Krem od juhe od šampinjona sa šlagom

Šampinjonova krem ​​čorba nježna je juha od gljiva sa šlagom. Po volji se dodaje povrće, obično krompir, kako bi se dobio zasićeniji ukus, meke i nježne teksture. Kremna juha od gljiva sadrži malu količinu kalorija, ali mnogo koristi. Zahvaljujući nježnoj kremastoj konzistenciji, probava se lako probavlja i poboljšava njegov rad. Šampinjoni sadrže oko 20 aminokiselina, vitamine grupe B, D, E, kalcijum, kalijum, gvožđe i veliku količinu proteina. Takođe, poboljšavaju memoriju i rad mozga. Ova supa idealna je za one koji slijede dijetalnu i pravilnu prehranu.

Kremna juha od gljiva od šampinjona jedna je od najpopularnijih krem ​​juha među ostalima. Potječe iz Francuske. Tada je stekao popularnost u drugim zemljama. Danas se poslužuje kako u malim kafićima, tako i u gurmanskim restoranima.

Gusta krem ​​juha od šampinjona s pilećim zalihama

Ovo je klasična verzija krem ​​čorbe sa juhom. Zbog dodavanja pasivnog brašna gušće je i zadovoljavajuće, a pileći juha čini ukus zasićenim.

Trebat će vam:

  • Šampinjoni - 500 gr.,
  • Luk - 2 kom. srednje veličine
  • Pileći juha - 0,5 litara,
  • Krema 20% - 200 ml.,
  • Maslac - 50 gr.,
  • Pšenično brašno - 2 kašike. kašike
  • Sol, biber, začini - po ukusu.

Kuhanje:

1. Gljive izrezati na srednje velike kriške, luk sa srednjom kockom ili pola prstena. Unatoč činjenici da će se kasnije zgnječiti u blenderu, mora se promatrati veličina - to utječe na ujednačenost kuhanja i ukusa.

2. Na velikoj tavi pržite luk u manjoj količini biljnog ulja, a zatim dodajte gljive. Držite vatru umjerenom, povremeno promiješajte.

3. Gljive bi trebale omekšati i smanjiti se u veličini, s vremenom treba oko 20 minuta. Nije potrebno dozvoliti stvaranje zlatne kore - povrće treba biti kao gnječeno. U procesu pečenja formirat će se velika količina juhe iz gljiva, koju je treba povremeno izliti u kriglu kako se gljive ne bi skuhale. Ovaj juhu je dobro dodati u opću lončicu, od toga će koristi imati i supa. Gljive gnječite dok pirjate.

3. Kad se gljive malo ohlade, samljeti ih u blenderu do homogene kremaste mase. Možete uzeti ručni blender za to ili možete koristiti posudu. Ako nemate blender, onda će biti teško napraviti pire od krumpira, kao mogućnost možete koristiti mlin za meso sa najmanjom mlaznicom. Ispostavit će se da je supa malo gruba.

4. Brašno propržite na puteru. Da biste to učinili, istopite maslac u tavi i postepeno dodajte brašno, neprestano miješajući, tako da ne ostane ni jedan gnoj. Pržite ga na srednje jakoj vatri oko minutu, dok se ne stvori prijatan orašasti miris.

5. Izlijte pileći i gljivični luk u brašno, stavite da proključa i uklonite sa vatre.

6. Ribane šampinjone s lukom, stavite na vatru u lonac, sol i papar po ukusu. Najbolje je, naravno, isprobati ih za ovo. Šampinjoni, kao i sve gljive, upijaju mnogo soli, tako da je bolje prosuđivati ​​ukus.

7. U posudu sa sjeckanim gljivama izlijte svježe pripremljeni pileći juhu s brašnom i promiješajte, donesite da prokuha.

8. Dodajte kremu i ponovo prokuhajte na srednje jakoj vatri.

9. Probajte skoro kuvanu supu. Možda ćete trebati dodati sol ili papar. Dodajte sve što nije dovoljno. Konzistencija juhe treba da bude tečni pire krumpir, ali istovremeno homogena i baršunasta.

Gotovu supu poslužite vruću. Odlično se slaže sa krutonima od bijelog hljeba ili krekerima. Takođe, prilikom posluživanja, može se aromatizirati komadom putera. Ova krem ​​juha od šampinjona dobra je i kao puna večera za cijelu porodicu, i za romantičnu večeru za dvoje.

Gljiva krem ​​čorba sa krompirom i šlagom

U ovoj izvedbi, krompir se koristi kao zgušnjivač umjesto pasivnog brašna. Ovaj je recept pogodan za one koji ne mogu jesti prženu. Također možete napraviti potpuno vegetarijanski ako zamijenite juhu vodom i maslacem biljnim.

Trebat će vam:

  • Krompir - 450 gr.,
  • Luk - 1 glava,
  • Šampinjoni - 600 gr.,
  • Voda ili juha - 1,5 litara,
  • Krema 33% - 300 gr.,
  • Sol, začini - po ukusu.

Kuhanje:

1. Krompir narežite na srednje kockice i sipajte u kipuću juhu ili vodu, dodajte sol. Kuhajte oko 15 minuta na srednje jakoj vatri dok ne skuhate.

2. Luk i gljive izrezati na srednje kriške. U vruću tavu prvo pržite luk u biljnom ulju, a čim voda iz luka malo ispari i porumeni, stavite gljive. Pržite na umjerenoj vatri dok sva vlaga ne ispari, ali bez stvaranja rumenila na gljivama. Oko 25-30 minuta.

3. Gljive i luk stavite u tavu da se kuhaju krumpiri, posolite po potrebi i kuhajte još 10 minuta, dok sve ne postane mekano i mrvljivo. Glavna stvar je pripremljenost krompira, jer smo gljive već ugasili.

4. Zatim dodajte vrhnje, stavite da proključa i kuhajte na laganoj vatri još 5-7 minuta.

5. Uklonite s vatre i pobijte sav sadržaj potopljivim mikserom dok ne postane glatko.

Poslužite vruće; po želji se može dodati zelje, krutoni ili malo putera. Okupite cijelu obitelj s ukusnom, toplom krem ​​čorbom. Dobar apetit!

Gljiva krem ​​juha od karfiola

Lagan i prozračan, a zbog dodavanja cvjetova kupusa, okus gljive ima izraženiju nijansu. Karfiol je povrće koje ukusom gljiva ima vrlo skladan okus. Takva krem ​​juha sa gljivama ispostavit će se ne samo ukusna, nego i korisna.

Trebat će vam:

  • Šampinjoni - 300 gr.,
  • Luk - 1 kom.,
  • Krompir - 4 kom.,
  • Cvjetača - 5 srednjih cvjetova,
  • Krema 20% - 0,5l.,
  • Sol, biber, puter - po ukusu.

Kuhanje:

1. U slanoj vodi kuhajte karfiol i sjeckani krompir u sitnim komadima dok ne omekša. Kupus se kuha oko 3-5 minuta, krompir 15-20 minuta. Zbog toga prvo stavite krumpir da se kuva, a potom kada je gotovo spreman dodajte karfiol. Ali kupus i krompir možete kuhati odvojeno.

2. Gljive i luk narežite proizvoljno, jednake veličine kriške.

3. U zagrijanoj tavi prvo pržite luk na maslacu, a nakon nekoliko minuta dodajte gljive. Pržite na srednje jakoj vatri dok sva vlaga ne ispari.

4. Stavite kuhani kupus i krompir, gljive s lukom u blender, posolite i popaprite.

5. Cijeli sadržaj izlijte sa zagrijanom kremom - prvo malo, otprilike polovinu, a nakon mljevenja do homogene mase dodajte onoliko koliko vam treba za konzistenciju.

6. Juhu servirajte vruću, po želji se može dodati zelje, maslac ili krutoni.

Kako napraviti kremu - supu od šampinjona

  1. Oljuštite luk od luka, operite ga i narežite na male kockice.
  2. Gljive izrezati na manje komade.
  3. U šerpu sipati biljno ulje, zagrejati i posuti gljive i luk.
  4. Na umjerenoj vatri, često miješajući, čekajući da tekućina ispari. Zatim malo povećajte toplotu i počnite da pržite.
  5. Pržite 10-15 minuta.
  6. Gotove gljive s lukom prebacite iz tave u čašu miksera.
  7. Nalijte ih ručnim blenderom kako biste napravili pire od gljiva.
  8. U tepsiji rastopite puter. Ubacite brašno i promešajte dok ne postane zlatno smeđe boje.
  9. Stavite pire gljive.
  10. Ulijte pola čaše pilećeg bujona ili vode, pomiješajte i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri.
  11. So ukus. Po želji dodajte začine, mljeveni crni biber, muškatni oraščić. Jedna mala prstohvatica bit će dovoljna da naglasite ukus gljiva, ali ne dominirate nad njom. Sipajte kremu.
  12. Zagrevamo se. Nije potrebno dovoditi do ključanja, dovoljno je vrlo dobro zagrijati.

To je sve krema - supa je spremna! Poslužite ga s krekerima ili tostima.

Juha - pire od gljiva s povrćem

  • juha (bilo koje meso) - 2 litre,
  • šampinjoni: 300g,
  • krompir - 4-5kom,
  • luk - 1kom,
  • mrkva - 1kom,
  • puter - 50g,
  • biljno ulje
  • sol i biber po ukusu.

Kako napraviti juhu od šampinjona

  1. Juhu je potrebno pripremiti unaprijed. Možete kuhati bilo meso ili piletinu. Kuhana piletina jedina je koja bez problema mljeva kućni blender, pa piletinu za sada možete staviti na stranu, a zatim je pire izmiješati sa ostalim sastojcima. Gotovu govedinu ili svinjetinu, po želji možete isjeći na komade i staviti u potpuno pripremljeno jelo.
  2. Ova se supa, kao i prethodna, počinje kuhati u tavi. Zašto seče gljive nisu velike.
  3. U šerpu sipajte biljno ulje (trebat će vam oko 2 kašike), stavite komad vrhnja, zagrijte ga, pričekajte da se rastopi.
  4. Stavite gljive.
  5. Kuhamo dok vlaga ne ispari i malo se prže.
  6. U međuvremenu pripremite ostatak sastojaka. Sitno nasjeckajte luk.
  7. Mrkvu očistimo i narežemo na male kockice.
  8. Pokušavamo rezati krompir otprilike iste veličine kao i mrkva. Krompir u ovoj juhi treba više nego obično zbog daljnjeg sjeckanja. Ako vam u prvoj verziji brašno sa gljivama daje glatkoću, onda je ovdje krompir odgovoran.
  9. Sve nasjeckano povrće stavimo u tavu sa gljivama, prelijemo 1-2 jušne kašike čorba, pokrijemo poklopcem i pirjamo povremeno miješajući na umjerenoj vatri dok povrće ne postane mekano. 5 minuta prije kuhanja posolite i popaprite.
  10. Kad budu spremni. Odvojite mali dio. Ostatak stavimo u juhu (do ovog trenutka je morate dobro ugrijati).
  11. Pravo u tavi sve samljemo mikserom, dobijemo sirovu supu - pire. Ako želite nasjeckati pileće meso, sitno ga nasjeckajte i stavite tamo.
  12. Položeno povrće stavite u tavu. Probamo sol, po potrebi dodamo sol. Posljednji put kada se dobro zagrijemo i isključimo.

Služimo juhu - pire od šampinjona sa pavlakom, u tanjir posujemo sitno sjeckanim svježim biljem.

Spremite recept u Kuharicu 2

Klasičan recept za krem ​​čorbe od šampinjona sa šlagom

Postoji mnogo opcija za pravljenje krem ​​čorbe od šampinjona. Ali klasični recept ostaje miljenik mnogih Francuza dugi niz godina.

Sastojci

  • Svježi šampinjoni - 1000 g.,
  • Luk - 1 kom.,
  • Krema - 25% - 250 ml.,
  • Maslac - 50g.,
  • Suncokretovo ulje - 1/2 kašike

Kuhanje:

Prethodno oguljena, žarulja se mora isprati vodom. Luk možete izrezati na pola prstena ili naribati. Sipajte suncokretovo ulje na zagrejanu tavu. Kad se maslac potpuno istopi, u šerpu treba staviti nasjeckani luk. Pržite luk do zlatno smeđe boje.

Gljive treba dobro oprati prije nego narezuju. Šampinjone narežite na velike kocke, nemojte mljeti. Pržite gljive do pola gotove.

Gljive i luk treba prebaciti u šerpu i sipati malo vode, da tekućina samo prekrije sastojke. Stavite kuhati.

Zatim brašno sa maslacem pržite u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte u šerpu i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kuhajte juhu dok ne omekša: trebala bi se malo zgusnuti.

Nakon što se malo ohladi dodajte vrhnje i samljejte u blenderu.

Trebat će vam:

  • šampinjoni 500 gr
  • 3 krompira
  • luk 1 kom
  • juha ili voda 1,5 litra
  • krema 11% 200 ml
  • Parmezan 50 gr
  • biljno ulje za prženje 100 ml
  • soli
  • mljeveni crni biber

Savjet:prilikom kupovine gljiva uzmite sa maržom. Za supu vam treba samo 500 grama, a uzimate kilogram ili više. Pošto se svježe gljive ne čuvaju duže vrijeme, kuhajte ih sve odjednom - isjecite i prelijte lukom. Odmah iskoristite potrebni dio, a preostale pržene gljive ohladite, prebacite u posudu, zatvorite i stavite u zamrzivač. Tamo se mogu spremiti dovoljno dugo i u pravo vrijeme možete iz njih pripremiti ne samo krem ​​čorbu, već i druga ukusna jela. To štedi puno vremena.

Tjestenina od gljiva u kremastom sosu
Juha od njoke sa gljivama
Champignon julienne
Rižoto sa gljivama

Još jedan način da se smanji vrijeme kuhanja ove supe je krompir zamijenite škrobom - Ova se tehnika često koristi u restoranima. Rastopite krumpirov ili kukuruzni škrob (1-2 kašike kašike) u pola čaše hladne vode i dodajte u juhu nakon što juha proključa, a u nju je dodata i krema.


Krem juha od šampinjona možete kuhati u vodi, tada će biti manje kalorična. Ali na pilećem juhu, juha će biti bogatija i ukusnija. Nije potrebno započeti kuhanje ove supe kuhanjem čorbe. Prilikom pripreme juhe, izlijte pravu količinu u plastičnu posudu i stavite je u zamrzivač. Ako je potrebno, može se brzo odmrzavati u mikrovalnoj i koristiti.

Korak po korak recept za kuhanje:

Pečurke ogulite od zemlje i krhotine četkicom, isperite pod tekućom vodom i stavite u fil za sušenje. Nikada ne stavljajte gljive u vodu - imaju labavu strukturu i trenutno su zasićene vlagom, što će oslabiti njihov ukus.

Oguliti i nasjeckati narezani krompirstavite u kipuću juhu ili vodu. Dođite do vrenja, posolite, smanjite toplinu, poklopite, ostavljajući razmak za paru pirjati 20 minuta.

Sjeckajte luk.

Posolite luk u biljnom ulju na laganoj vatri dok ne postane bistro.

Dok se luk prži, isečene šampinjone.

Dodaj gljive u tavi i pržite sa lukom na laganoj vatri 20 minuta. Promiješajte, pazite da ne izgori. Na kraju prženje sol i papar.

Do ovog trenutka je tava već bila skuvana krompiradodajte pržene gljivedovesti do ključanja i kuhajte 5 minuta.

Uklonite posudu sa vatre, samljeti krompir i pržene gljive mikserom do homogene mase. Oprez, ne pali se vrućim sprejom!

Dodajte u supu krema, vratite tavu na vatru i dovedite kuhajte. Promiješaj jer gusta masa se može sagorjeti.

Dodajte u supu ribani sir i mešanje kuhajte 5 minuta. Probajte supu, dodajte sol i papar ako je potrebno. Ako vam se supa čini previše gusta, dodajte malo ključale vode.

Pokrijte juhu, isključite toplotu i pustite infuzirati 10-15 minuta. Želite da ovo ukusno pojedete brže, ali uzmite si vremena - zbog guste konzistencije lako se zapalite čorbom.

Prilikom posluživanja dodajte nekoliko kapi na tanjir maslinovo ulje sa tartufima - ovo će jelu dati dodatni okus sira i gljive.

Krekeri od češnjaka Najbolji su prijatelji svih juha. Vrlo se lako spremaju u kućnoj kuhinji.

Krem juha od šampinjona. Kratki recept.

print-me

Trebat će vam:

  • šampinjoni 500 gr
  • 3 krompira
  • luk 1 kom
  • juha ili voda 1,5 litra
  • krema 11% 200 ml
  • Parmezan 50 gr
  • biljno ulje za prženje 100 ml
  • soli
  • mljeveni crni biber

Krompir narežite na kockice, stavite u kipuću juhu ili vodu. Dođite do vrenja, posolite, smanjite toplotu, poklopite, ostavite prazninu da se para ostavi i pirjajte 20 minuta.

Nasjeckajte luk u biljnom ulju na laganoj vatri do bistrog.

Dodajte nasjeckane šampinjone i zajedno sa lukom pržite na laganoj vatri 20 minuta.

Kuhanom krumpiru dodajte pržene gljive, stavite da prokuha i kuhajte 5 minuta.

Uklonite tavu sa vatre, mljeveni krompir i pržene gljive mikserom umutite dok ne postane glatko.

Juhi dodajte vrhnje, vratite tavu na vatru i dovedite da prokuha.

U supu dodajte naribani sir i, miješajući, kuhajte 5 minuta.

Prilikom serviranja, na tanjir dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja tartufa i češnjaka.

Kremna supa od gljiva sa šampinjonom u laganoj šporet.

Iskusne domaćice znaju da za kuhanje omiljenih jela ne trebate stajati pola dana za štednjakom, već polagati spor šporet. Ali trebate zapamtiti da neće uspjeti sve prebaciti na tehnologiju.

Sastojci

  • Šampinjoni - 500 gr.,
  • Luk - 1 kom.,
  • Biljni juha - 250 ml.,

Kuhanje:

Gljive narežite na relativno male komade.

Stavimo spor štednjak na način "prženja", na dno prelijemo malo ulja i ugrijemo. Gljive narežite na relativno male komade i izlijte u sporiju šerpu.

Zatim dodajte naribani luk i pržite dok sva tekućina ne ispari. Zatim dodajte čorbu i pirjajte 30 minuta.

Zatim samljeti cijelu masu u blenderu, dodajte sol i začine po ukusu. Stavili smo još 30 minuta.

Gljiva krem ​​juha sa gljivama i krompirom

Glavna odlika krem ​​juhe s gljivama i krumpirom - osnova ovog jela je bešamel umak. Za razliku od drugih opcija, u pripremi ove supe se koristi krema sa sadržajem masti od 15%.

Sastojci

  • Šampinjoni - 500 gr.,
  • Krompir - 4 kom.,
  • Krema 15% - 500 ml.,
  • Voda - 0,5 l.,

Kuhanje:

Nasjeckane gljive i luk pržite na srednje jakoj vatri, miješajući lopaticom. Oguljeni krompir treba isjeći na velike kocke.

Za krem ​​juhe bolje je koristiti bijeli krompir. Ono je mrvljenije, pa će juhu učiniti gušćom.

Oguljeni krompir treba isjeći na male kockice i staviti da se kuva 15 minuta, napola napunjen vodom.

Potrebno je ohladiti na sobnu temperaturu i dodati kremu. Po želji možete dodati i umak bešamel, a zatim sve sastojke izmiksajte u blenderu. Upotrijebite vodu za kontrolu gustoće supe. Dodajte sol, začine po ukusu.

Po želji dodajte zelje.

Krem juha od šampinjona sa krem ​​sirom i šlagom

Kombinacija gljiva sa sirom jedan je od najpopularnijih mješavina proizvoda. Roljeni sir daje jelu još više nježnosti.

Sastojci

  • Šampinjoni - 500 gr.,
  • Krema 15% - 500 ml.,
  • Kremni sir - 150-200 gr.,
  • Biljni juha - 250 ml.
  • Po želji možete dodati mrkvu ili krompir.

Kuhanje:

Gljive pržite, isečene na male kockice, na srednje jakoj vatri. Dodajte napola pečeni krompir ili šargarepu i zalijte malo vode.

U ovoj opciji, u supu za kuhanje ne preporučuje se dodavanje prženog luka jer će on povećati sadržaj kalorija i sadržaj masti u jelu. Juha tako dobiva dodatnu masnoću zbog krem ​​sira.

Dodajte juhu i nastavite kuvati supu 30 minuta. Izrežite sir i pomešajte sa čorbom. Zatim sve sastojke pomiješajte u blenderu. Zatim ulijte kremu i još jednom sve izmiksajte u blenderu. Dodajte začin po ukusu.

Nježna kremna krem ​​juha od šampinjona s piletinom

Mesna krem ​​čorba odavno je stekla popularnost među gurmanima širom svijeta. Kremna juha s mesom mnogo je hranljivija od kuhane s povrtnim juhom.

Sastojci

  • Pileća prsa - 400 gr.,
  • Šampinjoni - 400 gr.,
  • Krema - 250 ml.,
  • Luk - 1 kom.,

Kuhanje:

Piletinu isperite hladnom vodom, obrišite salvetama i isecite na male kockice. Stavite kriške u kipuću vodu na 15-20 minuta.

Gljive oprati i iseći na kockice. Ogulite luk, isecite na kolutiće i pržite do zlatno smeđe boje. U luk dodajte gljive i kuhajte još 5-8 minuta.

Potom gljive s lukom stavite na piletinu i kuhajte 10-15 minuta.

Sve samljeti u blenderu i dodati vrhnje. Sol po volji.

Kremna krem ​​čorba sa gljivama i sirom

Sir je idealan dodatak ne samo glavnim jelima, već i juhama.

Sastojci

  • Šampinjoni - 1000 g.,
  • Luk - 1 kom.,
  • Krema - 25% - 250 ml.,
  • Maslac - 50g.,
  • Suncokretovo ulje - 1/2 kašike
  • Bilo koji sir - 200 gr.,

Kuhanje:

Oguljeni luk mora se oprati u vodi. Pržite luk do zlatno smeđe boje.

Gljive treba dobro oprati prije nego narezuju. Šampinjone narežite na velike kocke. Pržite gljive do pola gotove.

Gljive i luk je bolje pržiti u zasebnim tavama. Budući da oba sastojka ispuštaju ogromnu količinu tečnosti. A tada gljive s lukom počinju pirjati u vlastitom soku.

Gljive i luk treba prebaciti u šerpu i sipati malo vode, da tekućina malo prekrije sastojke.

Zatim brašno sa maslacem pržite u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte u šerpu i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kuhajte juhu dok ne omekša: trebala bi se malo zgusnuti.

Dodajte vrhnje i samljeti u blenderu.

Sir naribajte i sve pomiješajte s ostatkom juha u blenderu.

Veganska krema od šampinjona od kreme

U modernom svijetu svako jelo ima vegansku varijaciju. Ovo se posebno odnosi na Veliki post.

Sastojci

  • Šampinjoni - 500 gr.,
  • Krompir - 400 gr.,
  • Mrkva - 150 gr.,
  • Kokosovo mlijeko - 250 ml.,
  • Luk - 2 kom.,
  • Biljni juha - 250 ml.

Kuhanje:

Ogulite povrće i narežite na kockice. Ubacite u kipuću vodu i kuhajte 10-15 minuta.

Gljive i luk sitno naseckajte i stavite na prženje. Kad luk poprimi zlatnu boju, pomešajte gljive i luk sa sosom.

Zatim sve izmiješajte u blenderu i sipajte kokosovo mlijeko.

Kremna supa od gljiva sa šampinjonima sa šlagom i belim lukom

Češnjak je savršena začin juhama. Ne prekida glavni ukus jela i dodaje pikantnost.

Sastojci

  • Šampinjoni - 1000 gr.,
  • Češnjak - 3-4 češnja,
  • Krema 25% - 250 ml.,
  • Krompir - 300 gr.,
  • So ukus.

Kuhanje:

Ogulite krompir i narežite na velike kockice. Stavite u kipuću vodu. Kuvajte 15 minuta.

Gljive narežite i pržite na biljnom ulju u tavi. Dodajte sitno seckani luk.

Samljeti krompir mikserom.

U pire dodajte vrhnje, pire od češnjaka, sol i začine.

Umutite gljive s lukom u blenderu i dodajte pire krumpiru.

Kremna supa od gljiva sa šampinjonima sa šlagom i krekerima

Ruske su odličan dodatak krem ​​juhama. Oni služe ne samo kao ukras, već i poboljšavaju ukus jela.

Sastojci

  • Šampinjoni - 300 - 400 gr
  • Luk - 1 kom.
  • Krompir - 1 kom.
  • Krema 20% - 200 ml.
  • Baguette - 2-3 komada
  • Biljno ulje
  • Sol i papar po ukusu.

Kuhanje:

Luk naribajte.

Gljive narežite na komade. Ostavite nekoliko šampinjona.

Krompir narežite na kockice.

U tavi na ulju pržite luk do prozirnog.

Dodajte gljive, lagano dodajte, posolite, dodajte vode. Kuvajte 20 minuta

Za pripremu krutona: pecite kruh, sitno narezan na kockice, 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Preostale šampinjone pržite malo.

Nakon 20 minuta dodajte krompir, kuhajte još 10 minuta.

Procijedite juhu kroz sito ili samljeti u blenderu.

Pogledajte video: Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar