Inzulinske pumpe u Sankt Peterburgu

„Insulinske pumpe“ su mali, prenosni uređaji koji u roku od 24 sata upravljaju brzim dejstvom inzulina. Moderni uređaji su vrlo mali i ubrizgavaju inzulin kroz tanku cijev (kateter) i iglu ispod kože pacijenta.

Inzulinska pumpa je alternativa višestrukim dnevnim ubrizgavanjima inzulinskom špricom ili inzulinskom olovkom i omogućava intenzivnu insulinsku terapiju kada se koristi u kombinaciji sa nadzorom glukoze i brojenjem ugljenih hidrata.

Do danas je inzulinska pumpa širom svijeta prepoznata kao najbolji lijek za dijabetes melitus ovisan o insulinu. U našoj internetskoj trgovini nudimo pumpe samo svjetski poznatih proizvođača: Medtronic i Akku-Chek.

Najbolji pomoćnik za dijabetes

Minijaturni uređaj koji može kontinuirano održavati razinu šećera u krvi, naziva se inzulinska pumpa. Zahvaljujući prisutnosti ovog medicinskog proizvoda moguć je punopravan život dijabetičara u bilo kojoj dobi. Omogućuje vam da periodično i bezbolno dovedete pravu dozu inzulina u ljudsko tijelo. To je najefikasnije liječenje dijabetesa koje ne zahtijevaju stalne injekcije insulinskom špricom ili špricom sa olovkom.

Prednosti pumpe

Ako kupite inzulinsku pumpu, ona će osigurati:

  • Automatizacija i praćenje procesa za modele pumpi Medtronic MMT-722 i MMT-754,
  • Zvuk i vibracija podsećaju na kraj insulina i na vreme ubrizgavanja,
  • Kontrola i zakazivanje pomoću ugrađenih alarma,
  • Ponovno postavljanje i samopodešavanje uređaja u pojedinačnom ciklusu,
  • Zaštita postavki u obliku zaključavanja ključeva,
  • Sposobnost prikupljanja svih podataka o pacijentovom stanju u memoriji uređaja,
  • Spremanje i prijenos prikupljenih podataka na računar i Internet.

Općenito, cijena uređaja ovisi o modelu, ali s obzirom na važnost uređaja, ona se opravdava.

Cijene i trgovine inzulinskim pumpama u St.

Da biste saznali kako kupiti inzulinsku pumpu u Sankt Peterburgu po pristupačnoj ceni, koristite našu uslugu. Naći ćete jeftine proizvode i najpovoljnije ponude sa opisima, fotografijama, recenzijama i adresama. Cijene i trgovine jeftinih pumpi možete naći u našem mrežnom katalogu robe Sankt Peterburga, kao i saznati gdje se inzulinske pumpe prodaju na veliko u Sankt Peterburgu. Ako ste predstavnik neke kompanije ili prodavnice, dodajte svoje proizvode besplatno.

MiniMed Paradigm inzulinska pumpa u stvarnom vremenu sa MMT-722 sistemom stalnog nadzora (program razmene)

Isteče li vam garancija inzulinske pumpe ili se pumpa pokvari, ali slučaj nije garancija?
Iskoristite poseban program razmjene.
Program razmjene nudi vam mogućnost zamjene bilo koje stare inzulinske pumpe za novu, po posebnoj cijeni.

Medtronic paradigma PRT (Paradigma Real Time) inzulinski dispenzer (pumpa) mali je uređaj veličine pejdžera sa spremnikom inzulinskog rezervoara na kraju. Kateter je pričvršćen na rezervoar, kanila katetera se ubacuje supkutano pomoću Quick ili Sil Serter uređaja. Koristeći ugrađeni klipni motor, pumpa isporučuje inzulin u skladu s unaprijed unesenim programom.

Accu-Chek Combo sustav samokontrole glukoze u krvi s mogućnošću primjene inzulina (prema programu razmjene)

Isteče li vam garancija inzulinske pumpe ili se pumpa pokvari, ali slučaj nije garancija?
Iskoristite poseban program razmjene.

Program razmjene nudi vam mogućnost zamjene bilo koje stare inzulinske pumpe za novu, po posebnoj cijeni.

Cijena pumpe prilikom plaćanja gotovinom u trgovini iznosi 70.000 USD

Nosni inzulinski raspršivač AKKU-CHEK Spirit Combo (bez kontrolne table Akku-Chek Performa Combo sa funkcijom glukometra)

Inzulinska pumpa Medicinski uređaj za primjenu inzulina u liječenju dijabetes melitusa, također poznat kao kontinuirana terapija potkožnog inzulina.

Inzulinska pumpa je alternativa višestrukim dnevnim ubrizgavanjima inzulinskom špricom ili inzulinskom olovkom i omogućava intenzivnu insulinsku terapiju kada se koristi zajedno sa nadzorom glukoze i brojenjem ugljenih hidrata.

Inzulinska pumpa ne koristi inzulin s produženim djelovanjem. Kao bazni inzulin koristi se inzulin kratkog ili ultra kratkog djelovanja.

Inzulinska pumpa isporučuje jednu vrstu inzulina kratkog ili ultra kratkog dejstva na dva načina

  • bolus - doza koja se daje hrani ili za popravljanje visokog nivoa glukoze u krvi.
  • bazna doza se daje kontinuirano s podesivom bazalnom razinom kako bi se osigurale potrebe za inzulinom između obroka i noću.

Korisnik inzulinske pumpe ima mogućnost utjecaja na profil protoka kratkog ili ultra kratkog inzulina odabirom oblika bolusa. Svaki korisnik može eksperimentirati s bolus oblicima kako bi odredio najbolju opciju za svaku vrstu hrane i na taj način poboljšao kontrolu nad nivoom glukoze u krvi te oblik bolusa prilagodio njihovim potrebama.

Standardni bolus - istodobna primjena doze inzulina. Ovo najviše liči na injekciju. U slučaju "šiljastog" oblika, ovo je najbrža moguća isporuka bola za ovu vrstu inzulina. Standardni bolus najprikladniji je za hranu s visokim udjelom ugljikohidrata i niske masnoće, jer brzo vraća šećer u krvi na normalnu razinu.

Kvadratni bolus - spora, vremenski raspodijeljena inzulina. Hranjenje „pravokutnog“ bolusa izbjegava visoku početnu dozu inzulina, koji može ući u krvotok i uzrokovati nizak šećer u krvi prije nego što probavni sistem može ubrzati prolazak šećera u krv. Kvadratni bolus također povećava trajanje inzulinskog djelovanja u odnosu na redovnu dozu. Kvadratni bolus pogodan je za obroke koji sadrže visoku količinu proteina i masti (odresci itd.), Koji će povećati šećer u krvi tijekom mnogih sati od početka primjene bolusa. Kvadratni bolus koristan je i za osobe sa sporom probavom (npr. Pacijenti sa gastroparezom).

Double Bolus / Multiwave Bolus - kombinacija standardnog jednog udarca i kvadratnog bolusa. Ovaj oblik daje visoku početnu dozu inzulina i zatim se proteže zadnja faza djelovanja inzulina. Dvostruki bolus pogodan je za hranu s visokim udjelom masti i ugljikohidrata, poput pica, tjestenine s masnim vrhnjem i sokom od čokolade.

Super bolus - način za povećanje vršnog djelovanja standardnog bolusa. Budući će djelovanje bolusnog inzulina u krvotoku trajati nekoliko sati, opskrba bazalnim inzulinom za to vrijeme može se zaustaviti ili smanjiti. To poboljšava „asimilaciju“ bazalnog inzulina i njegovo uključivanje u vršno djelovanje bolusa, zbog čega se isporučuje ista ukupna količina inzulina, ali s bržim djelovanjem nego što se može postići istodobnom primjenom istodobne i bazne doze. Super-bolus je koristan za određene vrste hrane (na primjer, slatke žitarice za doručak) nakon kojih dolazi do velikog vrha u vrijednosti šećera u krvi. Na vrh šećera u krvi reaguje najbržim mogućim isporukom inzulina, što se u praksi može postići pomoću pumpe.

Profil bazalne isporuke inzulina tokom dana može se prilagoditi potrebama korisnika pumpe.

  • Smanjivanje bazne doze noću kako bi se spriječio nizak šećer u krvi.
  • Povećanje bazne doze noću kako bi se moglo suzbiti visoki šećer u krvi.
  • Povećajte dozu prije zore noću kako bi se spriječio povišen šećer u krvi zbog fenomena jutarnje zore kod odraslih i adolescenata.
  • U uvodnom redoslijedu prije redovnog vježbanja, kao što su jutarnje vježbe.

Određivanje bazne doze

Potreba bazalnog inzulina varira ovisno o pojedincu i u doba dana. Bazalna doza za određeno vremensko razdoblje određuje se postom periodičnom analizom nivoa šećera u krvi. Hrana i bolusni inzulin ne smiju se davati tokom razdoblja evaluacije i manje od 4 sata prije njega. Ako razina šećera u krvi naglo varira tokom analize, bazna doza se može promijeniti kako bi se povećala ili smanjila opskrba inzulinom i održavala relativno stabilna razina šećera u krvi.

Na primjer, kako bi se utvrdila jutarnja potreba za bazalnim inzulinom, osoba bi trebala preskočiti doručak. Od trenutka kad se probudite, periodično biste trebali mjeriti razinu glukoze u krvi prije ručka. Promjene razine glukoze u krvi nadoknađuju se podešavanjem jutarnje bazne doze. Proces se ponavlja nekoliko dana, s tim da se razdoblje posta mijenja dok se ne stvori 24-satni profil koji održava relativno stabilnu razinu šećera u krvi na glavi. Jednom kada bazalna doza zadovolji potrebu za bazalnim inzulinom na prazan stomak, korisnik pumpe će imati fleksibilnost da preskoči ili premjesti hranu, na primjer, da dulje spava vikendom ili da radi prekovremeno u radnim danima.

Mnogi faktori mogu promijeniti potrebu za insulinom i zahtijevati prilagođavanje bazne doze:

  • kontinuirana smrt beta ćelija nakon dijagnoze dijabetesa tipa 1 („medeni mesec“)
  • skokovi rasta, posebno tokom puberteta
  • debljanje ili gubitak kilograma
  • terapija lijekovima koji utječu na osjetljivost na inzulin.
  • promjene u ishrani, spavanju ili vježbanju
  • smanjena kontrola hiperglikemije
  • zavisno od doba godine.

Korisnik treba obavijestiti svog liječnika o potrebi utvrđivanja bazne doze prije nego što započne terapiju pumpom. Privremene bazne doze Budući da se bazni inzulin daje u obliku inzulina za brzo djelovanje, njegova količina može se brzo povećati ili smanjiti prema potrebi privremenom bazalnom dozom. Primjeri situacija u kojima je ovo korisno:

  • Tokom dugih putovanja autom, kada je zbog nedostatka fizičke aktivnosti potrebno više inzulina.
  • Tokom i nakon spontanog vježbanja i sporta, kada tijelu treba manje inzulina.
  • Za vrijeme bolesti ili tijekom stresa, kada se bazalna potreba povećava zbog inzulinske rezistencije.
  • U prisustvu ketona u krvi kada je potreban dodatni inzulin.
  • Tokom menstruacije, kada je potreban dodatni bazalni inzulin.
Prednosti upotrebe inzulinskih pumpi
  • Korisnici pumpi izvještavaju o poboljšanju kvalitete života u odnosu na druge uređaje za isporuku inzulina (npr. Olovka za špriceve). Zabilježen je bolji kvalitet života kod pacijenata s dijabetesom tipa 1 i dijabetesa tipa 2 koji koriste ovisnost o insulinu koji koriste pumpe.
  • Primjena inzulina ultra kratkog djelovanja za osnovne potrebe pruža relativnu slobodu od strukturirane prehrane i vježbi koje su ranije bile potrebne za kontrolu šećera u krvi pomoću inzulina s produljenim djelovanjem.
  • Mnogi korisnici pumpe smatraju da je davanje inzulina iz pumpe prikladnije i ne uočljivo od ubrizgavanja.
  • Inzulinske pumpe omogućuju vam da unesete tačniju količinu inzulina od injekcija špricevom ili olovkom. To pomaže u preciznijoj kontroli razine šećera u krvi, smanjujući vjerovatnoću za razvoj dugoročnih komplikacija povezanih s dijabetesom. Očekuje se da će to rezultirati dugoročnim uštedama troškova povezanim s višestrukim dnevnim injekcijama.
  • Mnoge moderne „pametne“ pumpe imaju funkciju „bolus asistent“ koja izračunava potrebnu količinu inzulina, uzimajući u obzir procenjeni unos ugljenih hidrata, nivoa šećera u krvi i još uvek aktivnog inzulina koji je prethodno ubrizgan.
  • Inzulinske pumpe mogu pružiti tačne informacije o upotrebi inzulina kroz pričuvni meni. U mnogim inzulinskim pumpama ova se priča može preuzeti na računar i predstaviti kao grafikon za analizu trendova.
  • Neuropatija je ozbiljna komplikacija dijabetesa koja je otporna na konvencionalnu terapiju. Postoje izvještaji o ublažavanju ili čak potpunom nestanku uporne neuropatske boli zbog upotrebe inzulinskih pumpi.
  • Nedavni rad na korištenju inzulinskih pumpi za dijabetes tipa 2 pokazao je značajna poboljšanja u HbA1c, seksualnoj funkciji i neuropatskoj boli.

Nedostaci upotrebe inzulinskih pumpi

  • Inzulinske pumpe, rezervoari i infuzijski setovi mnogo su skuplji od špriceva ili injekcijskih olovki za injekcije inzulina.

  • Inzulinske pumpe se sve više koriste širom svijeta zahvaljujući:
  • jednostavnost primjene višestrukih injekcija inzulina za one koji koriste intenzivnu inzulinsku terapiju
  • precizna isporuka vrlo sitnih bolusa što je važno za bebe
  • sve veća podrška liječnika i osiguravajućih društava zbog smanjene učestalosti dugoročnih komplikacija
  • poboljšani nadzor glukoze Novije uređaje zahtijevaju manje kapi krvi, pa je probijanje prsta lancetom sve manje i manje bolno. Ovi instrumenti također podržavaju alternativne lokacije za uzorkovanje za većinu standardnih uzoraka, što rezultira gotovo bezbolnim uzorcima. Ovo čini potrebu za češćim uzorcima šećera od korisnika pumpi.
  • podržavajući grupnu demonstraciju tehnike prilagođavanja upotrebe inzulinskih pumpi u sportu (uključujući vodene aktivnosti) i vježbama. Stručna pomoć dostupna je u grupama pacijenata i u knjigama. Pumpa vam omogućava da učinkovito kombinirate djelomično bazalni inzulin iz pumpe, a djelomično bazalni inzulin iz inzulina s produženim djelovanjem, na primjer, Lantus i Levemir. Ova tehnika je postala poznata kao Nepriloženi način rada.

  • rezidualni inzulin: Na osnovu vremena i količine zadnjeg bolusa, program pumpe izračunava preostali inzulin u krvotoku i prikazuje tu vrijednost na zaslonu. To olakšava postupak davanja novog bolusa prije iscrpljivanja učinka prethodnog bolusa i na taj način pomaže korisniku da izbjegne prekomjernu nadoknadu visokog šećera u krvi s nepotrebnim korektivnim bolusima
  • bolus kalkulatori: Program pumpe pomaže vam izračunati dozu za vaš sljedeći bolus inzulina. Korisnik u gram unosi količinu ugljikohidrata koju treba konzumirati, a posebni "pomoćnik" izračuna potrebne jedinice inzulina. U tom slučaju uzimaju se u obzir posljednja razina glukoze u krvi i rezidualni inzulin te se nudi najbolja doza inzulina koju korisnik potom odobri i unese
  • prilagođeni alarmi: Crpka može pratiti različite aktivnosti tokom dana i upozoriti korisnika ako se nije izvršila očekivana radnja. Primjeri postupaka: propušteni bolus prije ručka, propušteni test glukoze u krvi, novi test glukoze u krvi 15 minuta nakon niskog rezultata ispitivanja glukoze u krvi itd. Alarmi se konfiguriraju pojedinačno za svakog korisnika
  • komunikacija s ličnim računarom: od kraja 1990-ih, većina pumpi se može povezati na PC za kontrolu i dokumentiranje postavki pumpe i / ili preuzimanje podataka s pumpe.Ovo pojednostavljuje prikupljanje podataka i omogućava integraciju sa programima upravljanja dijabetesom.

Inzulinska pumpa: šta je to?

Za početak detaljno razmotriti ovo pitanje treba biti izravno iz karakteristika ove opreme. Inzulinska pumpa je poseban uređaj koji isporučuje hormon u skladu sa zadanim algoritmom. Njegova odlika je kontinuirano unošenje tvari.

Uređaj se sastoji od 3 dijela:

  • direktno na pumpu (na / u njemu nalaze se komande i nalazi se pretinac za baterije),
  • rezervoar inzulina (može se mijenjati)
  • infuzijski set (uključuje: kanilo - ubacuje se ispod kože: niz epruveta kroz koje se dovodi tvar).

Ova oprema ne samo da opskrbljuje tijelo hormonom, već i automatski prati koncentraciju šećera u krvi. To mu, pak, omogućava da isporuči potrebnu količinu inzulina.

U stvari, inzulinska pumpa preuzima oslabljene funkcije pankreasa. Uključujući iz tog razloga, pacijenti s dijabetesom pozitivno karakteriziraju uporabu uređaja u usporedbi s upotrebom šprica. Sada bi trebali razmotriti prednosti ove opreme.

Prvo, većina pacijenata kaže da imaju značajno poboljšan kvalitet života nakon prelaska na inzulinsku pumpu. Ovo ima veze sa 3 stvari. Prvo, osoba s takvom opremom ne mora strogo nadzirati režim unosa hormona. Dovoljno mu je samo da na vrijeme napuni rezervoar ili ga promijeni u novi.

Drugo, zbog automatskog određivanja razine glukoze smanjuje se potreba da se slijedi prilično stroga dijeta. Čak i ako se šećer znatno povisi nakon jela, pumpa će to odrediti i tada tijelo opskrbiti pravom količinom inzulina.

Treće, uređaj osigurava tijelu odgovarajući hormon kratkog djelovanja.

Bolje se apsorbuje u tijelu, pa samim tim ne izaziva neprijatne efekte. Pumpa je jedino efikasno rješenje za takvu komplikaciju dijabetesa kao što je neuropatija. Može se razviti unošenjem inzulina u tijelo.

Kod prelaska na davanje hormona pomoću pumpe primjećuje se značajno smanjenje manifestacija neuropatije, a u nekim slučajevima je moguć i potpuni nestanak bolnih senzacija.

Drugo - pacijent treba da se pridržava određenih pravila prilikom nošenja. Na ovaj način se sprečava slučajno oštećenje uređaja.

Treće, elektronika pumpe možda neće uspjeti. Međutim, vjerovatnoća potonjeg nije baš velika.

Savremeni modeli takvih uređaja imaju sistem samotestiranja koji redovno analiziraju stanje komponenti. U nekim je uređajima čak ugrađen i zasebni računski modul za tu svrhu.

Pregled popularnih modela dijabetičkih uređaja i njihove funkcije

Na raspolaganju su različite opcije pumpi. Zbog toga se pacijent kojem je potreban takav uređaj može izgubiti u tako raznim modelima. Da biste napravili izbor, možete razmotriti 4 najpopularnije opcije.

Omnipod je uređaj koji se razlikuje po tome što nema epruvete. To je sistem zakrpa. To daje veću slobodu djelovanja. I što je još važnije - rezervoar je zaštićen od vlage, tako da se i tuširate možete.

Upravljanje se odvija putem posebnog daljinskog upravljača sa ekranom. Također, uređaj je u mogućnosti pribaviti podatke o trenutnoj koncentraciji šećera i spremiti relevantne podatke za naknadnu analizu.

Medtronic MiniMed paradigma MMT-754

Drugi uređaj MMT-754 jedan je od najpoznatijih modela Medtronic-a. Izrađen je u obliku pejdžera. Crpka ima mali LCD ekran za prikaz važnih informacija.

Za razliku od Omnipoda, ovaj uređaj ima jednu slušalicu. Osigurava inzulin iz rezervoara. Pokazatelji trenutne količine glukoze zauzvrat se prenose bežično. Za to je poseban senzor odvojeno povezan s tijelom.

Accu-Chek Spirit Combo

Accu-Chek Spirit Combo - sličan je MMT-754, ali ima daljinski upravljač koji s pumpom komunicira putem Bluetooth-a. Pomoću nje možete izračunati dozu inzulina bez uklanjanja glavnog uređaja.

Kao i prethodne opcije opreme, i ova je u stanju se prijaviti. Zahvaljujući njemu čovjek može gledati informacije o potrošnji inzulina i dinamici promjena šećera u posljednjih 6 dana.

Dana Diabecare IIS

Dana Diabecare IIS je još jedan popularni uređaj. Zaštićen je od vlage i vode. Proizvođač tvrdi da s ovom pumpom možete zaroniti na dubinu od 2,4 metra bez štete po elektroniku.

U njega je ugrađen kalkulator koji vam omogućava da izračunate količinu inzulina koja se daje na osnovu količine i karakteristika konzumirane hrane.

Koliko košta inzulinska pumpa: cijena u različitim zemljama

Tačan trošak ovisi o modelu. Tako, na primjer, MINIMED 640G se prodaje za 230.000.

Kada se pretvori u bjeloruske rublje, cijena inzulinske pumpe počinje od 2500-2800. U Ukrajini se zauzvrat takvi uređaji prodaju po cijeni od 23.000 grivna.

Trošak inzulinske pumpe ovisi uglavnom o dizajnerskim značajkama, funkcionalnosti, pouzdanosti uređaja i njegovom proizvođaču.

Može li dijabetičar dobiti uređaj besplatno?

U Rusiji postoje 3 rezolucije: br. 2762-P i br. 1273 od vlade i br. 930n iz Ministarstva zdravlja.

U skladu s njima, pacijenti s dijabetesom imaju se pravo osloniti na besplatan prijem dotične opreme.

Ali, mnogi doktori za to ne znaju ili jednostavno ne žele da se petljaju sa papirima, pa se pacijentu opskrbljuje inzulinskom pumpom o trošku države. Zbog toga se preporučuje dolazak na prijem s ispisima ovih dokumenata.

Ako doktor i dalje odbije, trebate kontaktirati lokalni odjel zdravstva, a ako to ne pomogne, onda direktno Ministarstvu zdravlja. Nakon što je primljeno odbijanje na svim nivoima, odgovarajuću prijavu treba dostaviti tužilaštvu u mjestu prebivališta.

Srodni videozapisi

Koliko košta inzulinska pumpa i kako je pravilno odabrati:

Inzulinska pumpa je uređaj koji nije samo prikladan za upotrebu, već ima i blagotvoran uticaj na zdravlje pacijenta sa dijabetesom. Zbog toga se preporučuje imati ga gotovo svim dijabetičarima.

Jedino što vas može spriječiti u kupnji je visoka cijena. Ali, kao što je već spomenuto, u Rusiji se uređaj može nabaviti uključujući besplatno.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Prednosti

Inzulinska pumpa za dijabetes ima prednosti u odnosu na davanje insulina iz špriceva. Evo glavnih prednosti:

  1. Uređaj se programira individualno, ovisno o potrebama tijela.
  2. Nema potrebe da se stalno daju injekcije.
  3. Ugrađeni glukometar omogućava kontrolu šećera.
  4. Uređaj pohranjuje podatke o glukozi.

Prilikom instaliranja uređaja tijelo prima pravovremene i bez dodatnih napora potrebne doze inzulina. Malena je i lagana za nošenje. Ako je potrebno, isporuka inzulina može se isključiti za vremenski period.

Roditelji bi trebali kupiti dječju inzulinsku pumpu. Ovo će pojednostaviti kontrolu nad davanjem lijeka i spasiti dijete od stalnih injekcija.

Gdje kupiti inzulinsku pumpu za dijabetičare

U društvenoj trgovini DiaChek možete kupiti uređaje dva proizvođača:

Tu su i pribor i potrepštine potrebne za njihov rad. Nudimo dostavu u Moskvi, Sankt Peterburgu i celoj Rusiji.

Cijena inzulinskih pumpi za nadzor glukoze ovisi o modelu i opremi. Imamo program trgovine. Prema ovom programu, možete uključiti stari uređaj i ostvariti popust na kupovinu novog.

Kako funkcionira inzulinska pumpa

Uređaj isporučuje male porcije inzulina na gotovo isti način kao što to čini ljudsko tijelo na prirodan način: stalnu dozu tijekom dana i noći (bazni inzulin), plus dodatnu dozu za vrijeme obroka (bolusna doza), koja zahtijeva apsorpciju visokog šećera u krvi tijekom unos hrane Korisnik može programirati pumpu za određenu bazalnu i bolus dozu kako bi pokrio povećanu količinu ugljikohidrata iz hrane.

Korištenje inzulinske pumpe prilično je jednostavno: korisnik je pričvrsti na tijelu infuzijskim setom (tankom plastičnom cijevi i iglom ili malom konusnom cijevi zvanom kanila koja se uklapa pod kožu). Pumpa se može postaviti na abdomen, stražnjicu ili bedro (mesto infuzije).

Prednosti inzulinske pumpe:

  • Pumpa omogućava korisniku da vodi slobodniji i opušteniji način života, bez brige o redovitom doziranju inzulina, kao što je to slučaj sa inzulinskim špricama.
  • Uređaj se može odabrati ovisno o izvedbi (na primjer, za osobe srednje i velike tjelesne građe, za djecu).
  • Korisniku je lakše planirati slučajeve rada, obroka, putovanja, pa čak i sportove.

Važan uvjet kod upotrebe inzulinske pumpe je njezina redovita zamjena (svaka 3-4 dana, ovisno o modelu). Ako želite kupiti certificiranu medicinsku opremu po povoljnim cijenama, potražite odgovarajući uređaj u internetskoj trgovini Diabetes Control.

Ostavite Svoj Komentar