Salate od glave i pola salate: sorte uzgoja i najbolje sorte

Zanimljiva lisnata salata za ljubitelje piletine. Piletina se nadopunjuje s jajima, sirom i kiselim lukom. Kao rezultat toga, možete dobiti blagi salatu, koja će ukrasiti bilo koji odmor, a posebno meni novogodišnje 2019. godine.

Proizvodi (6 porcija)
Piletina (grudi ili noge) - 350 g
Jaja - 4-5 komada.
sir - 150 g
ili topljeni sir - 100 g
Luk - 1 kom.
Ocat 9% - 1 kašika kašike
Majoneza - 200 g (ukusu)

Ako je piletina kuvana unaprijed, ova salata se priprema ukupno 15 minuta.

Kako pripremiti slojevitu salatu "Beli" sa piletinom:

Čir piletina dok kuhana (pileće noge ili grudi), cool, odvojite meso od kostiju.

Tvrdo kuhana jaja, sipajte hladnu vodu, ohladite.

Ogulite jaja, naribajte. (Za ukrašavanje salata posebno naribajte jedan žumance.)

Piletina usitnjava.

Sir naribajte na krupnoj rerni.

Ogulite, operite, nasjeckajte luk na kockice ili pol kolutove. Pospite luk s octom, promiješajte i ostavite da se marinate za 5-10 minuta.

Pobjedi slojevite salata sa jajima, sirom, lukom i pilećeg mesa na ravnu posudu. U prvi sloj stavite piletinu, prelijte majonezom. Slijedeća - luk. Zatim sloj naribanog sira, prelijte majonezom. Posljednji sloj salate sa sirom, lukom i piletinom - sjeckanim jajima.
Salata sa piletinom ukrasite seckanim žumance.
Dobar apetit!

0
6 hvala
0

Sva prava na materijal na www.RussianFood.com sajtu su zaštićeni u skladu sa važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, dostupnosti resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj reklama. Administracija ove stranice ne može dijeliti stavove autora članaka objavljenih www.RussianFood.com



Ovaj site koristi cookie da vam pružimo najbolju uslugu. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SLAŽEM

Dodavanje članka u novu kolekciju

Uzgoj Iceberg salata na otvorenom polju samo čini komplicirano na prvi. Uz dovoljno spretnosti i pravilnog odabira sorti, možete dobiti usjev ne gori od onoga što profesionalni poljoprivrednici isporučuju u trgovinama.

Salate od glave i pola zelena salata bliske su rodbine salate. Razlikuju se, međutim, ne samo u izgledu, ali i nutritivna i korisna svojstva. Ovi listovi sadrže celulozu, željeza, proteina, kalcija i kalija. A po sadržaju vitamina, oni mogu dati razlike mnogim zelenim kulturama, jer su izvor vitamina C, B1, B2, B6, B9 i beta-karotena.

Kochav i polukochannye salate mogu biti različitih boja - od blijedo žuto-zelene do ljubičaste, smeđe i smeđe. Neke sorte mogu imati normalan zeleno lišće i iskrivljavanja boja na rubovima. Listovi su obično zaobljeni, sa glatkim, nazubljene ili valovite rubove. Raznolike sorte nikoga neće ostaviti ravnodušnim, međutim najčešće ljetni stanovnici biraju nekoliko provjerenih opcija.

Popularne sorte salata od glave i pola salate

Većina nudi vrt prodavnicama salate sjemena, to se odnosi na list, ali ako želite možete pronaći i krenuti, i polukochannye sorti. Njihova Listovi su hrskave i puter, drugačiji ukus, prisustvo gorčine, boja, prinos i pogodnost za uzgoj na otvorenom polju.

Raznolikost salateVrsta salatezrenja vremenaKarakteristike sorte
Heading75-90 danaHrskavi, otporan na pucanje, glavice kupusa težine i do 600 g
Polovično valjano70-80 danaSvjež, valovit lišće, zrelih biljaka težina - 450 g
Polukochanny68-75 danaHrskava, s labavom rozetom u obliku ventilatora, masa odrasle biljke iznosi do 200 g
santa leda63-70 danaHrskava, plodna, masa odrasle biljke iznosi i do 200 g
santa leda55-75 danaCrveno lišće sa bijelim venama, kupus težina - do 600 g
Heading75-90 danaHrskavi, otporan na stabljiku, masa glava kupusa - do 570 g
Heading52 danaPoluhrustyaschy, sa malo smežuran ostavlja dovoljno odraslih biljaka - do 300 g
Heading63-70 danaGuste glave kupusa, dosta odraslih biljaka - do 300 g
Heading68-75 danaBobica, hrskava, sa zatvorenom glavom kupusa, masa odrasle biljke iznosi i do 600 g
santa leda75-90 danaHrskava, otporna na stabljiku, salatu od lisne uši i plijesni, biljna masa odraslih - do 750 g

Iceberg - jedini Iceberg salata, koje se mogu čuvati do 3 tjedna.

Raste Iceberg salata sadnica kroz

Sadnica posađeno Iceberg salata za ranu berbu. Učinite to na početku ili sredinom marta, kao kontejneri koristeći mali (5-8 cm) lonce i kutije (za kasnije pick).

Salata je zahtjevna po hranjivoj vrijednosti tla, tako da neće uspjeti s gotovom smjesom - morat ćete dodati 1 dio humusa, 1 - riječni pijesak i 1 - vrtnu zemlju. Nakon sijanja sa salatom kontejner je pokrivena i ostavljena u osvijetljenim mjestu na temperaturi ne više od 18 ° C. Nakon 48 sati posude za sjeme mogu se prenijeti u normalnu toplu sobu. Sadnice se pojaviti za 7-10 dana, u zavisnosti od sorte, ali mogu biti odloženi.

Njega za sadnice salate sa kupusom svodi se na zalijevanje i prskanje lišća toplom vodom. Ako ste zasijali sjeme gusto, morat ćete zaroniti u fazi pojave para lišća. Odmah odaberite najjače biljke, a slabe se mogu uzgajati ili baciti.

Slijetanje Iceberg salata u zemlji se obavlja kada sadnice do visine od 8 cm, odnosno, formira 4-5 listova. Obično ovaj put je krajem aprila, ali u ljeto tijekom dugog fotoperioda sadnica može završiti ranije.

Sjetve od Iceberg salata na otvorenom terenu

Sadnja salate salate je također moguća u stakleniku, pod privremenim zaklonom ili direktno na otvorenom terenu, budući da je to usjev otporan na hladnoću koji lako podnosi mrazeće do –5 ° S. Zahtjevan salata samo na suncu i tip zemljišta, ali uz nedostatak topline može nositi.

Za uzgoj salate ledenog brijega sjemena da izaberu najviše hranjiv i zapalio komad zemlje na gradilištu. Činjenica je da u sjeni ili na siromašnom zemljištu većina sorti jednostavno ne odskače, zaobilazeći ovu fazu razvoja, i odmah nastavljaju s vezanjem stabljike i cvatnje.

To je najbolje da se salate se uzgajaju na svjetlo pješčanim tlima, ali može rasti na loams.

Često se valjane salate sijeju kao brtvilo za miješane zasade, ali u tom slučaju morate ih kombinirati sa usjevima koji ne zasjenjuju lišće, na primjer, jagode, bilje, korijenski usjev. A ako salatu posijete u stakleniku ili stakleniku, onda se urod može ubrati nekoliko tjedana unaprijed.

Za Iceberg salata Care

Briga o biljkama jednostavna je kao i sadnja glave salate. Ako se odlučite na pravom mjestu, čekao kraj povratka mraza, i posejao seme u plodno tlo, to više morate razmišljati o salata će biti na snazi ​​od nekoliko puta nedeljno.

Ako ste zasadili zelena salata u van aprilu pokriti ga sa agrovoloknom za zaštitu od mogućih hladnoće pukne noći.

Dakle, prije svega, salatama od glave i pola glave potrebno je redovno zalijevanje. Kada je sušenje tla počnu strelkovatsya i bilja može uzeti gorčinu, pa ne zaboravite da navlažite tlo. Možete ih zalijevati i pod korijenom i duž lišća, ali preporučljivo je provesti ovaj postupak rano ujutro ili kasno navečer, kad direktna sunčeva svjetlost ne padne na salatu.

Također, usjevi moraju biti redovno tanka van, tako da oni ne zadebljanja, ili umjesto nekoliko jakih i velikih glava kupusa, možete dobiti mnogo slabih i zakržljala grmlje, ne izdaje do kraja.

I na kraju, kao i svi je omiljena salata Iceberg a glava "rodbina" izvrsne su za vrhunsko oblačenje, posebno organsko. Kao dodatni snage može se koristiti za infuziju pokošene trave, 10% otopina divizma, razrijeđen i ulio tečnog pileći stajnjak ili infuziju pepela. Fed salata kulture svaka 2-3 tjedna, i plodna - 1 put mjesečno.

Čišćenje i skladištenje Iceberg salata

Berba salate od glave i pola zelena zelena salata nije vezana za određene datume, to se vrši kako dozrijeva berba. Radi dobrog kvaliteta čuvanja, glave kupusa u predvečerje se obilno zalijevaju, a zatim se seku, ostavljajući krak dužine 1-1,5 cm.

Biljka koja je ušla u bum ne jede se i odmah uklanja iz vrta. Izgubi svu hranjivu vrijednost i ukus i postane gorak.

Nakon berbe, glavice kupusa čuvaju se na hladnom mjestu sa srednjom vlagom. Lažu ne više od 5-7 dana, zatim slabljenje i postane neprijatna. Produži čuvanje salata može se, umotana je u plastičnom folijom i stavite u frižider, u prostoru povrća.

Sada kada znate kako se uzgaja zelena salata, uzmi ovo kulture barem mali komad zemlje u zemlji i obogatiti svoju ishranu koristan i ukusan proizvod.

Recepti za salate sa fotografijom:

Salata sa plavim sirom i kruškama - odličan zamjena za uobičajene tradicionalne salate, koje će uživati ​​i djeca i odrasli. Priličan je ...

Proljetna peciva s mesom od rakova - vrlo ukusno jelo vijetnamske kuhinje, koje istovremeno može djelovati kao originalna zalogaja ili kao glavno ...

Pasulj - vrlo ukusne, ukusno jelo koje će biti odlična večera. Priprema se vrlo lako, a samim tim se često mogu maziti ...

Video (kliknite za reprodukciju).

Salata od morskih plodova vrlo je privlačno, aromatično jelo koje je savršena kao glavno jelo za ručak ili večeru, kao i ...

Doručak je najpotrebniji obrok. A ako je i ukusno, tada možete sebi pružiti odlično raspoloženje za cijeli dan. Šta bi moglo biti lakše ...

Ove sendviče su savršeni kao užinu. Oni također mogu postati poseban jelo. Sir sir je vrlo zadovoljavajući i s obzirom da je uključen u ...

Zašto se zove Salata "proljeće"? Odgovor je vrlo jednostavan! Kombinacija svježeg paradajza i zelene salate, stvarajući sočne i lagane ukus. A ako to ...

Ovo je najpopularniji jelo u mnogim zemljama širom svijeta! Svaka institucija koja se poštuje uključuje salatu u svoj jelovnik. Njegova grandiozno ime ovo jelo ...

Sjemenke sezama u orijentalnoj kuhinji uvrštavaju se u prvih deset popularnih sastojaka. A u kombinaciji s upotrebom i okus plodova mora - dobijamo neobično ukusan ...

Predlažem vam salatu recept, svi sastojci koji zeleno. To zadovoljava oka, pa čak i salata izvrstan i istovremeno malo kalorija. Povrće, ...

Salata (Drugo ime - Zelena salata) - odnosi se na najstarijih vrsta povrća. U detaljnom istraživanju egipatskih piramida, arheolozi su vidjeli slike ove biljke među svojim slikama. Zahvaljujući Herodotu, znamo da su i prije naše ere (oko 550) njegovi listovi služeni na stolu perzijskih kraljeva.

Nažalost, ništa se ne zna o vremenu pojavljivanja ove kulture povrća u Evropi. Iako je nesporno da je običaj jesti salata Grci pozajmio od Egipćana. U antici u Grčkoj naširoko koriste u medicinske svrhe. Ovo potvrđuje djelima Dioskorid, Theophrastus, Aristotel, Hipokrat.

Stari Rimljani su ovu biljku prvo konzumirali kao desert, a kasnije su je počeli jesti kao međuobrok, stimulišući apetit. Pod carem Augustom su znali kiseli salatu s sirćetom i medom.

U papskoj vrtlar XIV veka je uveden taj vrlo povrtarstvo u Avignon (Francuska), gdje su je zvali "zelene salate".

Početak plasteničkog uzgoja rumene salate datira iz 1700. godine. Ovaj događaj se odigrao u blizini Pariza. Pojava različitih vrsta salata je rezultat odličan uzgoj srednjovjekovni monasi, posebnu pažnju kada raste ova gustoća kulture primonastyrskih vrtovima glave.

Slaveni dugo vremena nisu prepoznavali lončanu salatu kao povrće, stoga je njen industrijski uzgoj na njihovim zemljama počeo tek u devetnaestom stoljeću.

Salata vrijedan svoje uravnotežen sadržaj vitamina: karoten (provitamin A), tokoferol (E), piridoksin (B6), riboflavin (B2), tiamin (B1), phylloquinone (K).

U narodnoj medicini upotrebljavaju se uglavnom infuzija i sok od salate. sok od zelena salata - osvježavajući i žeđ-gašenje, normalizaciju raspoloženje i san, stimuliše rast tkiva i krvi, diuretik i sedativ.

Dobro je kao piće-otrezvitel. Preporučuje se piti ga s kukastim kašljem, gihtom, edemom, bronhitisom, dijabetes melitusom, gojaznošću, poliomom, hipertenzijom. Ovaj sok je neprocjenjivo da se pridržava sedaternog načina života i starije osobe.

Infuzija svježih listova salate se koristi kao anestetik, antispazmodik, sedativ i tableta za spavanje, a infuzija napravljena od njegovih plodova sa sjemenkama smatra se načinom povećanja izlučivanja mlijeka kod dojilja.

Sve od navedenog - samo je pola korisnih svojstava zelena salata. Stoga bi bilo lijepo da svi, barem ponekad, skupe kulinarska jela s njim, posebno salate.

Domaća salata s receptom za salatu

Bit će potrebno:

  • 250g listova salate,
  • 0,5 kisele pavlake ili biljnog ulja,
  • granulirani šećer, kopar, sol - po ukusu.
Video (kliknite za reprodukciju).

Kuhanje:

  1. Oprane i osušene listove salate nasjeckamo ručno, stavimo u posudu za salatu, prelijemo kiselim vrhnjem (biljnim uljem) i posipamo nasjeckanim zelenim koparima.
  2. Na nepcu, možete dodati šećera i soli.

Video (kliknite za reprodukciju).

Domaća salata recept sa zelene salate i rotkvice

Bit će potrebno:

  1. 150g zelene salate,
  2. 100g rotkvice,
  3. 0,5st sosu sa pavlakom ili biljno ulje,
  4. komorača (peršun) - na okus.

Kuhanje:

  1. Pripremljene listove salate narežite ručno, pomiješajte sa narezanim rotkvicom i sjeckanim koprivom (peršun).
  2. Sve se prelije odabranim umakom.

Domaća salata od salata sa svježim krastavcima

Bit će potrebno:

  • 200g zelene salate,
  • 100g krastavac,
  • 0,5 sosa od kisele pavlake ili biljnog ulja,
  • sjeckani kopar (zeleni luk) - na okus.

Kuhanje:

  1. Listnu salatu treba ručno isjeći na male komade ili rezati nehrđajućim nožem.
  2. Krastavci potrebna za odsecanje (ako imaju gorko kožu, potrebno je da ih očistiti prije nego da od nje).
  3. Dalje, zelena salata, sjeckani kopar (zeleni luk), krastavci moraju se pomiješati sa umakom.

Domaći recept salata od zelene salate, paradajza i krastavca

Bit će potrebno:

  • 150g zelene salate,
  • 1 paradajz
  • pola krastavca
  • sjeckani kopar, sos od kisele pavlake ili biljno ulje - po ukusu.

Kuhanje:

Povrće se slomiti, mješoviti, i posuti seckanim koprom krem ​​obučen s umakom ili dressing od biljnih ulja.

Kako pripremiti salatu Iceberg

Salata ne zahtijeva nikakve posebne pripreme. On, kao i druge vrste salate, ne zahtijeva termičku obradu. Iceberg se koristi u hrani sirovo. Prema tome, zadržava svoj korisna svojstva, vitamini, elementi u tragovima.Stabljika mora biti odbačene, a lišće - rez na svoju ruku.

Često se zelenilo jednostavno isječe na 4 dijela i koristi se kao tanjiri za posuđe. Zbog svoje gustoće lišća savršeno zadržati svoj oblik. Ledenicu možete rastrgati rukama, rezati nožem. To ovisi o receptu i željeni izgled jela. Može se izrezati na velike ili male komade.

Recept sa jajima, piletinom i Iceberg salata

Za pripremu nam je potrebno sljedeće sastojke:

  • kuvana piletina - 300 gr.
  • cherry rajčice - 4 kom.
  • čedar sir - 150 gr.,
  • krastavci - 2 kom.,
  • pileće jaje - 6 kom.,
  • ledena salata - 1 kom.,
  • Crna slatka paprika - na ukus,
  • sol po ukusu
  • majonez, pavlaka ili jogurt bez aditiva za gorivom.

  1. Piletina kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Preporučljivo je da koristite piletina. Jaja se staviti u hladnu vodu da provri. Od trenutka ključanja ih kuhati za 7-10 minuta. Potom jaja napunite hladnom vodom, tako će se ona bolje očistiti.
  2. Rajčice su poželjno podijeljene duž, ili na 4 dijela.
  3. Krastavci cut trake. Ako ih očistite od kože, onda će salata imati mekšu konzistenciju.
  4. Kuhanu i ohlađenu piletinu sitno narežemo na trakice, Iceberg se takođe narezane na trakice.
  5. Cheddar sir do tri na rende.
  6. Miješati sve sastojke osim sira.
  7. Salatu i biber po ukusu, začinite kiselom pavlakom ili majonezom. Posuti jelo uz ribani sir.

Recept za salatu od škampi i leda

Sastav jela uključuje sljedeće sastojke:

  • Iceberg salata - 350 grama,
  • škampi - 300 g,
  • masline - 10 komada,
  • kapar - 30 grama,
  • jaje - 3 komada,
  • pavlaka - po ukusu.

Detaljna uputstva za kuhanje:

  1. Prvo morate oprati ledeni brijeg i osušiti ga papirnim ručnicima.
  2. Stabljika baciti, smanjiti glavu, odvajajući lišće. Nakon - pauza ruke.
  3. Škampi čir. To je najbolje da se uklopi velike kozice. Cooking potrebe da se u slanu vodu, dodajući kuhanje lovorovog lista, biber. Cooking od trenutka kipuće vode za 5 minuta, a zatim očistiti i oklop račića ostaviti u potpunosti. Tako će jelo imati estetskiji izgled i možete bolje okusiti kozice.
  4. Jaja stavite u hladnu vodu i stavite na vatru. S obzirom da je interval kuhanja u 7. minuti slanoj vodi. Tako će se bolje očistiti od školjke. Nakon toga, jaja iseći na trake.
  5. Pomiješajte sve ostale sastojke. Masline i kapare pre-cut na kolutiće i dodajte u jelo, punjenje s vrhnjem. So ukus.

Ukusna salata s kavijarom

  • 300 grama lososa,
  • sok od limuna,
  • prirodna majoneza - 5 kašika. l.,
  • Banka crvene kavijar,
  • slatka jabuka,
  • Iceberg - 1 kom.

Korak po instrukcije korak za kuhanje:

  1. Losos fino sjeckani.
  2. Slika ispiranje pod čistom vodom i kuvajte dok ne omekšaju. Preliti vrelom vodom i staviti u cjedilo za čašu vode.
  3. Jabuke su očistiti od kože i jezgra, rez na kockice.
  4. Fino nasjeckajte ledeni brijeg, nakon što ste ga oprali ispod slavine. Osuši se koriste papirnate ručnike.
  5. Sastojci mix, sezona i ukrasite crvenim kavijarom.

Kako napraviti ledeno more s jetrom bakalara

Za ukusno jelo potrebno nam je:

  • domaće kiselo vrhnje,
  • Banka jetru od bakalara
  • konzervirani grašak
  • šef ledenog brijega
  • pet jaja,
  • tvrdi sir,
  • jedan luk
  • po ukusu sol i papar.

Korak po instrukcije korak za kuhanje:

  1. Sjeckani lukom oparen s kipućom vodom na gorčinu lijevo.
  2. Jaja kuvajte u slanoj vodi od 7. do 10. minuta nakon ključanja. Jaja sitno nasjeckajte.
  3. Jetru bakalara temeljno izgnječite vilicom.
  4. Sir izribajte naribanom.
  5. Iceberg na tabli da smanji.
  6. Povežem s vrhnjem.
  7. Stavite hranu u slojevima na tanjur. Svaki sloj obilno podmazan kremu.
  8. Ukrasite po vlastitom nahođenju.

Vitamini u salati

Sve postojeće i dobro poznate salate korisne su i važne za svaku osobu. Više vrsta će biti u ishrani, više ljudi će biti zdraviji, monter i energičniji. Iceberg trebate jesti u takvim slučajevima:

  • Ljudi koji žele izgubiti na težini.
  • Pacijenti koji imaju dijabetes.
  • Penzionera.
  • Djeca od 2 godine.

Ukus lišće malo gorak. To je zbog posebnih materijala lactucin, što je veoma korisno. Iceberg sadrži kao dio kompleksa vitamina - A, C, K i B vitamini su mnogo više u mineralima željeza, fosfora, magnezija, kalija, mangana, dijetalnih vlakana.

Korisna svojstva ledenog brijega

Kao dio Iceberg ima vlakana, što poboljšava rad probavnog sistema. Na upotrebu proizvoda nestati zatvor, žgaravica prolazi brzo smiruje crijeva. Iceberg ima mnoga korisna svojstva:

  • Prevencija bolesti kardiovaskularnog sistema.
  • To pomaže da se riješi razvoj ateroskleroze.
  • Bori se protiv holesterola.
  • Jača imunitet, štiti od raznih infekcija.
  • Bori se sa nedostatkom željeza u organizmu.
  • Velika korist u hroničnom gastritisu i čiru na želucu.
  • Ledeni breg trebali bi jesti ljudi koji pate od anemije. Također, struktura uključuje folna kiselina, regulira proizvodnju i krv leukocita.
  • Visoki sadržaj kalcijuma govori o tome da će salata biti korisna osobama obolelih od kostiju i nedostatkom kalcijuma u organizmu.
  • Velika količina magnezija pruža normalizacije nervnog sistema, dobar san.
  • Iceberg je korisno u trudnoći.
  • Na korištenje zelene salate, što je povećanje dojenja. Važno je da dijete nema alergije tokom hranjenja i beba ne zaraste.
  • Zahvaljujući vitaminima, primjećuje se poboljšanje vida.
  • Iceberg je vrlo korisna za mršavljenje.
  • S njegovom upotrebom metabolizam se poboljšava.

Jela sa salatom Iceberg možete začiniti limunovim sokom ili prirodnim jogurtom s malo masnoće, bez dodataka.

Salata od rajčice od leda

Evo dva recepta sa potpuno različitim sastavom, koji se razlikuju u ukusu.

  • Iceberg - 1 glava,
  • cherry rajčica - 150 grama,
  • biber - 2 kom.
  • crveni luk - 1 kom,
  • crni papar i sol - po ukusu,
  • maslinovo ulje.

Detaljna uputstva za kuhanje:

  1. Salatu podijelite i sitno nasjeckajte.
  2. Rajčicu samljeti duž ili na 4 dijela.
  3. Papriku narežite na trakice.
  4. Luk rez u pola prstena i prelijte vrelom vodom.
  5. Dodajte sol i papar na okus.
  6. Snow sa maslinovim uljem.

Ovdje je tajna ukusa i originalnosti - je cilantro. Zbog cilantro, zelena salata i paradajz skretanja začinjeno. Posebne napomene daju salatu parmezana i cheddar.

  • ledena salata - 1 glava,
  • paradajza - 300 g,
  • krastavac - 300 g,
  • Sir - 50 g,
  • kiselo vrhnje ili jogurt,
  • luk - 1 kom,
  • peršun i kilantro - 1 grozd,
  • beli luk - 2 režnja,
  • soli.

  1. Luk rez u pola prstena i prelijte vrelom vodom, tako da je gorčina je nestala.
  2. Zeleno nasjeckajte zelje.
  3. Paradajz iseći na 4 komada.
  4. Crumble krastavac trake.
  5. Listove nožem sitno nasjeckajte.
  6. Sve sastojke. U češnjak prvo izgnječite češnjak i pomešajte sa pavlakom ili jogurtom.
  7. Samljeti sir.
  8. Pospite sirom već obučenu salatu.

Recept s tunjevinom i Iceberg salata

Za kuhanje su nam potrebni sljedeći sastojci:

  • ledenog brijega - 150 g,
  • paradajz - 2 kom.,
  • luk - 1 kom,
  • krastavac - 2 kom.
  • konzervirana tuna - 1 limenka,
  • jaja - 4 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike. l.,
  • vinsko sirće - 1 žlica,
  • sol, biber - po ukusu.

Korak po instrukcije korak za kuhanje:

  1. Jaja cook kuvana u slanu vodu 7-10 minuta nakon ključanja.
  2. Listove sitno nasjeckajte.
  3. Tuna mash viljuškom.
  4. Paradajz i raspasti dovoljno dobro.
  5. Krastavci iseći na štapiće.
  6. Kuhana sastojke zajedno, dodajući sol i papar na okus.
  7. Popuniti pripremljene jelo.

Kako rastu i održavati ledenog brijega?

možete imati salata na stolu tijekom cijele godine uz snažnu želju. Da biste to učinili, morate napraviti neke trud. Mi ćemo morati sunčanom i pjeskovitom tlu.

Morate uzeti malu količinu humusa. Sjeme posijejte u proljeće i ljeto svake sedmice, a u jesen - jednom u dvije sedmice. Zelena salata voli konstanta zalijevanje, a ne trpi sušu. Priprema sjemena:

  1. Dunk pružiti najbolju sadnica. Preferirani biljka sadnice u treseta lonce i spremni da bi temperatura vazduha 18 stepeni.
  2. Nakon 2 dana, lonci se moraju premjestiti na toplije mjesto, treba osigurati temperaturu na području od 25 stupnjeva.
  3. Nakon pojave 4-5 listova, sadnice se mogu presaditi u krevete.

Možete pokušati uzgojiti Iceberg na prozorskoj dasci kuće u kuhinji ili na balkonu. Balkon zimi da se zagreje.

Kognitivni video o ledenoj salati:

U proljeće i ljeto sjeme više nije podložno smrti. Možete pokušati posijati direktno u prethodno pripremljenu podlogu. Žetva treba čuvati u hladnjaku.

Salata od ledenog leda - najlakši i najukusniji recept

Ova salata, morate biti spremni, pogotovo kada je ljeto, kada su dostupni svi proizvodi i može se lako kupiti u prodavnici ili na olupini vlastiti vrt. Priuštite si parče ljeta, dobro i zasitite svoje tijelo vitaminima i hranjivim sastojcima.

Sve povrće su uzeti svježe, a ne kuhani. Prije nego što počnete kuhanje, isperite ih dobro i osušite. Izgled do pojave oni su pogledali 5+ na Poslućavnik izgledala ljepše.

Potrebno nam je:

Video (kliknite za reprodukciju).
  • Iceberg salata - 320 g
  • svježi krastavci - 200 g
  • cherry rajčice - 320 g
  • zeleni luk - 40 g
  • pržena susama -2 žlice
  • Maslinovo ulje - 3,5 žlice
  • sol i papar na okus
  • limunov sok - 2 kašike

Način kuhanja:

1. Izrežite kupus velikih komada su manje nije potrebno, to ne dolazi u obzir, gdje sve cut fino.

2. Kuhinjskim nožem narežite cherry rajčice na polovine.

3. Izrežite mladi zeleni luk što je moguće manje, tako da je nježniji u ovom jelu.

4. Nakon sjeckati na krastavac kriške ili polukruzhki. Stavite pripremljeni povrće u prekrasnoj posudu, po mogućnosti transparentan. Popuniti s maslinovim uljem, sol, papar i stisni soka od limuna. Razmjena.

5. Put na tanjiru i pospite susamom pečeno. Izgleda tako magično, i što je najvažnije, jer je vrlo jednostavno i lako stvoriti ovom čudesnom kulinarsko remek-delo.

6. Ako vaša kuća ima gladnog, moguće je da se pripremi Iceberg salata s piletinom, za to te iste sastojke kako bi piletinu koja pržiti u tiganju sa biljnim uljem, izrezati ih na kockice. I treba više krekere ili kruh da ih sami, ili pak kupi Kirieshki ili kruh.

7. Dakle, krekeri (50 g) i piletina (200 g) ležao na vrhu i posuti ribani sir (60 g). Ista nota se može zabrljali čudo u samo nekoliko minuta, a na stolu su dvije različite vrste salata))). Čudno, ali istinito. Dobar apetit!

Kuvanje ledene salate kod kuće

Za ovaj recept, svi proizvodi odvesti na oku, šta ti se sviđa, a zatim ga uzeti. Možete eksperimentirati, pa čak i dodati neke druge sastojke koliko smatrate prikladnim. Ovo je sjajna ideja, svejedno na stolu, izgledat će prekrasno i svečano. Uvijek snack povrća, posebno u zimskom periodu za sebe očaran. Zar ne!?

Trebat će nam:

  • kupus ledenog brijega
  • paradajz
  • kuhana pileća prsa
  • pržene ili kisele gljive
  • sir
  • sol i biber po ukusu
  • majoneza ukusu

Način kuhanja:

1. Uzmite tanku posudu i odmah stavite sve sastojke u slojevima na nju. Prvi sloj će biti ledeni brijeg izrezan na komade, a zatim mreža majoneza. Dalje, komadići gljiva i opet majonez.

2. Zatim, piletina komada, prokuhati u slanim malo vode u šerpi. Ako želite, možete uzeti pušene dojke, ovisno o tome kako želite i kakve financijske mogućnosti imate.

3. Ponovo podmažite majonezom, a potom rajčicu narežite na tanke kriške. Ukrasite ribani tvrdi sir.

4. Pa, elegantan izgled, možete koristiti maslinovo ili maslinka. Izgleda sjajno i odlično!

Ledena vegetarijanska salata od povrća Iceberg

U ovoj vrsti salate koristi maslinovog trava koje čine ovo jelo dobro, fantastično ukusan i pikantan, generalno, izgled i ponavljanje, te također dobiti kulinarski stvaranje:

Kao što vidite, ova salata se pravi bez majoneza, ali sa pavlakom i ništa gore. Verovatno čak i bolje))). Šta kažete da vam se svidelo? Iznesite svoje mišljenje i komentare ispod članka.

Iceberg recept sa rakova palicama

Znam sigurno da je ova opcija kao što su apsolutno svi, jer je u našoj zemlji, rakovi štapići su sada jednostavno grabi dalje. Oni prave ne samo salate, već i druga jela, na primjer, pržite ih u tijestu i dobićete hladnu užinu na bilo kojem stolu, a posebno uz pivo.

To nije sve, u ovom salata će se koristiti ananas i nara, odnosno salata će sweetie, ali to je dosta samo trese. Neću se više skrivati, krenimo.

Potrebno nam je:

  • Iceberg salata - 1 kom.
  • Kraovye coli - 1 pakovanje 200 g
  • Konzervirani ananas - 1 limenka od približno 160 g
  • Garnet - 1 komad.
  • Majonez - 90 ml
  • Sol, biber po ukusu
  • Dill, peršun

Video (kliknite za reprodukciju).

Način kuhanja:

1. Započnite s činjenicom da je kupus dobro, ispiranje, usitniti ga fino u komade ili se može rezati na trake. Ananas narežite na kriške ako ih prethodno niste usitnili u svojoj tegli. Soka od ananasa, ne koristite, to nije korisno. Pijte tako))). Nožem narežite štapove rakova ili meso rakova na manje kockice.

2. Zatim, nar sjemena raskidaye na površini. Povezati sve sastojke u posudu.

3. Stir, sezona sa majonezom, sol i papar na okus i ukrasiti zelenilom. Jedite pravo da nemam vremena da se ističu sok. Lagan i delikatna, oštre i čak ima i slatki i kiseli ukus apsolutno sve svoje goste, a ne samo, pa čak i na djecu.

Iceberg salata od kupusa sa sirom

Volite začinjene salate, a zatim pokušajte da učinite ovaj izgled. Ispada da je veoma luksuzno i ​​sjajno, kao što je prava ukusna salata s vitaminima trebalo da bude za naše tijelo. Takve sočne boje sastojaka, iste i emocije drugih, bit će. Super i jednostavno super!

Trebat će nam:

  • ledenog brijega - 200-300 g
  • paradajza - 2 kom.
  • feta sir - 200 g
  • Bugarski slatka paprika - 1 kom.
  • maslinovo ulje - 3-4 kašike
  • zrnasta senf - 1 žličica
  • soli na okus

Način kuhanja:

1. Cut sve sastojke nasumce, ne previše mala i ne prevelika, da je pogodna da se iz posude.

2. Zatim miješati sve proizvode zajedno, sezona sa posebno pripremljenim sosom, oblačenje, za to miješati maslinovo ulje sa senfom, promiješajte. Sipajte u salatu, sol i papar.

Povrće salata je spremno, poslužite s bilo kojim glavnim jelima.

Salata od škampa od leda

Ako ste ljubitelj morskih plodova, onda birajte za sebe i kuhajte prema ovom receptu. Svi gurmani će to cijeniti, a vaši degustatori će biti oduševljeni odličnom prezentacijom. Za bilo kakve proslave ili stranka odijelo s praskom! A oluja će izazvati pozitivne emocije, salata će biti postavljena u čaše ili posebne kremanki porcije. Zato se sve!

Potrebno nam je:

  • Iceberg salata - 0,5 kom.
  • Škampi - 140 g
  • Cherry Tomatoes - 10 kom.
  • Bugarska žuta paprika - 0,5 količine
  • Sok od limete - 1 žlica
  • Maslinovo ulje - 2 kašike.
  • Soli i suvi granulirani bijeli luk - za okus

Način kuhanja:

1. Kuhajte škampe u blago osoljenoj vodi dok ne omekšaju, te se kuhaju oko 1,5 minuta nakon ključanja. Nakon toga, treba ih staviti odmah u hladnu vodu.

2. Dodajte suvi beli luk i sol soku od limete. Promiješati Protresite svu tu tekućinu tako da se sol dobro otopi i dodajte maslinovo ulje.

3. Iceberg suza ili rez u komade. Pospite kozice i sjeckanu papriku.

4. Povrće stavite na čaše, dodajte cherry rajčice na isti. Pour dressing.Takva ljepota se ispostavila! Izgleda jednostavno neusporedivo i očaravajuće, prilično cool! Svako veče ili praznik održat će se u izvrsnom raspoloženju i ovako lijepoj prezentaciji.

Salata s tunom i zelena salata

Potrebno nam je:

  • tuna - 1 limenka
  • kuhano pileće jaje - 4 kom.
  • Iceberg salata - 1 kom.
  • zeleni luk - 100 g
  • krastavac - 1 kom.
  • Kineski kupus - na okus
  • začinite peršinom i koprom sušenim i soli po ukusu

Način kuhanja:

1. Mash tuna viljuška na tanjuru, sok treba sipati iz konzerve, nije potrebno. Zeleni luk nasjeckajte na male kolutove, kriške leda i narežite krastavac na sitne kockice.

2. Kuhana jaja iseckati na kockice. Pomiješajte sve sastojke.

3. Sitna sa maslinovim uljem, pospite peršinom i koprom za aromu. Chudnenko salata Iceberg spreman! Poslužite se za stolom, dobar apetit!

Pa, to je sve za to će završiti ovu poruku, dobri moj pretplatnika i posjetitelji ovog bloga. Drago mi je što ste pogledali moju stranicu. Čekam vaše komentare i savjete, možda kao da na neki drugi način pripremi takve grickalice.

Želim vam svima veliki dan, dobro raspoloženje i produktivan radne sedmice! Vidimo se uskoro! Bye-bye!

S poštovanjem, Catherine Mantsurov

Iceberg salata - ne samo korisna i šarene sastojaka. Smatra se univerzalnim, idealnim za mnoga jela. Budite sigurni da uključuju zelenila u vašoj ishrani dati uobičajenih namirnica živost, svjetlinu i obogatiti ih sa pristojnim dio vitamina.

Salata sa škampima i Iceberg

Salata od škampa i leda brijega sa samo jednim izgledom čini da želite odmah isprobati. Dakle, ne poriču sebi zadovoljstvo!

Priprema:

  1. Jaja šaljemo da se kuhaju dok tvrdo ne skuhaju. Zatim ih narežite na male kriške.
  2. Kuhajte škampe dvije minute, prebacite u tavu sa maslinovim uljem i začinite začinima limunovim sokom. Dodajte ribani češnjak, pržiti samo minut i za uklanjanje.
  3. Na tanjur stavite oprane listove salate, a zatim kozice i paradajz prepolovite. Izlijte sav sos. Ona se priprema miješanjem krema i bijeli luk.
  4. Salatu pospite naribanim sirom, stavite krekeri i ukrasite sjeckanim jajima.

Recept od tune

Tuna salata - jednostavan i ukusan obrok. Onima koji vole ovu ribu definitivno će se svideti.

Lako predjelo sa piletinom

Salata od leda i piletine priprema se vrlo brzo od najobičnijih sastojaka. Idealan je za večeru.

Ledena salata sa gljivama

Salata sa Iceberg salata dobiti dovoljno svjetla. Gljive može uzeti bilo, po svom ukusu.

Zaključak

Iceberg salata ima puno korisnih svojstava, povećava imunitet. Ovaj sastojak možete dodati u različita jela po želji. Preporučuje se upotreba proizvoda samo svježe kako bi se dobilo maksimalno vitamina.

Ako pronađete grešku, odaberite dio teksta i pritisnite Ctrl + Enter.

Uzgoj Iceberg salata na otvorenom polju samo čini komplicirano na prvi. Uz dovoljno spretnosti i pravilnog odabira sorti, možete dobiti usjev ne gori od onoga što profesionalni poljoprivrednici isporučuju u trgovinama.

Salate od glave i pola zelena salata bliske su rodbine salate. Razlikuju se, međutim, ne samo u izgledu, ali i nutritivna i korisna svojstva. Ovi listovi sadrže celulozu, željeza, proteina, kalcija i kalija. A po sadržaju vitamina, oni mogu dati razlike mnogim zelenim kulturama, jer su izvor vitamina C, B1, B2, B6, B9 i beta-karotena.

Kochav i polukochannye salate mogu biti različitih boja - od blijedo žuto-zelene do ljubičaste, smeđe i smeđe. Neke sorte mogu imati normalan zeleno lišće i iskrivljavanja boja na rubovima. Listovi su obično zaobljeni, sa glatkim, nazubljene ili valovite rubove. Raznolike sorte nikoga neće ostaviti ravnodušnim, međutim najčešće ljetni stanovnici biraju nekoliko provjerenih opcija.

Sastojci

Nema toliko proizvoda za salatu, pogotovo za pripremu njene klasične verzije. Osim toga, sve potrebne sirovine brzo prolaze toplinsku obradu, i u osnovi, mnogim proizvodima koji čine ovo jelo uopće ne trebaju. Glavno je pravilno samljeti i položiti slojeve salate, pustiti da vari za sočnost i izmiješati ukuse - to će biti ključ velike, ukusne večere.

  • Paradajz je mesnat,
  • piletina,
  • luk,
  • Konzervirane gljive,
  • Ocat 3%
  • Kopar
  • Sol
  • Majonez
  • Salamuri sir (sir)
  • Češnjak
  • jaja,
  • Slatka paprika, zvono.

Dodatni sastojci

Da pripremi salata "Iceberg", na osnovu gore predloženih proizvoda ne moraju mnogo vremena i truda. Ali šta se dešava kada neko ne kao neki od sastojaka u sastavu. Sve je lako popraviti: možete ga jednostavno zamijeniti nekim drugim proizvodom, što će, naravno, malo promijeniti okus gotovog jela, ali ipak, ispostavit će se da je izvrstan obrok.

  • Dimljena piletina
  • Kozice
  • Lignje
  • Rakova meso
  • Listovi zelene salate
  • Peršun
  • masline,
  • Svježi krastavac
  • Kiseli krastavci,
  • tvrdog sira
  • Slani losos,
  • limun,
  • Ananas marinirani,
  • Riža
  • Radish.

Recept Iceberg salata

  1. Da biste se pripremili, potrebno je temeljito isprati sve svježe povrće i zelje u hladnoj, tekućoj vodi da biste oprali svu nečistoću, a zatim ih pravilno samljeli, tako da se ispostavi da se presaviju u slojeve salate. Oni namirnice koje zahtijevaju kuhanje, kuhati, poštujući sva pravila termičke obrade. Dakle, polje kako će sve biti spremno za kuhanje, možete početi sastavljati čitavu užinu. Nakon kuhanja svakako biste trebali ostaviti jelo neko vrijeme na hladnom mjestu, što će izvrsnu hranu učiniti još boljom, a mnogi gosti će pitati recept za ovo svježe, lagano, ali istovremeno i srdačno jelo.
  2. Prvo napravite umak, jer će biti potreban tokom cijelog procesa kuhanja. Da biste to učinili, morate samljeti sir na mrtvo, oguliti luk i stisnuti da sir putem štampe. Pomiješajte ovu smjesu s majonezom, dodajte malo soli.
  3. Piletina ispiranje, odvojen od kože, polaganje u ključalu vodu kuhati. Takođe, u supi za kuhanje, dodajte lovor list, biber grašak i sol. Sve će to dati najbolji ukus mesu, čineći ga mirisnim i slanim. Nakon što proključa i ohladi, trebate ga rukama rastaviti u sitna vlakna ili rezati. Stavite u duboku posudu, a potom namažite preljevom, baš kao i sve ostale slojeve.
  4. Ogulite luk, sitno ga naseckajte, dodajte sirće sa malo vode, ostavite da se marinira neko vreme. Jednom isušeno, i luk staviti na meso.
  5. Po potrebi nasjeckajte kisele gljive, dodajte u salatu.
  6. Pepper očistiti od peteljke i semena interne rez na tanke trake, dodati u jelo.
  7. Iz rajčice odstranite sjemenke i tekućinu, a mesnate zidove narežite na male kockice.
  8. Pileća jaja kuvajte dok ne budu kuhana, tvrdo kuhana, ogulite i naribajte, povrh svih ostalih sastojaka. Gornji sloj bijele boje preko točenja goriva, za ukrašavanje mirođija, ako je potrebno, ne zaboravljajući svoje vode za ispiranje.

Kalorični sadržaj

Jelo nije jako kalorično, pa čak i neko ko se boji pokvariti lik može ga priuštiti u maloj količini. Prevladavanje proteina u hrani čini ga korisnijim, a začinjen ukus kada je apsorbuje povećava apetit. Ovo je opasno jer možete pojesti više od propisane količine, a nakon toga višak kilograma neće natjerati da čekate. Unatoč činjenici da je jelo je lagan, savršeno Zasićene, kao glavni proizvod ovdje je meso.

Kalorija gram porcije 100-180 CK, Proteini - 9 g, masti - 12 g Ugljikohidrati - 3 g

Kada želite da iznenadite voljene sa nečim novim, nepoznatim, to je sigurno kuhati ovo jelo, to je baš kao i svi. A ako imate neke posebne sklonosti, možete prilagoditi recept malo na svoju ruku, koristeći listu dodatnih proizvoda.

Iceberg salata - je direktan konkurent zelene salate. Može se čuvati u frižideru u odjelu povrća do tri sedmice. Salata se ne boji hladnoće. Uzgajivači su donijeli Iceberg u Ameriku. Ime mu je dato zbog transportnih uslova pod kojima je kupus obilno posut ledom radi njegovog konzerviranja. Iceberg je odavno stekao popularnost u svim zemljama, jer je snimljena u 20-tih godina prošlog stoljeća.

Lišće Berg puno vode, tako da su sočne i savršeno hrskavim, imaju neutralan okus. Zahvaljujući ovom proizvodu savršeno kombinira sa pavlakom i mnogi prženu hranu. Ima sličnosti sa kupus i neiskustvo njenog salata je često zbunjeni u radnji.

Pogledajte video: Geography Now! Czech Republic Czechia (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar