nuspojave su rijetke.

Recenzije pacijenata o Mildronateu i Riboxinu

Polina, 31 godina, Moskva

Riboxin je propisao lekar koji je delovao tokom trudnoće. Bilo je pritužbi na kratkoću daha i težinu srca. Vremenom se stanje vratilo u normalu, ali ne znam da li je to zbog droge.

Anna, 44, Saransk

Slabo podnosim fizičku aktivnost. Brzo se umorim, a moja želja da nešto učinim nestane. Čitao sam o sposobnosti Mildronatea da dodaje snagu i izdržljivost. Kupio sam lijek u ljekarni i odlučio pokušati ga piti. Koristi se u skladu s uputama. Rezultat je bio iznenađujući. Pojavila se želja za kretanjem, počela je osjećati veselije.

Poređenje Mildronata i Riboxina

Lijekovi imaju i razlike i sličnosti.

Lijekovi imaju isti oblik oslobađanja - tablete i injekcije. Njihove indikacije za upotrebu su gotovo identične. Oba lijeka su relativno sigurna za tijelo, vjerojatnost nuspojava od njihovog uzimanja je minimalna. Bočni znakovi su identični.

U čemu je razlika?

Glavne razlike između lijekova:

  1. Aktivne komponente. Mildronat ima meldonijum, Riboxinum ima inozin. Mildronat utiče na metabolizam masti i ugljenih hidrata, drugi lijek - samo na metabolizam proteina.
  2. Mehanizmi uticaja na organizam. Riboxin poboljšava proces sinteze proteina i enzima, omogućava smanjenje mišićnih vlakana. Nije dokazana efikasnost lijeka u poboljšanju obrambenih sposobnosti tijela. Mildronat pomaže poboljšati stanje s nedostatkom kisika, ima širi učinak na krvne žile, ubrzava proces iskorištavanja nusproizvoda ugljikohidrata razgradnje.
  3. Trajanje izlaganja. Mildronat nakon primene zadržava svoj terapeutski efekat tokom 12 sati. Djelovanje drugog lijeka na tijelo traje od 4 do 6 sati, ovisno o individualnim karakteristikama tijela i doziranju.
  4. Proizvođač Mildronate se proizvodi u Latviji, Riboxin - u Rusiji.

Da li je moguće zameniti jedan lek drugim?

Oba lijeka se mogu koristiti u liječenju srčanih i krvožilnih bolesti, koje sportaši uzimaju radi povećanja stupnja fizičke izdržljivosti. Uprkos tome, nemoguće je reći da je jedan lek analog drugog, jer imaju različite sastave i mehanizme djelovanja na tijelo.

Da bi se postigao izražen terapeutski odgovor, preporučuje se kombiniranje upotrebe oba lijeka, ali njihova zajednička primjena moguća je tek nakon odobrenja lekara.

Recenzije ljekara na Mildronate i Riboxin

Andrei, 51 godina, terapeut, Moskva: „Lekovi se takođe koriste u lečenju srčanih bolesti i često ih koriste sportisti koji žele da povećaju svoj rad. Ako trebate utjecati na fizičku izdržljivost, Mildronate je prikladan, ali ako trebate liječiti srce - Riboxin. Pored toga, moguće je kombinirati uzimanje lijekova ako nema kontraindikacija za pacijenta. "

Marina, 39 godina, terapeut, Rjazan: „Kurs Riboxina u tabletama ima placebo efekat na pacijenta. U mnogim zemljama ovaj lijek se dugo ne upotrebljava u medicinskoj praksi, bilo samo u obliku ubrizgavanja ili u kombinaciji s Mildronatom. U sportu Mildronate mogu koristiti samo oni sportaši koji ne moraju podvrći doping kontroli, kao Meldonijum je zabranjena droga, iako daje dobar učinak i pozitivan rezultat ".

Efikasnost

U 2007. godini inozin je dodeljen listi lekova sa nedokazanom efikasnošću. Iz tog razloga, zabranjena je prodaja u Sjedinjenim Državama. Međutim, u nekim se zemljama koristi kao potporno liječenje AIDS-a, hepatitisa, encefalitisa.

Klinička ispitivanja Riboxina izvan Ruske Federacije nisu provedena, njegov mehanizam djelovanja još nije u potpunosti proučen, kao i sposobnost povećanja imuniteta.

Rezolucija sastanka Predsjedništva Odbora za formulacije Ruske akademije medicinskih nauka 16. marta 2007.

Proizvođač izoprinozina bori se za FDA u redu.

Iluzije terapije gripa. Vaše zdravlje. 2016

Kontraindikacije

Riboxin ima malo kontraindikacija i dobro se podnosi. Nije propisan za preosjetljivost na inozin i za giht. Takođe, lek je kontraindiciran tokom gestacije i dojenja. U slučaju insuficijencije bubrežne funkcije, može se upotrebljavati samo u slučaju akutne nužnosti.

Za koga je pogodno

Riboxin je propisan u terapiji drugim srčanim lijekovima za CVS bolesti. Široko se koristi kod ishemije, urođenih i stečenih abnormalnosti CVS-a, aritmija.

Ostale indikacije za uzimanje Riboxina su:

dugotrajna upotreba glikozida,

terapija koronarnom aterosklerozom,

toksično oštećenje jetre.

Opis Mildronate

Mildronat sadrži meldonijum. Dostupno u obliku kapsula, rastvora i sirupa. Proizvođač - Santonica, Litvanija.

Od otkrića meldonija upotrebljava se u veterinarskoj praksi za ubrzavanje rasta životinja. Ubrzo su otkrivena njegova kardioprotektivna svojstva nakon čega se počeo koristiti kao lijek.

Lijek Mildronate koristi se u liječenju CCC bolesti, uz psihičku i fizičku iscrpljenost. Koristi se za vraćanje fizičke snage.

Pogađa gotovo sve sisteme. Učinak se očituje u poboljšanju performansi, smanjenju mentalnog stresa. Lijek također povećava imunitet.

Istraživanje i efikasnost

U Ruskoj Federaciji, meldonijum je uključen u popis neophodnih lijekova. Od 2016. godine nalazi se na listi zabranjenih sredstava u sportu.

Duljom upotrebom 500 mg se dobro podnosi, ne izaziva teške neželjene reakcije. Pozitivan učinak lijeka na CVS istovremeno ima dobar učinak na cerebralnu cirkulaciju, jer je potrebna potreba za skeletnim mišićima i srcem u kiseoniku. Lijek smanjuje ozbiljnost neuroloških simptoma, poboljšava kognitivne funkcije, uglavnom pozitivno utječu na kvalitetu života pacijenata.

Nuspojave

Od Riboxina postoje sledeće nuspojave kao što su:

alergijske manifestacije, osip, svrab, hiperemija, urtikarija,

porast uree

Hipertenzija, vrtoglavica, palpitacije, znojenje,

pogoršanje gihta, hiperuricemija,

lokalne reakcije u području primjene lijekova, opća slabost.

Uz hiperemiju i svrab, upotrebu Riboxina treba prekinuti i potražiti ljekara. Dugotrajnim liječenjem morate kontrolirati razinu uree.

Tableta se uzima prije jela. Doziranje dnevno - od 0,6 do 2,4 g. Prva 2 dana uzima se 1 tableta do 4 puta. Od 3. dana u nedostatku nuspojava, doziranje raste na 2,4 g. Terapija traje i do 3 mjeseca.

Iv primjenom propisuje se 2% otopina razrijeđena u 250 ml natrijum-hlorida ili glukoze. Prvog dana se 200 mg nanosi jednom. Nakon doziranja Riboxina poraste do 400 mg do 2 puta. U akutnim stanjima - 200-400 mg mlaza.

Pogledajte video: Pogledaj ako imas srca Koje je bolje??? (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar