Dijabetes melitus i njegovo liječenje

Lyubov Mihajlovna, 65 godina

Zdravo, Ljubov Mihajlovna!

Da, 8-9 mmol / l šećera u krvi je previsoko, na dobar način morate šećer spustiti na cifre na prazan želudac 5-6 mmol / l i nakon jela 6-8 mmol / l (ovo su idealni šećeri za očuvanje zdravlja krvnih žila i živaca te za prevencija komplikacija dijabetesa).

Imate male doze lijekova: nakon pregleda - OAK, BiohAK, glikovani hemoglobin - možete (i obično čak trebate) da pregledate rezultate ispitivanja prvenstveno na stanje jetre, bubrega, krvi) kako biste povećali dozu metformina (2000 dnevno za 2 doze, maksimalna doza je 3.000 mg dnevno, ali se češće primjenjuju doze od 1,5-2 tisuće dnevno), a glimepirid se može uzimati i u većoj dozi (obično se propisuje doza do 4 mg dnevno, za 1 dozu - ujutro 15 minuta prije doručka, maksimalna doza od 6 mg ujutro (češće koristimo doze od 1 do 4 mg dnevno) ).

Glavna stvar, zapamtite: terapiju ispravljamo tek nakon pregleda. I naravno, pored terapije se uvijek sjećamo i prehrane za dijabetes i fizičku aktivnost.

Visoki šećer sa lekovima

LyudmilaCh »30. novembra 2008. 16:15

Marvanna 30. novembra 2008. 17:17

LyudmilaCh »30. novembra 2008. 18:24

Marvanna
Pijem 3 tablete svaki dan
GG - hemoglobin? 6.5
Trudim se da se pridržavam, ali ne uspe uvijek.
Ja to radim
Nisam radila lipide.

Grad Kijev.
Pa, to su poznati (?), Općenito proizvode lijekove na bilju. Nedavno sam od njih kupio lijek (prije tjedan dana), prestao sam piti tablete, kao šećer počeo da propada, a danas sam mjerio šećer, mislim da bismo trebali piti dalje

Marvanna 30. novembra 2008. 19:18

LyudmilaCh »30. novembra 2008. 21:29

Ferofolgama 30. novembar 2008. 21:54 sati

LyudmilaCh
a šta je pitanje? Lijekovi za snižavanje šećera ne djeluju - ako se ne uzimaju.
ako niste uzimali dijabetes nedelju dana i uzimali siofor- i utvrdili porast razine šećera na 22, to nije dobro i trebali biste se posavjetovati s liječnikom ili razmotriti hospitalizaciju.

Ako se lijek nastavi, onda oni nisu inzulin, što bi trenutno smanjio šećer, može potrajati nekoliko dana da se vrate na prethodne rezultate.

dijeta + tablete + samokontrola
kako se osećaš? žeđ? dinamika težine?

ako zaista želite diverzificirati svoje liječenje biljnim lijekom, onda molim, ali samo kao dodatak. (opet, niko ne misli da sam provjerio koliko su ove „droge“ bezopasne i korisne)

Ne vjerujem u glicirani 6.5 niti provjeravam je li glukometar pravilno kalibriran.
natašte kontrola šećera, prije ručka, prije večere, noću i tako 3-4 puta dnevno, barem svaki drugi dan. Na prazan stomak ne želimo više od 6 mmol, a tokom dana do 8 mmol l. Obično ne izgledaju prije 2 sata nakon jela

s nezadovoljavajućom nadoknadom moguće su opcije: prilagođavanje doze lijekova koje već uzimate, lijekova iz drugih grupacija, dodavanje inzulinske terapije.

Popularni članci na temu: zašto se šećer u krvi ne smanjuje

Otvaramo novi odjeljak - mjesečne preglede najzanimljivijih vijesti iz medicinske nauke i prakse koji su izloženi na stotine različitih izvora na Internetu.

Na 40. kongresu EASD-a vodeći dijabeolozi svijeta razgovarali su o novim izazovima u globalnoj dijabetologiji i o mogućim rješenjima koji su otkrili nove podatke o proučavanju dijabetesa u svijetu.

Problem dijagnoze, praćenja i sprečavanja hipoglikemije u liječenju dijabetesa relevantan je ne samo sa stanovišta istraživača, već i u svakodnevnoj kliničkoj praksi endokrinologa.

Na sljedećem sastanku elitnog kluba, koji uspješno funkcionira pod pokroviteljstvom Ukrajinskog međunarodnog odbora za nauku i kulturu pri Nacionalnoj akademiji nauka Ukrajine, održan je sastanak novinara s čitateljima. Sastanak je prijavljen.

Uprkos napretku suvremene medicine u liječenju i sprečavanju HIV infekcije, prema procjenama WHO-a, krajem 2012. u svijetu je bilo 35,3 milijuna ljudi s HIV-om, od čega je 2,3 milijuna bilo novih infekcija.

Prevencija i liječenje komplikacija dijabetesa uvijek su relevantni. Bilo koje nove ideje u ovom području postaju predmetom povećane pozornosti i liječnika i pacijenata. Saznajte o supstancama koje mogu zaustaviti komplikacije kod dijabetesa

Da se nastavi. Početak od br. 82. Nastavljamo sa objavljivanjem materijala znanstvene i praktične konferencije o problemu šećerne bolesti koja je održana 1. novembra u Kijevu uz podršku Aventisa. Šef dijabetologije.

Infarkt miokarda drži tužan dlan među pogibijom naših sunarodnika, a njihov broj znatno prelazi slične globalne stope. Da li je moguće zaista zaštititi srce od srčanog udara? Saznajte pouzdano iz našeg članka.

Pogledajte video: Prirodni Lek - Šećerna Bolest - Diabetes Serbia Belgrade Luna dr novo (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar