Inzulin za masovnu dobit: tečaj ultrašokratnih oblika, pregledi

  • 11. oktobra 2018
  • Sportska prehrana
  • Tatyana Andreeva

Direktni utjecaj inzulina na težinu mišićnih vlakana odavno je dokazan. To koriste sportaši koji se profesionalno bave bodybuildingom. Uostalom, uvijek traže načine da brzo izgrade mišiće. Ali tijelo proizvodi hormon u maloj količini. Stoga sportaši dodatno uzimaju inzulin. Govorit ćemo o tome koliko je siguran i u kojim dozama se može koristiti u ovom članku.

Šta je ovo

Veoma je važno proučiti teoriju prije uzimanja inzulina za masovni dobitak. Uostalom, ako se koristi nepravilno, može prouzrokovati opasne posljedice za tijelo. U pravilu se hormon propisuje osobama sa dijabetesom ovisnim o insulinu. Ova supstanca samostalno proizvodi gušteraču. I ima značajan utjecaj na metabolizam, no glavnom funkcijom inzulina smatra se snižavanje šećera u krvi.

Što se prije dogodi porast razine glukoze, to se više oslobađa inzulina da bi se on mogao vratiti u normalu. Možete dodati i da je to najznačajniji anabolički hormon, s tim u vezi, ne mogu ga zanemariti ni oni koji aktivno grade mišićnu masu. Insulin i njegova svojstva važna su za sportaše:

  • hormon povećava radnu sposobnost
  • ubrzava oporavak mišićnih vlakana,
  • smanjuje katabolizam,
  • pozitivno utiče na apetit,
  • pojačava efekat anaboličkih steroida.

Znajući prednosti inzulina, mnogi bodybuilderi razmišljaju o dodatnom uzimanju hormona. Ali ne zaboravite na posljedice koje se mogu pojaviti u vezi s uzimanjem lijeka.

Kada treba uzeti

U sportskom okruženju je uobičajeno da se inzulin koristi za dobijanje mišićne mase tek nakon:

  • pojava visoravni (dostizanje granice rasta vlastitog mišića),
  • sa smanjenjem efikasnosti od anabolika,
  • za značajno povećanje mišićnih vlakana i prevazilaženje genetske barijere.

Možemo reći da je inzulin relevantan samo za svjetske sportaše i one koji igraju na profesionalnoj sceni. Uostalom, ni za koga nije tajna da su takmičarski oblik i volumen mišića odavno prevazišli genetske karakteristike čovjeka. I trenutno, bodybuilderi ne mogu u potpunosti konkurirati bez kombinacije inzulina, anaboličkih steroida i hormona rasta.

Pored toga, treba napomenuti da sam hormon nema značajan efekat bez zajedničke upotrebe drugih lekova. Samo pravilno odabran ligament omogućava vam da postignete maksimalnu efikasnost i dovedete do super rezultata.

U svakom slučaju, rizik uzimanja inzulina za debljanje opravdava se samo natjecateljskim sportovima, a onda i za najzrelije. U svakom drugom slučaju, šteta će uvijek prekrivati ​​koristi. Uostalom, uobičajena želja za izgradnjom mišića može dovesti do nepovratnih posljedica, čak i smrti. Iz tih razloga, čak i profesionalni sportaši preporučuju dobro razmišljanje prije ubrizgavanja.

Pozitivne kvalitete

Glavna svrha inzulina je preraspodjela glukoze u stanicama i normalizacija metabolizma proteina. Ovisno o prehrani i strukturi ljudskog tijela, dodatni unos hormona dovodi do povećanja masnog ili mišićnog tkiva. S tim u vezi, preporučuje se znati kako inzulin utječe na težinu, i slijediti određena pravila unosa kako biste postigli dobijanje mišića bez nakupljanja masti. Uslovi:

  • kurs ne bi trebao trajati više od dva mjeseca,
  • potrebno je odabrati pravu dozu i strogo slijediti režim lijeka,
  • tijekom upotrebe inzulina treba slijediti prikladnu prehranu.

Tokom perioda uzimanja hormona možete postići povećanje težine sportaša za 5-10 kilograma.

Kako se koristi

Postoji nekoliko vrsta inzulina. Za izgradnju mišićnog tkiva koriste se kratki i ultrazvučni preparati. Razlikuju se u periodu izloženosti organizmu. U prvom slučaju, tvar počinje djelovati pola sata nakon primjene. U ovom slučaju vrhunac uticaja nastaje nakon dva sata, a nakon pet do šest sati materija se u potpunosti izlučuje iz organizma. U drugom slučaju vrijeme se skraćuje: lijek počinje djelovati nakon 5-10 minuta, vrhunac - 1,5-2 sata, izlučuje se nakon 3 sata.

Post

Raspored uzimanja inzulina za debljanje ovisi o vremenu izlaganja. Kada uzima hormon na prazan stomak, sportista mora pažljivo razmotriti dozu. Početnici ne bi trebali istovremeno konzumirati više od četiri jedinice lijeka. A hranu se preporučuje uzimati pola sata nakon injekcije. Pored toga, u jelovnik se dodaje 25 grama aminokiselina uz pomoć kojih se formira mišićna masa. Tokom djelovanja inzulina, sportaš ne bi trebao izvoditi vježbe snage - to može povećati potrošnju glikogena, što će dovesti do negativnih posljedica za tijelo, čak i smrti.

Ekstremni način

Suština kursa je uzimati inzulin sat vremena prije treninga. Ova metoda predstavlja ozbiljnu opasnost za organizam, ali uprkos tome popularna je. Sat vremena prije injekcije trebali biste čvrsto jesti. Kako biste spriječili napad hipoglikemije, sa sobom ponesite bilo koji slatki proizvod na trening.

Pomoću ove šeme možete brzo izgraditi mišićnu masu uz malo fizičkog napora. Doziranje lijeka je 5-6 jedinica. Treba imati na umu da su s naglim padom razine šećera u krvi moguće opasne posljedice, uključujući smrt.

Sigurna metoda

Injekcije ultra brzog inzulina u dozi od 5-10 jedinica odmah nakon obroka smatraju se najprikladnijom opcijom. U tom se slučaju hrana savršeno apsorbira, mišići se formiraju bez masnih naslaga. Da biste postigli stabilno povećanje volumena mišića, trebali biste koristiti lijekove za sagorijevanje masti i kontrolirati kalorijski sadržaj proizvoda. Ova metoda je najmanje štetna za organizam.

Najčešće se u toj shemi koriste injekcije hormona svaki drugi dan. U danima odmora koristi se brzo djelujući inzulin, a za vrijeme treninga ultra brzi lijek. Započnite s dvije jedinice materije, postepeno dovodeći do 15-20 jedinica.

Inzulin nakon vježbanja za debljanje

Ovom tehnikom injekcije se rade u dozi od 3-5 jedinica. Na kraju trenažnog procesa, zalihe glikogena i šećera u tijelu su vrlo male, pa se koristi mala doza. Za ovu metodu najčešće se koristi ultrabrzi inzulin.

Korisne osobine lijeka

Insulin ima nekoliko prednosti:

  • lijek je lako kupiti,
  • rizik od falsifikovanja je minimalan,
  • pravilnom upotrebom i izračunavanjem doza inzulina po jedinici tjelesne težine, to ne uzrokuje nuspojave,
  • ide dobro sa steroidima,
  • ne utiče negativno na jetru i bubrege,
  • ne izaziva ovisnost i ne mijenja funkcije gena.

Još jedna prednost lijeka je ta što nije određena doping kontrolom. Iako uz pomoć inzulina možete postići značajne atletske performanse. Često se hormon upotrebljava zajedno sa steroidima. U tom slučaju možete za kratko vrijeme postići ozbiljan porast mišićne mase.

Glavni nedostaci su:

  • teška metoda uzimanja lijeka,
  • injekcije morate sami raditi,
  • rizik od tjelesne masti
  • ako se ne poštuju pravila prijema i doziranja, moguće su ozbiljne posljedice za tijelo.

Prije upotrebe inzulina u sportu morate se posavjetovati sa sportskim ljekarom. Oni će vam reći koji je lijek bolje odabrati, razviti pravi način prehrane i izračunati dozu.

Koja je opasnost uzimanja kursa inzulina na težini

Koje su posledice za tijelo uzimanja inzulina kao sportskog dodatka? Stručnjaci savjetuju da se s ovom metodom dobijanja mišićne mase postupa s oprezom. Glavna opasnost za tijelo je hipoglikemija. To je nedostatak šećera u krvi. Hipoglikemija može dovesti do kome, a u nekim slučajevima i do smrti.

Iskusni sportaši u stanju su prepoznati znakove bolesti i na vrijeme poduzeti kontramjere. Često simptomi govore da inzulin djeluje i da je uzeta odgovarajuća doza.

Kontraindikacije i nuspojave

Hormon je nepoželjan koristiti kod osoba sklonih punoći, jer postoji visoki rizik od masnih naslaga umjesto rasta mišićnih vlakana.

Da bi umanjili rizik od naglog pada šećera u krvi, pridržavajte se posebne prehrane i pridržavajte se režima i doziranja injekcija.

Znakovi hipoglikemije uključuju:

  • slabost
  • vrtoglavica
  • gubitak orijentacije
  • glad
  • drhtavih prstiju
  • palpitacije.

Kako biste ublažili napad, morate pojesti nešto slatko.

U nekim se slučajevima na mjestu ubrizgavanja može javiti alergija, što je praćeno svrabom i crvenilom.

Također je vrijedno napomenuti da se uzimanje hormona duže od dva mjeseca ne preporučuje. Ovo može smanjiti lučenje inzulina pankreasa.

Kakva je veza između insulina i bodybuildinga?

Inzulin je vrlo važan za dobijanje mišićne mase, a gotovo svaki trening koji sportaš organizira, ne može bez ovog hormona. Oni koji se bave sportom, a posebno bodibildingom, znaju da inzulin ima izražen anabolički kao i anti-katabolički efekat.

Ovaj je hormon vrlo popularan zbog činjenice da je u stanju da akumulira energetske rezerve u tijelu, i pored toga što je trening često težak, ovo je vrlo važna stvar. Inzulin, ulazeći u krvotok, dostavlja glukozu, masti i aminokiseline u svaku mišićnu stanicu, što omogućava brzo povećanje mase.

Uz to, inzulin brzo pomaže da se povećaju performanse i izdržljivost sportaša. U tijelu se događa superkompenzacija glikogena i brzi oporavak.

Šta biste trebali znati

Svaki bi bodybuilder trebao imati na umu da treba koristiti samo ultra kratki inzulin, s njim tok ide onako kako treba. Takođe je vrlo važno naučiti prepoznati stanje u tijelu kada nivo glukoze u krvi naglo padne (hipoglikemija). Njeni simptomi su:

  1. pojačano znojenje
  2. drhtanje udova,
  3. palpitacije srca,
  4. suha usta
  5. pretjerana razdražljivost ili nerazumna euforija.

Kurs ubrizgavanja trebao bi započeti s dozom od 4 IU i svaki put je povećavati za 2 IU. Maksimalna zapremina inzulina je oko 10 IU.

Injekcija se vrši subkutano u želudac (ispod pupka). Potrebno je to učiniti samo posebnom inzulinskom špricom, a kako ubrizgati inzulin možete pronaći na našoj web stranici.

Za zaustavljanje hipoglikemije i tijek treninga i uzimanja inzulina može se pratiti koktel na bazi proteina surutke (50 g) i ugljikohidrata (fruktoze ili dekstroze) u omjeru 8-10 g na 1 IU inzulina.

Ako se ni nakon pola sata ne dogodi hipoglikemija, onda još uvijek trebate piti takav napitak.

Važno je za debljanje kontrolirati prehranu, i to:

  • samo složeni ugljeni hidrati,
  • protein treba biti prisutan što je više moguće
  • masti se moraju svesti na najmanju moguću mjeru.

Tijekom uzimanja inzulina treba isključiti unos jednostavnih ugljikohidrata.

Ne smijemo zaboraviti da morate jesti frakciono i često. Metabolički procesi u tijelu su smanjeni ako se hrana konzumira manje od 3 puta dnevno. Što se tiče sportaša koji provode trening i u isto vrijeme tok uzimanja inzulina, pravilna prehrana u ovom periodu uglavnom predstavlja osnovu čitavog procesa.

Režim insulinskog povećanja telesne težine

Injekcija insulina mora se obaviti sat vremena nakon buđenja. Zatim treba pričekati pola sata i piti poseban proteinski shake (ako se hipoglikemija nije desila ranije). Nakon toga je važno doručkovati, ne zaboravljajući kvalitetu hrane. Ako se to ne uzme u obzir, tada će, umjesto da gradi mišiće, započeti proces dobijanja masti jer inzulin prisiljava tijelo da upije gotovo sve kalorije koje su stigle, pa bi to trebalo smatrati tokom.

Ako se injekcije rade svakodnevno, kurs će trajati 1 mjesec. S injekcijama samo u danima treninga, ovaj period se povećava na 2 mjeseca.

Između kurseva inzulina potrebno je održavati pauzu u periodu jednakom samom tečaju. Navedena shema će dati efikasnost samo tri puta, a svi naredni pokušaji neće moći dati željeni rezultat. Bilo bi potrebno ili povećati doziranje primijenjene tvari, ili započeti injekcije neposredno prije i nakon treninga, međutim, takve ekstremne metode su nepoželjne.

Postoji intravenski režim inzulina zajedno sa otopinama aminokiselina. Uprkos visokoj efikasnosti, izuzetno je opasna zbog svojih posljedica.

Nepravilna upotreba hormona može uzrokovati ne samo gojaznost i hipoglikemijsku komu, već i kvar rada gušterače i nakupljanje visceralne masti. Ali ako znate kako uzimati inzulin u bodibildingu, onda će rezultati biti potpuno drugačiji!

Jedino jamstvo sigurnosti takve uporabe inzulina za dobijanje mišićne mase biće uvjet da će se injekcije hormona događati pod budnim nadzorom liječnika ili sportskog trenera. Međutim, ovo pravilo nije učinkovito u svim slučajevima.

Karakteristike inzulina

U tijelu, inzulin igra ulogu transporta, dostavljajući hranjive tvari do ćelija tkiva. Za sportaše važnija su anabolička svojstva lijeka:

  • Ubrzanje potrošnje ćelija aminokiselina,
  • Aktivacija enzima koji su uključeni u glikolizu,
  • Povećana replikacija DNK itd.

Uz to, treba zapamtiti katabolička svojstva inzulina, na primjer, usporavanje procesa iskorištavanja masti. Jednostavno rečeno, inzulin ubrzava dobijanje mišićne mase i istovremeno sprečava lipolizu. Ljudi skloni prekomjernoj težini, bez pravilne primjene inzulinskog ciklusa, mogu dobiti puno masne mase.

Postoje lijekovi različitog trajanja izlaganja tijelu, a sportaši koriste samo kratke ili ultra kratke hormone. To je zbog činjenice da sportaši mogu kontrolirati napad izloženosti inzulinu tijelu i njegovo trajanje samo korištenjem tih vrsta lijekova.

Izloženost kratkom insulinu počinje pola sata nakon davanja, i traje oko 8 sati. Lijek sa ultrazvukom počinje djelovati nakon 5-15 minuta i utječe na tijelo oko 3-5 sati.

Kako uzimati inzulin za bodybuilders?

Trebali biste uzimati inzulin u određeno vrijeme. Iz tog razloga je neophodan odgovarajući program ishrane. Međutim, ne biste trebali jesti manje hrane, naprotiv, jesti kao za dobivanje mišićne mase, ali dijeta treba biti stalna. Dok koristite inzulin, trebate jesti istovremeno, jesti istu hranu. Jedini način da se utvrdi efikasna doza hormona.

Počnite s malim dozama, od 3 do 5 jedinica.Tada treba pričekati početak blage hipoglikemije, čiji su glavni znakovi pospanost, umor i osjećaj gladi. Nakon toga, potrebno je smanjiti prethodnu dozu za 2 jedinice. ako se nakon prve doze lijeka nije pojavila hipoglikemija, povećajte dozu za iste dvije jedinice.

Približna doza inzulina tokom dana iznosi od 5 do 20 jedinica, podijeljeno u 2–4 doze. Također, uvijek biste trebali piti oko sebe tijekom cijelog ciklusa upotrebe lijeka, koji pomaže u zaustavljanju hipoglikemije. Može se kupiti u ljekarnama ili pripremiti samostalno. U potonjem slučaju potrebno je koristiti sljedeću formulu: 1 gram glukoze po kilogramu tjelesne težine, 0,5 grama proteina po kilogramu tjelesne mase, 20 grama glutamina, 5 grama kreatina po litri vode.

Tada je potrebno davati inzulin brzinom od 5 PIECES, kojoj je potrebno dodati još 1 PIECES za svaki višak mmol, dobiven nakon upotrebe hormona rasta. Sve gore navedene doze odnose se na 40 IU insulinske šprice. Ovo je vrlo važna napomena, jer je inzulin vrlo opasan kada se prekorači doza.

Dosta kontroverzi zahtijeva vikendom upotrebu inzulina. Međutim, ovo nije potpuno tačna izjava pitanja. Ako istovremeno upotrebljavate hormon rasta, steroide i inzulin, tada vam je potreban svakodnevni trening, najbolje dva puta dnevno.

Još jedno popularno pitanje je vrijeme primjene lijeka: prije početka lekcije, tokom njegove primjene ili na kraju. U svakom od izrečenih slučajeva dobit ćete određene dividende od inzulina.

Još jedna stvar je da kada se ubrizgava insulin tokom treninga potrebno je istodobno koristiti i getineer. Ako želite provesti zajednički kurs sa somatotropinom, tada biste trebali uzimati lijekove zajedno.

Vrijeme je da se napravi pregled i istaknu najvažnije točke sportašine u korištenju inzulina. Koristite posebnu inzulinsku štrcaljku, a doza lijeka je od 5 do 20 jedinica kada se uzima 2 do 4 puta u toku dana.

Morate pratiti dijetu tokom ciklusa, kao i uzimati hormon rasta i steroide. Vrlo je važno započeti primjenu lijeka s malom dozom od 3 do 5 jedinica, i postepeno ih povećavajte sve dok se ne odredi efikasna doza. Pazite na razinu šećera, ne puštajući da padne ispod oznake od 3 mmol.

Za više detalja o tome kako inzulin utiče na masovni dobitak, pogledajte video savetovanje ovog endokrinologa:

Efekat je anabolički.

Kao što znate, inzulin pomaže da se u mišićne stanice apsorbuje što više aminokiselina. Valin i leucin se najbolje apsorbuju, to su neovisne aminokiseline. Hormon takođe obnavlja DNK, transport magnezijuma, kalijum fosfata i biosintezu proteina. Uz pomoć inzulina pojačana je sinteza masnih kiselina koje se apsorbiraju u masno tkivo i jetru. Uz nedostatak inzulina u krvi, dolazi do mobilizacije masti.

Upotreba inzulina u izgradnji tijela

U bodibildingu se inzulin koristi samo kratko djelujući ili ultra kratko.

Inzulin kratkog djelovanja djeluje na sljedeći način: nakon subkutane primjene (injekcije) počinje djelovati u pola sata. Insulin se mora davati pola sata pre obroka. Maksimalni učinak inzulina dostiže 120 minuta nakon njegove primjene i potpuno zaustavlja njegov transportni rad u tijelu nakon 6 sati.

Najbolji lijekovi testirani vremenom su Actrapid NM i Humulin Regul.

Ultra kratko djelujući inzulin djeluje po ovom principu: nakon što ga unese u krv, svoj posao počinje raditi nakon 10 minuta, a maksimalna efikasnost postiže se nakon 120 minuta. Ultra brzi inzulin prestaje nakon 3-4 sata. Nakon unošenja inzulina potrebno je odmah uzimati hranu ili, nakon transporta, unositi transportni hormon.

Najbolji lijekovi za ultrazvučni inzulin su dva, to su Penfill ili FlexPen.

Cijena šezdesetdnevnog kursa inzulina iznosit će otprilike 2-3 tisuće ruskih rubalja. Zbog toga, sportaši s niskim primanjima mogu koristiti inzulin.

Razgovarajmo o prednostima i nedostacima transportnog hormona.

Prednosti:

  1. Kurs se sastoji od 60 dana, što znači kratko vrijeme.
  2. Kvaliteta lijeka je sve na visokom nivou. Verovatnoća kupovine lažnog proizvoda je 1% u poređenju s anaboličkim steroidima.
  3. Dostupan je inzulin. Može se kupiti u bilo kojoj ljekarni bez recepta ljekara.
  4. Hormon ima visoku anaboličku stopu.
  5. Vjerojatnost nuspojava je mala, pod uslovom da je tečaj pravilno sastavljen.
  6. Na kraju kursa, terapija nakon ciklusa nije potrebna, jer inzulin ne ostavlja posljedice.
  7. Povratak po završetku tečaja relativno je mali.
  8. Možete koristiti ne solo, već sa drugim peptidima i anaboličkim steroidima.
  9. Nema androgenih efekata na ljudsko telo.
  10. Inzulin ne šteti jetri i bubrezima, a takođe nema toksične efekte na njih. Ne uzrokuje probleme s potencijom nakon tečaja.

Nedostaci:

  1. Niska glukoza u tijelu (ispod 3,3 mmol / L).
  2. Masno tkivo tokom kursa.
  3. Složen režim lijeka.

Kao što vidite, inzulin ima tri puta više prednosti od nedostataka. To znači da je inzulin jedan od najboljih farmakoloških lijekova.

Nuspojava inzulina.

Prva i značajna nuspojava je hipoglikemija, odnosno niska glukoza u krvi. Hipoglikemija je karakterizirana na sljedeći način: udovi se počinju tresti, gube svijest i razumijevanje onoga što se događa okolo, takođe je gnojno znojenje. Smanjena razina glukoze praćena je i gubitkom koordinacije i orijentacije, snažnim osjećajem gladi. Otkucaji srca počinju se povećavati. Sve gore navedeno su simptomi hipoglikemije.

Vrlo je važno znati sljedeće: ako prepoznate očite simptome nedostatka glukoze, tada je hitno napuniti tijelo slatkim kako bi se nivo glukoze u krvi normalizovao.

Sljedeća nuspojava, ali malo značajna, je svrab i iritacija na mjestu ubrizgavanja.

Alergije su rijetke, ali nisu od malog značaja.

Ako dugo uzimate inzulin, tada vam se endogena sekrecija vlastitog inzulina značajno smanjuje. Moguća je i zbog prekomjerne doze inzulina.

Sada znamo šta je inzulin i koji nam više odgovara. Sljedeći zadatak je pravilno oslikati tijek inzulina 30-60 dana. Veoma je važno da ne prođete više od dva mjeseca kako biste tijelu omogućili da razvija vlastitu sekreciju. Ako pravilno slijedite upute, tada jednim tečajem inzulina možete dobiti i do 10 kilograma mršave mišićne mase.

Vrlo je važno odmah započeti s malim dozama do dvije jedinice supkutano, i polako povećavati dozu na 20 jedinica. Ovo je neophodno kako bi se na početku provjerilo kako tijelo uzima inzulin. Jako se obeshrabrujem da miniram više od 20 jedinica dnevno.

Prije upotrebe transportnog hormona, morate obratiti pažnju na 2 faktora:

  1. Započnite s malom dozom i postepeno je povećavajte dok ne postignete 20 jedinica. Zabranjeno je naglo prebacivanje sa 2x na 6 jedinica, odnosno sa 10 na 20! Oštar prelaz može donijeti loše efekte na vaše tijelo.
  2. Ne prelazite dvadeset jedinica. Tko ne bi preporučio uzimanje gotovo 50 jedinica - ne slušajte ih, jer svako tijelo inzulin uzima drugačije (nekome 20 jedinica može činiti puno).

Učestalost unosa inzulina može biti različita (svaki dan ili svaki drugi dan, jednom dnevno ili više). Ako svakodnevno paše i čak nekoliko puta, trebate smanjiti ukupno trajanje tečaja. Ako trčite svaki drugi dan, onda je 60 dana sasvim dovoljno za ovo.

Ubrizgavanje inzulina toplo se preporučuje tek nakon treninga snage, a zatim uzmite obrok bogat proteinima i dugim ugljikohidratima. Potrebno je probušiti odmah nakon treninga, jer transportni hormon, kao što je već spomenuto, ima anti katabolički učinak. Suzbija proces katabolizma koji je uzrokovan intenzivnim fizičkim naporom.

Vrijedno je obratiti pažnju na činjenicu da primjena inzulina nakon dobre vježbe ima još nekoliko prednosti: kada dovedete tijelo u gotovo hipoglikemiju, koja nastaje unošenjem inzulina, to utječe na prirodno smanjenje glukoze u krvi. Nakon treninga hormon rasta snažno se oslobađa. U drugo doba dana, ne preporučuje se ubrizgavanje inzulina. Ako trenirate 3 puta sedmično, a odmarate 4 dana, onda možete raditi injekciju ujutro prije doručka u danima kada nema vježbanja. U tom se slučaju preporučuje se upotreba inzulina kratkog djelovanja (Actapid) i jesti pola sata nakon injekcije. Danima treninga, samo odmah nakon treninga.

Zaključak sam za sebe sugerira: ako svakodnevno unosite transportni hormon, tada naš kurs ne bi trebao prelaziti više od 30 dana. Ako imamo blag ili ekonomičan režim, onda nam treba 60 dana. Na dan treninga nakon njega koristimo inzulin kratkog djelovanja (Novorapid), a u danima odmora - prije doručka, inzulin kratkog djelovanja (Actrapid).

Ako se koristi kratki hormon, injiciramo pola sata prije glavnog obroka.

Ako koristimo "ultrasort", ubrizgavamo injekciju odmah nakon glavnog obroka.

Tako da se injekcija odvija bez svrbeža i alergija, a koža se ne stvrdne na mestu ubrizgavanja, morate ih napraviti u različite dijelove tijela.

Da bi se izračunala potrebna količina potrebnog inzulina, potrebno je uzeti u obzir po jedinici inzulina - 10 grama ugljikohidrata.

Glavne greške u uzimanju transportnog hormona.

Prva greška - velike doze i pogrešno vrijeme upotrebe. Počnite s malim dozama i promatrajte kako tijelo reagira.

Druga greška - pogrešna injekcija. Potrebno je podviti kožu.

Treća greška - Korištenje inzulina prije treninga i prije spavanja, što je strogo zabranjeno.

Četvrta greška - Mali obrok nakon primjene inzulina. Potrebno je jesti ugljikohidrate i proteine ​​što je više moguće, jer transportni hormon će brzo razgraditi potrebne enzime u mišiće. Ako tijelo ne zasitite maksimalno ugljikohidratima, tada postoji rizik od hipoglikemije.

Peta greška - primjena inzulina u fazi sušenja. Činjenica je da je vaša prehrana s malo ugljikohidrata ili uopće. Opet dovodi do naglog pada glukoze u krvi, i morat će je napuniti nečim slatkim. A slatko je, kao što znamo, izvor brzih ugljikohidrata koji nisu potrebni u fazi sušenja tijela.

Lista i broj proizvoda koji su korišteni nakon injekcije.

Prava količina hranljivih sastojaka koje trebate pojesti direktno će ovisiti o doziranju transportnog hormona. Prosječni udjel šećera u ljudskoj krvi, pod uvjetom da je zdrava - 3-5 mmol / l. Jedna jedinica inzulina snižava šećer za 2,2 mmol / L. To znači da ako ubrizgate čak nekoliko jedinica inzulina odjednom, lako možete doći do hipoglikemije. Ako ne napunite glukozu u krvi na vrijeme, možete doći do smrtnog ishoda. Vrlo je važno da nakon injekcije pojedete što više ugljenih hidrata.

Inzulin je hormon koji pripada odjelu endokrinologije. Postoji koncept „jedinice za hleb“, skraćeno XE. Jedna jedinica za hljeb sadrži 15 grama ugljikohidrata. Samo ta 1 jedinica za hljeb podiže razinu šećera za 2,8 mmol / l. Ako ste nehotice ili iz bilo kojeg drugog razloga ubrizgali 10 jedinica, onda trebate koristiti 5-7 XE, što se tiče ugljikohidrata - 60-75. Uzmite u obzir činjenicu da se ugljeni hidrati smatraju čistim.

Kako ubrizgati inzulin.

Prije nego što ubrizgate inzulin, trebate se napuniti slatkim proizvodom (šećerom, medom, čokoladom itd.). Ovo će garantovati vašu sigurnost u slučaju hipoglikemije.

Morate ubrizgati hormon posebnom štrcaljkom, naziva se inzulinska šprica.

Takva je štrcaljka mnogo tanja od obične, a na njoj je malo razmjera kubnih podjela. Šprica puna inzulina može držati jednu kocku, tj. 1 ml. Na špricu se odeljenja podele u 40 komada. Od vitalne je važnosti da ne brkate običnu štrcaljku sa inzulinskom špricom, jer u protivnom dolazi do smrtnog ishoda zbog predoziranja ovim lekom. Morate učiniti injekciju pod uglom od 45 stepeni.

Prije upotrebe, prikupite potrebnu količinu inzulina, uzmite je lijevom rukom i napravite pregib na koži, najbolje na stomaku, a zatim pod nagibom od 45 stepeni unesite iglu, a potom inzulin. Držite nekoliko sekundi i uklanja iglu sa kože. Ne ubrizgavajte stalno na jednom mjestu.

Ne bojte se da će infekcija doći na mjesto ubrizgavanja. Igla insulinske šprice vrlo je mala, tako da infekcija ne prijeti. Ako ste ga morali ubrizgati običnom štrcaljkom, tada morate temeljito oprati ruke i mazati mjesto na kojem će se injekcija izvršiti alkoholom.

Da bismo postigli maksimalan učinak iz kursa inzulina, moramo uzeti u obzir tri glavna pravila:

  1. Pridržavanje dijeta za debljanje.
  2. Trenirajte produktivno.
  3. Dobro se odmori.

Da li je moguće kombinirati inzulin s anaboličkim steroidima?

Možete kombinirati inzulin s drugim farmakološkim lijekovima, kako je to opravdano. Kombinacija u 99% slučajeva daje snažniji učinak od insulina solo. Možete koristiti inzulin s drugim lijekom od početka do kraja tijeka transportnog hormona. Najbolje je nastaviti trčati nakon inzulina 14-21 dan, kako bi povratak bio što manji.

Važno je znati da bilo koji farmakološki lijek, uključujući inzulin, mogu uzimati samo profesionalni sportaši koji žive u bodibildingu i zarađuju ga. Ako vam je cilj jednostavno ostati u formi, onda zaboravite na "hemiju", jer to nije opravdano na bilo koji način.

Ako osoba ima dijabetes, onda mu, naravno, treba doza inzulina.

Ne rizikujte sa zdravljem kako biste što prije postigli željeni rezultat. Ako ste čvrsto odlučili da se želite profesionalno baviti bodibildingom i biti vrhunski sportaš, onda prvo prijeđite na svoju prirodnu granicu, kada više ne dobijate suhu mišićnu masu na prirodan način. Općenito, potrebno je postići svoj prirodni "plafon", a zatim početi "hemijski".

Imajte na umu da prije upotrebe bilo kojeg farmakološkog lijeka morate biti u potpunosti pregledani. Nije potrebno uzimati nikakve testove ako ste solo. Ako inzulin koristite sa nečim drugim, tada morate uzeti potrebne testove prije kursa, tokom i nakon. Takođe, ne zaboravite na terapiju nakon ciklusa.

Na kraju, morate zapamtiti nekoliko pravila o upotrebi inzulina, kako on ne bi bio štetan:

  1. Poznajte svoje tijelo, pobrinite se da je u redu i da li je spreman za korištenje inzulina.
  2. Pristupite tečaju pravilno i s punom odgovornošću.
  3. Jasno se pridržavajte režima ishrane i treninga kako biste postigli maksimalnu težinu tokom perioda kursa.

Ako ste jasno odlučili na šta želite pokucati, onda se preporučuje da započnete solo inzulin kako biste proučavali reakciju svog tijela jer će biti teško razumjeti uz uporabu drugih lijekova ako postoje komplikacije u tijelu. Najbolje je uopće ne koristiti farmakološke pripravke jer nije poznato kako će utjecati na vaše tijelo.

Ostavite Svoj Komentar