Osnovna pravila za njegu kože, preporuke

  • Glukometar je neophodan pacijentima koji rade injekcije, jer je, poznavajući glikemiju prije jela, lako izračunati dozu kratkog ili ultra kratkog inzulina, kontrolirajući jutarnji i večernji šećer kako bi odabrali pravu dozu bazalnog hormona.
  • Oni kojima je rjeđi potreban glukometar na tabletama. Uzimanjem mjerenja prije i nakon obroka, možete odrediti učinak određenog proizvoda posebno na razinu vašeg šećera.

Postoje bioanalizatori sposobni da mere ne samo glukozu, već i ketone i holesterol. Čak i ako niste dijabetičar, ali pati od gojaznosti, možete koristiti "kućnu laboratoriju" kako ne biste stali u red na klinikama.

Povratak na sadržaj

U serumu - nije opcija. Ali to je potrebno za efikasno liječenje dijabetes melitusa ili za liječenje inzulinske rezistencije. Ljekari ovim ljudima obično preporučuju kupovinu prijenosnog uređaja za praćenje njihovog stanja - glukometra. S obzirom na činjenicu da na tržištu postoji puno takvih uređaja koji se razlikuju u različitim parametrima, uključujući točnost, logično je prvo saznati koji brojilo je najbolje kupiti. Pregledi o modelima definitivno će vam pomoći u određivanju najboljeg modela.

Potrošni materijal

Na ovaj parametar vrijedi obratiti posebnu pažnju.

Da biste to učinili jasnim za percepciju, malo će se razmišljanja oduzeti. Sjetite se savjeta koje iskusni vozači daju nekome tko želi kupiti automobil: ova marka je skupa za održavanje, ovaj benzin mnogo jede, ovi dijelovi su skupi, no ovaj je povoljan i pogodan za druge modele.

Sve ovo jedan do jednog može se ponoviti o glukometrima.

Test trake - cijena, dostupnost, zamjenjivost - nemojte biti lijeni, pitajte prodavača ili menadžera trgovačke kompanije sve nijanse u vezi s ovim pokazateljima.

Lančevi su plastične posude koje sadrže sterilne igle za jednokratnu upotrebu dizajnirane za probijanje kože. Čini se da nisu toliko skupe. Međutim, njihova je potreba za redovitom uporabom tako velika da financijska strana poprima jasan okvir.

Baterije (baterije). Glukometar je ekonomičan uređaj u pogledu potrošnje energije. Neki modeli vam omogućavaju da napravite do 1,5 hiljade analiza. Ali ako uređaj koristi "neradne" izvore energije, tada se za njihovo trošenje troši ne samo vrijeme nego i novac (minibus, javni prijevoz, taksi).

Pogledajte video: NEGA LICA (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar