Angiovit® (Angiovit)

Obložene tablete1 tab.
piridoksin hidroklorid (vitamin B6)4 mg
folna kiselina (vitamin B)9)5 mg
cijanokobalamin (vitamin B)12)6 mcg

u blisterima 10 kom., u pakovanju od kartona 6 pakiranja.

Značajka

Vitaminski kompleks za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih bolesti povezanih sa povišenom razinom homocisteina, koji je jedan od faktora oštećenja stijenki krvnih žila.

Povišen nivo homocisteina u krvi (hiperhomocisteinemija) nalazi se kod 60–70% kardioloških pacijenata i jedan je od glavnih faktora rizika za aterosklerozu i arterijsku trombozu, uključujući sa infarktom miokarda, ishemijskim moždanim udarom, dijabetičkom vaskularnom bolešću. Pojava hiperhomocisteinemije doprinosi manjku u organizmu folne kiseline, vitamina B grupe6 i B12.

Osim toga, hiperhomocisteinemija je jedan od faktora nastanka hroničnog (naviknutog) pobačaja trudnoće i urođene patologije fetusa. Utvrđena je veza hiperhomocisteinemije s pojavom različitih vrsta depresivnih stanja, senilne demencije (demencije), Alzheimerove bolesti.

Farmakodinamika

Aktivira metaboličke cikluse metabolizma metionina primjenom kompleksa ovih vitamina, normalizira razinu homocisteina u krvi, sprječava napredovanje ateroskleroze i vaskularne tromboze, olakšava tijek koronarne bolesti srca i ishemijske bolesti mozga, kao i dijabetičku angiopatiju.

Indikacije Angiovit ®

liječenje i prevencija kardiovaskularnih bolesti povezanih sa povišenim nivoom homocisteina u krvi: angina 2-3 stepena, infarkt miokarda, ishemijski moždani udar, sklerotična cerebrovaskularna bolest, dijabetičke vaskularne lezije,

poremećaji fetoplacentne cirkulacije (cirkulacija između fetusa i placente) u ranoj i kasnijoj fazi trudnoće.

Ostavite Svoj Komentar