Provjera brzine i kvalitete Glucometera Accu - brzina i kvaliteta

Kao što znate, glukoza je glavni izvor energetskih procesa u ljudskom tijelu. Ovaj enzim igra važnu ulogu, obavljajući mnoge potrebne funkcije za potpuno funkcionisanje tijela. Međutim, ako se razina šećera u krvi naglo povisi i postane viša od normalne, to može uzrokovati komplikacije.

Kako biste mogli držati razinu glukoze u krvi pod kontrolom i stalno pratiti promjene indikatora, najčešće se koriste uređaji koji se nazivaju glukometrom.

Na tržištu medicinskih proizvoda možete kupiti uređaje različitih proizvođača koji se razlikuju u funkcionalnosti i cijeni. Jedan od najpopularnijih uređaja koji dijabetičari i ljekari često koriste je mjerač Accu-Chek Go. Proizvođač uređaja je poznati njemački proizvođač Rosh Diabets Kea GmbH.

Accu-chek go opis

Ovaj glucometer naširoko koriste i pacijenti i ljekari. Poznata njemačka tvrtka Roche izumila je cijelu liniju glukometrijskih modela koji rade brzo, tačno, ne uzrokuju poteškoće u radu, a što je najvažnije, spadaju u segment pristupačne prijenosne medicinske opreme.

Opis mjerila Accu chek go:

  • Vrijeme obrade podataka je 5 sekundi - one su dovoljne da pacijent dobije rezultat analize,
  • Količina interne memorije omogućava vam spremanje podataka za posljednja 300 mjerenja, fiksiranjem datuma i vremena studije,
  • Jedna baterija bez zamjene trajat će hiljadama studija,
  • Uređaj je opremljen funkcijom automatskog isključivanja (također se može automatski uključiti),
  • Točnost aparata je ustvari jednaka tačnosti rezultata laboratorijskih mjerenja,
  • Uzorak krvi možete uzeti ne samo iz njihovih vrhova prstiju, već i sa alternativnih mjesta - podlaktice, ramena,
  • Za postizanje tačnog rezultata dovoljna je mala doza krvi - 1,5 μl (što je ekvivalent jednoj kapi),
  • Analizator može samostalno izmjeriti dozu i obavijestiti korisnika audio signalom ukoliko nema dovoljno materijala,
  • Automatizirane test trake apsorbiraju potrebnu količinu krvi, započinjući brz postupak analize.

Trake indikatora (ili test trake) djeluju tako da sam uređaj nije kontaminiran krvlju. Korišteni pojas se automatski uklanja iz bioanalizatora.

Značajke Accu Check Go

Povoljno je da se podaci s uređaja mogu prenijeti na računar ili laptop pomoću infracrvenog interfejsa. Da bi to učinio, korisnik mora preuzeti jednostavan program pod nazivom Accu Check Pocket Compass, može analizirati rezultate mjerenja, kao i pratiti dinamiku pokazatelja.

Još jedna karakteristika ovog gadgeta je mogućnost prikazivanja prosječnih rezultata. Merač Accu Check Go može prikazati prosečne podatke za mesec, nedelju ili dve nedelje.

Uređaju je potrebno kodiranje. Ovaj trenutak možemo nazvati jednim od uvjetnih minusa analizatora. Zapravo, mnogi moderni mjerači glukoze u krvi već rade bez preliminarnog kodiranja, što je korisno za korisnika. Ali s Accuom obično nema poteškoća u kodiranju. U uređaj se postavlja posebna ploča s kodom, izrađuju se elementarne postavke, a analizator je spreman za upotrebu.

Pogodno je i što možete postaviti funkciju alarma na mjeraču, a svaki put će tehničar obavijestiti vlasnika da je vrijeme za analizu. A također, ako želite, uređaj sa zvučnim signalom će vam dati do znanja da je razina šećera alarmantna. Ovo je posebno važno za slabovidne korisnike.

Šta ima u kutiji

Kompletan set bioalizatora važan je - prilikom kupovine robe vodite računa da ne kupujete lažni, već kvalitetan njemački proizvod. Provjerite je li vaša kupovina potpuno opremljena.

Accu Check analizator je:

  • Sam analizator,
  • Ručka za probijanje,
  • Deset sterilnih lanceta sa ukošenim vrhom za meko probijanje,
  • Skup od deset test indikatora,
  • Kontrolno rešenje
  • Uputstvo na ruskom,
  • Pogodna mlaznica koja vam omogućava da uzmete uzorak krvi sa ramena / podlaktice,
  • Izdržljiv kofer s većim brojem odjeljaka.

Posebno za uređaj je napravio tečni kristalni ekran sa 96 segmenata. Znakovi na njemu su prikazani velikim i jasnim. Sasvim je prirodno da su većina korisnika glukometra starija osoba i da imaju problema sa vidom. Ali na ekranu za provjeru Accu-a nije teško razaznati vrijednosti.

Raspon izmjerenih pokazatelja je 0,6-33,3 mmol / L.

Uvjeti skladištenja uređaja

Kako biste osigurali da vaš bioanalizator ne zahtijeva brzu izmjenu, pridržavajte se potrebnih uvjeta skladištenja. Bez baterije, analizator se može čuvati u temperaturnim uslovima od -25 do +70 stepeni. Ali ako se u uređaju nalazi baterija, tada se raspon sužava: -10 do +25 stupnjeva. Vrijednosti vlage zraka ne smiju prelaziti 85%.

Imajte na umu da je sam senzor analizatora nježan, zato prema njemu postupajte pažljivo, ne dozvolite da se praši, očistite ga na vrijeme.

Prosječna cijena u ljekarnama za uređaj Accu-check iznosi 1000-1500 rubalja. Komplet indikatorskih traka koštat će vas oko 700 rubalja.

Kako koristiti uređaj

A sada direktno o tome kako ispravno uzeti test krvi korisniku. Kad god idete na istraživanje, ruke temeljito operite sapunom i vodom ili ih osušite papirnatim ručnikom ili čak sušilom za kosu. Na olovci-olovki nalazi se nekoliko podela prema kojima možete izabrati stepen punkcije prsta. To zavisi od tipa kože pacijenta.

Možda neće biti moguće odabrati pravu dubinu probijanja prvi put, ali s vremenom ćete naučiti pravilno postavljati željenu vrijednost na ručici.

Upute za provjeru Accu - kako analizirati:

  1. Pogodnije je probiti prst sa strane, tako da se uzorak krvi ne širi, sam prst treba držati tako da zona za piercing bude na vrhu
  2. Nakon ubrizgavanja jastuka malo ga izmasirajte, to se radi kako bi se formirala potrebna kap krvi, sačekajte dok se iz prsta ne izbaci pravi volumen biološke tekućine za mjerenje,
  3. Preporučuje se držanje samog uređaja strogo okomito, s kažiprstom prema dolje, vrhove prstiju prstima tako da indikator upije tekućinu,
  4. Uređaj će vas zvučno obavijestiti o početku analize, vidjet ćete određenu ikonu na ekranu, zatim pomaknite traku s prsta,
  5. Nakon dovršetka analize i prikazivanja pokazatelja nivoa glukoze, odnesite uređaj u koš za smeće, pritisnite gumb da se traka automatski ukloni, odvojiće ga, a potom će se sam isključiti.

Sve je prilično jednostavno. Ne morate pokušati sami da izvučete korištenu traku iz analizatora. Ako ste na indikator primijenili nedovoljnu količinu krvi, uređaj će se "očistiti" i zahtijeva povećanje doziranja. Ako slijedite upute, onda možete primijeniti drugu kap, to neće utjecati na rezultat analize. Ali, u pravilu, takvo je mjerenje već pogrešno. Test se preporučuje prepraviti.

Prvu kap krvi ne nanosite na traku, savjetuje se i uklanjanje čistim pamučnim vapnom, a drugu koristite samo za analizu. Ne trljajte prst alkoholom. Da, prema tehnici uzimanja uzorka krvi s prsta, to morate učiniti, ali ne možete izračunati količinu alkohola, bit će veća nego što bi trebala biti, a rezultati mjerenja mogu biti pogrešni u ovom slučaju.

Recenzije vlasnika

Cijena uređaja je atraktivna, reputacija proizvođača je također prilično uvjerljiva. Dakle, kupite ili ne ovaj određeni uređaj? Možda, da biste upotpunili sliku, nisu vam dovoljni pregledi izvana.

Povoljan, brz, precizan, pouzdan - a sve je ovo karakteristika brojila, koje košta ne više od hiljadu i po rubalja. Među modelima iz ovog cjenovnog razreda ovo je vjerovatno najpopularnije, a veliki broj pozitivnih kritika to potvrđuje. Ako i dalje sumnjate da li kupiti ili ne, posavjetujte se s liječnikom. Zapamtite da i sami ljekari često koriste Accu-check u svom radu.

Prednosti Accu-Chek Go merača

Uređaj ima brojne prednosti u odnosu na slične uređaje za mjerenje šećera u krvi.

Pokazatelji krvne pretrage za sadržaj glukoze pojavljuju se na zaslonu mjerača nakon pet sekundi. Ovaj uređaj smatra se jednim od najbržih, jer se mjerenja provode u najkraćem mogućem roku.

Uređaj je u mogućnosti pohraniti u memoriju 300 nedavnih krvnih pretraga koje ukazuju na datum i vrijeme mjerenja krvi.

Mjerač baterije je dovoljan za 1000 mjerenja.

Za obavljanje testa šećera u krvi koristi se fotometrijska metoda.

Uređaj se može automatski isključiti nakon upotrebe brojila u nekoliko sekundi. Tu je i funkcija automatskog uključivanja.

Ovo je vrlo precizan uređaj, čiji su podaci gotovo slični krvnim pretragama putem laboratorijskih ispitivanja.

Mogu se primijetiti sljedeće značajke:

  1. Uređaj koristi inovativne test trake koje mogu samostalno apsorbirati krv tokom nanošenja kapi krvi.
  2. To omogućava mjerenja ne samo s prsta, već i od ramena ili podlaktice.
  3. Takođe, slična metoda ne kontaminira mjerač glukoze u krvi.
  4. Za dobivanje rezultata ispitivanja krvi na šećer potrebno je samo 1,5 μl krvi, što je ekvivalent jednoj kapi.
  5. Uređaj daje signal kada je spreman za mjerenje. Sama testna traka pokupit će potrebnu količinu kapi krvi. Ova operacija traje 90 sekundi.

Uređaj ispunjava sva higijenska pravila. Ispitne trake brojila dizajnirane su tako da ne dođe do izravnog kontakta test traka s krvlju. Uklanja test traku posebnim mehanizmom.

Bilo koji pacijent može koristiti uređaj zbog njegove jednostavnosti i jednostavnosti upotrebe. Da bi mjerač mogao raditi, ne trebate pritisnuti tipku, može se automatski uključiti i isključiti nakon testa. Uređaj također pohranjuje sve podatke samostalno, bez izlaganja pacijenta.

Podaci analize za proučavanje pokazatelja mogu se preneti u računar ili laptop preko infracrvenog interfejsa. Da bi to učinili, korisnike se savjetuje da koriste uređaj za prijenos podataka Accu-Chek Smart Pix, koji može analizirati rezultate istraživanja i pratiti promjene u pokazateljima.

Uz to, uređaj je u mogućnosti sastaviti prosječnu ocjenu pokazatelja koristeći najnovije indikatore ispitivanja pohranjene u memoriji. Mjerač će pokazati prosječnu vrijednost studija za posljednju sedmicu, dvije sedmice ili mjesec.

Nakon analize, test traka automatski se uklanja sa uređaja.

Za kodiranje se koristi prikladna metoda pomoću posebne ploče s kodom.

Brojilo je opremljeno praktičnom funkcijom za određivanje niskog šećera u krvi i upozoravanje na nagle promjene u radu pacijenata. Kako bi se uređaj mogao javiti zvucima ili vizualizacijom o opasnosti približavanja hipoglikemiji zbog smanjenja glukoze u krvi, pacijent može samostalno prilagoditi potrebni signal. Ovom funkcijom čovjek uvijek može znati za svoje stanje i na vrijeme poduzeti potrebne mjere.

Na uređaju možete konfigurirati prikladnu funkciju alarma koja će vas obavijestiti o potrebi mjerenja glukoze u krvi.

Garantni rok brojila je neograničen.

Značajke mjerača Accu-Chek Gow

Mnogi dijabetičari se odlučuju za ovaj pouzdani i efikasni uređaj. Komplet uređaja uključuje:

  1. Uređaj sam za mjerenje nivoa glukoze u krvi čovjeka,
  2. Set test traka u količini od deset komada,
  3. Olovka za probijanje Accu-Chek Softclix,
  4. Deset lanceta Accu-Chek Softclix,
  5. Specijalna mlaznica za uzimanje krvi sa ramena ili podlaktice,
  6. Pogodan kofer za uređaj s nekoliko odjeljaka za komponentu brojila,
  7. Uputa za upotrebu uređaja na ruskom jeziku.

Brojač ima visokokvalitetni ekran sa tečnim kristalima, koji se sastoji od 96 segmenata. Zahvaljujući jasnim i velikim simbolima na ekranu, uređaj mogu koristiti osobe slabog vida i stariji ljudi koji s vremenom gube vid, kao i krug brojila.

Uređaj omogućava istraživanja u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / L. Testne trake kalibriraju se pomoću posebnog testnog ključa. Komunikacija s računalom je putem infracrvenog porta, za povezivanje se koristi LED / IRED klasa 1. Jedna litijumska baterija tipa CR2430 koristi se kao baterija, dovoljno je izvršiti najmanje tisuću mjerenja šećera u krvi s glukometrom.

Težina brojila je 54 grama, dimenzije uređaja su 102 * 48 * 20 milimetara.

Da bi uređaj trajao što duže, moraju se poštovati svi uvjeti skladištenja. Bez baterije, brojilo se može čuvati na temperaturama od -25 do +70 stepeni. Ako se u uređaju nalazi baterija, temperatura se može kretati od -10 do +50 stepeni. Istovremeno, vlaga zraka ne smije prelaziti 85 posto. Uključivanje brojila ne može se koristiti ako se nalazi na području gdje je nadmorska visina iznad 4000 metara.

Kad koristite mjerač, morate koristiti test trake dizajnirane isključivo za ovaj uređaj. Probne trake Accu Go Chek koriste se za ispitivanje kapilarne krvi na šećer.

Tokom ispitivanja, na traku treba nanijeti samo svježu krv. Testne trake mogu se koristiti tijekom roka trajanja, što je naznačeno na pakovanju. Pored toga, Accu-Chek glukometr može biti drugih modifikacija.

Opće informacije

Vrijednost glukoze od 3,3 - 5,7 mmol / L na prazan stomak je normalna, nakon jela - 7,8 mmol / L. Potrebno je kontrolirati one koji imaju dijabetes, koji su u riziku, kao i trudnice. Visoka razina uzrokuje hipoglikemiju i oštar porast šećera, što pogoršava zdravstveno stanje.

Indikator glukoze pomaže u uspostavljanju količine lijeka za održavanje inzulina na odgovarajućem nivou ili prilagođavanju prehrane.

Njemački uređaj za mjerenje glukoze Accu Chek Gow smatra se visoko preciznom napravom koju koriste medicinski radnici i pacijenti. Ovo nije kompliciran uređaj koji je lako nositi. Gdje god je pacijent, može izmjeriti glukozu radi održavanja zdravog stanja.

Za dobivanje pouzdanih informacija dovoljna je 1 kap krvi. Provođenjem pregleda u medicinskoj ustanovi rezultati se daju nakon dužeg vremena, ali upotrebom glukometra problem se rješava odmah.

Karakteristike

Uređaj se jednostavno povezuje s računarom radi obrade informacija. Na računaru je instaliran program Accu - Chek Compass, koji omogućava analizu rezultata ispitivanja krvi. Ovo pomaže da se izračuna prosječna razina glukoze za 1 tjedan, 2 sedmice, zadnji mjesec. Merač pohranjuje 300 zapisa sa datumima i tačnim vremenom analize.

Pacijent može samostalno prilagoditi zvučni signal, koji će obavijestiti o rezultatu, visokim vrijednostima glukoze.

Jednostavnost rada s brojilom omogućava starijim ljudima da ga lako koriste za praćenje zdravlja.

Prije provođenja testa, kôd se postavlja na uređaj, to vam omogućava praćenje vašeg zdravlja.

Mala potrošnja energije za rad uređaja. Ali ako slika na ekranu nije jasna, nestabilna, tada je baterija prazna, potrebno ju je zamijeniti.

Brojilo je opremljeno alarmnom funkcijom. Korisnik može odabrati 3 načina za podešavanje vremena za zvučno obavještenje.

Inovacija u dijabetesu - piti samo svaki dan.

Paket paketa

Prilikom kupovine glukometra važno je obratiti pažnju na opremu.

Paket sadrži:

  • Accu-Chek Go
  • ručka za probijanje,
  • 10 lanceta u sterilnom pakovanju za meko probijanje,
  • 10 traka za test,
  • kontrolno rješenje
  • mlaznica za prikupljanje krvi sa ramena, podlaktice,
  • kutija za skladištenje,
  • uputstva za rusko govoreće stanovništvo.

LCD ekran sa velikim slovima. To omogućava starijim osobama sa slabim vidom da vide informacije na ekranu. Brojilo pohranjuje do 300 rezultata. Mjerenja se vrše u rasponu od 0,6 - 33,3 mmol / litra. Brojilo ima infracrveni priključak, koji je neophodan za uspostavljanje komunikacije s računarom ili laptopom.

Kako bi uređaj mogao raditi, litijumska baterija DL2430 umetnuta je u poseban pretinac, dizajniran za do 1000 testova. Težak uređaja je 54 g. 102: 48: 20 mm, tako da se lako uklapa u kesu.

Upute za upotrebu

Merač Accu Chek Gow je jednostavan za upotrebu. Prije nego što nastavite s mjerenjem glukoze, operite ruke sapunom i ručnikom. Tako ćete izbjeći infekciju.

Zatim morate slijediti shemu:

  • Preporučuje se probijanje prsta sa strane. Ako je formirana rana veća, onda se kap krvi neće širiti. Na olovci odaberite stupanj punkcije koji odgovara tipu kože.
  • Kako bi se za test stvorilo dovoljno krvi, morate prstom masirati. Prva kap obriše se suhom pamučnom vunom, bez alkohola. Uređaj treba biti u uspravnom položaju, s test trakom prema dolje. Na prst se nanosi trak kako bi se apsorbirala krv.
  • Kada uređaj počne raditi, čuje se zvučni signal i na ekranu se prikazuje znak početka ispitivanja. U takvom trenutku prst se uklanja sa metra. Ako nema dovoljno materijala, uređaj emitira zvučni signal. Rezultat se prikazuje na ekranu za nekoliko sekundi.
  • Klikom na gumb za automatsko uklanjanje test trake, baci ga u kantu za smeće. Nakon uklanjanja trake za jednokratnu upotrebu, uređaj se automatski isključuje.

Glukometar se koristi za vađenje krvi iz prsta i iz podlaktice, koriste se samo različiti punkteri.

Karakteristike njege

Da bi uređaj stabilno radio, važno je pridržavati se uvjeta skladištenja. Temperaturni režim ne prelazi +70 0 C i nije niži od -25 0 S. Ako baterija ostane u mjeraču, tada je temperatura skladištenja -10 0 S - + 25 0 S, vlažnost zraka nije veća od 85%. Važno je redovno čistiti prašinu. Testne trake koriste se samo one koje odgovaraju modelu. Prodaju se u ljekarni, za to morate reći prodavaču vrstu modela brojila.

Za i protiv

Uređaj odlikuje visoka preciznost pri mjerenju razine glukoze u krvi. Rezultati se ne razlikuju mnogo od onih dobivenih u laboratoriji.

Čitateljima naše stranice nudimo popust!

Stoga se među prednostima izdvajaju:

  • brzina istraživanja do 5 sekundi - najkraće moguće vreme,
  • Dugo trajanje baterije
  • uređaj se ne mrlje krvlju,
  • za pregled vam je potrebna 1 kap - 1,5 μl krvi,
  • prisutnost dugmeta za automatsko uključivanje, isključivanje,
  • određuje prosjek za sedmicu, 2 sedmice, mjesec,
  • povoljno kodiranje
  • podešavanje funkcije alarma omogućava vam da testirate na vrijeme,
  • dug životni vek brojila, proizvođač daje neograničenu garanciju na robu,
  • postojanje porta za prijenos informacija putem računara.

Ako uređaj ne radi dobro, uređaj se vraća ili zamijeni za drugi uređaj istog modela. Ovo pravilo deluje kao deo garancije proizvođača. Da biste iskoristili ovo pravo, potrebno je da se obratite konzultantskom centru, čija je adresa navedena na službenom web mjestu.

Nedostaci brojila uključuju krhkost uređaja. Svakim nepažljivim pokretom - pokvari se i ne može se popraviti. Ovo je prilično kompliciran medicinski uređaj koji se ne može popraviti, jer život ovisi o jasnoći rada.

Pacijenti ovisni o insulinu trebaju mjeriti glukozu 4-5 puta dnevno, tako da se test trake brzo troše. Važno je redovito napuniti zalihe.

Kako provjeriti rad uređaja

Bilo koji uređaj ima grešku u radu, mjerač Accu-Chek Go - ne veći od 20%. Ako uređaj ne daje točan rezultat, onda je to opasno po zdravlje.

Očitavanje se provjerava na 2 načina:

  • istovremeno izvršiti ispitivanje glukometrom i u laboratoriji,
  • pomoću kontrolnog rješenja.

Kap kontrolne otopine nanosi se na testirani sloj. Ako se rezultati podudaraju, brojilo se i dalje koristi kao radni uređaj. Proverite kontrolu tečnosti 1 put mesečno.

Mjerač glukoze u krvi Accu Chek Gow za dijabetes popularan je, zgodan uređaj. Model brojila dizajniran je tako da ga mogu lako koristiti stariji, odrasli, djeca.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Pogledajte video: Testiranje brzine sacmene municije Mirage, B&P, Sellier & Belot Sniper Hunter 2013 IV deo (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar